sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Pääsiäinen - valon tuoja, kevään tuoja

Joillekin meistä pääsiäispyhät ovat vain ne kaivatut vapaapäivät arjen keskelle. Toisille ne ovat hyvä tilaisuus järjestää juhla, kutsua vieraita tai kyläillä itse. Monen lapsiperheen pääsiäistä vietetään suklaamunien metsästyksen, tipusten, jänöjen ja Kyöpelinvuoren noitien keskellä. Ja toki joku avaa pääsiäisen pyhinä myös kirkon oven.

maalatut pääsiäismunat - painted eastereggs

Kodit on somistettu juhlakuntoon. Ruokalistoja on suunniteltu hartaasti ja herkut hankittu ajoissa. Kukin viettää pääsiäistään juuri niin kuin itselle tai perheelle sopii. Ja niin kuuluukin.

Meidän kodissamme ovat pääsiäisen koristelut vuosi vuodelta vähentyneet. Kun perheessä ei enää pieniä lapsia ole, pysyvät tiput ja jänöt kaapin kätköissä. Esille on nostettu vain tärkeimmät. Kuten lasten aikoinaan maalaamat pääsiäismunat.

suklaamunat ja tulppaanit - chocolite-eggs and tulips

Tänä pääsiäisenä meillä on keskitytty vain vain oleelliseen. Yhdessä olemiseen. Meillä oli nimittäin pääsiäisenä tupa täynnä.

Pitkäperjantaina saapuivat äitini ja veljeni sekä tytär Micu-kissan kanssa. Ja lauantaina tulivat vielä appivanhempani, kälyni, poikani ja miniäehdokas sekä miniäehdokkaan äiti ja veli. Hieman etukäteen jännitimme, ketkä kaikki jaksavat ja pystyvät meille tulemaan; kun mukana oli kolme sukupolvea, ei ole ollenkaan itsestään selvää se, että vielä saimme koko perheen koolle. Viime kesän jälkeen olen ollut kiitollinen jokaisesta hetkestä, jonka saamme yhdessä viettää. 

Yhteinen ateria, yhteiset hetket. Ja tottakai ne suklaamunatkin. Joita ei enää tarvitse piilotella ja metsästää karttojen kanssa.

Lauantain aterialla päättyi myös minun Ekopaastoni, sillä vaikka se on ajoitettu virallisesti päättymään vasta tänään pääsiäispäivänä, aikaistin lopetusta ja herkuttelin hyvällä omallatunnolla yhdessä perheen kanssa.

Ja niin herkutteli Micu-kissakin - hyvästä omastatunnosta en ole ihan varma;)

kissa suklaamunien kimpussa - cat and chocolite-eggs

Ja voi, millainen sää! Aurinko paisteli ja ulkona terassilla oli jo keväisen lämmintä.

Pääsiäinenhän osuu meillä aikaan, jolloin talvi vaihtuu kevääksi. Kuollut herää eloon.

Ja siinä on se tärkein.
Hiljaisen viikon jälkeen murheellinen pitkäperjantai.
Lankalauantain hiljaisuus ja odotus.
Ja vihdoin pääsiäispäivän tyhjä hauta.
Elämä voittaa kuoleman.
Ja valo voittaa pimeyden.

perunanarsissi - easter narcissus

Kevät on silloin täällä. Ja kevään värit. Meidän etupihallamme ensimmäiset vihreät puskevat jo maasta. 

kevään ensimmäiset vihreät

Ei haittaa, vaikka huomiseksi on luvattu lunta ja räntää - kun on jo saanut maistella, miltä kevät näyttää ja tuntea poskillaan auringon lämmön, uskaltaa jo luottaa siihen, että kyllä elämä voittaa. 

Millainen on ollut sinun pääsiäisesi?

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 

SHARE:

42 kommenttia

 1. Ihana ja lämmin postaus!
  Teillä on ollut hieno pääsiäinen yhdessä.
  Meillä oli vieraita jo viikko sitten, joten se oli se meidän yhteinen viikonloppu, vaikka ei ihan pääsiäinen ollutkaan. Tulit eilen mieleeni, kun katselin televisiosta Kari Mäkistä Tastulan haastattelussa. Ja niin mielelläni hänen viisaita ajatuksia kuuntelin.
  Hyvää pääsiäissunnuntaita ja hyvää huhtikuuta!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin ollut onnellinen pääsiäinen <3
   Minulla on vielä Kari Mäkisen haastattelu katsomatta - kun on perhe koolla, silloin jäävät muut asiat sivuun. Mutta katson sen huomenna - onhan se nyt entisen esimiehen haastattelu nähtävä;)
   Hyvää riemuviikkoa sinulle, Tuula <3

   Poista
 2. Oi, tää oli ihana postaus!
  Valoisaa ja onnellista pääsiäistä! 💛

  VastaaPoista
 3. Hyvää pääsiäistä ihanalle Ladylle 💛

  Kauniita pääsiäisen tunnelmakuvia ja nuo lasten maalaamat pääsiäismunat ovat todellisia aarteita. Teillä siellä Turun suunnalla on paljon keväisempää kuin täällä pääkaupunkiseudulla kun maa noin kauniisti jo vihertää. En ole onnistunut näkemään yhtään lumikelloa vielä vaikka normaalisti näihin aikoihin jo muutamia on bongattu.

  Minä aloitin pääsiäiseen laskeutumisen kiirastorstaina perinteisesti Johanneksen kirkon Matteus-passiossa. Eilen oli vuorossa Via Crusis, joka poikkeuksellisesti oli siirretty pitkäperjantaista lankalauantaihin. Vaikuttava elämys ja upeita laulajia täynnä koko kärsimysnäytelmä. Tänään ja huomenna syödään hyvin perheen ja läheisten kanssa 💛

  Ihanaa alkanutta huhtikuuta Ladylle! Lisääntynyttä valoa ja kevättä, joka on jo ihan nurkan takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo <3
   Ei täälläkään maa sentään ihan joka paikassa viherrä, mutta siellä täällä kuitenkin. Lumikelloja olen itsekin odotellut ja etupihalla muutama vihreä itu jo maasta kurkistelee.
   Itseltäni jäi Johannespassio väliin ja sekös harmittaa - niin kuin sekin, että Turussa ei Via Crusista esitetä! On varmasti ollut vaikuttava esitys!
   Ihanaa riemuviikkoa sinulle, Marjo <3

   Poista
 4. Ihana perhepääsiäinen teillä ollut <3 Pääsiäisen parasta antia oli kyllä tänä vuonna tuo ihana aurinko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - meillä oli hyvä pääsiäinen <3
   Aurinko oli ihana lahja - ja sitä saamme vielä hetken päästä lisää!

   Poista
 5. Ihan parasta ja olet varmasti tallentanut tämän pääsiäisen sydämeesi. <3 Jouluna tuntui samalta, että ovatko appivanhemmat tai oma mummi ensi jouluna vielä mukana. Perheestä ja rakkaista koostuu ne parhaimmat hetket. <3

  Sydämellistä pääsiäistä ihana Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin olen tallentanut tämän pääsiäisen sydämeeni <3 Joka juhla ja hetki on arvokas tässä elämänvaiheessa <3
   Kiitos ja ihanaa riemuviikkoa sinulle, ihaNainen Tiia <3

   Poista
 6. Ollaan oltu, lepäilty, syöty hyvin ja katseltu ennätysmäärä leffoja. Ihanaa on ollut, tällaisia hetkiä toivoisi lisää.
  Mukavaa huhtikuun alkua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä olo onkin arvokkainta <3
   Kiitos - hyvää ja aurinkoista huhtikuun alkua myös sinulle, Outi <3

   Poista
 7. Ihanan valoisa ja lämminhenkinen postaus ♥
  Rakkaimpien kanssa vietetyt yhteiset hetket ovat aarteista arvokkaimpia. Teillä on ollut tupa täynnä iloa, onnea ja rakkautta.
  Ihanaa alkanutta huhtikuuta sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku - ja todellakin: meillä on ollut onnellinen pääsiäinen <3
   Hyvää ja aurinkoista huhtikuuta myös sinulle, Ansku <3

   Poista
 8. Upeita kuvia ja hieno postaus:) Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael - ja oikein hyvää Pesah -juhlaa sinulle ja läheisillesi <3

   Poista
 9. Meillä on lunta vielä korkeat kinnokset, mutta lisääntynyt valon määrä ilahduttaa.
  Kahden olemme rauhassa viettäneet pyhiä. Tyttären luona piipahdimme. Pojan äkillinen kipukohtaus ensiavussa käymiseen pysähdytti taas. Nyt hän on jo omassa kodissaan toipumassa, mutta emme tiedä selän kohtaloa vielä.
  Aurinkoa kevääseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veljeni näytti kiirastorstaina ottamiaan kuvia Hollolasta ja voi hurja sitä lumen määrää! Täällä todellakin maa jo paikoitellen vihertää - saa nähdä, miten huomisen myräkkä vaikuttaa! Uskon kuitenkin, että se kevät vielä meille kaikille koittaa - valon määrä on jo sellainen, että ei siinä talven parane liian kauan ketkuilla;)
   Toivottavasti poikasi toipuu hyvin - meilläkin vieraista yksi joutui päivystyksessä eilen käymään mutta onneksi oli turha hälytys.
   Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle, Marketta <3

   Poista
 10. Huomenta ja hyvää pääsiäisen viimeistä pyhäpäivää. Vaikka niin toivoin, että toisin kävisi, niin melkoisesti tuolta taivaalta näyttää tuota lunta tulevan. Ihana ja mukava on pääsiäisesi ollut, mikä sen parempaa kuin viettää sitä läheisten parissa. Myös meillä oli vieraita pitkään pitkään aikaan, oli oikein kivaa. Nyt vain odottamaan niitä lämpimiä kevätpäiviä. Iloa ja aurinkoa sinulle Arja <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari - ja hyvää riemuviikkoa sinulle <3
   Meillä päivän lumisade on jo melkein vaihtunut vedeksi ja osa alas tulleesta lumesta sulaa saman tien - kyllä se kevät on jo täällä vaikka välillä piilotteleekin!

   Poista
 11. Onpa teillä ollut hyvä ja lämminhenkinen pääsiäinen läheisten kanssa!
  Mekin saimme eilen esikoisemme morsiamensa kanssa meille vieraaksi ja totta kai Mauri-koirakin oli meitä ilahduttamassa. Kuopus on viettänyt pääsiäistä Rovaniemellä tyttöystävänsä perheen luona ja he tulevat tänään meille. Toivottavasti selviävät lumimyräkästä ehjinä. <3
  Itse olen ulkoillut paljon, vieraitkin olemme eilen illalla saaneet kestitä. Kiirastostaina käytiin puolison kanssa iltamesussa. Se on aina yhtä koskettava ehtoollisineen ja alttarin pukemisine mustaan. Eilen katsoin nauhalta Johanneksen evankeliumi -elokuvan. Hyvä pääsiäinen ollut.
  Siunausta Sinun toiseen pääsiäispäivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - meillä oli onnellinen pääsiäinen <3
   Ja hyvältä kuulostaa teidänkin pääsiäisenne - kun on näin monta pyhäpäivää, mahtuu siihen jo monenlaista mukavaa tekemistä:)
   Siunausta myös sinulle sekä tähän toiseen pääsiäispäivään ja alkavaan kevääseen, Piipe <3

   Poista
 12. Teillä on ollut ihana pääsiäinen läheisten kanssa <3
  Itse olen ollut koko ajan pienessä flunssassa. Kaksin ollaan oltu isännän kanssa, ulkoiltu sopivasti ja eilen käytiin hakemassa esikoinen Turusta ja käytiin Naantalissa syömässä. Tänään aamulla olin kuopusta vastassa linja-autoasemalla - Meillä oli todella rauhallinen pääsiäinen/vapaa, hyvällä omallatunnolla sairastelin :)

  Oikein mukavaa maaliskuun ensimmäistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli - oikein onnellinen pääsiäinen <3
   Nuo flunssat meinasivat meidänkin pääsiäisen viettoa häiritä mutta onneksi niistä juuri ennen taas selvittiin. Kyllä niitä onkin riittänyt tässä huushollissa viimeisten kuukausien aikana ihan riittämiin! Toivottavasti teilläkin alkaa jo helpottaa <3
   Kiitos - oikein hyvää riemuviikkoa sinulle, Marru <3

   Poista
 13. Ihana postaus! Tuollaiset koko porukan pääsiäiset ovat kultaakin kalliimpia <3 Itse olen nauttinut pääsiäisen omasta ja karvakaverimme Vihtorin seurasta, mies kun lähti jo torstaina Kittilään ystävien kanssa. Mutta ihana ollut vain olla ja tehdä juuri sitä, mitä milloinkin huvittaa :)

  Iloista huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jossu - ja kyllä - tällaiset yhteiset hetket ovat todellakin kultaakin kalliimpia <3
   Hyvältä kuulostaa sinunkin pääsiäisesi - ihmiselle tekee välillä hyvää olla vain itsensä kanssa - ja tietenkin niiden karvakaverien kanssa:)
   Aurinkoa ja iloa myös sinulle tähän huhtikuuhun <3

   Poista
 14. Ihana postaus, täynnä lämpöä, iloa ja rakkautta <3
  Aurinkoista huhtikuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - perhe on <3
   Aurinkoa myös teille tähän huhtikuuhun <3

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi - ja oikein hyvää riemuviikkoa sinulle <3

   Poista
 16. Kuulostaa kivalta! Ihanaa loppu pääsiäistä ja alkanutta huhtikuuta ♥

  VastaaPoista
 17. Ihana pääsiäispostaus! Lunta satelee mutta kyllä se kevät sieltä tulee. Mukavaa huhtikuun ensimmäistä viikkoa💛💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina <3
   Meillä lumisade on jo vaihtunut vesisateeksi ja päivällä satanut lumi alkanut sulaa:)
   Aurinkoista huhtikuuta sinulle <3

   Poista
 18. Hyvää pääsiäistä. Lumi satoi paksuna kerroksena, mutta krookukset ja lumikellot kurkottelevat lumen läpi, kyllä se terminen kevätkin sieltä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lumo - meillä päivällä satanut lumi on jo alkanut sulaa - kevät tulee:)

   Poista
 19. Ihana pääsiäinen on teillä ollut kun saitte suvun yhteen. Meillä vietettiin pääsiäinen paljolti ihan kaksistaan. Kiirastorstaina käytiin onnittelemassa suvun nuorinta, 5-vuotiasta. Pääsiäiskoristelut ovat meilläkin vähentyneet ja tänä vuonna vielä entisestäänkin. Olimme sekä mökillä että kotona ja siksi kai ei tullut oikein kumpaankaan paikkaan laitettua koristeita kuin ihan hiukan.
  Oikein mukavaa huhtikuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä onnistuimme saamaan koko joukon koolle ja siitä olen onnellinen <3
   Kiitos - aurinkoista huhtikuuta myös sinulle, Krisse <3

   Poista
 20. Postaus täynnä kevään tunnelmaa ja pääsiäisen valoa <3

  Oikein hyvää huhtikuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marianna ja aurinkoisia huhtikuun päiviä sinulle sinne Vuonojen maahan <3

   Poista
 21. Hieno, lämminhenkinen postaus taas sinulta <3
  Me vietimme viikon keväisessä Roomassa ja onnistuimme näkemään Paavinkin - tosin hyvin kaukaa, mutta kumminkin.
  Mukavaa kevään odotusta toivotellen, C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Celia C <3
   Keväinen Rooma on vielä kokematta, mutta toivelistalla se on ollut jo pitkään - pitää vaan saada tuo meidän isäntäkin innostumaan;)
   Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig