lauantai 14. joulukuuta 2013

Missä joulumieli?

Ihania joulukoteja, kauniisti koristeltuja ja tiptop -kuntoon laitettuja.
Joululahjoja, kalentereita ja jouluherkkuja - blogien kodit ovat jo valmiina joulunviettoon ja ihmiset joulumielellä.

Vaan ei täällä. Minun jouluni antaa odottaa itseään. Työt ovat vieneet mehut tästä Ladysta ja joulunlaitto jää taas viime hetkiin. 
Mutta niin se on mennyt ennenkin - laitan kodin joulukuntoon vasta aatonaattona ja aattoaamuna, ruuat ja leipomukset valmistuvat juuri ennen joulua - ja se, mikä ei valmistu, sen ovat toisten lasten äidit tehneet - kaupastakin saa. Turha hötkyillä;)

Ainoastaan adventtikynttilöitä on poltettu, ikkunakynttelikköjä ja pihavaloja laiteltu, pipareita, joulutorttuja ja glögiä nautittu sekä käyty parissa joulukonsertissa.


Raskasta Joulua -konsertissahan olimme Isännän kanssa jo marraskuussa ja nyt viime keskiviikkona olimme Turun Logomossa kuuntelemassa Club For Five -lauluyhtyeen Joululevyn julkaisukiertueen keikkaa. Hieman erilaista kuin nuo Raskaan Joulun tykitykset, mutta nautin illasta kovasti. Tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin joululauluja taidokkaasti esitettyinä. Kohokohtina mm. yleisöltä saaduista sanoista extempore kajautettu Tonttu Taapero - ja aivan hulvaton esitys, joka ei tosin ollut joululaulu: osittain kiinaksi laulettu Aki Sirkesalon Kissanainen. 

Torstai-illaksi oli suunnitelmissa Ekumeeninen joulu Turussa Turun tuomiokirkossa, mutta tuolloin iltapäivällä totesin, että nyt en taida jaksaa ja kiikutin lippumme Tuomiokirkkoon jaettaviksi eteenpäin. Ja vaikka jäikin nyt Niinistön puhe ja Tarja Turusen laulu livenä kuulematta, ei jäänyt ratkaisu harmittamaan, sillä kun kotiin töistä pääsin, kellahdin sohvalle rättiväsyneenä ja heräsin siitä vasta klo 21 jälkeen. 

Viikonloppuna onkin sitten tarkoitus kierrellä kaupat ja yrittää etsiskellä muutama joululahja. Ja aloittaa siivous kotona. Voipi tosin  olla, että jää aikomukseksi. Ehtiihän sitä vielä seuraavanakin viikonloppuna;) 
Ehkä vain ostan muutaman joululehden, keittelen glögiä ja haaveilen siitä täydellisestä, kauniisti koristellusta ja herkkuja tuoksuvasta joulukodista. 
Enkä ota stressiä tekemättömistä valmisteluista. 
Näin ovat meidän jouluvalmistelumme aina sujeneet - ja aina on joulu tullut. Ja tulee tänäkin vuonna.

Joulunodotusta virittelemään meille kaikille, joille se joulunhenki ei vielä oikein ole tarttunut, konsertissakin kuultu:


Rauhallista joulunodotusta meille kaikille!

SHARE:

76 kommenttia

  1. Kyllä se aina tulee! Sitä paitsi joulua voi viettää tai valmistella juuri niin kuin kullakin hetkellä tuntuu hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Voi kyllä se joulu tulee vähemmälläkin hössötyksellä! En minäkään hirveitä touhuile, kun jalkakin on paketissa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vähempikin riittää. Ja toivottavasti se jalkasi siitä kuntoutuu♥

      Poista
  3. En oikein ymmärrä tuota joulumieltä (jo 10 vuotiaat puhuvat siitä). Mitä se edes on? Onhan se nyt lopulta aika hassua että ihmiset hifistelevät ja kuvailevat joulukoristeitaan, ostavat kerran vuodessa kaikille läheisilleen lahjoja, ja stressaavat onhan mun joulupöytä yhtä komea kuin naapurin. Blogit on tehneet joulustakin jonkin sortin kilpavarustelua (vielä enemmän kuin ennen) ja huono omatunto puskee kyllä välillä pintaan itse kullekin. Sitten muistan taas mistä joulussa pohjimmiltaan oli kyse ja mietin ettei joulu lopulta edes merkitse pohjimmiltaan minulle mitään, miksi hötkyillä? On kiva saada juhlaa vuoden pimeimpään aikaan ja osittain siksihän joulusta on varmasti muotoutunut nykyisenkaltainen spektaakkeli, alkuperäinen ajatus unohtanut vain matkalla. Uskovaisille toki sanoma on läsnä toki yhä.


    Olen itse huomannut että koitan (nimenomaan koitan, en aina onnistu) huomioimaan läheisiäni ympäri vuoden. Joulu eroaa vain siinä että on pimeää (eli paljon kynttilöitä ja valoja), kuusi ja kunnon herkkupöytä. Joulun varjolla tosin tulee muistettua ihmisiä herkemmin.. Mutta muuten koitan antaa itselleni vuodesta toiseen anteeksi sen, etten edes tiedä miltä joulumielen pitäisi tuntua. Ei taida sekään (nykyään melko keinotekoinenkin) juhla olla minun juhlani. Tapa vain muiden joukossa?

    Mutta taidankin herätellä aiheesta juttua omassa blogissa. Minä kun niin huonoa omaatuntoa poden siitäkin, kun en ymmärrä tai tunne joulumieltä. Mitä se lopulta on?

    Ihaillen silti katson ihmisiä joille se merkitsee ja tuo jonkinlaisen rauhan. Sitä rauhan tunnetta kaipaisi itse kukin! :)

    Peukut pystyy Ladylle että se sieltä vielä tulee! Jos tulisi sitä lunta, niin se helpottaisi varmasti asiaa, tulisi itsellekin talvimieli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulumieli lieneekin kullekin se oma tapansa sitä joulua viettää - minulle joululla kuitenkin on ihan oma merkityksensä ja minua surettaa, että se tahtoo jäädä kaiken hälinän ja klingelklingelin jalkoihin. Tänä jouluna vieläkin enemmän kuin aiemmin toivon joululta rauhaa - ja sitä, että saan koottua kaikki rakkaat ihmiset yhteen♥

      Poista
  4. Minusta kuulostaa,että siellä ollaan kovastikin joulufiiliksillä..on kynttilöitä,glögiä ja konsertteja :)Nuo on joulujuttuja parhaasta päästä.Täälläkin ollut töissä kiirusta niin jää laittamiset suurimmaksi osaksi ensi viikonloppuun.Kun tänä viikonloppuna pitää ehtiä viettää glögi-iltaa ja käydä joulupolku-tapahtumassa, niin ei nyt siivoileen ehdi :)Otetaan rauhallisesti vaan,joulu kyllä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä joulufiilistä tässä on haeskeltu - ja tuleehan se sieltä, ilman hötkyilyäkin;) Kivaa glögi-iltaa ja hauskaa pikkujoulua sinulle!

      Poista
  5. Parasta fiilistä on kun on perhe kasassa ja kaikki rauhoittuvat joulun viettoon. Muuten kaikki tulee ajallaan, ilman sen suurempia siivouksia. Ihan hyvällä omallatunnolla vielä. Otankin tämän kunniaksi glögiä ja piparin ja mietin vasta sitten mitä hommailisin tai olisin hommailematta. Lepäile vaan, toiset äidit ovat olleet onneksi ahkeria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - se, että rakkaat ovat yhdessä ja rauhoitutaan! Ja kiitos toisten äideille;)

      Poista
  6. Seuraulen ensimmäistä vuotta blogeja ja niiden joulukirjoittelua. Tuntuu että useimmat uhkuvat joulua. Hyvä niin, mutta minä (suurperheestäni huolimatta) en ole kova jouluintoilija. Pidän joulusta silloin kun pystyn ottamaan sen rauhallisesti omalla tavallani hiljentyen ja iloiten. Mutta jos alan hössöttämään, stressaanun yleensä liikaa. Joten jokainen tavallaan ja jopa eri tavoin eri vuosina.

    Ihana kun sait nauttia Club for five -konsertista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös minulle jouluun kuuluu hiljentyminen ja ilo - ilman hössötystä. Ja yleensä se on onnistutkin. Club For Five oli hyvä - mutta ei se silti Raskasta Joulua -konserttia päihittänyt, ei lähellekään;)

      Poista
  7. Aikuisiällä olen huomannut, että joka vuosi joulu pääsee yllättämään. Tärkeintä on, että jokainen saisi järjestellä joulua oman mielensä mukaan ja omaa vauhtiaan -jos ylipäätään haluaa viettää joulua.

    Meillä on tarkoitus huomenna mennä Turkuun vanhan suurtorinjoulumarkkinoille, sekä joululahjaostoksille ja kenties kuuntelemaan kauniita joululauluja, etsimään sitä joulutunnelmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se - että voisikin l!aittaa sen joulun kukin omalla mielensä mukaan!
      Kivaa Turun reissua sinulle - ja toivottavasti löytyy se joulutunnelma♥

      Poista
  8. Minulle joulu on päivä muiden joukossa, ei ole joulufiilistä täälläkään. Kävin viime vuonna katsomassa Club For Fiven-joulukonsertin ja se oli todella mukaansatenpaava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle joululla on oma merkityksensä ja saan koottua kaikki rakkaat yhteen. Tykkäsin kyllä konsertista, vaikkei se tämän vuoden paras joulukonserttini ollutkaan;)

      Poista
  9. meidän Joulutunnelmat on siinä kun saadaan palvella asiakkaita tästä jokainen päivä ihan aattoon asti. Viritän Joulun kotiin aaton aattona ehtoolla. Loodat tulee kaupasta, silakoita nysvään kyllä jo aiemmin, jotta ehtiivät maustua. Pippareita en leivo tänä jouluna kun viimevuatiset loput vasta heitin pakkasesta roskiin. Tää Joulu vietetään pienellä porukalla. Esikoinen ei tule jenkeistä työharjottelusta käymään ja isännän tyttö on "anoppilassaan". Joulu tulee ja menee parilla huiloopäivällä turhia hössöttämättä meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä joulusta tuntuu jotain uupuvan, jos kaikki rakkaat eivät ole mukana juhlassa. Mutta niinhän se elämässä menee, että se kokoonpano vaihtelee ja muuttuu. Toivottavasti huiloopäivät onnistuvat♥

      Poista
  10. Joulu tulee ilman ylimääräistä hössötystäkin! Täällä on laitettu muutamat valot, pari hyasinttia... niin ja yksi jouluhiiri :) Itsellä kun on aikaa, niin käsitöitä haluaisin tehdä... mutta, tuo niska vähän niskuroi sitä vastaan. No sen vuoksi parit jouluruoat oon valmistanut pakkaseen odottamaan... ja mikä ihaninta, mulle ei tuu edes paineita lahjoista (just ja just uskallan kuiskata.... mies on hoitanut sen ja NYT jo, tää on erikoista) :D
    Kuusi jossain vaiheessa hankitaan ja kinkunvalvojaiset sit ennen aattoa on yksi kohokohdista :)

    Nyt toivottelen ihanaa ja rauhallista lauantaita ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sinulla on ihana mies! Meidän Isäntä herää aatonaattona kyselemään, että mitä on kenellekin hankittu:) No, nuoret on yleensä muistuttaneet sitä, että osta se Ladyn kasvohoitolahjakortti;) Muut jää kyllä minun huoleksen - mutta kun lahjansaajat ovat jo kaikki aikuisia, niin ei tarvitse onneksi stressiä ottaa.
      Sinne myös hyvää lauantaita♥

      Poista
  11. Kukin odottaa ja ottaa joulun vastaan omalla tyylillä. Vähemmälläkin hössötyksellä pärjää!

    VastaaPoista
  12. Sama "vika", jos sitä nyt sellaiseksi voi sanoa - tärkeintä varmaan on, että tekee sellaiset jouluvalmistelut, mihin on itse tyytyväinen. Jotenkin nurinkurinen ajatus, että pitää ottaa joulusta(kin) kamala stressi ja alemmuuskompleksi (puhun nyt jo enemmän itsestäni kuin sinusta, huom!).

    Joka tapauksessa mukavaa ja lämmintä joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tärkeintä on se, että osaa ottaa omanlaisensa joulun. Ja onneksi iästä on tässäkin asiassa apua - ei enää vertaa itseään siihen ihannejouluäitiin;)
      Sinne myös hyvää joulunodotusta♥

      Poista
  13. Kiitos Lady, Rauhallista joulunodotusta myös sinne. Näinhän se juuri menee, joulu tulee joka vuosi, hössötti tai ei. Stressata siitä ei kannata, jokaisen pitää viettää omannäköistään joulua. Joskus sitä jaksaa enemmän valmistella ja joskus vähemmän. Yhdessäolo ja lepo on se juttu (ja ruoka) ainakin täällä. Joulukonsertit ovat valitettavasti jääneet tänä vuonna väliin, ehkäpä ennätämme ensi vuonna. Yleensä käymme jonkun kirkkokonsertin kuuntelemassa ennen joulua ja virittäytymässä joulun rauhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vain on - ei kannata hössöttää tai stressata - mutta välillä sitä vaan ei mahda itselleen mitään;)
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  14. Don't worry, Lady! Täälläkin on kaikki jouluvalmistelut tekemättä, to do - listat on sentään kunnossa :-)
    Ihan rauhassa tässä istuskelen takkatulen äärellä ja nautin leppoisasta lauantaista perheen parissa.
    Jouluostokset tehty netin kautta, nyt vaan odotellaan, että paketit saapuu postiin ja nekin valmiiksi paketoituna :-)
    Kyllä se joulu tulee ilman mahdotonta säätämistäkin, on tullut aina ennenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa - meitä on muitakin:) - mutta minulta puuttuvat nuo to do -listatkin - luotan, että vuosien kokemuksella ne tehtävät ovat jo selkärangassa. Jos ei sitten dementia sotke peliä;)

      Poista
  15. Hei,
    et ole ainoa, jolla "se" fiilis on vähän kateissa.
    Mutta mitä siitä? Menemme omalla tavalla. Joulufiilis tulee siitä kiireettömyydestä. Itse en turhia siivoilujen kanssa hötkyile. Vuoden pimein aika. Miksi nyt siivota turhaan.
    Hetki aikaa itselle levähtää - se tuo se joulun. Ei se, että mennään tukkaputkella.
    Juuri tuollaiset konsertit ovat niitä mitä tarvimme.
    Onnellisia hetkiä sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omalla tavallaanhan sitä on mentävä - ei tässä enää muuksi muutu;) Ja siivousten kanssa en hötkyile yleensäkään! Lepo ja läheiset ihmiset, hyvä ruoka - ehkä kirkkokin, jos jaksaa heräillä epäinhimilliseen aikaan, musiikki ja hyvä kirja. Siinä se.
      Sinne myös onnellisia hetkiä♥

      Poista
  16. I'm truly enjoying the design and layout of your site.

    It's a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come
    here and visit more often. Did you hire out a
    developer to create your theme? Great work!


    My homepage; corner sofa bed

    VastaaPoista
  17. Hei! Oikea asenne, mekään emme ole vielä koskaan stressanneet joulua. Vietetään aina sellainen joulu kuin mihin milloinkin on halu ja rahkeet. Tänä jouluna aivan erityisesti meillä on teemana rustiikkinen ja luonnollinen, "köyhä" joulu eli mitään muovikrää ei nyt oteta esille eikä yhtään mitään koristetta osteta eikä muutoinkaan nyt hötkyillä ;)
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rustiikkinen ja luonnollinen - köyhä joulu kuulostaa kyllä hienolta! Joskus tuntuu, että sen liian blingin alta ei se joulunhenki ollenkaan pääse esille. Mutta kukin tavallaan - toiset rakastaa tehdä ja puuhata ja sekin on vallan oikein. Jokainen omalla laillaan♥

      Poista
  18. Ei kannata stressata. Tulee se joulu sen enempää laittamattakin.
    Täällä myös joulufiilis hukassa, mitään en aio leipoa tai väsäillä. Kaupasta saa sen mitä tarvii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vielä se joulumielikin sieltä tulee - ja tosiaan, kaupasta saa. Aina ei jaksa tai ehdi. Eikä tarttekaan♥

      Poista
  19. Samma här. Olen nyt "myöhässä", aamulla havahduin, että jouluun on runsas viikko. En ole leiponut vielä muuta kuin aurajuustopiparirullia.
    Mutta olen muuttanut aikaisempia jouluperinnemnuita ja valmistan kevyempää jouluksi, se lohduttaa.
    Mukavaa joulun odotusta sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttäähän meitä olevan muitakin myöhäisiä;) Ja kevyemmät vaihtoehdot ovat täälläkin hakusessa - vaikka se kinkku ja tortut meidän jouluumme kuuluvatkin.
      Sinne myös mukavaa joulun odotusta♥

      Poista
  20. Ihan samat on fiilikset täällä, mutta en aatellut stressata (niinkuin et varmaan sinäkään), kun ne täydelliset jouluvalmistelut voi käydä katsomassa blogien kautta niin monen muun kodissa. Ihan kuin ois itte tehny :)

    VastaaPoista
  21. Ei hätää, onhan tässä aikaa. Työssä keikuttava vielä koko ensi viikko. Parasta tässä on vaan pötkötellä sohvalla ja suunnitella mitä tänäkin vuonna jättää tekemättä.Suuret siivousmanööverit olen jo suosiolla jättänyt. Vuosia sitten siitäkin touhusta stressasin monta päivää. Club for five- konsertissa tuli myös täällä päin käytyä ja jokuset jouluvalot on viritelty. Mukavaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla meiningillä näemmä sielläkin;) - ja ensi viikko töissä täälläkin pakerrellaan, mutta aattoa edeltävä maanantai lomaillaan, joten siinä jää pitkä viikonloppu valmistella se, mitä valmistellaan.
      Mukavaa joulunaikaa myös sinne♥

      Poista
  22. Minä olen vähän alkanut haaveilemaan hiljaisesta,yksinkertaisesta joulusta.Vähän jouluruokaa vaatimattomasti,joulukirkko ja tähtitaivas.Joulusauna.Joululaulut.Mutta pienimmän lapsen takia täytyy vielä roikkua kaupallisessa joulussa.Mutta jos sen ressin yrittäs unohtaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoitit aivan omat ajatukseni. Vaan kun on ajateltava muitakin - meillä on vielä nuoret kotona joulun, samoin muuta sukua. Lahjoja ei tarvitse enää onneksi samalla lailla ostella kuin silloin, kun lapset olivat pieniä. Ja stressi yritetään unohtaa ja nauttia siitä, että niitä läheisiä vielä täällä ilonamme on.

      Poista
  23. Minä tunnustan, että ostan kaikki ruuat kaupasta. Ainoastaan kinkun paistan itse ja teen salaatteja. Ei ahista, eikä purista. Joulu tulee joka vuosi, eikä yllätä yhtään. :D

    Hyvää joulumieltä ja leppoisaa menoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin olen jo monena jouluna tehnyt;) Jotain toki laitan itsekin - sellaista, mitä on kiva tehdä ja valmistella.
      Sinne myös jouluniloa♥

      Poista
  24. Joulumieli ja joulu tulevat ilman stressiäkin kaikessa rauhassa ja ajan kanssa. Meillä suurin osa haetaan kaupasta, haettu jo vuosi kausia. Koristeet laitoin itsenäisyyspäivänä, ne muutamat, sen jälkeen en sitten olekaan mitään kummallisempaa tehnyt tai saanut aikaan. Lahjat on haettu ja kortitkin muistin postittaa viime hetkellä. Vähän stressiä on pukannut kyllä, sen myönnän. Voisi koettaa ottaa rennomminkin eikä vaan huhkia.

    Jotenkin tuntuu, että kovin monella on tämä syksy vienyt menut mennessään. Blogistaniassa kuin muuallakin. Siksi mekin totesimme, että jos jouluna syödään kaupan ruokia niin se on oikein hyvä ratkaisu siihen, että stressi jää vähemmälle. Kyllä se joulufiilis sieltä tulee, rauhallinen yhteinen aika lienee kuitenkin tärkeintä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet - joulumieli tulee siitä yhdessä vietetystä ajasta ja rakkaiden tapaamisesta♥

      Poista
  25. Olen samaa mieltä tuosta ,että kaupasta saa, toisten äitien tekemiä...turha ruuilla on stressata...:)
    Kaarinan apteekkiin yritin Seijan vierailun jälkeen mennä, mutta kovin oli koko keskusta pimeä....meillä tosiaan vaan räpsähti sähköt, mutta tulivat saman tien takasin.
    Heräsin yöllä pariin otteeseen ja pelottavalta myrsky kuulosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin - ihan turha stressata;) Ja kyllä kuulosti Seija hurjalta - meidän Viirukin istui vaan yön vuoroin ikkunalla ja ihmetteli ja kun oikein rytisi, kömpi välillä kainaloon.

      Poista
  26. Ei ressiä, kyllä se joulu tulee ilmankin :)

    VastaaPoista
  27. Se tulee ja menee ihan ilman hermoilua. Ruoat ja leivonnaiset löytyvät kaupasta just ennen joulua, ehkä jokin juttu on siellä jo loppu, mutta sitten korvaava, aina jotain löytyy. Levolle ja rauhalle joulun rauhoitan ja eihän nyt kaksi päivää paljon ja pitkä ole, sitten alkaa taas arki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tekee:) Minä odotan sitä yhteistä aikaa rakkaiden kanssa ja lomaa - aion lomailla loppiaiseen saakka.
      Mukavaa joulunodotusta sinne♥

      Poista
  28. Oi, molemmat konsertit ovat olleet varmasti mahtavaa kuunneltavaa! Kyllä se jouluhenki tarttuu, viimeistään aattona. Rauhaisaa aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä hyviä molemmat - mutta kyllä Raskasta Joulua oli vielä enemmän mun juttu;)
      Sinne myös rauhallista joulunodotusta♥

      Poista
  29. Voi tiedän tuon tunteen. Mulla on pari joulua mennyt juuri noissa tunnelmissa. Viime jouluna sain sen fiiliksen vasta ihan viime hetkinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on mennyt jo aika monta joulua näin - ja joulufiilis tulee kyllä, tiedän senkin:)
      Mukavaa joulunodotusta, Maiju♥

      Poista
  30. Oi, lohdullista! Meillä lattiat täynnä roinaa, osa menossa kiertoon UFFin laatikkoon, osa myyntiin tai jopa roskiin, kun ei voi enää kierrättää ja osa.. noh, ehkä kaappiin takaisin. Erilaisia esitteitä lattiamateriaaleista, maaleista jne remppaa varten ja mietin juuri, että miten ihmeessä tästä tämän kodin viimeisestä joulusta saisi edes vähän kodikkaamman. Nooh, onhan tässä vielä monta päivää ja kuten ystäväni joskus sanoi, valot pois ja kynttilät palamaan niin ei näy kaikki romppeet. Joops, mutta enköhän jatka tätä setvimistä mitä menisi kiertoon - tarvitseeko kukaan 30-40kg pelastusliivejä lapselle? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen lohdullista on lukea, ettei sentään ihan kaikilla vielä kaikki ole valmiina. Itse en edes ajattele kaappeihin kajoamista;) Kunhan saan pahimmat pölyt putsattua, jotain ruokapöytään ja rakkaat koolle. Siinä on riittämiin.

      Poista
  31. Taitaa aika monella jäädä jouluvalmistelut ihan yhtä viime tippaan kuin sinullakin. Tänä vuonna sentään on viikonloppu ennen aatonaattoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kyllä pelastaa aika paljon tuo viikonloppu - sekä se, että tuo aatonaatto on jo lomaa;)

      Poista
  32. ♥täällä pikku-pikku-hiljaa valmisteltu..Kyllä joulu varmasti ennättää luoksesi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän - kyllä ennättää;) Valmistelut menee kyllä viime tippaan - vaan ei haittaa sekään. Kunhan saan rakkaat koottua yhteen;)

      Poista
  33. Hyvä ettet liikaa stressaile, kyllä se joulu sieltä ilmankin tulee. Minä en ole vielä innostunut joulusta, mutta täällä sitä ei vielä edes oikein touhoteta. Kyllä sitä sitten aatonaattona ehtii saamaan joulufiilikset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan kannata stressata - ja aatonaattona ehtii kummasti:)

      Poista
  34. NO stress! Se ei ole kellekään hyväksi!! Mä olen ressannu suurimman osan elämäni ja nyt olen opetellut siitä pois! Kaikki on aina loksahtanut paikoilleen juuri silloin, kun on pitänytkin! ;)

    Joulu on muutenkin aikaa jolloin ollaan rakkaimpien kanssa ja tehdään juuri sitä mikä tuntuu hyvältä! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa - ei stressiä;) Ja joulu on juurikin tuota - rakkaiden kanssa vietettävää aikaa♥

      Poista
  35. Mä olen vasta näistä blogeista ymmärtänyt, että joulua "pitäisi" viettää e t u k ä t e e n... :) Olen tyynesti aina aloittanut joulunvieton aattona! Kuusi: aattona. Koristeet: aattona. Jouluruuat - nojoo, silakat pitää panna etikkaan aatonaatonaattona ja mausteliemeen aatonaattona, ja lantut, punajuuret, porkkanat ja perunat keittää aatonaattona ja kinkku paistaa aatonaattona, mut laatikot teen nekin aattoaamuna. Ja hyvin on ehditty aina joulumielelle joulurauhanjulistukseen mennessä.

    Sit en kyllä olekaan tapanina siivoamassa joulukoristeita pois ja ostamassa kevätesikkoja tilalle ( niin kuin monet blogeissa :) vaan jouluilen rauhassa loppiaiseen ellen vallan nuuttiin saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä - juhlaan valmistautuminen aloitetaan vasta juuri ennen joulua ja pidetään ainakin loppiaiseen mutta yleensä sinne nuuttiin saakka;)

      Poista
  36. Ei mitään hätää. Aattona sitä vasta fiilikseen pääsee kunnolla ja vähemmälläkin riehumisella joulusta selvitään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - ei tarvitse riehua;) Ja tärkeintä joulussa on kuitenkin se, että saadaan viettää aikaa yhdessä läheisten kanssa♥

      Poista
  37. Hyvin ehtii aatonaattonakin joulun valmistella :) Ihanaa joulunodotusta sinulle <<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäs ehtiikin - kokemusta on monelta vuodelta;)
      Sinne myös oikein hyvää joulunodotusta♥

      Poista
  38. No mutta, kuinkas aikaisin sitä joulua oikein muka aletaan juhlia? Ei meilläkään ole vielä muuta kuin jouluvaloja siellä täällä tunnelmaa tuomassa, kynttilöiden ohella. Me haetaan aina vasta aatonaattona joulukamat kellarista! Niin että älä huoli, et ole ainoa :)

    Me mennään huomenna kuuntelemaan Raskasta joulua, mistä olen ihan intona. Vaikka olenkin kuullut kaikki biisit jo sataan kertaan, kun kaiket päivät on päällä tuo Rouheata joulua -radiokanava.

    Mutta hei, ei raskasta vaan oikein rouheata ja muhevata ja ennen kaikkea raukeata joulua toivotan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi - minä olen ihan kade tuosta huomisen konsertista - itselläkin oli tarkoitus sinne lähteä, mutta ei vaan millään saa mahdutettua aikatauluihin - onneksi pääsin sentään Salon keikalle, ja levy (sekä aiemmatkin Raskasta Joulua -levyt) pyörii lautasella;)
      Sinne myös juuri tuollaista joulua♥

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig