perjantai 6. joulukuuta 2019

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi ja kaikki maailman onnellisimman ja vapaimman maan kansalaiset!

Minun Suomeni on sinitaivas, järvet, metsät ja siniristilippu. Saan elää itsenäisessä maassa, jossa minulla on vapaus sanaan, mielipiteeseen ja uskontoon. 

Minun Suomessani on ollut hyvä ja turvallista kasvaa, opiskella, kasvattaa lapsia ja vanheta. Minun isänmaani ja minun kotimaani on ollut minulle hyvä.

Minun Suomessani veljeä ei jätetä.  Ei jätetty aikoinaan - ja haluan uskoa, ettei jätetä tänäkään päivänä. Ei sitä naapurissa asuvaa - eikä sitä, joka tänne kauempaa on tullut turvaa hakemaan.


Suomen siniristilippu liehuu

"Suomi on hyvä maa. Tämä maa on paras paikka meille suomalaisille. Suomi on puolustamisen arvoinen maa, jonka paras puolustaja on Suomen oma kansa!" - näin tervehti edesmennyt jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth itsenäisyyspäivänä 2002.


Suomi on maailman onnellisin maa


Näin kertoo World Happiness Report 2019, ja vaikka me suomalaiset olemmekin niin vaatimattomia että emme tuota aina ole uskoa, niin kannattaa tutkia  näitä muitakin hyvien asioiden kansainvälisiä vertailuja, joissa Suomi on kärkisijoilla: Tilastokeskus on jälleen tehnyt listauksen asioista, joista voimme olla ylpeitä.  Suomi on esimerkiksi maailman vapain maa  ja  Suomi on maailman paras maa suojelemaan ihmisten perusoikeuksia.

Tämän listan on Tilastokeskus myös havainnollistanut hienolla videolla Hyvä Suomi:


Suomalaisena voi hyvin röyhistää rintaansa. Ja olla samalla nöyrän kiitollinen kaikille Adolfeille ja hänen veljilleen ja sisarilleen, jotka tästä kaikesta hyvästä hinnan aikoinaan maksoivat - ja osa maksaa sitä vielä tänäänkin. Sillä meidän Suomessamme, tässä isiemme kalliilla hinnalla maksamassa maassa, tarvittaisiin taas Adolfeja, jotka kertoisivat meille, miten kallisarvoista on se, että on oma maa, oma lippu ja oma kansa. Vapaus.Olen itse saanut elää yli 60 vuotta Suomessa, joka on saanut nauttia rauhasta. Täällä ei ole minun elinaikanani sodittu. Mutta onhan moni asia toki muuttunut.

Elämme keskellä ilmastokriisiä ja -ahdistusta ja juuri tällä hetkellä myös keskellä hallituskriisiä.

Tässä maassa tarvittaisiin tänään kipeästi sitä henkeä, jolla taisteltiin Suomelle itsenäisyys ja jolla tämä maa rakennettiin sotien jälkeen hyvinvointivaltioksi.

Kun maassa rikkaat rikastuvat entisestään, kun verot maksetaan muualle kuin Suomeen, kun keskiluokka köyhistyy ja osa kansasta jonottaa leipäjonoissa ja kun barrikadeilla huudetaan "rajat kiinni", on se kaiken sen mitätöimistä, minkä vuoksi isämme ja isoisämme taistelivat.

Tuntuu siltä, että tässä maassa on tänään arvokkaampaa tehdä voittoa kuin hoitaa vanhuksensa ja lapsensa ja että ahneus ja oman edun tavoittelu tuntuvat olevan tärkeämpiä kuin se, että pidetään huolta toisistamme ja ollaan ihmisiä toisillemme.

Vapaan maan vapaa kansa pitää huolen toisistaan.  Ja se maa pitää huolen kaikista, jotka siltä apua pyytävät.

Maa, jossa veljeä ei  jätetä - ei jätetä sitä asunnotonta syrjätien kulkijaa, ei sitä työtöntä yksinhuoltajaäitiä, ei syrjäytymässä olevia nuoriamme eikä heitä, jotka täältä ovat tulleet turvaa hakemaan. Maa, jossa hoidetaan arvokkaasti vanhuksemme, sairaamme ja lapsemme. 

Pidetään toisistamme huolta - sillä edelleenkin haluan uskoa, että tässä maassa ei kaveria jätetä!

Tänään liehuvat siniristiliput saloissa ja  ikkunoille on sytytetty kynttilät. 102-vuotiasta Suomea juhlitaan niin kodeissa kuin linnoissakin.

Me juhlimme isännän kanssa itsenäisyyttä täällä kotona tutuin perintein: istumme katsomassa Linnan juhlia, nautimme skumppalasilliset, joulutorttuja ja Suomi-suklaata - ja ikkunoilla palavat ne sinivalkoiset kynttilät. Jossain vaiheessa isäntä siirtyy alakerran sohvalle toisen telkkarin äärelle ja nukahtaa sinne ja minä yritän bongailla juhlivat tutut  ja kauneimmat sekä ne kauheimmatkin juhla-asut. 

Itsenäisyyttä juhlistamaan jaan teille vielä videon, joka on kuvattu minulle rakkaissa Pohjois-Karjalan maisemissa, missä joensuulainen lauluyhtye Kvartsi kajauttaa Finlandian Kolilla:


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös
SHARE:

18 kommenttia

 1. Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää sinullekin Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ja hyvää tulevaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 2. Suomi on paras maa asua! Leppoisaa itsenäisyyspäivän iltaa ja alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Suomi on <3 Ja minun Suomeni on monikultuurinen, suvaitsevainen ja lempeä. Ihanaa viikonloppua Lady of the mess!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on juurikin tuollainen - tänne mahtumme kaikki <3
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle, Taru <3

   Poista
 4. Suomi on rakkaus.
  Hyvää tätäkin päivää sinulle.

  VastaaPoista
 5. Hieno postaus ja juuri tämä "veljeä ei jätetä, eikä sitä joka on tullut muualta turvaa hakemaan".

  Sydämellistä viikonloppua Lady ja meillä on paljon aihetta kiitollisuuteen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, meillä on paljon aihetta kiitollisuuteen <3
   Ja kiitos, hyvää viikonloppua myös sinulle, ihaNainen Tiia <3

   Poista
 6. Kyllä saamme olla kiitollisia kaikesta ♥ Tunnelmallista toista adventtia Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin saamme olla kiitollisia <3
   Ja kiitos - oikein hyvää 2. adventtia myös sinulle <3

   Poista
 7. Kiitos Lady tuosta videosta, tykkäsin kovasti. Samansuuntaisia ajatuksia ollut sinulla ahneudesta kuin minulla. Toivotaan vielä parempaa huomista ja välittämistä heikommista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo video oli hieno - ja ainakin itsenäisyyspäivänä on syytä keskittyä niihin hyviin asioihin, joista voi olla kiitollinen. Ja toivotaan, että tulevina päivinä osaamme välittää paremmin toisistamme <3

   Poista
 8. Ikkunasta kun katsoo ulos ja miettii, että kuukausi on satanut putkeen, on todettava, että olemme kyllä toooosi onnellisia, jos tästä huolimatta pääsemme tällaisessa maassa tilastojen ykköseksi ;). No, leikki sikseen, Suomessa on edelleen paljon hyvää, mutta juuri tuota välittämistä pitää olla jatkossakin, jos haluamme tilastojen ykkösenä pysyä. Ja minä toivon, että pysymme!

  Toivottavasti itsenäisyyspäivän illanviettonne sujui mukavasti. Me vietimme sitä ystäväperheiden kesken ja mukavaa oli.

  Kiitos Lady ihanasta kommentistasi postaukseeni. Sain vastattua vasta nyt, en ole käynyt vähään aikaan täällä blogimaailmassa ollenkaan. Tuntui hyvältä kun jaoit samanlaisia tuntoja, vaikka samalla en toivoisi menetyksen tilannetta sinulle tai kenellekään! Mutta ymmärrät varmasti mitä tarkoitan; vertaistuki lämmitti kun huomasin, että puhut juuri samoilla fiiliksillä kuin mitä itselläni on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta - juuri nyt sataa vettä ja maailma näyttää mustalta - kuitenkin istun täällä kotona lämpimässä ja kaikki on hyvin. Suurimmassa osassa maailmaa näin ei ole.
   Itsenäisyyspäivän viettomme sujui juuri niin kuin olin ounastellutkin - tosin isäntä nukahti jo normaaliakin aiemmin;)
   Ja kyllä - ymmärrän hyvin fiiliksesi ja itselläni on sentään se lohdutus, että työtoveri jää samaan taloon. Silti - totuteltavaa riittää vuoden alussa aloittavan uuden lähityötoverin kanssa. Elämä on luopumista mutta pakko ajatella, että ehkä myös uusia mahdollisuuksia!
   Tsemppiä sinulle ja hyvää joulun aikaa!

   Poista
 9. Suomi on kyllä upea - lunta se saa vain tällä hetkellä kaipaamaan. Toisaalta aamulähdöt ovat helppoja ja eipähän ole liukasta. Mukavaa loppuviikkoa sinulle Lady! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on hyvä maa ja toivottavasti sitä luntakin tulisi pian - ja sen myötä valoa.
   Kiitos - hyvää viikonloppua myös sinulle, Katja <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig