tiistai 2. joulukuuta 2014

Könkkäladyn varvas vipattaa - Raskasta Joulua 10 vuotta

Ensimmäisen adventtipäivän kynttilän saimme sytyttää sunnuntaina, mutta vaikka edellisessä postauksessani uhkasinkin tämän vuoden ensimmäiset joulutortut paistaa tuolloin, jäi se tekemättä.
Sillä vietimme viikonlopun Hollolassa - kävin asentamassa äidilleni uuden läppärin. 
Tulimme sieltä kotiin vasta sunnuntaina illansuussa ja torttutaikina sai ihan rauhassa pysytellä pakastimessa
 - glögit sentään keittelin.

Kotia ei jouluun ole valmisteltu vielä lainkaan muutamaa pihavaloa ja adventtikynttelikköjä lukuunottamatta.

Ja huusholli on edelleenkin kuin hävityksen kauhistus - tasoja aseteltuina pitkin yläkertaa täynnä sellaista tavaraa, joita Lady saattaa tarvita päivisin, kun palveluskunta ahertaa töissä - noiden kyynärsauvojen kanssa liikkuessa kun ei kovin paljoa mukanaan pysty kuljettelemaan, on kaiken tarvittavan oltava käden ulottuvilla;)

No, enhän minä yleensäkään joulukoristeita laittele kuin juuri ennen joulua, joten eipä tämä mitään uutta tässä kodissa ole.

Joulumieltä kuitenkin olen yrittänyt kasvatella sitten omilla tavoillani.
Joululaulut kaikuvat - ja kuten monet teistä lukijoistani muistanevat, minulla ne soivat raskaammassa muodossa.


Olen aiemminkin kirjoitellut Raskasta Joulua -konserteista, joissa olen vuosikausia käynyt
 - ja monena vuonna useammallakin keikalla.

Tänä vuonna konsertit jäävät tämän jalkani takia vähiin - saa nähdä, pääsenkö ollenkaan. Mutta toiveissa on.

Raskasta Joulua -kiertuehan viettää tänä vuonna juhlavuotta - käynnissä on jo 10. kiertue.

Tämä 10-vuotiskiertue kiertää pitkin Suomea ja on jo loppuunmyyty monella paikkakunnalla - estradit ovat entistä suurempia, sillä näiden konserttien kuulijakunta on vuosi vuodelta lisääntynyt ja laajentunut.

Ja kuten jo viime vuonna myös tänä vuonna Raskasta Joulua tekee yhteistyötä Suomen Lähetysseuran Kauneimpien joululaulujen kanssa: osassa konserteista kerätään kolehti kehitysmaiden äitien tukemiseksi.


Onneksi Ladyn menetettyjen konserttien tuskaa helpottamaan ilmestyi uusi Raskasta Joulua -levy ja se onkin täällä jo muutaman päivän levylautasella jytissyt. Samoin kuin nuo vanhemmat levyt.

Kyllä saa könkkälady olla tarkkana, miten pidätellä tuota leikattua jalkaansa - sentään saa varpaita liikutella. 
Niinpä sitten varvas vipattaa - ja toinenkin;)

Raskasta Joulua on myös julkaissut ensimmäisen englanninkielisen levynsä, Ragnarok Juletiden
 - ja se on tulossa pukinkonttiin minullekin.

Tänään odottelen tänne kotiin tytärtä hieman auttelemaan ja huomenna pääsen kylillekin - käyn hieman haistelemassa kauppakeskusten joulua - kaupungille ei tämän jalan ja kenkärumiluksen kanssa ole menemistä. Ja noihin kauppakeskuksiinkin arkena ja päiväsaikaan, jottei joudu ruuhkiin. Siellä nimittäin voisi joku töniä eukon kenoon - tai talloa tuon leikatun jalan päälle;)


Laitan teille vielä maistiaisiksi videon tuolla levyllä olevasta aivan uudesta joululaulusta - Antony Parviaisen laulama "1939" - hieno kappale upealta laulajalta - ja varsin sopiva aikaan, jolloin talvisodan syttymisestä on kulunut 75 vuotta - ja valitettavan sopiva myös tämän päivän maailmaan.




Hyvää joulukuun alkua kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata 


SHARE:

44 kommenttia

  1. Kyllä musiikilla joulutunnelmaan pääsee, vaikka koristeluja ei vielä tekisikään. Toivon sinulle pitkämielisyyttä jalan kanssa. Erityisesti tähän tohinaiseen vuodenaikaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - musiikissa on voimaa!
      Ja kiitos toivotuksista - kyllä minä vielä jaksan nämä pari viikkoa tämän jalan kanssa - saanpahan kerrankin laiskotella ihan hyvällä omallatunnolla;)

      Poista
  2. Josko se toinen jalka saisi toisen jalan levätessä hieman vipattaa tämän tahtiin. Toivotaan kovasti parempaa ensi vuotta, jotta kalenterisi täytyy konserttibuukkauksista ja saat antaa molempien jalkojen taas vipatella. <3

    Halauksia päivään. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kyllä se toinen jalka vipattaa - eikä kysy lupaa;)
      Ja ensi vuonna uudet kujeet ja konsertit - jos Luoja suo!
      Sinne myös halauksia, oikein monta ♥

      Poista
  3. Sain viime vuonna Raskasta Joulua cd:n synttärilahjaksi ja ihastuin ikihyviksi :) En ole käynyt konsertissa, aina olleet täällä jotenkin huonoon aikaan... Varpaat vaan vipattamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset joskus konserttiinkin - siellä ne varpaat vasta vipattaakin;)

      Poista
  4. Mäkään en juuri joulukoristeita laita, kynttilöitä, valoja yms. on, mitä voi olla läpi syksyn. Itse menen nyt ekaa kertaa kuuntelemaan Raskasta joulua livenä! Toivottavasti jalka parantelee pian! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi - ihanaa, että pääset livenä kuulemaan! Ja kiitos - parin viikon päästä saan ilmeisesti ottaa tuon kengät pois ja jättää kepit narikkaan!

      Poista
  5. Tänään saankin täällä blogien maailmassa hienoja joululahjavihjeitä. Vanhempi tyttäremme tykkää juuri tuosta musiikista, joten siinäpä hänelle hyvä joululahja. Sitä ei varmaankaan kuitenkaan täältä saa, joten pitänee yrittää tilata netin kautta.
    Jaksamista sinulle v ielä pari viikkoa että pääset harjoittelemaan sitä normaalimpaa kävelyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun levyni on ostettu Prismasta - eli kyllä löytyy ihan tavaratalojen levyosastoiltakin;)
      Kiitos - kyllä minä vielä tämän pari viikkoa jaksan;)

      Poista
  6. Jouluun valmistautuu jokainen tavallaan :) Pääasia, että pääsee sopivaan tunnelmaan. Minun alkoi tehdä oikein kovasti mieli joulutorttuja...kai sekin kertoo joulun lähestymisestä? Ja joku uusi jouluvalokin voisi olla kiva juttu keskellä tätä pimeyttä. -- Mukavaa joulunodotusta sinulle! Pääset sitten sopivasti jouluksi kepeistä eroon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen huomannut, että vuosi vuodelta less is more joulussakin;)
      Ja kyllä se joulutorttujen mieliteko jouluun liittyy - itse en niitä muulloin pysty syömään, mutta jouluna sitten senkin edestä!
      Ja kyllä - ennen joulua pääsen näillä näkymin kepistä eroon:)

      Poista
  7. Nämä joululaulut ovat minunkin mieleeni enemmän, kuin ihan ne perinteiset lallatukset. TOsin niitäkin kuuntelee. Oikeastaan Sylvian joululaulu taitaa olla se kaikista kaunein tai Hei mummo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään näistä - iskelmäversioita en kestä ollenkaan. Ja tykkään myös hartaasti tai tunteella vedetyistä;)

      Poista
  8. Pitää käydä ostamassa tuokin levy ;)

    VastaaPoista
  9. Onneksi levyt löytyy kotoa ja varpaitakin saa vähän heiluttaa :D

    VastaaPoista
  10. Joulumusiikilla saa jo kummasti tunnelmaa. Arkisin päivällä kauppakeskuksissa taitaa ollat tosiaan vielä suht rauhallista, mutta viikonloppuna sinne ei kannata mennä, vaikka jalka ei olisikaan paketissa ainakaan seuraavaan kuukauteen. :p Itse karttelen parhaani mukaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - joulumusiikki virittää jo tunnelmaan. Ja toivottavasti on päivisin rauhallista - siihen hurlumheiruuhkaan ei mieli tee sittenkään, kun jalka sen sallii;)

      Poista
  11. ♥musiikki! Oikein mukavaa joulukuista tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
  12. musiikki korvaa paljon ja kyllä ne koristeet ehtii laittaa myöhemminkin!

    Kivaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
  13. Reippaalla mielellähän siellä ollaan ja eikös se loppu jalkavaivalle jo ole lähellä. Meillä otetaan joulut vastaan vuosi vuodelta vähenevällä hössötyksellä. Pyhät ovat jo itsessään ja kynttilöiden kera ihania.
    Mukavaa joulunodotusaikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari viikkoa vielä keppien ja kenkärumiluksen kanssa - sitten voin toivottavasti jo heittää ne nurkkaan:)
      Ja jouluna tärkeintä on ne läheiset ihmiset viettämässä yhdessä pyhiä♥

      Poista
  14. 90-luvun lopulla menin vaivasenluuleikkaukseen ja reippaana tyttönä annoin jyystää luuta molemmista jaloista samalla kertaa. Sen jälkeen harjoittelinkin sitten kantapääkavelyä pohkeet paukkuen, jos kykenin. Huittisten Sekelle muistan konkanneeni synttäreitä juhlimaan talvisydännä jonkinmoisissa tallukoissa. En tietenkään päässyt luistani edes lopullisesti eroon, sillä viime vuosina ne ovat alkaneet kasvaa taas... Eniveis, raskasta joulua on tiedossa Logomossa ja sitä ennen Kanadan mättöihme Anvil kurittaa tärykalvoja Tampereen Klubilla! Suunnitelmissa on vielä Turun RJ:n jälkeen mennä Klubille tsekkaaman Pää kii ja Nyrkkitappelu, wuhuu. Paranemista ja hyvää mieltä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olisin leikkauttanut molemmat jalat samalla kertaa, mutta kirurgi ei suostunut - ja sanoi, ettei nykyään enää leikata - toipuminen ei onnistu, kun joutuu tätä reseptiokenkää käyttämään. Leikkaushan tehdään erilailla kuin aikaisemmin - ja silloin leikattiin usein molemmat jalat yhtä aikaa - äidilleni tehtiin tuollainen leikkaus. Nykyisin sitä metodia käytetään kuulemma vain, juo on nivelrikkoinen leikattava.
      Oooo - sinulla on kyllä mannaa tiedossa enemmänkin - melkein kateeks käy, mutta en taida tässä julkisesti alkaa kadehtimaan, joten hauskoja keikkoja ja konsertteja;)

      Poista
  15. Noita levyjä soitellaan töissä ja muutamaa muutakin, muttei niitä klassikkolällyjä, ehei. Mies osti vastikään tuon kakkosen ja oli pettynyt, kun kakkoslevy ei toiminut, se jossa on konserttiäänitteitä. Ei kuulemma viitsi mennä vaihtamaan ja valittamaan.
    Siitä se joulu tulla jolkuttaa, itsellä tuntui (siis vaan tuntui) että onko tuo jo ohi kun saimme töissä joulun rakennettua.
    Pari viikkoa menee hujauksessa ...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaisi kyllä vaihtaa se levy - se tallenne nimittäin on aika hulppea;)
      Kyllä se joulu sieltä tulee vielä uudelleenkin - oma joulu on aina parempi kuin se työjoulu<3

      Poista
  16. Olipa upea kappale.. ja sanat! Ostan tuon levyn jos löydän, varmaan poikakin voisi kuunneella noiden joululauluja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ollutkin - ja sanatkin! Tuon levyn voi löytää esim. Prisman levyhyllystä;)

      Poista
  17. Hyvä maku Ladylla! Onneksi on musiikki-se saa hyvälle mielelle ja siivet ajatuksiin.Oikein mukavaa joulunalusaikaa ja paranemisia.Äkkiä muutama viikko hujahtaa=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on musiikki - ja äkkiä aika kuluu, totta totisesti;)

      Poista
  18. Toivotaan, että pääset keikalle. Kutta onneksi olet päässyt jo joulufiilistelemään levyä kuuntelemalla. Hyvää joulun odotusta varpaita vipatellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan - ja onneksi;)
      Sinulle myös oikein hyvää joulun odotusta♥

      Poista
  19. Voit olla varma, että meillä näyttää siltä, että jos tulisi joku yllätysvieras, pyörtyisin. Olkkarin pöydästä on tehty joulutontun paketointitaso seuraaviksi viikoiksi. Meillä ei anneta paljoa lahjoja, toisillemme emme ollenkaan, mutta uusioperheessä on nuoria, joita muistetaan, sitten on kummipoika ja vielä muutama tosi hyvä ystävä, joiden kanssa käydään lounaalla ennen joulua kera pikkumuistamisten. Minulla tietty aina kirjoja;)

    Älä stressaa yhtään! Jos minä, joka olen stressaamisen mestari, otan joulun vastaan tunnelmoiden, en stressaten, niin siihen pystyt sinäkin. Joulu on meikäläiselle kuin jotain rauhoittavaa, sillä muutun ihan tyyneksi ja vain nautin.

    No varmasti jalkasi on ulkona paketista jo jouluna eli siinä on sinulle joulun iloa monin kerroin. Nauttimisiin joulukuusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lohdutuksesta - en stressaa - kerrankin minulla on ihan hyvä omatunto, vaikka kaikki on laittamatta;)
      Ja tärkeintä on, että jouluksi saan näillä näkymin koko perheen mukaan lukien äitini, veljeni, appivanhempani ja kälyni - sekä tietenkin lapset, tänne yhteisen pöydän ääreen♥

      Poista
  20. Musiikki, jos mikä saa joulufiilksen aikaiseksi. Ja aivan ihanaa, että sopivaa joulumusiikkia löytyy kaikille :) Kuuntelin joskus nuorempana Bing Crosbyn kasetin venyneeksi... sama tapahtui Manhattan Transferin joulukasetille! (siis ne vouvvas silleen,,tiedät varmaan mitä tarkoitan..heh) Ja nyt sitten en pääse ihanasta Michael Bubleesta eroon ollenkaan. Se soi jo toista joulua loopilla :)
    Nautiskelehan jouluisesta tunnelmasta ja parantele ne hipsukat kuntoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musiikki kyllä saa tunnelman aikaan - ja tuota Michael Bubleeta voin jopa minä kuunnella - mutta lähempänä joulua;)

      Poista
  21. Kiitos laulumaistiaisista, upealta kuulostaa!

    Hyvää itsenäisyyspäivää ja 2. adventtia <3

    VastaaPoista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig