lauantai 27. toukokuuta 2017

Linnateatterissa voi nauttia herkuista ja komediasta myös kesällä

*Blogiyhteistyö Linnateatterin kanssa

Kun sain kutsun Turussa  sijaitsevan Linnateatterin bloggaajailtaan toissa viikolle, en kauaa aikaillut vastatessani siihen "kyllä" vaikka tiesin, että viikosta oli tulossa kiireinen. Ja niin kuin edellisessä postauksessani kerroinkin, kiirettä todellakin piisasi. Mutta tiesin myös, että Linnateatteri jos mikä, pystyisi kiireen katkaisemaan ja irrottamaan ajatukset työstä ja arjesta.

Linnateatteri on turkulainen vuodesta 2003 lähtien toiminnassa ollut ammattilaisteatteri Turun Linnankadulla. Katsojaluvuiltaan se on Suomen neljänneksi suurin teatteri. Näytöksiä on sekä Linnateatterin 3. että 4. kerroksessa sekä silloin tällöin Humalistonkadulla sijaitsevassa Dominoteatterissa. Teatterin 3. kerroksessa toimii myös ravintola, jonka herkkuja voi nauttia sekä ennen näytöksiä että niiden aikana väliajalla.

Linnateatterin ravintolan simpukoita suolapedillä

Iltaan meidät toivotti tervetulleeksi teatterinjohtaja Kalle Lamberg.  Hän kertoi Linnateatterin toiminnasta ja ohjelmistosta, joka painottuu lähinnä komedioihin ja vierailijanäytöksiin sekä konsertteihin. Teatterin ohjelmistoon kuuluu myös koko perheen ja lasten näytelmiä.  Meilläkin oli mahdollisuus herkuttelujen jälkeen nauttia yhdestä vierailunäytöksestä, nimittäin Jukka K:n ja Divet:n dragshowsta.

Saimme myös kuulla Linnateatterin kesästä, johon kuuluu mm. teatterin omaa tuotantoa oleva Haluatko mökkiläiseksi -komedia. Näytelmän on käsikirjoittanut Roope Lipasti - ja minulle jo tämä riittää sellaiseksi meriitiksi, että muuta ei olisi tarvittu. Olen aikamoinen Roope Lipasti -fani; tilasin aikoinaan erästä lehteäkin vain sen tähden, että siinä oli Roopen blogi;) Nythän tuo blogi löytyy verkostakin, joten lehteä ostan enää vain ajoittain.

Valtteri Roiha, Arttu Kapulainen ja Kari-Pekka Toivonen

Tästä kesäteatteriesityksestä saimme kuulla enemmänkin, sillä paikalla olivat myös sen ohjaaja Kari Pekka Toivonen sekä näyttelijät Valtteri Roiha ja Arttu Kapulainen. Kolmas näyttelijä Minna Kivelä ei valitettavasti ollut päässyt paikalle, mutta kyllä nämä veijaritkin jo meidät saivat vakuuttuneiksi siitä, että aikamoista ilottelua oli luvassa. 

Haluatko mökkiläiseksi -komedian idea on vapaasti lainattu TV-ohjelmasta "Haluatko miljonääriksi" - palkintona tosin ei ole rahaa vaan mökki. Eli näytelmässä kisaillaan mökin herruudesta - ja ansoina ovat kaikki mahdolliset mökkiläisen ilot ja kauhistukset aina ihanista naapureista kesävieraisiin. Ja tietenkin mökillä riittää rempattavaa ja töitä jos jonkinlaisia. Kaikki se, mikä suomalaiseen mökkikulttuuriin kuuluu - ja varmasti vielä paljon päälle.

Kolme näyttelijää - ja rooleja pilvin pimein. Kerrankin saa Valtteri Roiha keskittyä vain yhteen rooliin - yleensä kun kuulemma hän joutuu rehkimään, mutta tällä kertaa saavat Arttu Kapulainen ja Minna Kivelä revetä yhdeksi jos toiseksikin. 

Linnateatterin Haluako mökkiläiseksi -näytelmä
kuva: Linnateatteri

Näytelmää esitetään kesäteatterissa eli Linnateatterin pihalla tulee olemaan sekä katettu katsomo että lava. Eipä tarvitse kastua kesäsateen yllättäessä katsojien eikä näyttälijöiden. 

Haluatko mökkiläiseksi -näytelmän ensi-ilta on 15.6. ja sen verran kutkuttavalta juoni tuntuu, että ainakin minä aion sen käydä katsastamassa.

Katettujen katsomoiden ja lavan lisäksi tarjolla on myös ruokaa, sillä Teatteriravintola siirtyy kesäteatterinäytösten ajaksi myös pihalle. Kesämenu on normaalia menua rennompi: vartaita, hodareita, keittoa ja makeannälkään köyhiä ritareita tai mansikoita ja shampanjavaahtoa. Ja vaikka onkin rennompaa, ei taatusti häviä oikealle ravintolaruualle.

Teatteriravintolan toimintaa meille vielä ennen illan esitystä esittelivät keittiömestarit Martin ja Esme, jotka olivat kattaneet meille myös pöydällisen täynnä sormisyötävää.

sormisyötävää Linnateatterin ravintolassa

Linnateatterin ravintolan sormisyötävää

Ja voi millaista syötävää - noita herkkuja kun söi jo pelkillä silmilläänkin! Ja mautkin veivät mennessään. Niin mennessään, että esim. jälkiruokana ollutta juustokakun palaa en edes ehtinyt kuvaamaan, kun se jo oli kadonnut suuhuni;) Kun kutsussa luki, että saisimme maistella sormisyötäviä, en ollut varautunut tällaiseen kattaukseen, joka oli kyllä kampa- ja sinisimpukoineen aivan gourmettasoa. Silmät kiittivät, makunystyrät kiittivät - ja ruokaa oli sen verran paljon, että vatsakin kiitti;)

Teatteriravintola sijaitsee Linnateatterin yhteydessä 3. kerroksessa - samassa, missä on myös teatterilava. Ravintolan ruualla ja palvelulla on jo aikamoinen maine - ruoka kannattaakin tilata ajoissa etukäteen. Ravintolaa on mahdollisuus myös vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin kuten vaikkapa synttärijuhliin tai työpaikan virkistysiltoihin. 

Ruokailun jälkeen siirryimme meille varatuille paikoille katsomaan illan esitystä, Jukka K. ja Divet -dragshowta. 


Miss Divetin (Marko Vainio) olen nähnyt kerran aikaisemmin mutta Jukka K. (Jukka Kuronen) oli vieraampi. Yhdessä nämä herrat - tai pitäisikö sanoa deagqueenit tarjosivat meille sellaisen shown, että enpä aiemmin ole livenä nähnyt ja kuullut yhden illan aikana niin montaa kotimaista ja ulkomaista huippulaulajaa kuin tuolla Linnateatterin lavalla oli. 

Saimme kuulla suomalaisia ja hieman ulkolaisiakin euroviisuedustajia ja lavalla kävivät myös monet ulkomaiset tähdet sekä tämän päivän suomalaiset huippuartistit. Näimme esim. Monica ja Ami Aspelundin, Katri-Helenan, Fredin ja Pave Maijasen ja vielä upean Conchita Wurstinkin laulamassa Rise Like A Phoenixiä. Kavalkaadiin liittyivät maailmantähdet Tina Turner, Bioncee, Celine Dion, Madonna ja moni muu. 

Ja kun Turun oma Michael Monroe hyppelehti lavalle, ajattelin jo, että aikookohan hän spagaatinkin vielä vetäistä. No - ihan emme spagaattia nähneet, mutta jos olisi vähän yllyttänyt, olisi sekin varmaan sieltä irronnut. Kyllä - peto oli irti Antti Tuiskulla ja suihkussa kävimme yhdessä Pete Parkkosen kanssa. Upeaa menoa!

Jukka K. & Divet -dragshow

kuva: Alex Aalto

Ei voi kuin ihmetellä näiden herrojen taituruutta. Aivan kansainvälistä tasoa ja he kelpaisivat kyllä mille estradille tahansa. Kaikki ne maneerit, ilmeet, eleet ja tyylit ovat vaatineet hurjan määrän harjoittelua - ja valtavasti lahjakkuutta. Jos Ami ja Monica Aspelundkin näyttivät melkeinpä enemmän itseltään kuin mitä kuvissa näyttävät, on se jo aikamoinen saavutus;) 

Nämä dragqueenit vetivät kyllä sellaisen shown, että enpä muista, koska olisin viimeksi niin paljon nauranut. Silmistä vain valui vesi ja vatsalihakset saivat kyytiä. Nauru on kyllä parasta vatsalihasjumppaa - ja parasta mielialalääkettä, sillä todellakin unohtuivat työt ja arjen murheet. Vielä kotonakin kelluin hyvän olon tunteessa.

Sen päätin, että jos nämä herrat lähiseuduille esiintymään tulevat, menen taatusti katsomaan. Ja saatanpa mennä vähän kauemmaskin!

Kiitos Linnateatterille aivan huikeasta illasta - kesällä nähdään ainakin Haluatko miljönääriksi -näytelmän katsomossa!

Onko Linnateatteri sinulle tuttu?
Jos on, niin mitä olit katsomassa?

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 


SHARE:

28 kommenttia

 1. Mukavalta kuullosti :) ja nam mitä herkkuja oli myös tarjolla :)Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. TYkkään Linnateatterin intiimistä tunnelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin - esitys tulee lähelle ihan eri lailla kuin suuremmissa saleissa.

   Poista
 3. Ei ole tuttu teatteri minulle, mutta onkos tuo ihme kun pyörin vaan täällä Espoo, Helsinki sektorilla :)
  Aivan mahtava päivä teillä on ollut. Ihanaa ruokaa, upeita näyttelijöitä ja vielä tuo dragshow.
  Mukavaa viikonloppua Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva ilta ja teatterin taika - siinä on sitä jotakin. Ja tottakai hyvä ruoka kruunaa koko kattauksen;)

   Poista
 4. Herkullisen näköisiä ruokia ja tuo esitys kuulostaa hauskalta. :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava postaus Lady, kiitos! Linnateatteri ei valitettavasti ole tuttu, mistä voin moittia pitkää välimatkaa. Monasti haikailen Turun, Helsingin ja Tampereen teatteritarjonnan perään... Linnateatteri kuulostaa tosi houkuttelevalta, ehkä sinne pitäisi suunnata visiitti loman yhteydessä. Ja muuten, täällä toinen Roopen viemä. Nauratti niin tuo kertomasi lehtitilaus. Meikätytöllä prikulleen sama kokemus, missä Lipastin kolumneillä oli merkittävä osuutensa, jotta tulin jatkaneeksi lehtitilausta:) Huumorinsa nappaa mennen tullen!

  Ihanaista viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannah - ja kyllä minä itsekin aina välillä harmittelen näitä välimatkoja Helsinkiin ja Tampereelle mutta onneksi Turussa on mistä valita. Ja Linnateatteria uskallan kyllä suositella - ei se turhaan ole Suomen neljänneksi suurin teatteri kävijämäärissä mitattuna!
   Ihanaa, että meitä Roopeen hurahtaneita on muitakin - ja vielä samalla lailla;)

   Poista
 6. Linnanteatteria en ole koskaan aiemmin kokenut Turussa joten olisiko tässä taas hyvä syy piipahtaa siellä ;) Teatteri kuuluu kesään joten täytyy alkaa suunnitella reissua. Ihania herkkuja myös - omnomnom!

  Mukavan rentouttavaa viikonloppua Ladylle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnateatteri on oikein hyvä syy piipahtaa Turussa;) Ja kesäteatterissa on aina sitä jotain - ja täällä on vielä tuo katettu katsomokin. Ja jos tule, kannattaa kyllä herkutella samalla;)

   Poista
 7. Olipa teillä kiva ilta siellä,teatteria ja herkkuja:)
  Kaunista viikonloppua Arja.

  VastaaPoista
 8. Oi kun teillä on ollut kiva ilta ja varmaan piristi kaikkien kiireiden keskellä. <3 Aivan ihanaa ja leppoisaa sunnuntaita Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva ilta ja osui oikeaan aikaan:)
   Ihanaa uutta viikoa sinulle, Tiia <3

   Poista
 9. Kuulostaa ja näyttää todella kivalle ja herkulliselle!

  VastaaPoista
 10. Suomalaista teatteria kaipaan erityisesti. Tosin en kesäteatteria hyttysineen :)

  Kiinnitti huomion, että oliko salaatinkastikkeelle tarjoiluastiana pieni Aalto-malja? Näytti velmulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elän toivossa, että kun Linnateatterin kesäteatteri sijaitsee kaupunkikorttelin sisäpihalla, jossa ei ole juurikaan kasvillisuutta, hyönteisetkin älyäisivät pysyä loitolla. Varmuuden vuoksi otan isännän kaveriksi - jos hän on vieressä, jättävät hyttyset kyllä minut rauhaan;)
   Ja kyllä - kovasti näyttää tuo tarjoiluastia Aalto-maljalta mutta tuskin on - pienissä Aalto-tuikkulyhdyissäkin on neljä aaltoa. Mutta varma en ole;)

   Poista
 11. Teattereissa on ihanaa käydä, Linnateatteri ei ole (ainakaan vielä) tuttu paikka minulle :)
  - Voi noita ruokia... varmasti oli herkullista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterissa on aina taikaa ja Linnateatteri on ihanan idyllinen ja tunnelmallinen. Ja ne ruuat - vieläkin huokailen;)

   Poista
 12. Linnateatterissa on tunnelmaa. Oli meillä hieno ilta! Ihanat syömiset, kivat tapaamiset ja loistava dragshow vielä illan päätteeksi. Ja parasta mahdollista seuraa, kiitos Arja!
  Tiesin Roope Lipastin, mutta nyt tutustuin hänen blogiinkin. Kiitos vinkistä. Roope katselee mainiosta vinkkelistä tätä maailman menoa.
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - Linnateatterissa on tunnelmaa ja ilta oli kertakaikkisen kiva - ja kiitos, seura vain paransi sitä;)
   Roope Lipasti -fani iloitsee, jos löysit blogin - sen parissa kuluu kyllä tovi jos toinenkin. Ja hymy huulilla:)
   Hyvää uutta viikkoa myös sinulle, Tuula <3

   Poista
 13. Mahtavat ruoat ja ohjelmaa! Oi tuommoiseen tapahtumaan olisi ihana päästä!

  VastaaPoista
 14. Monesti olen puhunut, että pitäisi mennä katsomaan Linna-teatteriin jokin esitys. Nyt kun hyvä ystävä muuttaa Turkuun, niin siellä tulee käytyä useammin ja näin mahdollisuudet teatterissa käyntiin kasvavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linna-teatteri on kyllä käymisen väärti jo ihan miljöönsäkin puolesta - saatikka sitten ohjelman ja ruuan;)
   Suosittelen kyllä tulevilla Turku -visiiteillä siellä käymään ja hankkimassa hyvää mieltä monin tavoin;)

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig