maanantai 28. lokakuuta 2013

Hymy kaunistaa - vaan kaunistaako aina?

*Postaus toteutettu yhdessä BeconfiDentin kanssa.

Sen jälkeen, kun perheeseemme hankittiin ensimmäinen digikamera, on minusta vain muutama valokuva, jossa nauran vapautuneesti - siten, että hampaani näkyvät. Kuvissa hymyilen vienosti - naurukuvat on deletoitu tehokkaasti. 

Syynä ovat hampaani. Minulla on syntyjäänkin keltainen hammasluu ja iän myötähän meillä kaikilla hampaat kellastuvat vielä lisää. Samoin se, mitä suuhumme pistämme, saattaa hampaidemme väriin vaikuttaa: en käytä juurikaan colajuomia, punaviiniä tai teetä, mutta juon kahvia niidenkin edestä ja tupakoin (mitä suuresti häpeän) - nämä kaikki värjäävät hampaita. Eivät hampaani nyt aivan yhtä keltaiset ole kuin Sydämen asialla -sarjan Peggy Armstrongilla, mutta eipä paljon puutukaan! 

Minä olen kokeillut hampaisiini vaikka mitä - jo vuosikymmeniä sitten yritin valkaista hampaitani esim. ruokasoodalla ja sitruunalla - joo-o - teki hyvää hammaskiilteelle;)

Olen kokeillut valkaisupulveria, varmaan kaikkia Suomessa myytäviä valkaisevia hammastahnoja, olen yrittänyt valkaisua ostosTV:n valkaisutusseilla ja kynillä, olen tilannut ulkomailta jos jonkinlaista valkaisutuotetta: USA:sta tilatut hammaslaastarit eivät pysyneet koskaan hampaissani vaadittuja aikoja, hammastyynyjen kanssa käytettävät muotit olivat niin isoja, että herkkäkurkkuisena en niitä pystynyt pitämään. Olen kokeillut geeliä, jonka kanssa käytettävissä muoteissa oli led-valo - nämäkin muotit saivat minut yökkäämään. 

Olen myös muutama vuosi sitten käynyt ammattilaisen hampaidenvalkaisussa - parin tunnin valkaisu, joka valkaisi kyllä jonkin verran, mutta sen jälkeiset vihlonnat olivat sellaisia, että uudestaan en vielä ole uskaltautunut yrittämään. 

Noloin hampaidenvalkaisukokeiluni oli parikymmentä vuotta sitten, kun serkkuni suosituksesta yritin valkaisua pesemällä hampaitani tekohampaille tarkoitetulla tahnalla - tästä en ole uskaltanut kenellekään, saati hammaslääkärilleni kehuskella;)  

Niinpä, kun sain mahdollisuuden kokeilla kotona tehtävää BeconfiDentin hampaiden valkaisua, tartuin empimättä  tilaisuuteen. BeconfiDentin Start kit -pakettiin sisältyi valkaisugeeli, muotit, jotka muotoillaan kuumassa vedessä omaan suuhun sopiviksi sekä värin vertailutaulukko. Muotit oli helppo muotoilla - kunhan malttoi lämmittää veden tarpeeksi kuumaksi - ja yllätyksekseni pystyin käyttämään sekä ylä- että alahampaiden muotteja samaan aikaan suussani - tämä lyhensi valkaisuhetkeä puolella ja muotteja ei tarvinnut  pitää suussa kuin 15 minuuttia per päivä.

BeconfiDentin geeli on peroksiditon - ja siitä varmaankin johtui, että koko 10 päivän valkaisuoperaation aikana ei hampaissani tuntunut pelkäämääni vihlontaa. Ei myöskään ollut  kirvelyä ikenissä.
Hampaidenhan pitää olla hoidetut ennen valkaisua eikä suussa tai ikenissä saa olla tulehduksia - ja minulla oli edellisestä hammaslääkärikäynnistä niin lyhyt aika, että uskalsin valkaisun tehdä.

Tulokset valkaisusta kuvassa - jonka laatu tosin on taas meikäläisittäin surkea - kuvat on otettu illalla,  mutta ne on yritetty ottaa samanlaisessa keinovalossa eikä niitä ole käsitelty.


Kun vertailutaulukon mukaan hampaideni väri ennen valkaisua oli asteikolla 6-7, oli se omasta  ja kuvaajana toimineen tyttäreni mielestä valkaisun jälkeen asteikolla 4-5. Siis parin asteen vaalennus 10 päivässä, 15 minuutin päivittäisellä panostuksella. 

Itse olen tyytyväinen tulokseen - hymyni on leveämpi ja ehkä ei tarvitse tuhota jokaista naurukuvaakaan. En havitellut mitään Hollywood-hymyä vaan hieman valkoisempia hampaita - ja ne sain. 

Jos kiinnostuit tästä valkaisusta, saat BeconfiDentiltä koodilla LADY 10 % alennuksen tilatessasi tuotteita.
SHARE:

52 kommenttia

 1. Onnea uuden kauniin hymyn johdosta! Eron huomaa totta tosiaan aivan selvästi!

  Olen itsekin pari vuotta sitten valkaissut hampaani kauneushoitolassa. Mönjät ja muotit piti olla suussa 20 min. ja vielä piti hymyillä laservalolle. Aika äklö kokemus! Noh, kyllähän ne hampaat hieman vaalenivat, mutta hoito aiheutti minullekin sen päiväistä vihlontaa! Enää en kokeilisi moista!
  Mutta tämä sinun kokemuksesi vallan rohkaisee tähän kotihoitoon, kiitos kun vinkkasit siitä!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olin aika epäileväinen, kun aiemmat kokemukset ovat mitä ovat, mutta yllätyin kyllä iloisesti. Oma hammasluuni on niin keltainen, että siinä pienenkin valkaisun huomaa selvästi.

   Poista
 2. Selvä ero ennen ja jälkeen kuvissa! Nyt vaan hymyilemään :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis hymy sinulla :) Itselleni hymy on aina ollut ongelma, vuosikausia. Ei värin vaan kunnon takia. Ehkä joskus ne kuoret sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) - minä en niitä kuoria uskaltaisi ottaa, kun tulisivat liian kalliiksi uusia koko ajan - tykkään liikaa rouskutella omenaa ja näkkäriä;)

   Poista
  2. Minä en tykkää kummastakaan, enkä porkkanasta. Sinällään ei ongelmaa, se on enemmän taloudellinen tuo probleemi ;)

   Poista
  3. Ne on kyllä aika tyyriit ne kuoret, mutta odotellaan sitä lottovoittoa;)

   Poista
 4. Kyllä eron huomaa, pitäisköhän tilata kokeiluun tuota? Tosin mulla tuntuu auttavan myös nuo valkaisevat tahnat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla auttavat tahnat, niin silloin se värinmuutos on vaan siinä hampaan pinnassa - minulla kun muutos on itse hammasluussa, niin ne tahnat eivät enää tehoa...

   Poista
 5. Kyllä minä silti olen sitä mieltä, että hymy kaunistaa aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ei se itsestä siltä tunnu, kun niitä valokuvia on katsellut ja delete-nappia painiskellut;)

   Poista
 6. Vau! Ite oon aina ollut hyvin skeptinen noihin valkaisuihin, mutta näköjään turhaan!
  Kyllä kannatti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan kannattanutkin - itse olen tosi tyytyväinen;)

   Poista
 7. Tosi hyvä, huomattava ero :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - kyllä eron huomaa. Olen tainnut tänään naureskella normaalia leveämmin;)

   Poista
 8. eron huomaa.
  Itse olen tilannut isosmile.com sivuilta Crest Whitestrips® 3D WHITE VIVID- liuskat ja hammastahnaa ja hyvin on niilläkin tummentumat pysyneet poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut myös noita liuskoja, mutta kun en onnistu niitä koskaan pitämään suussani tarpeeksi kauaa;)

   Poista
 9. Ihan selvä ero! Mä olen joskus kokeillut Yotuelin valkaisusysteemiä ja mun mielestä sitä piti pitää kerrallaan melko kauan -olisiko ollut 45 min (?) ja joko odotin liikoja tulokselta tai se ei tehonnut, sillä en huomannut oikeastaan mitään eroa ennen ja jälkeen. 15 minuuttia kuulostaa varsin kohtuulliselta ajalta...hmmm...pitäisiköhän kokeilla...Ei mulla mitään isoa ongelmaa asian kanssa ole, mutta kiva olisi pikkuisen saada vaaleampi kalusto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen Yotuelia kokeillut - ei tehonnut minullakaan, mutta minulla on tuo keltaisuus itse hammasluussa...

   Poista
 10. Selkeä ero ennen ja jälkeen kuvissa. Kannustaa kokeilemaan :-)

  VastaaPoista
 11. Kyllä hymy kaunistaa aina. Kyllä on selkeästi nähtävissä väriero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eron huomaa kyllä selvästi - olenkin naureskellut tavallista leveämmin ja vapautuneemmin;)

   Poista
 12. Ero näkyy jo ensimmäisenkin kerran jälkeen. Pitääkö valkaisua toistaa ?
  Paikallaan olisi minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä valkaisua voi tehdä 10 päivänä - ja minä tein sen iltaisin, kun lueskelin blogeja. 15 minuuttia kerrallaan. Ja joillain riittää vähempikin, sillä valkaisun huomaa kyllä joka kerran jälkeen.

   Poista
 13. Sama vika rahikaisella :). Eikä ne hampaat tästä iän myötä näköjään ainakaan itsestään valkoisemmiksi muutu.
  Olen vaan niin lyhytjänteinen tällaisissa hommissa, että pari-kolme päivää maksimissaan jaksan tai muistan jotain itselleni outoa rutiinia noudattaa ja sitten se jää.
  Mies aina nauraakin, että täytyy olla yleisillä paikoilla tarkkana, "ettei kahvihammas vilahda" :D. Omansa siis. Mun hampaita ei sentään ole uskaltautunut kommentoimaan. Voi olla, että sillä olis ollut kohtalokkaat seuraukset hänen omalle kalustolleen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - ei meilläkään Isäntä ole uskaltanut huomautella;) Ja minä myös olen laiska näitä rutiineita noudattamaan, mutta nyt päätin, että kyllä minä sen 15 minuuttia jaksan - ja lueskelin blogeja samalla;)

   Poista
 14. Näyttää toimivan tuo tuote. Vihloiko hampaissa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vihlonut ollenkaan - mitä itseasiassa vähän hämmästelinkin, sillä yleensä minulla on vihlonut. Ehkä se, ettei tässä ole peroksidia, auttoi asiaa.

   Poista
 15. No vau, tosi selkeä ero! Mutta en ymmärrä... Jos hammasluu on kellertävä, niin luoko se siihen pinnalle valkoisen kalvon vai miten tuo toimii? Mieli tekisi kokeilla itsekin, mutta en kestä suussani mitään ylimääräistä, oksennusreflekti iskee heti.
  (Olen joskus miettinyt, että voisko tämä olla yksi syy siihen, miksei kaikki naiset todellisuudessa niin riemuissaan ota miehen...tuota...sitä pötkylää suuhunsa, vaikka telkkarissa ovatkin jo heti hississä räpläämässä vetskaria auki? Okei, sori, lievä eksyminen aiheesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että minun keltaisesta hammasluustani saisi ihan sellaista vitivalkoista millään muulla keinolla kuin kuorilla. Enkä edes haluaisi sellaisia hampaita - eivät ole luonnollisen näköiset tällaisella vanhemmalla eukolla. Mutta kyllä minun hampaani valkaistuivat - ja täytyyhän sen tehon mennä pintaa syvemmällekin, sillä ne muut värjäytymät saa kyllä pois mekaanisestikin.

   Poista
 16. (piti vielä tulla sanomaan, että en mä suinkaan arastele sanoa sen jutun nimeä ääneen, mutta pelkään että se sana voisi tuoda jotain ällörunkkareita sun blogia tiirailemaan, ei mikään mukava ajatus, eihän...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D:) - minulla on myös herkkä yrjörefleksi - nielunäytteen ottokin on totista tuskaa. Ja jos olisit ääneen sanonut, olisivat saattaneet lukijamäärät nousta ihan uusiin ulottuvuuksiin;) - kiitos kuitenkin, ettet sanonut:)

   Poista
 17. Minullakin on kellervä hammasluu, valkaisu ei ole edes käynyt mielessä. Kerran yksi hammaslääkäri sanoi, että siihen tulisi harvemmin reikiä :) Jotain hyvää siis siinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minulle on sanottu, että ei reikiinny niin herkästi. Mutta minulla kyllä tuo tupakoiminen on se pahin lisäkellastuttaja ja siitä kärsin.

   Poista
 18. Näyttää todella toimivan! Kaunis hymy, ei kannata niitä kuvia deletoida! Täytyy yrittää pitää tuo nimi mielessä jos joskus innostuu. Minä taisin pestä jossain välissä hampaita jollain Complete White nimisellä tahnalla ja jo senkin säännöllinen käyttö auttoi. Mun on pakko tunnustaa että kun seuraan päivittäin tuota Sydämen asialla sarjaa niin mietin joka kerta että onko ne Peggy Armstrongin hampaat oikeasti sellaiset vai hillittömän taitavasti meikattu??? Ne on meinaan aivan järkyttävät...:D Niinkuin nainen kyllä muutenkin, joskus tekisi mieli läimäyttää, sen verran hyvin näyttelee roolihahmonsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo valkaisevat tahnat auttavat säännöllisesti käytettyinä, jos on vaan tavallisia värjäytymiä. Mutta minulla oli vähän enemmänkin ja niihin eivät tahnat tehonneet. Ja Peggy on kyllä aika hurja tapaus;)

   Poista
 19. Kaunis hymy! Mielenkiintoinen postaus :)

  VastaaPoista
 20. ♥vau,mikä hymy :) Valkoiset hampaat!

  VastaaPoista
 21. Voi vitsi, pitäähän tota kokeilla kun se kerran toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii ainakin minulla - ja olin kyllä yllättynyt tuloksista:)

   Poista
 22. No nyt on kaunis hymy! :) Hieno muutos. Wau!

  VastaaPoista
 23. Wau, mikä muutos :)) Onnea. Olosi on varmasti huomattavasti parempi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyksekseni muutos oli aikamoinen - ja äkkiä tähän tottuu;)

   Poista
 24. Vaaleammat on ehdottomasti, mutta kovasti hommaa tuossa on, en viitsisi alkaa. Kuinka se lie vaikuttavan luun värimuutokseen, pintavärjäymät ymmärrän. Mulla olisi epäluulo, että tästä voisi tulla kierre eli luussa tapahtuu jotain "muutoksia" ja hampaat kaipaavat sitten jatkuvaa vaalentamista.
  Itsellänikin on luun väri hieman kellertävä luonnostaan, mutta mielestäni mulle ei vaalemmat hampaat sopisikaan, ei näyttäisi omalta. Mie myös tupakoin ja kittaan runsaasti kahvia ja hampaat värjäytyvät, tästä syystä ja syljenlaadusta mulla tulee myös paljon hammaskiveä. Sitä käyn poistattamassa puolivuosittain ja samalla lähtee pahimmat värjäytymät. Lopuksi hammaslääkäri tekee vielä soodapuhalluksen ja aaah, sepä vasta hampaat saakin kirkkaiksi, oikein häikäisee. Luulen että tämä soodapuhallus on melko hammasystävällinen tapa tai en luule, vaan luotan lääkäriin. Hän ei suosittele ollenkaan valkaisevia hammastahnoja (tieteellisesti perustelikin) eikä usein käytettäväksi "syväpuhdistavaa" harjauspäätä sähköharjassakaan.
  Suurin ongelma hampaiden kanssa mulle on tupakoitsijana muodostunut iän myötä pakenevat ikenet ja ikenien heikko verenkierto. Siis hammaskaulat paljastuvat ja lämmönvaihtelut aiheuttavat joskus melkoista vihlomista. Mutta lääkärini ei suosittele myöskään (perusteli sen myös) vihlomista estävää hammastahnaa. Tähän otan silloin tällöin pahemmissa tilanteissa, ehkä muutaman kuukaudessa, asperiiniä.
  Suosittelen siis sitä soodapuhallusta, tulee ihanan kirkas ja putipuhdas olo.
  Jopas tuli "purkaus" mutta olkoon, suun ja hampaiden kanssa sinut-olo on erittäin tärkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minunkin hammaslääkärini on minulle tuon soodapuhalluksen tehnyt ja kyllä sen jälkeen hampaissa on tosi "puhdas" tuntu. Mutta ei se noita kellastumia ole juurikaan kirkastanut ja sitä minä kaipasin.
   Minun hammaslääkärini neuvo tuohon vihlontaan on ollut, että hampaidenpesun jälkeen laittaa vielä sinne vihlovien hampaiden hammasväleihin hammastahnaa ja jättää sen sinne. Ja tietysti ahkera hammastikkujen (käytän muovisia) ja lankojen käyttö. Eipä ole juurikaan vihloneet enää.

   Poista
 25. Mä taidan sit olla sokee kun en näe niin suurta muutosta, ihan mitättömän vähän vain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko, että sokea olet - eihän se muutos suuri ollut, mutta selvästi havaittava kyllä. Ja kyllä nuo kuvatkin ovat surkeita - minä kun en kummoinenkaan valokuvaaja ole;)

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig