sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Karkumatkalla

Nuoriso kavereineen valtasi eilen huushollin. Viettivät tyttären synttäreitä. Päätettiin Isännän kanssa, että lähdetään karkuun. Tai myönnettäköön suoraan, että meille ilmoitettiin suorasukaisesti, että olisi toivottavaa, että häivytte täältä jaloista;)

Ei sitten päästy kauemmas kuin Naantalin Kylpylään. Tarkastettiin kyllä esimerkiksi Helsingin kulttuuritarjonta, mutta kun mikään ei kolahtanut, päädyttiin lähtemään lähelle - jo ihan Isännän selkää säästellen - ei nimittäin vieläkään ole kunnossa ja autossa istuminen on aika tuskaista.

Naantaliin mennessä ajomatkan varrella on kivasti kauppakeskus Raision Mylly. Sain kerrankin rauhassa koluta koko hallin. Kävin läpi joka ainoan rätti- ja kenkäkaupan. Tulos nolla. Eli mitään en ostanut. Jos joku vaate olisikin ollut kiva, niin kokoja ei ollut enää jäljellä. No, eipä menneet rahat eikä edes harmita. Paitsi että niitä saappaita ei sitten vieläkään löytynyt. 

Ikean sivuutimme ohiajolla; olimme siellä käyneet jo alessa ja mukaan löytyi servettipaketti ja suihkuverhot. Jotta siihen ryysikseen, mikä siellä näytti autojen määrästä päätellen olevan, ei tällä kertaa uskaltauduttu!

Kylpylässä majoituimme Sunburn Yacht Hotelliin - siellä olemme olleet aiemminkin ja olleet tyytyväisiä. Huone oli ihana: iso sänky, kunnon oleskelutilat ja iso kylpyhuone. Ja kauniisti sisustettu. Kuvaa ei valitettavasti ole, mutta ken haluaa, voi käydä kurkkimassa tästä.

Kylpylä oli vielä joulukoristeissaan. Tässä jahtihotellin aulatilaa:


Olin kuvitellut, että kylpylä on täynnä venäläisturisteja - heitä kun tuntuu tällä hetkellä olevan joka paikassa - ainakin Myllyssä oli runsain mitoin venäläisiä ostelijoita. Ja kyllähän heitä siellä hotellivieraiden joukossakin oli, mutta yllätyksekseni suurin osa oli kuitenkin suomalaisia. Ilmeisesti moni lapsiperhe halusi lopetella lomakauden kylpylässä. 

Tällä kertaa en ollut tilannut kylpylästä mitään hoitoja, sillä olimme varanneet huoneen vasta edellisellä viikolla ja hoidot olivat melkein loppuunmyytyjä. Aiemmin olen kyllä esim. ottanut siellä esimerkiksi autuaallisen turvehoidon. Nyt kuitenkin halusin vain levätä ja nauttia kauniista ympäristöstä ja herkuista. 

Kun saavuimme hotellille, lähti Isäntä kuntosalille (ja minä pelkäsin, että minkä vaivan kanssahan se sieltä nyt palaa) ja uimaan, minä jäin ottamaan kauneustorkut. Jalat huusivat apua sen Myllykierroksen takia. Unet maistuivat makealle ja sen jälkeen olikin hyvä lähteä illastamaan. Illastimme yhdessä kylpylän ravintoloista, Tammikellarissa. Tammikellari on viihtyisä, pieni ja intiimi ravintola, jossa on ihan kelpo keittiö. Ravintolan keskellä on lattilla tammipuu, joka lienee silkkipuu - en ole varma - ja joka oli kauniisti joulukoristeltu sydämin. Tämän puun alla oli pöytämme.

Illastettuamme kävimme vielä paseerauksella ihastelemassa muitakin herkkuja, tarjolla olisi ollut mm. koruja ja Gantin ja Marc O`Polon vaatteita. Onneksi kaupat olivat jo kiinni;)


Törmäsimme siellä käytävillä vielä Isännän liiketuttavaan, joka oli perheensä kanssa viettämässä kylpylässä 50-vuotisjuhliaan ja heidän kanssaan päädyimme vielä kylpylän Salakapakkaan. Karaoke raikui - minä en todellakaan laulanut - ja tutustuin perheen ihastuttavaan rouvaan, jonka kanssa juttu luisti ja luulenpa, että tähän perheeseen pidämme jatkossakin yhteyttä. Kiva löytää uusia ystäviä! 

Uni maittoi illan rientojen jälkeen ja aamulla kömmimme ylös kuin kaksi karhua talviuniltaan. Kyllä valvominen näin vanhemmalla iällä ottaa koville. Mutta kannattaa. Niin mukavaa oli. Suihkun jälkeen runsaalle aamiaiselle ja pikkuhiljaa kotia kohti.

Kotona odotti kaksi tyytyväistä nuorta, siivottu koti - astiatkin oli pesty - ja kissa, joka esitti vallan villit tervetulohepulit! Olen kyllä niin ylpeä meidän nuoristamme, sillä heidän kanssaan ei ole koskaan tarvinnut pelätä, että koti olisi säpäleinä juhlien jälkeen tai että olisi pitänyt pelätä, että missä kunnossa he kotiin reissuiltansa palailevat; molemmat ovat tiukkoja alkoholin vastustajia ja kavereiksi on valikoitunut 
samanlaista porukkaa. 

Miten sinun viikonloppusi sujui? Saitko levättyä ja ladattua akkuja tulevalle viikolle? Vai menikö viikonloppusi töitä tehden. Minä tiedän, että joudun ensi viikolla parin aika haastavan jutun töissä hoitamaan ja lisäksi jokavuotiset toimintakertomukset olisi saatava alulle ja mielellään valmiiksi. Saattaa mennä jopa kotitöiksi. Joten akkujen lataaminen kylpylässä tuli kyllä ihan tarpeeseen.

Ja vielä - tervetuloa lukijajoukkoon Heidi Y, Caelia caelia´s cup of tea -blogista, Mamma M Naukulan kerho -blogista, Pike merimatka maalla -blogista ja Mirstaakkeli Sinisen talon Mirstaakkeli -blogista. Olette vaan niin tervetulleita; toivottavasti viihdytte!

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille! Minä lähden saunaan. Luulenpa, että uni sen jälkeen tulee silmään aika helposti;)
SHARE:

30 kommenttia

  1. No töissähän se meni, koko viikonloppu. Tällä viikolla oli 6 työpäivää... ens viikolla sit vain 1.

    Mä en ole koskaan ollut kylpylässä, en vissiin edes hotellissa kotimaassa yötä. Olispas aika kivaa joskus kokeilla, etenkin sellasten ihanien hemmottelu- ja rentoutushoitojen kera.

    Mukavaa tulevaa viikkoa ja tsemppiä töihin! Mä taidan ahkeroida ens viikolla kotitöitä, on kaikki paikat aika rempallaan just nyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista - mukavaa viikkoa sinullekin. Myös minulla olis noita kotihommia rästissä, mutta ainahan mulla on. Ja töissä on tulossa kyllä sellainen viikko, että tuskin paukut riittää enää kotona. No, elämäähän tämä vain on.
      Toivottavasti joskus pääset kokeilemaan noita hoitoja; sääli, että esimerkiksi hieronta ei ole Kela-korvattavaa, vaikka sen avulla ehkäistään kyllä sairaslomia. Ja hemmotteluhoidot eivät ole turhakkeita, vaan niitä pitäisi olla kyllä kaikkien - ja varsinkin pienituloisten - naisten ulottuvilla! Alvit pois näistä!

      Poista
  2. Voi välttele veikkonen kotitöitä viimeiseen saakka ;)Onneksi olet kuitenkin saanut rentoutua mukavassa seurassa :)
    Viikonloppu meni mukavasti ja leppoisasti, minulla vielä huomenna ylimääräinen vapaapäivä, työajan joustoja kertynyt liikaakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, nauti vapaapäivästäsi oikein kunnolla. Ja minähän tämän taidan tämän kotitöiden välttelyn - ei tee edes tiukkaa;)

      Poista
  3. Hyvin rennosti tuo viikonloppu meni, isäntä töissä, teinit vuorollaan kavereillaan yötä ja minä... soffan nurkassa tietsikka toisen käden ulottuvilla ja kaukosäädin toisen! Nooo... kyllä mä vähän niitä perinteisiä kotitöitäkin tein ;)
    Ja tänään, tänään ulkoilin innoissani tuolla auringon paisteessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jäi kyllä ulkoilut vähiin - ja soffannurkka on loistopaikka;)

      Poista
    2. PS. Blogistani löytyy sinulle tunnustus, tartu kiinni, jos huvittaa ;)

      Poista
    3. Kiitti tunnustuksesta - jossain välissä varmaan tartunkin;)

      Poista
  4. Ihanalta kuulostaa kylpyläviikonloppu, kyllä kelpaisi!

    Täällä ollaan vietetty viikonloppua ihan kotosalla, yritetty korjata tuota nuoren neidin unirytmiä ja pitää jonkinlaista unikoulua että jäisi nuo yöheräilyt pikkuhiljaa pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sinne - vieläkin muistan sen ainaisen väsymyksen, kun meidän neiti (nyt siis 22 v.) valvotti. Ja nykyään sitä ei meinaa saada hereille ihmisten aikaan! Eli loppuu kyllä aikanaan nuo yöheräilyt, mutta koville se aika ottaa. Toivottavasti unikoulu tepsii!

      Poista
  5. OIH, tohon pyritään..sitten kun meikäläisen pikkuneiti alkaa bileitä järjestää. Siivottu koti..ei alkoholia.. AHHH!! Siinä voi jo ilomielin lähteäkin kotoota pois.

    Selkeesti kasvatus ollut kohdillaan :):) ( RESPECT )

    Kivaa iltaa.

    -S-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että vaikka kauheesti kohkataan nuorten alkoholinkäytöstä, niin on aika paljon sellaista vastakulttuuriakin eli nuoria, joilla on aika tiukka suhtautuminen kaikenlaisiin päihteisiin. Ja toki olen kiitollinen, että omat nuoret ovat vielä tässä ryhmässä. Sitähän ei kukaan takaa, että näin jatkuu. Mutta nyt ovat jo sen verran vanhoja, että osaavat myös varoa kaikkein pahimpia karikkoja. Toivottavasti.
      Kivaa iltaa sinnekin!

      Poista
  6. Voi miten ihanan rentouttavaa fiilistä tämä päivitys! Ja ravintolan antimet näyttivät herrrkullisilta :) <3

    Oma viikonloppu kului salilla käyden, joulusuklaita syöden (saimme niitä aivan liian paljon tänä vuonna) ja televisiota katsellen. Katsoimme hauskan ja koskettavan toimintapläjäyksen nimeltä Stolen, pääosassa Nicholas Cage <3. Todella hyvä leffa!

    Viiru kiittää kaimansa terveisistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen piilottanut meidän loput joulusuklaat - myös meille sitä tuli liikaa. Epäilenpä, että jo tällä viikolla joudun kätköillä käymään;)
      Oikein kivaa viikkoa sinne!

      Poista
  7. Voi kuinka kivan oloinen viikonloppu. Ruoka tuolla Tammikellarissa on kyllä hyvää, me menimme Naantalissa kihloihin, joten kylpylällä on aina oma paikka sydämessäni.

    Täällä rymsteerattiin asuntoa. Vielä on tekemättä yhtä jos toista, maali näemmä ei kuivukaan hetkessä, mutta ihan kuin olisi uusi asunto kun vähän värejä vaihdeltiin. Fyysistä työtä siis koko viikonloppu, kroppa on väsynyt, mutta mieli virkeä.

    Hyvää viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeintä onkin se mielen virkeys! Kyllä se kroppa sitten tulee perässä.
      Ihana paikka mennä kihloihin on Naantali.
      Oikein mukavaa viikkoa sinulle ja Kotinörtille!

      Poista
  8. Meillä juhlittiin 7v-neitiä, joten vähän vähälle jäi huiliminen. Ehkä sitten ensi viikonloppuna. Itse olen menossa parin viikon päästä työreissulle Naantalin Kylpylään. Katsotaan miten meillä menee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä on mukava työmatka. Paikkana Naantalin Kylpylä on kyllä ihan kiva kokoustamiseen. Oletteko yötä vai onko kyseessä vain päiväreissu?

      Poista
  9. Meillä on kohta tiedossa 16-vuotis synttärit. Taidan kirjoittaa lapsen liitutaulumaalilla sutaistuun oveen nämä tärkeät avainsanat "Siivottu koti, tiskatut astiat" Tiedä vaikka ne tarttuisivat meilläkin teinin ajatusmaailmaan :) Kauhun sekaisella pelolla odottelen teinalauman jättämää jälkeä. Ihanalta näytti teidän reissu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoita vain - ties vaikka tepsisivät;) Ja kyllä se meilläkin on harvinaista herkkua, että siivoavat jälkensä. Normioloissa molempien huoneet on kuin pommin jäljiltä. Ja vähän muutkin paikat. Minähän en tietenkään sotke;)

      Poista
  10. Reissusi kuulostaa mukavalta! Ihanaa, kun on fiksut lapset, joihin voi luottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - oli kiva reissu, vaikka vähän extempore lähdettiinkin;)
      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  11. Teidän karkumatkanne vaikuttaa kaikintavoin onnistuneelta!

    VastaaPoista
  12. Olen ollut muutamia kertoja Naantalin kylpylässä, kahdella käynnillä oltiin hoidoissakin (eivät ole jääneet mieleen mitenkään: ilmeisesti siis ovat olleet hyviä, mutta eivät "taivaallisia"). Sen sijaan mieleen ovat jääneet buffet-illalliset! Ekalla kerralla olin vähän arveleva - ovatko jotenkin Ruotsinlaivamaiset? Mutta ups, olikin NIIN hyvää ja herkullista, että aivan olimme ihastuneet (ja täpötäydet). Seuraavalla kerrallakin menimme sitten buffet-illalliselle ja vähän pelkäsimme, että onko nyt pettymys, kun muistikuvat olivat niin hyvät. Mutta ei ollut pettymys. Vallan mainiota ruokaa oli silloinkin. Ehkä pitää mennä vielä kerran kokeilemaan "kolmas kertahan toden sanoo" :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta nuo hoidot tuolla hoitolassa ovat olleet vaihtelevatasoisia: esim. turvehoito oli taivaallinen, jalkahoito taas keskiverto - ihan kelvollinen, mutta ei mitenkään ihmeellinen. Tosin en mä kovin usein yleensäkään hoidoista ole päässyt nauttimaan. Mutta jo se, että pääsee hemmoteltavaksi, on minusta luksusta;)
      Me ei menty buffetpöytään, kun ajateltiin, että sitten ollaan ihan ähkyssä - no, oltiin kyllä tuon Tammikellarinkin jälkeen - annokset olivat ravintola-annoksiksi yllätävän isoja;)

      Poista
  13. Tosi kiva blogi täällä, löysin sattumalta toisesta blogista! Täytyypä jäädä lukemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa. Minä kun olen uusi bloggaaja niin ihastun ihan hirveästi aina, kun joku viitsii näitä lukea. Ja ihmettelen. Toivottavasti viihdyt!

      Poista
  14. Kylpyläreissusi kuullosti ihanalta! Kyllä se vaan aina piristää, kun pääsee minilomalle (tai isommallekin lomalle)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva reissu. Ja pienikin irtiotto arjesta piristää!
      Mukavaa torstaipäivää sinulle!

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig