lauantai 3. helmikuuta 2018

Repaleinen tammikuu

Tammikuu on jo takana ja enpä kovin paljon aikaiseksi ole vielä tänä vuonna saanut. Kuukautta voisi kuvata sanoin töitä ja lääkäreitä. Viime syksyn sairasteluputki senkun jatkuu ja kun välillä olen yrittänyt puolikuntoisena töissä käydä, on se kostautunut heti. Väliin jäi kuntoutusjakso Ruissalossakin - minä podin nielupaisetta kotona. Onneksi koko kuntoutuskurssi ei tähän kaatunut vaan saan osallistua loppujaksoille.

Repaleista on elo ollut - onneksi on siellä täällä ollut muutama kohokohtakin. Vaikka monia tapaamisia ja vierailuja olen joutunut perumaan, pääsin sentään tapaamaan tutustumistreffien muodossa Turun Park Hotelliin åbloggaajiamme. Halusimme kerrankin tavata ihan vain tutustuaksemme paremmin toisiimme ja iltapäivä hurahti nopeasti. Ihania naisia tupa täynnä ja juttua riitti.

kanervat tammikuussa 2018

Repaleinen on tammikuu ollut myös säiden puolesta. Täällä Turun ja Kaarinan suunnilla on taivas välillä tiputellut vettä ja välillä lunta. Lumet ovat sulaneet parissa päivässä ja maa on ollut harmaa ja sula.lumikaktuksia ruusunmarjapensaassa

Välillä on kuljettu lämpöasteiden näyttäessä plussaa ja seuraavana päivänä on pakkanen paukkunut. Yhtenä päivänä olemme ihailleet lumikaktuksia kasveissa ja seuraavana päivänä pumpulikasoja.

lumikaktukset havupuussa

lumikaktukset havupuussa

Vaikka lunta ei paljon olekaan saatu, on maisema ollut kaunis.

Turun tuomiokirkko tammikuussa 2018

Turun tuomiokirkkokin näytti eräänä pakkasaamuna noin upealta. Huurteiset puut ja hento lumipeite maassa valaisivat maiseman ja oli kuin olisi satumaassa kulkenut.

tammikuun maisemaa

Minä en juurikaan luontoa ole päässyt ihastelemaan. Muutama ihastuksen huokaus työmatkoilla ja pääosin ikkunan takaa kotona. Sängyn ja sohvan välillä olen kulkenut nyt kyllästymiseen saakka. Koti rehottaa miten rehottaa ja lukematta ovat jääneet niin blogit kuin kirjatkin. Kun muutaman sivun jaksaa lukea, on kirja jo laitettava syrjään. Eivät kestä silmät tällä hetkellä pitempiä lukurupeamia.

Valitettavasti paikallaanolo ei ole estänyt herkuttelua - isäntä on kantanut kotiin selkä vääränä suklaata, leivoksia ja lakritsia ja minähän en ole säästellyt syömisissäni. Vaakaan päin en uskalla edes vilkaista.

Kunhan tästä tokenen, on edessä armoton kurinpalautus. Onneksi on Ekopaasto -kampanja taas tässä helmikuussa alkamassa ja aiempien vuosien tapaan aion siihen osallistua ja omat tavoitteeni kirjata ylös. Ja kyllä niiden tavoitteiden joukkoon on pakko taas sokerittomuuskin mahduttaa - muuten ei tämä lady pysty ruotuun palaamaan;)

Niinpä - repaleinen oli tammikuu kaikin puolin. Vaan sellaisia ne taitavat olla kuukaudet muutenkin. Valoa ja varjoa vuorotellen. Toivotaan, että loppuvuosi toisi sitä valoa hieman enemmän. Meille kaikille.

Sitä valoa kohden olemme menossa ja on ollut hienoa, kun töistä kotiin lähtiessä on ollut jo valoisaa. Päivät pitenevät koko ajan ja pian ollaan jo keväässä. Sitä ennen nautitaan kuitenkin vielä parista talvikuukaudesta. Tulossa ovat vielä helmikuun heleät pakkaset ja meilläkin on lumi maassa. Ehkä tänä vuonna laskiaisena täälläkin päin maata päästään kelkkamäkeen. Jos ei, niin ainakin laskiaispullia maistetaan. Lupaan, että kohtuudella;)

Miten meni sinun tammikuusi?
Toivottavasti olet säästynyt flunssalta tai influenssalta.

Hyvää helmikuuta kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 
SHARE:

48 kommenttia

 1. Kurjaa, että olet sairastellut. Toivotaan, että loppuvuoden saat olla pääsääntöisesti terveenä :) Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa tämä on - mutta nyt näyttää olevan liikkeellä sellaisia viiruksia, että ne eivät ihan heti tunnu kaikkoavan.
   Kiitos - mukavaa helmikuuta myös sinulle!

   Poista
 2. No eipä ole kovin hyvä terveyden kannalta vuoden alkusi ollut. Nielupaise kuulostaa tosi kivuliaalta.
  Meillä on myös podettu flunssaa, minulla lievänä mutta miehelläni kesti melkein pari viikkoa. Nyt onneksi ollaan molemmat jo paremmassa kunnossa.
  Sää on meilläkin ollut suunnilleen sama kuin teillä: ei osaa päättää onko talvi vai kevät vai mikä.
  Oikein hyvää helmikuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - nielupaise oli kyllä kokemus, jota en mielisi toistaa! Nämä nykyflunssat ovat inhottavia ja jättävät sellaisia jälkitauteja, joita ei tarvittaisi. Mutta eiköhän näistä vielä nousta!
   Oikein hyvää helmikuuta myös sinulle, Krisse <3

   Poista
 3. Voi voi kyllä on kurjaa. Minulla oli nuorena jatkuvat angiinat ja silloin muistan, että olisi ollut paise, joka hoidettiin vain antibiooteilla. Nyt olen potenut flunssaa ja jälkitautina sinuiittia, joka ei vieläkään oikein ole parantunut. Eli alavireistä ollut täälläkin. Nyt alkoivat kunnon pakkaset ja jos on pidempään ulkona niin nenu on taas tukossa.
  Minä en enää ole työelämässä, että saa lepäillä ihan rauhassa. Jospa sitä virkistyy, kun kevättä kohti mennään. Just mietin, että nykyisin paleltaakin niin herkästi mutta nuorena viuhdottiin mennä tulipalopakkasilla kouluun ja vaatetuksena lyhyt kelsitakki ja ohuet teryleenihousut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kurjaa mutta en ole ainoa - nämä flunssat vaivaavat nykyään pitkään ja jättävät inhottavia jälkitauteja. Ja kun on vielä töissä, niin harvoin sitä vielä täydessä työterässä on sairasloman jälkeenkään. Ja niinpä ne jälkitaudit sitten iskevät.
   No - muutama vuosi vielä ja sittenpä minäkin pääsen lepäilemään kunnolla - jos Luoja suo.
   Hyvää helmikuuta sinulle, Beate - ja kyllä: villahousut vedetään jalkaan aika vilkkaasti;)

   Poista
 4. Ikävä kuulla sairasteluistasi, toivottavasti loppuvuosi sujuisi terveempänä. Täällä on opinnot jatkuneet joululoman (ja sairasloman) jälkeen ja kiireettä tuntuu riittävän koko kevään. Valoisat päivät ja auringonpaiste on tuonut virtaa, joten kevättä kohti mentäessä energiatasot kasvaa onneksi kiireen myötä :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin toivottavasti! Tsemppiä opintoihin sinulle ja on se jännä, miten nuo pitenevät päivät ja valo tuovat sitä virtaa!
   Ihanaa helmikuuta sinulle, Jossu <3

   Poista
 5. Heippa. Kurjaa kuulla, että olet sairastellut. Itselläkin puhkesi heti Aasianreissun jälkeen Suomessa angiina. Täytyy vaan pitää lippu korkealla ja toivoa, että kunto ja vastustuskyky nousisivat pikkuhiljaa. Kevättä kohti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaahan tämä on - mutta aika moni muukin on näissä flunssien jälkitaudeissa kärvistellyt. Tsemppiä sinnekin - vielä me tästä noustaan <3

   Poista
 6. Ikävää, että olet sairastellut. Meillä on myös podettu flunssaa, sekä mies että minä, mutta onneksi vain lievänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikäväähän tämä on mutta aika moni muukin näissä flunssissa ja niiden jälkitaudeissa tuntuu kärvistelevän. Tsemppiä sinne flunssien kanssa - hoitakaa hyvin jottei tule näitä jälkitauteja.

   Poista
 7. Toivottavasti helpottaa! Sairastelu on kurjaa. Kauniita huurrekuvia olet ottanut! Mukavaa ja tervettä helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tästä helpottaa - niin uskon!
   Oikein hyvää helmikuuta myös sinulle, Satu <3

   Poista
 8. Sairastelu on aina ikävää, toivottavasti helpottaa ja saisit olla terveenä! Ihania kuvia♥ Kuukauteen mahtuu kyllä niin paljon:) Mukavaa lauantaita ja alkanutta helmikuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä tästä jossain vaiheessa jo helpotakin - siihen luotan! Kiitos - ihanaa viikonloppua ja helmikuuta sinulle! Ehkä nähdäänkin ensi viikonloppuna;)

   Poista
 9. Toivotaan, että vuosi jatkuu iloisemmissa ja terveemmissä merkeissä! Tammikuun loppumista tämä puutarhuri aina joka vuosi odottaa. Ja olen iloinen, että on jo helmikuu. Helmikuussaa alkaa jotenkin toivo keväästä ja iloisempi vire lisääntymään valon myötä.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totisesti toivotaan - ja siihen myös luotan. Ja kyllä tuo valon voima on ihmeellinen muillekin kuin puutarhureille - valo tuo virtaa!
   Kiitos - mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 10. Tammikuu oli jotenkin outo säiden suhteen ja muutenkin minun inhokkikuukausi. Eikä sinullakaan ilmeisesti ihan parhaita ollut juuri tämä tammikuu. Mutta nyt on toivo paremmasta ja valoisammasta ajasta ja toivottavasti sairastelut loppuvat pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan ollut paras tammikuuni mutta ohi on! Toivotaan niitä valoisampia päiviä meille kaikille <3

   Poista
 11. Yhden flunssan olen potenut, mutta onneksi oli vain sellainen pikkuinen, ei vaatinut edes lääkärillä käyntiä. Onpa sinua nyt nuo sairaudet piinanneet. Toivottavasti voit jo paremmin. Tänään olikin oikea pakkaspäivä täällä Espoossa ainakin. Tuntui tosi kylmältä tuo -7 kun edellisenä päivänä oltiin pari astetta plussan puolella.
  Ihanaa viikonloppua Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen joutunut ottamaan sen verran monta lääkekuuria lyhyelle aikaa, että kaikki vastustuskyky on poissa ja imen jokaisen pöpön, joka vähänkin on saatavissa. Mutta eiköhän tämä tästä ala rauhoittumaan - näin uskon.
   Kiitos - ihanaa viikonloppua myös sinulle, Outi <3

   Poista
 12. Ihania lumihuurteisia kuvia olet ottanut. Sairastelu ei ole kivaa, toivottavasti paranet pian ja päset nauttimaan päivist Ollaanhan menossa valoisampaan päin. Ihanaa lauantai-iltaa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma - huurteiset kasvit ovat kauniita! Onneksi olemme menossa valoa kohti ja uskon, että vielä tästä noustaan!
   Ihanaa lauantai-iltaa myös sinulle ja oikein hyvää helmikuuta, Irma!

   Poista
 13. Voi miten kurjaa että olet sairastellut, toivottavasti olosi pian muuttuu paremmaksi, ja että pääset enemmän ulos kun valokin lisääntyy teilläpäin. Ihanat kuvat olet ottanut. Kaunista viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti todellakin nämä taudit olisi nyt kärsitty! Ja onneksi tuo valoisuus lisääntyy päivä päivältä - valossa on voimaa ja se antaa virtaa!
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle, Jael <3

   Poista
 14. Aivan huippuja kuvia! Kurja kuulla sairastelustasi. Kovasti tsemppiä! Minulla on ollut pari viikkoa ihan kamala flunssa. Tohtori mainitsi jo sanan keuhkoputkentulehdus, mutta en halunnut sitä kuulla. c-vitamiinia ja inkivääriä napsittu ja avannossa käyty, mutta ei niistä ollut mitään hyötyä. Yritän nyt malttaa sairastaa tämän taudin, vaikka tiukille ottaa. Kaunista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kuvat on todellakin räpsitty työmatkojen varrelta, kun muuten ei oikein ole tuonne luontoon päässyt. Nämä flunssat jättävät ikäviä jälkitauteja, joten maltahan rauhassa sairastaa ettei siitä pahemmaksi äidy. Nimimerkillä "paraskin sanoja";)
   Kaunista viikonloppua myös sinulle, Tiina!

   Poista
 15. Täälläkin repaleinen tammikuu, mutta niin päätin, että helmikuu on parempi, valoisampi ja aktiivisempi. On päiviä ja hetkiä, joina asiat menevät pieleen. Ja sitten on päiviä ja hetkiä, joina asiat menevät aika ihanasti.

  Ihanaa helmikuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kummallakin helmikuu on hellempi <3 Ja tarraudutaan niihin hetkiin, kun asiat menevät aika ihanasti:)
   Upeaa helmikuuta sinulle, Taru <3

   Poista
 16. Onpa hienot "lumikaktukset". Asun muutaman sadan metrin päässä merestä ja työpaikkain on keskustassa. Täällä sulan meren ympäröidessä lumikeros on ollut melko ohut eikä puissakaan ole ollut huurretta, vaikka välillä aiak lähelläkin asuvien somekanavat ovat täyttyneet mitä upeimmista huurrekuvista. Kun on lähtenyt vaikka vain kymmenen kilomertin päähän, maisema on ollut ihan toisenlainen.

  Flunssatta olen säästynty -ainakin toistaiseksi- tänä talvena. Toivottavsti sinäkin alat toipua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lumikaktukset olivat upeita - en muista sellaisia koskaan ennen noin paljon nähneeni! Ja muutaman kerran ovat puut olleet kauniisti huurteisia ja luntakin pariin otteeseen. Mutta lumet ovat sulaneet melkein saman tien - saa nähdä, miten kauan maa nyt valkoisena pysyy.
   Hienoa, että olet säästynyt flunssilta - nämä ovat tällä hetkellä aika ilkeitä seuralaisia. Mutta uskon kyllä, että näistä selvitään!

   Poista
 17. Harmillista kuulla sairastelustasi ja tuo nielupaise ei ole kovinkaan kiva vaiva. Ihailin jo instassa tuota kaunista kuvaa kirkosta.
  Toivon sinulle parempaa ja terveempää helmikuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nielupaisetta en kyllä takaisin toivo - se oli kyllä vihoviimeisen kivulias - onneksi sellaisessa paikassa, ettei se tukkinut henkitorvea.
   Tuo kirkko on kaunis melkein säässä kuin säässä mutta erityisen kaunis se oli tuona aamuna, kun puiden huurteiset oksat kehystivät sen.
   Kiitos - oikein hyvää helmikuuta myös sinulle ja tsemppiä opintojen parissa <3

   Poista
 18. Sellaistahan se, valoa ja varjoja. Teidän kirkko on kyllä upea. Linnassa olen käynyt, mutta kirkossa en. Siinäpä taas yksi kohde Suomen matkaa varten :)

  Ihanaa helmikuuta! Repaleilla tai ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on <3 Ja Suomen matkalla ehdottomasti kannattaa meidän kansallispyhättö käydä katsomassa! Upea niin ulkoa kuin sisältäkin!
   Kiitos - ihanaa helmikuuta myös sinne!

   Poista
 19. Tammikuu Helsingissä oli säiden puolesta kurja, vaikka niin se taitaa olla nykyisin joka talvi. Kuvasi ovat aivan ihania !

  Toivottavasti pääset irti sairastelukierteestä. Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - tammikuu taitaa olla kurja säiden puolesta myös meillä nykyisin aina.
   Kyllähän nämä taudit jossain vaiheessa helpottavat - toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin.
   Kiitos ja ihanaa sunnuntaita myös sinulle - meillä paistaa aurinko:)

   Poista
 20. Voi ääh mistä moinen nielupaise on tullut. Miehellä oli sellainen vuosia sitten ja oli hurjan kipeänä pari viikkoa, normisti ei sairasta ei koskaan, eikä saa ikinä meidän muiden tauteja, heh ei edes niitä täitä, jotka minä aina lapsilta sain.

  Nyt uuteen nousuun helmikuussa ja hyvä vaan, että on ollut herkut lohtuna, miten sitä muuten olisi tammikuusta selvitty. <3

  Haleja ihana Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nielupaise oli todennäköisesti flunssan jälkitauti ja totisesti en toiste toivo! Ja kyllä - täältä noustaan jos ei muuten niin pahalla sisulla;)
   Kiitos - haleja myös sinne ja ihanaa sunnuntaita - meillä paistaa aurinko <3

   Poista
 21. Voi miten ikävä kuulla, että olet ollut sairastelukierteessä. Pitkittynyt flunssa on jo kurjaa mutta tuo nielupaise kuulostaakin jo äärimmäisen kivuliaalta vaivalta. Onneksi valon määrä nyt lisääntyy ja toivottavasti sinun taudit myös väistyvät kokonaan pois.

  Todella upeita kuvia! Tutun tuomiokirkko on niin vaikuttava, että joka kerta Turussa käydessäni otan siitä kuvan. Haluan myös piipahtaa siellä sisällä jos vain sopii aikatauluun.

  Tammikuu oli säiden puolesta tosi erikoinen. En muista vastaavaa mutta tätä se ilmastomuutos aiheuttaa. Vesikelejä, lumimyräkkää, pimeyttä ja kylmyyttä en kovinkaan paljon kaipaa mutta onneksi ollaan menossa jo valoa kohti.

  Mukavaa ja parempaa helmikuuta ihanalle Ladylle❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastelu on ikävää ja nielupaise sellainen vaiva, että en toiste toivo!
   Ilmastonmuutoshan se nämä säiden vaihtelut aiheuttaa - tammikuu oli kyllä melkoista vuoristorataa, mutta nyt on lumi maassa ja tänään paistaa aurinko! Kaunista!
   Kiitos - mukavaa helmikuuta myös sinulle, Marjo <3

   Poista
 22. Toivottavasti voit jo paremmin. Nyt on tosiaan ollut vaihtelevat säät tammikuussa.
  Upeat pakkaskuvat! Aurinkoista sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tästä vielä nousta - huomenna töihin ainakin:)
   Myös täällä on upea talvipäivä tänään - aurinko paistaa ja hanget hohtavat.
   Mukavaa sunnuntaita myös sinulle, Kati!

   Poista
 23. Lämpimiä terveisiä ja haleja sinne! Vaikka repaleinen on ollut tammikuusi, niin kiva että pääsit tulemaan Park Hotelliin bloggaajatapaamiseen. Oli mukava tavata.
  Toivottelen sinulle heleää helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula - oli kiva päästä bloggaajatapaamiseen ja sinun näkemisesi on aina hauskaa<3
   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 24. Pikaista paranemista sinulle, kuulostaa inhottavalta :( Kauniita kuvia kuitenkin ja Turku on ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kyllä tästä noustaan:)
   Turku on kaunis. Aina ♥

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig