maanantai 10. heinäkuuta 2017

Elämä on varjoa ja valoa...

Edellisestä postauksestani on jo tovi vierähtänyt ja siihen on syynsä - eikä syy ole tällä kertaa hitaan bloggaamisen periaate.

Lomani olisi pitänyt alkaa tänään ja alkuperäisten suunnitelmien mukaan olisimme huomenna matkanneet kohti Pohjois-Karjalan mökkiä. Toisin kävi. Aloitin lomani jo viime viikolla keskiviikkona ja rakkaat maisemat ja polut jäävät nyt katsastamatta.

Hollolan kirkko

Olen Hollolassa hoitamassa ja auttamassa äitiäni, joka yrittää toipua operaatiosta, joka ei mennyt niin kuin piti. Toipua siihen kuntoon, että uusintatoimenpide voidaan kuun lopulla tehdä.

Äitini pääsi sairaalasta kotiin keräämään voimia viime viikon keskiviikkona ja sitä ennen olimme ehtineet kokea niin pelkoa kuin varovaista toiveikkuuttakin. Tämä on kahden viikon sisällä kolmas kerta, kun tänne Hollolaan saavuin - ja tällä kertaa viivyn täällä pitempään kuin aiemmilla kerroilla.

apilankukkia ja muita kedonkukkia

Elämä on varjoa ja valoa. Ja nämä molemmat ovat meidän perheellemme viimeisten viikkojen aikana taas kerran muistuttaneet siitä, mikä on elämässä tärkeintä.

violetti kukka

Elää tässä hetkessä, elää täysillä - ja elää rakkaintensa rinnalla. Hyvässä ja pahassa, ilossa ja tuskassa. Valossa ja varjossa.

villejä lupiineja

Elää ja rakastaa. Ja muistaa olla kiitollinen jokaisesta hetkestä, jotka yhdessä läheistemme kanssa saamme viettää. Meillä on vain tämä hetki - huomisesta emme tiedä.

valkoiset juhannusruusut


Viimeisin muistutus tuli eilen, kun saimme tiedon, että äidin sisar oli edellisenä yönä nukkunut pois. Tätini tila oli jo pitkään ollut vakava ja uutinen ei yllätyksenä tullut, mutta eihän suru-uutisiin kukaan koskaan valmis ole - sitä toivoa elätellään viimeiseen saakka.

päivänkakkara

Minä pysyttelen nyt täällä äidin luona. Ja olen kiitollinen jokaisesta hetkestä. 

Olen myös kiitollinen kaikista edelliseen postaukseeni tulleista kannustavista kommenteistanne ja äitikin varmasti ne jossain vaiheessa lukee. Sillä sen verran valoa uskallan nähdä, että toipuminen edistyy ja että se uusi operaatio kuun lopulla onnistuu - ja surffimummi palailee vielä linjoille.

Sitä, milloin itse taas palailen linjoille, en osaa ennustaa. Se voi olla tänään - tai vasta ensi kuussa. Elämä on nyt muualla kuin blogeissa tai SoMessa - en ole ehtinyt enkä jaksanut lukea muiden blogeja, en kommentoida - ja muitakin Some-kanavia olen vain vilkuillut.  

Tärkeimmät asiat ensin. 

Näillä Hollolassa otetuilla kuvilla toivottelen 

Valoisia kesäpäiviä kaikille - pitäkää huolta toisistanne!


Lady of The Messiä voit seurata myös SHARE:

93 kommenttia

 1. Toivottavasti äitisi toipuu ja uusi leiikaus menee hyvin. Voimia ja kauniita kesäpäiviä sinne Hollolaan!

  VastaaPoista
 2. Toipumista ja voimia uuteen leikkaukseen äidillesi sekä auringonsäteitä hänen poskilleen. Toipilaana on parasta, kun on apua, rakkautta ja lämpöä lähellä <3 Ja sinulle, Arja, kauniita kesäpäiviä läheisen rinnalla <3

  VastaaPoista
 3. Voimia ja jaksamista sinulle ja äidillesi ❤

  VastaaPoista
 4. Sitä se elämän räsymatto on: täynnä heleitä, mutta myös tummia raitoja,jotka korostavat iloisempia värejä.
  Paljon voimia Sinulle ja erityisesti äidillesi pikaista toipumista. On tärkeää, että olet nyt läsnä hänelle. Kaikkea hyvää teille! <3

  VastaaPoista
 5. Voimia ja kauniita kesäpäiviä sinulle ja äidillesi💚.

  VastaaPoista
 6. Elää hetkessä ja nauttia siitä... se ole tärkeintä... Sitä minä opettelen, joka päivä. Sinulle ja äidillesi toivon voimia ja jaksamista <3

  VastaaPoista
 7. Äkkiä voi näitä käänteitä tulla, sekä hyvään että huonompaan suuntaan. Äidillesi toipumista ja itsellesi voimia vaikeaan elämäntilanteeseen <3

  VastaaPoista
 8. Toipumista äidillesi ja voimia sinulle ja kanssakulkijoille, ❤

  VastaaPoista
 9. Koskettavia ajatuksia ja sanoja - toivon sinulle ja perheellesi valtavasti voimia ja rakkauden täytteisiä päiviä. Sinulla on kyky nähdä kaikki se kaunis vaikka elämä joskus koettelee kovemmalla kädellä. Paljon haleja ja sydämen kuvia <3

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että olet Äitisi apuna♥♥
  Koskaan ei todellakaan tiedä, koska aika täyttyy. Naapuritalosta lähti 49 vuotias rouva viimeiselle matkalle, juuri ennen juhannusta.

  VastaaPoista
 11. Voimia ja aurinkoa sinulle ja Äidillesi ❤

  VastaaPoista
 12. Juuri näin. Itse suuren surun kanssa joka päivä elävänä toivotan teille kaikille paljon valoa ja rakkautta ❤️

  VastaaPoista
 13. Arja, "meillä on vain tämä hetki, huomisesta emme tiedä".
  Toipumista äidillesi ja voimia sinulle tukemiseen. Olet ajatuksissa!

  VastaaPoista
 14. Toipumista äidillesi ja osaanotot tätisi poismenosta.

  Ja voimia sinulle ❤

  VastaaPoista
 15. Osanotot tädin poismenosta ja toivottavasti äitisi toinen leikkaus menee paremmin ja toipuminen voi oikeasti alkaa. <3

  VastaaPoista
 16. Oi, voimia koko perheelle ja paranemista äidillesi <3

  VastaaPoista
 17. Paljon voimia ja jaksamisia sinulle Arja, osanottoni tätisi poismenon vuoksi,ja toivottavasti äitisi toipuu. Ja että sinä saat nähdä ehkä ihan vähäsen niitä ihania maisemiakin. Haliterkut:)

  VastaaPoista
 18. Siunausta ja jaksamista Arja sinulle ja rakkaillesi. Hanna

  VastaaPoista
 19. Todellakin tärkeät asiat ensin. Kaikki muu on turhaa. Lämpimät halit täältä <3

  VastaaPoista
 20. Lämpimiä ajatuksia minulta sinulle ja äidillesi!

  VastaaPoista
 21. Toipumista ja voimia äidillesi! Voimia myös sinulle!

  VastaaPoista
 22. Pikaista paranemista äidillesi ja voimia teille kaikille <3

  VastaaPoista
 23. Voimia Lady sinulle ja äidillesi. Huoli on aina, kun on operaatioita ja iäkkäämmän ihmisen kanssa kaikki on vielä pelottavampaa. Toivottavasti kaikki menisi hyvin. <3

  Mies haki tänään tänne muistisairaat vanhempansa (mökille) appiukko niin nautti ruoasta ja kaikesta, mutta anoppi ei muistanut hänelle rakasta kesäpaikkaa ja voi huonosti, eikä pystynyt syömään. Yksi piristyksen hetki kuitenkin oli, hän näki vaaleanpunaisen essie kynsilakkani ja halusi itselleen myös vaaleanpunaiset kynnet, se oli ihana ihana pieni valon hetki <3

  Paljon halauksia <3

  VastaaPoista
 24. Voimia sinulle! On hienoa että voit olla äitisi lähellä ja apuna, tärkeää teille molemmille.

  VastaaPoista
 25. Voimia sinne ja toipumista äidillesi! Elämä kyllä aina osaa yllättää, niin hyvässä kuin pahassa. <3

  VastaaPoista
 26. Ja tärkein niistä on rakkaus. Rakkaus, välittäminen, huolehtiminen, läheiset ihmiset; ne ovat tärkeintä maailmassa ja kaikki muu saa odottaa... Toivon äidillesi pikaista toipumista ja lämmin osanottoni tätisi poismenon johdosta.

  Voimia sinulle itsellesi!

  Terveisin, Johanna

  VastaaPoista
 27. First things first, some kyllä jaksaa odottaa. Lämpimiä ajatuksia ja voimia ❤

  VastaaPoista
 28. Paljon voimia ja kauniita hetkiä rakkaiden kanssa! ❤️

  VastaaPoista
 29. Tsemppiä lady sinulle ja äidillesi. Meidän pitää muistaa nauttia näistä hetkistä ja koskaan emme tiedä sitä, että mitä elämä meidän varaamme laskee. ❤️

  VastaaPoista
 30. Oikein paljon voimia sinne <3

  VastaaPoista
 31. Olette ajatuksissani ja sanon pienen rukouksen äitisi puolesta. Osanottoni tädin poismenon johdosta.

  VastaaPoista
 32. Voi miten ikävää kuulla, että näin kävi. Toivottavasti äitisi tokenee. Halauksia sinne ja toipumista äidillesi! <3

  VastaaPoista
 33. Hyvää kesää, Arja, osanotto tätisi poismenon johdosta ja äidillesi toipumista! Meillä on tosiaan tämä hetki ja ollaan onnellisia siitä.

  VastaaPoista

 34. Osanottoni tätisi poismenon johdosta ♥
  Tämän kevään ja kesän kuluessa on elämä näyttänyt meillekin miten yhtäkkiä ja yllättäen se voikaan päättyä. Entistäkin hitaampaa on ollut minunkin postaustahtini ja muutenkin täällä somessa oleminen on vähentynyt. Asiat on vaan laitettava tärkeysjärjestykseen.
  Voimia sinne sekä sinulle että äidillesi toipumiseen ♥

  VastaaPoista
 35. Osanotto täältäkin ja voimia sekä jaksamista! Elämä on täynnä yllättäviä valoja ja varjoja. Koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan. Hyvistä hetkistä pitää nauttia. Lueskelin tuossa sinun postaustasi jo aiemmin tabletilta mutta kommentoiminen on sillä sen verran kökköä että nyt vasta sain aikaiseksi. Kirjoituksesi herättää aina vähän mietteitä omista ratkaisuista ja siitä mikä oikeasti on tärkeää. Pikaista toipumista potilaalle ja paljon lepoa ja jaksamista sinulle<3

  VastaaPoista
 36. Tätä tämä elämä on, valoa ja varjoja. Toivotan äidillesi voimia toipumiseen ja että toinen leikkaus voidaan tehdä ja se onnistuu. Sinulle toivotan voimia kulkea rinnalla.

  Minun äitini tila on huono ja kesäloma on mennyt pitkälti hänen rinnallaan. Joko minä tai sisarukseni olemme olleet läsnä ja auttaneet. Silti tuntuu koko ajan riittämättömältä ja huono omatunto painaa surun lisäksi. Äiti asuu jo palvelutalossa, missä hänestä hyvin huolehditaan, mutta meidän läheisten apu läsnäolosta puhumattakaan on aina tervetullutta, ja tietysti haluammekin auttaa. Toivoisin niin äidilleni vielä lisäaikaa, mutta nämä asiat eivät ole meidän käsissämme. Yritän olla kiitollinen, että olen saanut äidin näinkin kauan pitää.

  Voimia sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja voimia myös sinulle ja läheisillesi, Tiina <3

   Poista
 37. Rakkautta, voimia ja ennen kaikkea niitä valonpilkahduksia. <3

  VastaaPoista
 38. Tiedän paremmin kuin hyvin mitä käyt nyt läpi ja toivon sinulle paljon voimia jaksaa kulkea läpi huolen taas terveisiin päiviin.
  Arvokkainta mitä voi koskaan toiselle antaa on läsnäolo, tuki ja Rakkaus. On ihanaa että saatte olla nyt yhdessä ❤️❤️
  Lämpimin halauksin
  Lampeel ��

  VastaaPoista
 39. Kiitos, Satu - sekä tuo pääovi että Akuutin ovi ovat auenneet hieman liian usein viimeisinä viikkoina. Nyt näyttää jo hieman valoisammalta ja toivon totisesti, että ei tarvitse noita ovia aukaista ennen kuin ensi viikon lopulla, jolloin uusintayritys toimenpiteelle tehdään.

  VastaaPoista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig