keskiviikko 8. elokuuta 2018

Heinäkuu 2018 - hellettä, hikeä ja kyyneleitä

Heinäkuu meni menojaan ja eletään jo pitkällä elokuussa. Hitaan bloggaajan periaatteita noudattaen sain vasta nyt aikaiseksi tehdä koosteen kuukaudesta, joka monin tavoin oli upea ja säiden puolesta poikkeuksellinenkin. Näitä kuukausikoosteita teen aina silloin tällöin ja vaikka epäilenkin, että tuskin ne ketään kiinnostavat, teen niitä ihan omaksi ilokseni - ja sen tähden, että sitten, kun muisti alkaa tehdä tepposiaan, voin käydä sitä täällä teroittamassa;)

heinäkuu 2018 - www.ladyofthemess.fi

Heinäkuun alku meni töissä ja sainpa ennen lomia yhden kuumetaudinkin potea. Ehdimme kuitenkin isännän kanssa paseerata Turun jokiviertä, käydä nuorten kanssa syömässä ja viettää viikonloppuja Sauvon farmilla paossa sauna- ja kylppäriremonttia, joka jatkui aina lomaamme saakka.


Turun Kansainväliset markkinat 2018

Kun loma vihdoin alkoi, lähdimme saman tien Pohjois-Karjalaan mökille ja vietimme siellä helteisiä ja muistorikkaita päiviä äitini ja veljeni kanssa. Noista päivistä kerroin jo aiemmassa postauksessani "Kun sielussa soivat yhtä aikaa ilo ja haikeus" enkä niihin tässä enää palaa vaan kiitän kaikkia teitä, jotka kävitte täällä vierailulla ja jotka kommenttiboksiin viestinne jätitte, sillä ihmeekseni tuo postaus muodostui yhdeksi blogini luetuimmista. Olen otettu, sillä tuotakin postausta kirjoittaessani mietin, julkaisenko sen ollenkaan, kun ajattelin, ettei se ketään kiinnosta.

Mökiltä tultuamme aloimme pikku hiljaa siivota kodinhoitohuonetta ja vaatehuonetta sekä purkaa remontin aikana kertyneitä pyykkivuoria. Jo lomamme alussa alkanut helle jatkui ja ilmalämpöpumppu hyrisi viilennystä - silti hiki virtasi.

Micu the cat - www.ladyofthemess.fi

Saimme myös Micu-kisulin vieraaksemme ja isäntä meni aika lailla sekaisin muustakin kuin helteestä;) Micu tosin hieman hillitsi siivousintoamme, sillä sen näkyville ei voi esim. lajiteltavia pyykkejä jättää; tämä vekkuli kun on varsinainen täystuho ja jyrsii etenkin sukat ja neuleet rei`ille;)

No - aikaa järjestellä paikkoja on sittenkin, kun säät viilenevät ja ulos ei viitsi nenäänsä pistää. Ja kun Micu on kotonaan tyttären luona.

Turun Kansainväliset markkinat 2018

Vietimme muutaman päivän Sauvon farmilla ja kävimme Turussakin mm. Kansainvälisillä markkinoilla herkuttelemassa eri maiden herkkuja.

Lady of The Mess and a new hat - www.ladyofthemess.fi

Markkinoilta ostin itselleni lierihatun - pitäähän se kukkahattutädillä yksi kukkahattu sentään olla;) Tosin tuo kukallinen nauha hatusta lähti siitä aika vauhdikkaasti. Harvoin hattuja käytän mutta omaksikin yllätyksekseni tähän olkihattuun ihastuin ja vaikka isäntä oli mukana makutuomarina, oli hänen kommenttinsa tuosta kuvasta: näytät ihan Nuuskamuikkuselta!

Turun Kansainväliset markkinat 2018

Herkkujen, vaatteiden, käsitöiden ja korujen lisäksi on markkinoilla laaja kukkatori ja olen niitä sieltä aiempina vuosina ostanut - nyt en, vaikka niitä siellä ihailinkin, sillä olimme isännän kanssa lähdössä kuun lopulla matkalle Varsovaan ja kukat eivät olisi ehtineet ilahduttaa kuin muutaman päivän - eivät ehkä niitäkään, sillä Micu olisi ne kyllä tuhonnut. Ja hellesäät saattaneet tuhotyöt loppuun.

Lady of The Mess at Riga Airport - www.ladyofthemess.fi

Heinäkuun viimeisellä viikolla lensimme Riikan kautta Varsovaan ja vietimme siellä 5 päivää. Kuvassa juon ties kuinka monetta cappuccino -kupillista ja odottelen Varsovan konetta - odottelua kesti 6 tuntia ja sanonpa vain, että onneksi takaisin tullessa oli huomattavasti lyhyempi vaihtoaika. Ei cappuccinoakaan ylen määrin tähänkään ladyyn mahdu, sillä sitä tuli myös Varsovassa nautittua aikamoiset määrät!

Hikisiä olivat päivät Varsovassakin ja niistä kerron joskus enemmän - kunhan saan aikaiseksi.

Kotiin tultuamme saimme jälleen Micun viikonlopuksi hoitoon ja isäntä valmistautui jo töiden alkuun. Itse lomailen vielä tämän viikon ja yritän saada huushollin kaaokseen jotain tolkkua. Tai sitten lueskelen dekkareita, suunnittelen uusia remontteja ja otan päivätorkkuja;)

Heinäkuu - kiitos, olit hyvä, vaikka hien lisäksi virtasivat muutaman otteeseen kyyneleetkin: Pohjois-Karjalasta lähtiessä haikeuden ja ikävän kyyneleet, Varsovan Polin -museossa, Puolan juutalaisten historian museossa, surun kyyneleet ja kotona tätä kuukautta muistellessa kiitollisuuden ilonpisarat.

Voi ystävät - kerätään ja kerrytetään muistoja! Eletään täysillä tätä päivää ja muistetaan kiitoksella niitä, jotka jo olemme saaneet kokea.

Millaisia muistoja sinun heinäkuustasi jäi?

Suloista suven jatkoa kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myösSHARE:

28 kommenttia

 1. Kaunis lämmin postaus, kiitos. Ihana heinäkuu <3
  Niin oli täälläkin meriarjen merkeissä. Elämä on ihanaa, nautitaan perheestä ja ystävistä, iloitaan elämästä <3
  Lempeitä tuulia elokuuhun Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana heinäkuu - ja todellakin, nautitaan ja iloitaan elämästä <3
   Kiitos - suotuisia tuulia myös sinulle ja merikarhullesi <3

   Poista
 2. Kiva postaus :) Just ajattelin, että täytyisi jotenkin itselleen summata koko kesän parhaimmat muistot, joita voisi talven mittaan fiilistellä ja imeä niistä energiaa pimeyteen.

  Täällä kyllä jäi mieleen loputon ihana lämpö ja aurinko, sekä lukuisat järvessä polskimiset. Olimme paljon maalla ja mökillä, mikä oli todella ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - näistä koostepostauksista olen itsekin käynyt monta kertaa tarkistamassa esim. sen, milloin jokin tapahtuma oikein olikaan tai mitä teimme 3 vuotta sitten kesällä;)
   Kyllä tämän kesän lämpö varmasti jää meidän kaikkien mieliin - vaikka itsellä on ikävuosia mittarissa ihan riittävästi, en montaakaan tällaista kesää muista <3

   Poista
 3. Oih, mitä kaikkea heinäkuuhunne onkaan mahtunut! Ihana, sydänlämpöinen postaus.
  Täällä päällimmäiseksi jäi myös heinäkuun hurjat helteet, mihin jo tuskastuin, sillä lämpö ja paiste puskivat moneen otteeseen migreenin kiusaksi. Heinäkuu toi myös ihania lomahetkiä, vapauden, merielon, visiitin esikon luo Helsinkiin, monta merkityksellistä ja rakasta kohtaamista, toisaalta myös raskaita hetkiä läheisen sairastamisen johdosta sekä sydäntäsärkevän suruviestin. Koko elämänkirjo mahtui heinäkuuhun iloineen ja suruineen.

  Toivon sinulle myötäistä, hellää elokuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä helteet ovat minunkin eloani haitanneet - varjopuolta on kulkiessa etsitty urakalla. En ole ihan tällaisten lämpötilojen ystävä - isäntä taas nauttii täysin rinnoin;)
   Monenlaista on sinunkin kuuhusi mahtunut ja muistan itse viime kesän, jolloin äitini sairastaminen oli päällimmäisenä mielessä. Lämmin osanottoni ja voimia sinulle ja perheellesi, Hannah <3

   Poista
 4. Ihana heinäkuu sinulla on ollut. Hellettä on piisannut tosiaan. Nyt kun lämpö on +24 on taas parempi olo minulla.
  Ihanaa elokuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä muistorikas heinäkuu helteineen päivineen. Ja myös minä nautin enemmän näistä hieman viileämmistä säistä;)
   Kiitos - ihanaa elokuuta myös sinulle, Outi <3

   Poista
 5. Kiva postaus! Hyvää elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi - sinulle myös mitä ihaninta elokuuta!

   Poista
 6. Kiva oli lukea heinäkuustasi; helteistä huolimatta kuulosti mukavalta. Ja tuo lierihattu sopii sinulle tosi hyvin:)
  Hyvä kuva suloisesta Micu-kissasta:) Oikein hyvää elokuuta Arja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli kuukausi helteineen kaikkineen!
   Kiitos - lierihattu oli itsestänikin hyvä heräteostos;)
   Micu-kisuli tulee taas viikonlopuksi ja ilahduttaa touhuillaan meitä kahta köntystä <3
   Oikein hyvää elokuuta myös sinulle sinne kauas, Jael <3

   Poista
 7. Kiva postaus. Kaikki postauksesi olen käynnyt lukemassa, vaikka kommentti on tainnut jäädä antamatta.
  Heinäkuu oli tosi mahtava ilmojen suhteen, vaikka helle alkaa jo oireilla iän myötä. Ennen se vaan välillä hidasti hiukan ja nyt jo lamaannuttaa. No aika aikaansa kutakin ja kylmyys taas reagoi muuten. Kotona olen pysynyt ruokakauppa reissuja lukuun ottammatta. Ilmastoimattomassa autossa ei vaan jaksanut.
  Hyvää elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos myös vierailuista - kyllä sinä välillä olet kommentoinutkin <3 Helle ei ole minunkaan juttuni, mutta isäntä nauttii täysillä ja meillä on kotona ilmalämpöpumppu, joten ihan hyvin olen pärjännyt;) En valita - kyllä sitten kun loskakelit tuovat omat haasteensa, näitä jo kaipaa!
   Oikein hyvää elokuuta sinulle, Marketta <3

   Poista
 8. Olipa ihana postaus! Sinulla on ollut tunteikas heinäkuu...ja sitähän se elämän kuuluu ollakin. Täällä palaillaan töihin hyvillä mielin. Tämä kesä poikkesi kohdallani edellisistä kesälomista, mutta oli silti mukava. En tiedä, olenko nyt niin levänneen oloinen (tuskinpa), mutta silti lähden opetustyöhön opiskelutauon jälkeen oikein mielelläni.
  Mukavaa lomaviikon jatkoa! Nautitaan kesästä, hetkistä ja elämästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan - tunteita laidasta laitaan heinäkuuhun sisältyi - juuri niin kuin toteatkin, että näin se elämässä kuuluu ollakin.
   On aina ilo kuulla, kun joku palailee lomilta töihin hyvillä mielin - niin teen itsekin mutta näin ei ole ollut suinkaan aina!
   Kiitos - nautitaan joka hetkestä <3

   Poista
 9. Oli kiva lukea heinäkuustasi. Siihen kuului monenmoista. Ja kaiken kruunasi helle :)
  Heinäkuu oli pitkälti meillä mökkiremppaa. Sieltä lähdin heinäkuun alussa hienoa Marilyn -näyttelyä katsomaan Tampereelle. Ja kerran jopa kipparikin ehti kesäteatteriin saarimökin meininkeistä.
  En ole koskaan Varsovassa käynyt, mutta jos sinne tieni vie, niin ehdottomasti myös Polin museoon.
  Mukavaa elokuuta sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo helle oman lisänsä varmasti meille kaikille toi;)
   Huomasinkin, että te siellä saaressa olette hyvin viihtyneet - jos nyt rempan kanssa viihtyä voi!
   Ihanaa elokuuta myös sinne <3

   Poista
 10. Kesämuistoja on kiva tallettaa tänne blogiin. Ihana postaus ja suloinen tuo kisuli. Mukavaa elokuuta💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä muistojen kirjaamiset olen jo monta kertaa huomannut hyödyllisiksi kun olen jotain asiaa tai tapahtumaa täältä blogista joutunut tarkistamaan;)
   Kisuli on suloinen ja saimme sen myös tänään tänne viikonloppua viettämään:)
   Kiitos - hyvää elokuuta myös sinulle <3

   Poista
 11. I can see Warsaw in the photo. :) So nice you visited my country, hope it was a nice trip. The picture of a cat is so so lovely. Have a nice weekend, greetings from Poland. :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You are right - I spent 5 wonderful days in Warsow at the end of Jyly and at the beginning of this month:)
   Cat is my daughter´s and we have a priviledge to take care of her quite often - she is here also this weekend <3
   Thank you - nice weekend to you too from Finland :)

   Poista
 12. Tapahtumarikas heinäkuu on sinulla takana. Nuo lentojen myöhästymiset ovat ikäviä. Meidän Puolan matkalla oli kone myös myöhässä, tosin vain pari tuntia.
  Ihanaa elokuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - heinäkuu oli tapahtuma- ja muistorikas.
   Itse asiassa lento ei ollut myöhässä - tiesimme etukäteen tästä pitemmästä vaihdosta mutta muiden aikataulujen takia tämä kuitenkin oli meille sopivin vaihtoehto.
   Kiitos ja ihanaa elokuuta myös sinulle ja perheellesi <3

   Poista
 13. Ihana kuuloinen heinäkuu ja kauniita kesämuistoja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kesä on ollutkin - toivottavasti myös syksy :)

   Poista
 14. Nuuskamuikkushattu oli tosi tyylikäs :) ja heinäkuusta mitä jäi mieleen..no hirmu helteet ettei mitään jaksanu. Mutta nyt ihana syksy viileämpine ilmoineen alkanut. Mukavaa viikonvaihdetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuskamuikkushattu oli omasta mielestänikin hyvä ostos ja se on yksi harvoja hattuja, joita käytän!
   Myös minä nautin syksyn raikkaista säistä - silloin on helpompi hengittää ja syksyn sävyt ja värit ovat upeita. Paras vuodenaika!
   Kiitos - mukavaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig