maanantai 28. huhtikuuta 2014

10 + 1 kysymystä - haaste

Sain upealta Marjukalta blogista Fab Forty Something taannoin 10 + 1 -kysymyshaasteen. Marjukan blogi on aikuisen naisen muoti- ja tyyliblogi - ja niiden aatelia. Fab Forty Something on yksi niitä ensimmäisiä blogeja, joita aikoinaan aloin seurata ja mukana olen pysynyt. Jos ei tämä upean aikuisen naisen blogi ole sinulle vielä tuttu, käypä kurkkaamassa. Kiitos, Marjukka, haasteesta.

Marjukan kysymyksiin ei ihan helppo ollutkaan vastata - siksipä olenkin tätä vastaustani hävyttömän pitkään pitkittänyt, mutta nyt päätin ryhdistäytyä ja edes yrittää.

Kysymykset ja vastaukset tässä:

1. Mitä pelkäät?

Pelkään, että läheisilleni tapahtuu jotain ikävää; sairauksia, liian suuria sydänsuruja, työttömyyttä jne. 
Pelkään sitä, miten kova maailmasta on tullut. 
Pelkään sotia - olivat ne missä tahansa. 
Luonnonkatastrofeja. 
Ja pelkään kävellä korkeassa heinikossa - käärme voi vaania missä tahansa;)

2. Mikä on kotisi rakkain esine?

Onhan meillä montakin rakasta esinettä, mutta rakkain on ehkä ikoni, jonka saimme aikoinaan häälahjaksi. Isännän täti oli maalannut sen ihan meitä varten ja hän kertoi ajatelleensa meitä koko maalauksen ajan ja rukoilleensa liittomme puolesta. Uskon tuon rukouksen kattavan myös lastemme elämän.


3. Löytyykö kaapistasi joku astiasarja - mikä?

Löytyy toki, kyllä tämän ikäisen ladyn kelkkaan on jo muutamakin kertynyt. Vanhin itse keräämäni on Arabian Taika -sarjaa (sitä 70-lukulaista), jota äitini osti minulle, kun lähdin opiskelemaan. Valkoista Arcticaa olen kerännyt itse aikamoiset määrät ja löytyy meiltä myös Pentikin Riekkoa.  Farmilla maalla on vielä ainakin kahta eri Arabian sarjaa, joista toinen on appivanhempieni häälahja. 

4. Mikä on parasta bloggaamisessa?

Bloggaamisessa on parasta vuorovaikutus - ilman kommentointeja ja omia kommentteja toisten blogeihin tätä hommaa olisi tylsä tehdä. Blogatessa oppii uusia asioita ja saa vinkkejä vaikka mihin elämän arvoituksiin - ihmiset blogien takana tekevät tästä mielekästä. Upeita, ihania, idearikkaita ja fiksuja ihmisiä!
Ja pidän kirjoittamisesta - nykyään kirjoitetaan enää niin vähän, että puran kaipuutani sanankäyttöön tänne blogiini. Ja sen kyllä huomaa - postauksistani tuppaa tulemaan hieman pitkiä;) 

5. Mikä on suosikkiurheilulajisi?

Olen itse harrastanut nuorempana koripalloa, mutta enpä sitä pahemmin enää seuraa. Aiemmin seurasin aktiivisesti yleisurheilua, hiihtoa ja mäkihyppyä. Doping -kohut saivat aikaan sen, etten moniin vuosiin seurannut ollenkaan. Nyt olen taas vähän aktiivisemmin seuraillut. Yksi sana: Janne Ahonen;)

6. Kerro joku sinua puhutellut tai tunteita herättänyt biisi?

Voi, niitä on montakin. Tällä hetkellä mieleen tulee heti Suvivirsi. Se vain kuuluu tähän vuodenaikaan ja suomalaiseen sielunmaisemaan ja tuo niin paljon muistoja mieleen. Vaikka sitä ei enää itse pääsekään koulujen päätösjuhliin laulamaan, niin toivoisin, että muut vielä pääsisivät. Joka kerran kuunnellessa kyyneleet virtaavat.
Toinen kyyneleiden heruttaja on Finlandia-hymni. Se vaan on.
Tuonne loppuun laitan vielä videon eräästä  biisistä, josta on tullut minulle tärkeä ja jota kuuntelin hyvinkin paljon aikana, jolloin eräs ystäväni lähti tästä maailmasta ihan liian varhain.

7. Mitä odotat tulevalta vuodelta?

Tulevalta vuodelta odotan sitä, että jospa elämä saisi jatkua näin. Odotan myös matkoja Isännän kanssa, remontin aloitusta- ja pienellä kauhunsekaisella tunteella odotan sitä, kun tyttäremme muuttaa kotoa. Sitten olemme täällä kotona kuin kaksi vanhaa varista - ja kissa.

8. Mikä on lempiherkkusi?

Lempiherkkuni on kunnon juureen tehty ruisleipä. Ihan parasta. Muistan vielä, kun mummoni paistoi isossa leivinuunissa mahtavia limppuja. Muistan sen tuoksun - ja sen, miltä se vastapaistettu leipä, jonka päälle voi suli, maistui.

9. Jos saisit perintöä 10.000 euroa, mitä tekisit sillä?

No, ensinnäkin toivon, etten ihan lähiaikoina olisi perintöjä saamassa, sillä haluan nämä läheiseni pitää vielä mahdollisimman kauan. 
Mutta jos jostain ilmaantuisi se ylimääräinen 10.000 euroa, laittaisin osan rahastoihin, osalla tekisin jonkin kivan matkan ja antaisin lasteni Japaninmatka -rahastoon pesämunan. Ja saattaisin minä sen yläluomileikkauksenkin vihdoin teetättää;)

10. Oletko ollut äidin vai isin tyttö?

Olen tainnut olla molempien tyttö - molemmilta olen saanut rakkautta ja kannustusta. 

11. Kerro joku kiva muisto lapsuudestasi?

Olin noin 4-vuotias, edesmennyt sisareni oli 3-vuotias ja asuimme vielä Nunnanlahdessa Pohjois-Karjalassa. Oli sunnuntai ja siihen aikaan sunnuntaisin maataloissa koti oli siivottu viimeisen päälle pyhäpäivisin. Pyhäpäivisin myös puettiin pyhävaatteet päälle. Niin meilläkin. Äitini ja isäni olivat päivätorkuilla ja me hieman sisareni kanssa päätimme siivota lisää. Aloitimme uuninluukuista. Kun homma oli valmis, menimme herättelemään vanhempani ja minä ylpeänä noen kauttaaltaan töhrimänä sanoin: "Tytöt teki nätisti". 
Todellakin, koko tupa oli kuulemma ollut noen ja tuhkan vallassa. Tätä en kylläkään itse muista, mutta sen muistan, että kylpyvesi oli kylmää;)

Haaste on kiertänyt niin monella, että en tällä kertaa tätä eteenpäin laita, mutta jos joku haluaa siihen vastata, niin samoilla kysymyksillä voi jatkaa.

Vielä toivottelen tervetulleiksi uudet lukijat. Hienoa, että olette tänne  löytäneet. Iloitsen ja ihmettelen joka kerran, kun joku tänne eksyy. Ja yhtälailla iloitsen myös teistä vanhoista lukijoistani, jotka olette tämän Ladyn raapustuksia jaksaneet seurailla. 
Ihania olette ihan jokainen

Tässä vielä tuo aiemmin lupaamani biisi:



Oikein hyvää huhtikuun viimeistä viikkoa kaikille!



SHARE:

36 kommenttia

  1. Olipas kivoja vastauksia. Itsekin olisin mieluummin halunnut isäni elävän ja kaiken olevan entisellään. Ei siinä perintö paljoa lämmitä, koska aitoa tunnetta ja välittämistä ei voi ostaa rahalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on - minunkin isäni on poissa täältä ja tiedän, että raha ei korvaa yhtään menetystä♥

      Poista
  2. Hyvin onnistuit haasteessa, vaikka välillähän nämä ovat melko haastavia :))
    Oikein mukavaa viikkoa ihanalle Ladylle <3

    VastaaPoista
  3. Olipa hienoja ja harkittuja vastauksia! Sinulla Lady on sana hallussasi, tekstiäsi on kiva lukea. Minua odottaa yksi sinulta saamani haaste ja muitakin haasteita. Taitaa olla erilaisten haasteitten kevät! Vaikka pidänkin sanoista, niin tuntuu tuo kuvapuoli nyt ottavan kovasti roolia. Odottelen kovasti, milloin taas tuo sanainen arkku aukeaa.
    Ihana biisi tuo Angels are calling. Pidän kovasti Ari Koivusen äänestä. Muistan kuinka hän Idols-kisoissa lauloi Scorpionsien kappaleen Still loving you, se oli niin koskettavaa.
    Ps. Nyt mennään huhtikuun viimeistä viikkoa :) Iloista vappua, Lady!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - minä olen niin surkea noiden kuvien kanssa - jossain vaiheessa olisi syytä kyllä petrata. Sinun kuvasi ovatkin upeita - ja välillähän voi vaihdella tuota painopistetta;)
      Ja Arin laulama Still loving you tuo vieläkin tipan vanhan ladyn silmäkulmaan;)
      Kiitos vielä tuosta ps:stä - onpas minulla kiire kesään tai sitten se on alkava dementia;) - kävin korjaamassa.
      Iloista vappua sinullekin!

      Poista
  4. Aina nämä haasteet on yhtä mukavia, niin lukea kuin tehdäkin. Tarttuisin varmaan itsekin, mutta nyt on pitkästä aikaa sellainen päivä, että on ehtinyt vähän jo taas kommentoidakin lueskelun ohessa, joten enpä taida tällä erää ( ja yksi haaste taitaa olla odottamassakin) - sen verran on haipakkaa ollut, että moni muukin asia on kärsinyt!
    Monessa asiassa voisin suoraan allekirjoittaa vastauksesi :)
    Oikein kivaa, mukavaa, hauskaa ja antoisaa kevättä!! Mä lähden nyt kurkkaamaan tuon haasteen antajan blogia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä - nämä ovat mukavia, niin lukea kuin tehdäkin. Kun vain saa aloitettua - ja lopetettua;)
      Sinne myös justiinsa tuollaista samanlaista kevättä!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Niin - onhan se nyt. En usko, että vanhempani tuolloin riemastuivat;)

      Poista
  6. Kiva lukea Ladyn vastauksia. ♥ Kivaa huhtikuun loppua!

    VastaaPoista
  7. Mukava oli taas tutustua Ladyyn tätä kautta :) tunnistan tuon pelko- kohdan itseeni sopivaksi hyvinkin , etenkin läheisten ollessa kyseessä . Esim. Ukkokullan tai Teinipojan ei tarvitse olla montaa minuuttia sovitusta aikataulusta myöhässä , kun tämä hyvällä mielikuvituksella varustettu emo keksii kaikkea mitä on voinut sattua ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - liian hyvä mielikuvitus on joskus aikamoinen riesa;)

      Poista
  8. Ajatuksiisi on tällä tavalla tosi kiva kurkistaa ja etenkin, kun on arvot kohdallaan. Toivotaan, että tulee kymppitonni perinnön sijaan vaikka lottovoittona :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juupa - sitä lottovoittoa odotellessa. Edellyttää tietysti sitä, että lady muistaisi lotota;)

      Poista
  9. Kivoja vastauksia täälläkin :)
    Kadehdin kyllä sinun kirjoitustaitoa. On ilo lukea kaunista ja rikasta suomenkieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos - en ihan satavarma ole tuosta taidosta, mutta intoa ei puutu;)

      Poista
  10. Haasteita on aina kiva lukea, vaikka ne eivät aina le kovin helppoja toteuttaa. Kiva tätä oli silti lukea. Tuolla oli aikaisemminkin joku kirjoittanut, että sinulla on sana hallussa ja ihan oikeassa onkin. Blogiasi on ihana lukea, teksti on kauniin sujuvaa :)

    Hyvää tiistaita!

    VastaaPoista
  11. Samaa sanon kuin kaikki muutkin. Olipa taas mukava lukea tämä sinun tekstisi. Oikein mukavaa vappuviikkoa!

    VastaaPoista
  12. ♥ hieno postaus! Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
  13. Kuinka kaunis ajatus löytyykin tuolta ikonin taustalta.

    VastaaPoista
  14. Ihana sinä, kiitos kauniista sanoistasi! Mä voisin niin myös allekirjoittaa tuon, mitä sanoit nykymaailmasta. Aika armoton paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä - olet joka sanan väärti;)
      Ja kyllä - armoton on tämä maailmamme tänään!

      Poista
  15. Tätä postausta oli kiva lukea :) Mukavaa vappuviikkoa sinulle !

    VastaaPoista
  16. Kiitos Lady. Koivusen biisi kolahti aika lujaa kun ensi kuussa hyvän ystävän poismenosta tulee vuosi. Oli mukava lukea noita vastauksia. Aina oppii vähän enemmän siitä kuka siellä ruudun toisella puolella on... Mukavaa Vappuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä - tunnen aika monta, jotka tuota biisiä ovat kuunnelleet, kun ovat jonkun menettäneet♥
      Oikein hauskaa vappua teille sinne!

      Poista
  17. Kivoja vastauksia. Vai että koripalloa :)). Mielenkiintoista.

    Mukavaa vappua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja kyllä, koripalloa, kuningaslajia;)
      Kivaa vappua myös sinulle ja Minille!

      Poista
  18. Kiitos illanpiristyksestä ja hyvää vappua kotisohvalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää vappua myös sinulle - ja kotisohva on yksi maailman parhaista paikoista♥

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig