sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Hyvästit kesälle 2017 - kesälle, joka ei unohdu

On jo syyskuu. Mennyt on kesä, joka ei unohdu. Minulle tästä kuluneesta kesästä muodostui vallan toisenlainen kuin oli alunperin suunniteltu. Kuten aiemmissa postauksissani olen kertonutkin, äitini pieleen mennyt operaatio muutti lomasuunnitelmat ja väliin jäi esimerkiksi jokakesäinen Pohjois-Karjalan mökkireissu. Mutta tilalle tuli muuta - tuli sellaisia hetkiä äidin kanssa, jotka eivät unohdu. Tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että saimme äidin kanssa yhteisen kesän. Ja toivon, että niitä kesiä tulee vielä lisääkin, sillä tällä hetkellä äiti voi jo paremmin. 

punaiset orapihlajanmarjat

Isännän kanssa ehdimme äidin toimenpiteiden välillä käväistä myös muutaman päivän lomalla Amsterdamissa ja siitä matkasta aion vielä teillekin tuota tuonnempana kertoa. 

Elokuun puolivälissä palailin Hollolasta äidin luota ja työt alkoivat. Viisi ja puoli viikkoa lomilla tiesivät sitä, että kiirettä piisasi. 

Ja ensimmäisen työviikon päätteksi sitten jysähti. Pray for Turku - sen tulemme muistamaan aina. Sen, kun pahuus tuli lähelle. Suurin osa meistä tiesi toki, että emme terrorilta Suomessakaan tule säästymään, vaikka toisin toivoimme. 

Turun tuomiokirkko elokuussa 2017

Olin itse tulossa töistä tuona perjantaina isännän kyydissä, kun tyttäreni soitti ja varmisti, että ettehän vain ole Turun keskustassa. Ja kertoi, että torilla on joku heilunut puukon kanssa. Samalla kuulin, että läheiseni ovat turvassa. Kotona avasin läppärin ja saman tien tuli ensimmäinen viestintätiimini viesti. Perjantai-ilta, lauantai ja suurin osa sunnuntaitakin kuluivat kotona kriisiviestinnän parissa. 

Turun tori täyttyi kukista ja kynttilöistä, kirkot avasivat ovensa ja surevat ihmiset yli uskontorajojen etsivät lohtua toisistaan ja jostakin suuremmasta. Siitä, mikä kullekin pyhää on. Yhdessä, rinta rinnan hiljennyttiin ja surtiin. 

Vaan oli myös toisenlaisia tuntoja. Tuli heitä, jotka toisten surua ja pelkoa hyväksikäyttäen kylvivät vihaa ja raivoa. Pelätä saa ja se on luonnollistakin mutta vihalle ei pidä antaa valtaa. Myönnän pelkääväni itsekin. En pelkää turvapaikanhakijoita, en toisenuskoisia tai -värisiä vaan pelkään niitä suomalaisia, jotka tätä vihaa levittävät. Sillä se viha kohdistuu meihin kaikkiin, jotka uskallamme olla eri mieltä heidän kanssaan. 

Ei vihalla vaan rakkaudella. Näin tahdon ajatalla ja uskon suurimman osan meistä samoin tuntevan. Välitetään. Autetaan ihmisiä hädässä. Lohdutetaan ja surraan yhdessä surevien kanssa. Pidetään huolta toisistamme. Sillä hyvä voittaa pahan. Aina. 

Rantamaisema Ruissalossa

Ruissalon kylpylän piha

Työkavereillani kriisityö jatkui heti maanantaina mutta minä pääsin rauhoittumaan ja lepäämään Ruissaloon, jossa alkoi kuntoutuskurssini. Tälle kurssille hain kesäkuussa, sillä halusin Back-to-fit -projektilleni vielä lisävahvistusta. Tämä kurssin ensimmäinen jakso kesti viisi päivää ja eivätpä olisi voineet parempaan saumaan nämä päivät osua.

punaiset ruusut Ruissalossa

Tuon kriisiviestintäviikonlopun jälkeen olin aivan turta - en ollut ehtinyt edes surra kunnolla. Mutta tuolla Ruissalon upeissa maisemissa, meren äärellä ja luonnon keskellä jäi kaiken kuntoilun ohella aikaa myös itselle. Hiljaisuus ja luonto tekivät tehtävänsä ja hoitivat väsynyttä vanhaa naista. Ja rauha palasi mieleen ja sieluun.

punaiset puolukat

Ruissalosta palattuani vietimme vielä viikonlopun perheen kanssa Sauvon farmilla. Grillailimme, saunoimme ja kävimme mustikassa. Saalistakin tuli ja lisää tulee sitten, kun nuo kuvan puolukat kypsyvät. Ehkä ensi viikon lopulla? 

Minulle mennyt kesä on taas kerran terävöittänyt sen, mikä elämässä on tärkeintä: se, että pidetään huolta toisistamme. Vietetään aikaa rakkaittemme ja ystäviemme kanssa. Eletään joka hetki täysillä. Blogissakin on eletty hiljaiseloa - ja ihan ilman tunnontuskia. Tärkeimmät asiat ensin. 

Kiitos kaikille teille, jotka täällä olette hiljaiselosta huolimatta jaksaneet käydä vierailulla ja jotka olette tämän kesän aikana muistaneet sekä äitiäni että minua. Näillä eväillä mennään jatkossakin - tosin blogiin saattaa päivityksiä hieman useammin tipahdella. 

Millainen oli sinun kesäsi?
Ja millaisia muistoja siitä sinulle jäi?

Hyvää syksyn alkua kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 
SHARE:

54 kommenttia

 1. Kyllä oli kamala tuo Turun tapaus!

  VastaaPoista
 2. Turun tapaus järkytti meitä kaikkia

  VastaaPoista
 3. Kesäsi on ollut elämää täynnä, läheisyyttä ja turvaa sekä surua ja pelkoa - epävarmuutta läheisistä ja tuntemattomista, mutta myös kokemuksia ihmisten halusta auttaa. Hieno elämäm kesä - voisi ehkä kaikesta huolimatta sanoa.
  Minua postauksessasi koeketti tällä kertaa eniten rauhoittavat valokuvat ja tekstisi äidistäsi, jonka kanssa olet saanut sairaudesta huolimatta kokea hidnoja hetkiä ja ehkä uudenlaista lähestymistä. Tai peilaan omia tuntojani. Äitini lähenee yhdeksää kymppiä, ja vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana olen osannut, "ehtinyt" ja tajunnut rauhoittua hänen rinnalleen kun tapaamme. Ja se on antanut ja antaa edelleen minulle paljon - läheisyyttä, rakkautta ja iloa. Vaikka kummallakin meillä on vaivamme ja murheemme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri kuvaamallasi tavalla menneen kesän koen! Ja kyllä - äidin kanssa vietetty aika on arvokkainta, mitä kesästä sain. Onneksi minulla oli mahdollisuus siihen <3

   Poista
 4. Ihana kuulla, että äitisi voi paremmin. <3 Tuo suomalaisten viha tuli itselle jotenkin suurena suruna ja järkytyksenä, onhan se pinnan alla kytenyt, mutta Turun tapahtuma sai sen puhkeamaan oikein kunnon liekkeihin.

  Oma kesä meni hyvin, vaikka olisin kyllä suonut hieman parempia ilmoja, huomasin, että viikkoa auringossa kirkasti aivan eri tavalla omaa mieltä kuin kylmä alkukesä täällä kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti todellakin voi jo paremmin ja parin viikon päästä menen taas käväisemään hänen luonaan. Tänä kesänä tajusin sen taas, miten arvokasta tuo yhteinen aika on <3
   Tuo viha on jotain todella pelottavaa - siinä, mitä kaikkea pahaa ihminen voi toiselle haluta, ei ole mitään määrää. Mutta onneksi sitä hyvää on niin paljon enemmän <3
   Toivottavasti saadaan upea syksy korvaamaan noita kesän säitä!

   Poista
 5. Kiva kuulla, että äitisi voi jo paremmin. Omalla isälläni oli nivustyräleikkaus 10.8. ja sen piti olla ihan perusleikkaus paikallispuudutuksella. Kotiutus seuraavana päivänä ja melko kivuton.
  Haavakohta alkoi kuitenkin punottaa viikon kuluttua ja tulla pientä lämmönnousu. Ollaan jonotettu Jorvin päivystyksessä 4-6 tuntiin/kerta jo kolmasti kunnes nyt perjantaina isä sai vihdoin antibiootit ja haava aukaisiin osittain. En ymmärrä julkisen sairaanhoidon tehottomuutta?

  Oma kesäni meni oikein mukavasti muuten. Vierailin Turussa viikko sitten ja sattumalta näin myös kynttilämeren kukkineen torila. Tuli hetkellinen surullinen olo mutta elämä jatkuu kuitenkin. Haluan uskoa siihen, että maailmassa on paljon enemmän hyviä kuin pahoja ihmisiä. Suuri kiitos viranomaisten ripeälle toiminnalle ja torillaolleille tavallisille auttajille.

  Mukavaa sunnuntaita ihanalle Ladylle <3 toivottavasti nähdään pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti todellakin voi jo paremmin! Toivottavasti lääkitys tehoaa ja isäsi haava paranee. Kyllä tämä kesä viimeistään on avannut silmäni julkisen terveydenhoidon tehottomuudelle - eikä kyse ole ihmisistä, jotka siellä työtään tekevät, vaan itse järjestelmässä on jotain vialla ja ihan kunnolla. Tiedonkulku takkuaa ja sairas ihminen jätetään yksin selvittelemään ties mitä asioita.
   Yhdyn uskoosi siitä, että maailmassa hyviä ihmisiä on enemmistö - ja että sille pahalle ei saa antaa pikkusormeaankaan.
   Kiitos - mukavaa sunnuntaita ja alkavaa syksyä myös sinulle, Marjo - ja toivottavasti pian nähdään <3

   Poista
 6. Kesääsi on mahtunut paljon, mutta on ihana kuulla, että äitisi voi paremmin nyt.
  Turun tapaus oli kamala ja kosketti monia. Jätti ihmisten mieleen epävarmuutta ja pelkoa. Se oli varmasti jollain tavalla odotettavissa, mutta kuitenkin sitä aina jotenkin ajattelee, ettei sitä tapahtuisi täällä Suomessa, mutta näin vain kävi.

  Oma kesäni on ollut vivahteikas, ja oikein ennätyskesä juhlien suhteen :)
  Olen nauttinut.

  Kivaa sunnuntaita Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesään mahtui paljon vaikka hitaammalla tahdilla eleltiinkin. Ja äiti voi todellakin paremmin <3
   Turun tapaus oli kamala - tiesihän sen, että emme me täällä Suomessa voi noilta pahuuksilta säästyä, mutta kuitenkaan ei osannut odottaa, että miltei kotiovella se sitten tapahtui. Ja varmasti jätti jälkeensä monenlaisia tuntoja - ja pitkäksi aikaa.
   Kiva kuulla, että sinun kesääsi on mahtunut vivahteita ja juhlia - juhlia ei koskaan voi olla liikaa;)
   Kivaa sunnuntaita myös sinulle, Souliina <3

   Poista
 7. Kun elämästä ei koskaan tiedä, mitä se tullessaan tuo, niin tärkeintä on olla läheisten kanssa, rakastaa ja tulla rakastetuksi. Mukavaa syksyn aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin - tärkeintä on olla läheisten kanssa <3
   Mukavaa syksyn alkua myös sinulle <3

   Poista
 8. Ihanaa kuulla, että äitisi voi paremmin, tämä oli hyvä uutinen. <3 Samaa mieltä, ei vihalla vaan rakkaudella <3 Oli järkyttävää lukea kommentteja, että toivonpa että kaikille maahanmuuttajamielisille kävisi niin, kuin Turu uhreille. Tuollainen vihapuhe on kolikon toinen puoli vihasta... :( surulliseksi teki.

  Oikein ihanaa syyskuun jatkoa Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin vointi on todellakin jo paljon parempi vaikka vielä on tutkimuksia edessä, mutta uskon, että niistä selvitään <3
   Ja tuo vihapuhe - ei voi kuin arvailla, mistä sellainen kumpuaa. Surullista ja pelottavaa.
   Kiitos, Tiia - ihanaa syksyä myös sinulle <3

   Poista
 9. Mukavaa kuulla,että äitisi voi paremmin.Oikein hyvää syyskuun alkua❤ensi viikoksi on luvattu lämmintä ja se lämmittää mieltä💚💛☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - oikein hyvää syksyä myös sinulle ja toivottavasti sääennustukset pitävät paikkansa <3

   Poista
 10. Ihana kuulla sinusta. On uskomatonta kuinka paljon saa hetkistä joita viettää oman vanhempansa kanssa. Äitini poismenon jälkeen olen ollut paljon isäni kanssa ja olen tavallaan tutustunut uuteen ihmiseen. Uskon että ei edes äitini tuntenut ihan kaikilta osin isääni. Hän on nyt ikäänkuin vapautunut. Ehkä vilkkaampi ja eläväisempi äitini tavallaan vei häneltä tilaa. Enkä tarkoita tätä millään pahalla. Hyvää syksyä sinulle. Uskon että hyvä voittaa pahan samoin kuin valo pimeyden. Iloa ja valoa!#

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi - ilahduin tästä kovin <3 Ja hienoa kuulla, että sinullakin on ollut mahdollisuus viettää aikaa oman vanhempasi kanssa - nämä hetket ovat arvokkaita <3
   Hyvää syksyä myös sinulle - ja toivottavasti saamme upean syksyn <3

   Poista
 11. Arja, meillä taitaa olla joku kohtalon yhteys. Muistathan viime vuoden ja sinut että mun välisarjan suven. Tänä vuonna meidän piti ottaa kaikki kaksinverroin takaisin ja olimme lähdössä kuukaudeksi Itävaltaan, kun juhannkselta alkoi tapahtua eli rautamummolla, teräsäidillä 89 vee, tapahtui 20 lääkärissäkäyntiä, oli hoitovirhettä, aunneita leikkaushaavoja etc. Ihan uskomatonta. Nyt huomenna kahden leikkaushaavan tikit pois, edelliset tulehtuivat, haavat. Äiti ei tiennyt matkasuuunitelmistamme, joten emme kerrokaan, sillä hän haluaa lokakuussa meillä 90 vuotisjuhliaan pakoon. Ei siis jaksa lähteä siskoristeilylle. Olen kutsunut koko pienen perheemme meille pikäksi viikonlopuksi. Näin se elämä heittelee ja R:n veli edelleen sinnittelee...Kiva, että äitis voi paremmin <3 Minä tidän huomenna enemmän.

  Oikein kaunista syyskuuta sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Leena - muistan niin hyvin viime vuoden ja meidän molempien ajatukset tästä kesästä! Vaan elämä näyttää yllättävän eikä aina mennä niin kuin oli ajateltu. Mutta varmasti emme kumpikaan haikaile menetetyn perään, sillä tilalle on tullut jotain niin arvokasta, ettei sitä voi millään mitata <3
   Hienoa kuulla, että R:n veli sinnittelee ja toivottavasti äitisi haavat paranevat. Minunkin äidilläni on vielä tutkimuksia edessä mutta uskon, että pahimmasta tällä kertaa selvittiin.
   Upeaa syksyä myös sinulle, Leena - ja syysiltoja, jolloin tähtitaivas antaa parastaan <3

   Poista
 12. Toivon sinulle ja äidillesi monta kesää lisää. Ihanaa, että hän voi jo paremmin. Kirjoitit niin kauniisti Turusta ja sen jälkeisistä tapahtumista. Täälläkin olimme kovin järkyttyneitä tapahtuneesta ja ikävä kyllä, jopa mieheni sai maksaa teosta. Vihaa ei enää tarvita.
  Mukavaa syyskuuta sinulle Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niitä yhteisiä kesiä itsekin toivon äitini kanssa vielä viettää, jos Luoja suo <3
   Ja juuri tuo minua on kauhistuttanut, että viattomat saavat näistä Turun tapahtumista kärsiä - tuntuu, kuin vihapuheiden laukojat oikein olisivat vain odottaneet tätä tapahtuvaksi, jotta pääsevät riehumaan. Vaan ei anneta pahalle valtaa! Uskalletaan olla eri mieltä! Ja sanoa ääneen, että nyt riittää viha!
   Ihanaa syyskuuta myös sinulle ja perheellesi - ja voimia kaiken tämän keskellä <3

   Poista
 13. Onneksi äitisi voi paremmin tämän kaiken muun kauheuden keskellä! Paljon yhteisiä hetkiä teille!
  Oma kesä? Kummallinen joka suhteessa. Huolta läheisten sairauksista ja oma kuntokin alkaa rapistuu kuten kai ikään kuuluukin. Välillä pelkoa kaiken suhteen, mutta myös muutamia ilon, juhlan aiheita. Eli elämään koko sydämellä.
  Lämmintä syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä yhteisiä hetkiä äidin kanssa itsekin toivon <3
   Kyllähän nuo sinun mietteesi omasta kesästäsi tuttuja täälläkin ovat - kai se on vain hyväksyttävä, että ikä tuo mukanaan kaikenlaista. Niin kuin hienosti totesit, elämää koko sydämellä <3
   Upeaa syksyä myös sinulle, Marjatta <3

   Poista
 14. Minulle myös tämä kesä on ollut ikimuistoinen. Ensimmäinen kesä koko aikuisikänäni, etten jaksanut lähteä/päässyt pohjoiseen. Sinne on ikuinen ikävä. Kuusamo on toinen kotini. Lohtuna onon nyt koiravauvani Rauha, joka on 17 viikon ikäinen. Osallistuin myös pin-up -kisoihin ja sain mallisopimuksen. Se kaikki jää mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi - ymmärrän tuon ikuisen ikävän - itselläni on tuo Pohjois-Karjala niin sielussa ja sinnehän en minäkään sielunmaisemaani tänä kesänä ehtinyt. Huomasinkin tuon sinun pin-up -kisaan osallistumisesi mutta kaiken tämän keskellä en ehtinyt seuraamaan, miten pärjäsit. Onnittelut mallisopimuksesta, hieno juttu enkä ollenkaan ihmettele, niin upeita olivat kuvasi <3

   Poista
 15. Usein käy niin, että jotain suunnittelee ja sitten mennäänkin ihan muita latuja pitkin. Ikä on tuonut mukanaan sen, että osaa sopeutua siihen mitä loppujen lopuksi saa :)

  Meillä näitä vihanlietsojia on yllättävän paljon. Nyt uskaltavat tulla päivänvaloon valtionjohdon innoittamana. En aikaisemmin käsittänyt että maa on näin kahtiajakautunut.

  Uutiset Turusta olivat hirveitä. Ihmisten hyvyys ja halu auttaa kuitenkin tekivät lähtemättömän vaikutuksen.

  Hyvää syyskuuta, lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - ikä antaa perspektiiviä hyväksyä muutoksetkin!
   Vaikka aika hyvin olen ollut perillä näistä vihanlietsojista aiemminkin, yllätyin kuitenkin siitä, miten kävellään toisten surun yli ja käytetään kauheuksia omien tarkoitusperien edistämiseen. Ja se vihan määrä! Se surettaa.
   Turussa näimme kuitenkin, miten hyvyys ja auttamisenhalu todellakin olivat läsnä ja ovat yhä edelleen.
   Hyvää syyskuuta myös sinulle, Johanna <3

   Poista
 16. Hieno kirjoitus, ja mukava kuulla että äitisi voi paremmin,varmaankin hyvän hoitosi ja huolenpitosi ansiosta:)
  Surullinen oli Turun tapaus, ja ikävä kyllä siitä seuraa aina ikäviä asioita,kun joiltain ihmisiltä puuttuu taito ymmärtää, että viha vain lisää vihaa. Upeat kuvat,pidin etenkin tuosta pihlajanmarjakuvasta. Hyvää alkanutta syyskuuta Lady:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael - ja kyllä minä luulen, että äitini oma tahto ja sinnikkyys auttoivat toipumisessa enemmän kuin minä.
   Turun tapaus oli todella surullinen ja todellakin, ikäviä asioita siitä on seurannut - mutta onneksi myös olemme nähneet ihmisten halun auttaa ja halun haluta hyvää <3
   Hyvää syyskuun alkua myös sinulle sinne, Jael <3

   Poista
 17. Rakkaus ja läheiset ihmiset <3 pitäkäämme heistä hyvää huolta ja rakastakaamme heitä enemmän kuin mitään muuta. Elämä muistuttaa meille niin usein sen arvaamattomuudesta. Mukava kuulla, että äitisi voi nyt paremmin. Ja sinä myös :)
  Mukavaa syyskuuta ja aurinkoisia päiviä sen myötä sinulle toivotan,
  //Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin - pidetään huolta toisistamme ja läheiset lähellämme <3
   Mukavaa syyskuuta myös sinulle, Johanna <3

   Poista
 18. Päätin tuon samaisen murheelliseksi kääntyneen viikon maanantaina lähteä viettämään toiseksi viimeistä vapaapäivääni Turkuun. Ihan vaan kaupungille hengailemaan, istuskelemaan kahvilassa, katselemaan ohikulkijoita ja ehkä shoppailemaankin. Ja se olikin ihan hirmu kiva päivä, josta jäi kameraan muutama silloin mukavalta tuntunut muisto. (Ja sekä tullessa että lähtiessä katselin bussin kyydissä istuessani työpaikkasi suuntaan ja mietin, mikä rakennuksen ikkunoista on ehkä se, josta sinä katselet useimmiten ulos).

  Eikähän mennyt kuin muutama päivä, kun mukavista muistoista kamerassa tulikin jotenkin tahrattuja. Ja pakosti mieleen hiipi ajatus siitä, että mitä jos olisinkin ollut paikalla maanantain sijasta perjantaina ja mitä jos... Ei kuitenkaan liian suureksi ahdistukseksi asti, mutta kyllähän tuo hirveä tapaus heitti varjon viattoman Turun ylle ja se tuntuu tosi pahalta.

  Itse tunnustan tuntevani kokolailla puhdasta vihaa. Mutta se kohdistuu yksinomaan henkilöön, joka hirveällä teollaan pilasi niin monen ihmisen elämän. Mutta ylihän tästä on päästävä, ei ole vaihtoehtoa.

  Hyvä kuulla, että äidilläsi on asiat paremmin. Ja kyllä tuo Ruissalo vaan on sellainen paikka, että siellä ei voi välttyä kokemasta jotenkin erityistä mielenrauhaa. Tunnelma on oman kokemukseni mukaan ainakin sellainen jotenkin hyvällä tavalla pysähtynyt. Ja ympäristö niin kaunis kuin olla voi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin tunteesi "tahratuista kuvista", sillä itsekin tätä postausta tehdessäni oli vaikea kuvia valita. Enkä halunnut myöskään kuviin mitään liian provokatiivista - en kukkameriä enkä surevia ihmisiä. En osaa sanoa, mitä itse tunnen tuota puukolla riehujaa kohtaan - mutta samaa mieltä olen siitä, että paljon pahaa hän ehti lyhyessä ajassa saada aikaan. Ja nimenomaan hän ja vain yksin hän.
   Ruissalo on kyllä paikkana hoitava - se rauha, pysähtyneisyys ja kauneus kyllä tekivät tehtävänsä, vaikka eihän tämä isku seurauksineen vielä minun työpöydältäni pitkään aikaan mihinkään.
   Ja Annukka - kun seuraavan kerran tulet Turkuun ihan vain hengailemaan, vinkkaapas etukäteen, niin käväistään vaikka kahvilla tai lounaalla <3

   Poista
  2. Se on käynyt mulla monesti mielessä, mutta jotenkin olen jänistänyt, enkä ole tullut laittaneeksi viestiä. Vaikka tiedänkin, ettet ole yhtään pelottava :). Päinvastoin <3

   Poista
  3. Hyvä - sovitaan siis, että seuraavalla kerralla laitan sen viestin! Nimimerkillä "iso vaan ei pelottava";)

   Poista
 19. Hieno kirjoitus!
  Tulimme saarimökiltä kaupunkiin ko. perjantaina. Kun pääsimme yhteisvenesatamaan, niin siellä kuulimme tapahtumasta Turussa. Kännykän kaivoin esiin, mutta tilanne oli vielä uusi ja sekava. Kauppakeskus Mylly oli suljettu, jonne meillä oli tarkoitus mennä. No asia alkoi selvitä pikkuhiljaa. Niin surullinen tapaus.
  Ja hyvä kuulla, että äitisi vointi on parantunut. Erilaisen kesän vietit, mutta yhdessä olo äitisi kanssa on ollut teille molemmille tärkeää.
  Ja Ruissalo on aina upea. Tänä kesänä emme ole Ruissalossa käyneetkään. Ehkä sitten myöhemmin syksyllä.
  Hyvää syyskuuta, Arja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - surullinen ja kauhea tapahtuma! Mutta tästä päästään yli ja tiedän, että heille, joiden läheisille torilla kävi huonommin, se ylipääseminen voi vaikeaa olla <3
   Erilainen oli kesäni, mutta hyvä kesä sittenkin - ja sen kruunasi viikko Ruissalossa.
   Kiitos, hyvää syyskuuta myös sinulle, Tuula <3

   Poista
 20. Aina ei taida suunnitelmat onnistua niinkuin haluaisimme, mutta onneksi äitisi voi jo paremmin ja tuleehan noita lomia vielä monta tulevaisuudessa, toivottavasti myös äitisi kera. Läheiset sekä ystävät antavat voimaa, ne on tärkeä pitää lähellä. Todella ikävä tuo Turun juttu, jotenkin meni ihan plörinäksi koko viikonloppu, en osannut silloin ryhtyä mihinkään, muuten kesä meni menojaan, odotin vain niitä lämpimiä ilmoja ehkä ensi kesänä sitten. Hyvää syksyä ja kaikkea hyvää sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - aina ei mene niin kuin suunniteltiin, mutta itse en koe menettäneeni mitään vaan saaneeni tilalle paljon enemmän.
   Tärkeintä tässä elämässä ovat kuitenkin ne läheiset ja ystävät <3
   Uskon, että suurin osa suomalaisista eli tuon kauhean viikonlopun samoin kuin sinä - ei oikein osannut tehdä mitään. Ei varmasti oikein haluttu uskoa edes tapahtunutta todeksi.
   Jos kesä menikin säiden puolesta harakoille, toivotaan, että syksy antaa sitten parastaan - upeita syyspäiviä ja iltoja sinulle <3

   Poista
 21. Sinä jouduit niin läheltä kokemaan tuon iskun, olit mielessä heti kun kuulin Turusta. <3 Upeaa, että äitisi kuitenkin voi paremmin! Amsterdamin kuulumisia odottelen mielenkiinnolla.

  Hyvää alkanutta syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo torin kulma, missä kaikki tapahtui, on tuttu kaikille meille Turun seudulla asuville tai työtä tekeville ja varmasti jokainen mietti sitä, että mitä jos itsekin olisi ollut paikalla. Ja tottakai ensimmäiseksi nousi huoli siitä, missä läheiset ovat. Omani olivat turvassa vaan näinhän ei kaikilla ollut ja surettaa ajatella heitä, jotka tämän liian läheltä joutuivat kokemaan.
   Kiitos, Katja, ajatuksistasi <3 Ja äiti voi todellakin jo paremmin. Vaikka huomennakin on tutkimuksia edessä, uskon, että pahimmasta selvittiin <3
   Amsterdamista riittää kyllä kerrottavaa ja vaikeinta onkin varmaan tiivistää;)
   Oikein hyvää syyskuun alkua myös sinulle <3

   Poista
 22. Hyvä kuulla, että äitisi voi jo paremmin <3
  Erikoinen kesä sinulla on todellakin ollut ja voin vain kuvitella huolesi määrää.
  Turun isku järkytti minua syvästi ja tuo perjantai-iltapäivä meni minulla jonkinlaisessa sumussa tv:tä ja lehtiä seuraten. Norjan tv uutisoi tapahtuneesta välittömästi ja sydän rinnassa takoen soitin isälle kotiin.

  Meidän rakas Turkumme <3 Pahalta tuntuu ajatella, miten rauhallinen iltapäivä voi muuttua painajaiseksi.

  Toivon sinulle lempeää ja hyvää syksyä. Haluan sitäpaitsi kiittää näistä kotikaupungin kuvista, joita tänne laitat - ne saavat minut aina iloiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - kesä oli erilainen, mutta kun äiti voi jo paremmin, olen kesään todella tyytyväinen.
   Paitsi tietenkin Turun iskuun, jonka vaikutukset tulevat kestämään vielä pitkään.
   Kiitos - oikein hyvää syksyä myös sinulle sinne Vuonojen maahan <3

   Poista
 23. Mukavaa syksyn alkua sinne! Täällä on ollut loman jälkeen kiirusta. Nyt jo arjessa täysin kiinni. Tuo Turun tapahtuma oli aivan kamala. Ihanaa syyskuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun tapahtuma oli todellakin kauhea ja vaikutukset tulevat näkymään vielä pitkään. Mutta tästä selvitään yhdessä <3
   Oikein hyvää syksyn alkua myös sinulle <3

   Poista
 24. Olet sinä kyllä aikamoinen pakkaus. Mietin vaan tuota kriisiviestimistä ja oman itsen sivuun laittamista. Mutta ihanaa, että sait Ruissalopäivät ja muut lomapäivät perheen, sen kaikkein tärkeimmän, parissa ja selvitettyä samalla myös omat tuntosi. Ei tästä maailmasta hyvä tule kuin hyvää tekemällä ja siihen uskomalla. Ainakin sinä hehkut sitä ympärillesi koko ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pilvi, kauniista kommentistasi <3 Mutta minä olin vain yksi osa tuossa kriisiviestintäketjussa ja kriisiviestintä ei vain onnistu, jos tapahtumiin menee tunteilla mukaan. Eihän niitä tuntemuksia voi kokonaan syrjään laittaa, mutta niille ei vain saa silloin antaa valtaa - silloin joko jättää jotain tekemättä tai sitten tulee tehneeksi jotain, jota saa katua.
   Ja totta puhut - tästä maailmasta ei hyvä tule kuin antamalla hyvän voittaa <3
   Upeaa syksyn alkua sinulle <3

   Poista
 25. Lyhyestä kesästä jäi kuitenkin hyviä muistoja, ei ehkä edelliskesän veroisia, mutta tarkoituksensa tälläkin aika rauhallisella ja stressittömällä kesällä. On niin hienoa kuulla toiveikkaita uutisia äitisi voinnista, toivon ihanaa syksyn alkua Turun suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jäi - ja pitkässä juoksussa tämän kesän muistot saattavat jopa ylittää entiset <3
   Kiitos - ihanaa syksyä myös sinulle <3

   Poista
 26. Paljon tunneskaalaa on mahtunut kesääsi. Aina, tai oikeastaan aika usein, etukäteissuunnitelmat saattavat muuttua pienessä hetkessä. Joillain sen hetken seurauksena suunnitelmat muuttuvat koko loppuiäksi. Onneksi äitisi kunto on kohentunut, toivotaan, että ensi kesä on edellistä parempi. Myös sään puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonhan tähän kesään tunteita sisältyi. Ja suunnitelmat saattavat todellakin muuttua hetkessä - ja elämäkin. Äidin vointi on kyllä jo paljon parempi ja pakko sanoa, että on se sitkeä mimmi <3
   Upeaa syksyä sinulle, Pauliina <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig