lauantai 11. marraskuuta 2017

Hyvinvoinnin ja terveyden vinkkejä Terve Olo -tapahtumasta

Lupasin Osaava Nainen 2017 -messujen muotikatsauksessani, että palaan vielä messujen yhteydessä järjestettyyn Terve Olo -tapahtumaan ja kerron, sainko sieltä eväitä terveellisempään elämään.

terve olo 2017 Turun Messukeskuksessa - banneri
Kuva: Turun Messukeskus
Ja kun tapahtuma keskittyi hyvinvointiin, terveyteen, liikuntaan, ravintoon ja muotiin - ja vaikka aikaa tapahtuman lukuisten ohjelmien seuraamiseen oli rajoitetusti, sillä vierailin messuilla *blogiyhteistyön merkeissä vain lauantaina, niin sokeahan siellä olisi pitänyt olla, jollei mitään vinkkejä olisi mukaan tarttunut.

Jumppakaverit Else Lautala ja Lauri Kalima Terve Olo 2017 -tapahtumassa

Olin etukäteen suunnitellut meneväni kuuntelemaan Jumppakaverien Else Lautalaa ja Lauri Kalimaa, joiden aiheena oli liikkujan treeni ja kehonhuolto ja kun hieman myöhässä paikalle ehdin, totesin, että heitä oli suunnannut katsomaan moni muukin, sillä istumapaikat olivat aivan täynnä.

Ehdin kuitenkin sen verran kuulla, että totesin itse asian jo olevan minulle aika tuttua keväällä aloittamani Back-to-fit -projektin ja parhaillaan käynnissä olevan kuntoutuskurssin myötä: jaossa ei ole pikavoittoja vaan säännöllisellä liikunnalla ja järkevällä syömisellä se kuntokin nousee ja keho kiinteytyy. Mikä itselleni on ollut vaikeaa tajuta, on se, että vaa´an lukemia ei kannata tuijottaa. Nimittäin lihaskin painaa!

Leena Putkonen Terve Olo 2017 -tapahtumassa

Jumppakaverien jälkeen Hyvinvoinnin lavalle asteli ravitsemusterapeutti Leena Putkonen, Superhyvää suolistolle -kirjan kirjoittaja ja häntä halusin ehdottomasti kuulla. Tuntuu, että tämän päivän ihmisillä vatsavaivat ovat todella yleinen vaiva. Vaiva, joka haittaa jokapäiväistä elämää ihan liian paljon. Myös minulle vatsavaivat ovat tuttuja ja niihin on haettu apua niin lääkäreiltä kuin erilaisista rohdoistakin. Omat vaivani alkoivat jo nuorena ja ne ovat jatkuneet milloin voimakkaampina, milloin miltei oireettomina näihin päiviin saakka. On joitakin ruoka-aineita, jotka minun vaivani taatusti laukaisevat ja monta sellaista, jotka sen ajoittain tekevät. Myös sairastamani fibromyalgian oireisiin liitetään usein vatsavaivat. Olen oman vatsani kanssa aika hyvin oppinut elämään, mutta olisihan se mukavampaa, jos vatsa ei välillä olisi sen näköinen kuin olisi 9. kuulla raskaana ja jos ei tarvitsisi ruokaillessa miettiä, uskallanko tänään syödä juuri tätä.

Leenan kertoessa omasta elämästään ja jo lapsuudesta saakka vaivanneista vatsavaivoistaan tunnistin omasta kokemuksestani sen, miten lääkärit edelleenkin kuittaavat ihmisten rauhattoman suolistontoiminnan niin usein pelkän stressivatsan oireiluksi. Tai sitten löytyy laktoosi-intoleranssi tai keliakia. Tai kaikki nämä. Mutta kaikilla eivät vaivoja poista edes rauhoitettu elämänmeno tai laktoositon ja glukoositon ruokavaliokaan. Leena kannattaa itse FODMAP -ruokavaliota ja tiedän muutamia muitakin, joille siitä on ollut apua. Ehkä tätäkin on vielä kokeiltava - ainakin muutamien ruoka-aineiden kohdalla. Tärkeää on myös tajuta, että kahta samanlaista vatsaa ei ole ja se, mikä tepsii toisella, ei sitä välttämättä muilla tee.

Leena myös kehottaa, että rauhattoman vatsan omaavan kannattaa opetella rennompaa asennetta, suunnata vessaan aina, kun vatsa niin käskee ja lisätä liikuntaa. Istumatyö on vatsavaivaisen vihollinen ja liikettä pitäisi työpäiväänkin mahduttaa.

Young Living aromaattiset öljyt

Paitsi luentoja ja liikuntanäytöksiä, oli tapahtumassa tietenkin tarjolla jos jonkinlaista rohtoa ja hivenaineita, luontaistuotteita, vitamiineja ja muita terveystuotteita.

Lady bodymittauksessa

Näihin aromaterapeuttisiin Young Living -öljyihin olen jo monissa tapahtumissa törmännyt mutta nyt päätin käydä katsastamassa, mitä ne oikein ovat. Minulle tehtiin jopa jonkinlainen bodymittaus, joka kertoi, mitä öljyjä tarvitsisin voidakseni paremmin. Tulokset testistä sain sähköpostiini ja olisihan niiden mukaan moneen vaivaan apu löytynyt. Öljyt jätin nyt kuitenkin hankkimatta - mutta never say never;)

Number75 -kollageeni

Sitä vastoin näitä Number 75 -kollageenijauheita ostin. Olin jo viime vuonna messuilla tähän kotimaiseen kollageenilisään tutustunut ja silloin jäi harmittamaan, etten sitä ostanut. Nyt olin jo etukäteen päättänyt, että tätä hankin. Olen vankkumaton kollageenilisien kannattaja ja tässä sarjassa viehättää se, että se ei sisällä mitään lisäaineita ja että se on kotimainen.

Sarjaan oli sitten viime vuoden tullut uutuutena kollageeni nivelille ja kyllä minun niveleni sen verran temppuilevat, että tätäkin on kokeiltava. Mukaan messuilta lähtivät purkit sekä iholle että nivelille tarkoitettua kollageenilisää.

BetterYou kurkumasuihke

Tätä kurkumasuihketta kävin hypistelemässä useammankin kerran, sillä kurkumastahan on tullut varsinainen hittituote. Sen sanotaan tukevan niin maksan,  hengitysteiden, nivelten, luiden kuin hermostonkin hyvinvointia ja omaavan antioksidanttisia vaikutuksia. Sen luvataan pitävän myös kolesteroliarvot kurissa. Tämä tuote on valittu vuoden 2017 parhaaksi terveystuotteeksi Euroopassa.

Jätin kuitenkin suihkeen vielä ostamatta, sillä minulla on taipumus innostua jos jostakin rohdosta - ja sitten ne pillerit jäävät alkuinnostuksen jälkeen ottamatta. Liian monta pilleriä päivässä ei vaan ole hyvä yhtälö laiskalle ladylle;) No - tämän tuotteen etu olisi tietysti se, että se otetaan suihkemuodossa - helppoa ja nopeaa.

Onko kenelläkään teistä kokemusta tästä suihkeesta? Tai kurkumasta yleensäkään?

Hieman jäi nimittäin kaivelemaan mieltä se, etten tuota ostanut. Mutta toisaalta en halua enää yhtään turhaa tuotetta hyllyilleni, joten nyt tarvitsen teidän kokemuksianne avuksi päätöksen tekoon.

Mental health made visible

Kun puhutaan terveydestä, on hyvä muistaa myös mielenterveys. Messuilla törmäsin kojuun, jossa ihmisen elämän solmukohtia lähestytään CupOf Therapy -tuotteiden avulla lempeästi ja huumorilla. Ihastuin täysillä - ja tämä on aihe, joka taitaa tarvita ihan oman postauksensa.

Ostokset jäivät tällä kertaa noihin kollageenipurkkeihin - edes sitä perinteistä huulipunapuikkoa en ehtinyt ostaa. Kun aikaa oli rajoitetusti ja ohjelmassa oli muotinäytöksiä sekä muutama luento, ei ostoksiin vain aika riittänyt. Hieman jäi mieltä kaihertamaan, sillä pikakävely messujen Outlet -osaston läpi kyllä ehti vakuuttamaan, että jos aikaa olisi enemmän ollut, olisi sortumuksiakin saattanut tulla.

No - ensi vuonna uudelleen, jos Luoja suo!

Kiitos jälleen kerran Turun Messukeskukselle messuista, joista sitä kaivattua virtaa tähän syksyn pimeyteen sain roppakaupalla. Niin silmille, keholle kuin mielellekin!

Mistä sinä ammennat voimaa tähän pimeyteen ja harmauteen?

* blogiyhteistyö Turun Messukeskuksen kanssa

Hyvää viikonloppua kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 

SHARE:

30 kommenttia

 1. Tämä olisi sellainen tapahtuma jossa olisi ilo olla mukana. Mä olen aloittanut mun hyvinvoinnista kiinnostumisen jo teini-ikäisenä. 80-luvulla osallistuin paastokurssille ja yhden kesän valmistin ruuat luonnontuotteista. Koivunlehititee ja nokkosletut palaavat vieläkin mieleen tuorepuuron kanssa. Suopursu hiushuuhteesta puhumattakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että viihtyisit näillä messuilla! Sinulla onkin pitkä hyvinvointikiinnostuksen historia - itse en tainnut nuorempana vähät välittää omasta hyvinvoinnistani ja se kyllä näkyy ja tuntuu.

   Poista
 2. CupOf Therapy - tuotteet näyttävät tosi symppiksiltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttävät - ja 10 % tuotosta menee mielenterveystyöhön!

   Poista
 3. Kai sitä pitäisi itsekin vähän alkaa perehtyä hivenaineisiin ja vitamiineihin. Mutta ku olen vähän laiska ottamaan nuita pillereitä.
  Tämä on vuoden aikana pahin, vaikea ammentaa energiaa oikein mistään. Hyggeilyä kotosalla ja maalailua, sillä selvitään helmikuuhun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on noiden pillereiden kanssa sama juttu - mutta pakko on jo muutama vitamiini- ja hivenainelisä päivittäisiin rutiineihin lisätä. Minun iässäni jäljet holtittomasta elämästä alkavat jo näkyä ihan liikaa. Ja tuntua;)

   Poista
 4. Kiitos tästä postauksesta! Paljon mielenkiitoisia tuotteita ja tärkeää asiaa hyvinvoinnista.
  Fibromyalgia ja ärtyvä suoli ovat melkoinen riesa, joiden oireita mm. väsymys ja stressi lisäävät, joten hoitotyö ei tässä mielessä ole ehkä se ihan paras vaihtoehto minulle. Olenkin yrittänyt saada työtä ja vapaa-aikaa yhä parempaan tasapainoon keskenään, jotta ehtisin riittävästi levätä, mutta ruokavalion suhteen minun pitäisi olla paljon tarkempi.
  Kiitos kovasti myös tuosta linkistä FODMAP-ruokavalion oppikurssille. Sain siitä lisää tietoa ja monta uutta vinkkiä kohti parempaa oloa ♡

  Nyt lähden kipparin ja koirien kanssa lenkille, iltavuoron jälkeen rentoutan kehoa ja mieltä lempeissä löylyissä palavien puiden ääntä kuunnellen. Laitan melkein joka huoneeseen kynttilöitä palamaan pimeän aikaan, myös pesuhuoneeseen :) Niin ja ihan kohta alan laittelemaan kotiin jouluista kimallusta ja koristetta ;) Näillä eväillä kuljen kohti valoisampia aikoja.
  Mukavaa marraskuuta ja virkeyttä viikkoihisi ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fibromyalgia ja ärtyvä suoli ovat kyllä riesa, joita ei kenelläkään soisi ja niiden kanssa on vain yritettävä opetella elämään jotenkin. Itse onnistun milloin paremmin, milloin huonommin. Nämä kosteat ja kylmemmät säät ovat itselleni särkyjen kannalta pahimpia - edes pakkanen ei vaikuta näin paljon. Mutta samat on metodit täälläkin - elämää rauhoitetaan, yritetään liikkua rauhallisesti. Ja jos jaksan, käyn myös teatterissa, konsertissa tai taidenäyttelyssä - elämykset saavat unohtamaan säryt.
   Kiitos - mukavaa marraskuuta myös sinulle, Ansku <3

   Poista
 5. Tuollaiset messut ovat niin kivoja kun mukaan tarttuu hyviä vinkkejä:) Kurkuma on minulle tosi tuttua, käytän lähes päivittäin tuoreena,joten en ehkä ostaisi spray-tuotteena. Laitan raastettuna teeheni, salaattiin ym. Tuoretta kurkumaa, inkivääriä ja hunajaa käytän flunssan karkoitukseen ,ja mielestäni se on auttanut.Mukavaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä etenkin ovat kivat messut täällä Turussa! Itse olen tuon kurkuman vaikutuksista vain lukenut ja ajatellut, että pitäisi kokeilla. Tuossa suihkeessahan se pitoisuus on hurja, joten pienellä määrällä suihketta saa ison annoksen tehoja. Olen silti sitä mieltä, että jos ravinnosta kaiken tarvitsemansa saa, aina parempi:)
   Kiitos - mukavaa viikonloppua myös sinulle, Jael <3

   Poista
 6. Kollageenia ja vitamiineja on kyllä tällä iällä jo pakko popsia, että pysyy paremmassa kunnossa. Kaamoksessa auttaa, kun suunnittelee kaikkea mielekästä tekemistä ja nauttiia muutenkin vaikka oman perheen seurasta ja ystävistä.
  Ihanaa viikonloppua Lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitä on popsittava vielä enemmän tällä minun iälläni;) Ja itse en kärsi tästä kaamoksesta - mutta jatkuva kosteus kostautuu fibrosärkyinä. Ja harmittaa, että töihin lähtiessä ja sieltä pois tullessa on pimeää - sitä valoakin niin mielellään näkisi!
   Kiitos - ihanaa viikonloppua myös sinulle, Outi <3

   Poista
 7. Tuo tapahtuma houkuttaa aina. Kivoja luentoja ja näytteilleasettajia.

  VastaaPoista
 8. Varmasti hieno tapahtuma! Cupof therapy tuotteet kiehtoo...💕💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva tapahtuma - ja nuo CuoOfTherapy tuotteet olivat ihania - lisäksi 10% tuotosta menee mielenterveystyöhön:)

   Poista
 9. Hei,
  Minulla on melko samanlainen taipumus innostua ja ostaa jokin pilleripurkki, jota joku on minulle suositellut... Ja niin siinä useimmiten käy, että joidenkin päivien jälkeen unohdan koko pillerit ja sinne kaapin perukoille ne jää. Ja sieltä ne popsii sitten mieheni 🤣. Eilen kyllä ostin Reloja D-vitamiinilla ja niitä aion kyllä syödä. Nytkin mahaa on koskenut torstaista asti. Josko kohta helpottaisi. Tuollaisilla messuilla saa varmasti hyvää tietoa monista tuotteista ja luennot ovat varmasti hyviä.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!
  Terv. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkiarmeija on meilläkin aika mahtava;) On tosin muutama pilleri, jotka yritän muistaa ottaa edes suhteellisen säännöllisesti mutta muiden kanssa olen liian höveli!
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle, Johanna!

   Poista
 10. Mielenkiintoinen tapahtuma! Yritän olla hankkimatta liikaa kaikenlaisia pillereitä ja purnukoita kun usein ne jäävät sitten käyttämättä alkuinnostuksen jälkeen...no nyt on kyllä menossa kollageenikuuri, ties vaikka innostuisi ostamaan lisääkin. Ihan kuin iho voisi paremmin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin mielenkiintoinen tapahtuma! Kollageenia minäkin syön säännöllisesti, sillä sen tehoon luotan. Iho voi paremmin eivätkä esim. jalat hilseile!
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 11. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, ihanaa että tälläisiä järjestetään.

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä messut ovat kyllä olleet viime vuosina täynnä mielenkiintoisia ohjelmanumeroita ja hienoja tuotteita:)
   Kiitos - hyvää sunnuntai-iltaa sinulle, Sara <3

   Poista
 12. Minä olen yhden öljyn tähän mennessä hankkinut, pitäisi vain muistaa käyttää aktiivisemmin. Moni on niitä kyllä kehunut, pitäisi siis itsekin varmaan kokeilla useampaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jätin vielä ostamatta, kun tiedän, että alkuinnostuksen jälkeen se puteli hyllyyn jää pölyttymään;)

   Poista
 13. Oi, ihana Else Lautala! Hänen siskonsa oli työkaverini joitakin vuosia. Ihan mieletön mimmi kaikin puolin. Siis sekä Else että Essi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Else oli kyllä innostava ja energinen tuolla lavalla ja tottakai upean näköinen!

   Poista
 14. Kurkumaa menee nyt tuotenimellä ZinCuFlex ja teho on vahva, sillä oikeassa polvessa oli ollut jo muutaman vuoden leposärkyä, vaan ei ole enää.Eikä satu enää pidemmilläkään lenkeillä reippaasti kävellen.

  Kollageeni on uusin must. Kun olin ensimmäisen paketin nauttinut Tolosen Coolagenia (karnosiinia, sinkkiä ja biotiinia), yksi ystäväni kysyi, että 'mitä ihmettä ihollesi on tapahtunut, kun se näyttää niin hyvältä? Mikä voide se on?.

  Näitä kahta tuotetta nyt siis vain vitamiinien lisäksi ja se on siinä.

  Leena Putkosen 'suolistokirja' minulla jo onkin:)

  Kiitos tästä<3

  VastaaPoista
 15. Kiitos kurkumakokemusten jakamisesta - on aina hyvä kuulla suoraan joltakin, miten tuote tehoaa. Ja kollageeni on itselläni ollut käytössä jo pari vuotta ja välillä kun unohdan pidemmäksi aikaa sen ottamisen, huomaan kyllä ihossani koko kropassa sen muutoksen. Ja palaan kiltisti ruotuun;)

  VastaaPoista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig