torstai 15. marraskuuta 2012

Kuinka paljon mahtuu pieneen laatikkoon?

Olen viettänyt vähän yli kaksi kuukautta vuorotteluvapaalla (vielä vajaa kuukausi jäljellä) ja minulla on ollut mahdollisuus tehdä kaikkea sellaista, mitä normaalioloissa en ole pystynyt, esimerkiksi katsella telkkaria päiväsaikaan ja lukea vanhoja lehtiä.

Vanhasta Anna -lehdestä (22/12) ahmin juttua "Hei, hei, tavarat!", missä helsinkiläinen  Ulla Karhu oli karsinut kodistaan melkein kaiken ylimääräisen: "Tavallinen perhe omistaa noin 10 000 tavaraa. Karhu tulee toimeen 80 prosenttia pienemmällä määrällä". Hän oli luopunut tauluista ja hän esimerkiksi pistää kirjat kiertoon heti ne luettuaan. Ullan koti oli avara, valoisa ja siisti - jopa perheen 13- ja 16-vuotiaat pojat olivat osallistuneet projektiin. Ihana koti, jossa on tilaa olla ja hengittää. Itse en pysty luopumaan kirjoista, niitä on hyllyt täynnä, osa vintillä laatikossa ja osa on viety maaseutukotiimme. Samoin kotimme on täynnä tauluja: osa perittyjä ja lahjaksi saatuja, osa itse ostettuja ja lisää tulee, sillä tyttäreni opiskelee kuvataiteilijaksi.

Erehdyin vielä katsomaan telkkarista ohjelmaa "Himohamstraajat". Kauhea ohjelma! Ohjelmassa kerrotaan ihmisistä, joille tavaran hamstrauksesta on tullut elämäntarkoitus, himo, johon tarvitaan ammattiauttajaa - eikä tähän riitä mikään personal organizerin apu, vaan tarvittiin psykologia ja terapeuttia. Ohjelma laittoi taas katsomaan omaa kotia vähän tarkemmin. Voi kamala!

Päätin siltä istumalta jämäköityä ja selvitellä edes yhden paikan kodistamme: aloitin eteisen lipaston laatikoista. Tunnin homma, ajattelin. Erehdyin pahasti - useampi tunti siinä meni.

Eteisessämme on lipasto, jossa on viisi laatikkoa ja vielä 2 kaappia laatikoiden molemmin puolin. Nyt sain siivottua vain nuo laatikot.

Ja tällaista löytyi pikku laatikoista: hiusharjoja 11 kpl, tarraharjoja 6 kpl, aina tarvittaessa kateissa olevia kyniä kymmenittäin, pyyhekumeja, terottimia, viivaimia, teippiä, laastaria, muistilappuja, monenlaisia pattereita, kissan harjoja ja kampoja, valjaita ja pantoja, lankarullia, hakaneuloja, kolikoita eri valuutoissa, ruuveja, nauloja, kuminauhoja, kenkien hoitotuotteita (harjoja ja lankkeja), vanhoja kuitteja, avattuja purukumipaketteja, nappeja jos jonkinlaisia - ja vaikka mitä.

Vielä sieltä löytyi esimerkiksi:

Vanhoja kännyjä - näitä löytyy lisää kodistamme muualtakin...kunnes ne saadaan vietyä kierrätykseen...


vanhoja joulukortteja

heijastimia
 - nopeasti laskien 28 kpl

Suurin osa laatikoiden sisuksista joutui roskikseen ja osa sinne, missä niiden kodissamme kuuluisikin olla. Kyllä nyt ovat laatikot vähän aikaa järjestyksessä!

Illalla ehkä sivukaappien kimppuun...


SHARE:

12 kommenttia

 1. Pitäähän joka kodissa sellainen yleislaatikko/kaappi olla ;D
  Itsekin siivosin tällä viikolla yhden (pienen) keittökaapin... paljon olisi vielä jäljellä!

  VastaaPoista
 2. Pitää, pitää - mutta jos niitä yleislaatikoita on pitkin taloa vähän siellä sun täällä, niin lirissä ollaan. Ja kyllä - keittiönkaapit ja hyllyköt ja korit odottavat;)

  VastaaPoista
 3. Humn. Tarttiskohan sitä katsella, mitä tuolla eteisessä oikein on. Jos edes koettaisi siivoilla. Voisi ne kateissa olevat heijastimetkin löytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista löytyy - ja mitä erilaisimmista paikoista. Mutta harvoin löytyy se, mitä etsii;)

   Poista
 4. Ihana blogi sinulla täällä! Kiva lukea kuinka muutkin käyvät tätä samaa tavarapaljouden kanssa taistelua...:D Sait minut siivousvimman alkuun, päätin ruveta siivoamaan laatikoita, kunhan tästä flunssaviiruksesta vihdoin paranen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän tehokasta on tuo laatikoiden siivous - tulee taas tilaa siirtää noita muualla olevia kekoja piiloon;)

   Poista
 5. Yritän aina silloin tällöin karsia turhaa kamaa kaapeista ja joka kerta saan viedä roskiin tai kierrätykseen melkoisen määrän tavaraa ...Kun vielä saisi Ukkokullan tyhjentämään kellarissa viimeiset 12 vuotta olleet tavaransa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minäkin yritän - ja yritykseksi se usein jääkin; tavaraa on vaan niin paljon. Meillä on myös isäntä sellainen, että mitään ei raski heittää pois: varasto, vintti ja pahoin pelkään pian maaseutukotikin ovat täynnä roinaa, jota kukaan ei ole kaipaillut pitkään aikaan. Ja mitään ei löydy mistään silloin, kun sitä tarvitsisi.

   Poista
 6. Mää en ole koskaan tämmöistä tehnyt, joten en ole varma onko sopivaista mainostaa, mutta käy kurkkaamassa mitä meillä löytyy yöpöydänlaatikosta http://kikishome-kiki.blogspot.fi/2012/09/salattu-elama.html Sinne postaukseen kai pääsee tuosta linkistä, mutta laitan vielä varmuudeksi, jos haluat poikkeilla lukaisemassa, että se on syyskuun postauksissa Salattu elämä postauksen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä menen ihan just nyt! - Ja nauroin - laitoin sinne jo kommentin, mutta tunnustettakoon tässäkin, että mulla on yöpöytänä koriarkku;)

   Poista
 7. Täällä myös yksi, joka painiskelee täpötäysien kaappien ja tavarakasojen kanssa ;-D. Meillä on samassa huushollissa kolme keräilyyn taipuvaista aikuista, joten voitte vain kuvitella tilanteen. Olen viimeisen vuoden aikan kuitenkin saanut siivottua muutaman laatikon ja tarkoitus on koko ajan ihan pikkuhiljaa tehdä raivaustyötä.

  Ehkäpä sitten eläkepäiviä voi viettää mukavan väljässä kodissa, jossa kaikille tavaroille on oma paikkansa ja ne myös ovat paikallaan.Siihen tähtään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen minäkin luotan, että kun perheen nuoret aikuiset lähtevät, niin sitten tyhjenee. Mutta tunnen kyllä itseni ja mieheni;)

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig