maanantai 26. marraskuuta 2012

Kohta koittaa arki

Viimeinen vuorotteluvapaaviikko.
Ettei vain iskisi pienoinen paniikki. Vaikka tykkään kyllä työstäni, mutta olen niin nauttinut näistä kolmesta kuukaudesta, jotka olen saanut ilman työpaineita viettää.

Ja mitä olen saanut aikaan vapaani aikana? En niin mitään!
Ja niinhän minä sen olin suunnitellutkin - viettää tämän loman ilman mitään suunnitelmia tai projekteja, tehdä sitä, mikä tuntuu hyvältä juuri kulloisenakin hetkenä. 
Ja niin olen tehnytkin.

Vapaan alussa syyskuussa vietin viikon äitini luona Hollolassa. 
Ulkoiltiin ihanassa syyssäässä ja juteltiin kunnolla.
Yksi viikonloppu vietettiin miehen kanssa Helsingissä.
Oleiltiin farmilla mailla parina viikonloppuna - enempää en halunnut, kun siellä se vasta työmaa onkin!
Oltiin serkun hautajaisissa Lahdessa.
Käytiin muutaman päivän reissulla Budapestissä.
Luin vuorellisen kirjoja.
Kävin kirkossa. 
Nuukailin.
Sain sullottua talvikengät ja -takit kaappeihin. Kesäkamppeet vintille.
Rokattiin keikoilla.
Ulkoilin.
Aloitin blogin kirjoittamisen.
Siivosin eteisen laatikot.

Eikös tässä jo ole yhden naisen vapaille ihan tarpeeksi aktiviteetteja - siis normi ruuanlaiton, siivouksen ja pyykinpesun lisäksi?

Tässä tämän viimeisen vapaan maanantain aamupäivän aktiviteetit:


1. Jalkapohjavoimistelua hierontapallolla. (Perjantain keikalle valitsin turhamaisuuttani ne korkonilkkurit - ilman päkiätyynyjä, kun olin niin tehokkaasti siivonnut ne eteisen laatikot, etten yksiäkään löytänyt. Jalat oli p...na. Eilen luin uusimmasta Fitistä, että sinitarralla olisi nuo geelityynyt voinut korvata. Jos olisin tiennyt, olisin voinut lainata tytöltä - omat on ties missä.)
2. Käsijumppa - Viirun leluhiiren heiluttelu.

Paitsi, että sekään ei halunnut leikkiä mun kanssani; sillä oli muuta tekemistä


Ehkä mä vielä harjoitutan sormia ja ranteita ja nörtteilen hieman. Sitten ruuanlaittoon. Se olis lasagnepäivä. Ja ehkä pyykkäänkin. Jos siltä tuntuu.

Päivän asukuvaa ei tule - ette taatusti halua nähdä.

Ja vielä -  tervetuloa  kera suurten kiitosten uusille lukijoille Arleenalle, Marille, Mona´s Picturesquelle, Muuttolinnulle, Taralle, Sesselle, d-mallille ja Olennnaiselle - toivottavasti jaksatte jatkossakin täällä piipahtaa. 

Mukavaa viikkoa kaikille ja ihanaa joulunalusaikaa. 
SHARE:

26 kommenttia

  1. Hienoa, että vuorotteluvapaa meni niin kuin olit suunnitellutkin... välillä pitää osata ottaa rennosti :)
    Oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Päkiätyynyistäsi muistin oman geelityynykokeiluni: kantapäätyyny kipeän kantapään alle. Vaiva tuli kahta kamalammaksi ja kun itse muutama viikko sitten siivosin eteisen laatikoita, heitin mokomat geelityynyt roskiin.

    Toivottavasti töissä on mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ainoa keino käyttää korkkareita on nuo päkiätyynyt - muutoin mun vaivaisenluujalkani eivät kiitosta sano. Eivät sanoneet perjantai-illallakaan;)
      Olisin kyllä mielelläni pitänyt pitemmänkin vuorotteluvapaan, mutta tällä hetkellä meillä on sellaiset kuviot töissä, että ei olisi oikein onnistunut. Mutta hyvä tämäkin ja ihan mielelläni takaisin palaan.

      Poista
  3. Oih - vuorotteluvapaata harkitsen minäkin, tekis kyllä hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuorotteluvapaa on kyllä tosi hyvä juttu. Paitsi rahallisesti - sehän vaikuttaa jopa eläkkeeseen. Mutta kaikkea ei voi tässä elämässä rahassa laskea - ja kuka näistä päivistään tietää? Jos vain suinkin mahdollista, pidä ihmeessä. Mä olen nauttinut täysin siemauksin;)

      Poista
  4. Hyvin vietetty vuorotteluvapaa oli (peukku ylös)!

    Heh, meidän Onnilla, Ilonalla ja Rauhalla on hirveät kasat leluja (joista 90% on koko ajan sohvien ja muiden huonekalujen alla) mutta yksi tietty vanha hiirilelu on sellainen, jolla kaikki haluu leikkiä. Tai siis ne toimii niinku lapset; kun yksi ottaa sen niin sitten kaksi muutakin keksii haluta sen juuri samaan aikaan, ja tappeluksihan se menee. Että tämmösellä kissa&lelu -jutulla nokitin :)

    Hauskaa tulevaa työviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tsemppauksesta. En mä usko, että siitä mitään hauskaa tulee, mutta ihan kelvollista kuitenkin;) - Kissat osaa kyllä temppuilla - ja komentaa;) - ja se, mikä lelu milloinkin kiinnostaa, on kyllä arvoitus - mikä nyt herralle kulloinkin sattuu sopimaan;)

      Poista
  5. Kuulostaa ihanalta vuorotteluvapaalta. Ja sellaselta, mihin mä en kykenis... Oikeesti ajattelin postaustasi lukiessani, että mulla olis taatusti KOKO AJAN huono omatunto, kun en tee mitään. Niin mulla on nytkin joka ikinen vapaapäivä jos en koko ajan siivoo/pyykkää/tiskaa/lenkitä koiria/tee jotain "viisasta". Ja mä en siis todellakaan koko ajan tee jotain, EIKÄ TARTTISKAAN, mutta se huono omatunto on kintereillä kaiken aikaa... Eli siis todella upeaa, että sä osaat ottaa rennosti, kadehdin tuota taitoa!! Siis sillein positiivisesti kadehdin. Nauti nyt viimeisestä viikostakin vielä oikein kunnolla ja sitten hyvillä mielin töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ihan vakaan päätöksen tulos tää olla tekemättä mitään - tosin osaan mä sen taidon muutenkin. Musta tuntuu, että mä vaan jossain vaiheessa ihan oikeesti väsyin passaamaan tätä porukkaa täällä kotona;) - mulla on ollut viime vuosina sellaisia särkyjä ja kipuja tuon pehmytkudosreuman takia, että jos mä en olis opetellut olemaan välillä itsekäs, mä luulen, että mä en monta vuotta enää töitä tekis. Ja pikkuhiljaa se alkaa kotiväkikin sen tajuamaan. Vuosia mäkin tuota huonoa omatuntoa kannoin - eihän se riittänyt omasta mielestä mikään - teki mitä teki, aina oli jokin homma rästissä. Mutta - aika ja ikä onneksi armahtavat tässäkin asiassa. Ja se, että on huono näkö - ei enää huomaa joka pölyhiukkasta. Valitettavasti nuo tavarakasat kyllä näkee vielä;)

      Poista
  6. Heheh... allekirjoitan tuon huonon näön ihan täysin! Mulla alkaa olla aika hyvä tilanne kun ilman laseja en näe kauas enkä nykyään edes lähelle! Joten katsoo villakoiria sitten läheltä tai kaukaa, ei voi nähdä...:D

    Ihanaa kun olet osannut itseäsi hemmotella ja pitää kunnon vuorotteluvapaan! Luulen että se tekisi hyvää kaikille meille jossain vaiheessa. Siitä tulee varmasti lisää energiaa ja jaksamista töihin ja kotiin jatkossakin. Relaaminen on vaikea taito. Aina jokin asia on poskellaan ja odottaa tekijäänsä. Mukasmas...:D Nauti loppuviikosta täysillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan mukasmas;) - aika vähän niitä loppujen loppuksi on sellaisia asioita, että on ihan pakko heti hoitaa. Ja kiitos - nautin tästä loppuviikosta ihan täysillä.

      Poista
  7. Kiitos vinkistä, toi pallohan sopii oikein hyvin jalkapohjan hierontaan! Itselläni on samanlainen enkä oikein keksinyt sen tarkoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli pakko keksiä jotain, kun mun jalan Mortonin oireyhtymä alkoi kiukuttelemaan. Mä olen välillä jumpannut jalkapohjia golfpallon kanssa, mutta nyt en löytänyt yhtään (tai siis tiesin, että varastossa on laatikollinen, mutta toi oli lähellä) ja turvauduin tuohon - ja nyt mä käytän vallan sitä.

      Poista
  8. Kyllähän tuossa tosiaan on yhdelle naiselle runsaasti touhua ollut! Toivottavasti olet levännyt ja nauttinut. Minä haaveilen vuorotteluvapaasta myös. Voisin ommella, sisustaa ja askarrella 24/7 hyvällä omallatunnolla! Mutta taloudellisesti nyt on siihen huono aika. Ehkä sitten joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taloudellisesti se kyllä kirpaisee, mutta toisaalta mulla tuota ikää jo alkaa olemaan - mistä tässä elämässä näitä elinpäiviensä määrää tietää? Toivottavasti pääset sinäkin jonakin päivänä nauttimaan vuorotteluvapaasta!

      Poista
  9. Hei ihanat kuvat kissastasi...sinähän olet ollut TOIMELIAS... :-))
    XX

    VastaaPoista
  10. Hyvää paluuta arkeen! Olin viime vuoden kokonaan vuorotteluvapaalla ja olihan se totuttelemista siinä töihinpaluussa. Nyt teen lyhennettyä viikkoa, sen verran "koville" töihinpaluu otti.
    Parasta vapaassa on juurikin se, että voi tehdä mitä haluaa ja sillä aikataululla kuin haluaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, en uskalla edes ajatella, miltä paluu arkeen vuoden vapaiden jälkeen tuntuisi. Nytkin pikkasen pelottaa - mutta onneksi vaan pikkasen. Sen verran hyvin mä asiat valmistelin ennen vuorotteluvapaita;) Mutta tuo lyhennetty työviikko kuulostaa hienolta.

      Poista
  11. Heip hei! Tulin vastavierailulle ja mikä ihana kisuli heti ensimmäisessä postauksessa olikaan!
    Käynpäs tekemässä kierroksen blogissasi ja tutustun sinuun hiukan paremmin ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Kisulin varmaan näkee täällä vielä useaan otteeseen - se kun on varsinainen linssilude - aina siellä, missä jotain tapahtuu;)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig