sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Viikon varrelta - teatteria, Kirkkopäiviä, rauhankävelyä - ja Suomen suloinen suvi

Kulunut viikko on ollut melkoista menoa! Alkuviikolla töissä valmistauduttiin viikonlopun Kirkkopäiviin ja Euroopan uskontojohtajien vierailuun Turussa. Hiottiin aikatauluja ja juostiin paikasta toiseen.

Mahtui viikkoon toki muutakin. 

Kesä tuli rytinällä pitkän kitkuttelun jälkeen ja kotikoivussakin on jo kunnon lehdet. Metsä, joka kotimme takaa aukeaa, on vajaassa viikossa muuttunut harmaasta vihreäksi. 

koivunlehdet

Tiistaina kävin töiden jälkeen rehkimässä kuntosalilla ja kotona uskaltauduin vielä lenkillekin. Minähän lenkkeilen nykyisin vain kävellen sillä juoksu on kiellettyä nivelten takia - mutta jos ette kenellekään kerro, paljastan, että joskus liikunnan riemu ottaa vanhan könkkäeukonkin sen verran valtaansa, että on pakko muutama juoksuaskelkin ottaa;) Niin kävi nytkin. Mutta vain muutama.

Torstaina olin mukana Turun kristillisellä opistolla, missä uskontojen edustajat pääasiassa kokoustivat. Niitä kokouksia, tapaamisia, seminaareja, paneelikeskusteluja ja tiedotusvälineinen haastatteluja olivatkin edustajien päivät Turussa täynnä. Nämä eri uskontokuntia edustavat, Religions For Peace -järjestön Euroopan osaston, Euroopan uskontokuntien neuvoston,  jäsenet kokoontuvat säännöllisin väliajoin eri puolilla Eurooppaa ja keskustelevat mm. siitä, miten uskonnot voivat yhdessä edistää rauhaa ja erilaisten kulttuurien tuntemista ja hyväksymistä. Turun kokouksen pääteema olikin "Moving Forward  Together Through Understanding". Tärkeää työtä toistemme ymmärtämisen ja rauhan edistämiseksi! Esimerkiksi siitä, miten torjumme uskonnon ääri-ilmiöt, olivat edustajat Ylen haastattelussa tätä mieltä.

kirsikkapuu kukkii Turun kaupunginkirjaston edessä

Torstaina kiiruhdin vielä töiden jälkeen Linnateatteriin, jonne oli kutsuttu turkulaisia bloggaajia tutustumaan teatteriin sekä katsomaan Jukka K. & Divet -showta. Hieno, naurua täynnä ollut ilta, josta kirjoittelen myöhemmin lisää.

Teatterilta keskustaan kävelimme illalla yhdessä Tuula´s lifen Tuulan kanssa ja ihastelimme Turkuun saapunutta kesää. Tuokin kuva kirsikkapuunkukkien takana kurkkivasta Turun kaupunginkirjastosta on otettu illalla. Voi näitä Suomen kesäiltoja ja valoa! Voi tätä ihanaa Suomen suvea!

Perjantaipäivän vietin Logomolla, joka toimi Kirkkopäivien pääkallopaikkana. Toki päivät olivat levittäytyneet ympäri Turkua ja erilaisia tapahtumia oli varmasti jokaisen vierailijan makuun. Ja taisi joukkoon muutama turkulainenkin eksyä.

Päivän ohjelmaani mahtui  tapaamisia, aikatauluttamisia ja muutama seminaari, mm. "Rahan valta ja vastuu" ja "Uskonnot, rauha ja kotoutuminen", jossa puheenvuoron käytti myös pääministeri Juha Sipilä.

uskontojen rauhankävely Turussa 2017

Seminaarin jälkeen oli myös "Uskontojen rauhankävely", jolle osallistui mahtava joukko ihmisiä eri uskontokunnista. Mukana myös Euroopan uskontokuntien johtajat sekä pääministeri. 

Kävelyreitti mutkitteli pitkin kesäistä Turkua - ohitimme mm. synagoogan ja moskeijan ja päädyimme Turun tuomiokirkolle.

rauhankävelyn päätöstilaisuus Turun tuomiokirkkotorilla 2017

Tuomiokirkkotorilla kuulimme mm. presidentti Tarja Halosen, arkkipiispa Kari Mäkisen, imaami Anas Hajjarin ja Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtisen puheenvuorot sekä kaarinalaisen KaMu -kuoron musiikkiesityksiä. Tilaisuuden päätteeksi kuorolaiset laskivat vielä vapaiksi 100 sinistä ja valkoista ilmapalloa Suomen 100-vuotisjuhlan ja rauhan kunniaksi.

Kirkkopäivät kauniissa Turussa jatkuivat vielä sunnuntaihin, mutta itse vetäydyin viettämään perjantain jälkeen viikonloppua. Ei makeaa mahan täydeltä - ja Sauvon farmi kera läheisten kutsui.

Osalla työkavereistani ohjelmaa ja vastuita jatkui koko viikonlopun ja varmasti on huomenna töissä kaikkensa antanutta ja väsynyttäkin porukkaa. Väsynyttä mutta onnellista - näin uskon.

Aikamoinen viikko ja kesän aloitus! Töitä, jännitystä, kohtaamisia, yhteisöllisyyttä ja läheisyyttä. Hymyä, iloisia silmiä ja naurua. Ja kesän ensimmäiset rakot jaloissa - olin laittanut perjantaina jalkaani loaferit, jotka olin kyllä jo viime kesänä koeajanut, mutta jotka silti temppunsa tekivät;)

Ei haittaa ollenkaan, sillä niin hyvä viikko oli, että ei oikein sanotuksi saa - ja melkein sydämeen sattuu.

Millainen oli sinun viikkosi?
Joko teille päin tuli kesä?

Aurinkoista uutta viikkoa kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 

SHARE:

34 kommenttia

 1. Teillä on Turussa kyllä hieman suuremmat lehdet kuin meillä täällä Espoossa. Parissa päivässä on alkanut vihertää ja lämpöaalto on hellinyt ihan kunnolla.
  Sinun viikkosi on ollut täynnä mielenkiintoisia tapahtumia niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Oma viikkoni myös hyvin hauska ja tapahtumarikas. Eilen olimme Arjenhelmiä Krissen kanssa Haminassa ja hauska päivä :)

  Mukavaa alkanutta viikkkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä alkaa näyttää jo ihan kesäiseltä - huomasin tänään, että pihamme norjanangervoihinkin olivat jo ensimmäiset valkoiset kukinnot puhjenneet :)
   Ja todellakin oli mielenkiintoinen viikko - niin kuin tuntuu olleen sinullakin!
   Kiitos - hyvää viikkoa myös sinulle, Marjo <3

   Poista
 2. Onpa teillä isot lehdet koivussa, täällä on ihan pikkuruiset vielä, sentään vihertää kunnolla edes. :) Kiva viikko oli, jotenkin rennompi fiilis, kun se kesä tai ainakin kunnon kevät tuntui vihdoin tulevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lehdet puhkesivat tosi nopeasti, kun hiirenkorvia odoteltiin monta viikkoa:)
   Kiva kuulla, että sinullakin oli hyvä viikko ja todellakin, kesän tulo tuo rentoutta elämään)

   Poista
 3. Viikonloppu oli kyllä aivan mielettömän ihana <3 Upeita keväisiä kuvia.

  VastaaPoista
 4. Monenmoista menoa ja meininkiä :) Mukavaa, että oli mieluisa viikko.
  Täälläkin kevät vihdoin otti ja puhkesi vihreään kukoistukseen! Ihan mahtava juttu. Viikonloppuna tuli oltua maalla ja sain kivasti väriä käsivarsiin. Paitsi että ranteesta alaspäin ovat vitivalkoiset, kun heiluin koko ajan puutarhahanskat kädessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista viikkoon mahtuikin mutta kun on mieleistä tekemistä, sitä tekee ilolla:)
   Ja viikonloppu aurinkoisena ja lämpimänä kruunasi kaiken!
   Minä olen vielä valkoinen kuin kalkkuna - mutta niin olen todennäköisesti vielä syksylläkin, sillä välttelen aurinkoa enkä rusketu helposti muutenkaan;)

   Poista
 5. Onpas ollut touhukas viikko sinullakin. Minä olen kevään viimeisiä paperihommia tehnyt, käynyt ostamassa kesäkukat ja laittanut ne ruukkuihin. Olen intoillut kuumista päivistä ja ulkoillut niin paljon, että nahka meinasi jo käydä punottamaan.
  Ihanaa kun vihdoinkin luonto vihertää.
  Aurinkoista viikkoa Lady ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli - juurikin touhukas viikko! Niin kuin näyttää olleen sinullakin;)
   Kiitos - aurinkoa ja valoa myös sinun viikkoosi, Outi <3

   Poista
 6. No voitkin jo arvata, että ulkoturkulainen täällä huokailee ihastuksesta ja ikävätä <3 Kaunis on Turku, kun kesä saapuu kaupunkiin.

  Sinulla on ollut mielenkiintoinen viikko <3

  Mukavaa uutta viikkoa sinulle Lady :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollenkaan ihmettele, jos huokailet - Turku vaan on kaunis aina ja etenkin kesällä <3
   Viikko oli mielenkiintoinen ja hyvä - silloin on hyvä, kun saa tehdä asioita, joita pitää tärkeinä <3
   Kiitos - hyvää uutta viikkoa myös sinulle sinne Vuonojen maahan, Marianna <3

   Poista
 7. Turku näyttää jo niin kesäiseltä!

  VastaaPoista
 8. Paljon on mahtunut viikkoosi ja kiirettä pitänyt. Tärkeistä asioista ovat eri uskontokuntien edustajat kokoustaneet, peukku sille. Btw teillä isommat lehdet kuin meillä, no kohta saadaan kiinni, kun lämpimät ilmat vain jatkuvat. Hienoa, että sulla kuntokuuri jatkuu, tsempit sille!! Iloa päiviisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon mahtui ja tärkeiden asioiden eteen sen kiirekään ei tunnu pahalta! Nuo koivunlehdet kasvoivat tosi nopeasti sen jälkeen, kun niitä hiirenkorvia oli odoteltu monta viikkoa:)
   Ja kuntokuuri jatkuu, tottakai;)
   Iloa ja valoa myös sinulle, Sari <3

   Poista
 9. Turku on niin lempikaupunkini, pitäisikö pitää alueellinen 40+ meeting siellä? Tärkeitä asioita sinulla oli hoidettavana ja sopivasti viihdettäkin : ) Mitä kauneinta & ihanan keväistä viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on ihana kaupunki ja suomalaisista kaupungeista minunkin lempparini <3
   Hieno idea pitää 40+ -aluemeeting täällä - meitä kun on täällä jo muutama nelkytplussalainen valmiinakin;)
   Kiitos - iloa ja valoa myös sinun ja perheesi viikkoon, Heli-Hannele <3

   Poista
 10. Aktiivinen ja monopuolinen viikkoa. Kevään vaalea vehreys on niin kaunista. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - aktiviteetteja ja mielenkiintoa riitti viime viikossa:)
   Ja nämä alkukesän vihreät sävyt ovat ihania pitkän harmaan kauden jälkeen!
   Mukavaa viikkoa myös sinulle, Belladonna <3

   Poista
 11. Teillähän on jo kesä!

  Näistä eri uskonnoista tuli mieleeni, että juuri eilen illalla juteltiin lasten kanssa illallispöydässä uskonnoista. Tieto oli aika hataraa, sillä eivät ole ottaneet kurssia maailman uskonnoista. On ollut muita mielenkiintoisia kursseja tarjolla. Toisaalta ystäväpiirissä on monien uskontokuntien edustajia, joten sitä kautta tavat ja tottumukset leviävät. Vaikka käsittääkseni uskonnot ovat enimmäkseen lasten vanhempien juttuja kuin lasten juttuja. Minä olen hölmöyksissäni mm. tarjonnut hindulaiselle nautaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - meillä on vihdoinkin kesä:)
   Meillä Suomessahan on vielä kouluissa mahdollisuus uskonnonopetukseen ja sitä pitivät eri uskontokuntien johtajat todella tärkeänä - on hyvä tietäää muista uskonnoista, kenties sen naapurin tai ystävän, uskonnosta jotain. Siitä on hyötyä niin toisten hyväksymisessä kuin yhteisessä kanssakäymisessäkin - oli se sitten kavereina, liikekumppaneina tai naapureina. Sillä toistemme kanssa me täällä maapallolla elelemmme.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä. Uskontojen ymmärtäminen on osa yleissivistystä. Mun ajattelu lähtee siitä, että kukaan ei halua tieten tahtoen loukata toista. Taidan kuitenkin olla fossiili nykymaailmassa. Olen monet kerrat kiittänyt yleissivistystä, jonka Suomen kouluista ammensin.

   Poista
  3. Kyllä - juurikin osa yleissivistystä ja onneksi vielä suomalaiset koululaiset sen koulusta ilmaiseksi saavat.

   Poista
 12. Minä ihan hengästyin, kun luin viikkosi ohjelmaa. Moneen ehdit! Ja vielä Linnateatteriinkin. Siellä oli mielenkiintoinen ja herkullinen ilta. Ja oli tosi kiva tavata sinut myös teatteritunnelmissa.
  Kevät on koittanut Turkuun. Hyvää viikkoa, Arja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhdikashan tuo viikko todellakin oli ja oli kyllä ihanaa päästä Linnateatteriin ihan muihin aatoksiin. Ja kiva oli myös nähdä <3
   Hyvää helatorstaita, Tuula <3

   Poista
 13. Viikkoosi mahtui paljon kaikenlaista <3 Nyt on mukavia alkukesän päiviä ollut jo täällä päin, eilen satoi vettä joka antoi taas helpotuksen allergioiden osalta ja tänään taas sai herätä auringonpaisteeseen :) Hyvää huomenta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mahtui, monenmoista! Myös täällä paistaa tänään aurinko ja näyttää jo ihan kesäiseltä. Ja allergialääkkeet on napsittu myös täällä.
   Hyvää helatorstaita sinulle <3

   Poista
 14. Kesä tulikin sitten ykskaks! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 15. Paljon on mahtunut ohjelmaa viikkoosi. Ja kuinka kaunista siellä on. Kesä on aina tullut ensimmäisenä sinne suunnalle. Kokemuksesta tiedän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - ihan riittämiin ohjelmaa vanhalle naiselle;)
   Ja täällä on todellakin jo täysi kesä - tuo upea vihreys tuntuu vyöryvän päälle.

   Poista
 16. kirkkopäivien lähetyksiä kuuntelin radio Deistä. Erityisesti pidin Eero Huovisen ja presidentti Niinistön keskustelusta. Kunnioitan suuresti heitä molempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eero Huovisen ja presidentti Niinistön keskustelua on moni kehunut - ja olen samaa mieltä arvostuksen suhteen - kyllä heidän molempien osuudet Mauno Koiviston hautajaisissa painuivat mieleen.

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig