tiistai 2. toukokuuta 2017

Vappu 2017 - villahousuja, valkolakkeja ja auringonpaistetta.

Niin jäi muistoihin tämäkin vappu. Vielä viime viikolla ajattelin, että tänä vuonna juhlaa vietetään vain kotona ja yritetään toipua flunssasta. Koska säätkin tuntuivat olevan kevään juhlaa vastaan, olimme jo isännän kanssa varautuneet olemaan vain tekemättä mitään. Emme kutsuneet ketään kylään vappupäiväksi emmekä sopineet aikaisempien vuosien tapaan treffejä vapunaaton lakitukseen Turun taidemuseonmäelle.

Vaan aattona sää alkoi selkiytyä, aurinkokin hieman pilkisteli ja minunkin oloni tuntui jo ihan siedettävältä, joten päätimme sittenkin piipahtaa lakituksessa. 

Turun taidemuseonmäki vappuaattona 2017

Etukäteen arvailimme, että tuskinpa säiden vuoksi mäellä kovin suuri lakkimeri aaltoilee ja vielä kun saimme pitkän viikonlopun, oli moni omista ystävistämme lähtenyt mökkitalkoisiin - tai oli lastenlasten vahtina, jotta nuoremmat pääsivät juhlimaan.

Vaan väärinpä arvailimme, sillä kyllä mäelle oli meidän lisäksemme kivunnut moni muukin ja perinteisten puheiden ja Sohon torvien esittämän musiikin jälkeen lakit päähän laskettiin.

Lady of The Mess vappuaattona 2017

Skumppamaljat nostettiin ja toivoteltiin hyväntuuliset hyvät vaput niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Minä olen tuolla mäellä seissyt lakki päässä vuodesta 1978 lähtien miltei joka vuosi - pari lakitusta on välistä jäänyt sairastelujen takia mutta muuten siellä on oltu milloin tuulessa tai tuiskussa mutta useimmiten auringonpaisteessa.

Isännän kanssa tuolla on skumppaa kilistelty vuodesta 1987 lähtien eli tämä oli meidän 30. yhteinen vappumme. Siellä sitten kilisteltiin nytkin - kaksi vanhaa varista hieman jo vuosien saatossa kellastuneine ja kärsineine lakkeinemme. Tuolla yläkuvalla toivotin Instagramissa ja Facebookissa kaikille hyvää vappua ja poikamme, joka oli sen netin syövereistä bongannut, laittoi minulle viestin, että isäntähän "näyttää yllättävän huolitellulta"! Vastasin hänelle, että onneksi nykykännyköiden etukameroissa omakuva -toiminnoissa on tehokkaat filtterit;)

valkoiset ylioppilaslakit Aurakadulla Turussa vappuaattona 2017

Alun perin olimme ajatelleet lähteä kotiin suoraan mäeltä vaan toisin kävi: tunnelma oli mainio ja päälle pukemani villahousut ja useampi vaatekerros pitivät huolen siitä, ettei vilukaan päässyt yllättämään, joten päätimme sittenkin valua muiden valkolakkisten joukossa Aurakatua pitkin perinteiselle Liljan patsaan lakitukselle. Aikamoinen valkolakkimeri edellämme lainehtikin - ja toinen mokoma takanamme.


vappuaatto 2017 Aurajoen rannalla

Aurinkokin lämmitti suloisesti, tunnelma oli leppoisa eikä ihmisillä tuntunut olevan kiire minnekään. Ei meilläkään. Vaihdoimme kuulumisia tuttujen kanssa ja kilistelimme skumppaa.

Meidän juomamme tosin oli vain kuohuviiniä, sillä vuosien kokemuksella tiedämme, ettei mäelle kannata niitä parhaita shampanjoita kannella. Välillä kun saattaa korkkia poksauttaessa mennä puolet juomasta harakoille - tai joskus jää osa pullosta juomatta. No - harvemmin näin käy, mutta nyt miltei kävi, sillä oman lääkekuurini takia maistelin juhlajuomaa varsin hillitysti. Onneksi isäntä sentään pystyi ahkerammin kilistelemään ja taisi pullosta saada lasiinsa täytettä joku tuttummekin, joten maahan ei sentään tarvinnut tuotakaan kuohuviiniä kaadella;)

Lady of The Mess vappuaattona 2017 Auransillalla

Osa juhlakansasta - erityisesti nuorempi väki - jäi vielä jokirantaan nauttimaan eväitään ja enpä tiedä montaa paikkaa Suomessa, missä vappua voi viettää näin kauniissa puitteissa. Me lähdimme isännän kanssa vielä käväisemään Hamburger Börsin baarissa katsastamassa, josko siellä kavereita näkyisi. Muutaman tutun kanssa vaihdoimme kuulumiset - isäntä nautti vielä skumpasta mutta minä vaihdoin juomani kahviin - ja taisin kyllä olla ainoa, joka kahvia tuolla lipitti. 

Kun nälkä alkoi vatsassa kurnia, mietimme lähdemmekö tuttujen kanssa vielä syömään, mutta päätimme isännän kanssa poistua takavasemmalle ja lähteä kotiin. Niinpä nämä kaksi juhlijaa olivat jo kotona ennen kello yhdeksää. Nakit höyrystymään ja salaatit pöytään ja vatsa oli täytetty ennen kuin olisimme edes tilausta saaneet tehtyä jos Turkuun olisimme syömään jääneet. 

Itse vappupäivänä nukuimme pitkään, söimme rauhassa hyvän aamiaisen ja päätimme, että eiköhän meille riitä juhlinnaksi se, että laiskottelemme vain kotona. Aurinko paistoi koko päivän ja välillä istuimme pihalla. No - minä istuin ja isäntä teki puutarhatöitä, haravoi pihaa ja kanteli jo osan puutarhakalusteita ulos. Eipä tehnyt mieli minnekään. Ei picnikeille, ei matineoihin eikä vapputorille. 

MBaceryn juustokakku, donitseja ja tippaleipiä

Sen verran piti kuitenkin vielä juhlia, että herkut kaiveltiin esiin ja nautittiin ulkona kunnon vappukahvit. Skumppaakin olisi jääkaapissa vielä ollut, vaan se jäi nyt kilistelemättä. Simallakin voi kilistellä;)

Tällainen vappu tänä vuonna - meidän 30. yhteinen vappumme. Minusta ihan oiva vappu.

Tänään olemme jo toukokuussa ja luvassa on hetkeksi lämmintä. Toivottavasti säätieteilijät ovat väärässä ja lämpöä saadaan pitempäänkin. Sillä kyllä auringonpaiste kummasti mieltä piristää ja antaa virtaa - saipa se kaksi vanhaa varistakin vielä vapunviettoon;)

Miten sinä vietit vappua? 
Onko sinulla vappuperinteitä ja jos on, millaisia?

Oikein hyvää toukokuuta kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 


SHARE:

38 kommenttia

 1. Onnea niistä 30 yhteisestä vapusta<3
  Katselin noita kuviasi ja haikeus iski: samoilla paikoilla olen itsekin viettänyt vappua nuoruudessani. Voi niitä aikoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnentoivotuksista <3
   Vai olet sinäkin Taikkarilla vappua vastaanottanut! Ja totisesti - voi niitä aikoja;)

   Poista
 2. Kun lapset oli pieniä, paistoin ison kasan munkkeja ja tein simaa aina vapuksi. Nyt sekin on jäänyt samoin kuin pihan siivoukset. En jaksa, lue laiskottelen, edes pihaa haravoida.
  Toivottavasti lämpö jo jatkuisi, kun täällä rannalla on jäätävän kylmää ollut.
  Hyvää kuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meilläkin tehtiin lasten vielä kotona asuessa - ja vappupäivänä käytiin vapputivolissa kunnes hoksattiin, että sinne kannattaa mennä vasta vapun jälkeen ettei tarvitse jonottaa eikä väistellä liikaa juhlajuomaa nauttineita;)
   Toivottavasti todellakin lämpö jatkuisi ja säätieteilijät olisivat kerrankin väärässä ensi viikonlopun suhteen.
   Kiitos - aurinkoa sinulle tähän toukokuuhun <3

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut 30 yhteisestä vapusta. Ihania vappukuvia. Kiva kun teillä on ollut lämmintä ja aurinkoista. Tyttäreni asuu Raumalla ja hekin olivat olleet Turussa viettämässä vappua. Aurinkoista viikkoa sinne Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista <3
   Vappuaattona aurinko paistoi mutta ne villahousut olivat kyllä minulle vilukissalle tarpeen - vappupäivänä taas oli jo välillä niin lämmin, että kuuma tuli suojaisassa paikassa takapihallamme.
   Aurinkoa myös sinun viikkoosi ja voimia edelleenkin sinulle ja miehellesi <3

   Poista
 4. Vappunne kuulostaa täydelliseltä: hiukan juhlintaa, omassa rauhassa oloa ja 30 yhteistä vappua takana <3

  VastaaPoista
 5. Vähän samantapainen vappu oli meilläkin. Yllätimme itsemmekin näkemällä Mantan lakituksen - ensimmäistä kertaa varmaan 25 vuoteen, tosin ravintolasta ikkunan takaan. Kotona oltiin kymmenen jälkeen ja seuraavana päivänä käytiin vain pitkällä kävelylenkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä se taitaa nykyisin olla, että kaksi juhlapäivää putkeen on liikaa vaikkei sen skumpankaan kanssa liikaa lotraa;) Nuorena jaksoi useammankin juhlapäivän putken - nyt osaa arvostaa sitä lepoakin - sekin voi olla joskus juhlaa!

   Poista
 6. Omiin vappuperinteisiini kuuluu munkkien paisto. Äitinä tekee simaa ja sitten tehdään vaihtokauppoja :)
  Teilläkin on ollut kiva vappu. Tuo kuva sinusta miehesi kanssa on ihana ❤️
  Mukavaa viikkoa Lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole enää vuosiin munkkeja paistanut. En sen jälkeen, kun erään tutun pariskunnan mies paloi pahoin kun meni sammuttamaan tuleen syttynyttä rasvakattilaa...
   Kiitos - kuvassa on filtterit kohdillaan - mutta on siinä se tunnelmakin;)
   Mukavaa viikkoa myös sinulle, Outi <3

   Poista
 7. Kotona yksin, koska mies oli töissä. Kuulostaa kamalalta, mutta minulle se on lepoa ja laatuaikaa. Itse en ole viettänyt vappua mitenkään sitten lapsuuden. Silloin vappu alkoi sillä, että käytiin valitsemassa ilmapallo torilta. Vappupäivä alkoi vappumarssilla, jonka jälkeen mentiin aina kaupungissa vappuna olleeseen tivoliin ja sieltä sai kesän ensimmäisen hattaran. Muistan, kun joskus tuli istuttua laitteissa räntäsateessa huulet sinisinä. Mukavaa ja aurinkoista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö - ei kuulosta ollenkaan kamalalta! Tarvitsen itsekin välillä ihan vain omaa aikaa enkä pärjäisi ollenkaan, jos en sitä saisi!
   Minun lapsuuden vappuihini kuuluivat munkit ja simaa, vappuhuiskat ja ilmapallot - tavalliset ilmapallot, ei tuollaiset heliumpallot kuin nykyisin. Ja serpentiini tottakai. Tivolissa emme käyneet - maksoi varmaan liikaa. Omia lapsiamme siellä kylläkin rahdattiin - myöhempinä vuosina vasta vapun jälkeen, sillä silloin ei tarvinnut jonottaa eikä väistellä liikaa juhlajuomaa nauttineita;)
   Aurinkoa myös sinun viikkoosi, Jonna <3

   Poista
 8. Meikäläinen hyödynsi vappuaaton lumisateet viettämällä aikaa hyvällä omallatunnolla sisätiloissa autotallissa betoniaskarteluja värkkäilllen :). Ainut hankaluus oli se, että betonia on pakko sekoittaa ulkona, koska pöllyää niin paljon, ja lämpötilavaatimus on minimissään +5. Ei toteutunut, mutta sekoitin niin nopeasti, ettei keli ehtinyt vaikuttaa :).

  Jos meillä olisi tässä omalla kylällä tuollainen yleinen vappujuhla, niin sinne asti varmaan ehkä jaksaisi lähteä, mutta ei enää jaksa innostaa sen kummemmin, kun kaikki on pitkän matkan takana. Nuorempana vietettiin eräätkin piknikit Ullanlinnanmäellä isolla porukalla, mutta nykyään kotona on ihan paras.

  Onnea pitkän linjan vappupariskunnalle :). Perässä tullaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on sinulla ollut vappupuuhaa;) Mutta kaikki hyvällä omallatunnolla tehty on hyväksi - ja joskus se huonommallakin omallatunnolla tehty;)
   Enpä tiedä, lähtisinkö itsekään kauemmas juhlimaan - tästä Kaarinasta matka on lyhyempi kuin joistain Turun lähiöistä. Ja meiltä ovat monena vuonna jo picnikit jääneet väliin - mieluummin järjestetään brunssi kotona. Tänä vuonna ei jaksettu sitäkään;)
   Kiitos - pitkä linja on kovan työn tulos;)

   Poista
 9. Ihanat perinteet teillä, onnea vuosipäivästä <3
  Meillä vietettiin vappu kesäkodissa perheen kanssa, vapunaattona ystävien luona herkutellen. Sen kummempia traditioita ei meille ole muodostunut, ollaan ja touhutaan jos siltä tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - nämä meidän perinteet ovat kyllä aika perinteisiä;)
   Katselin niitä teidän kesäkodin kuvia enkä ollenkaan ihmettele, jos veri sinne vetää - ihana koti teille on tulossa :)

   Poista
 10. No siellä mäelläpä mekin - jo vuodesta 84 :) Olimme varautuneet pahempaankin keliin, mutta yllättäen meidän vakipaikka oli ihanan aurinkoinen ja tuuleton. Aivan yhtä mukava vappu kuin aina! Vuoden ainoa, yhteinen, iloinen karnevaali Suomessa!
  Mukavaa aurinkoista viikkoa toivotellen, C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellähän meitä oli aika monta:) Me emme varmaan olisi tänä vuonna lähteneetkään jos taivaalta olisi vielä rättejä tullut, mutta sää selkisi kivasti! Ja kyllä - aivan yhtä mukavaa kuin ennenkin!
   Kiitos - aurinkoa myös sinun viikkoosi <3

   Poista
 11. Oletko huomannut, että olette miehesi kanssa ihan samanäköise! Naimanaamat, sanotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ole huomannut - eikä ole kyllä kukaan koskaan ennen asiasta maininnut. Pitääkin yrittää katsoa tuota isäntää sillä silmällä;) Tuo naimanaama -termikin on ihan uusi minulle - kaikkea sitä näkyy vielä vanhempanakin oppivan;)

   Poista
 12. Onnittelut yhteisten vappujen johdosta ❤️ ihana pariskunta ja minustakin olette vähän samannäköisiä. Ehkä yhteinen aika sen lisäksi, että on hionut teidät yhteen on myös muokannut teistä samannäköisiä.

  Turussa on todella aurinkoinen keli juhlia ja paljon väkeä liikkeellä.

  Minä vietin vappuaaton tacopöydässä istuen läheisten kanssa ja vappupäivän brunissilla Perobassa tässä ihan kotini lähellä.

  Aurinkoista loppuviikkoa Ladylle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja nyt on kyllä pakko mennä isännän kanssa vieretysten peilin viereen;)
   Turussa oli kyllä kiva keli ja ihmisiä sen mukaisesti matkassa aikamoinen määrä!
   Kiitos - aurinkoa myös sinun viikkoosi, Marjo <3

   Poista
 13. Lakitukseen ei ehditty, mutta jokirannassa oltiin aattona kävelyllä. Vapunpäivänä ohjelmassa olivat Ruissalon huvilarantatie, Vaakahuoneen brunssi, Hakanpään iloinen urkukonsertti ja sima&munkit Mikaelinkirkon portailla, Sariolan tivolin läpikävely sekä kevään ensimmäinen jäätelö ulkona Kupittaanpuiston jätskikiskalta. Oli kiva vappu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokiranta oli kyllä taas upea näky ja kun aurinkokin suvaitsi näyttäytyä! Te olette jaksaneet vapunpäivänkin pitkän kaavan mukaan - me emme nyt siihen kyenneet, sillä itse olin väsynyt flunssasta ja isäntä töistä. Mutta vappu on kiva silloin, kun sen saa juhlia itselle hyvältä tuntuvalla tavalla:)

   Poista
 14. Ihana postaus ja wau 30 yhteistä vappua. Niin tyylikkäinä molemmat. On kyllä meikäläisestä tullut niin tylsä, kun en entiseen menomestaan Kaivariin ole jaksanut vuosiin raahautua.. Vapunkin drinksu oli alkoholiton Happy Joe 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia - kyllä vaan, 30 yhteistä vappua - ja työtä sen eteen on välillä tehty;)
   Tyylikkyydestä en tiedä: minulla oli villakangastakin alla niin paljon lämmikettä (siis ylimääräistä vaatetta, vyötärörenkaita ei lasketa), että hyvä etteivät napit lentäneet takista irti. Ja isäntä - no, olkoon sanomatta;)

   Poista
 15. Hienoa, 30 yhteistä vappua, onnea! Ja niinkuin tuolla joku jo sanoikin, teissä on yhdennäköisyyttä. Kiva postaus!
  Meillä oli kaupunkivappu, mutta vähän erilainen. Olimme Vartiovuorenmäessä - suomenruotsalaisten vapputapoja katsomassa. Johtuen siitä, että meille tuli vieraita Nairobista asti - ystäviä, jotka tekevät siellä Suomen vienninedistämisjuttuja. Ja mies on suomenruotsalainen. Kävimme vielä Tres'issä syömässä, mutta ilta kului niin mielenkiintoisista asioista keskustellen, että en kameraa tohdinnut esille ottaa.
  Ihanaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - 30 vuotta on jo aika monta yhteistä kokemusta:) Tuosta yhdennäköisyydestä en ole uskaltanut isännälle kertoa - hän kyllä muistaisi sen aina sopivan paikan tullen!
   Me emme Vartiovuorella ole käyneet vaikka siellä monta tuttua löytyisikin - mutta hekin valuvat sieltä sitten Liljan patsaalle ja heidät ehtii tavata silloin:)
   Teillä onkin ollut vallan mielenkiintoinen vappu - ja ymmärrän hyvin, ettei kameraa silloin kaivella esille. Eikä minullakaan kameraa mukana ollut - kännykällä kuvailtiin.
   Ihanaa toukokuuta myös sinulle <3

   Poista
 16. Onnea 30 yhteisestä vapusta! Kivat kuvat! Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. Mun piti niin ostaa simaa vapuksi, mutta unohdin. Perunasalaattia ja nakkeja kummiskin syötiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä isäntä muisti ostaa - minä kun en juo kuin yhden lasillisen kaupan simaata;) Ja itse en ole enää sen jälkeen tehnyt kun lapset muuttivat kotoa. Perunasalaatti ja nakit kuuluvat vappuaaton iltaan ilman muuta;)

   Poista
 18. Onnea 30 yhteisestä vuodesta. Jostain syystä vapusta on muodostunut mulle nykyään tavallinen päivä. Toista se oli silloin nuorena 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule - toista se oli minullakin silloin nuorena: ei olisi tullut kuuloonkaan että vappupäivää vietetään kotona;)

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig