perjantai 28. huhtikuuta 2017

#satasyytäollaonnellinen - osa 1.

Joskus viime vuonna törmäsin Kiljusten blogissa #satasyytäollaonnellinen -haasteeseen ja tallensin sen luonnoskansiooni. Tänään kaivelin sen sieltä esille ja päätin siihen tarttua. 

Haasteen tarkoitus on löytää arjesta niitä pieniä - tai miksei isompiakin - syitä, miksi olla onnellinen. Olen kuluneen viikon potenut ties monettako tämän vuoden flunssaani - tai sitten tämä on vain jatkoa aiemmille. Kuumekin nousi ihan kiitettäviin lukemiin ja poskiontelot ovat särkeneet siihen malliin, että oli pakko käväistä lääkäriltä taas myrkkykuuri pokkaamassa. Kun tuota toispuoleisessa kasvohalvauksessa halvaantuneen puolen poskea särkee kunnolla, olen hieman vauhko ja vainoharhainen - särky ja tulehdus ovat ihan liian lähellä kasvohermoa.

Jotta elämä ei ihan voivotteluksi menisi, päätin etsiä päiviini onnen aiheita, sillä pienet vastoinkäymiset jaksaa kantaa kun näkee, kuinka paljon elämässä on sittenkin hyvää.Tästä postauksesta alkaa postaussarja, jossa niitä onnellisuuden syitä silloin tällöin luetellaan. Saa nähdä, pääsenkö sataan syyhyn ennen kuin koko blogi kuopataan;)

Tämän päivän onnen tuojat saavat olla vaikkapa nämä kevään ensimmäiset orvokit, jotka viime viikonloppuna isäntä toiveikkaasti jo parvekelaatikoihin istutti. Ja jotka ovat tuolla ulkona selvinneet hengissä huolimatta rännästä, lumesta, rakeista ja pakkasöistä.

sininen orvokki - blue violet

Orvokit huutelevat minulle tuolta ulkoa, että "hei, kevät tulee sittenkin"! Ja kyllä se tulee vaikka sääennustukset mitä sanoisivat!

sininen ja valkoinen orvokki

Tänään aurinkokin jo hieman pilkottelee pilviseltä taivaalta ja paljastaa likaiset ikkunat ja pölyhiukkasten tanssin sisällä. Ei haittaa - pestään kun jaksetaan. Ja pölyttömäksi ei kotia saa vaikka kuinka luuttuaisi.

Onnea on myös se, että kuumetta ei enää ole ja särkykin on laantunut. Saatan jopa vapuksi tästä tervehtyä. 

Ja toivossa elän, että ensi viikolla pääsen taas kuntosalillekin jatkamaan kuntoremonttiani, josta kerroin teille edellisessä postauksessani ja joka heti alkumetreillä otti pientä takapakkia tämän pakollisen levon takia.

Iloa ovat tuoneet myös teidän lukuisat kommenttinne ja tsemppausviestinne tuohon postaukseen - kyllä sellaisella kannustusmäärällä jo jaksaa tällainenkin rapakuntoinen lady ottaa itseään niskasta kiinni. Kiitos teille kaikille, jotka minua tsemppasitte.

sininen scillameri

Kevään voittoa talvesta julistavat myös nuo viime viikolla Turusta bongaamani scillat. Eivätkös vain näytäkin siltä kuin sanoisivat: Kevät tulee - ei me välitetä pienistä räntäsateista eikä raekuuroista. Aurinko sulattaa ne kyllä pois.

Tämän päivän onnen tekijäni - kevät, auringon voima ja toivottavasti pian selätetty flunssa. Muitakin onnen syitä löytyisi, mutta säästetään ne vielä pahan päivän varalle;)

Mistä sinä tänään olet onnellinen?

Hyvää viikonloppua kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 

SHARE:

36 kommenttia

  1. Pieniä ilonaiheita kannattaa tosiaan etsiä arjessa. Tänään sain tehdä puutarhatöitä aurinkoisessa säässä, ja voi ihanuus! - kurkiaura lensi yli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi - kurkiaura - itse en olekaan vielä nähnyt tänä vuonna <3

      Poista
  2. Minulla onkin tänään sangen mainio ilonaihe: sain pitkään kirjastosta odottamani tenttikirjan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omista opiskeluajoista on jo hieman aikaa, mutta edelleen muistan, miten työn takana tenttikirjojen saaminen välillä oli;)

      Poista
  3. Ihana Lady, kiitos instanostosta ja kukkaisaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Instanosto oli työn alla jo pitkään mutta nyt oli sen aika. Ja eiköhän se jossain vaiheessa vielä blogiinkin päädy;)

      Poista
  4. Onni elämässä muodostuu pienistä asioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muodostuu ja vaikka pidän sitä kiitosvihkoani, siihen kirjatut asiat ovat sellaisia, joita ei julkisesti aina voi jakaa, on hyvä jättää muistijälkiä itselleen siitä, mistä se onni on joskus koostunut;)

      Poista
  5. Tänään olen onnellinen siitä, että sain olla todistamassa ystäväni lähtöä eläkkeelle. Tänään olen myös onnellinen tulevista vapaista. Onnea tuo joka päivä oma perhe. Onnea on myös uunissa muhiva pizza.
    Kivaa vappua ihana Lady <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja onnen aiheita sinulla <3
      Kiitos - kivaa vappua myös sinulle, Outi <3

      Poista
  6. Tämä on kiva haaste – tällaiset kiitollisuusharjoitukset ja pienet muistutukset, koska välillä ei ole niin herkkua tai helppoa mutta aina on jotain mistä iloita.
    Onnellista Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä on kiva haaste. Vaikka itse pidänkin kiitosvihkoa, ovat sen kiitosaiheet sellaisia, ettei niitä aina pysty julkaisemaan, mutta onneksi löytyy myös näitä, joita voi.
      Oikein hyvää vappua myös sinulle!

      Poista
  7. Ihanat orvokkikuvat,nuo ovat ilonaiheita talven jälkeen:) Ja toivottavasti flunssasi todella ohi Vappuun mennessä..Hauskaa Vappua sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit ovat kevään tuojia! Ja toivottavasti tämä flunssa tästä taintuu - ei malttaisi sairastaa millään!
      Kiitos - hauskaa Vappua myös sinulle, Jael <3

      Poista
  8. Eilen tuntui, ettei talvi koskaan lopu, mutta tänään luonto näytti ryöpsähtäneen aimo askelen keväisempää suuntaan. Päälle päätteeksi vielä linnut lauloivat täyttä kurkkua. Oi mikä ilon hetki💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin nämä päivät vaihtelevat ja pienistäkin kevään merkeistä ilahtuu. Minä tänään ensimmäisen kevätpörriäisen noista orvokeista - aina ennen olen niitä manannut että ovatko taas pesää katon rajaan pykäämässä, mutta nyt vain ilahduin <3

      Poista
  9. Elämä yleensä tekee minut kiitolliseksi. Se, että saamme elää ja olla kauniissa ja vielä suhteellisen turvallisessa Suomessa. Näin keväisin yritän viipyä hetkissä, jolloin luonto on kauneimmillaan ja lintujen laulu soi. Niitä hetkiä haluan tallentaa talven varalle ;-) . Sanomattakin selvää on, että läheiset ihmiset ja terveys tekee minut kiitolliseksi. Odotan niin kesää ja olen onnellinen, että kaikki kesän ihanuudet ovat vasta edessäpäin.

    Mukavaa vapun aikaa!

    Terveisin, Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän pidän sitä kiitosvihkoani tänäkin vuonna ja kirjaan siihen kiitoksen aiheita - ne vaan ovat usein sen laatuisia, ettei niitä julkisesti halua kertoa, siksi tälle vanhalle päälle on hyväksi kirjata ylös näitä ilon tuottajia myös tänne - voi sitten muutaman vuoden päästä muistella;)
      Itse kun yritän elää tässä päivässä enkä kiirehdi huomista, on hienoa, etta jokaisesta päivästään niitä hyviä asioita jää muistoihin - ja joista ottaa virtaa silloin, kun elämä antaa muutakin kuin sitä hyvää.
      Mukavaa Vappua myös sinulle, Johanna!

      Poista
  10. Minä nyt komennan sen flunssan täältä matkan päästä siirtymään muihin maisemiin! Kyllä nyt saa piisata.

    Ihana kuva orvokeista. Äitini lempikukka oli orvokki ja äitihän orvokeista tulee aina mieleen. Olet ottanut valtavan hyviä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa kyllä piisata vaan tämä on harvinaisen sitkeää sorttia. Pitää varmaan vähän korottaa ääntään!
      Kiitos - minulle orvokit ovat kevään merkki siinä missä sini- ja valkovuokotkin - ja ne ovat kauneuden lisäksi myös kestäviä;)

      Poista
  11. Upeat orvokit. Iloista vappua:)

    VastaaPoista
  12. Onnea tuottaa se että olemme tänään lähdössä hyvien ystäviemme luokse Turkuun vappua viettämään.
    Toinen, ilonaihe on se, että kaukana asuva tyttäremme on eron jälkeen saamassa uuden ihanan kodin ja lapset pystyvät viettämään aikaa tasapuolisesti molempien vanhempien kanssa.
    Oikein ihanaa vappua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin suuria onnen aiheita <3
      Hauskaa vappua myös sinulle ja miehellesi Turussa!

      Poista
  13. Oli ihana lukea sun onnellisuus juttuja, koska itsellä on tänään sellainen päivä, etten osaa olla oikein mistään onnellinen. :( Mutta ehkä se taas tästä. Oikein ihanaa viikonloppua ja vappua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja kyllä se taas tästä <3
      Oikein hyvää viikonloppua ja vappua myös sinulle!

      Poista
  14. Jokainen päivä on täynnä lukuisia asioita, joista voi olla kiitollinen.
    Kevät ja luonnon herääminen käsittämätöntä joka ikinen päivä. Mustarastaan huilumainen laulua saa minut unohtamaan työstressin tai tekemättömät työt.
    Hyvä ystävä sai työpaikan, jota oli hakenut ja työllistyy taas.
    Pari päivää ja olemme jo toukokuussa. Vaikka ulkona juuri nyt sataa räntää täällä Espoossa kesä tulee ihan varmasti. Se on jo ihan nurkan takana ja nähtyäni ensimmäisen västäräkin jo pari viikkoa sitten olin iloinen ♥
    Västäräkin iloisesti keikkuva pyrstö ja iloinen olemus sai hymyilemään.
    Olin eilen työmatkalla Hämeenlinnassa ja lounastunnilla kävin katsomassa
    taidenäyttely, josta tuli hyvälle tuulelle.
    Iloa ja hymyä päivää Lady säästä huolimatta ♥ ja kiva, että olet jo paremmassa kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania ilon ja onnen aiheita! Luonnon herääminen jaksaa kyllä nostaa hymyn huulille vaikka taivaalta sataisi rättejä!
      Hauskaa vappua, Marjo <3

      Poista
  15. Tällaisia postauksia tarvittaisiin todellakin paljon lisää <3.

    Minä olen tänään aamuvarhaisten tuntien aikana ollut onnellinen saadessani seurata pihalla lintuja eilisen lumimyräkän jälkeen sekä tästä joutilaasta vapaasta hetkestä arkikaaoksen keskellä, joka mon mahdollistanut pitkästä aikaa blogien lukemisen JA jopa niihin vastaamiseen: luksusta :D.

    Ihanaa vappua Lady <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin juuri äsken istuin terassilla ja seurailin lintujen touhuja. Ja orvokit ovat edelleen täydessä terässä :)
      Kiitos - ihanaa vappua myös sinulle ja nauti vapaista täysillä <3

      Poista
  16. Toivottavasti paranet pian <3

    Onni on just ne elämän pienet asiat.

    Hauskaa Vappua Lady <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - olo on jo ihan hyvä - toivottavasti:)
      Hauskaa Vappua myös sinulle, Sara <3

      Poista
  17. Pienet asiat tekevät elämästä ihanaa. Parane pian, pian on kesä ja pääsee nauttimaan auringosta. Minä toivon ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - olen jo paremmassa kunnossa :)
      Ja tänään on aurinkokin hellinyt niin, että ulkona tuli jopa kuuma - kyllä se kevät täällä on vaikka yrittääkin välillä piilotella :)

      Poista
  18. aah, täänän 1. päivä toukokuuta aurinko paistoi, sain viimein siivottua kotona ja pääsin juhlistamaan vappua siskoni kanssa iltapäivällä, tämmöistä tavallista eloa, mutta kuitenkin niin tärkeää minulle, pitkä lenkki vielä illalla miehen kanssa, mitäpä sitä muuta, elämä on pienistä asioista kiinni ja kun sen oikein oivaltaa ei se paljoa vaadikaan. Toivottavasti sinun flunssa-aaltosi helpottaa ja odotan niitä PT jakamia neuvoja, tsemppiä ja motivaatiota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin aurinko paisteli koko vappupäivän ja ulkona terassilla tuli jopa kuuma :) Pienet elämän ilot - niistä syntyy onni <3
      Flunssa tuntuu helpottuneen - mutta tämän kaudin kanssa ei näytä mikään olevan varmaa. Treeneihin pääsyä odottelen innolla - ja tällä hetkellä kyllä lievästi sanoen malttamattomana;)

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig