torstai 6. huhtikuuta 2017

Maaliskuu - valoa, aavistus keväästä, sairastelua ja elämyksiäkin

Maaliskuun muistot olivat jo jäädä kirjaamatta, sillä tuntui, että kuukausi vain vilahti ohi pitkällisen flunssan kourissa kärvistellessä. Mutta kun oikein harmaita aivosolujani vaivasin, löytyi tästäkin kuukaudesta niitä muistamisen arvoisia hetkiä ja tapahtumia.

Turun Aurajoki maaliskuussa 2017

Vaikkapa hetket lounastauoilla ja töiden jälkeen kotiin lähtiessä, kun Aurajoesta olivat jäät sulaneet ja valo häikäisi silmiä ja toi jo aavistuksen keväästä. Vaikka näyttikin jo keväiseltä, oli edelleen kylmä ja talvitakin alla villatakkikin oli tarpeen. Ei haitannut - kevään valo vaan saa hymyn huulille. 

Jo helmikuussa iskenyt flunssa näytti kyntensä ja sen kourissa kuluikin sekä loma että sitä seuraava viikon sairasloma. Ehkä minä vihdoin alan oppia, että flunssa kannattaa hoitaa kunnolla eikä lähteä puolikuntoisena töihin - sen verran tiukkoja sanoja lääkärini minulle lausui, kun minut kotiin passitti vaikka olin vain yskänlääkereseptiä mennyt hakemaan. 

Sama flunssa on vihoitellut kyllä edelleenkin - inhottava tauti, kun välillä tuntuu siltä, että nytpäs minä sen nitistin ja seuraavana päivänä se taas niskuroi. Mutta eiköhän se vielä taltu. Ennemmin tai myöhemmin.

lumikellot kukkivat maaliskuussa 2017

Vaikka oli kylmää, lämmitti aurinko sentään sen verran, että jopa meidän varjoisalla etupihallamme ilahduttivat lumikellot kukinnallaan. Muita kevätkukkia sieltä tuskin nouseekaan, sillä viime vuonna jäivät tältä ladylta mukulat istuttamatta. 

Sairastelun oheen mahtui onneksi muutamia hauskoja ja mukavia tapahtumia. Töissä vietimme päivän Ruissalossa toimintaa ja taloutta suunnitellen ja päivään saimme myös mahdutettua voimauttavaa valokuvausta. Kun sääkin helli auringonpaisteella, voi sanoa, että kerrankin tällaisesta suunnittelupäivästä nautin täysillä. Ja niin tuntuivat nauttivan myös työkaverini. 

Voimauttavaa valokuvausta on työyhteisössämme aiemmin kokeiltu ja jos et ole koskaan sellaiseen päässyt osallistumaan, suosittelen lämpimästi.

Maaliskuulle osui myös mukava ja inspiroiva Aboa Vetus & Ars Novan bloggajien museopäivä. Hyvää ruokaa, kivaa seuraa ja hienoa taidetta sekä historiaa. Kerrassaan elämyksellinen päivä.

Sairastelun takia jäi sosiaalinen elämä työhön liittyviä tapaamisia lukuunottamatta vähäiseksi, sillä jouduin perumaan jo sovittuja menoja ja tapaamisia. Puolikuntoisena en vaan enää jaksanut tehdä töiden jälkeen muuta kuin levätä. Enpä muista, että minulle aiemmin olisi käynyt niin kuin eräänä päivänä, kun töistä kotiin tultuani ja syötyäni olin nukahtanut sohvalle ja heräsin siitä seuraavana aamuna klo 5:50. Katsoin kelloa epäuskoisesti, käänsin kylkeä ja jatkoin uniani siihen saakka, kunnes isäntä tuli herättelemään minut aamukahveille. Hän kertoi, että kun hän illalla oli tullut töistä, olin nukkunut niin sikeästi, ettei hän ollut raskinut herättää minua. Oli vain ottanut villasukat jaloistani ja peitellyt minut. 

Tulipahan nukuttua. Ja tarpeen olivatkin nuo unet, sillä yskän takia yöunet ovat olleet kortilla.

valkoisia, vaaleanpunaisia ja punaisia tulppaaneja kimpussa

Isäntä yritti toki muutenkin ilahduttaa minua kantamalla jälleen kerran kaupasta herkkuja jos jonkinlaisia. Voi onnetonta, kun hän ei millään meinaa muistaa, että herkut ovat minulta ekopaaston takia nyt kiellettyjä. Joutuu isäntä-parka ihan itse kaikki ne suklaat, lakritsit ja pullat syömään;)

Maaliskuu oli myös tulppaanien aikaa. Niitä ostin itse, niitä kantoi kotiin isäntä ja niitä sain myös lahjaksi. Ylläolevan upean kimpun sain Tuula´s life -blogin Tuulalta bloggaajien museopäivässä. Kiitos, Tuula, synttärimuistamisista. 

Ja niitä tulppaaneja sitten siirreltiin olohuoneen pöydältä työhuoneeseen tai kirjahyllyn päälle turvaan Micu-kisulilta, joka välillä kävi tyttären kanssa minua hoitamassa ja ilahduttamassa. Viherkasvimmehan ovatkin olleet työhuoneessa hoidossa yli vuoden, sillä Micu on sellainen tuholainen, että kukat saisivat kyytiä hetkessä. Oikeastaan vähät kukista, mutta kun Micun tuhoamistapa on syöminen, saattaisi se saada myrkkyjä elimistöönsä. Joten kukat pysyvät piilossa niin kauan, kunnes Micu oppii sen, että kaikkea ei tarvitse maistaa.

Siinäpä se. Maaliskuu 2017. Ja nyt olemme jo siirtyneet kesäaikaan ja huhtikuuhun. Luvassa valoisia, lämpöisiä päiviä, luonnon heräämistä ja uusia alkuja. Ja pääsiäinen ihan tuossa nurkan takana.

Millainen oli sinun maaliskuusi?
Oletko säästynyt flunssalta?

Upeaa huhtikuuta sinulle!


Lady of The Messiä voit seurata myös 





SHARE:

39 kommenttia

  1. Onpa sinulla sitkeä flunssa. Lääkäri oli viisas, kun määräsi saikulle; monesti me tunnolliset työntekijät vaan keikumme töissä, vaikka pitäisi olla vuoteessa.Terveitä päiviä huhtikuuhun!
    Tuo voimaannuttava valokuvaus kiinnostaisi kovasti. Olen lukenut Miinan kehittämästä valokuvauksesta ja nähnyt myös sen pohjalta tehdyn tv-sarjan. Itselläni on nimittäin vaikeuksia olla kuvauksen kohteena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flunssa on todella sitkeä tänä keväänä, mutta en ole ainoa - aika monella muullakin tämä on tällaiseksi riesaksi äitynyt.
      Voimauttavaa valokuvausta kannattaa kyllä kokeilla - ja kyllä se kuvauksen kohteena oleminen on vaikeaa minullekin, mutta tässä onneksi kuvattava saa päättää sen, millaisena haluaa itsensä nähtävän. Jotkut ovat käyttäneet tätä myös parisuhteen vahtistamiseen!

      Poista
  2. Toivottavasti flunssa alkaa siirtyä taka-alalle keväisen auringon myötä :)

    Maaliskuu meni täälläkin hujauksessa, kun aloitin työt liki kahden vuoden kotonaolon jälkeen. Arkirytmi ja jaksaminen on ollut vähän hakusessa, mutta olen silti nauttinut. Lisääntyvä auringonvalo piristää entisestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti todellakin jo flunssa hellittäisi!
      Sinulla onkin ollut vauhdikas maaliskuu - uuden rytmin oppimista ja ajankäytön hallitsemista joutuu varmasti opettelemaan. Ja kyllä tuo auringonvalo virtaa antaa!

      Poista
  3. Maaliskuu meni tosi nopeasti. Toivottavasti pääsisit nyt flunssastasi lopullisesti eroon, raskasta tuollainen pitkään sairastaminen. Aurinkoista torstaita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meni - ja toivottavasti, sillä tämä tauti vie voimat ja sekoittaa tehokkaasti koko elämän.
      Mukavaa torstai-iltaa sinulle, Jonna <3

      Poista
  4. Sitkeitä ovat nuo kevätflunssat. Kyllä olen sellaisesta tämän kevään aikana itsekin kärsinyt, mutta nyt on ohi. Olen ottanut flunssaan inkiväärijuomaa ja olen nauttinut sitä päivittäin sen jälkeenkin, kunnes alkoi taas hillitön kaulan kutina. Mietin mistä se johtuu ja epäilin yhtä vastikään aloittamaani lääkettäkin, mutta sitten muistin että viimeksikin kun join tuota samaista juomaa, niin alkoi tuo kutina. Joten taidan olla allerginen jollekin juoman sisältämälle ainekselle.
    Toivottavasti sinä pysyt terveenä jatkossa!
    Ihanaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aloitin taas sinkki-C -vitamiinikuurin mutta sitä pitäisi varmasti vetää koko vuoden, jotta siitä hyötyä olisi;)
      Kyllä saisi jo todellakin flunssa luovuttaa eikä tarvitse ihan heti takaisin tulla!
      Kiitos - ihanaa huhtikuuta myös sinulle!

      Poista
  5. En ole säästynyt flunssalta, onneksi se kesti kuitenkin alle viikon vain. Tulppaneja ja narsisseja on meillä nyt kotona enemmänkin, kun sain niitä syntymäpäivälahjaksi.
    Tänään huhtikuu on näyttänyt parhauttaan ba ollaan saatu kylpeä auringon valossa.
    Mukavaa torstaita Lady ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi pääsit vähällä - meitä pitkään flunssan kanssa kärvistelleitä on nimittäin monta!
      Vielä täältäkin synttärionnittelut ja mukavaa torstai-iltaa sinulle, Outi <3

      Poista
  6. Mulla lyö jotenkin aina ihan tyhjää, kun koitan muistella kuukautta taaksepäin. Tai edes viikkoa. Tai sitä, millainen keli on ollut. Ihan on musta aukko vaan päässä :). En tiedä, pitäiskö tässä jo kohta alkaa huolestua vai kertooko se vaan siitä, että mitään erityisen mullistavaa suuntaan tai toiseen ei ole tapahtunut.

    Flunssa ei ole onneksi tänäkään vuonna osunut kohdalle (kopokop), vaikka moni on ympärillä sen kourissa kärvistellytkin. Mulla on vahva luotto siihen, että 100 mikrogramman päivittäinen D-vitamiinannos on pitkälti se, joka ne on pitänyt poissa. Oikein muuta selitystä en keksi.

    Ihmisen kroppa on onneksi sen verran viisas, että tietää, milloin on vaan kertakaikkiaan pakko nukkua, vaikka pää ei oliskaan samaa mieltä. Että viisas ukkeli sulla, kun niin nätisti vaan peitteli, eikä herättänyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään muistaisi yhtikäs mitään ilman valokuvia ja kalenteria! Siksikin tykkään tehdä näitä koosteita, että vielä ensi vuonnakin voin näihin hetkiin palata, jos elinpäiviä riittää.
      Minäkin olen D-vitamiinia yrittänyt popsia, mutta minulla tahtoo jossain vaiheessa unohtua ne pillerit pitkäksi aikaa ottamatta ja nyt sitten päätin ryhdistäytyä - flunssan aikainen D-vitamiiniannos on 125 mikrogrammaa;)
      Tuon nukkumisen kanssa on itselläni vähän niin ja näin, sillä vaikka kroppa tietää liiankin hyvin nukkumisajat, fibromyalgia katkoo unet useaan kertaan yössä. Mutta tuohon sohvalle nukahdettuani ei edes näitä normikatkotksia uneen tullut! Ja juu - on se viisas isäntä siinä mielessä, että tietää, miltä kuulostaa kesken sikeiden unien herätelty lady;)

      Poista
  7. Tän kevään flunssa tuntuu olevan semmoinen että sen kun saa niin siitä ei eroon pääsekään. Ihania tulppaaneja olet saanut ❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sellaiselta tämä flunssa tuntuu - sitkeä pirulainen! Ja kyllä - tulppaanit olivat ihania <3

      Poista
  8. Kevät on parasta aikaa, kun kaikki ihana on vielä edessä:)
    Voimia ja tsemppiä flunssan jälkeiseen elämään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen itse syksyihminen mutta nyt iän myötä olen huomannut nauttivani tästä keväästäkin - ihan jokaisesta päivästä ja uuden heräämisestä_)
      Kiitos tsemppauksesta ja kivaa loppuviikkoa sinulle!

      Poista
  9. Toivottavasti vointisi on kohenemaan päin. Minä olen onnistunut selättämään alkavan räkätaudin monta kertaa popsimalla yliannoksella imeskeltävää sinkkiä ja suolakurlaus on toinen poppakonstini hunajalla höystettynä. Eilen oli jo vaipua epätoivoon, mutta illan lepo tehosi vilunväristyksiin ja keljuun olotilaan. Yön nukuin levottomasti, mutta ensi yönä luulisi unen maittavan. Tällä viikolla tapahtui kylläkin sellainen ihme, että kahtena yönä nukuin heräämättä kertaakaan aamuun asti. Se on miltei juhlan paikka se! Aurinkoista kevään odotusta! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin aloitin taas sinkki ja C-vitamiiniyhdisteen kuurin vaan sitä olisi pitänyt popsia jo aiemmin, jotta se kunnolla tehoaisi. Kyllä saisi tämä tauti jo luovuttaa - sekoittaa koko elämän!
      Upeaa - kaksi yötä heräämättä on kyllä ihme - ja todellakin juhlan paikka!
      Kiitos - aurinkoa ja valoa myös sinun kevääseesi <3

      Poista
  10. Suklaa on hyvä lääke yskään ;). Toivottavasti kuntoudut nopeasti. Minulla oli pikaflunssa, kait sitä vastustuskykyä on vuosien mittaan karttunut. Maaliskuu meni töitä tehdessä, sain pitkästä aikaa nukuttua vähän paremmin kiitos ihana fyssarini. Konserteissa ja teatterissa tuli käytyä ja juhlittiin pikku porukalla mieheni synttäreitä. Isommat juhlat ovat ensi kuussa. Valoa kohti :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa on valitettavasti kiellettyjen lääkkeiden listalla ekopaaston aikana;) Toivottavasti tosiaan kuntoudun - kaikkea kivaa olisi odotettavissa - niitä konserttejakin ja teatteria;) Valoa kohti todellakin mennään - ja hauskoja juhlia teille <3

      Poista
  11. Onpas ollut sitkeä flunssa, mutta toivottavasti se on nyt selätetty. Kivoja asioita, museokäynti ym., maaliskuuhusi on mahtunut. Aurinkoista kevään jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitkeä on - eikä valitettavasti vielä ihan selätettykään. Mutta parempaan päin ollaan menossa - siihen on uskominen!
      Aurinkoista kevään jatkoa myös sinulle <3

      Poista
  12. On tuo flunssasi ollut sitkeä. Toivottavasti pikkuhiljaa selitetty. Ja tuo D-vitamiini! Meilläkin kippari ojentaa minulle tuon tärkeän pienen pillerin, itse en muistaisi ottaa. Ja kiitos seurastasi museossa ja kiitos kiitoksestasi :)
    Ja aurinkoista ja heleää huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella sitkeä - ja siihen varmaan vaikuttavat jo siite- ja katupölytkin! D-vitamiinit on tästä lähin kyllä muistettava kesät-talvet - ja säännöllisesti;)
      Ja kiitos - ihanaa huhtikuuta, Tuula <3

      Poista
  13. Arja, flunssaa ei kannata pitää pitkään...

    Maaliskuu meni lopulta kuin tähdenlento, nyt jo huhtikuu...levoton kuukausi.

    ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - tämä flunssa ei vaan tahdo totella tahtoani...
      Maaliskuu meni - ja huhtikuu...ei oikein tahdo uskoa tätä ajan kulua. Liian nopeaan kello käy. Ja tänä päivänä se taas pysähtyi monen kohdalla <3

      Poista
  14. Niin kurja tuo flunssa, että itselläkin kesti kuusi viikkoa, vetää mielen matalaksi. Ei ole ihme, että sohvalle lopulta nukahdit pitkäksi toviksi, kehosi vihdoin päätti levätä. <3 Aivan ihana tuo Tuulan kukkakimppu, ihanat naiset. Voi isäntää, kun on yrittänyt parhaimmalla tavalla hemmotella, vaikka on ekopaasto ollut. Mutta hei tänään aurinko paistaa, ihana Lady toivotan sinulle upeaa aurinkoista lauantaita ja viikonloppua. 💓💓💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä inha tauti tämä! Mutta hei - tänään aurinko paistoi ja ihanaa lauantai-iltaa myös sinulle, Tiia <3

      Poista
  15. No kylläpä tuntuu pöpö pesineen tiukkaan! Mie on pahemmilta taudeilta välttynyt, mutta muuten on nähty liikaakin sairastelua tänä talvena. Läheisillä monen moista sairastelua. Ei kiva.

    Hassua katsella kukkimiskuvia, kun meillä on täällä metri lunta vielä. Juuri olemme lähdössä hiihdon SM-kisoja/Suomen Cuppia katsomaan, ne on täällä meidän kotivaarassa. Katso tarkkaan telkkua, voin vaikka vilkutella teille sinne etelään :D
    Kivaa viikonloppua, lepää nyt lisää 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, siis mie olen... kännykällä raskaampi kirjoitella...

      Poista
    2. On kyllä sinnikäs pöpö mutta vielä minä sen häädän!
      Ja tämä on se vuodenaika, kun huomaa, miten suuri maa Suomi on ainakin pituussuunnassa, kun osa maasta on jo keväässä ja osassa vielä täysi talvi!
      Kiitos - ja kivaa viikonloppua myös sinne katsomoon.

      Poista
  16. Eipä ole täälläkään flunssalta vältytty. Sitkeää sorttia on ollut tänä vuonna, juuri kun luulee että nyt sen on selättänyt niin taas se nostaa päätä, viikkotolkulla. Hyvä että lääkäri määräsi lepoon, pitää ensin pitää huolta itsestään, jotta voi muista huolta pitää. Täälläpä alkoi juuri räntäsade, eikä ole vielä lumikellotkaan nousseet tuolta kukkapenkin lumien alta. Kevät on Turussa jo vähän pidemmällä. Viisas mies tuo isäntä kun ei herättänyt. Taitaa olla sama juttu täälläkin, kun uni vihdoin tulee ei isäntä kyllä uskalla herätellä. Toivottavasti flunssa on jo ohi pikkuhiljaa ja pääset nauttimaan keväästä. Keväistä viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just samanlainen on tämä minunkin pöpöni - aina kun ehtii helpotuksesta huokaista, se iskee takaisin.
      Kevät on täällä jo pitkällä - joku on bongannut jo sinivuokkojakin - itse en ole vielä törmännyt niihin, mutta harvemmin tuolta sohvanpohjalta niitä löytyykään;)
      Ihanaa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  17. Mua on pilkattu koko ikäni sikeistä nukkujan lahjoisatani. Onhan se nyt synti ja häpeä, että joku nukkuu. Kaiken lisäksi olen yökyöpeli ja aamutorkku. Tosi huono yhdistelmä. Mutta itselläni on hyvä olo. Rakas lady, aivan täydellinen maaliskun 2017! Ja kaikkea hyvää huhtikuulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös nuo vuorokausirytmit samanlaiset kuin sinullakin - onneksi on joustava työaika;) Ja aikoinaan, kun sain ensimmäisen lapseni, äitini oli huolissaan siitä, miten herään lasta syöttämään - no, siihen herää jokainen äiti! Minun untani häiritsee nykyään fibromyalgia eli säryt herättelevät useaan kertaan yössä mutta nukutaan sitten eläkkeellä, jos Luoja suo.
      Kaikkea hyvää myös sinun huhtikuuhusi <3

      Poista
  18. Flunssa tuli ja meni, mutta nyt on kovat allergiat, huoh... Toivottavasti sinulla jo parempi meininki. Nauratti tuo sinun pitkä nukkumisputki - olit varmaan "pikkuisen" väsynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - nämä allergiat tähän flunssan päälle - ei olisi tarvinnut! Meininki on sellainen, että välillä huokaisen helpotuksesta ja hetken päästä tauti - tai allergia - ota näistä selvää - iskee takaisin.
      Tuota minun nukkumisputkeani on naurettu koko suvun ja työkaverien voimin;)

      Poista
  19. Flunssaa ei pahemmin ole ollut, mutta korva vihotteli maaliskuussa -ihan oma mokani kun en kroonisena uusiutuvaa ihottumaa alkanut heti hoitaa voiteella korvan kutistessa. Maaliskuu päättyi mahalaskuun Kööpenhaminassa, jalka oli melkoisen muhkea viikon verran ja edelleen sitä välillä vihloo, pidän jalkaa töissä laatikon päällä koholla. Silti olen tyytyväinen, kun ei luita mennyt, eikä kädessä ollut kamerakaan hajonnut.

    Moni on valitellut maaliskuun olleen ankea ja harmaa, mutta päällimmäisenä itse muistan niitä aurinkoisia päiviä harmauden lomassa.

    Aurinkoista huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni onnettomuudessa tuon jalkasi kanssa ettei murtumaa tullut. Ne ovat pitkäikäisiä hoidettavia eivätkä aina tule kuntoon - nimittäin kokemusta on;)
      Vähän samanlaiset fiilikset minullekin maaliskuusta jäi huolimatta flunssasta ja pakkolevosta - valo voitti harmaudenkin.
      Kiitos - aurinkoa myös sinulle huhtikuuhun!

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig