torstai 5. joulukuuta 2013

Blogiperiaatteet - tai sitten ei...

Sain taannoin Blogperiaatteet -haasteen upealta Preferitalta - ja olen sitä haudutellut päässäni jo tovin. Tämä haaste ei olekaan niitä kaikkein helpoimmin vastattavia - ainakaan tällaiselle tättähäärälle, joka jo esittelytekstissään kertoo, että "sekaisin on välillä pääkin".

Haastehan on alunperin lähtenyt Johannalta Löytö -blogista. Johanna kirjoittaa näin:

”Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista.” 


Tässäpä siis tämän Ladyn mietteitä!

Mistä kaikki alkoi?

Pari vuotta sitten suoritin töihini liittyen aika kattavaa sosiaalisen median kurssia ja tuosta kurssista pidimme blogimuotoista oppimispäiväkirjaa. Ja se oli hauskaa!

Huomasin, että olin kaivannut kirjoittamista - olen joskus nuorempana kirjoitellut enemmänkin, mutta nykyään kaikki asiat hoidetaan viesteinä SoMessa ja sähköpostitse - kirjeidenkin kirjoittaminen on jäänyt vähiin, jopa töissä. Tuossa oppimistehtävässä sain taas kirjoittaa ja pohtia asioita sanan voimalla.
Samalla aloin tutustumaan blogeihin ylipäätään - ja ajattelin, että jospa minäkin uskaltaisin.

Kun olin viime syksynä vuorotteluvapaalla, päätin kokeilla. Siinä vaiheessa omalla lukulistallani oli jo lukuisia blogeja, joita seurailin aktiivisesti. Oli muoti-, sisustus-, ruoka- ja lifestyleblogeja - blogeja laidasta laitaan.

Mutta mikä olisi sitten se minun juttuni? 

Kun kaaoksessa on koti, vaatekaappi ja pää?

No, ehkä niiden selvittely. Siitä se lähti. Ei tästä mitään selvää lifestyleblogiakaan tullut. 
Ehkä jotain Lifestyle a´ la Sitä Sun Tätä;

Omanlaisensa sekametelisoppa. Vanhenevan Ladyn kirjoituksia sieltä täältä - joukossa kehnonlaisia kuvia. Mutta näillä mennään. Tykkään nimittäin tästä touhusta ihan hirmuisesti.

Mistä kerron?

Höpisen asioita vähän sieltä sun täältä. Kerron arkipäivästä ja välillä juhlastakin. Tavallisen aikuisen naisen tavallisista asioista. Omista tekemisistäni, perhe-elämästä. Matkoista. Vaatteista ja meikeistä. Kodista, joka ei ole sisustajan malliluomus. Kissasta. Elämyksistä. Sohvan lumouksesta. Ja kaaoksen kesytys - sekin jatkuu.

Kuvat alla ovat Instagram -tilini kuvia - ja tuossa alla Ladykin: 
Bad-hair-day töissä  - päivänä, jolloin saa vaan piiloutua omaan työhuoneeseensa. 
Lady matkalla jonnekin. Ja Villasukkapäivänä.


Mistä en kerro?

En kerro sitä, mitä teen työkseni. En omaa nimeäni. En kerro töihini liittyvistä asioista enempää kuin tuon verran, mitä alla olevassa kuvassa on. Kerron kyllä ajoittaisesta kiireestä töissä, joistain työmatkoista - mutta matkoistakin niiden muiden elämysten kuin itse työn kannalta. 


Alunperin oli tarkoitus, että perheestänikään en kerro mitään. Mutta Isäntä tänne blogiin livahti salavihkaa - matkat ja monet muut jutut kun hänen kanssaan yhdessä teen. Ja lapseni ovat täällä vierailleet, mutta silloinkin heidän omalla luvallaan ja tekstit tarkistettuina - ylpeä äiti kun ei aina malta olla hiljaakaan;)

Blogin teksti ja ulkoasu, kuvat:

Blogini teksti on yleiskieltä - yritän kirjoittaa siten kuin puhunkin. Välillä lähtee lapasesta kun oikein innostun. 

Kuvat blogissa ovat pääsääntöisesti omiani - ja sen kyllä huomaa laadusta. Parissa postauksessa olen lainannut kuvia ja niissä on merkintä, mistä kuvat ovat peräisin. Tunnen tekijänoikeuslainsäädäntöä sen verran, että toisten kuviin ei ilman lupaa kosketa. Ja samaa toivon muiltakin bloggaajilta omien kuvieni suhteen.

Kovasti haluaisin oppia kuvaamaan ja haaveissa on uusia härpäkkeitä järjestelmäkameraani. Valitettavan usein kuvailen kuitenkin pokkarilla ja kännykkäkameralla - ne kun ovat helpot kantaa mukana. 

Blogini ulkoasu on pari kertaa muuttunut - lähinnä bannerin osalta, mutta pientä hienosäätöä olen tehnyt muuallakin. Ja tulen tekemään jatkossakin.

Ihailen yksinkertaisia, tyylikkäitä blogeja - mutta omani on omanlaiseni - vähän sitä sun tätä;)

Yhteistyö ja mainonta - mihin lähden mukaan ja mihin en?

Minua ei häiritse muiden blogeissa mainokset eivätkä yhteistyökuviot, jos ne eivät ole se blogin pääasia. Jos blogi on täynnä pelkkiä linkkejä ja mainoksia, skippaan sen lukulistaltani. 

Itse en ole ainakaan vielä ottanut blogiini suoranaisia mainoksia - pariin blogiyhteistyökuvioon olen lähtenyt - näiden tuotteiden takana olen voinut rehellisesti seistä. 
Mutta olen myös kieltäytynyt yhteistyöehdotuksista, kun tuote tai palvelu eivät ole olleet sellaisia, että itse niihin uskoisin ja voisin käyttää.

Olen blogissani myös kertonut  tuotteista, joista tykkään - ja joiden takana ei ole minkäänlainen yhteistyö. Jos itse olen onnistunut löytämään jotain, mistä voisi olla iloa muillekin, miksi en tietoa jakaisi? Ihan ilmaiseksi;)

Kommentit:

Blogi antaa eniten silloin, kun siinä on vastavuoroisuutta. Kun joku kommentoi. Ilahdun hurjasti, kun joku kommentoi minun sepustuksiani. 
Ikäviin kommentteihin en ole törmännyt kuin yhden kerran - ja siitäkään en ole ihan varma;) 
Kun joku on vaivautunut jättämään kommentin, pyrin siihen myös vastaamaan. Aina. Jos jokin on jäänyt huomaamatta, niin se on kyllä vahinko, sillä pyrin seuraamaan tarkasti, milloin kommentteja on tullut. Aina ei tietenkään pysty vastaamaan heti, mutta jossain vaiheessa kyllä. Ja tähän saakka olen onnistunut olemaan tekemättä uutta postausta ennenkuin edellisen kommentteihin on vastattu. Tällä postaustahdilla ei tosin tuota minkäälaisia vaikeuksia;)

Yritän myös itse kommentoida niin usein kuin mahdollista muiden blogeja. Paitsi silloin kun luen niitä puhelimen selaimessa - siitä sekasotkusta, mitä minä nakkisormillani tuotan puhelimen kosketusnäytöllä, ei ota tolkkua Lady itsekään! 

Liitännäiset ja ajankäyttö:

Alussa oli vain blogi - sitten pikkuhiljaa tuli blogille Facebook -sivu. Olen itse ollut privaattiminuna Facebookissa jo pitkään ja pidän yllä esim. työpaikkani Facebook -sivua, joten itse sivun perustaminen oli tuttua. 

Olen mukana myös Blogilistalla ja Bloglovinissa - tiedän, että teissä on niitäkin, jotka myös näiden kautta blogiani seuraatte.

Blogillani on myös Instagram -tili, jota yritän opetella päivittämään hieman aktiivisemmin. Tämän postauksen kuvat ovat kaikki Instagramissa aiemmin julkaisemiani.

Twitterissä olen yksityishenkilönä ja seuraan siellä lähinnä työhöni liittyviä asioita. En paljonkaan päivittele. Ja tarkoituksella en ole blogilleni Twitter -tiliä perustanut, sillä en halua joutua siihen koukkuun, että addiktoituisin päivittelemään jatkuvasti. Ja minulla on taipumus addiktoitua mitä hölmöimpiin juttuihin - olin mm. pahasti koukussa Facebookin farmipeliin ja oli työn ja tuskan takana tehdä siitä kertakaikkinen pesäero.

Tämä nettimaailma ja kaikki sen houkutukset - myös blogit - osaavat olla varsinaisia aikavarkaita. Ne saattavat imaista mukaansa niin, että aikaa sille itse elämälle ei jää ollenkaan. Siksipä - itseni tuntien - yritän pitää edes jonkinlaista rajaa. Välillä onnistuu ja välillä ei.

Blogiperiaatteet:

Tämän blogin tarkoitus ei ole olla mikään kaikenkattava kasvu- tai kehityskertomus siitä, miten yksi aikuinen virkanainen, hevileidi ja kukkahattutäti on onnistunut kaaoksenkesytysprojekteissaan. Pienin askelin eteenpäin - ja välillä taaksekin - tässä taaperran. Ja yritän keskittyä niin elämässä kuin tässä blogissakin niihin hyviin asioihin elämässä. Vaikka niitä toisenlaisiakin toki löytyy, niin niitä ei täällä liikoja märehditä.  Vaan etsitään hyvää oloa ja hyvää mieltä!
Kiitos, Preferita, haasteesta - kultakengät ovat edelleenkin hakusessa;)

Ja niinkuin haasteissa yleensäkin, tämäkin tulisi jakaa eteenpäin. Monella tämä on jo käynytkin, mutta tässäpä  mietittävää seuraaville bloggaajille:

- Eilistä paistoa - Johanna kokkaa ja kaunistautuu ekologisesti ja pukeutuu kauniisti mutta edullisesti.
- Hanna´s PowderRoom - Hanna kirjoittaa asioista, jotka tekevät arjesta hieman kauniimman.
- Villa Hummelholm - Minna asuu Espanjan Aurinkorannikolla, pukeutuu ja sisustaa kauniisti sekä rakastaa herkuttelua.
- Valosta varjoon - Aikku tarinoi aikuisen naisen elämänmenosta, matkaa moottoripyörän kyydissä ja tykkää hyvästä ruoasta.
- Kotihiiri Varvikossa - Marru sisustaa, tuunaa ja hoitaa kaunista kotiaan ja perhettään.


Hyvää joulukuun alkua ja hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!
SHARE:

58 kommenttia

 1. Ihanaa, Ladyllä on nyt kasvot ;-D. Tämä haaste oli hyvä herättelijä oman blogin suhteen, tuli kerrankin mietittyä vähän omia tekemisiään ja hauskaa myös lukea mitä kanssabloggarit ajattelevat bloggaamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D:) - ja kyllä, tämä haaste herätteli miettimään - ja mietityttää vieläkin! Mutta mielenkiintoinen se oli tehdä - ja mielenkiintoista on ollut lukea muidenkin bloggaajien ajatuksia.

   Poista
 2. Näitä on aina yhtä ihana lukea... "oppii" tuntemaan toista siellä ruudun toisella puolen ja varsinkin kuvan kera :))
  Ihanaa Itsenäisyyspäivää ja loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ai Bad Hair Day? Minusta tukka näytti olevan ihan hyvin!
  Mukavaa itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta sinullekin.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä kuin Myrsky ja Minna; vai että Bad Hair Day? Täällä päässä on pahempi tilanne jatkuvasti..
  Blogiperiaatteita on mukava lukea ja samalla tulee mietittyä omiakin. Blogissasi erityisesti viehättää positiivisuus ♥.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle ja perheellesi myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan samoin kuin edelliseenkin - olisitpa nähnyt nuo hiukset takaapäin - sojottivat taas minne sattuu;)

   Poista
 5. Kiva postaus. Olen hetken seurannut blogiasi ja jatkan entistä innostuneempana. Kiva haaste, ehkäpä itsekin vastaan siihen joskus, oma-alotteisesti. Mukavia lomapäiviä (?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Ja kannattaa vastata - itselleni jäi vieläkin ajateltavaa!

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus! Minäkin olen sitä mieltä, että bad hair day on kovin kaukana tuosta kuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kuvat valehtelevat välillä - takatukka sojotti sinne tänne;)

   Poista
 7. Ihana nähdä sut, kun ennen olen nähnyt sinusta vain puolet kasvoistasi :) Haasteet ovat aina kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - päätin nyt uskaltaa;) - ja haasteet ovat kivoja sekä tehdä että lukea!

   Poista
 8. Kiitos ihanainen Lady! <3 Ehdottomasti tulen tekemään haasteen.
  Olipa kyllä kiva nähdä nimelle kunnon kasvokuva, ja niinkuin monet muutkin ovat sanoneet, on bad hair day tuosta kaukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä - kannattaa tehdä - tässä jouduin vähän miettimään sitäkin, mihin suuntaan haluaa bloginsa jatkavan.
   Ja tukka oli kamala - takatukka sojotteli sinne tänne;)

   Poista
 9. Kiva postaus. :) Ja mukava nähdä kuka siellä bloggailee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) - päätin sitten uskaltaa kasvonikin näyttää;)

   Poista
 10. Mietin jo inspatassa kuvaa katsoessani, että mikä ihmeen huono hiuspäivä, hyvinhän se tukka on ojennuksessa :) Tämä on hyvä haaste ja ihanaa, että lähdit toteuttamaan tämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa ei näy takatukka, joka sojotteli minne tykkäsi;) Ja tämä on hyvä haaste - sinullakin oli hyvää pohdintaa omassa blogissasi!

   Poista
 11. Kiitos Lady - oikein mielenkiintoinen haaste, joka herättää miettimään näitä juttuja :)
  Ja isot kiitokset myös kuvasta. Ollaanhan tässä jo niin pitkän ajan tuttuja, että on kiva tavata sinut ihan kasvotusten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä - ja minulla tuo haaste pyörii vieläkin päässä;)
   Ja kyllä - ajattelin uskaltaa tuon kuvankin tuohon pläjäyttää;)

   Poista
  2. Hih! Kiva, kun laitoit kuvan, niin osaan moikata, jos polkumme kohtaavat jossain päin Turkua :-)
   Mukavaa itsenäisyyspäiväviikonloppua!

   Poista
 12. Kiitos haasteesta! Yritän toteuttaa jossain vaiheessa, vaikka tuo ei taidakkaan olla "ihan pala kakkua". Vaatii hiukan ajatusmyssyn päähän asettelemista ;) Kiva oli nähdä sinun kasvot, upea Lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä - ja ei ollut ihan helppo - mutta sitäkin mielenkiintoisempi;)
   Kiitos - päätin rohkaistua:)

   Poista
 13. Hei, tämä oli kiva päivitys ja olen myös iloinen kuvastasi ja sinä se aina sanot olevasi ''vanheneva lady'' ja höpsis niin fressiltä näytät!
  XX

  VastaaPoista
 14. Hyviä periaatteita, aika samoja olen oudattanut minäkin. Pitkään kesti ennen kuin oman kuvani uskalsin julkaista, eikä sitä vieläkään ihan hirveästi tule blogissa viljeltyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - kyllä se kynnys tuon kasvojen julkaisun suhteen on aika korkea;)

   Poista
 15. Kiva postaus sulta, paljon asiaa ja hyviä periaatteita! :)

  VastaaPoista
 16. Näinhän se menee, että jokainen aloittaa blogin pitämisen jostakin syystä, itselle tärkeistä jutuista. Syy voi olla pelkästään korttiaskartelu, vähättelemättä nyt aihetta ollenkaan. Se tässä blogimaailmassa kiehtoo, että täällä on kaikkea maan ja taivaan väliltä. Sen jälkeen, kun itse tänne tömähdin, muu netin selailu jäi lähes kokonaan. Itselleni blogi on myös eräänlainen muistikirja, päiväkirja se ei ole, kun päivitän sitä niin harvoin. Löydän sieltä helposti runon tai musiikkikappaleen. Kuviani olen laittanut myös esille, joka tunnistaa niin ei minua haittaa.
  Arvostan sitä, että sinä vastaat näihin kommentteihin. Itse koetan edes seuraavassa postauksessa kiittää, että jokainen kommentti on tärkeä. Mukavaa joulunodotusta ladylle, jolla on ihanat paksut vaaleat hiukset ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hiuskehuista;) - ja se täällä netissä ja blogeissa viehättääkin, että "tutustuu" niin monenlaisiin erilaisiin ihmisiin.

   Poista
 17. Hieno postaus! Hyvää itsenäisyyspäivää ja terveisiä.

  VastaaPoista
 18. Wau! Itse Lady ja hänen Galaksin kauneinpansa!! ;D
  Hyvät blogiperiaatteet sulla. Ihanaa itsepäisyys.... eiku itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - minä ihan itse - ja samaa mieltä olen; on se Galaksin kaunein;)

   Poista
 19. Kivasti kirjoitit ja oli myös mukava nähdä kasvokuvasi (yhdyn kaikkien muiden ihmettelyihin Bad Hair Daystä - sä et selvästikään voi kunnolla tietää, mitä se oikeasti tarkoittaa!) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kyllä jos olisit nähnyt, millaiset nuo hiukset olivat takaa, et ihmettelisi;)

   Poista
 20. Tää oli kiva. Ja kuva ehdottomasti edukseen :). Iloinen lady ja kaunis paksu tukka.

  VastaaPoista
 21. Mukavaa saada kasvot kivoille jutuille :)
  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin vihdoin rohkaistua;)
   Sinne myös hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 22. Kiitos,samoin! Kiva lukea periaatteistasi.. blogisi on mukavan monipuolinen. Ja on kiva nähdä ladyn kuvakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tuo kuva oli kyllä vähällä jäädä kameraan;)

   Poista
 23. Kiva nähdä sinusta kasvotkin :)

  VastaaPoista
 24. Olipa kiva lukea sinunkin "periaatteistasi" ja nähdä kuka siellä ruudun toisella puolella oikein konetta naputtaakaan. Taas löysin pari uutta blogia lukulistalleni noista haastamistasi -niitä aikavarkaita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä haasteet ovat kivoja - ja sekin on hauskaa, että niiden kautta oikeasti on löytynyt monta uutta kivaa aikavarasta;)

   Poista
 25. ♥ Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 26. IIIK :))) IHANA LADY!! KUINKA KAUNIS OLETKAAN!! <3 <3 Olipas kiva nähdä sinut vihdoinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - kuvat osaavat vääristää, vaikka ei tuota kyllä ole Photoshopattukaan;)

   Poista
 27. Voi ihanaa, miten kiva kirjoitus. Mulle tuli hyvä olo sun pohdiskeluista! :) Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta - mulle tuli hyvä olo siitä♥

   Poista
 28. Lähes kaiken ylläolevan olisin voinut itsekkin kirjoittaa ja siis allekirjoitan. Kovin usein en ei-bloggaaville viitsi selitellä bloggausta ollenkaan. Ohitan sen jotenkin. Mutta jatketaan me vaan :). Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun bloggauksestani ei edes kovin moni tiedä - työpaikallakaan ei tiettävästi kukaan. Enkä aio tietoa aktiivisesti edes jakaa;)
   Sinne myös mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig