lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesän makuja - muttei vielä lomaa

Hellettä on piisannut koko suloisessa Suomessamme. Osa meistä on jo päässyt kirmailemaan lomalaitumille ja osa vielä puurtaa töitä lomaa odotellen. Minun lomaani on vielä kuukausi aikaa ja tällä hetkellä tuntuu, että siihen on ikuisuus. Mutta itsepähän pääsin valitsemaan. Ja toisaalta on kiva, kun loma on vasta edessä.

Ja vaikka töissä pakerretaankin, ovat säät hellineet niin, että vielä työpäivien jälkeenkin on jaksanut tästä ihanuudesta nauttia: kävellä helteisillä kaduilla, katsella kesäihmisiä, joiden kasvoilla tuntuu syttyneen hymy auringon myötä, istua pihakeinuun ja lueskella - tai vain ihmetellä, miten kaunis on alkukesä. 

Ja ovathan nämä säät olleet hyvä syy välttää esim. ikkunanpesu, siivoaminen ja kaikenlainen ylenmääräinen raataminen. On liian kuuma puuhailla. Ja vaikka talvella hieman protestoinkin Isännän hankittua meille ilmalämpöpumpun, enää en yhtään;) - viilentää tehokkaasti huushollin ja pystyy edes jotenkuten yöt nukkumaan.  

Emme ole tehneet mitään ihmeellisiä lomasuunnitelmia - ainoastaan muutaman päivän mökkireissu Pohjois-Karjalan mökille tehdään. Ja jos vanhan kaavan mukaan mennään, saa Isäntä ihan näinä päivinä päähänsä, että kyllä lomalla on pakko pieni ulkomaanreissukin tehdä. Siis todennäköisesti muutaman päivän kaupunkiloma.

Ja tietenkin olisi farmilla työleiri odottamassa. Eli meidän maaseutukodissa Sauvossa. Paitsi että sitä työleiriä taitaa riittää tälle kesälle vähän muuallakin. Nimittäin tässä:


Tuossa vaaleanpunaisessa talossa yhden pienen ja yhden isomman ikkunan takainen tila kuuluu nimittäin meille. Ostettiin tuosta yksiö pojalle opiskeluasunnoksi. Maailman pienin yksiö, 18 m2 (voi kuulemma heittää tuosta tuo neliömäärä), sisältää eteisen - siis ihan kunnon pikkueteisen, kylpyhuoneen, ikkunallisen keittokomeron ja huoneen. Ja valtavan parven, jonka päälle mahtuu leveän sängyn lisäksi kirjahyllyä ja vaikka mitä. Ja kun huonekorkeus on 3,5 metriä, mahtuu parven alla reilusti seisomaan. Asunnossa on tehty putkiremontti, joten kylppärille ei tarvitse tehdä mitään. Mutta kaikelle muulle kyllä. Eli kaikki pinnat uusiksi. Ja keittiön kaappien ovet. 

Isäntä on tuolla jo viikonloput aika tehokkaasti viettänyt puuhastellen - minä olen pakoillut, mitä olen ilennyt. Olen sentään tarvikeostoksille ehtinyt;) Muutama riitakin on jo saatu aikaiseksi. Minä kun olin sitä mieltä, että annetaan ammattilaisten hoitaa koko revohka. Isäntä oli toista mieltä eli että itse tehdään. Ja sitten on tullut niitä yllätyksiä - niinkuin se, että se vanha boordi - jota oli useampi kerros päällekkäin - olisi kannattanut ottaa pois ennen pohjamaalia. No, nyt sitä on sitten otettu. Ja tasoitettu. Ja tasoitettu. Ja tänäänkin varmaan tasoitetaan. Sen verran on Isäntä sentään antanut periksi, että lattiat laitatetaan ammatti-ihmisillä. 

Pojallahan oli alunperin tarkoitus muuttaa vuokralle ja Turussa nyt on tuo Ylioppilaskylä, josta hän suunnitteli anovansa asuntoa. 

Sitten tulivat lehtiuutiset: Ylioppilaskylän asunnoissa on luteita - oikein kunnon ludeongelma. No, minunhan ei tarvinnut kuin lukea sana lude, niin aloin jo raapimaan itseäni - ihan samaan malliin kuin joskus aikoinaan kuin koulusta tuli niitä lappusia, että koulussa on täiepidemia. Kun vain näinkin sen lapun, alkoi pään raapiminen. Ei siinä kauan nokka tuhissut, kun oli ostettu täishamppoot ja pesty koko porukan hiukset ja täikammattu ja syynätty päiväkausia toistemme päitä - ja pesty kaikki petivaatteet, vaatteet ja pehmolelut. Ja varmuuden vuoksi 2 viikon päästä sama uudelleen.

Minä siis pelästyin sitä ludeongelmaa ja ilmoitin, että sinne Ylioppilaskylään et sitten ainakaan muuta. Jos muutat, niin kotona käydessä jätät vaatteet ja kamat ulos ja painut saman tien desifiointisuihkuun. Poika ei itse ollut moisesta ongelmasta moksiskaan, kunnes kuuli muutamalta opiskelijakämpissä asuvalta tutultaan, että ongelma oli ihan todellinen. Asuntoja on yritetty myrkyttää, mutta luteet vain palaavat. Niin paljon on vaihto-opiskelijoita ja niin paljon suomalaiset opiskelijat matkustelevat, että luteet ovat tulleet ilmeisesti jäädäkseen.

Koko alkuvuoden sitten katselimme vapaiden markkinoiden vuokra-asuntoja. Ja kun sen asunnon piti olla kävelymatkan päässä yliopistolta ja ICT-talolta, missä nuori herra tulee seuraavat vuotensa viettämään, ei sitä tarjontaa niin hurjasti ollut. Mutta jos oli, olivat vuokratkin hurjia. Laskeskelimme moneen kertaan, että pelkillä opinto- ja asuntotuilla ei niistä selviä. Ja senkin tiesimme, että opintolainaa ei ainakaan tässä vaiheessa oteta.  Ja kun aikamme olimme räknäilleet, tulimme Isännän kanssa siihen lopputulokseen, että ostetaan se asunto. Että kun on tämä rivitalokoti justiinsa saatu maksettua, niin pitäähän sitä lainaa ottaa heti. Ja sitäkin laskeskelin, että asunto on maksettu, ennenkuin pääsen eläkkeelle ja siitä saa kivasti sitten eläkkeellä vuokratuloa eikä tarvitse niitä lisävuosia töissä olla ja kerryttää eläkettä paremmaksi. Se kun ei kovin kummoinen tule olemaan.

Mutta ei ollut helppoa tämä asunnon metsästyskään. Kun oli pari vaatimusta: piti olla siis lähellä yliopistoa ja ei suurta remonttia tiedossa. Ja melkein kaikissa tarjolla olevissa oli tulossa se saamarin putkiremppa lähitulevaisuudessa. No, tässä se oli tehty ja sijainti on vallan loistava. Yliopistolle vajaa kilometri ja ICT-talolle 200 metriä. Ja anoppi ja appiukko asuvat tien toisella puolella vajaan 100 metrin päässä. Niinkuin pojan tätikin. Jotta on missä käydä syömässä, jos ei rahat riitä bussilippuun Kaarinaan;) Ja valvonta pelaa - mutta sitä ei saa pojalle sanoa;)

Tänään en ainakaan aamupäivällä remonttiavuksi ehdi, sillä minulla on aika kampaajalle. Edessä hiusten leikkuu. Saas nähdä, pystynkö välttämään sen ikkunanpuitteiden kaapimisen, mikä siellä odottaa, vai pääsenkö nauttimaan kotipihan rauhasta ja ihanuudesta. Täällä nimittäin olivat eilen kukkaan puhjenneet ensimmäiset juhannusruusut. 


Ruusujen myötä toivottelen uudet lukijat tervetulleiksi. Ihania olette, kun tänne olette eksyneet ja jääneet seurailemaan. Ja samojen ruusujen myötä toivottelen 

Suven suloa ja ihanaa viikonloppua kaikille!

Kesän makuja - ja bonuksena ihana Ville Valo - voi maistella myös seuraavan kappaleen myötä - video traileri saksalaiseen leffaan ja voi olla vähän raju jonkun makuun (ei sovi lapsille), mutta kun tämä kerran on se leffan official-video, niin pläjäytän sen kuitenkin - laittakaa silmät kiinni ja vain kuunnelkaa, jos video alkaa tökkimään;) 

SummerWine - Ville Valo and Natalia Avelon



SHARE:

56 kommenttia

  1. Kyllä poika varmasti noihin neliöihin mahtuu ja talokin on kiva! Voitko kuvitella, asuimme hetkisen mieheni ja ensimmäisen lapsen kanssa vauva-aikana kaikki kolme 19 neliössä!! :) Siinä oli jo vähän sovittelemista :)

    Tsemppiä projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talo on kyllä kiva ja poika on vakuuttanut mahtuvansa;) - ja uskon kyllä, että teillä on tuolloin ollut sovittelemista. En uskalla edes ajatella, miten meillä olisi aikoinaan käynyt tämän kiljesen herrasväen kanssa. Kiitos tsemppauksesta, sitä tarvitaan!

      Poista
  2. Hiukan asiaan kuulumaton viesti, mutta tuliko perille paketti? Keskiviikkona laitoin jo ennen puoltapäivää? : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo hieman sitä eilen odottelinkin, mutta ei vielä tullut. On välillä hidasta tämä postinkulku. Ilmoittelen heti, kun tulee. Ihanaa lauantaipäivää sinne - ja vipinää Varikolle♥

      Poista
  3. Kuten sanottu, pienet neliöt vaativat kekseliäisyyttä, ja se juuri luo mielenkiintoisen kohteen. Oon muuten itse asunut kymmenen vuotta Sauvossa, joten melko tuttu paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauvo on kaunis, mutta tänä kesänä ei juurikaan huvittaisi talon laitto siellä. Ehkä sitten loppukesästä.
      Ja pienet neliöt vaativat tosiaan sitä kekseliäisyyttä. Tässä tapauksessa vaatisivat sitä taitoakin;)

      Poista
  4. Helteet ovat olleet loistava syy välttää raadantaan, mutta edessä se kaikki on :) Tosi kurja juttu, että luteet ovat rantautuneet taas Suomeen. Olen joskus törmännyt niihin ulkomaisissa opiskelija-asuntoloissa, ne eivät ole vaarattomia olentoja. Poikaystäväni sai aikoinaan verenmyrkytyksen luuteenpureman seurauksena. Olen muuten nähnyt pienempiäkin yksiöitä, kymmenkunta neliötä lienee pikkuisin, jossa olen vieraillut Helsingissä. Odotin koko vierailun ajan milloin mennään sisään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts - tästä lude-epidemiasta on tiedotettu, etteivät ne ole vaarallisia - ainoastaan kiusallisia. Verenmyrkytys on kuitenkin sellainen sairaus, ettei sen kanssa ole leikkiminen.
      Ja tuo kymmenkunta neliötä on kyllä jo aika pieni - meillä sitä lisätilaa tulee siitä parvesta, joka antaa siihen melkein toisen huoneen.

      Poista
  5. Kaunis talo! Mun vanhin poika asui just tuolla ylioppilaskylän asunnossa ja sai luteita sinne, yäk! Kun meillä kävi niin aina pistin petivaatteet pesuun sen jälkeen varmuuden vuoksi. Kolme kertaa myrkyttivät siellä, viimeisen kerran kun poika oli jo muuttamassa uuteen asuntoon, joutui jotain tavaraa heittämään pois ja jotain uutta ostamaan, etteivät lähde mukaan öttiäiset. Ilmeisesti ei hällä ole nyt niitä ollut enää uudessa vuokra-asunnossa.On ne inhottavia tuommoiset. Hällä muuten oli aikanaan ensimmäinen asunto muistaakseni vain 11 neliötä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne on nyt vaivanneet siellä jo useamman vuoden - ja ei kai niitä ihan joka puolella ole, sillä ylioppilaskylällä on asuntoja vähän joka puolella Turkua. Mutta juuri noissa lähimäpänä yliopistoa olevissa on ainakin. Itsekin olen aikoinani Turkuun nuorena opiskelijana muuttaneena ylioppilaskylässä pari vuotta asunut.

      Poista
  6. Ihanan värinen talo! Neliöitä ei paljon, mutta varmasti saatte viihtyisän... ja eipä ole niin paljon siivottavaa pojalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talo on kyllä aika suloinen:) Ja tarkoitus on tehdä sellainen kuin nuori herra itse toivoo;)

      Poista
  7. Ehdottamasti erittäin kannattavia sijoituksia molemmat: Ilmalämpöpumppu ja asunto. (Luteita? Siis apua!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo asunto on sellaisella paikalla, että sen saa aina kaupaksi - vaikka kyllä vähän hirvitti se hinta - esim. Siilinjärveltä olisi saanut omakotitalon - ja ihan kelpo sellaisen - halvemmalla. Mutta Turussa paikka ratkaisee hinnan. Ja se, että suuret remontit on tehty. Ilmalämpöpumppu on kyllä jo nyt näiden helteiden perusteella loistosijoitus;) - Luteita, juu - apua!

      Poista
  8. Ludeongelma kuulostaa karmaisevalta! Yksiö, vaikka pienikin on varmasti hyvä sijoituskohde. Eilen seikkailimme Turussa ja yhden vaaleanpunaisen kerrostalon ohitse kuljimme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ludeongelma on karmaiseva! Ja tuo pieni yksiö on hyvä sijoituskohde - paikalla, josta sen saa aina kaupaksi. Hinta hieman kirpaisi. Neliöhintaa ei edes uskalla ajatella, mutta paikka ratkaisi - ja se, että suuret remontit on tehty. Mahdoittekohan mennä juurikin tuon talon ohi?

      Poista
  9. Mistä ihmeestä ne luteet nyt on tulleet, olen lukenut että Suomessa muuallakin jossain on joku ludebuumi menossa joissakin paikoissa.

    Mutta siis ihanaa että olette hankkineet yksiön pojalle ja mun mielestä ihan hyvän kokoisen. Remppahommat on sellaisia että niissä verenpaine nousee ja miehethän tunnetusti tekee kaiken vaikka vasemmalla kädellä jos siinä säästää vähän rahaa. Todellisuus voi olla ihan muuta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita luteita on ollut myös Helsingissä opiskelija-asunnoissa ja on edelleenkin. Tulevat matkustavaisten mukana - maailman loistohotelleissakin on kuulemma tällä hetkellä.
      Ja remppahommissa kyllä verenpaine totisesti nousee - varsinkin, kun meidän Isännällä on peukalo keskellä kämmentä molemmissa käsissä;)

      Poista
  10. Tätä mä olen yrittänyt toitottaa, että kesällä pitäisi nauttia muutenkin kuin loma-aikaan. Kesä on kesä, vaikka olisi töissäkin... iltaisin on aikaa nauttia ihanasta kesästä.

    VastaaPoista
  11. Oi miten ihanan näköiseen taloon poika pääsee! Kelpaisi mullekin :)
    Mulla on blogissa sulle pieni juttu: http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2013/06/tunnustus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se talo on aika ihanan näköinen:) Ja menenpäs tutkimaan blogiasi;)

      Poista
  12. Kaunis talo ja hyvältä kuulostaa huonekorkeus! Tsemppiä remonttiin! Miten se onkin aina noiden vähän maalia seinään kohteiden kanssa, että joutuu tapetin/boordin irrotukseen. Meidänkin tulevasta makuuhuoneesta löytyi 5 kerrosta tapettia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talo on kaunis - ja se huonekorkeus antaa siihen asuntoon kyllä sitä lisätilaa ihan kiitettävästi. Ja vähän maalia seinään, juu;)

      Poista
  13. Ihanan värinen talo, varmasti kiva kämppä pojalla! Huonekorkouskin on mahtava...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä vielä ihan kiva kämppä saadaan. Joskus. Huonekorkeus on aika hulppea;)

      Poista
  14. 22 neliötä oli ensimmäinen asunto ja meitä oli siinä kaksi :D Tuo korkea huonekorkeus on kyllä ainut, mitä siitä asunnosta jäi kaipaamaan, mutta aikansa kutakin tietysti. Jotenkin se opiskelijan pieni tila kuuluu ikäänkuin asiaan :)

    Mies sanoo, että ludeongelma on todellinen, oli jo silloin kun itse opiskelujensa alkuvaiheessa (liki 10 vuotta sitten) siellä asui vaikka siitä ei silloin niin paljon puhuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - opiskelijaelämään kuuluu pieni niukkuus;) Ja kyllä vain, todellinen on tuo ludeongelma ja nyt siitä sentään puhutaan. Taloja on yritetty myrkyttää, mutta luteet senkun palaavat. Inhottava ongelma, joka todennäköisesti leviää sitten laajemmallekin.

      Poista
  15. Mukavia puuhajuttuja - ja kesätunnelmia! Isot terkut sinne kotipuoleen, pitäkää ilmat suotuisina kun ollaan matkassa sinne suuntaan jo ihan lähiviikkoina;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aina tiedä noista mukavuuksista;) - mutta säiden haltija saisi pysyä suosiollisina koko kesän! Terkut otetaan vastaan ja toivotellaan koko teidän konkkaronkka tervetulleiksi♥

      Poista
  16. Hymyilyttää täällä, kun aina kirjoitat niin hauskasti, ludeongelma kuulostaa kylläkin oikeasti ikävälle, minäkin täällä aloin raaviskella itseäni, hyvä ettei lapsen sinne ludeloukkoon tarvinnut mennä...
    ONNEKSI OLKOON, voitit muuten Unelmien Piilopaikka-arvonnan!!! Laittaisitko minulle osoitetietosi sähköpostitse (plemstrom@gmail.com) niin laitan kirjasi postiin.
    Monin terveisin Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvänen aika sentään - kiitos ihan hurjasti. Laitan osoitteen tuota pikaa;)
      Ihanaa alkavaa viikkoa sinne♥

      Poista
  17. Hyvän ratkaisun teitte ja tuo ludeongelma on kyllä aika hurja, iik, olisin varmaan paniikissa minäkin. Meillä pienemmän koulussa ollut täiongelmaa silloin tällöin, mutta ei onneksi neidin luokalla. Siitä huolimatta kaikki shampoot ym. käsittelyt, en vaan kestä ajatusta niistäkään. Ihanaa kun siellä on oikea kesä, toivottavasti jatkuu vielä heinäkuulle kun saavutaan vaikka ei sillä niin väliä. Tärkeintä, että päästään ruisleivän ja piimän makuun sekä mummon ruokapöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kyllä itsekin, että tämä oli hyvä ratkaisu tähän saumaan. Ja kaikki ötökät, luteet ja täit, hyi.
      Tällä hetkellä täällä Turun seudulla satelee vettä - mutta ei vielä siihen malliin, mitä luvattiin. Ei haittaa. Luonto - ja yksi vanha raihnainen eukko - tarvitsevat virkistystä. Hellettä piisaa vielä tänä kesänä. Ja ruisleipä, kyllä - aina matkojen jälkeen ensimmäiseksi;)

      Poista
  18. Ihanaa, kun pystytte auttamaan nuorta taloudellisesti.
    Luulen, että noita luteita ei saada pois, kun opiskelijat myös kierrättävät vanhoja huonekaluja, yök

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä varmasti auttaa meidän nuorta herraa - mutta kyllä hän töitäkin joutuu tekemään, sillä hänhän ei tule saamaan mitään asuntotukia, koskapa asuu vanhempiensa asunnossa. Ja kyllä hän joutuu maksamaan yhtiövastikkeen. Ja tämä asunto on myös sijoitus tulevaisuuteen - sinne eläkepäivien varalle;)
      Tosiaankin näyttää siltä, ettei niitä luteita saada pois - ja se on ikävää, sillä ne opiskeliasunnot ovat ihan kivoja ja joillekin nuorille se ainoa mahdollinen vaihtoehto asumiseen.

      Poista
    2. Tiedän yhden perheen, jotka osti lapsen mentyä opiskelemaan asunnon. Mutta antoivat sen vuokralle lapsen kaverille. Lapsi taas meni kaverin vanhempien asuntoon vuokralle! Lain kirjain täyttyi ja tuet tuli :-)

      Poista
    3. Minullakin on tutuissa juuri näin toimineita. Mutta meillä tämä asunto on katsastettu juuri sijaintinsa takia meidän poikaa varten. Eli ehkä toteutamme nyt sitten sitä lain henkeä;)

      Poista
  19. Moi, laitoin sähköpostiakin. Onkos paketti tullut? Keskiviikkona lähti, joten jotakin häikkää on jos ei ole saapunut...

    Virpi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei - tänään tuli pakettiosoitekortti:) - huomenna varmaan töistä tullessa sen postista nappaan mukaani - mielenkiintoista katsoa, miten tehoavat rohdot;) - kiitos vielä kerran ja oikein hyvää viikkoa sinne♥

      Poista
  20. Hei! Toivottavasti sinäkin voit nauttia ihanista ilmoista, makaa ayringossa ja vaa olla möllöttää:) Toivotan sulle oikein mukavaa kesää ja kyllähän täällää aina sillon tällön varmaan törmäillään!
    Haliterkuin Sirpa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä täällä tulee vettä oikein kunnolla ja on koleaa - mutta ei haittaa, kun tietää, että kyllä niitä lämpöisiäkin päiviä on vielä tulossa:)
      Sinulle myös hyvää kesää, törmäillään ja haleja sinne myös♥

      Poista
  21. Ikävä toi ludeongelma. Täällä on taas peruskesä säät, sataa vettä ja ukkostaa, +15 astetta :/ Tais olla ja mennä se kesä täällä P-Karjalassa. Eikun ulkomaanmatkaa katsomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep - ludeongelma on tosi ikävä. Täällä myös sataa ja on koleaa. Mutta tulee vielä lämpöisiäkin kesäsäitä - myös sinne Pohjois-Karjalaan - itsekin olen sinne tulossa jossain vaiheessa mökillä käväisemään:)

      Poista
  22. Villen ja Natalian Summerwine kuuluu niin kesään <3 Ihanaa viikonloppua sinulle !

    VastaaPoista
  23. Onpas söpön värinen talo, söpöys varmasti pitää luteet loitolla! PS. Pieni on kaunista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pysyvät luteet poissa! Ja juu - pieni on kaunista, mutta meidän remontin jäljiltä sitä ei voi taata;)

      Poista
  24. Moi pitkästä aikaa! Ja kiitos haasteesta, löysin sen tuolta alempaa ;)
    Oijoi kun nätistä talosta on löytynyt poijaalle opiskelijaboksi!
    Tsemppiä!
    t
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä;) - ja nätti on talo ulkoa - ja sisältäkin, muttei välttämättä vielä meidän kämpästä!

      Poista
  25. Oi minkä värinen talo!! Ihana kuva kerrassaan! :)
    Blogissani on Sinulle tunnustus. :)
    Aurinkoista päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos - käynpäs kurkkimassa;)
      Sinne myös aurinkoa!

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig