tiistai 22. huhtikuuta 2014

Arki - joskus onnistuu ja joskus sitten taas ei - kuvahaaste 5/5

Loma ja juhlapyhät päättyivät ja arki alkoi.
Arkeen valmistautumisen aloitin ripsien ja kulmien kestovärjäyksellä.
Niinä kiireisinä aamuina, kun ei ehdi meikkipussiin päin vilkaistakaan, on kiva, jos edes silmissä on vähän väriä. 
Meikit ehdin sitten sutia töissäkin.
  Minä omaan luonnostani aivan vaaleat ripset ja kulmakarvat ja ilman mitään meikkejä olen kyllä niin kummitus kuin vain aikuinen lady olla voi. 
Johan siinä kanssaihmiset työmatkalla säikähtävät.

Kestovärjään ripseni ja kulmani säännöllisesti noin kuukauden välein. Silloin kun käyn kosmetologilla hoidattamassa ihoani, värjäytän ne siellä. Mutta hoitojen välillä teen homman itse. 


Käytän yleensä Refectocilin kestovärejä; silmiin mustaa tai sinimustaa ja kulmakarvoihin teen sekoituksen ruskeasta ja mustasta väristä - pelkkä ruskea taittaa usein hieman punaiseen ja sitä en halua.

Näissä käyttämissäni paketeissa on mukana kaikki tarvittava: värivoide, kehite, sekoitusastia, sekoitustikku ja kierreharja. Kehite on voidemaista ja sekoittuu huomattavasti paremmin itse väriaineeseen kuin nestemäinen kehite - eikä tarvitse laskeskella tippojen määrää;)

Kestovärjäys on tarkkaa puuhaa - välillä onnistuu, välillä taas ei. 
Tällä kertaa jäivät kulmat vähän liian vaaleiksi. 
Olisivatko olleet rasvaiset tai olisiko pitänyt malttaa pitää väriä vielä kauemmin - nyt pesin 10 minuutin päästä levityksestä?

En vain uskaltanut pitää pitempään, sillä joskus on käynyt niinkin, että väri ottaa turhankin hyvin kiinni. On aikamoinen homma yrittää sitten vaalentaa kulmia. Monet konstit on kokeiltu ja paras keino on valkaiseva hammastahna;)

Tällaiset kulmista sitten tuli - pahoittelut kuvien värieroista - ei mennyt kuvauskaan niin kuin piti. Justiinsa.
Yläkuvassa ennen ja alemmassa jälkeen värjäyksen.


Nuo aineet kestävät minulla noin vuoden - hintaa en muista, mutta säästö kosmetologilla tehtyyn värjäykseen nähden on melkoinen. Ja läheskään aina en ole kulmiin ammattilaisen työnkään jälkeen ollut tyytyväinen - jotkut kosmetologit tekevät kulmista pyöreät vaikka kuinka selittää, millaiset haluaa - silmiin tulee sellainen nukke-efekti - tosin tällä ladylla ryppy- ja roikkuluomilisällä;)

Alin kuva on osa 5/5 kuvahaastetta,  jonka sain Tässä ja Nyt - Unelmien kera -blogin Katjalta.  Haasteen ideana on postata viitenä päivänä kuva omasta arkielämästä ja haastaa jokaisen kuvan kohdalla joku toinen bloggaaja. Kiitokset vielä, Katja, tästä haasteesta.

Katja kirjoittelee elämän pienistä ja suurista haaveista ja sykähdyksistä. Viisaita ajatuksia, syvälle luotaavaa pohdintaa, jopa Katjan omia runoja. Jos ei Katjan blogi vielä ole tuttu, kannattaa tutustua!

Ja haasteen heitän tällä kertaa Beauty of Life -blogin S - Beauty of Lifelle. Tämä suomalais-amerikkalainen äiti kirjoittaa omien sanojensa mukaan elämästä, arjesta, kodista ja mitä nyt mieleen tulee. Käykääpä kurkkimassa.

Kirjoittelen tätä päivitystä illalla ja ajastan sen aamuun - nyt on aika yrittää treffata unijukkaa. 
Loma latasi hyvin akkuja - kyllä arjen näiden juhlapyhien jälkeen taas jaksaa kohdata. 
Varsinkin kun edessä on vajaa työviikko;)

Ja kevään ihana aurinko lämmittää.

Auringon lämpöä teille jokaiselle!


SHARE:

42 kommenttia

  1. Täällä toinen kummitus jos ei kulmia värjää. Minä menen kosmetologille, tekee sen verran hyvää jälkeä ja pieni hemmottelu viiden viikon välein tekee hyvää. Ensi kerralla värjätään ripsetkin, nämäkään eivät kovin värikkäät ole. Kyllä se kulmat ja ripset vaan tekevät kasvoista paljon elävämmät kun ne näkyvät kuin näkymättömissä :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin olisin kummitus ilman värejä. Tosin parin vuoden ajan mun pelastukseni on ollut kestopigmentointi kulmiin. Mä kyllästyin, kun sai olla harva se viikko värjäämässä kulmia. Nyt olen ollut onnellinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen välillä harkinnut tuota kestopigmentointia, mutta en ole vielä uskaltanut - pelkään, että menee liian tummaksi;)

      Poista
  3. Vai kummitus... Samaa väriä laitan omiin kulmiin :) Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  4. Tästä tulikin mieleen, että värjäys olisi tarpeen :)

    VastaaPoista
  5. Hih! Sama vika, itsellänikin aivan vaaleat kulmakarvat ja ripset, näyttäisin lähinnä joulupukilta, jos en kulmiani säännöllisesti värjäisi. Seuraava väri ja muotoiluaika huomenna. Skanssin kauppakeskuksen Salon West Hair and Span Meliina on luottovärjääjäni. Osaa poistaa ylimääräiset karvat vahalla ja muotoilee kulmani kauniisti siiven mallisiksi. Suosittelen!

    En ole koskaan värjännyt kulmiani itse, olen ajatellut sen olevan liian vaativaa puuhaa. Mutta kai senkin oppisi jos harjoittelisi.
    Sinulla face lift onnistui hienosti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skanssin West Hairin and Span kosmetologilla käyn minäkin pari kertaa vuodessa ja silloin annan laittaa kulmatkin - siellä on osattu aina laittaa hyvin. Ja hemmotella muutenkin;)
      Kiitos - nyt aamulla kun tarkistin, niin ihan kelvolliset näistä tuli - eipä tarvinnut lisäillä kulmaväriä;)

      Poista
  6. Tuttu tuote! Sitä täälläkin suditaan.

    VastaaPoista
  7. No hitsi. Täällä olikin jo haaste loppusuoralla :). Eilen omassani sut haastoin, mutta eipähän mittään. Täällähän nämä vastaukset oli valmiina.

    Kulmat on kyllä melkoisessa roolissa tässäkin pärstässä. Silloin kun onnistuu, niin peiliin katsoo ihan mielikseen, mutta ans olla, jos menee värjäys tai muotoilu metsään, niin kyllä potuttaa. Itse en edes uskalla yrittää ja kosmetologeistakin annan vain yhden ja saman kulmiini koskea, kun tuntee ne niin monen vuoden takaa ja tietää, että jos pisarakin laitetaan ruskeaa väriä sekaan, niin tuloksena on ällöpunertava sävy, joka ei vaan tähän naaman istu. Ei se ole niin helppoa tää vaaleakulmaisen elämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta - blondin elo on välillä vaikeaa - mutta ah, niin hauskaa;)

      Poista
  8. Itse olen kai onnekas kun en tuollaisia värjäyksiä tarvitse. Sitä on luonnostaan niin tummat. Nykyään jaksa arkena ripsiväriäkään laittaa kun tummat ne on ilmankin.
    Mukavaa alkanutta viikkoa Lady! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnekas olet - minä kyllä rehellisesti myönnän, että kateellinen olen;)

      Poista
  9. Muistitko pyyhkiä kulmat ennen värin levitystä silmämeikin poistoaineella? SIlloin saa ylimääräisen rasvan pois. Entä laitoitko vaseliinia tms. kulmien ympärille suojaksi? Joskus sitä voi mennä niihin karvoihinkin, jolloin väri ei tartu niin hyvin.

    Hyväthän niistä tuli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - kulmat oli pyyhitty kunnolla. Ja rasvaa en ole käyttänyt enää vuosiin suojaksi, joten ei se siitäkään johtunut.
      Aamulla kun tihrustin, niin ihan kelvollisilta onneksi näyttivät;)

      Poista
  10. Tosi hyvin olet onnistunut värjäyksessä....itse olen viimeeksi itse värjännyt josku vuosia sitten...nyt olen antanut kamaapajan sen hoitaa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - paremmilta ne aamulla näyttivätkin kuin illalla katsoessa;)

      Poista
  11. En ole koskaan itse kokeillut ripsien tai kulmien värjäystä. Kulmat värjää luottokampaaja ja samalla nyppii ne eli noin kahdeksan viikon välein. Kampaajalla on pakko käydä, koska hiukseni ovat hennot ja niihin laitetaan värisävy joka kerta ja samalla myös kulmat. Sitten taas pärjään vaahdon ja muotoilugeelin avulla ja ilmakiharrin en se mitä olen vuosikaudet käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun omilla väreillä ei pärjättäisi kahdeksaa viikkoa - värit kestävät noin kuukauden. Ja hiukseni laitan minäkin föönaamalla - tosin ilman geelejä ja vaahtoa. Tällä hetkellä hiuksissa on oma väri, mutta kyllä minä alan vahvasti kallistumaan raitojen oton puoleen,

      Poista
  12. Hoidatan kulmani aina kampaajakäynnillä koska en itse näe mitään ilman rillejä... Kohta pari vuotta mulla on ollut ripsienpidennykset ja oon aivan koukussa niihin, niin helpot ja sopii myös vanhemmille kun on luonnollisen pituiset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vielä onneksi näen lähelle ja pystyn itse laittamaan. Ja niitä ripsienpidennyksiä olen minäkin harkinnut, mutta kun en halua enää yhtään lisää allergioiden aiheuttajia, niin olen jättänyt väliin.

      Poista
  13. Moi Lady, tulehan uuteen blogiini tutustumaan : )! Ps. sisko on altistunut allergisesti näille aineille, niin innokkaasti värjäilee. Itse herkempi-ihoisena harvemmin ja ihan ok ovat! Terveisin Virpi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkös se olitkin - olisi oikeastaan pitänyt jo tuosta nimimerkistä arvata;)
      Tullahan ihan tuota pikaa - jos vain löydetään perille.

      Poista
  14. Minä en ole uskaltautunut itse värjäämään , kesäksi yleensä annan kosmetologin värjätä . Talvisin käytössä on vanhanaikaisesti kulmakynä ja ripsari. Tosin laitan monesti ripsaria myös värjätyille ripsille , muuten on niin alaston olo ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin ripsaria vielä lisään - varsinkin, jos muutenkin meikkaan. Mutta aika usein kuljen vapailla ilman mitään lisiä;)

      Poista
  15. No mutta nyt minua ihmetyttää... Paikallisesta kempparista menin noita ostamaan syksyllä ja hän sanoi ettei noita enää saa vähittäismyynnistä. Kuulema jotakin sellaista ainetta jota ei saa ammattitaidottomat käyttää. Outoa! Pitää kysyä tarkennusta... Hyvin on minulla onnistunut itse tehtynä mutta nykyisin ripsihuollossa laitatan samalla. Kiitos blogivinkistä, toinen onkin tuttu entuudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minullekin väitettiin, mutta löytyi sitten kuitenkin varastosta vielä vaikka kuinka paljon - ja eilen kun vilkaisin, niin nettikaupoista tuntuu löytyvän.
      Ja blogivinkit ovat aina kivoja;)

      Poista
  16. Hienot kulmat. Mun on pitänyt tehdä jotain kulmilleni piiiitkän aikaa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi.

    Kiitos haasteesta. Toteutin tämän juuri Beauty of Lifen facebookissa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja kiva, kun tartuit haasteeseen. Käväisenpä tässä vielä illalla tuolla naamakirjan puolella;)

      Poista
  17. Samoilla aineilla täälläkin mennään...:D Kestoväri on laiskan meikkaajan pelastus ja eipä tartu koirien ja kissojen haivenet ripsiin niin hanakasti kuin ripsiväriä käyttäessä. Minä kyllä käytän ruskeaa pelkästään kulmiin ja niistä tulee tosi tummat, ei koskaan punaiset. Luulen että se on kiinni omasta luontaisesta kulmien väristä ja oman punapigmenti määrästä. Refectocilin värejä oli vähän aikaa vaikea saada kun vaihtoivat tekstejä pakkauksiin. Nyt niitä pitäisi taas saada normaalisti kemppareista. Niiden kehite kemppareissa on 3% vetyperoksiidia, ammattilaiset saavat käyttää vahvempaakin kehitettä. Kivat tuli ladyn ripsistä ja kulmista, kummasti piristää aina ilmettä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan laiskan meikkaajan pelastus;) - tosin minä kyllä vielä ripsaria lisään, jos meikkaan muutenkin, mutta vapailla mennään kyllä "luomuna".
      Ja luulen, että tuo punaisen sävy minulla johtuu juuri omasta pigmentistä - sama juttu hiusten kanssa vielä silloin kun värjäsin - vaikka mitä vaalennusta laittoi, taittoi aina keltaiseen.

      Poista
  18. Mun ei ole koskaan tarvinnut värjätä ripsiä tai kulmia, kun ne ovat niin tummat luonnostaan. Mutta ripsipidennykset kiinnostaisivat. Josko kesällä, kun siirryn piilolinssikauteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kyllä kateellinen teille tummaripsisille;) Itsekin aina välillä haaveilen ripsipidennyksistä, mutta pelkään allergiareaktioita - ja myös sitä, että omat ripset kärsivät.

      Poista
  19. Kulmienvärjäys nostaa kummasti mieltä. Kasvot saavat ryhtiä. Ikääntyessä meillä vaaleakulmaisilla ne täysin ihottuu eli katoaa ympäröivään ihoon. Onneksi väri on keksitty ja onneksi niitä nykyään voi iloisin mielin vanhanakin käyttää (puhun siis itsestäni, selvennykseksi, rakas Lady)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan just noin - ja onneksi voi iloisin mielin vanhanakin käyttää - puhun siis itsestäni;)

      Poista
  20. Kulmienvärjäys kohentaa kyllä kummasti ulkonäköä ja kasvoja. :) Harvoin tulee sitä kyllä tehtyä, ihan harmittaa kun olisi niin helppo homma. Laiskuutta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan kohentaakin - ja kyllä minäkin aina sitä värjäystä siirrän ja siirrän - vaikka aikaa ei mene puoltakaan tuntia;)

      Poista
  21. Mullakin on ihan vaaleat kulmakarvat ja joka päivä väritän ne kulmakynällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekisin minäkin jollei olisi tuota kestoväriä - se on kyllä laiskan ihmisen pelastus!

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig