perjantai 5. syyskuuta 2014

Millainen on hieno nainen?

Huhtikuussa kirjoitin henkilökohtaiselle Facebook -seinälleni:
"Tänään töistä kotiin palatessa huomasin linjuriautossa hienon naisen - sellaisen vanhan ajan hienon daamin. Hiukset olivat ojennuksessa viimeisen päälle, hame ei retkottanut mistään päin, ei taatusti ollut sukissa silmäpakoa. Vaatteet  olivat sävy sävyyn. Vaivihkaa katselin, kun hän istui ryhdikkäänä, jalat sievästi vierekkäin, kädet levollisina sylissä. Otti tilansa ja paikkansa tekemättä numeroa olemisestaan. Vaistomaisesti yritin itsekin ryhdistäytyä siinä istuessani. Joissakin ihmisissä on merkillistä sisäsyntyistä tyyliä ja hienostuneisuutta. Karismaa. Ei taida minusta hienoa naista saada vaikka kuinka yrittäisi. Huokaus."

Tänään kotimatkalla näin tuon saman naisen ja jäin vaivihkaa tarkkailemaan häntä. Olemus ja ryhti olivat nytkin samanlaiset. Laukku lepäsi hänen vieressään, mutta joka kerta, kun bussi pysähtyi ottamaan uusia matkustajia, nosti nainen laukun syliinsä. Hän halusi ruuhkabussissa antaa tilaa muillekin eikä laukullaan halunnut pitää penkkiä varattuna. 
Aika moni muu tuossa bussissa sen viereisen penkin piti kasseillaan varattuna.

Jäin miettimään, millainen nainen on hieno nainen?

Mummini tapasi aikoinaan sanoa, että hienolla naisella on aina hattu päässä, hansikkaat kädessä, 
puhtaat ja ehjät sukat ja kengät huollettuina. 
No, tänä päivänä ei enää hattua vaadita eikä hansikkaitakaan, mutta sukkien ja kenkien kohdalla mummini neuvot pätevät edelleen.

Päätin tarkistaa, mitä hienosta naisesta sanoo  Naisen kirja. 


Vaan ei antanyt tämä Nykynaisen tietokirja vuodelta 1955 suoraa vastausta.
Sen sijaan kohdassa "Tapatiedon aakkosia" kerrottiin  kyllä, millainen on Gentlemanni. 


 "Gentlemanni voi olla pukeutunut työpuseroon tai hännystakkiin, joten emme voi tuntea häntä ulkokuoresta; hänen tekonsa ja käyttäytymisensä puhuvat puolestaan. Gentlemanni on tahdikas, hienotunteinen ja ritarillinen. Hän on kohtelias naisille näiden iästä, ulkomuodosta ja asemasta riippumatta. Miten voimme taata tämän gentlemannien suvun jatkuvan olemassaolon? Kenties viljelemällä luonteenominaisuuksia, jotka oikeuttavat antamaan meille nimen gentlewoman."

Niinpä niin - otetaan mallia herrasmiehestä;)

Yritin myös googlettaa pulmaani - eipä paljon apua bittiavaruuskaan tarjonnut.
Vastauksia olisi kyllä löytynyt seuraaviin kysymyksiin: millainen on kaunis nainen, 
millainen on seksikäs nainen ja millainen on hyvä vaimo. 
Mutta hieno nainen - ei löytynyt vastausta.

Monessa lainauksessa hienoa naista käytettiin synoniiminä lähinnä termille kunnon nainen:

"Hieno nainen on nainen, joka saa miehen käyttäytymään herrasmiehen tavoin." 
- Russell Lynes 


"Kun hieno nainen sanoo ei, hän tarkoittaa ehkä. 

Kun hän sanoo ehkä, hän tarkoittaa kyllä. 

Kun hän sanoo kyllä, hän ei ole hieno nainen.
- Otto von Bismarck 

Hienon naisen olemusta  on pohtinut myös Marjukka blogista Fab Forty Something postauksessaan Millainen on hieno nainen ja muuta ihanaa vuodelta 1958 ja Pupuleipomo -blogin Taikalta löytyy Hienon naisen opaskin. Tuo Pupuleipomon opas on useampiosainen ja sieltähän löytyy vaikka mitä!

Eipä ole helppoa määritellä, millainen on hieno nainen - ainakaan tänä päivänä. 
Hienon naisen määrittämiseen ei  pelkkä ulkoinen olemus riitä -  hieno nainen on hieno myös käytökseltään. 
Huomaavainen. Ei erottele ihmisiä. 
Tietää oman arvonsa mutta antaa arvon muillekin. 


Hieno nainen ei pröystäile. Ei vaatteillaan eikä tavaroillaan. 

Hänen vaatteensa eivät välttämättä ole merkkivaatteita eikä hänen laukkunsa logo huuda hintalappuna. 

Minullakin on ilo tuntea muutama oikea hieno nainen. 
Yksikään heistä ei ole muodikas, trendikäs eikä välttämättä edes ulkoisesti tyylikäs . 
Mutta kun he astuvat huoneeseen, heidät huomataan ja kun he avaavat suunsa, heitä kuunnellaan. 
Näissä naisissa asuu sisäsyntyinen kauneus ja viisaus - sitä ei voi opettaa eikä opiskella - sita joko on tai  sitten ei. 
Sitä hienoutta.


Ladyhan käännetään usein suomeksi hieno nainen. 
Mutta meitä ladyjakin on monenlaisia. 
Ja jos sattuu olemaan Lady of The Mess ja  jos oma tytär on joskus yli vuosikymmen sitten kuvannut äitiänsä yllä olevalla kuvalla, 
ei ihan taida ole hieno nainen, sillä enpä minä tuosta ole juurikaan hienostunut;)

Mutta on silti ihan kunnon nainen. Sellainen tavallinen. Ja ihan riittävän hyvä.

Millainen on sinun mielestäsi hieno nainen? 
Tunnetko sellaisia?

Aurinkoista syysviikonloppua kaikille!

Lady of The Messiä voi seurata FacebookinBlogilistanBloglovininInstagramin ja Twitterin kautta.SHARE:

74 kommenttia

 1. Voi mikä mahtava postaus! <3 Hieno nainen.. itselleni tulee mieleen juurikin huomaavaisuus, toisten huomioon ottaminen, epäitsekkyys. Ymmärrys siihen, ettei elämä ja maailma ole mustavalkoista. On hyvä pitää itsestään huolta, mutta se riittää - hieno nainen ei yritä olla yhtään enempää, kuin juuri oma itsensä. Hän osaa käyttäytyä tilanteen mukaan, vaikkei elämän vakavaa tarvitse ollakkaan. Yksi hienoimmista tuntemistani naisista on oma mummini, 84 -vuotias. Oma äitinkin oli mielestäni oikein hieno nainen. <3
  Ihanaa viikonloppua yhdelle hienolle naiselle, lady of the messille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kuvailit kyllä juuri niitä ominaisuuksia, mitä itsekin ajattelen hienolla naisella olevan. Mummit ja äidit ♥
   Sinulle myös ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Minulle tulee käsitteestä hieno nainen mieleen vähän sellainen palkintovaimo; näyttää hyvältä, mutta siinä se, ei osaa mitään, eikä tee mitään. Pidän käsitettä hieno nainen negatiivisena, sellainen höyhenaivoinen pikku hepsanheikka, pelkkä koriste. Ehkä se johtuu siitä, että eniten maailmassa kunnioitan omaa äitiäni, koska hän osaa tehdä ihan mitä vain. Mutta ihan mitä vain ei tehdä minihame päällä ja korkkarit jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika metkaa, miten eri tavalla me miellämme sanoja tai käsitteitä - minulle hieno nainen on kaikkea muuta;) Eli hieno nainen on juuri sellainen, jota kunnioitetaan. Ja joka osaa tehdä - ja joka haluaa tehdä: Enkä kyllä oikein osaa ajatella hienoa naista liian lyhyessä hameessa - korkkareissa kylläkin;)

   Poista
 3. Tunnen hienoja naisia vai pitäisikö sanoa että olen tuntenut koska jokaikinen heistä on niin sanotusti siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

  Hieno nainen on mielestäni sopivalla tavalla hienotunteinen mutta rohkea. Itse pidän sitä suurempana kohteliaisuutena jos kehutaan hienoksi naiseksi kuin että kehutaan kauniiksi.

  Aivan ihastuttava kuva Ladysta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä noista kehuista - ja lisäksi hienous säilyy mutta kauneus katoaa;)

   Poista
 4. Oih, tuohan on tavoite, että joku näkisi minut hienona naisena. Itselle tulee hienosta naisesta mieleen hillitty, hameeseen pukeutuva ja tyylikäs nainen. Meikäläisen kohdalla tökkii jo sanan hillitty kohdalla saati että pukeutuisin kovin usein hameeseen. Tyylikäs yritän olka, mutten kyllä siinäkään aina onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - tavoitehan se on, mutta kyllä meikäläiselle aika kaukainen. Tuohon hillitty -sanaan se minullakin ensimmäiseksi tyssää;)

   Poista
 5. Mielenkiintoista pohdintaa. Minä mielelläni arvioisin niin naisia kuin miehiäkin IHMISINÄ - hieno ihminen on itsensä kanssa sinut ja silloin hän kykenee antamaan itsestään rohkeasti myös muille. Perinteinen hieno nainen voi kyllä näyttää hienolta käsilaukkuineen ja otsalle huoliteluusti laskeutuvine kiehkuroineen, mutta ei saa tiukan paikan tullen sanaa suustaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - hienouteen ei riitä se pelkkä ulkonäkö - pitää olla sisäisestikin hieno:)

   Poista
 6. Voi mikä mahtava postaus naisen hienoudesta. Kyllä hienous on sisäsyntyistä, ja jotkut hienot naiset osaavat sen lisäksi tehdä vaikutuksen myös ulkoisella olemuksellaan. Mutta onko hieno nainen pelkästään positiivinen ilmaus ja haluaisinko itse olla "hieno". Sitä jäin miettimään. Sanaparilla on monta sisältöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin hienous on sisäsyntyistä - ja kun itsellä sitä ei ole, on turha yrittääkään - ei sitä pysty opettelemaan. Ja totta tuo, että hieno nainen on monimerkityksellinen!

   Poista
 7. Äitini oppien mukaan hienolla naisella on aina nenäliina mukanaan :) Aikoinaan kai kankainen, mutta nykyään ehkä nessu-pakettikin välttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo-o - jos se nenäliina - tai nessu - riittäisi, olisin minäkin hieno nainen;)

   Poista
 8. Aika mainio -jäin tuijottamaan tuota tyttäresi piirtämää kuvaa! Se on kyllä hieno. Niin, ehkä persoonallisen hienon naisen kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tyttären piirtämä kuva on tosiaankin reilusti yli vuosikymmen vanha - ja hänestä oli hauskaa, kun hänellä oli niin hupsu äiti;)

   Poista
 9. Kyllä oli taas kiva postaus ja jouduin oikein pysähtyä miettimään minkälainen on tämän ajan hieno nainen. Eräs työkaverini pankissa oli sellainen, hän oli koko paketillinen hienoutta. Tyylikäs look, hiukset aina ojossa, rauhallinen hiljainenkin ja itsevarma ääni, sydämen sivistystä pullollaan. Ei koskaan puhunut pahaa kenestäkään. Hän oli monella tapaa sellainen kuin haluaisin olla, koska minä olen sähläävä kaaos. ::)

  Ihailen kyllä ihmisiä, oikein vanhan ajan tyylikkäistä ladyja tai vanhan ajan charmia omaavia miehiä. Esimerkiksi Pierce Brosnan on aina chic vaikka en mitenkään hänen fani ole. Tietty eleganssi tekee toki ihmisestä ihailtavan, mutta eleganssiin liittyy aina hyvät käytöstavat. Ei koskaan sekunnin murto-osan negatiivisia ilmeitä, jotka paljastuvat naamion takaa vaan aitoa sydämellisyyttä.

  Sydämellinen nainen on hieno nainen, oli jakku ojossa tai ei.

  Aurinkoista viikonloppua rönttäliisa Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - käytöstavat ovat tärkeät, mutta sydämellisyys on se kaikkein tärkein. Ja jakku saa olla kuin päin vain;)

   Poista
 10. Kiva postaus! Ehkäpä sanan "hieno" merkitys on hieman muuttunut vuosien saatossa? Minusta hieno nainen on siististi pukeutunut ja käyttäytyminen on myös kaunista (kohteliasta ja muut huomioon ottavaa).
  Muutama vuosi sitten hautausmaalla kohtasin todellisen (vanhan) herrasmiehen, joka nosti hattua tervehtiessään ja allekirjoittaneella meni pasmat sekaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti muuttunut hienon naisen käsitekin - ja liekö sitä enää olemassakaan muille kuin vähän aikuisemmille. Ja tärkeämpää kuin se ulkoinen habitus on se muiden huomioon ottaminen.
   Aah - kyllä vanhoihin herrasmiehiin vielä silloin tällöin törmää - valitettavaa vain, että nimenomaan vanhoihin;)

   Poista
 11. Klassinen tyylikkyys, nöyryys, päämäärätietoisuus ja tietty vaatimattomuus. Se on hienoutta. Liika massaan menevä merkkituotteiden käyttö, itsensä liika esille tuominen ja liika itsekkyys eivät ole hienon naisen juttuja, ainakaan omasta mielestäni.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä niitä tuli määreitä, joihin voi yhtyä:)
   Sinne myös kivaa viikonloppua!

   Poista
 12. oi miten hauska postaus!! Mä en tiedä tunnenko hienoa naista, mutta muutaman vahvan naisen tunnen :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, jos saisi valita, kumpi haluaisin olla: hieno vai vahva nainen, niin kyllä vaaka taitaisi tuon vahvuuden puoleen kääntyä:)

   Poista
 13. Voi mikä ihana postaus! Minusta hieno nainen on klassisen tyylikäs, sisäisesti kaunis ja kohtelias. Osa akäytöstavat ja ottaa tilanteen huomioon aina. Oma mummini on tällainen ja ehdottomasti esikuvani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nuo määreet sopivat minustakin kuvaamaan hienoa naista - ja mummit ovat aika monelle meistä se esikuva♥

   Poista
 14. Valloittava postaus! Tämä on ehkä outo vastaus, mutta minulle tuli ensimmäiseksi mieleen Äiti Teresa. Häneen liittyy monia hienon naisen adjektiiveja, joita jo tekstissäsi ja vastauksissa on vilahdellut. Hänessä jos kenessä on ollut paljon sisäistä kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta ollenkaan outo vastaus! Hienolla naisella kun voidaan tarkoittaa monella tapaa hienoja naisia - ja Äiti Teresa oli minusta hieno ihminen - heitäkin vielä on;)

   Poista
 15. ♥ Vanhat lehdet on tosi mukavia lukea, tänään juuri lueskelin Kotiliettä vuodelta 1956...mainoksetkin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovatkin - ja ne mainokset - niissä on eleganssia ja nostalgiaa ihan roppa kaupalla!

   Poista
 16. Niin hyvä postaus! Minä odotan sitä muotia kun korsetit tulis ja pitkät prinsessapitsi mekot ja hatut... Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja olisi sellainen muoti ihanaa katseltavaa - en tiedä sitten, miten hauskaa niissä korseteissa ja pitkissä helmoissa olisi kurakelissä juosta linjuripysäkille - paitsi, jos olisi se herrasmies, joka kuskaa joka paikkaan ja nostaa kuralätäköiden yli;)

   Poista
 17. Minusta hieno nainen on ystävällinen ja hillitty. Tahdikas. Ajattelee ennen kuin toimii tai sanoo. Ehkä ei sano ollenkaan, mutta se ei johdu arkuudesta tai nynnyydestä, vaan hienotunteisuudesta tai harkinnasta. Hienon naisen perikuva on mielestäni vanha japanilainen nainen, joka on elämässään joutunut kokemaan paljon koettelemuksia ja vaikeuksia, mutta ottaa ne vastaan lempeästi hymyillen... Heh, en tunne yhtäkään japanilaista, mutta telkkarin vanhat japanilaiset naiset ovat aina tuollaisia :)

  Minä en ole eikä minusta tule hienoa naista. Olen lörppö ja sanon aivan liian pikaisesti mitä ajattelen enkä pysty hallitsemaan suutani ollenkaan. Hermoilen myös - hienot naiset ovat tyyniä.

  Vaatteiden puolesta hieno nainen voi mielestäni olla ihan millainen vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä mielikuva tuo japanilainen vanha nainen:)
   Itselläni se hienous tyssää siihen, että en ole hillitty - ja sama vika täällä tuon suun kanssa. Ja temperamentin;)

   Poista
 18. Kiva aihe! Minustakin hieno nainen on sitä sisäsyntyisesti: älykäs, itseensä luottava, vähäeleisesti huomaavainen, oman tilansa ottava, mutta toisia kunnioittava nainen. Hieno nainen saa langat pidettyä käsissään ilman huutoa ja häslinkiä ja osaa muutenkin hommansa. Mielipiteensä hän kertoo ja häntä kuunnellaan, koska hänellä on luontaista arvovaltaa. Mutta hän osaa kuunnella toisiakin ja on lämmin ihminen.

  Ulkoinenkin tyylikkyys on kuulunut niitten kahden nyt jo vanhan naisen olemukseen, joita ajattelen. Heitä olen kunnioittanut ja pitänyt esikuvinani naiseudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä niitä tulikin piirteitä, joita itsekin liitän hienoon naiseen. Ulkoinenkin tyylikkyys syntyy hienoilla naisilla usein siitä, että he osaavat kantaa asunsa - oli se millainen tahansa. Kun ihminen on sinut itsensä kanssa, näyttää oikeastaan kaikki hyvältä!

   Poista
 19. Minulle hienous kumpuaa sisältä. Kauniista käytöstavoista ja ystävällisyydestä. Tottakai huoliteltu ulkonäkö tulee sitten näiden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sisältä lähtee - jos ei sisäistä hienoutta ole, ei ole ulkoisellakaan merkitystä.

   Poista
 20. Sydämen sivistys sen tekee. Sen havaitsee helposti. Minulla on ollut ilo tuntea oikea lady jo kahdenkymmenenviiden vuoden takaa, eläkkeellä oleva kollegani. Aina persoonallisesti pukeutuva ja siinä tyylissä on särmää! Hänen jäädessään eläkkeelle toivotin hänelle hyviä eläkevuosia ja sanoin hänen olevan nainen joka osaa tehdä arjesta juhlan. Samaa mieltä olen edelleen. Tyttäreni muistaa kuinka hänen ollessa pikkutyttönen vieraillessamme ladyn luona tytär sai aina mehua kultareunaisesta pikarista (kotona muovimuki). Meille onkin siirtynyt kollegaltani tapa juhlistaa arkisia aterioita kattamalla kauniisti.
  Nytkin yli 75 vuotiaana ladyllä on upea ryhti ja hän ei liiku missään ilman huoliteltua ulkoasua. Hänessä se ei ole mitään pinnallista vaan sisältäpäin lähtevää. Ja sanonta pitää todella paikkaansa, tämän ladyn mies todellinen herrasmies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä - sydämen sivistys tekee sen - eikä sitä opita kouluista eikä yliopistoista. Sen joko omaa - tai sitten ei;) Ja on ilo saada omata tällainen ystävä!

   Poista
 21. Lahjakas piirtäjä tämä tytär.

  Mielestäni Lady itse on oivallinen esimerkki hoenosta naisesta: ystävällinen, korrekti, sydämellinen, viisas, ei tunkeile. Sydämen sivistynyttä kai myös usein käytetään.

  Ladyllä on varmasti myös kauniit tavat. Kenkien keveydestä en tiedä, mutta olettaisin niiden olevan asialliset :)

  Johtopäätöksenä pohdinnoilleni totean, että Lady of The Mess täyttää hienon naisen mitat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - mutta täytyy kyllä todeta, ettei täytä - lady on hieman liian kärkäs välillä sanomaan mielipiteensä;)
   Ja tytär on kyllä lahjakas - tuota piirtäessään hän oli vasta lapsi - nyt hän on korkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija;)

   Poista
  2. Mun pitäisi konsultoida tästä kuvataiteilusta. Meillä näyttäisi olrvan yksi esteetikko.

   Kyllä tosiladyllä voi ja saa olla jykeviä mielipiteitä. Esiintuominen on asia erikseen. Lady ei ole kuin tiejyrä. Enemmän sellainen lempeästi ohjaava :)

   Poista
  3. D:) - niin mielelläni kuin kuulisinkin itseäni kuvattavan lempeäksi - vaan se ei taida olla ihan ensimmäisiä adjektiiveja, jotka minusta mieleen tulevat;)

   Poista
 22. Voi miten kiva postaus! Terkkuja :-)

  VastaaPoista
 23. Oli mielenkiintoista lukea aiempia kommentteja; ne hienot naiset tuntuvat löytyvän sieltä meidän mummoista ja isoäideistä. Eikö nykyään siis enää kasvateta hienoja naisia? Minkälaisia ladyja meidän lapsista tulee? Mikä sitten tekee juuri siitä mummosta sen hienon naisen?
  Ulkoisesti juurikin tuo kuvailemasi nainen bussissa vastaa mielikuvaani hienosta naisesta, sellainen, joka ei lähde koskaan ulos ovesta kampaamatta tukkaansa, sipaisematta huulipunaa huuliin..Toisaalta se hienous punnitaan siinä, kun ihminen avaa suunsa. Hieno nainen ei puhu toisten päälle, kuuntelee ja osaa olla diplomaattinen. Hieno nainen ei kuitennkaan ole alistuva, vaan osaa ottaa tilansa ja paikkansa, viemättä kuietnkan kaikkea huomiota itseensä, siis diivan vastakohta. Sisäisesti hienolla naisella on suuri sydän, hän ei tuomitse ihmisiä eikä jaottele heitä iän, sosiaalisen menestyksen tai vaurauden mukaan.
  Aikamoisia vaatimuksia hienolta naiselta, toisaalta - kukapa meistä ei haluaisi olla hieno nainen noilla määritelmillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itsekin mietin, millainen on se tämän päivän hieno nainen - ja kyllä noissa sinun ajatuksissasi on paljon noita minunkin pohtimiani määreitä. Eli ei riitä se ulkoinen olemus, pitää olla se suuri sydän<3
   Ja totta - aikamoisia vaatimuksia;)

   Poista
 24. Olipa kiva ja hyväntuulinen postaus! Ei minulla oikeastaan ole mitään lisättävää, tässä kommenttiosiossa on listattu jo varmaan kaikki hienon naisen tunnusmerkit :)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja minustakin täältä löytyy jo aika kattava kuvaus;)

   Poista
 25. Ihana postaus taas:) Äitini sanoi(silloin kun vielä poltin)että hieno nainen ei polta kadulla kulkiessaan.Joten kun vielä poltin,en millään pystynyt kulkemaan kadulla tupakkaa poltellen.No onneksi en enään polta;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja minulle on saman asian opettanut sekä mummini että äitini - tosin mummini edessä en edes kehdannut polttaa;)

   Poista
  2. Olen kuullut saman asian. Joskus kiireisenä business naisena tuli tupruteltua. Olisin halunnut hankkia imukkeen, mutta hankkimatta jäi. Sen sijaan oikein pullea sikari näyttää kovin hauskalta. Mutta kunnon ladyhän ei polta kuin kynttilöitä :)

   Poista
  3. Niinpä - minähän poltan edelleenkin ja häpeän sitä kyllä - mutta samalla alkoi hymyilyttää, mitä mummini olisi aikoinaan sanonut, jos olisi nähnyt minut piippu suussa - sitäkin kun tuli opiskeluvuosina harrastettua;)

   Poista
 26. Todella kiva postaus ja mielenkiintoisia pohdintoja muilta! Mielestäni hieno nainen on sellainen, joka arvostaa muita ihmisiä eikä katso nenänvarttaan pitkin esim. alemmassa sosiaaliluokassa olevia ihmisiä, vaan osaa kohdata kaikki lähimmäisinä. Ei korosta itseään tai omaisuuttaan. Osaa toimia tilanteen mukaan. Kykenee vuorovaikutukseen erilaisten ihmisten kanssa. Kuitenkin tuntee oman arvonsa eli hänessä on auktoriteettiä, jota ei tarvitse alleviivata. Pukeutuu tilanteen mukaan, ei keekoile. On huoliteltu ja siisti. Kielenkäyttö on asiallista, hymyilevä, ei kuitenkaan anna kävellä ylitseen. Osaa käytöstavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - siinähän niitä määreitä - ja juuri noita itsekin ajattelen hienon naisen omaavan:)

   Poista
 27. Ihana postaus <3 Minulle hieno nainen on synonyymi hienolle ihmiselle. Sellaiselle, joka ei ulkopäin koreile vaan sisältä säteilee ja tuo ulkokuoreenkin säihkettä. Huomaavainen, ajattelevainen, tahdikas ja ryhdikäs. Nämä minulle tulee mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja oikeasti hieno ihminen on juuri tuollainen kuin kuvailit! Hieno -sanalla on monia merkityksiä - se käy kyllä kommenteista selvästi ilmi;)

   Poista
 28. Se on kai se sisäinen kauneus, joka säteilee. Siitäkö hienon naisen tuntee, niin luulisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin luulen minäkin - jotain enemmän kuin pelkkä ulkokuori.

   Poista
 29. Kiva postaus :) Kyllä tunnen useammankin hienon naisen..ovat hyvällä tunneälykkyydellä varustettuja,keskustelutaitoisia.Pystyvät näyttämään tunteensa ja herkkyytensä..ja toisaalta olemaan tarvittaessa vahvoja.Ovat löytäneet oman tyylinsä ja ovat rohkeasti mitä ovat. Kuitenkaan itseään nostamatta ja toisia vähättelemättä.Ja nyt kirjoitan ystävistäni <3 Nämä asiat varmaan sopivat Ladyynkin..uskoisin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - juuri noita asioita arvelen itsekin hienojen naisten omaavan. Mutta eivät taida ihan joka kohdassa kolahtaa Ladyyn;)

   Poista
 30. Suomen kieli on ihmeellinen. Kun sanoo "hieno nainen" niin sr on sanottuna aivan eri kuin kirjoitettuna. On kiinni äänenpainosta. Hassua, että minustakin sanaparilla on paremminkin negatiivinen sävy. Onkohan kiinni kasvatuksesta ja kodin arvoista, minkälaisen mielikuvan siitä saa. Mielestäni hieno nainen on vähän turhanaikainen hepsankeikka. Hienostunut onkin jo eri juttu samoin kuin hieno ihminen!

  VastaaPoista
 31. Totta on, että hieno nainen -sanonnalla on monia merkityksiä - itselleni hieno nainen on aina myös hieno ihminen. Pelkkä hepsankeikkuus ei riitä.

  VastaaPoista
 32. Kiva kirjoitus :) Hieno nainen on minusta sanontana vähän vanhahtava ja mielessäni liitänkin sen vanhempiin naisiin. Nykynaiset ovat itsetietoisia ja puolensapitäviä, se jo tekee monet meistä ei niin hienoiksi naisiksi. Sanakirjassa hienolla on myös hassuja merkityksiä kuten hentorakenteinen ;)
  Tunnen kyllä muutamia naisia joista voisin käyttää sanontoa hieno nainen, ovat sitä sekä ulkoisesti että sisäisesti. Ennenkaikkea minusta hieno nainen ei koskaan ylenkatso muita ihmisiä eikä ole ilkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se vähän vanhahtava sanonta olla - mutta vielä näitä naisia kyllä löytyy - ja sanaparin monessa merkityksessä hienoja. Mutta olipa se merkitys mikä tahansa, aina siihen sisältyy tuo, että hän ei ylenkatso muita ihmisiä eikä ole ilkeä:)

   Poista
 33. Ihana tuo piirustus! :D Hieno nainen tuo mieleeni arvokkuutta. Jotenkin sellaisen nutturan, josta ei yksikään hius karkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo piirustus on kiva! Ja hauska tuo sinun mielikuvasi hienosta naisesta;)

   Poista
 34. Aivan ihana kirjoitus! Sisäinen kauneus, elämänviisaus, toisten arvostaminen ja huomioiminen, hyvät käytöstavat, siisti ja asianmukaisenen pukeutuminen, hyvä itsetunto - siinä muutamia määritelmiä, jotka minulle tulee mieleen hienosta naisesta.
  Täytyy myöntää, että tähän hätään en muista yhtään nuorempaa naista, jota kutsuisin hienoksi naiseksi, kaikki tuntemani tai tapaamani edustavat vanhempaa sukupolvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tuossahan niitä ominaisuuksia tulikin! Ja vaikka olenkin sitä mieltä, että hieno naisen on aina hieno nainen, niin ehkä se elämänviisaus kasvaa vain niiden ikävuosien myötä;)

   Poista
 35. Hei, hyvä kirjoitus! Hymyilin ja nyökyttelin täällä itsekseni sitä lukiessa. Löysit todella hyviä näkökulmia ja kirjoitat aina niin mukaansa tempaavalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - minusta noissa kommenteissa tuotiin myös esille monia mielenkiintoisia puolia - ainakin se tuli selväksi, että hieno nainen -käsite on jotain paljon enemmän kuin nainen, jossa kaikki on ulkoisesti kohdillaan;)

   Poista
 36. Ihana postaus. Komppaan Tiia K:ta muita kommentoijia, olisi ihana olla tuollainen hieno nainen! Minä taidan tyytyä haaveilemaan paremmasta minästä ja totean että en luultavasti kuule ikinä kenenkään suusta että olisin hieno nainen...:) Tuossa on kyllä tavoitetta minulle jolle joskus sanovat sekä miehet että naiset että olen "hyvä jätkä"....::D Kiitos tästä postauksesta ja kiitos kommentoijille, oli ihana lukea noita juttuja ja saada miettimisen aihetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - minulla oli itselläni hauskaa näitä kommentteja lukiessa - ja joko ajan tuli uusia näkökantoja;)
   Ja hei - miksei hyvä jätkäkin voisi olla hieno nainen? Tätäpä täytyy vähän mietiskellä;)

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig