torstai 27. heinäkuuta 2017

Koti on maailman paras paikka

Kaksi ja puoli viikkoa vierähti hujauksessa Hollolassa, missä olin hoitamassa äitiäni, kun hän pääsi kotiin sairaalasta toipumaan pieleen menneestä operaatiosta ja vahvistumaan uutta toimenpidettä varten.

Lämmin kiitos kaikille teille edelliseen postaukseeni kommentoineille ja tsemppiviestejä lähettäneille. Kaikki rukoukset ja virtuaalihalit ovat olleet nyt enemmän kuin tervetulleita. 

lady of the mess - heinäkuun instagramkuvia

Tuohon kahteen ja puoleen viikkoon mahtui siihenkin kaikenlaista: erästä äidille määrättyä lääkettä jouduin kolmeen kertaan hakemaan apteekista, sillä jostain syystä sairaalassa ei oltu osattu laskea oikein lääkkeen riittävyys siihen saakka, kun uusi toimenpide tehdään. Jouduin soittamaan kaksi kertaa sairaalaan ja selittämään, että "eihän tämä vieläkään riitä". Ja yhden kerran jouduimme lähtemään päivystykseen, kun äidin sykkeet hyppivät miten sattuivat. Ilmeni, että sairaalassa ei oltu määrätty ollenkaan reseptiä juuri siihen lääkkeeseen, jota äiti olisi välttämättä tarvinnut. Sairaalassa ollessa sitä oli hänelle kuitenkin annettu. No - äiti joutui jäämään yhdeksi yöksi sairaalaan, jotta sydän saatiin rauhoittumaan. Kun hän sai tämän lääkkeen, alkoi toipuminenkin. Ja uutta operaatiota siirrettiin viikolla.

Viime viikon lopulla hän oli jo sellaisessa kunnossa, että uskalsin palata kotiin isännän kyydissä. Tällä hetkellä hän pärjää jo aika hyvin ja veljeni käy häntä päivittäin auttamassa. 

Täällä kotona on myös ollut vilinää ihan riittämiin - koti on kuin hävityksen kauhistus, sillä isäntä on minun Hollolassa ollessani käynyt Sauvon farmilla tekemässä pientä remppaa: maalannut traktoria ja ovia ja olihan hän täällä kotonakin hieman puuhastellut: maalannut pihakalusteita ja autellut appivanhempia. Kiire näytti olleen, sillä kotona oli tehty vain pikasiivous;)

Tall Ship Racers 2017 Turku

Viikon lopulla ehdimme sentään ihailemaan Turkuun purjelaivoja, kun Tall Ship Racers 2017 täällä sai kansan liikkeelle.

Tall Ship Racers 2017 Turku

Sää suosi tapahtumaa ja Turussa tapahtuman kävijäennätys rikkoutui - ensimmäisten arvioiden mukaan kokonaiskävijämäärä ylti 544000 henkilöön!

Tall Ship Racers 2017 Turku

Me kävimme Aurajokirannassa vain sunnuntaina ja hetken kiertelimme alueella. Puhti ei kuitenkaan nyt riittänyt sen kummempaan ilakointiin mutta jo edes lyhyt pyrähdys ihmisten ilmoilla ilahdutti kummasti.

Alkuviikko onkin mennyt kotitöissä ja pyykkiä pestessä sekä pähkäillessä, mitä kaikkea matkalaukkuun saa mahtumaan , sillä lähdemme isännän kanssa huomenaamulla muutaman päivän matkalle Amsterdamiin. Pakkaukset ovat puolitiessä niin kuin aina ja vielä ei ole minkäänlaista matkaintoa. No - se tulee kyllä viimeistään aamuvarhaisella Turun lentoasemalla. Kuten monesti aiemminkin lennämme Turusta Riikaan ja vaihdamme siellä konetta. On niin paljon mukavampi lähteä ja etenkin palata reissusta Turkuun, kun kotiin kentältä pääsee hetkessä.

Nuoriso toimii matkan ajan kotivahtina ja luulenpa, että ihan mielellään, sillä lämmintä on luvassa ja pihalla on grilli käytössä - eikä varmaan haitanne sekään, että  meillä voi hyrisyttää ilmalämpöpumpulla viileyttä öiksi;)

Kun palaamme matkalta, onkin edessä äidin toimenpiteen uusinta ja ensi viikon lopulla lähden taas Hollolaan. Toivottavasti tällä kertaa sairaala hoitaa osuutensa mallikkaammin kuin edellisillä kerroilla!

"Koti on maailman paras paikka" - näin totesi äitini, kun hän kolmisen viikkoa sitten palasi sairaalasta kotiinsa. Ja niinhän se taitaa olla useimmille meistä.

Micu The Cat

Kun itse palasin kotiin Hollolasta, ei haitannut sekamelska eikä hävityksen kauhistus, sillä portailla odotteli Micu-kisuli. Hetken katseli ja tuli sitten antamaan pusun poskelle. Ja sen jälkeen alkoi komento - eikun palvelija töihin;)

Sanotaan, että koti on siellä, missä sydän on. On se koti, missä elämme ja yömme vietämme. Turvapesämme ja akunlatauslaiturimme. Mutta ovat myös ne kodit, missä ovat läheisemme ja rakkaamme. Entiset kotimme ja sielunmaisemamme. Ne paikat, joissa sielumme lepää ja ne seinät, jotka meitä maailmalta turvaavat.Ne ihmiset, jotka sydämiimme suljemme. Ja ne hetket, jotka sinne talletamme.

Nyt on aika pakata kapsäkki ja yrittää herätellä matkainnostusta. Reissussa on yleensä mukavaa - ja mukavaa on myös aikanaan palata reissusta. Kotiin. Maailman parhaaseen paikkaan.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 
SHARE:

38 kommenttia

 1. Äidillesi tsemppiä ♡ ja teille oikein ihanaa reissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marru - reissu meni hyvin ja äidin toimenpide on huomenna, joten nyt on vain toivottava, että kaikki menee hyvin.

   Poista
 2. Nautihan Amsterdamista, se on tunnelmallinen kaupunki, jossa olen käynyt varmaan kymmenkunta kertaa. Jos teillä on aikaa, niin suosittelen Delfinariumia, Efteling-huvipuistoa, Apenheulia ja jos ei ole aikaa, niin Damin lähellä on Zaanse Schansin ulkoilmamuseo, joka on kiva. Anne Frankin museoon kannattaa mennä hieman ennen sen aukeamista, se on vaikuttava paikka. Ota yhteyttä, kun olet naapurikunnassa, olisi kiva käydä vaikka Kariniemessä kahvilassa satamassa, jollet meille ehdi.
  Mukavaa matkaa ja tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amsterdamista nautittu ja siihen ihastuttu:) Ja otan yhteyttä jos sen vielä tällä tulevalla Hollolan matkalla niin seuraavalla <3

   Poista
 3. Äidillesi on ollut ihanaa tietää että sinä olet lähellä ja autat tarvittaessa.
  Hienoa että nyt ehkä hänen vointinsa rupeaa kohenemaan ja hienoa että sinä pääsit hiukan "ulos" laivoja katselemaan.
  Oikein hyvää ja rentouttavaa matkaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on ollut suuri lahja saada viettää äidin kanssa aikaa ja kerrankin näin päin, että minä olen auttamassa <3 Ja kiitos - matka meni hyvin ja oli rentouttava.

   Poista
 4. No olipahan mokailuja sairaalassa, onneksi äitisi on nyt paranemaan päin. Tsemppiä seuraavaan leikkaukseen. Aivan ihanaa matkaa teille kahdelle ja ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - mokailuja on nyt ollut riittämiin, joten toivottavasti huominen uusinta onnistuu hyvin. Ja kiitos - matka meni oikein hyvin <3

   Poista
 5. Mukavaa matkaa Amsterdamiin 😊
  Viehättävä on tuo kaupunki. Nauttikaa! Ja toivotaan todella, että Päksi hoitaa kunnialla osuutensa äitisi operaatiossa. Voimia ja tsemppiä äidillesi ja sinulle.

  Terv. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - matka oli mukava ja kaupunki aivan ihastuttava! Ja toivotaan todella, että huominen uusinta äidin operaatiolle onnistuu <3

   Poista
 6. Äidillesi voimia ja kuntoutumista sitten toimenpiteen jälkeen ja sinulle hyvää reissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - äiti on kuntoutunut hyvin ja huomenna on uusintaoperaatio, joten ei voi muuta kuin ristiä kädet ja uskoa parasta <3 Reissu oli oikein hyvä:)

   Poista
 7. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! Toivottavasti tällä kertaa sairaalassa kaikki menee suunnitelmien mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - reissu oli hyvä ja rentouttava. Ja toivottavasti todellakin kaikki huomisessa operaatiossa menee hyvin!

   Poista
 8. Noi purjeveneet on kivoja.
  Hyvää lomaa teille.

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus ja miten kaikki onkin mennyt pieleen ja lääkkeitä myöten. Toivottavasti seuraava operaatio menee nyt mallikkaasti <3

  Totta tuo, että sydän on monessakin paikassa, joten ehkä se koti on aina siellä, missä perhe ja rakkaat on.

  Kaunista viikonloppua ihana Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia - toivottavasti huominen operaatio onnistuu hyvin eikä uusia yllätyksiä enää tule <3
   Kiitos - ihanaa viikkoa myös sinulle, Tiia <3

   Poista
 10. Tsemppiä äidillesi,toivottavasti sydän pysyy kunnossa. Upeita ovat nuo purjelaivat,muistan kun sama tapahtuma oli Helsingissäkin.
  Ja oikein hyvää matkaa Amsterdamiin,yhteen entiseen asuinkaupunkiini:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti sydän todellakin kestää huomisen uusintaoperaation ja uusia yllätyksiä ei enää tule.
   Amsterdam yllätti iloisesti - en muuten tiennytkään, että olet sielläkin asunut. Missä päin kotisi oli?

   Poista
 11. Hienosti olet kirjoittanut taas - meillä on tavallaan monta kotia. Hyvää matkaa teille !

  VastaaPoista
 12. Äidillesi tsemppiä ja pikaista toipumista ♥
  Sinulle ja miehellesi hyvää matkaa Amsterdamiin - ihana kaupunki!
  Nauttikaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo - äidin operaatio tehdään huomenna joten täällä toivotaan todellakin parasta <3
   Ja kyllä - nautimme Amsterdamista oikein kunnolla!

   Poista
 13. On tullut paljon nähtyä kuvia tuolta Turun tapahtumasta. Tuli fiilis, että on ollut mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tapahtumasta on kyllä ollut runsain mitoin tarjolla - eikä ihme, sillä ihmisiä siihen osallistui hurja määrä:)

   Poista
 14. Kiva kuulla, että äitisi voi paremmin. Näistä sairaala- ja lääkekuvioista kyllä olen aika hämmästynyt. Onneksi olit siellä apuna ja tukena!

  Hyvää matkaa! Ja kiitos kauniista kesäkuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä kuviot ovat minutkin yllättäneet - aivan liian monta koukeroa on nyt olla matkassa joten huomiselle uusintaoperaatiolle toivon parempaa! Onneksi todellakin pystyin olemaan paikalla ja minulle oli suuri lahja saada olla kerrankin apuna <3
   Kiitos - matka meni oikein hyvin:)

   Poista
 15. Mukavaa että äitisi voi hyvin :) Koti on tosiaan maailman paras paikka minunkin mielestäni :) mukavaa elokuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on kuntoutunut hyvin ja uusintaoperaatio on huomenna - toivottavasti tällä kertaa kaikki menee niin kuin pitääkin!
   Ja kyllä - koti on maailman paras paikka. Juuri äsken totesin näin miehelleni - tulimme yöllä kotiin reissusta ja vaikka matka olikin oikein onnistunut, on kotiinpaluu aina ihanaa <3

   Poista
 16. Kaikkea hyvää äidillesi ja kyllä, koti on maailman paras paikka.

  Hyvää elokuuta <3

  VastaaPoista
 17. Arja, elämme hyvin samanlaisia aikoja, eli meillä on menossa äidin monet 'jutut' nyt sekä samalla pitkät jäähyväiset R:n pikkuveljelle. On olemassa kahdenlaset ruuhkavuodet, ne ensimmäiset kun lapset olivat pieniä ja nämä toiset nyt. Siirismme suosiolla syysmatkamme keväälle, sillä ei ole kiva olla reissussa huoli ja hätä mielessä.

  Elokuun viikonloppua kuitenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - toisissa ruuhkavuosissa mennään! Olen juuri nyt äidin luona Hollolassa ja pysyttelen täällä vielä tämän viimeisen lomaviikkoni. Äiti pääsi perjantaina sairaalasta, sillä uusi toimenpide onnistui hyvin ja äiti on aika hyvässä kunnossa. Mutta ei vielä niin hyvässä, että jaksaisi hoidella kauppa-asioita tai muitakaan, joten auttelen täällä ja pidän seuraa.
   Kyllä sitä toivoisi, että asuisi lähempänä mutta onneksi veljeni asuu täällä ja auttelee äitiä todella paljon. Nyt hänkin on pystynyt lomailemaan rauhassa, kun minä olen ollut täällä.
   Voimia teille - jäähyväiset eivät ole helppoja koskaan. Lomamatkoille löytyy kyllä aikansa mutta sitä aikaa, minkä vietämme läheistemme kanssa, ei voi millään mitata. Itse koen saaneeni suuren lahjan, kun olen saanut kerrankin viettää aikaa äitini kanssa ja auttaa häntä.

   Poista
 18. Ihan täyspäiväistä hommaahan vanhenevan vanhemman asioiden hoito ja auttaminen on. Näinhän se menee, ympyrä sulkeutuu. Joskus ne olimme me, joista äiti huolehti, nyt on meidän vuoromme. Give back. Tsemppiä ja jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on - vaikka äitini onkin ihan täysipäinen, niin kunto on mennyt alas kuin lehmän häntä näissä toimenpiteissä ja puutteellisessa lääkityksessä. Onneksi ollaan toivottavasti jo voiton puolella ja äiti saa rauhassa kuntoutua. Ja totta myös tuo, että nyt on meidän vuoromme olla avuksi <3

   Poista
 19. Olen tämän lukenutkin jo jossain vaiheessa ja kauhistelin noita sattumuksia, joita äidillesi sairaalassa tapahtui. Hyvä kun olit paikan päällä. Toivoitan äidillesi parempia vointeja ja kuntoa. Ja itsellesi myös voimia kaikkeen tähän. Mukavaa kun ehditte kuitenkin käydä ihanassa Amsterdamissa, vaikka huoli oli varmasti sielläkin mukana. Olen käynyt blogissasi kurkkaamassa , mitä sinulle kuuluu. Mutta arvannut, että sinulla on ollut varsin kuluttava kesä ja töihin menokin alkoi aikamoisella kiireellä, joten first things first.
  Hyvää alkanutta syyskuuta sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula - äiti voi jo paljon paremmin ja arki on alkanut liiankin kiireisenä. Mutta pikku hiljaa palailen tännekin blogistaniaan;)
   Hyvää alkanutta syksyä myös sinulle <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig