perjantai 21. huhtikuuta 2017

Back-to-fit - vieläkö rapakunnosta noustaan?

*blogiyhteistyö Feel Delighted Finlandin kanssa

Nyt ovat maailmankirjat sekaisin! Löysin nimittäin itseni viime viikolla kuntosalilta. Minä, joka olen pakoillut noita saleja lahjakkaasti useamman vuoden ajan. Kuntosali on ollut mielessäni paikka, jonne eivät tällaiset könkkäladyt kuulu. Vaikka vallan hyvin tiedänkin, että moniin vaivoihini liike olisi se tehokkain lääke. Mutta kuntosali - ehei, sinne kuuluvat vain fitness -harrastajat ja himoliikkujat. Ne nuoret ja kauniit, joilla eivät hölly mahamakkarat, takapuoli eivätkä allit.

lady of the mess ja soutulaite

Olen rapakunnossa. Syitä huonoon kuntooni löytyy kyllä ihan riittämiin viime vuosien sairasteluista ja vammoista: ensin murtui nilkka, joka ei luutunut kunnolla vaan jalkapöydässä törröttää nyt rusto. Tuo rusto vääristi askellukseni sillä seurauksella, että vammautuneen jalan vaivaisenluu alkoi kasvaa ja sain päkiän alle Mortonin neurooman. Kävely oli kivuliasta ja liikkuminen välillä mahdotonta. Lopulta vaivaisenluu leikattiin ja sehän tiesi taas pitkää liikkumatonta jaksoa. Kun tästä selvisin ja aloin olla tolpillani, iski toispuoleinen kasvohalvaus, jonka seurauksena toisen silmän luomi ei suostunut yli puoleen vuoteen toimimaan. Silmä ei kestänyt tuulta eikä viimaa - eikä hikoilua. Ja merirosvolapulla peitetyn silmän kanssa ei liikunta onnistunut.

Kun vielä sairastan fibromyalgiaa, jonka säryt valvottavat öisin, en ole jaksanut harrastaa liikuntaa edes silloin, kun se on muilta vaivoilta ollut mahdollista. Fibroni ainoa ja paras lääke on liikunta. Lisäksi kolesteroliarvoni huitelevat sen verran korkealla, että taivuin vuoden alussa aloittamaan lääkityksen.

Vaivoja jos jonkinlaisia. Ja päälle vielä sairaslomien herkutteluista etenkin vyötärölle kertyneet lisäkilot. Korjattavaa ja rempattavaa kropastani löytyy roppakaupalla.

Fibrooni ei sovi mikään rankka liikunta - olenkin kuntoani aiemmin hoitanut kävelylenkeillä. Ja lisäkilojen karistamisessa auttaa tietysti kunnon ruokavalio. Mutta sepä ei enää näillä ikävuosilla riitä -  kilot kyllä karisevat mutta rasvan myötä katoavat myös lihakset. Ja se ei ole ollenkaan hyvä juttu. Ihmisen kun pitäisi jaksaa kantaa luunsa jotta pysyisi toimintakuntoisena. 

Kävellen ei lihaksia kunnossa pidetä joten tarvitaan lihaskuntoharjoittelua. 

Sain jokin aika sitten sähköpostiini *Feel Delighted Finlandilta kysymyksen: Kiinnostaako hyvinvointi ja terveet elämäntavat? Samalla he tarjosivat minulle *yhteistyömahdollisuutta, jossa saisin avukseni oman personal trainerin, joka loisi minulle yksilöidyt ruoka- ja treeniohjelmat sekä laadukkaita Delight -patukoita vauhdittamaan terveellisempiä elämäntapoja ilman turhia sokereita ja lisäkaloreita.

Eipä tarvinnut kauan miettiä! Tämähän tuli kuin tilauksesta juuri minun tilanteeseeni. Joten otin innolla tarjouksen vastaan ja eipä aikaakaan, kun minulla jo oli oma personal trainer, Marita Autere, jonka mottona on "Yhdessä tavoitteeseesi!".

Ennen ensimmäisiä treffejä sain Maritalta täytettäväksi kyselyn, jonka pohjalta hän jo teki minulle uuden ruokavalion. Säikähdin hieman, kun sen näin: jotta aineenvaihduntani toimisi kunnolla, minun tulisi syödä paljon enemmän kuin mitä teen. Ja syödä säännöllisemmin. Tätä yritän nyt opetella. Vielä en osaa ja olen hieman joutunut joustamaan tuossa ruuan määrässä, mutta ei kerrota Maritalle;)

lady of the mess ja soutulaite

Sitten koittikin jo ensimmäisten treenien aika. Sovimme tapaamisen kuntosalille, joka on lähellä työpaikkaani eli treenit siellä onnistuvat hyvin työmatkojenkin yhteydessä. Tiedän kokemuksesta, että en saa itseäni salille, jos menen välillä kotiin. Marita myös vetää tällä salilla erilaisia jumppia joten se on hänelle tuttu paikka.

Treeni alkoi lämmittelyllä soutulaitteessa. Tuttu laite vuosia sitten käymästäni kuntoutuskurssista, mutta jouduinpahan tuossakin sitä oikeaa tapaa Maritan ohjauksella hakemaan. Ja vaikka Marita totesikin, että treenit on tarkoitus tehdä sykkeellä, jossa pystyy vielä puhumaan, niin ei hän ehkä tarkoittanut, että tarkoitus on testata sitä puhumalla koko ajan niin kuin minä näytän tuossa yläkuvassa tekevän;)

Lämmittelyn jälkeen koitti sitten se ensimmäisten treenien kamalin osuus: kuntotestaus. Pelkäsin saavani testeissä madon luvut. Ihan niin pahasti eivät asiat sentään olleet ja muutamaan kohtaan ruksattiin muutakin kuin huono. Ne madon luvut koittivat kuitenkin siinä vaiheessa, kun Marita mittasi vyötärönympärykseni. Sitä, mitä lukemia mittanauha näytti, en kerro, mutta sitä keskivartalorasvaa riittää kyllä sulateltavaksi ihan liiankin paljon. 

Testauksen jälkeen Marita vielä hieman viilaili minulle etukäteen tekemäänsä treeniohjelmaa ja aloitimme tutustumisen siihen ja laitteisiin.

Lady of The Mess ja Marita Autere treenaavat

Ohjelma oli laadittu niin, että kaikki lihasryhmät saisivat kyytiä. Jalkalihaksia vahvistettaessa vielä nauratti. Etukäteen olin hieman pelännyt sitä, millainen pirttihirmu Marita olisikaan. Ihan turhaan pelkäsin, sillä hän oli ihanan kannustava ja jaksoi kuunnella minun höpinöitäni, opastaa ja tsempata täysillä.

Ja sitä tsemppiä tarvittiinkin muutamaan otteeseen ihan kunnolla.

Lady of The Mess ja Marita Autere treeneissä

Jalkakyykky ei ole minun juttuni. Ei edes ilman painoja. Kyllä minä kyykkyyn pääsin mutta tuosta olisi tarkoitus päästä ylöskin. Sen päätin, että vielä joskus pääsenkin. 

Treeniohjelma käytiin läpi ja siirryimme vielä pukuhuoneeseen juttelemaan ja sopimaan jatkosta.

Lady of The Mess ja Marita Autere Delight -patukan kimpussa

Kuntosalitreenien lisäksi aion vielä osallistua Maritan vetämille Fascia -tunneille, sillä Fascia-treeni perustuu myofascioiden eli lihaskalvoketjujen kokonaisvaltaiseen toiminnalliseen liikkuvuus- ja liikehallintaharjoitteluun. Sen tavoitteena on voimantuoton, tasapainon, koordinaation sekä liikkuvuuden parantaminen. Fascia-treeni on dynaamista liikkuvuusharjoittelua miellyttävästi mukavuusalueella ilman apuvälineitä. Tunnin päämääränä on myös rauhoittuminen ja rentoutuminen.   Tämä jumppa sopii kaikenikäisille mutta erityisen hyvin fibromyaltigolle - ja tällaiselle vanhemmalle naiselle.

Näin alkoi tämän ladyn back-to-fit -projekti. Tarkoituksena on petrata ruokavaliotani, käydä salilla pari kertaa viikossa, jumpassa silloin tällöin ja tehdä kunnon kävelylenkkejä. Onneksi on kevät ja säät ovat suotuisia ja suorastaan houkuttelevat ulos. Harras toive on, että entisen sokerikoukun sijaan tarttuisin liikuntakoukkuun. Onneksi on mukana matkassa ihana Marita-tsemppari.

Lady of The Mess ja Delight-patukka

Ensimmäisen treenin jälkeen olo oli illalla ihan siedettävä ja ehdin jo huokaista helpotuksesta, että kyllä tämä tästä. Vaan olisihan se pitänyt muistaa ja toki Maritakin siitä muistutti, että lihakset saattavat olla hieman kipeinä sitten seuraavina päivinä. Voi taivas! Kyllä tuntui lihaksissa, että jotain oli tehty. Reidet huusivat hoosiannaa ja enpä ollut ennen tiennytkään, että takapuolessakin on niin monta lihasta;)

Mutta muutamassa päivässä siitä toivuttiin ja tiesinpähän, että treenit ovat tehokkaita. Ja niiden jatkuessa se lihaskuntoni kohenee sen verran, että joka treenin jälkeen ei olo ihan samanlainen ole.

Ei muuta kuin kohti uusia treenejä! Kun vielä oppisi sen tankkauksenkin - onneksi ovat nuo Delight -patukat helpottamassa esimerkiksi töissä välipaloina. Nämä proteenipitoiset patukat kun pitävät nälänkin loitolla hieman paremmin kuin ne työpaikalla aina tarjolla olevat keksit. 

Siitä, miten kunnonkohennus onnistuu, kerron kyllä aikanaan myös täällä blogissani. Mutta älkää pelästykö - ei tästä mitään fitness -blogia tulossa ole;)

Feel Delighted Finlandin Instagram -tiliä ja Facebook -sivua kannattaa muuten seurailla - niistä löytyy mm. reseptejä terveellisiin herkkuihin ja juuri nyt on käynnissä kilpailu, jossa voi voittaa itselleen kaapin täydeltä Delight -patukoita!

Miten sinä hoidat kuntoasi?
Ja millaisia ovat sinun mielestäsi terveelliset elämäntavat?

*Postauksen personal trainer ja proteenipatukat saatu Feel Delighted Finlandilta

Valoisia päiviä kaikille - pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!

Lady of The Messiä voit seurata myös 

SHARE:

78 kommenttia

 1. Hieno tilaisuus sulla nyt saada kuntoa nousemaan oman tsemppaajan tuella. Mielenkiintoista seurata sun raportointia. Mulla myös fibro, joten tuossa fascia-jumppa täytyykin tsekata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli tilaisuus jota ei voinut ohittaa - tsempparin apu on tässä todella tärkeä, kun kunto on mikä se on. Itse innostuin tuosta fascia-jumpasta heti, kun kuulin siitä Maritalta - ja iso plussa siinäkin, ettei siihen kuulu askelsarjoja;)

   Poista
 2. Mahtavaa, hyvä Lady! Täällä sparraan ja tiedän ettei helppoa ole. Jonkun potkaisun omaankin takapuoleen tarvitsisin.

  Aurinkoa viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sparrauksesa ja uskon, että tiedät, miten monta kynnystä tässä jo nyt on ylitetty;)
   Aurinkoa ja valoa myös sinulle tähän viikonloppuun, Tiia <3

   Poista
 3. Hienoa Arja! Ihan mahtava juttu - kunto nousee, usko pois. Mä tiedän kokemuksesta :) Voi kun olen iloinen sinun puolesta. Tsemppiä, tsemppiä! (ja sulla on muuten hienot pöksyt!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sinun projektisi alun ja sen, mitä siitä on sinulle seurannut! Minulle ei ihan tule samalla lailla käymään mutta uskon vakaasti, että tämän myötä saan kuntoni nousuun ja toivon, että se liikuntakärpänen purisi, jotta liikunta jäisi pysyvästi elämään. Ja nuo pöksyt - ihanat päällä. Ja yhdet niistä harvoista, jotka suostuivat peittämään tämän ladyn ahteriston;)

   Poista
 4. Itsekkin olen kiertänyt kuntosalit kaukaa koko ikäni.
  Mutta tiedän että minun pitäisi tehdä juuri samoin kuin sinun ,eli aloittaa.
  Toivon sulle kaikkea hyvää, se on jo paljon kun olet aloittanut.
  Ja aika timmissä kunnossahan sä olet, turha yhtään niitä nuorempia hävetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aloittamisen kynnyshän se vaikein ylitettävä on - ja mitä pitempään sitä siirtää, sitä vaikeammaksi menee.
   Kiitos - timmiydestä olen kaukana, sillä minusta timmiys on sitä, että on hyvä olo omissa nahoissaan. Oli minkä kokoinen tahansa. Ja itse olen tottunut toisenlaiseen olotilaan ja tämä olo ei ole hyvä. Enkä todellakaan aloittanut tätä projektia laihdutuksen vaan kunnon takia - jos muutama kilo rasvaa ohessa lähtee, en pane pahakseni;)

   Poista
 5. Ihana postaus. Onnea Arja kun olet aloittanut kuntosalitreenit ja ihana kun olet saanut oman personal trainerin. Siitä se lähtee! Me kyllä sparrataan sinua. - Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli <3 Oma traineri on tässä projektissa kyllä tärkeä - ja nimenomaan sellainen traineri, joka osaa kannustaa ja valaa uskoa siihen, että hyvä tästä vielä tulee.
   Kiitos sparrauksesta ja oikein hyvää viikonloppua sinulle ja miehellesi - olette olleet ajatuksisani paljon <3

   Poista
 6. Hyvä hyvä hyvä! Mahtavaa, kun uskalsit salille! Peukutan ihan täpöllä....kyllä sinne salille voi mennä muutkin kuin fitnessit....jostain nekin ovat aloittaneet!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos peukutuksesta - ja todellakin, kyllä siellä salilla oli monenikäistä ja -kokoista. Onneksi oli myös naistensali erikseen - kynnys oli hieman matalampi;)
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle, Satu <3

   Poista
 7. Hhienoa! Tsemppiä treeneihin. Minä hoidan liikunnantarpeeni enimmäkseen hyötyliikunnalla, mutta aina se ei riitä. Talvella tykkään hiihtää jos vain säät sallivat. Tässä iässä lihaskunto rapistuu nopeasti jos ei liiku, huomasin sen sairastettuani influenssan. Pyöräilykin otti tautivuoteen jälkeen voimille. Laadukkaita proteiinipatukoita olen käyttänyt vaellusmatkoilla ja keikoilla, joissa ruokailu ei ole mahdollista. Ne pitävät nälkää, eikä makeanhimo iske energianpuutteen vuoksi. Terveellisiin elämäntapoihin kuuluu mielestäni monipuolinen ja vähän proseesoitu ravinto sekä kohtuullinen liikunta päivittäin. Mutta erittäin tärkeää on huoltaa kehon lisäksi mieltä, kaikki hyvä olo lähtee elämänilosta ja tyytyväisyydestä. Paras lahja on terveys, paras rikkaus on tyytyväisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyötyliikunta on hyvä, mutta itselleni se ei riitä - ja lisäksi kun osaan hyvin laistaa kotihommista, niin sekään ei ole hyvä juttu. Iän myötä tuo lihaskunto on entistäkin tärkeämpää. Proteiinipatukat ovat hyvä lisä ja apu ja itselleni ne ovat tarpeen etenkin iltapäivisin, kun nälkä alkaa vaivaamaan ja on valmis kotimatkalla ostamaan sen kaikkein suklaapatukan;)
   Tuosta mielen huollosta olen tismalleen samaa mieltä - ja vaikka keho ja mieli kulkevatkin käsi kädessä, pidän itse hyvää mieltä ensi ehtona.
   Hieno sanonta tuo viimeinen lauseesi - täytyypä laittaa se muistiin. Kiitos ja kivaa viikonloppua sinulle ja tiluksien tarkastajalle <3

   Poista
 8. Olipa kiva postaus! Tuollainen tsemppaava treenari on kyllä kiva juttu, niin pääsee paremmin alkuun kuntoilussa :) Tsemppiä ja iloa treeneihin, hyvin menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tsemppaava treenari on minulle kyllä tärkeä juttu - en varmasti olisi uskaltautunut salillekaan ilman Maritaa:)
   Ja kiitos tsempeistä - niitä tarvitaan!

   Poista
 9. Voi että mikä hieno tilaisuus sinulle tuli! Minäkin tarvitsisin jotain vastaavanlaista, koska olen sellainen, että jonkun pitää "pakottaa" minut uusiin juttuihin, kun aina etukäteen mietin, että joku juttu ei sovi minulle, tai en kuitenkaan tykkää siitä ja sitten on niin noloa lopettaa muutaman yrityksen jälkeen. Lisäksi en missään nimessä haluaisi mennä sellaiselle kuntosalille jossa on sekä miehiä että naisia.
  Ja kun näin ajattelen, niin se on johtanut siihen, että jopa kävelylenkit tahtovat jäädä ihan liian harvoiksi ja paino nousee ja mitään ei jaksa. Auttaisikohan hypnoosi ihmisen ajatuksiin ja uskomuksiin? :)))

  Oikein hyvää jatkoa sinulle treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - tämä on hieno tilaisuus ja hölmä olisin ollut, jos en olisi siihen tarttunut! Muuten tuolla kuntosalilla, mihin päädyimme, on sekä iso sekasali että pienempi naistensali - ja arvaapa, kummalle minä halusin;) Sinne naisten joukkoon tottakai.
   Kiitos tsempistä ja oikein hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 10. Mahtavaa! Innostavia treenejä sinulle! Oma innostus kuntosaliin lopahti lupaavan alun jälkeen. :D Yritän nyt nettijoogalla. Taitaa sopia mulle paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja toivottavasti itselläni into säilyy. Kotijumppaa olen tarpeeksi yrittänyt ja minulla siinä se into lopahtaa kyllä todella nopeasti;)

   Poista
 11. Voi että mutta tätä oli niin kiva lukea!!! Pakko kyllä tunnustaa, että piti lukulistaa katsoessa vähän hieraista silmiä ja varmistaa, että näinkö nyt ihan oikein, että teikäläinenhän se siellä jumppatrikoissa :).

  Mollaat ulkonäköäsi mun mielestä ihan turhaan, mutta kehonkoostumusmittaukset on kyllä siinä mielessä niin terveellisiä, että sieltä se totuus paljastuu. Ja terveys edellä tässä kuitenkin näihin vuosiin tosiaan tarttis mennä.

  Ja aivan superia, että sulla on oma tsemppari, jonka puoleen voi aina kääntyä ja joka kannustaa. Ja tosiaan vahtii, että tulee kaikki tehtyä oikein. Sitä kun itse voi niissä laitteissa kyllä rimpuilla menemään, mutta aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin hyötyä (nimimerkillä kokemusta on).

  Olen ihan liekeissä tästä sun yhteistyöstä! Proteiinipatukat vaan on sellasia, jotka mulle ei sovi. Kokeilin ottaa salitreenin yhteydessä käyttöön, mutta tuloksena oli vaan lisää kiloja ja ähkypahaolo. Mutta on mulla silti aina joku patukka mm. golfbägissä siltä varalta, että iskee heikotus keskenkaiken. Pienen palan kun syö, sillä pärjäilee siihen asti, että saa jotain kunnon syötävää :).

  Ihan mahtavaa Arja!! Mää niin etäkannustan sua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule - kyllä se itsellenikin oli vaikea uskoa, että tuossa olen minä;) Ulkonäön suhteen olen sitä mieltä, että silloin kun itse ei tunne olevansa omissa nahoisssaan, on syytä tehdä jotain. Ja minulle tuo juuri vyötärölle kertynyt rasva on se mittari, johon on pakko on tarttua. Minun geeniperimässäni on sellaisia tauteja, että pakko on tehdä jotain - ja kun tiedän, että ei tämä iän myötä tästä ainakaan helpommaksi käy;)
   Tsemppari on tärkeä juuri siksi, että liikkeet tulevat tehtyä oikein - ja sen tähden, että hän valaa uskoa siihen, että kyllä tästä vielä selvitään;)
   Proteiinipatukat ovat itselleni se ravintolisä, jonka avulla saan pidettyä itseni esim. iltapäivisin pois sieltä työpaikan herkkukaapilta ja en sorru kotimatkalla ensimmäisiin suklaapatukoihin, jotka kaupassa vastaan tulevat - ja näistä tulee sen verran kylläinen olo, että malttaa jopa kotona sen ruuankin kunnolla valmistaa.
   Kiitos kannustuksesta - sitä totisesti tarvitaan <3

   Poista
 12. Tälleen reippaasti ylipainoisena on jotenkin kornia puhua hyvistä elämäntavoista, mutta liikuntaa ei turhaan suositella :) Itse rakastan pyöräilyä ja kävelyä. Tanssimalla varmasti saisin omaa kuntoa kohentumaan ihan huomaamatta. Olisiko sellainen kaikkea kohtuudella hyvä neuvo elämäntaparemonttiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi - me kaikki olemme erimallisia ja se, että viihtyy omissa nahoissaan, on tärkeintä. Ja pyöräily ja kävely ovat hyviä - ja tanssi todella hyvä liikuntamuoto. Itselläni tilanne on sellainen, että en ole pitkään aikaan oikein tuntenut itseäni - ja kroonisiin sairauksiini liikunta on paras lääke, sillä esim. fibroon en ole enää vuosiin käyttänyt mitään lääkkeitä, kun ne eivät ole särkyihin auttaneet. Kohtuus on hyvä neuvo aika moneen juttuun elämässä <3

   Poista
 13. Hienoa! Itse olen alkuvuodesta hurahtanut toiminnalliseen harjoitteluun, sitä olen nyt käynyt huhkimassa 4-5 kertaa viikossa ja siihen lisäksi kävelyt koirien kanssa ja kohta pyöräilykausi starttaa, pitäisi tämänkin tätsyn olla jonkinlaisessa kunnossa hetken päästä!

  Liikunnan tuomaa hyvää oloa olen vasta nyt oppinut kokemaan, olen tähän asti inhonnut hikoilua ja hengästymistä, vasta nyt olen oppinut tykkäämään niistä ja nykyään en tykkää yhtään sellaisesta tekemisestä, jossa ei tule hiki, niin se mieli muuttuu...

  Täältä erittäin kannustavat terveiset kuntoilun polulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa - sinulla onkin täysi vauhti päällä! Itse en ihan tuohon kykene - siinä tulevat jo työt esteeksi, mutta omaan tahtiini aion kyllä kuntoani nostaa ja yrittää saada ilon liikunnasta. En oikein jaksa uskoa, miksi olen itseni tällaiseen jamaan päästänyt - nuorena olen sentään pelannut koripalloa ja jumpannut. Mutta tästä noustaan vielä!
   Kiitos kannustuksesta - sitä tarvitaan!

   Poista
 14. Arja, tosi mahtavaa, että löysit oman juttusi<3 Ihan sama, mikä se on, kunhan liikkuu ja tekee mistä tykkää.

  Meillä on nyt vähän sama tilanne, mutta eri syistä. Saan toki jo kävellä vaikka maapallon ympäri ja kesällä saan uida vapaissa vesissä, mutta en saa käyttää kuntopyörääni, johon minulla on himo, enkä saa juosta. Silti ostan upeat juoksuhousut, sillä alan kävellä vuorta ylös, se nimittäin nousee jyrkän kautta suoraan kotikadullemme. Muun ajan haravoin ja kyllä nousevat endorfiinit eli ihanaa!

  Ellei liiku, lihakset katovat. Liikunta myös kiinteyttää ja kohottaa mielialaa. Olen happi-ihminen ja teen mieluiten ulkoliikuntaa vain se kuntopyörä on hankittu kovien pakkasten varalta.

  Iloista liikkumista!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena - tiedän, että tässä projektissa tulee hiki vielä monta kertaa ja tulen varmaan kiroamaan itseäni siitä, että miksi tähän lähdinkään;) Onneksi on tuo tsemppari mukana kannustamassa yli huonojen hetkien.
   Sinun tilanteesi on todellakin sama - ja samalla ihan eri. Tärkeintä on, että se liikunta jollain tavalla elämään kuuluisi - ja että siitä välillä myös iloitsisi. Oma tautiperimäni on sellainen, että pakko on jotain terveytensä eteen itsekin yrittää tehdä.
   Kiitos - iloista liikkumista myös sinulle <3

   Poista
 15. Tsemppiä! Tuo usein syömään opettelu on vaikeinta, sen kun oppii, niin kiloja lähtee ihan huminalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja todellakin, tuo syömisen rytmin löytäminen on vaikeaa - ja myös sen sisäistäminen, miten paljon pitää syödä, jotta edes se perusaineenvaihdunta toimisi.

   Poista
 16. Wautsi, tosi mahtavaa! Hurjasti tsemppiä! Mä kaipaan myös nyt jotain tällaista, koko talvi on menty miten sattuu.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä ja uskon, että aika moni meistä olisi tämän tarpeessa! Onneksi itse sain apua tämän aloittamiseen - muuten varmaan vielä ensi vuonnakin miettisin, että pitäisi aloittaa;)

   Poista
 17. Voi miten sinua on elämä koetellut, mutta olet kyllä sitkeä nainen, hatunnosto sille! Ihanaa että pääsit tälläiseen yhteistyöhön ja löysit kivan tsempparin, varmasti onnistut!
  Minulla on ollut tässä jo 6 viikon ajan itselläkin menossa elämäntaparemontti, aloitin Fitverstaan ohjelmalla johon kuuluu treeniä ja ruokavalio. Välillä tekee niin mieli herkkua eikä jaksaisi treenata mutta kyllä tässä aika kivasti on mennyt eteenpäin ja tuloksiakin jo vähän tullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ajattelen kyllä niin, että elämä on koetellut, mutta montaa muuta se on koetellut kovempaa ja olen päässyt vähällä. Minun vaivoihini löytyy edes jonkinlainen apu - fibro nyt on ja pysyy, mutta liikunnalla ja hyvillä yöunilla sekin pysyy aisoissa. Ja esim. lomilla, kun pystyy lepäämään myös päivisin, on olo jo paljon parempi. Eli kiitollinen olen siitä, että näillä on selvitty!
   Tsemppiä meille molemmille elämäntaparemonttiin - me niin klaarataan tämä <3

   Poista
 18. Tsemppiä! Pikkuhiljaa hyvä tulee. Minullakin kaikennäköiset sairaudet ovat estäneet kunnon liikunnan jo useita vuosi, mutta jospa nyt tänä kesänä pesäpallon, suunnistuksen ja pyöräilyn makuun taas pääsisi. Kuntosalillekin pitäisi eksyä ja venyttelyä lisätä. Tuo fasciahomma kuulosti mielenkiintoiselta. Fyssarini aina aukoo fasciapisteitten jumeja ja se kyllä sattuu, mutta kipu hellittää ja sit taas mennään entistä ehompana :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä, Pauska - ja viittaanpa tuohon yllä olevaan Matkattaren vastaukseeni siinä, että olen päässyt vähällä vaivojeni kanssa esim. sinuun verrattuna. Meille on annettu kaikille ne omat ristimme - ja toisille enemmän kuin tarvitsisi.
   Itse innostuin tuosta fasciasta - juuri tuollainen liikunta on ainakin minun vaivoihini hyväksi, kun siinä ei tarvitse repiä eikä riuhkia.
   Tsemppiä meille molemmille - ja todellakin, hiljaa hyvä tulee <3

   Poista
 19. Voi miten mahtava yhteistyöprojekti,ja tsemppiä sille että saat kuntosi nousemaan.Itse kävin vielä viime vuonna kuntosalilla ,minulla on sellainen ihan lähellä,mutta kun hinnat nousi niin päätin kuntoilla kotona,tosin ei se ihan kuntosalia korvaa mutta teen jonkinlaista ohjelmaa lähes joka päivä,vuodet kuntosalissa opetti kuitenkin mitä voi tehdä,ja meidän puistossa on muutama puistokuntolaitekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on hieno projekti ja hölmöhän minä olisin ollut, jos tälle olisin sanonut ei;)
   Ja uskon, että kun kuntosalilla oppii ne oikea liikkeet ja tietää, mitä pitää vahvistaa, paljon voi tehdä kotonakin. Kyllä minäkin jossain vaiheessa varmasti osan treeneistä tulen kotona tekemään mutta pyrin siihen, että säännöllisesti jatkossakin salilla kävisin - kokemuksesta tiedän, että jos pelkkään kotitreeniin turvaudun, intoni lopahtaa ihan liian nopeasti - siitä on liian helppo luistaa;)

   Poista
 20. Reipas olet! Minulta jäisi tuo projekti toteuttamatta... Edellisestä salireissustani on noin 30 vuotta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - mutta minun on pakko! Tautien geeniperimä on sellainen, että remppaa tarvitaan ja kunnolla!

   Poista
 21. Rock baby! Mutta siitä oon erimieltä että vaan fit-henkillt käy salilla. Meitsi on pusertanut Elixiassa jo yli 10 vuotta ja aina yhtä hauskaa ja saa juttuseuraa ja apuja. Eikä kukaan katso pitkään kun tyyris tyllerö pistää polkfillarilla menemään :) Sinne vaan jos mieli tekee ja hymyä huuleen! Tsemii treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja taatusti rock rock;) Ja totta puhut - kyllä minäkin tuolla salilla näin eri-ikäisiä ja -kokoisia treenaajia ja hyvin mahduin joukkoon. Mutta ne ennakkoasenteet olivat tiukassa - itse kun olen aiemmin käynyt viimeksi salilla etupäässä kuntoutusryhmissä ja niille tarkoitetuissa tiloissa.
   Tsemit otan ilolla vastaan - niitä tarvitaan;)

   Poista
 22. Hieno projekti ja ihanaa, kun on personal trainer kannustamassa ja ohjaamassa. Vastaavanlaiseen liikunnan sparraamiseen ja ennen kaikkea oikeanlaisen ruokavalion ohjaukseen tarvitsisin itsekin tukea ja apua. Liikunta on taas jäänyt taka-alalle eikä skarppaus ruokavalioonkaan olisi pahitteeksi. Tsemppiä ja kannustusta täältä ruudun takaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on hieno projekti ja onneksi sen toteutukseen apua Maritalta. Olen jo liaan kauan vain siirtänyt ja viivytellyt elämäntaparemontin aloitusta ja nyt oli korkea aika panna toimeksi:)
   Kiitos tsempistä - sitä tarvitaankin vielä moneen kertaan!

   Poista
 23. Vau, hyvä sinä! Tiukasti täällä hengessä mukana ja jottai tarttis tehdä itsekin. Lihaskuntotreenit on meille aikuisille naisille tosi tärkeitä mutta sama kynnys minullakin, salille on vaikea lähteä näin rapakuntoisena. Mutta iso peukku sinulle! Jospa olisit esikuvana minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä - ja kuule, ihan turhaan pelkäsin tuota kuntosalia. Siellä kaikki ovat niin keskittyneitä omaan tekemiseensä, etteivät ne edes ehdi huomata, kun vierellä on rapakuntoinen lady. Mukaan vaan!

   Poista
 24. Voi vitsi, miten upea tilaisuus/yhteistyö! Täällä mä oottelen, et joku tulee hakemaan/potkimaan mut liikkeelle :D
  Tällä hetkellä täällä mennään vaan normi arjen hyötyliikunnalla... kaikki muu odottaa... mua... jossain ;)

  - Mahtavia kuntosalitreenejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli sen verran kiva juttu että oli pakko lähteä mukaan. Ja minulla kun ei se hyötyliikunta enää riitä - ikä, geeniperimän mukana tulleet sairaudet ja vuosien laiskottelu vaativat, että jotain oli tehtävä.
   Kiitos tsempistä - sitä tulen vielä tarvitsemaan:)

   Poista
 25. Aivan mielettömän hienoa, että pääsit mukaan tällaiseen. Varmasti upea fiilis 💪 Tsemppiä ja ennen kaikkea pidä hauskaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilis on kyllä aika mahtava ja kiitos - tsemppiä tarvitaan vielä paljon ;)

   Poista
 26. Itse jouduin 5 vuotta sitten opettelemaan uuden tavan syödä. Olo on kohentunut. Painoa on tullut vähän kun elämä on liian hektistä. Hyvä kun oot saanut tsemppiä terveellisiin elämäntapoihin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän periaatteessa syön ihan terveellisesti muuten mutta tuo syömisen säännöllisyys ja ruuan määrä ovat haaste, joka pitää vielä selättää. Ja tsemppari tässä vaiheessa on ollut totisesti tarpeen!

   Poista
 27. Tosi hieno homma..siitä se lähtee. On tosi huippua, että olet saanut personal trainerin tsemppaamaan. Yksin on aika tahkeaa aloittaa, jos on ollut liikkumatta pitkään. Mutta, kun alkuun pääset, et voi liikkumattakaan olla :) Itse joogaan päivittäin ja salilla käyn 3-4 kertaa viikossa. Päivittäin ulkoilen ja käyn sauvakävelyllä satunnaisesti. Mielestäni terveisiin elämäntapoihin kuuluu terveellinen ruokavalio, riittävä lepo ja liikunta. Mutta mieltäkin pitää välillä hoitaa ..vaikkapa ihanalla leivoksella :) Näin olen asian ajatellut. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Personal trainer on ollut kyllä suuri apu ja innostaja - se aloittamisen kynnys on nyt ylitetty:) Minusta olet ajatellut terveelliset elämäntavat aika mainiosti:)
   Kiitos - hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 28. Mahtavaa, tsemppiä kuntoprojektiin! Toisaalta tuo on tosi palkitsevaa, kun tuloksia alkaa tulla nopeasti. Itse olen entinen aktiiviliikkuja, välillä vieläkin tanssillisia ryhmäliikuntatunteja ohjailen. Uskon 80-20 asenteeseen: 80 prosenttia elämästä kun on riittävää lepoa, hyvää ravitsevaa ruokaa ja jotain liikuntaa päivittäin, 20 % voi sitten olla jotain sinne päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta - ja olen samaa mieltä: elämästä ei saa tulla liian kurinalaista ja ankaraa - mutta onneksi Marita ei sellaista vaadikaan;)

   Poista
 29. Hieno, aina on sopiva aika kuntoilu! Olen itse harrastanut kuntosaliliikuntaa nuoresta aikuisesta saakka ja nyt kotona on peruskuntosalihommiin riittävät välineet. Ainoa haittapuoli kotikuntoilussa on, että ne kaikki odottavat työt ovat liian lähellä: Jos vaikka pyykkit tässä välissä ja tämä kasa tässä...=D Personal trainer on varmasti huippujuttu, olen joskus miettinyt kuinka paljon enemmän sellaisen avulla saisikaan irti liikunnasta. Toivotan kovasti intoa uuden harrastuksen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kropastasi tulokset näkyvätkin - ja niin näkyy minun kropastani valitettavasti sitten se liikkumattomuus;) Treenari on huippujuttu - se, että liikkeet tehdään oikein ja oikeita määriä, on aloittelijalle tarpeen. Ja kannustus bonuksena:)
   Kiitos tsempistä - toivottavasti tästä tulee pitempiaikainen harrastus!

   Poista
 30. Loistavaa! Intoa lihasten kasvatukseen ja iloa keväisiin lenkkeihin! Olen itsekin menossa ravitsemusterapeutille, jonka kanssa viilataan periaatteessa hyvä ruokavalioni vielä paremmaksi. Proteiinien saanti saattaa olla liian niukkaa. Ihana kuulla, miten etenemisesi sujuu ja juu, treeniasusi on hieno! 💪🏻 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun suurin ongelmani ruokapuolella on jo pitkään ollut se, että syön epäsäännöllisesti - enkä syö tarpeeksi edes perusaineenvaihdunnan ylläpitämiseen. Joten ainuunvaihdunta on sekaisin. Toivottavasti pystyn tätä muuttamaan.
   Aion kyllä kertoa etenemisestä jossain vaiheessa - minulle tämä on iso juttu:)

   Poista
 31. Kuule, täältä päätteeltä katsottuna näytät olevan hyvässä kuosissa. Ja olet kyllä aika troopperi kun kaikkien näiden ongelmien kanssa olet paininut ja selvinnyt.

  Kävely on pitänyt mut tolpillaan niin kauan kuin muistan. Mutta totta, kyllä vähän lihastreeniäkin tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuosissa oleminen on kyllä hämäävää - plokkasin kuvat, joissa vatsa pönötti eniten;) Ja minulla on kyllä juuri sitä vaarallista keskivartalorasvaa liikaa suhteessa muuhun kroppaan. Vaivoja on mutta ei mitään, mitä ei voisi hoitaa jotenkin ja siitä olen kiitollinen. Nyt on sitten aika hoitaa! Ja iän myötä se lihastreenin tarve kasvaa - tasapaino ja pystyssä pysyminenkin kun saattavat välillä vähän heitellä;)

   Poista
 32. Tsemppiä kunnonkohotusprojektin pariin! Ihan mahtavaa, että saat treenata personal trainerin ohjauksessa! Itsekin osallistun parhaillaan 10 viikkoa kestävään painonhallinta-/kuntovalmennukseen, toiveena päästä nauttimaan kesästä kepämmin askelin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä - ja kyllä personal trainer on tässä vaiheessa tosi tärkeä! Tsemppiä myös sinulle - me niin tämä klaarataan;)

   Poista
 33. Wauu... mahtavaa. Personal Traineri on takuulla oiva (ja ehkä ainut) keino saada rapakunto pois ja kunto kohenemaan.

  Itsellä on käynyt samallailla, kun liikunta loppui (ja se tarkoitti 5-6 kertaa viikossa rankkaa tanssitreeniä) niin johan kiloja tuli, ja kun vielä oli heti perään polvileikkaus ja vähän muutamaa muutakin juttua, jolloin liikkuminen oli hankalaa, niin siitä suosta olen nyt yrittänyt nousta 8 vuotta. Ja eikös paraikaa ole polvissa vikaa... vanhuus ei kivutta tule !
  Mutta jospa juttusi lukeminen kannustaisi minutkin uuten elämäntapamuutokseen. kiitos jutustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä personal trainer oli juuri se kimmoke jonka avulla sen ensimmäisen askelen otin.
   Minulla suurin syy kertyneisiin kiloihin on tietenkin tuo liikkumattomuus mutta myös se, että pitkien sairaslomien aikana isäntä kantoi koko ajan herkkuja, joita en voinut vastustaa ja siitä sokerikoukusta taas pyristelin irti ekopaaston avulla.
   Aika monelle meistä sairastelu ja vaivat ovat monesti se syy jolloin liikuntatauon jälkeen ei enää itseään saakaan liikkeelle. Tsemppiä sinulle - itsellänikin toinen polvi välillä kiukuttelee entisen urheiluvamman seurauksena. Mutta siihenkin vaivaan vielä toistaiseksi liike on lääke.

   Poista
 34. Wautsi, no nyt!! Siitä tää lähtee, kohta oot koukussa. Upeeta, että sulla on PT apunasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti koukutun - ja PT:n apu on totisesti tarpeen! Kiitos tsempistä :)

   Poista
 35. Wow! Upeata Lady! Olen ylpeä sinusta. On hienoa, kun on mukana PT. Nuo ruokavaliot ja oikea ohjelma kuntosalilla ovat todella vaikeita juttuja.
  Ei minulla olisi mitään sitä vastaan, jos blogistasi tulisi fitness -blogi :)
  Tsemppiä ja koukutusta liikuntaan. Sitä koukutusta täälläkin tarvittaisiin.
  Liikunnallista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta - ruokavalio on haastava ja sali myös, jos ei siellä tiedä, mitä tekee - ja miten niitä laitteita käytetään;)
   Eikä pelkoa - ei tule fitness -blogia tästä, mutta enköhän minä jotain tästä projektista teille vielä täälläkin kerro.
   Kiitos - hyvää viikkoa myös sinulle - täällä liikunnan keskeytti kuume. Mutta vain vähäksi aikaa;)

   Poista
 36. Kuulostaapa hyvältä. Sama olisi edessä itselläkin kun saan liikuntaluvan takaisin. Tosin kuntosalille en aio suunnata, vaan harjoitella kotona. Innolla odotan mitä kivoja terveellisiä reseptejä Facebookista löytyy, saat kaverin kokkaamaan... Tsemppiä sinne, tiedän että sitä tarvitaan kun ollaan vaivoilta vähän kuin identtiset kaksoset. Kivaa viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat liikuntalupasi pian - kevään korvalla ja kesällä liikunta innostaa kyllä enemmän kuin talvipakkasilla;)
   Nuo reseptit ovat siitä kivoja, että niillä saa herkkuhammasta lepyteltyä ilman turhia kaloreitakin;)
   Kivaa viikkoa sinulle sisar-vaivoissa <3

   Poista
 37. Vau, rispekt! Olisikin personal trainer, tarvitsisin piiskausta, mutta taloudellisesti pitää tyytyä omaan piiskaukseen! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marita onsen piiskurin lisäksi myös kannustaja - enkä varmaan pelkän piiskurin kanssa toimeen tulisikaan;)
   Tsemppiä sinullekin!

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig