torstai 1. elokuuta 2013

Vilna yllätti - jalkojen rakot eivät...

Teimme Isännän kanssa muutaman päivän pikavisiitin Vilnaan, Liettuan pääkaupunkiin. Lensimme Air Balticilla Turusta Riikaan, josta sitten jatkoimme Vilnaan. Matkat vaihtoineen kestivät vähän yli 3 tuntia. Olemme muutaman kerran aiemminkin lentäneet Riikan kautta, esimerkiksi Lontooseen - kun lähtö on Turusta, säästää paljon aikaa, kun ei täältä tarvitse Helsinkiin lähteä. Ja säästää myös rahaa, sillä Air Balticilla on melkoisen edulliset hinnat. 

Vilnassa majoituimme Radisson Blu Astorija -hotelliin - hotelli sijaitsee todella hyvällä paikalla Vanhassakaupungissa. Kelpo hotelli, siisti, palvelualtis henkilökunta ja erikseen on kehuttava aamiaista - runsas ja kaikki, mitä maistoin, oli hyvää. Ja maistoin aika paljon;)


Hotellia vastapäätä sijaitsi Pyhän Kasimirin kirkko - yksi monista kirkkorakennuksista Vanhassakaupungissa. 


Lady matkalla hotellille - ja se pilkahtaakin tuolla taustalla - onneksi, sillä tässä vaiheessa yleensä jalat olivat jo sellaisessa kunnossa, että tuntui, ettei yhtäkään askelta enää oteta. Rakkolaastarit olivat tarpeen!


Sillä sitä Vilnassa tuli tehtyä - käveltyä. Sehän se on kaupunkilomien viehätys, että niillä näkee paljon ihan jalkapatikassa. Niin Vilnassakin - Vanha kaupunki ja osa uuttakin puolta tuli nähtyä ihan apostolin kyydillä. 

Ja paljon tuli nähtyäkin - etupäässä vanhaa, mutta jotain uuttakin. Keskityimme matkalla katselemiseen ja kokemiseen, ostosmatkalla emme olleet, vaikka yhdestä päivästä lohkaisimme osan käydessämme taksilla kaupungin laitamilla olevissa kauppakeskuksissa, Akropoliksessa ja Europassa - tyypillisiä, eurooppalaisia kauppakeskuksia. Suomeen verrattuna luksusmerkkejä oli enemmän, Prada ym.  Kaupungissa luksusmerkkiliikkeet sijaitsivat ihan hotellimme vieressä. 

Nahkatuotteet Vilnassa ovat edullisia - itse ostin Vanhasta kaupungista yhdet kengät. Useammatkin olisivat varmaan mukaan lähteneet, jos jalat olisivat kestäneet sovittamista. Isäntä sentään löysi itselleen Mark & Spenceriltä shortsit ja paidan.

Vailla elintaso Liettuassa on vielä kaukana Suomen tasosta, löytyy sieltä huomattavasti enemmän luksusmerkkien liikkeitä kuin meiltä - ilmeisesti kasvava turistimäärä - etenkin Venäjältä, mutta myös USA:sta, Japanista ja Euroopasta - houkuttelee niitä sinne.

Suomalaisia tuotemerkkejä tuli vastaan myös muutama, ainakin Seppälä, Finlayson, Neste Oil, Tiimari, Prisma ja tietenkin Hesburger:)


Meidät Vilna yllätti iloisesti - siellä oli paljon enemmän nähtävää kuin olimme osanneet kuvitella. Läheskään kaikkea emme  ehtineet nähdä - eniten jäi harmittamaan se, että Kansanmurhan uhrien museo eli KGB-museo oli kiinni juuri silloin, kun viimeisenä aamupäivänä sinne helteessä kävelimme.

Sää oli koko matkan helteinen: 25-29 astetta. Mutta pysähdyksiä tarpeeksi usein niin kyllä siitäkin selvisi;)

Ruoka Vilnassa on ihan kelvollista - liettualainen perinneruoka on toki rasvaista ja täyttävää, mutta salaatteja ja kevyempiä vaihtoehtoja löytyi, samoin etnisiä ja kansainvälisiä ravintoloita. Kuvassa mm. zeppeliinit, liettualainen perunaruoka, johon Isäntä sortui - ja Ladyn yleisin taukojuoma, cappuccino - joskaan ihan joka kerta ei juustokakun kera;)

Kuvat, vaikkakin kännykkäkameroilla otetut, kertovat enemmän kuin sanat:

 Vilnan tuomiokirkko





  Bloggari-Lady kuvaamassa - vaikkakin kännykkäkameralla;)














Aamunkoiton portti



Gediminisarin torni


Kolmen ristin kukkula

Vilna on kaunis kaupunki, erittäin siisti - siistimpää kuin Suomessa - ihmiset olivat ystävällisiä, palvelu pelasi, englannilla (ja saksalla) pärjää vallan mainiosti. Jos pidät Tallinnasta, Bratislavasta, Krakovasta tai Gdanskista, pidät Vilnastakin. Uskallanpa suositella.

Pari yötä on nyt nukuttu kotona ja tänään lähdemme Isännän kanssa taas - nyt tosin enää miniristeilylle Viking Gracella - luvassa ystävien tapaamista kera musiikin. 

Isännän loma päättyy viikonloppuna, minä jatkan vielä viikon. Pitempäänkin jatkaisin, mutta se lottovoitto odottaa vielä tuloaan;)

Tervetuloa uudet lukijat - olette suuri ilahtumisen ja ihmetyksen aihe. Samoin kaikki muutkin, jotka jaksatte näitä jaarituksiani lueskella. 

Pahoittelen, että en ole pystynyt blogejanne kommentoimaan, mutta näillä nakkisormilla kosketusnäyttökännykän näpyttely ei vain matkoilla onnistu. Lukemassa olen toki käynyt reissussakin. Mitä nyt kuhertelulta jäi aikaa. Mököä ei tällä matkalla mukana ollut;)

Aurinkoista elokuun viikonloppua kaikille!
Se on vielä kesä!



SHARE:

39 kommenttia

  1. Kiva matkapostaus ja matkakuumekin alkoi heti nousta ;)

    Mukavaa loppuviikkoa ja risteilyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja taas olisi kapsäkin pakkaus - aina yhtä vaikeaa, vaikka vain miniristeilylle lähdetään.
      Kivaa viikonloppua sinnekin:)

      Poista
  2. Oli varmaan upee reisu!
    - noi vanhat rakennukset puhuu kyllä ihan omaa kieltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli kiva reissu! Ja kyllä vanhoissa rakennuksissa on sitä jotain.
      Mukavaa viikonloppua sinne!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos - oikein ihanaa viikonloppua sinne sinun väriparatiisiisi!

      Poista
  4. Ei olekkaan tullut käytyä, mutta tämä oli kiva nojatuolimatka. Kiitos:)

    VastaaPoista
  5. Vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta paikalta. Minäkin voisin tuolla pistäytyä. Aurinkoista viikonloppua ja rentoa risteilyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin! Ja kiitos - oli rento risteily!
      Sinne myös aurinkoa♥

      Poista
  6. Kivoja kuvia ja kaupunki näyttää kauniilta! Haaveissa ollut täälläkin Vilnan-matka..Täytyy joskus toteuttaa.

    VastaaPoista
  7. Kauniilta näyttää. Rakastan vanhoja historiallisia rakennuksia, ajan patinaa ja kapeita kujia. En ole tuolla ikinä käynyt, mutta toivottavasti joku päivä :-)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain - kaunista oli. Itse tykkään myös näistä vanhoista rakennuksista ja kapeista kujista. Toivottavasti joku päivä pääset Vilnaan♥

      Poista
  8. Tuolla en ole koskaan käynyt vaikka on noin lähellä. Kiitos esittelystä, laitetaan mahdollisten listalle :) Mukavaa elokuun alkua ja loppulomaa!

    VastaaPoista
  9. Itkin, kun kävin muistomerkillä, joka oli pystytetty niiden 14 henkilön muistoksi, jotka kuolivat tv-tornikahakassa.
    Trakai on myös käymisen arvoinen. Meillä oli paikallinen kaveri oppaana ja kävimme syömässä jotain piparkakuntyylistä sikäläistä perinneherkkua. Tässäpä muistoni Vilnasta ja sen ympäristöstä. Kiitos kauniista kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli niin lyhyt reissu, että keskityimme oikeastaan vaan Vilnan Vanhaankaupunkiin. Ja nälkä jäi nähdä enemmän. Jotenkin tuolla taas osasi arvostaa entistä enemmän sitä, miten olemme täällä saaneet Suomessa olla vapaita...

      Poista
  10. Moi! Taisit kirjoittaa kommentin Vähemmän tavaraa, enemmän tyyliä -postaukseeni, mutta se meni jostain syystä roskapostiin ja poistin sen tumpelona lopullisesti ilman, että ehdin nähdä mitään muuta kuin lähettäjän. Pahoittelut! Kivoja Vilna-tunnelmia. Kaupungissa on kyllä pakko joskus vierailla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut hyväksytty - helposti onnistuu roskikseen laittaminen täälläkin;)
      Ja kyllä kannattaa Vilnassa käväistä!

      Poista
  11. Samoja reittejä mekin kuljimme muutama vuosi sitten ja kuvailin samoja kohteita. Joten tuttua on ja siistiä. Saman huomion tein itsekin ja voisin mennä uudelleen. Jäi paljon vielä näkemättä. Yövyimme joen toisella puolen aivan rannan tuntumassa ja kuinkas ollakkaan se oli Sokos-hotelli Liettua (huone 603), ihan hyvä hotelli aamiaisineen. Vilnan upeat rakennukset on kunnostettu laadukkaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös minulle jäi vielä nälkä nähdä enemmän. Ehkä joku päivä pääsen uudelleenkin;)

      Poista
  12. Todellinen rentouttava loma! Sellaista minäkin kaipaisin mutta rentouduin melkein jo tätä lukiessa:) Siistiä, kauniita rakennuksia, hyvää ruokaa... kuulostaa tosi hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä rentouttava loma - toivottavasti saat sinäkin omasi♥

      Poista
  13. Kiitos kivasta matkapostauksesta! Se suorastaan houkutteli matkaan, vanhat rakennukset ja arkkitehtuuri on mulle "se juttu" kaupunkimatkoilla ja tuo Gediminisarin torni näyttää aivan mahtavalta! Jaksaisikohan sinne kiivetä...:D Aurinkoista risteilyviikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä! Minä myös tykkään vanhoista rakennuksista - voittavat mennen tullen kauppakeskukset:) Ja kyllä tuonne torniin näytti aika moni jaksavan kävellä - se itse asiassa sijaitsee Vilnan tuomiokirkon takana kohoavalla mäellä - meiltä loppui aika valitettavasti kesken emmekä ihan sinne asti ehtineet. Ja kiitos - aurinkoa saimme risteilyllä - toinen puoli kaulasta salakavalasti palanut, vaikka istuin varjossa kannella;)

      Poista
  14. Ihania tunnelmallisia kuvia. Varmaan oli kiva kohde.

    VastaaPoista
  15. Vilnassa en ole koskaan käynyt - kuvien puolesta päättelisin, että kannattaa!

    VastaaPoista
  16. Kaupunkilomat on kivoja, vaikkakin raskaita :)
    Itse olin positiivisesti yllättynyt Vilnasta. Samaisella Airbalticilla mekin sinne lennettiin.
    Kivoja kuvia oot saanut näpsittyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja kyllä vaan, Vilna yllätti positiivisesti!

      Poista
  17. Vilnassa en ole koskaan käynyt, vaikuttaa oikein viehättävälle kaupungille. Olispa joskus kiva tuolla käydä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vain mahdollista, kannattaa poiketa. Itse ihastuin kovasti.
      Kivaa viikkoa, Mari♥

      Poista
  18. Luin otsikon ensin VIINA yllätti- rakot eivät :)
    Kauniita kuvia, varmasti kiva kaupunkikohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulenpa, ettet ole ainoa, joka tuossa erehtyy - itsekin välillä hätkähdän;)
      Ja kyllä oli kiva kaupunkikohde!

      Poista
  19. Tää oli hyvä postaus, ihania kuvia! Olemme miettineet jos menisimme joululomalla Vilnaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kannattaa ehdottomasti. Juuri pohdimme Isännän kanssa, että siellä on varmaan ihanaa joulunaikaankin - uskonto on läsnä jokapuolella ja varmaan jouluna vielä korostetusti!

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig