sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Väsynyt - mutta onnellinen

Instagram -tiliäni seuraavat ehkä huomasivatkin, että olin viikonloppuna Helsingissä. 

Syy visiittiin oli Amoral -bändin uuden levyn Fallen Leaves & Dead Sparrows´n levynjulkkarikeikka Virgin Oilissa.


Liput keikalle ja hotellihuone oli varattu jo ajat sitten, mutta vähältä piti, etten perunut koko reissua. Vielä perjantaiaamuna 3 tunnin yöunien jälkeen emmin, että jaksanko lähteä minnekään. Mutta niin vain töiden jälkeen haimme pojan tänne kotiin kissanhoitajaksi ja suuntasimme Isännän kanssa auton nokan kohti Helsinkiä. 

Majoituimme kuten monesti ennenkin Scandic Simonkentässä, joka on sijainniltaan yksi Helsingin parhaista hotelleista. Sehän sijaitsee ihan siinä Kampin kupeessa. Muutenkin hotelli on kiva perushotelli, jossa on siistit ja tarpeeksi viihtyisät huoneet.

Automatkalla nukahdin hetkeksi ja se piristi kummasti. Ja kun tiesimme, että varsinainen keikka alkaisi vasta klo 24, ei meillä ollut mitään kiirettä. Yhden pysähdyksen taktiikalla olimme hotellissa vähän klo 20 jälkeen. Juuri ehdimme Voice of Finlandia seuraamaan siinä suihkun ja meikkauksen lomassa.

No, eipä siinä ihmeitä tehty: olin ottanut kotoa lähtiessä kiireessä vajavaisen meikkipussin mukaan - ei edes luomiväriä ja valokynää ollut mukana. Ja niitä totisesti olisin tarvinnut, sillä näytti siltä kuin silmäpussit olisivat roikkuneet polvissa asti;) No, mentiin sillä, mitä oli matkassa ja luomivärin virkaa sai toimittaa paksu kajalpuikko. Varsinaiset sumusilmät siitä kehkeytyivätkin - sieltä töhryjen seasta sitten tihrustelin. Mutta onneksi oli sentään punainen huulipuna mukana. Sillä pärjää jo pitkälle!

Asukuvia ei ole - pyysin jopa Isäntää ennen hotellilta lähtöä ottamaan pari kuvaa, mutta kun hän on vielä surkeampi kuvaaja kuin minä, eivät kuvat ole julkaisukelpoisia. Isännän pituus on 190 cm, joten kun hän kuvailee sieltä yläilmoista, tuloksena on lyhyt- ja paksujalkainen, leveäharteinen ja isopäinen kummajainen. 

Hotellilta lähdimme n. 22.30, joten ehdimme vielä hetken kuunnella lämppäribändiä, josta en aio sanoa muuta kuin että siirryimme aika nopeasti sellaiseen paikkaan, missä pystyimme vähän aikaa vaihtamaan kuulumisia  kavereiden kanssa - heitä oli paikalle saapunut ihan kiitettävä määrä.

Ja itse keikka - bändi soitti ensin kaikki uuden levynsä kappaleet. Ja levyhän minulla tietysti on ollut julkaisupäivästä lähtien ja sitä on kuunneltu ahkerasti, joten kappaleet olivat jo hieman tuttuja. Ja hienoja kappaleita ovatkin. Eikä vain minun mielestäni, sillä kaikissa lukemissani arvosteluissa on levyä kehuttu kovin.

Vielä bonuksena saimme kuulla melkoisen määrän vanhempiakin bändin kappaleita aikamoisen määrän.




Kun lavalla on mahtava bändi, hienot kappaleet ja Mr. Voice, Ari Koivunen, oli tämä lady taivaassa. Ja väsymyksestä ei tietoakaan. Eikä säryistä. Ja taas saivat allit kyytiä;)


Onneksi olin sentään sen verran tajunnut, että keikkakenkinä oli matalakantaiset bootsit - siitä huolimatta jalat huusivat hoosiannaa hotellille palatessa. 

Lauantaina saimmekin sitten nukkua pitkään, sillä olimme varanneet hotellihuoneen klo 14 saakka. Rauhallinen hotelliaamiainen on tavalliselle työtätekevälle luksusta ja siitä nautimmekin täysillä. Aamiaisen jälkeen menin vielä pienille torkuille ja Isäntä käväisi kaupunkia tutkimassa.

Luovutettuamme huoneen ehdimme vielä - kerrankin rauhassa - katsastaa muutaman kaupan. Ja sen verran on osittainen ostolakkoni tuohon shoppailukäyttäytymiseeni vaikuttanut, etten löytänyt mitään ostettavaa. Isäntä sentään löysi paidan Stockmannilta itselleen;)

Vielä varttia vaille viisi noukimme rautatieasemalta reissuiltaan palailevan tyttäremme ja ajelimme kotiin. Ja ruokailu hoidettiin matkalla erään bensa-aseman noutopöydän antimilla.

Kotona sauna, kahvit ja sänky. Uni tuli hetkessä - enkä herännyt kertaakaan yöllä särkyihin! Kyllä pienet irtiotot arjesta kannattavat!

Tänään on sitten vaan oleskeltu, soiteltu läpi äidit, veljet ja anopit. Halittu kissaa - ja otettu päivätorkut.

Ja sekin ihme tuli koettua, että tämä Lady sai kerrankin valmiiksi katsottua huomiset työvaatteet;)

Nyt vielä viimeiset vilkaisut blogistaniaan, kymppiuutiset ja sitten untenmaille. 

Oikein hyvää maaliskuun ensimmäistä viikkoa jokaiselle!


SHARE:

50 kommenttia

  1. Hih... ihana "kummajainen" ♥ pienet irtiotot piristävät aina :)
    Mukavaa maaliskuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin piristävätkin;) - sinne myös mukavaa maaliskuuta♥

      Poista
  2. Miten sä saitkin noin hyviä keikkakuvia otettua? Mä en ole vielä kertaakaan onnistunut mistään keikalta ottamaan sellaisia kuvia, ettei alkaisi hävettämään ja päätä särkemään saman tien kun niitä katselee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuvat on otettu tavallisella pokkarilla - ja vielä aika kaukaa. En jaksa raahata järkkäriä mukanani, kun se kuvaaminen ei noilla keikoilla se pääasia ole. Tykkään seistä vähän kauempana, ei tarvitse käyttää korvatulppia, kuulee ja näkee paremmin;)

      Poista
  3. Ari Koivusella on kyllä mieletön ääni :). Minne laitoitte auton, olen varannut samasta hotellista huoneen loppukuusta, kun menemme Olli Hermannin keikalle? Sitäpä tässä odotellessa ja Kake on vielä ennen sitä ;). Monesti minulla on ihan samat fiilikset ennen keikkaa, väsyttää eikä millään jaksaisi, mutta sitten keikalta saa mahtavan energiabuustin pitkäksi ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arin ääni on ihan omaa luokkaansa;) - Meillä on auto yleensä siinä Forumissa - aiemmin Simonkentän asiakkaat vielä saivat alennusta sieltä, mutta nyt on omistaja vaihtunut hallilla ja alennusta ei tule. Mutta turvallinen paikka se on - ja Simonkentältähän on suora käynti sinne.
      Ja keikkojen kanssa on juuri tuollaiset fiilikset - niitä saa virtaa pitkäksi aikaa:)

      Poista
  4. Kiitos viimeisestä, olette tärkeitä! <3

    VastaaPoista
  5. Hyviä tunnelmakuvia keikalta. Hämyisessä tilassa se ei ole itsestäänselvyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pokkarikameran kuviksi itsekin vähän ihmettelin, että tuollaisiakin tuli;)

      Poista
  6. Voi miten kuulostaa kivalta reissulta. Vaikka kyllä olisin sen isopäisen kummajaisen halunnut nähdä. Ei vaiskaan, se oli vaan niiiin hauskasti sanottu, että pisti hymyilyttämään kun oikein mietin, miten juuri noilla kuvakulmilla syntyy todella epäkelpo kuva. Ihanaa, että sait rentouduttua, levättyä ja nautittua valmiista pöydistä, se on luksusta se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, luulen, että aika moni olisi saanut hyvät naurut niistä kuvista;) Itseänikin melkein nauratti, mutta aika äkkiä se deletenappi eilen kuvia selatessa löytyi!
      Ja kyllä - kaikki nuo ovat luksusta meikäläisen elämässä:)

      Poista
  7. Antoisa reissu.
    Mukavaa ja aurinkoista viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli juurikin sitä;)
      Sinne myös hyvää viikkoa - ja aurinkoa!

      Poista
  8. Onnistuneelta kuulostaa. Ite en ole koskaan ollut missään tai paremminkin minkään bändin keikalla. Edes Ruisrockissa vaikka turkulainen olenkin alunalkaen. Mutta kaikki mistä kerroit kuulostaa aika mahtavalta. Lepo ansaittu ;)))
    Reipasta alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistunut olikin;) Ja lepo ansaittu taatusti!
      Toivottavasti joskus pääset jonkin mielimuusikkosi tai bändin keikalle - antaa nimittäin virtaa - ihan kuin taidenäyttely, teatteri, jne.
      Sinne myös hyvää viikkoa!

      Poista
  9. Kuulostaa suorastaan täydelliseltä viikonlopulta,ihanaa... mukavaa alkavaa viikkoa!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva viikonloppua - ja aika lailla täydellinen. Se luomiväri ja valokynä puuttuivat;)

      Poista
  10. Kuulostaa oikein kivalta reissulta, väsymyksestä huolimatta. Kyllä tuommoiset piristävät kummasti, vaikka sitä alkuun miettiikin, että jaksaako lähteä vai ei. Yleensä aina kannattaa lähteä kun kyllä sitä vaan kummasti jaksaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just noin - aina nämä antavat uutta virtaa ja piristystä:)

      Poista
  11. Hyvä että lähditte. Tekee hyvää pieni irtiotto arjesta ja varsinkin kun oli kivaa :).
    Hassua, mulla ei edes ole sinällään mitään ostolakkoa, mutta turhaa EN osta. Lauantaina olimme minin kanssa kaupungilla ja annoin itselleni luvan ostaa jotain, mutta mitään järkevää ei löytynyt joten en ostanut mitää. YES :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvä, että saatiin aikaiseksi mennä - ja kivaa oli:)
      Minä olen yrittänyt tätä kaaosta täällä kotona selättää sillä, että ainakaan uutta ei tänne tulisi. Hieman olen onnistunutkin, mutta vain hieman;)
      Ja hyvä sinä♥

      Poista
  12. Irtiotto piristää. Uudet kokemukset ja paikanvaihdos tuovat virtaa. Mukavaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
  13. Ihana irtiotto arjesta. Saa minutkin haaveilemaan ja suunnittelemaan omaani. :) Kiitos maanantai aamun piristyksestä! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  14. Silloin sitä yleensä vasta hauskaa onkin kun ei millään jaksaisi lähteä! Hyvää maaliskuun alkua sinne.

    VastaaPoista
  15. Uskon, että oli hyvä keikka! Olen seurannut vinyylin julkaisua kiinnostuneena, sillä sekä albumin nimitekstin että sisäkansien uniikit tekstit on tehnyt käsin ystäväni Terhi, ks. http://kaaoszine.fi/amoralin-uuden-albumin-tiedot-julki/

    Kyllähän se keikkailu välillä koville ottaa, mutta mun intoni on aina nyykähtämistä suurempi, sanoo nimimerkki todellinen Keikkahai. Viimeksi oltiin katsomassa Turun Klubilla Flesh Roxonia ja Mustaschia. Kun on alle parikymppisenä aloittanut ja aikoinaan 80-luvulla varsinkin eurooppalaisia festareita kiertänyt, ei ole mitään syytä harrastusta lopettaakaan :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli - yksi parhaista keikoista ikinä! Ja niitä on sentään tähän ikään ehtineenä koluta;) Ja sitä mieltä olen, että keikoilla kierrän vielä rollaattorinkin kanssa - mikä aika saattaa olla lähempänä kuin uskoinkaan ottaen huomioon jalkojeni kunnon keikan jälkeen;)

      Poista
  16. Arilla on kyllä komea ääni! Kaunis levynkansi muuten! Minä olen aina ihan täpinöissäni jos joku levy tai kirja näyttää upealta :)

    VastaaPoista
  17. Meidän miehen kuvaustaidot on yhtä surkeat. Hän ottaa kyllä aina alaviistosta ja se vasta tekee kuvattavasta sellaisen persjalkaisen pygmin näköisen kummajaisen jonka ilme vielä kertoo että "ota nyt jo se kuva.!!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just - meillä Isännän kuva on hyvä, jos siinä on suunnilleen kokonainen ihminen - yleensä jotain aina puuttuu; milloin pää, milloin jalat - ja jalaton ihminen se vasta kummajaisen näköinen on, vielä kun sieltä yläviistosta on otettu kuva;)

      Poista
  18. Kuulostaa täydelliseltä irtiotolta ♥. Levyn kansi kaunis ja mielenkiintoinen.
    Oikein mukavaa maaliskuuta sinne myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli - täydellisen hyvä irtiotto. Ja levyn kansi on kaunis ja mielenkiintoinen - mielenkiintoinen on sisältökin:)

      Poista
  19. Olipa kivan kuuloinen viikonloppureissu -ja ilmeisen rentouttava myös! Myönnän rehellisesti, että hotellissa majoittumisessa yksi parhaimmista asioista on valmis aamiainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kiva reissu ja rentouttava! Ja minä nautin myös noista hotelliaamiaisista ihan hirmuisesti:)

      Poista
  20. Kuulostaa mukavalta viikonlopulta. Ari Koivusella on hyvä ääni vaikkei ihan mun lemppari olekaan. Hyvä että sentään huulipuna tuli mukaan! Mukavaa alkanutta viikkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva viikonloppu. Ja kyllä se sitten jo olis dementian paikka, jos ladylta huulipuna olisi unohtunut;)

      Poista
    2. Ihanan energinen postaus! Kiitos siitä!
      Minäkin yövyn aina Simonkentässä, kun olen useamman päivän töissä Helsingissä.

      Kivaa kevätviikkoa!

      Poista
    3. Simonkenttä on kyllä kiva hotelli:)
      Sinulle myös mukavaa viikkoa!

      Poista
  21. Arilla on kyllä upee ääni!!
    Kaikki hyvät on aina (melkeen) Hesassa, sinne on täältä korvesta niin pirskatin pitkä matka :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On - Arin ääni on upea!
      Ja niin ne vaan Helsinki -painotteisia tuppaavat olemaan, mutta pitää sitten vaan yrittää silloin tällöin ottaa nämä keikatkin miniloman kannalta;)

      Poista
  22. Ai hitsit mitä menoa teillä on ollut! (Minä en jaksaisi edes valvoa noin pitkään...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on mieluista tekemistä niin kummasti jaksaa - ja kun tietää, että seuraavana päivänä saa nukkua univelkoja pois;)

      Poista
  23. Oli varmasti elämys, itsekin tykkään !! Sitä vaan ihmettelen, miks noi konsertit on aina niin juupelin myöhään. Tämmöset vanhemmat nukkuu aina onnensa ohi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kuule olla vielä vanhempi - tällainen kun minä - kun yöt ovat yhtä valvomista muutenkin;)

      Poista
  24. Irtiotot arjesta ovat kivoja :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle !

    VastaaPoista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig