torstai 15. elokuuta 2013

Ja seinälle kasvoi puu...


Viime sunnuntaina iski pienoinen paniikki - työt alkoivat maanantaina. Missä työpaikan avaimet, missä työkännykkä? 
Työvaatteita en uskaltanut edes ajatella. 

Ja kun muistin, että maanantaina alkaisivat rivitaloyhtiössämme myös poistoilmaventtiilien puhdistukset, joita varten pitäisi raivata niiden edustat tyhjiksi, paniikki olikin jo melkoinen. Edessä oli nimittäin vaatehuoneen tyhjennys. Damn! Venttiili siellä oli nimittäin sellaisen tavaravuoren takana, että itku meinasi tulla. 

Vitkuttelin työn aloituksen kanssa pitkälle iltapäivään. Mutta ei auttanut - eivät ne roinat sieltä itsestään kävelleet. Pakko mikä pakko - ja yhtään en valehtele, jos sanon, että ei ihan tunnissa valmista tullut.

Maanantaina aloitin työt. Viidessä viikossa oli työpöydälleni ehtinyt kasvaa ihan kiitettävän kokoinen paperivuori - ja alkuviikko onkin mennyt sitä ja sähköposteja selvitellessä. Vuori valloitettu ja sähköpostit selvitetty! 

Maanantaina palaillessani töistä kotiin kyselin naapurinrouvalta pihalla, että minnekäs asti ne puhdistajat ovat taloyhtiössämme ehtineet - me kun asumme talon päätyhuoneistossa ja katumme päässä, niin yleensä olemme aina viimeisiä. Naapurinrouva totesi, että ne työthän alkavat vasta keskiviikkona. Just! Ehkä olisi se paperi kannattanut lukea eikä luottaa muistiinsa;)  No, onpahan nyt huusholli sitten normaalia sekaisempi useammankin päivän. Ne vaatehuoneen kamat kun rohmottavat alakerran olohuoneessa ja täyttävät siitä melkein puolet;)

Etsi sieltä keoista sitten työvaatteet! Ja kun säätkin muuttuivat tällaisiksi sadekeleiksi, niin olisi ollut kiva löytää vähän muitakin kuin hihattomia paitoja ja mekkoja. No, löytyihän sieltä jotain, mutta auta armias, kun joskus saan aikaiseksi ne röykkiöt tuolta takaisin vaatehuoneeseen järjestettyä. Saattaa nimittäin kestää - stressihän siitä tulee;)

Niinkuin tulee siitäkin, että poika syyskuussa muuttaa. Siihen vaaleanpunaiseen taloon, jossa sijaitsevaa yksiötä on Isäntä pitkin kesää rempannut. Remontti alkaa olla nyt valmis - asunto odottaa vielä siivousta ja pientä viilausta. Ja siivousta ei aloiteta ennen kuin nuori herra palailee reissuiltaan ensi sunnuntaina. Saa nimittäin itse olla auttelemassa!

Sunnuntaina  kävi taiteilijatyttäreni maalaamassa veljensä tulevaan kotiin kotipuun. Veljensä avustuksella.

Tästä lähdettiin aikoinaan:


Asunnon värimaailma oli lievästi sanoen mojova. Kaksi seinää oli maalattu tuollaisiksi oranssinkukertaviksi!
Myös tuo keittokomeroon/keittiöön johtava seinä, joka tuossa kuvassa on jo saanut pohjamaalin.

Kaikki muut seinät tuota keittiöön johtavaa seinää lukuunottamatta maalattiin valkoisiksi, samoin parvi. Kyökkiin johtava seinä maalattiin harmaalla - ja sitäkin sävyä jouduttiin sekoituttamaan toiseenkin kertaan, kun ei kerralla tullut oikeaa sävyä.

Kylppärillehän ei tarvinnut tehdä mitään, sillä asunnossa oli vuosi sitten tehty putkiremontti, jolloin koko kylppäri oli uusittu. Samoin keittiössä oli hanat ja kaakelit uusittu. Kaapit olivat aika kamalassa kunnossa, mutta niistäkin selvittiin maalaamalla ne valkoisiksi ja vaihtamalla vetimet. Tasot uusittiin.

Lattia laitettiin harmaalla laminaatilla - kun sitä puulattiaa ei löytynyt tuolta muovimaton alta kuin puolikkaasta huoneesta - osa oli vaneria.

Poikamme on aina rakastanut puita ja oksia - ja hän sai ajatuksen, että hän haluaa tuolle harmaalle seinälle puun. Kotipuun.

Ja tällainen siitä sitten tuli:


Tuonne puun suojiin lapseni sitten syyskuussa majansa rakentaa. Ja Ladylle se saattaa olla aika kova paikka. Jottas tiedätte, jos täällä blogissa alkaa kyynelvirtoja tulvia;)

Niitä kyynelvirtoja odotellessa yritetään selvitä noista ulkona vaanivista sadevirroista - tai sitten otetaan niistä kaikki irti, pistetään kumpparit jalkaan ja hypitään lätäköissä, annetaan sadepisaroiden kihartaa hiukset, tuulen tuivertaa, nostetaan kasvot kohti taivasta ja annetaan pisaroiden huuhtoa kaikki huolet mennessään.

Huoletonta loppuviikkoa kaikille!SHARE:

70 kommenttia

 1. On hieno puu, yksi hienoimpia mitä olen nähnyt! Tahtoo kanssa... :)

  VastaaPoista
 2. Vau, pakko kehua tuota puuta! Niin upea se on!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - välitän kehut taiteilijalle itselleen;)
   Sinne myös mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Aivan ihana puu! Sinne on hyvä pesä tehdä :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno puu. Ja vaaleanpunainen talo on kans hieno. =)

  VastaaPoista
 5. Kyllä nyt kelpaa lapsen muuttaa omaan kotiin... ja äiti antaa vaan kyynelten tulla, kyllä me lohdutellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaahan tuon - ja kiitos, luulenpa, että sitä lohdutusta tullaan tarvitsemaan;)

   Poista
 6. Onpas kanis koti ja toi puu on kyllä ylihieno!

  VastaaPoista
 7. hieno puu koristaa kotia ! kyllä se kuule hyvin menee , siihen tottuu yllättävän pian !

  VastaaPoista
 8. Ihana kotipuu! Teidän pojalla tulee varmasti olemaan tyylikkäin opiskelijaboksi, ainakin verrattuna muihin opiskelijapoikiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu on ihana - ja en ole ollenkaan varma siitä muusta sisustuksesta - ottaen huomioon sen, mitä kaikkea poika sinne yrittää raahata;)

   Poista
 9. Puu on tosi hieno! Kyllä siellä kelpaa puun alla asusteilla :). Tuo muistiin luottaminen ja sen pettäminen on niin tuttua... Olin menossa tiistaina neidin uinti-infoon ja varmistaessani kellon aikaa totesin, että se olin jo maanantaina... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu on kyllä hieno;) Ja luulisi sitä tosiaan jo tähän ikään mennessä oppineensa, ettei siihen muistiin kannata luottaa - sen ansiosta on menty päivä liian myöhään hammaslääkäriin, viikkoa liian aikaisin kokoukseen Helsinkiin jne. Mutta kiitos - lohduttavaa kuulla, että on meitä muitakin;)

   Poista
 10. Oih miten upea puu! <3 Niin sopii tuohon kuin nakutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin - ja minustakin sopii hienosti tuohon:)

   Poista
 11. Todella hieno...jo ideana mutta toteutus vasta on upea:)

  Minulla meinasi myös mennä alkuviikosta sormi suuhun kun tajusin että lasten koulutarvikkeet eivät olekaan kaikki hankittuna.Ja sitten ei niitä ollut enää missään, sinnikkäällä etsimisellä löysin onneksi, loppujen lopuksi:D

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - minustakin on hieno:)
   Sinne myös mukavaa loppuviikkoa ja tsemppiä koululaisille!

   Poista
 12. Todella hieno puu kasvoikin! Hyvä idea ja hyvä toteutus.

  VastaaPoista
 13. Yhdyn edellisiin -tyttäresi on todellinen Taiteilija! Lasten pesästälento herättää monenlaisia tunteita, anna kyynelten tulla -sekin kuuluu asiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kehut välitetään itse Taiteilijalle:)
   Ja ei niitä kyyneleitä estääkään voi;)

   Poista
 14. Tuo puu on ihana, hienosti toteutettu :)!

  Terkut helteisestä Espanjasta Ladylle!

  VastaaPoista
 15. Ihan selvästi syksyisen illan puu! Voimia äipälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - melkein lehdetönkin on;)
   Ja kiitos - voimia tarvitaan;)

   Poista
 16. Onpa hienosti maalattu puu!
  Onhan se haikeaa kun ipanat lähtee... voih...

  VastaaPoista
 17. WAU!! Hienoa!!! Voi tuota aikaa, kun ne lentää pois pesästä! Mulla ei onneksi vielä tiedossa pittttkään aikaan, mutta nyt jänskää jo kun eskari alko..baby on niin iso! SNIFFELIS ;))!!

  Kaunista iltaa sinne!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - kyllä niitä SNIFFELIS -hetkiä näiden lasten kanssa kertyy;)
   Sinne myös kaunista iltaa!

   Poista
 18. Poika lentää pesästä omalle oksalleen :) Onneksi on kaunis oma koti odottamassa. Superhieno puu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain - poika opettelee lentämään omilla siivillään - onneksi on kotipuu odottamassa;)

   Poista
 19. Vau, miten upea tuo puu :) Mulla poika lähti kanssa ja onhan se ... outoa. Välillä tosi kiivaakin, vrasinkin kun saan oman huoneen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on upea puu:)
   Ja outoahan se lähtö on - mutta myös minä saan oman huoneen;)

   Poista
 20. Ihan älyttömän hieno tuo puu! meille kans! ...ja ne kyynelvirrat... Mun vanhin "vauva" menee nyt syksyllä kerran viikossa kerhoon pariksi tunniksi, ihan yksin. Napanuoraa kiristää aika pahasti, kun ajattelen että miten se siellä pärjää, herranen aika, sehän on ihan VAUVA! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on hieno puu:) Ja kyllä ymmärrän hyvin, jos napanuoraa kiristää sinulla, kun "vauva" lähtee kerhoon - minulla kun kiristää vieläkin, vaikka ovat jo täysi-ikäisiä;) - mutta lapset pysyy aina lapsina äideilleen♥

   Poista
 21. Taidokas puu ja antaa mukavan tunnelman huoneeseen.

  VastaaPoista
 22. Ihana postaus. Kyllä tuon puun turvin uskaltaa lapsen laittaa maailmalle! Luulen että kyllä ne äidin ruokapadat vielä kuitenkin ehkä houkuttaa... Vaan haikea paikka varmasti. Nautitaan viikonlopusta sataa tai paistaa, tuo kumpparivinkki oli ihan hyvä, sateestakin voi nauttia ja joskus kyyneleet kuuluvat elämään, ihan hyvälläkin tavalla. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kyllä minäkin luulen, että äidin ruokapadat houkuttavat vielä silloin tällöin;) Nautitaan viikonlopusta säistä huolimatta!

   Poista
 23. Hieno puu,kertakaikkisen upea!

  VastaaPoista
 24. Oi ja voi! Mulle käy yleensä aina päinvastoin: muistuu oikea päivämäärä vasta jälkikäteen. No, ei sitä niin usein satu, kerta viiteen vuoteen mutta kyllä se aina silloin harmittaa. Tuli juuri sykli täyteen, joten viisi vuotta pitäisi mennä taas oikeassa tahdissa.

  Kotipuu on tosi hieno, mutta anteeksi kun sanon, vähän pelottava. Näin ainakin meikäläisen pelkurin silmään. Mun tekisi mieli lisätä tuohon linnunpesä tai oravan maja. Taiteilija on kuitenkin tulkinnut puun, joka puhuttelee ja sehän on ihan pääasia. Onnea uuteen kotiin. Kyllä kelpaa lapsen olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei - ei ollenkaan tarvitse anteeksi pyytää;) Tuollaisen puun poika pyysi ja sen sai. Hän on aina tykännyt puu- ja oksakuvioista ja nykyisenkin huoneen seinillä on julisteita ja lattialla matto, joissa on kuvattu oksia. Ja itseasiassa tuo kuva kyllä hieman vääristää vaikutelmaa - se kun on otettu alhaalta päin ja huonossa valossa.
   Kyllä siellä lapsen kelpaa asustella, kunhan äiti pysyttelisi poissa;)

   Poista
 25. Siis ihan mahtava puu! Meillä on kyynelvirrat odotettavissa parin vuoden jälkeen... Nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mahtava;) Ja kyynelvirrat kyllä tulee virtaamaan kuun vaihteessa - onneksi vanhempi lapsista, tytär, jää vielä kotiin - hänen chinchillansa kun vaativat hoitajaa reissujen aikana;)

   Poista
 26. Aivan mieletön puu! Minulta on jo lapset lentäneet pesästä, tiedän tunteen :)

  VastaaPoista
 27. Ihen mielettömän kaunis tuo puu, kelpaisi kyllä tännekin tuollainen taideteos seinälle. Vaan ei toki vielä vuokra-asuntoon, mutta josko saisi ensi kevääseen mennessä sen omankin, ehkä sitten tytärtänne voi (toki korvausta vastaan) lainata maalaamaan seinää :)

  Ja aavistuksen alkoi kurkkua kuristamaan tuo työmäärä joka itseäkin maanantaina odottaa. Siis tarttisiko ihan oikeasti mahtua johonkin asiallisiin vaatteisiin :D Voipi olla maanantaina ressi edessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on kaunis puu - ja eiköhän tytär aina ole kiinnostunut töistä;)
   Älä vielä yhtään mieti työasioita - niitä ehtii sitten murehtia ajallaan. Nyt vaan vietät oikein ihanan kuherrusviikonlopun Kotinörtin kanssa;)

   Poista
 28. Kerrassaan upea puu, wau! Ja huh, en edes uskalla ajatella päivää jona tytär joskus muuttaa pois, eli tsemppiä sinulle, melkoinen koitos varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu on minustakin upea - ja kyllä mua ensi viikonloppu hirvittää jo etukäteen...

   Poista
 29. Sulle on haaste blogissani, käyppä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 30. Onnittelut - hieno puu ja hyvä väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 31. Tyylikäs kotipuu kerrassaan!

  VastaaPoista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig