sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Miten menetin päivässä yli 800 Instagram -seuraajaa?

Minulla oli helmikuussa Instagram -tililläni liki 6000 seuraajaa. Vaan ei ole enää. Seuraajissani kävi joukkokato ja menetin yhdessä päivässä yli 800 seuraajaa - ja ihan omasta syystäni.

Luin helmikuun alkupuolella blogikolleegani Tiian Minäkö keski-ikäinen? -blogin postauksen "Mikä suututtaa somemaailmassa!", jossa Tiia kritisoi mm. sitä, miten sometilien seuraajaluvut eivät aina anna ihan oikeaa kuvaa siitä, miten paljon niitä seuraajia tileillä on. Ykskaks saattaa jonkun tilille ilmestyä hetkessä monia satoja seuraajia - joskus tuhansiakin. On käyty ostoksilla. Eli ostettu seuraajia.

Tiia ihmetteli myös muutamia oman tilinsä piikkejä - lyhyessä ajassa oli tullut seuraajia, joiden profiilinimet olivat ihmeellisiä ja kuvia vain muutama. Ja Tiia ajatteli, että nämä olivat varmasti vain feikkitilejä ja yrittivät kalastella seuraajia - ja että he häipyisivät hetken päästä, kun heitä ei seuraa takaisin.

ladyofthemess on instagram - no to fake profiles

Tällaisia piikkejä on minullakin ollut ja olin ajatellut samoin kuin Tiia, että kyllä ne aikanaan lakkaavat seuraamasta kun niihin ei reagoi. Ja osa toki lakkasikin.

Päätin kuitenkin tarkistaa asian ja aloin käydä tarkemmin seuraajiani läpi. Voi hyvät hyssykät! Siellähän niitä oli vielä vaikka kuinka paljon. Saman tien päätin, että siivoan tilini näistä feikkiprofiileista.


Enpä tiennyt, millaiseen urakkaan jouduin. Päivän se kesti. Ja näitä profiileita poistin yli 800. Hieman kirpasi kun seuraajalukemat eivät enää yhtä maireat olleet kuin ennen karsintaa. Samalla päätin, että käyn jatkossa uudet seuraajat tarkalla kammalla läpi ja poistan feikit samantien.

Miten nämä valeseuraajat sitten erottaa? Omituinen nimi on tietenkin yksi vihje - vaan aina ei sekään kerro totuutta - itselläni on esim. paljon valokuvaajia ja luontokuvaajia seuraajina ja heillä saattaa olla mitä ihmeellisimpiä käyttäjätunnuksia.

Tietenkin osan pystyy jo nimen perusteella karsimaan: tuskinpa Walesin prinssi Harry tai Dubain prinssi seuraisi jotain tuiki tuntematonta suomalaista ladya. Walesin prinssejä hieman eri nimimuunnoksilla poistin seuraajistani 4 ja Dubain prinssejä ja sheikkejä ainakin 6.

estetyt käyttäjät instagramissa
Osa näistä feikkiprofiileista on yksityisiä - ja kun katsoo profiilia, huomaa, että kuvia on vain muutama. Suurin osa minun valeprofiiliseuraajistani oli miehiä, mutta kyllä sieltä muutama nainenkin löytyi - kuvankauniita naisia, joiden profiili oli yksityinen, mutta jotka olivat siihen kuitenkin puhelinnumeronsa lisänneet. Voi vain kuvitella, kuinka paljon näitä vähäpukeisia naisia löytyy miesten tilien seuraajista!

Jotta osasin erottaa noistakin herroista nuo feikit, piti käydä tarkistamassa se profiili. Osa oli juuri noita yksityisiksi merkittyjä mutta osalla oli avoin profiili, jossa kuvia oli vain muutama. Yleensä nämä herrat ovat profiilinsa mukaan kilttejä, sinkkuja, jumalaapelkääviä, hyväntekeväisyydestä kiinnostuneita ja ammatiltaan he ovat usein sotilaita, lääkäreitä, kirurgeja tai insinöörejä. Kuvissa näkyy joko hyvin menestynyt mies jossain loisteliaassa ympäristössä - on myös sotilaita lippuineen ja aseineen. Ja on heitäkin, jotka rekvisiitakseen ovat haalineet lapsensa tai lastenlapsensa. Ja toki siellä kuvissa myös niitä sydämiä ja punaisia ruusuja on.

viestipyynnöt instagramissa

Suurin osa on sellaisia, jotka eivät koskaan kommentoi kuvia, eivät edes käy tykkäämässä niistä, mutta on joukossa sitten näitäkin, jotka lähestyvät yksityisviestein. Tuossa yläkuvassa on viimeisen viikon lähestymisyritykset. Onneksi nämä saa heti tuolta Instagramin viestipyynnöistä hylättyä ja estettyä.

Nämä ovat minun käsittääkseni useimmiten heitä, joiden ansaan langenneista saamme välillä lehdistä lukea. Heitä, jotka yrittävät hyötyä sinusta jollain tavoin - ja jotka välillä onnistuvatkin. Meillä Suomessakin on kaikista varoituksista huolimatta moni nainen - ja varmaan mieskin - langennut näihin ja hyväuskoisina menettänyt suuria rahasummia.

Nämä lienevät niitä samoja miehiä, jotka myös muilla somekanavilla yksityisviestein lähestyvät. Vaikka esim. oma henkilökohtainen Facebook -profiilini ei ole julkinen, niin kyllä näitä viestittelijöitä sinnekin välillä eksyy, mutta onneksi heidät saa sielläkin estettyä.

Kun noita profiileita availin ja klikkailin estoja herroille, huomasin, että joukossa oli monta, joilla näytti noita profiileita olevan useampiakin. Sama naama - eri nimi. Minusta se jo kertoo, että ainakaan rehellisin aikein eivät nämä seuraajat olleet liikkeellä.

Yllättävää oli, että monella näistä herroista oli kyllä seuraajina useita minunkin profiiliani seuraavia ihan tavallisia suomalaisia naisia!

Samalla naamalla - eri nimin yrittää tiliäni aika ajoin seurailla myös seuraavan kuvan herttainen rouva.

instagramin feikkiprofiilit

Eikös olekin ihan luotettavan näköinen vanhempi nainen? Vaan eipä taida sitä olla, sillä tällä rouvalla tuntuu Instagramissa olevan useampi nimi. Kerran olen saanut häneltä yksityisviestinkin, jossa hän kyseli, tarvitsenko apua Instagram -tilini suhteen. Ja koska tuossa profiilissakin lukee "Claim agent @ Instagram inc.", saattaa moni luulla, että rouva on itse Instagramin työntekijä. Tuskinpa on! Veikkaan, että tämä rouva on juuri niitä valeseuraajien myyjiä, joilta noita seuraajia ostetaan!

Tämänkin rouvan seuraajissa oli useampia omia seuraajiani - ihan tavallisia suomalaisia instagrammaajia.

Olen muutaman päivän laiskotellut somessa ja kun tänään taas kävin uusia seuraajia läpi, jouduin poistamaan sieltä taas yli 20 profiilia. Näitä feikkiprofiileita olen nyt kuukauden aikana poistanut yhteensä reilusti yli tuhat. Minulle tämä on vielä mahdollista, sillä ei niitä seuraajia päivittäin niin kovin montaa tule etten heitä pystyisi tarkistamaan, mutta tuskinpa Instagramin suuret tähdet - eivätkä edes he, joilla seuraajia on vaikkapa yli 10000, enää jaksavat seuraajiaan karsia - siinä nimittäin menee aikaa.

Miksi sitten yleensä halusin nuo seuraajat tuolta tililtäni karsia?  Eihän heistä mitään isompaa harmia ole? Ja eikö bloggaajalle ole tärkeää se, että on näyttää mahdollisimman suuri seuraajamäärä tilastoissa ja mahdollisille yhteistyökumppaneille?

Voi toki olla, että jollekin bloggaajalle se seuraajamäärä on se tärkein - valiäkö sillä, millaisia seuraajia! Mutta uskon, että meistä läheskään kaikille näin ei ole. Meistä suurin osa toivoo, että ne seuraajat ovat todellisia ihmisiä tai todellisia yrityksiä. Sellaisia, jotka seuraavat sitä tiliäni sen takia, että tykkäävät kuvistani tai blogistani - ja ehkä jopa minusta itsestäni. Ja kun itse käyn välillä tutustumassa seuraajiini siellä seuraajaluettelossa, haluan tutustua oikeisiin ihmisiin tai oikeisiin tuotteisiin - haluan katsella upeita kuvia ja toki seuraan instan kautta myös muutaman tutun elämääkin;)

kuvavarkaat instagramissa

Kaikenlaisia yrittäjiä siellä valeprofiilien haltijoissa on. Ihmetellä täytyy tuonkin kuvan Mr. Dalia, joka tänään oli alkanut tiliäni seuraamaan. Olisi ehkä kannattanut katsoa tarkemmin ketä seuraa, sillä herran kuvissa heti toisena oli minulta varastettu kuva. Laitoin hänelle kuvaan kommentin, jossa asiasta mainitsin - enkä vielä estänyt häntä, sillä haluan nähdä, reagoiko hän kommenttiini mitenkään.

Kiitos, Tiia, kimmokkeesta - iso homma, vaan tulipahan tehtyä. Ja yritän jatkossa pitää tilini niin siistinä kuin suinkin kykenen. Varmasti sinne vieläkin on jokunen feikki jäänyt ja kaikkia en edes huomaa, mutta pääasia, että suurin osa sieltä nyt on saanut lähtöpassit!

Oletko sinä koskaan tutustunut Instagram -tilisi seuraajiin?
Oletko saanut omituisia yksityisviestejä tai onko sinulle yritetty kaupata seuraajia?

Huolimatta näistä harmittavista feikeistä ja muista sivuilmiöistä, on instagrammaaminen ja koko tämä somemaailma innostavaa ja hauskaa. Pidetään se sellaisena!

Ja kaikki kiltit, jumalaapelkääväiset, sinkkumiehet ammatista riippumatta, voitte suosiolla jättää tilini seuraamisen ja yksityisviestien lähettämisen - minulla on tuossa sohvalla yksi iso isäntä, joka riittää minulle vallan hyvin;)

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 

SHARE:

84 kommenttia

 1. Kyllä sitä maailmaan kaikenlaisia yrittäjiä mahtuu. Yritän tarkistaa aina uudet seuraajat ja estoja olen runsaanlaisesti käyttänyt varsinkin tuolla Samos -tililläni. Aurinkoista sunnuntaita! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpointahan tuo onkin heti poistaa - itse poistin aluksi vain kaikkein ronskeimmat heti ja ajattelin, että kyllä ne muut aikanaan häipyvät, kun ei takaisin seuraa. Vaan eivät häipyneetkään ja tällainen homma siitä sitten seurasi;)

   Poista
 2. Minua ei ole kukaan lähestynyt epäilyttävästi instatiliin liittyen ja facessakin saan olla ihan rauhassa. Liekkö roskapostit toimisivat sitten niinkuin kuuluukin.
  Silloin kun liityin instaan, oli hyvin ihmeissäni kun nimikerkki Poliitikko alkoi minua seuraamaan. Samoin oli joku Julkkikset-nimimerkki, jonka profiili oli täynnä puolialastomia naisia. Eivät olleet minun juttuni, joten en alkanut takaisin seuraamaan ja äkkiä katosivatkin. Instagramia en vieläkään oikein ymmärrä ja koen sen välillä turhauttavaksi, kun porukkaa tulee ja menee. Ymmärrän toisaalta, miksi he niin tekevät, mutta silti se välillä hämmentää. Opettelemista siis riittää sillä saralla ja paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Poliitikko ja Julkkikset kuuluvat samaan sarjaan kuin Silikoonirinnat - tulevat, mutta onneksi menevätkin. Sitten ovat nuo kalastelijat - tulevat hetkeksi ja häipyvät sitten. Itse olen ajatellut, että jos siellä joku, jolla on hurja seuraajamäärä ja joka itse ei seuraa kuin muutamaa sataa, alkaa seuraamaan minun tiliäni, niin se vain kalastelee. Ja yleensä olen ollut oikeassa;)

   Poista
 3. Näköjään olen vielä seuraajissasi, kiitos siitä :)
  Itselläni on yksityinen tili, ja yleensä päivittäin näitä epämääräisiä profiileja pyrkii seuraajiksi. En heitä tietenkään hyväksy, vaan poistan samoin tein. En ihan niin höynä ole että näiden halpaan menisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet vielä - ja onneksi tuolla instassa sieltä asetuksista pääsee vielä tarkistamaan ne estetyt tilit ja perumaan sen eston, jos tuli klikkailtua liian innokkaasti - seuraajan siinä kyllä menettää. Olen huomannut, että sinulla on yksityinen tili ja yleensä olen pyytänyt päästä seuraamaan vain muutamia yksityisiä tilejä - sellaisia, joiden omistajat tunnen henkilökohtaisesti. Olen tuuminut, että tilin haltijalla on syy siihen, että haluaa pitää tilinsä yksityisenä.

   Poista
 4. Huh, kovan urakan olet tehnyt. Itse luotan aina siihen, että nämä feikkiprofiilit häviävät ajan kanssa. Omat seuraajamäärät ovat kuitenkin niin paljon pienemmät.

  Harmaita hiuksia nämä feikkiseuraajat kyllä aiheuttavat. Aloin kirjoittamaan tarkoituksella suomeksi tekstejä instakuviin ja vähän se on hillinnuyt näitä ulkomaan eläviä. Käytän joka tapauksessa followers appia näitä seuraajakalastejoita varten. Harmittavaa, että näitä kalastelijoita löytyy jo suomalaisten joukosta.


  Aurinkoista sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon minäkin luotin, että häviävät ajan kanssa - vaan kun eivät kaikki häviä. Ja todellakin harmittavaa, että myös suomalaisissa on näitä kalastajia - ja harmittavaa on myös se, että nuo ulkomaiset hämärätyypit osaavat jo käyttää profiileissaan osin suomalaisiakin nimiä.

   Poista
 5. En ole instagramissa, ja se näyttäkin olevan hyvä juttu. FB:ssa tulee joskus ystäväpyyntöjä juuri näiltä "Yhdysvaltalaisilta upseereilta ja businessmiehiltä", ne hylkään heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään instagramista kovasti - käytän sitä myös työssäni: ylläpidän Suomen Vanhimman Viraston tiliä - ja yllättävintä on, että jopa siellä olen joutunut tuota estotoimintoa käyttämään!

   Poista
 6. Itselläni instatili on ollut välillä yksityinen, koska harmitti juuri nuo feikit. Tällä hetkellä kaikki näkevät kuvani ja olen monta seuraajaa estänyt. Mulla tosin on ollut helppoa poistella, koska seuraajia on niin vähän.

  Mukavaa sunnuntaita sinulle ja isolle isännälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen pitänyt alun jälkeen instani julkisena - ja nyt osaan olla noiden feikkien suhteen tarkempi;)
   Kiitos - aurinkoista sunnuntaita sinulle, Marru - myös siltä isolta isännältä:)

   Poista
 7. Minulla on hyvin vähän some-tilejä, eikä näiden tarinoiden jälkeen tee mieli niitä lisätäkään. Tuntuu kuin raottaisi ovea huijareille. Blogin seuraajiinkin on ilmestynyt muutama feikkiprofiili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo feikit eivät mitään isompaa vahinkoa saa aikaiseksi, kun niihin ei reagoi - mutta harmittavaisia ne ovat! Myös itselläni on blogin seuraajissa ainakin Google+:n puolella muutama feikki, mutta sieltä ne onneksi häipyvät äkkiä, kun ei seuraa takaisin.

   Poista
 8. Tuttua huttua! Tein taannoin siivouksen ja kymmeniä meni estoon, samoin blokkailin viesteistä seuranhakijat. Seuraajia tarjotaan ostettavaksi vähän väliä, mutta mitä minä niillä tekisin? Instan ikäviä lieveilmiöitä, kuten sanoit. Eniten minua kuitenkin Instassa ärsyttää algoritmi, joka nostaa feediin monta päivää vanhoja kuvia ja uudet on jossain piilossa. Saako feedin asetuksia jostain säädettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instan - ja myös muiden somekanavien lieveilmiöitä. Ja nuo instan algoritmithan muuttuivat taas tämän vuoden alussa - nyt omaan kuvavirtaan tulee entistä harvemmin uusia kuvia. Niitä asetuksia ei saa säädettyä mistään - instan politiikka tuntuu olevan se (sama kuin Facebookillakin nykyään), että se nostaa vain sellaisia postauksia, jotka ovat saaneet kommentteja (instassa kommentin pitää olla 4 sanaa pitkä) - tai joita on rahalla sponssattu. Minä en tuohon peliin ole lähtenyt. Tykkäilen mitä tykkäilen ja etsin välillä kaverien tilit ja käyn katsomassa useamman kuvan kerrallaan. En pidä laskelmoinnista - siinä menee koko touhun hauskuus!

   Poista
  2. Ahaa, vai tuosta se johtuukin että kuvat tuntuvat näkyvän feedissä kovin kummallisesti. No eipä taida sitten olla pelkoa, että omia kuvia ihmisten feedeihin tupsahtelisi...vaikka siltikin aina silloin tällöin joku kalastelija tai feikkiheikki yrittäkin lähestyä. Kiitos hyödyllisestä postauksesta! :)

   Poista
  3. Siitäpä hyvinkin! Jos instagram jatkaa vielä pitemmälle tätä linjaa, luulen, että on odotettavissa joukkokato muihin palveluihin!

   Poista
 9. Aikamoista! En ole facessa eikä minulla ole instatiliä, mutta olen kuullut noista lieveilmiöistä useasti. Hämmentävää meininkiä, ei voi muuta sanoa. En ymmärrä lainkaan jotakin seuraajien ostamista, mitäääh! Instaan minua on kosiskeltu ja olen tuota toki tuuminut pysyäkseni "ajassa kiinni" mutta pistää kyllä askarruttamaan...

  Selkeästä kyllä huomaa blogistanian harventumisen ja miten se on jäänyt monelta aina vain vähemmälle tai tyrehtynyt, taitaa instamaailma olla sen verran vetävämpi ja nopeatempoisempi.

  Valoisaa pyhää ihana Arja♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä instaan uskaltaa liittyä - ja voihan tilin pitää yksityisenäkin. Monihan haluaa esim. perheen tai ystäväpiirin kanssa jakaa kuvia ja kuulumisia ja tuon yksityisen tilin kautta se onnistuu vallan mainiosti. Sinne eivät ne feikitkään eksy. Mutta kyllä tuolla maailmassa pärjää julkisenakin kunhan käyttää ihan normaalia maalaisjärkeä ja osaa käyttää estoklikkausta;)
   Aurinkoista pyhäpäivää myös sinulle, Tulisielu ystäväni <3

   Poista
 10. Lady oot niin super 💙 vielä on tämä suursiivous tekemättä, huh mikä homma. Taas on tännekin tullut muutama uusi äijä ja Dubain prinssiä olen bongannut monella profiililla. Viestin lähettäneet lykkään aina heti estoon, mutta pitäisi ehdottomasti salamana nuo muutkin kummallisuudet. Oma tili hinkkaa koko ajan ees sun taas, eikä tunnu kasvaman mihinkään, mutta on tässä tilejä nähty joihin tulee satasen viikkovauhdilla populaa ja miltei pelkkiä näitä feikkejä. Kun jaoit vielä Instan algoritmit julkaisun muualla, sai taas miettimään, että pipertäjä omassa kuplassani menemään tai muuten menee hermot. Insta todella on kaikessa kauneudessaan ja ihanuudessaan myös läpileikkaus ihmisten ahneudesta ja järjettömyydestä.

  Suloista sunnuntaita 😘😘😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia sinulle, että annoit kimmokkeen tähän hommaan. Nuo monen sadan yhtäkkiset lisäykset jonkun tilillä kertovat omaa kieltään - ja luulisi mahdollisten yhteistyökumppaneidenkin katsovat, millaisia seuraajia yhteistyötaholla on - eihän nekään ihan mitä tahansa osta. Valheella on lyhyet jäljet - kyllä siitä aina kiinni jää!
   Instagramin algoritmit ovat tällä hetkellä sellaiset, että en lähde niiden mukaan pelailemaan - menee koko hauskuus hommasta muuten. Postailen kuvan silloin tällöin ja kun aikaa on, käyn tykkäämässä ja katsomassa kaverien kuvat sekä heidän, jotka ovat käyneet vierailulla minun kuvissani.
   Aurinkoista sunnuntaita myös sinulle, Tiia ihaNainen <3

   Poista
 11. Sä teit valtavan ja kunnioitettavan urakan!
  Sun kimmokkeesta estin muutamia tämänkaltaisia seuraajia. Onneksi suurin osa näistä feikeistä ymmärtävät lopettaa itse seuraamisen vähin äänin. Minuakaan ei kiinnosta, vaikka olisivat miten korkeassa asemassa olevia prinssejä tai kuinka kilttejä.
  Tämä postaus ja asian esille nostaminen oli todella tärkeä juttu! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtava urakka oli - muuta siitä kunnioitettavuudesta en ole ihan varma;) Ja tuohon minäkin luotin, että suurin osa lopettaa sen seuraamisen - vaan kun ei ollut lopettanutkaan! No tietenkin niitä oli tuonne minunkin seuraajiini uinut useamman vuoden ajan, mutta nyt kun olen urakakseni ottanut blokata niitä päivittäin, olen ihmetellyt sitä, että niitä tulee todellakin päivittäin useampia. Mrrr.

   Poista
 12. Huh, onpa sinulla paljon seuraajia! Minä olen onneksi niin vähäisissä lukemissa, että läpikäynti on helpompaa. Taidankin ottaa työn alle hetimiten, mutta mielikuvani on, ettei minulla taida montaa feikkiä olla. Olen myös tosi kriittinen siinä, ketä itse lähden seuraamaan. Olen ajatellut niin, että jos joku suuttuu siitä, etten seuraa takaisin (vaikka olisi ihan oikea ihminen), sanon tervemenoa. On kivampi, kun omassa feedissä on vain itseä oikeasti kiinnostavien ihmisten postaamaa, kaunista ja kivaa materiaalia! Ison urakan teit, hyvä niin ja erittäin mielenkiintoinen, aiheellinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin yllättynyt tuosta seuraajamäärästä - minä kun en ole kovinkaan kummoinen kuvaaja! Enkä postaile edes joka päivä kuvia instaankaan - olen sielläkin tällainen "hidas bloggaaja";)
   Mutta kuten tuossa kirjoittelinkin, aina eivät ne isot seuraajamäärät kerro koko totuutta - joukossa on noita feikkejä ja hämärähemmoja - niinkuin somemaailmassa yleensäkin. Ja niinkuin elävässä elämässäkin!

   Poista
 13. On ollut melkoinen urakka, arvostan! Itselleni on tärkeää, että seuraajat olisivat aitoja, koska ne ovat ainoita joilla itselle on merkitystä. Luulen, että noita tulee aina vaan enemmän ja enemmän, mitä enemmän on seuraajia. Itselleni toistaiseksi tullut vähän koska seuraajaluku on alle 2000, mut epäilen, että jossain kohtia saattaa räjähtää käsiin. En tiedä johtuuko osin siitä, että oma sisältö on paljon kosmetiikkaa niin nuo ukkelit eksyy vähemmän, en tiedä millaisilla tageilla ne etsii "uhrejaan".

  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aikamoinen urakka - ja sehän jatkuu päivittäin tai aina, kun instatilini avaan! Ja varmasti tileile, joilla on hurja määrä seuraajia, näitä tulee vielä enemmän. Siitä logiikasta, millä ne tilit etsivät, en ymmärrä mitään - etsivätkö meitä vanhempia naisia profiilikuvien perusteella vai käyttävätkö mitään logiikkaa - jopa ylläpitämälleni työtilille Suomen Vanhin Virasto näitä on eksynyt.
   Aurinkoista sunnuntaita myös sinulle, Jonna <3

   Poista
 14. Hyvä kirjoitus. Itse yritän aina saman tien poistaa feikit profiilit, luulen että sen takia niitä ei itselleni tule niin paljon. Seuraajien kauppaajien viestejä tulee jatkuvasti niin blogiin kuin instaankin, deletoin ne saman tien.
  Instan algoritmit on kyllä raivostuttava, sen johdosta näen feedissä vain niiden päivitykset, jotka tykkäävät kuvistani ja usein vielä monen päivän viivellä.
  Instassahan tuo kuvien varastaminen on ihan yleistä, eniten inhoan ehkä niitä profiileja, jotka koostuvat pelkästään toisten kuvista, olkoonkin että ovat merkinneet kuvat. Näitä on tosi paljon muotiin keskittyvissä feedeissä, osa niistä on vielä sellaisia että pitäsi maksaa päästäkseen jollekkin katumuotisivustolle.
  Ärsyttäviä ovat myös seuraajat, jotka seuraavat ja jos seuraat lopettavat seuraamisen, tosin lopettavat myös jos et seuraa. Pelkkää seuraajien kalastelua.
  Alussa instassa oli paljon helpompi saada seuraajia, kaikki uudistukset ovat menneet suurten instatilien kasvuun, niistä on tullut entistä suurempia.
  Joskus ihmettelen myös miksi ihmiset seuraavat niin aktiiviseti näitä kaikkein suurimpia instatilejä, jos katson jonkun muotibloggarin instafeediä ( ulkomaalainen ) niin näen kuinka sadat omaa tiliä seuraavat seuraavat häntä, vaikkeivät oman profiilinsa perusteella ole edes yhtään kiinnostuneita muodista ? Onko tässä joku sellainen kun kaikki muutkin, niin minäkin ilmiö ??? Vai ajatus, että jos seuraan isoa tiliä saan lisää seuraajia ?
  Parasta instassa ovat seuraajat, jotka ovat aidosti kiinnostuneita feedistäni ja käyvät lukemassa myös blogiani, heitäkin on onneksi tosi paljon. Samoin instan kautta tutuksi tulleet, joita on ympäri maailman ja joiden kanssa kommentoidaan puolin ja toisin. Ja joista osa on edelleen seuraajiani, vaikka heidän oma feedinsä on kasvanut satojen tuhansien seuraajien yhteisöksi, todistaa sen että ihania ja luotettavia instaajiakin on olemassa <3

  Suloista sunnuntaita Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että muotibloggaajien riesana nämä häntäheikit ja feikit ovat vielä enemmän! Ja nuo instan algorimit ovat inhottavia - itse päätin, että en lähde pelaamaan vaan teen niin kuin ennenkin: postailen silloin tällöin ja tykkään ja kommentoin niiden kuvia, kenen ehdin. Välillä käyn tarkistamassa tuttujen kuvat - nyt en ole ehtinyt oikein sitäkään.
   Instan hyvistä puolista olen samaa mieltä - olen sitä kautta saanut uusia lukijoita, uusia ystäviä - ja löytänyt entisiä kavereitakin!
   Ihanaa sunnuntaita myös sinulle, Sara <3

   Poista
 15. Inhottava lieveilmiö, sanoisin. Minulla on Instagram-tili, mutta seuraajia huomattavasti vähemmän (kourallinen) kuin sinulla, joten minulla ei kyseistä ongelmaa ole ilmennyt. FB:n puolella tulee välillä outoja kaveripyyntöjä, jotka eliminoin heti pois.
  Ison urakan olet tehnyt, mutta se kannatti tehdä. Ja hyvä, että kirjoitit asiasta näin perusteellisesti. Tämä herätti minutkin ajattelemaan tätä some-maailman ihanuutta ja kamaluutta.
  Kaikesta huolimatta oikein mukavaa uuden viikon alkua sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso oli urakka - ja ehdottomasti kannatti tehdä! Ja onhan tämä somemaailma välillä aika ärsyttävä - kuitenkin enemmän ihana! Ihan kuin elävä elämäkin:)
   Hyvää sunnuntaita ja uutta tulevaa viikkoa myös sinulle, Satu <3

   Poista
 16. Kyllähän noita seuraajia on ollut vaikka millaisia. Minä saan noiden "olet kaunis,missä asut" viestien lisäksi ihan kuvia siitä miehen jalkovälistä. Miksi joku luulee, että niitä haluan katsella? Estossa on minullakin ties kuinka monta ukkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hirvitys - noilta kuvilta olen sentään säästynyt! Tsemppiä estoklikkailuihin edelleenkin!

   Poista
 17. Itsellä myös noita feikki profiileja seuraajana. Onneksi on paljon aitoja ihmisiäkin. Karsin tuossa jo osaa myös pois seuraaja listalta ja pari prinssi Harrya seuraajissa ollut muutamaankin otteeseen. Hirveä homma siinä vaan on. Ja onneksi suurin osa seuraajista on suomalaisia tai naapuri maan. :) Ihanaa tulevaa voi viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tässä oppi, että kannattaa yrittää karsia ne feikit pois mahdollisimman nopeasti! Tuo prinssi Harrykin on niin yritteliäs että on siinä Meghanilla kestämistä;)
   Hyvää viikkoa myös sinulle!

   Poista
 18. Onneks on omalla kohdalla vielä helppo siivoilla, sen verran pieni seuraajamäärä. Viestiä lähettelevät herrat estän samantien, mutta olen huomannut noiden kalastelijoiden häipyvän melkoisen nopeasti kun ei reagoi suuntaan eikä toiseen.
  Mä vissiin jo niin vanha akka, että rinssejä ei oo näkynyt 😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse opin nyt kantapään kautta, että heti kannattaa siivoilla ne huitsin nevadaan - tosin tulevat takaisin toisella nimellä, mutta luuta käy silloinkin;)
   Ja varo vaan - ei katso nämä prinssit ikää - tai jos katsovat, niin sitten ajattelevat, että mitä vanhempi, sitä helpompi höynäytettävä;)

   Poista
 19. Ou nou, kyllä oot käynyt ison urakan läpi. Kun luin tuon Tiian postauksen, niin kävimpä myös poistamassa näitä kyseisiä herroja narreja, mutta mitään noin perusteellista tutkimusta tai siivousta en suorittanut. Pitäisi kyllä! Mitä noihin lähestymis yrityksiin tulee, niin selvä nou nou on ollut alusta asti. Aurinkoa päivääsi ☀️🌺☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavinta onkin, että osa noista näyttää päällisin puolin ihan normi-ihmisiltä, kunnes avaa sen profiilin - se kyllä paljastaa sitten, mistä on kysymys. Helpommalla pääsee, kun heti pistää ne pellolle!
   Aurinkoa ja iloa sinulle uuteen viikkoon, Sari <3

   Poista
 20. Kiitos vinkistä. Kävinkin heti estämässä muutaman.. Itselläni on julkinen tili, joten sitä seuraavat ketkä tahansa, mutta en silti halua sinne näitä häntäheikkejä. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, että vaikka on julkinen tili, haluaa niiden seuraajien olevan oikeita ihmisiä tai yrityksiä.
   Mukavaa sunnuntai-iltaa myös sinulle, Vilma!

   Poista
 21. Hyvä postaus. Todella hyvä!

  Olen itse vasta aloittelija instassa = vajaa kuukauden harjoitellut sitä elämää. Opin uutta matkan varrella ja jo nyt olen nuo erikoiset seuraajat saanut aistia. Haalin vasta sitä maailmaa, josta itse olen kiinnostunut / jotka haluan muistaa ja seurata. Omalle osalle on tullut niin hauskoja "seuraajia", että oikein naurattaa. Mikä ihmeen DIY, askartelu, kasvatus, valokuvaus, luovuuden herättely tai uutuuksiin tutustuminen heitä oikein kuvissani kiinnostaa. Enkä nyt oikein koe mitään tiettyjä komistuksia tai kaunistuksia olevan aihealueesta kiinnostunut.

  Luulisi, ettei edes tunnuskuva houkuta ns. vääränlaista seuraajia, mutta eipä sekään taida estää. On tämä some melkoinen seikkailu :O Pysykäämme kaikesta huolimatta seikkailun tiellä.

  Kiitos vielä kerran ajatuksia herättävästä postauksesta! Tuli sopivaan saumaan, kun mietin, mitä ihmettä on nämä xxx-tyypit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, ettei se tunnuskuvakaan estä - eikä oma profiilikuvaus. Kun alusta asti on tarkkana näiden kanssa, niin ei tarvitse isoja raivausoperaatioita sitten vuosien päästä tehdä;)

   Poista
 22. Itsekin pyrin estämään heti suoraan sellaiset uudet seuraajat, jotka ovat selkeästi jotain muuta kuin puhtailla jauhoilla liikenteessä. Joskus tuntuu, että tulee enemmän esitettäviä kuin läpi päässeitä. Jotenkin on jo oppinut näkemään profiileista heti ne, jotka tulee hyvillä mielin seuraamaan ja be, jotka tulee muista syistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että niitä estettäviä tuntuu välillä olevan enemmän kuin oikeita seuraajia. No - sen klikkauksen verran se vain kirpaisee;)

   Poista
  2. Maiju, varmaan sitä iän tuomaa viisautta. Minua ihan huvittaa, kuinka monta lääkärin ja sotilaan vaatteisiin sonnustautunutta seuraajaa on käynyt. Kyllähän sen sanoo järkikin, että ei nämä nyt ole ihan bona fide liikkeellä :)

   Poista
  3. Kyllä nuo lääkärit ja sotilaat on helppo erottaa - ja itsekin uskoin, että ne häipyvät sieltä, kun niihin ei reagoi - vaan eivätpä kaikki itsestään häipyneetkään - piti käyttää luutaa: huis, huis;)

   Poista
  4. Naurattaa muuten ne stetoskooppikuvat siellä ensimmäisenä. Joskus poseerataan stetoskooppi kaulassa. Ne on niin hauskoja ja menee heti poistoon :)

   Poista
  5. Totta, Maiju - ja ihmetellä täytyy, miten paljon niitä kirurgeja ja muita lääkäreitä tuolta löytyy. Ja miten paljon ihan samannäköisiä mutta erinimimisiä;)

   Poista
 23. Onneksi olen niin pieni tekijä, että saan olla rauhassa....pääosin. Profiilikuvani instassa on sellainen, ettei kaikki tyypit heti ole laittamassa viestejä ;) Ja tarkistan kyllä aina kaikki 'uudet seuraajat' ja muutama on päässyt estolistalle. Lisäksi ilmiannan heti, jos on näitä lobbareita, tosin nekin on onneksi vähentyneet :)
  Minulle ne numerot ei merkkaa, vain ne kuvat :D

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisintahan näissä on, että ne iskee kaikkiin profiiliin katsomatta. Paras tapa onkin heti blokata - ja nuo lobbarit todellakin kannattaa ilmiantaa vaikka ovatkin vähentyneet - ovat ilmeisesti keksineet näitä kiertoteitä kuten tuollaisten tätien käyttäminen välikätenä.
   Monelle ne numerot tuntuvat olevan kaikki kaikessa ja siksi niitä seuraajia sortuvat ostamaankin - minusta on parempi mennä näillä omilla, aidoilla seuraajillani. Insta kun kuitenkin on minulle enemmän kuvien ja ihmisten elämän seuraamista kuin kauppapaikka.
   Mukavaa viikon alkua myös sinulle, Satu <3

   Poista
 24. Tuollaisia piikkejä on minullakin ollut mutta ei noin suuria, yhtäkkiä saattaa hävitä 10-30 ja joskus enemmänkin "seuraajia". Yleensä aina tarkistan kuka seuraa enkä seuraa takaisin jos aihepiiri ei mieluinen tai pelkkä selfieprofiili,ja silloinhan kalastajat häipyvät pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minultakaan tuota määrää olisi itsekseen häipynyt ellen itse olisi heitä poistanut. Kaikki kun eivät näyttäneen itse poistuneen vaikka niin olin kuvitellut.

   Poista
 25. Minulla ei ole julkinen ja aika-ajoin tulee pyyntöjä hyvin samantyylisiltä ihmisiltä. Samoin FB:ssäkin tulee outoja messengeri viestejä.
  Onhan ne vähän ajatuksia herättäviä.
  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - rauhassa eivät saa olla edes yksityiset profiilit. Itsekin välillä ihmettelen, mistä ne sinne Facebookiinkin eksyvät vaikka minullakin se on yksityinen. No - tottahan nimi näkyy googlehauissa eikä siellä piilossa pysty olemaan, mutta onneksi ne pystyy estämään!

   Poista
 26. Todella hyvä postaus! Voisin itsekin tehdä siivousurakan, sillä minullakin on väliä oikeastaan aidoilla seuraajilla ja tästä syystä olenkin tykännyt tehdä Instaan noita Stoori-videoita, jotenkin ne ovat ehkä sen verran pienen piirin tavoitettavissa ja niitä täytyy ihan varta vasten mennä katsomaan ^_^ Siis se, että huomaa jonkun katsoneen sen Stoori-videon tuntuu lämmittävän enemmän sydäntä kuin tykkäys kuvaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo siivousurakka kannattaa kyllä tehdä - ja kyllä meille useimmille väliä on vain niillä aidoilla seuraajilla. Sinuunkaan ja blogiisi en olisi tutustunut, jollet olisi ensin seurannut minua instassa;)
   Stoorivideot ovat hauskoja ja itse vasta harjoittelen niiden tekoa - ja julkaisen hyvin harvoin, sillä instassakaan en julkaise kuvia edes joka päivä;)

   Poista
 27. Jossain vaiheessa sain todella paljon instaseuraajien ostotarjouksia, mutta raportoin niistä järjestelmällisesti ylläpitoon enkä ole niitä saanut miltei lainkaan sen jälkeen. Tällaiset seuraajat vähenivät myös. Muutenhan seuraajien trafiikki on melkoinen kun sitä seuraa sovelluksella. Muutamia suomalaisia bloggaajiakin käy tykkäämässä, poistuu ja seuraa kohta taas uudestaan.

  On myös ollut muutama sellainen, jotka ovat jossain tilaisuudessa sanoneet "Oi, sulla on iiiihanan instatili - seuraan heti!" ja sitten ovat pudottautuneet pois parin päivän päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle niitä suoranaisia ostotarjouksia ei kovin montaa ole tullut ja luulenkin, että ne suorat tarjoukset ovat vähentyneet - nyt yritetään toimia salakavalasti tuollaisten herttaisten rouvien kautta!
   Nuo kalastelijat ovat ärsyttäviä - mutta kai sillä keinoin sitten niitä seuraajia aina muutama jää koukkuun. Mutta pakko on sanoa, että tuolla toiminnalla minun silmissäni on muutamasta suomalaiseltakin bloggaajasta mennyt maku kokonaan.

   Poista
 28. Hih, hauska aihe. Varsinkin, kun olen vasta instagramissa aloittemessa. Olen ollut kyllä heti alkuunsa tarkkana, en seuraa näitä herroja. Yksi kuva tai ei kuvaa ollenkaan ja yksityistili - ei tule kauppoja.

  Mun täytyy sanoa, että ihan ei mene jakeluun tämä instahommakaan. Eihän kukaan pysty seuraamaan tuhansien ihmisten kuvia. Niistä tykätään ja naps naps, sitten seuraavaan. Itse olen tykännyt nyt varsinkin, kun saan katsella suomalaisia lumisia maisemia. Aika monta kivaa kuvaa on ollut Suomi-herkuistakin. Niitä sitten kuolailen. Ja kohta on kesäkuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavaa on se, että noihin herroihin ei tepsi edes se, että heitä ei seuraa takaisin vaan osa jää edelleen seuraajaksi. Kannattaa pistää esto päälle heti kun ilmaantuvat!
   Instagram on täynnä ihania tilejä, joita voisi kuvien takia seurata - pakko on hieman rajata;)
   On kyllä myönnettävä, että suomalaisia maisemia en voi itsekään vastustaa;)

   Poista
 29. Juuri tästä asiasta avauduin kun ärsytti. Aloitin uuden blogin, joka onkin lähteny hienosti ”lentoon” niin hienosti, että parissa tunnissa putkahti 120 chris47754, emma086467 ja darwin64644 tyyppiä seuraamaan. Aina kun poisti yhden jysähti seuraava. Lopuksi vaihdoin hiukan insta nimeä satua.totta -> satua.vai.totta. Sillä sain vasta tuon hyökkäyksen loppumaan. Kaikilla noilla oli n.5 kuvaa ja tuhansia ”seurannassa”. Ihan tekaistua sontaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - ihan tekaistuja tilejä! Ja ovat varsin sinnikkäitä, mutta ei nekään tuollaisella rynnäköllä jaksa pitkää aikaa. Jos jatkavat, kannattaa laittaa vähäksi aikaa insta yksityiseksi ja kokeilla sitten uudelleen. Instassa saisi kyllä olla jokin suodatin näitä vastaan!

   Poista
 30. Oho enpä paljon kiinnitä instaseuraajiin huomiota. En arvannut että sielläkin feikkiprofiileita on niin paljon.

  VastaaPoista
 31. Itse olen todella huono seuraamaan omaa liikennettä. Mutta välillä huomaa, että kalastellaan seuraajaksi ja ei mene kauaa kun poistuu listalta kun itse ei noteeraa mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen yrittänyt seurata - ja silti noita feikkejä oli sinne tuollainen määrä päässyt pesimään. Kaikki eivät älyä näemmä häipyä vaan ne pitää erikseen estää!

   Poista
 32. HUH HUH....sinä olet ollut kyllä todella SUPER Lady kun olet jaksanut tehdä tällaisen urakan Insta seuraajiesi joukossa!

  Minun Insta tili on varmasti supertylsä tai kuvani todella huonoja koska yhtään Prissi Harrya, Dubain sheikkiä tai amerikkalaista sotamiestä ei ole minua lähtenyt seuraamaan. Jossain vaiheessa Rintojensuurennus, Laatukirurgia jne.eli erilaiset kauneuspalveluita tarjoavat yritykset seurasivat pari päivää kunnes sitten poistuivat. En saa myöskään edes em. miekkosilta privaviestejä Instassa.

  Näistä maksettavia seuraajien kauppaajia näkyy harvakseltaan peukuttamassa jotain kuvaani ja ehdottamassa seuraajien ostajia.

  Hyvää alkanutta viikkoa Ladylle ja ekopaastoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne vielä sinutkin, Marjo, löytävät;) Näitä ilmestyy jopa tileille, joiden genre on ihan vallan muuta: ylläpitämälleni työtilille Suomen Vanhin Virastokin niitä on yrittänyt luikerrella;)
   Kiitos - hyvää uutta viikkoa myös sinulle, Marjo - ja kiitos, ekopaastoilu jatkuu vielä hetken;)

   Poista
 33. No nyt oli pakko kurkata omia seuraajiakin ja kyllähän sieltä heti poistui muutama!

  Messegeriin tulee välillä viestejä näiltä kirurgeilta, joista viimeisin oli komennuksella Syyriassa :) Justiinsa juu.....
  Instassa en ole näitä onneksi nähnyt.

  Minäkin uskon, että kaupittelijat katoavat itsestään, kun ei heille vastaa, mutta täytyy todellakin seurata tarkemmin.

  Kiitos tästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä useimmille tileille on pesiytynyt - ja nuo viestittelijät ovat tietysti ärsyttäviä - ja joillekin ihmisille vaarallisiakin!
   Ja valitettavasti eivät nämä kaikki hämäräheikit itsestään katoa - osa jää piilottelemaan sinne seuraajien joukkoon - niihin ei auta kuin estäminen. Ja sekin vain vähäksi aikaa - tulevat pian takaisin toisella nimellä!

   Poista
 34. Huh. No eiköhän noitakin pidä siis alkaa seuraamaan tarkemmin ja käymään läpi. Kaikkea sitä.... Onneksi blogimaailmassa on ohjeistus myös tähän ongelmaan ja sen ratkaisuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä seurailla ja blokkailla - ihan turhia seuraajia ja saattavat saada paljon pahaa aikaan!

   Poista
 35. Olen ajatellut, että moni noista profiileista on varastettuja tai kyseisiä henkilöitä ei oikeasti ole olemassa.
  Koko ajan niitä kyllä saa olla poistamassa, sillä aina on uusia, kun instan avaa.
  Näiden tarkoitusta en oikein ymmärrä. Sitä seuraajien ostamista en oikein käsitä, mistä Tiia blogissaan puhui.
  Facebookiinkin tule Usan armeijan "upseereilta" kaveripyyntöjä, jotka heti poistan.
  Ylimäärästä työtä joutuu tekemään, kun on somemaailmaan liittynyt, mutta niin mukavaa täällä on olla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, että ei edes varastettuja vaan keksittyjä - ja tarkoitus on sama kuin niillä Facebookin upseereillakin!
   Ärsyttävintä todellakin on, että niitä joutuu koko ajan poistamaan - vaan mieluummin teen sen nyt heti kuin ryhdyn toiste tuohon karsintaurakkaan;)

   Poista
 36. Minä olen IGssä välttynyt kokonaan miesten viestittelyiltä. Sen sijaan on tullut vaihdettua useita matkailuun liittyviä kivoja viestejä. Facebookissa sen sijaan lähes viikottain joku USAn sotila haluaisi olla ystäväni :(

  Minä en ole vaivautunut käymään seuraajien profiileja lävitse ja heitä blokkaamaan. Toivottavasti ei iske tarve tuohon, koska siihen minulta ei löydy aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi IG osaa nuo hämärätyyppien viestit erotella eli ne näkyvät eri paikassa kuin muut viestit - ja IG kysyy, hylkäänkö viestit vai säilytänkö ne. Ei tarvitse edes avata sitä viestiä;)
   Minä itse kuvittelin, että niitä feikkejä ei siellä seuraajissa ole ja että lähtevät sieltä kun ei seuraa takaisin - vaan erehdyin. Enkä todella arvannut, että tuollaisen urakan joutuisin tekemään. No - enää sinne ei pesiydy yksikään hämärä seuraaja;)

   Poista
 37. Mielenkiintoinen kirjoitus. Olen niin uusi somessa, että en kaikkea vielä hahmota ja blogikin niin niche-juttu, ettei se vedä suuria kansanjoukkoja. Ehkä Instan outoja kontakteja ei ole juurikaan tullut, koska siellä on blogiprofiililla vain logo, tosin linkki on omaan henk.koht tiliin, jossa sitten omakin kuva. Olen saanut seuraajia niin vähän ja kivuliaasti, että tällaiset 800 seuraajan poissiivoamiset on mulle hyvin kaukaista tulevaisuutta :-D .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään urakkaa aloittaessani arvannut, että niitä noin paljon olisi ollut siivottavaksi - luulin, että poistuvat itsekseen, kun ei seuraa takaisin tai reagoi mitenkään. Ja tämän postauksen jälkeen noita olen siivonnut varmaan saman verran lisää!
   Luulen, että tuo on jotenkin organisoitua - kun ne kerran tilillesi päätyvät, tulevat aina takaisin uudella nimellä. Onneksi on se esto-mahdollisuus, niin eivät pitkään siellä kummittele.
   Instatilin seuraajamäärän kasvattaminen rehellisin keinoin on hidasta - ja minusta tärkeämpää kuin seuraajien määrä on niiden laatu:)

   Poista
 38. Hei. Luin tässä joitakin viikkoja sitten tämän kirjoituksesi. En muista enää, siitäkö se lähti, vai olinko jo aiemmin huomannut, että jotkut vähäisistä seuraajistani olivat minusta outoja tapauksia. Mutta varmaankin tämän juttusi tiimoilta se oli, kun poistin esim. yhden "mersun nokan" seuraajistani. Kun tutkailin sitä, keitä kyseinem tyyppi muka seurasi, tajusin että joutaa pois ja estin seuraajistani. Tänään huomasin pikkuisen vaateblogini seuraajissa uuden kuvan. Kun katselin sen seurannassa olleita blogeja, oli niitä yli tuhat ja enimmäkseen muunkielisiä, mutta joukossa jokunen kotimainenkin. Estin senkin. Kirjoituksesi oli hyvä ja hyödyllinen! Mukavaa pääsiäisaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet mukana feikkien torjuntatalkoissa! Kunpa vain instagram antaisi meille estotyökalut näille niin ei tarvitsisi aikaansa näihin nilkkeihin tuhlata!

   Poista
 39. Kiitos, hyvä ja mielenkiintoinen juttu! Ihmettelin vajaa vuosi sitten, että mistä se prinssi Harry oli seuraajakseen putkahtanut. En kyllä uskonut tilin aitouteen ja sitten luinkin jostain ettei kuninkaallisia ole yksityistilejä. Outoja seuraajia tuntuu riittävän, profiilikuvissa näyttävät samanlaisilta ilman partaa tai parrallisina tai värjättyinä. Instakuvissa ei ole mitään tolkkua. En kyllä ole ymmärtänyt, mitä on taustalla. Joiltain tulee viestejä "Hi how are You" muutaman kerran päivässä,joihin en vastaa vaan poistan.Mutta summa summarum - ei kai auta kuin poistella silloin tällöin ja odottaa mielenkiinnolla minkänäköisenä ilmestyy seuraavan kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kannattaa poistella, sillä nämä kun pesiytyvät jonkun tilille, haravoivat samalla tilinomistajan muutkin seuraajat ja alkavat seuraamaan heitä.
   Tämän siivoustalkooni jälkeen olen poistanut vielä yli 3000 feikkiä niljaketta ja harmittaa vietävästi, kun aikaa menee tällaiseen. Mutta en tahdo enää uudelleen ryhtyä tuohon isoon urakkaan vaan poistelen saman tien - yleensä monta kertaa päivässä.

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig