keskiviikko 14. toukokuuta 2014

5 kysymystä -haaste - tyylit sikinsokin

Sain Kaisan mukana -blogin Kaisalta 5 kysymyksen haasteen.
Kaisa  on muotitoimittaja, joka blogissaan kirjoittaa paitsi muodista myös matkoista, ajanilmiöistä ja muista "elämää suuremmista asioista". Kaisan blogista olen mm. saanut vinkkejä vaatehuoltoon ja päässyt hänen  mukanaan seuraamaan eturivipaikoilta  muotinäytöksiä. Kaisalla on myös toinen blogi, Kauneustoimittajan arkea,  jossa hän kertoo mielenkiintoisista kauneustuotteista ja -palveluista sekä testaa tuotteita esimerkiksi sokkotestein. Kannattaa käydä tutustumassa tämän ammattitaitoisen, upean naisen blogeihin.

Kiitos, Kaisa, haasteesta - tässä vastaukseni kysymyksiisi:

1. Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa 10000 euroa?

Postauksessani 10+1 haaste vastasin melkein samanlaiseen kysymykseen seuraavasti: 
Jos jostain ilmaantuisi se ylimääräinen 10.000 euroa, laittaisin osan rahastoihin, osalla tekisin jonkin kivan matkan ja antaisin lasteni Japaninmatka -rahastoon pesämunan. Ja saattaisin minä sen yläluomileikkauksenkin vihdoin teetättää;)
Tämä vastaus pätee edelleenkin.

2. Mikä on paheesi?

No niin, vaikka tähän en haluaisi vastata, niin pakko on olla rehellinen: minä tupakoin. Ja häpeän sitä. Piste.

3. Mitä ohjelmia seuraat televisiosta?

Pidän englantilaisista ja ruotsalaisista poliisi- ja dekkarisarjoista (Middletonin murhat, Beck), samoin tykkään Dr. Housesta, Bonesista, Todella upeeta -sarjasta - yleensäkin pidän sarjoista, joita ei tarvitse orjallisesti seurata. Joskus katson jonkin leffan, ajankohtais- ja dokumenttiohjelmia satunnaisesti, uutiset. Kotimaista komiikkaa tai draamaa en  seuraa - en vaan tykkää. Ihastunut olen myös Downton Abbey -sarjaan.

4. Miten kuvailisit pukeutumistyyliäsi?

Siis mikä tyyli? Enpä usko, että minulla on mitään selkeää tyyliä - ehkä rento klassinen kuvaa pukeutumistani parhaiten. 
Työpukeutumiseni on kaikkea farkkujen ja juhlapukeutumisen väliltä.
Virkanainen joutuu tietenkin pukeutumaan tilanteen mukaan - silloin kun tiedän, että on tulossa vieraita tai itse olen menossa jonnekin, pukeutuminen on siisti ja klassinen virkanaisen asu; jos on edustusjuttuja, silloin päälle laitetaan jotain vähän parempaa. 
Mutta aika usein, kun tiedän, että saan rauhassa työhuoneeseeni piiloutua, on tyyli lähinnä rönttäliisa. Farkut - useimmiten mustat - ja teeppari tai neule. 
Ja kotona rönttäliisa pääsee valloilleen. Paniikki on aikamoinen, jos ovikello sattuu soimaan!

Virkanainen, kukkahattutäti ja hevileidi - 57-vuotiaana uskaltaa jo pukeutua niin kuin huvittaa. Ja vaatteissaan osaa arvostaa mukavuutta ja joustavuutta;)

Alla olevassa kuvassa asu viime viikolta päivältä, jolloin pukeutumiskoodi oli smart casual. Ja tähän on ihan pakko lisätä, että kun en omaa hovikuvaajaa, on asujen kuvaaminen tällaiselle tumpelolle lievästi sanoen haasteellista. Nuo kuvat on otettu työpäivän jälkeen kotona ja ensimmäistä kertaa yritin kuvata kaukolaukaisimella. Olihan haastetta - kameran jalusta oli milloin liian alhaalla, milloin liian ylhäällä. Ja asetukset miten sattuu. Itse en tiennyt, minne katsoa. Ja miten olla. Niinpä tuossakaan kuvassa eivät edes kengät näy. Kaikki kunnia muotibloggareille!

5. Millaisesta musiikista pidät?

Blogiani seuranneille ei liene yllätys, että ladyn tanssijalka alkaa vipattaa rock- ja metallimusiikin tahtiin. Olen musiikin suhteen melko kaikkiruokainen, mutta elektropoppia en kestä kuunnella. Levyhyllystäni löytyy paljon myös klassista musiikkia sekä gospelia.

Tämä haastehan pitäisi laittaa eteenpäin 5 blogille, mutta koska minulla on vielä vastaamista odottamassa vastaava haaste, laitan tämän eteenpäin siihen vastattuani.

Toivottelen vielä tervetulleiksi uudet lukijat - olen syvästi otettu, että olette tänne jääneet seurailemaan. Tuohon Bloggerin lukijapaneeliin on siunaantunut jo yli 200 lukijaa - ikinä en blogia aloittaessani olisi osannut kuvitella, että teitä lukijoita joskus tuollainen joukko olisi. Myös Blogilistalla ja Bloglovinissa ovat lukijamäärät kasvaneet, samoin Facebookissa - suuri kiitos kaikille - sekä uusille että vanhoille lukijoille! Kiitos myös Instagram -tiliäni seuraaville - teitäkin on jo mahtava joukko.
Facebookiin päivittelen välillä muitakin juttuja kuin tänne blogiin ja Instagram -tililleni lisäilen kuvia liki päivittäin. 

Edelleenkään en saa päivitettyä omaa lukulistaani - Bloggerin ohjekeskuksen keskustelualueella on vain todettu, että ongelma on tiedossa ja että teknisen tuen asiantuntijat selvittelevät sitä. No, sitä on selvitelty jo aika pitkään. Onko kenelläkään muulla ollut ongelmia tuon lukulistan kanssa? 

Äitienpäivänä erehdyin torkkujen jälkeen kaivelemaan levyhyllystä Leonard Cohenin levyn
 - nyt onkin sitten koko alkuviikko luukutettu tätä herraa.
Tässäpä teillekin:Oikein hyvää viikon puoliväliä kaikille!


SHARE:

50 kommenttia

 1. Kaunis asu! Pidän jakun värimaailmasta ja tuosta ihkusta vyöstä.

  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tykkään jakusta itsekin - se on sellainen turvajakku - menee vähän kaiken kanssa;)

   Poista
 2. Oi kun kaunis asu ja mikä ihanan valloittava paita! Minusta tuota omaa tyyliä on kovin hankala määritellä, minullakin se vaihtelee aika paljon. Onko olemassa sellaista kuin "pukeudun tilanteen mukaan" tyyliä? Kiva postaus ehdottomasti.

  Hyvää keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja tuo jakku on yksi suosikeistani - menee vähän kaikenlaisten vaatteiden kanssa. Ja kyllä tilanteen mukaan pukeutuminen voisi hyvin olla tyyli;)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Saimme tietää sinusta lisää. Ihan kivan kuvankin onnistuit ottamaan temppuilusta huolimatta. Omakuvia tulee itsekään harvemmin otettua, juuri tuon järjestelemisen takia. Vaikka pitäisi kyllä ottaa kun ei kukaan muukaan kuvaa minua koskaan -olen aina kameran toisella puolella! Minulla taitaa olla aika samantyylinen musiikkimaku muuten :) (eli parasta on rock-hevi, mutta muukin menee paitsi ei oikein hiphopit ja elektromusikki -eikä iskelmä!!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sama juttu - minä olen aina kameran takana ja on juhlia, joista minusta ei ole yhtään kuvaa. Meidän Isäntä kuvaisi kyllä, mutta kun sen onnettoman kuvat ovat epäonnistuvat ihan järjestään. Yleensä kuvassa on jotain ihan muuta kuin piti;)

   Poista
 4. Ihana Lady <3 ja tuo laulu... niin ja varsinkin herran ääni, osuu ja uppoo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ääni on uponnut ihan täysillä taas kerran täälläkin;)

   Poista
 5. Sä oot niin nuorekas ja kaunis :) vuodet ovat kohdelleet sinua silkkihanskoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - totuus kuitenkin on, että sen minkä luonnon valo paljastaa, sen valo valokuvissa armeliaasti peittää;)

   Poista
 6. Kuva hymyilevästä, rennon tyylikkäästä ladysta on ihan hirmu onnistunut. Ei onnistuis meikäläiseltä. Tai sitten sitä on vaan turhan kriittinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kyllä niiden otosten joukossa oli aikamoisia ilmeitä ja päättömiä tai kädettömiä ladyja;)

   Poista
 7. Kiva postaus, mukavaa lukea sinusta vähän enemmän. Kaunis asun ja hyvinhän se meni kaukolaukaisimen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kyllä näissä haasteissa aina jotain uuttakin tulee ilmi;)

   Poista
 8. Todella kiva asu! Tyylikäs!

  Leonard Cohen ON ihana, tykkään kovasti myös:)

  VastaaPoista
 9. Nythän mä löysin kivan blogin!
  Nuo omakuvat ovat kyllä haasteellisia. Kuvan ottaminen ja lopputulos (tarkoittaa itseäni, huom!) ei läheskään aina onnistu. Mutta Sinulla se näyttää toimivan hyvin. Tyylikäs lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tiesi tänne ja tervetuloa! Ja kyllä tuo omakuvan ottaminen on vaikeaa - ja vaikeaa on se kuvassa oleminenkin;)

   Poista
 10. Musta on ihanaa, kun olen saanut sinulle kasvot. Jotenkin tulee henkilökohtaisempi tunne tulla blogiisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen viime aikoina vähän rohkaistunut - eiköhän se ole reilua näyttää rehellisesti naamansa täälläkin;)

   Poista
 11. Sulla on kaunis hymy ja et ikimaailmassa ole 57-vuotias. Olet paljon nuoremman näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tuolla jo aiemmin kommentoinkin, että se minkä luonnonvalo paljastaa, sen valo valokuvassa kätkee;)

   Poista
 12. Kiva saada blogin taakse kasvot. :) Todella kaunis asu, tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja on ne kasvot täällä jo muutaman kerran aiemminkin vilahtaneet;)

   Poista
 13. Onpa tyylikäs asu! Toistelen samaa kuin muutkin - sinä 57-vuotias! Ei uskoisi millään! Aivan upean näköinen! Itse en ole vielä rohjennnut kasvokuvia laittaa blogiini. Ne asukuvatkin olivat aika iso steppi. Ihanaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja toistelen samaa kuin muillekin, valokuvissa valo osaa olla armelias;)
   Kyllä minullakin oli aikamoinen kynnys tuo kasvojen näyttö, mutta on ne nyt sitten muutaman kerran jo vilahtaneet. Ja elossa ollaan;) Meillä on erilaisia syitä olla anonyymejä täällä ja sitä pitää kunnioittaa♥

   Poista
 14. Kiva lukea sinusta lisää :) Mulla ei ole lukulistan kanssa ongelmia, mutta jo useita kuukausia en ole pystynyt kommentoimaan tai vastaamaan kommentteihin muiden selaimen kuin Firefoxin kautta.

  Kaukolaukaisimen käytössä on oma opetteleminen, harjoitus tekee mestarin. Mutta kyllä itsensä kuvaaminen tuntuu yhä edelleen omituiselle puuhalle, aika usein tekisi mieli pukea vaatteet mallinukelle tai ainakin katkaista oma pää kuvan ulkopuolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kokeillut kaikki selaimet, päivittänyt Javat, tyhjentänyt välimuistit, mutta ei vaan päivity. Mutta Bloggerin omien sivujen mukaan joillakin muillakin on ongelmaa, joten ei auta kuin odotella. Harmittavaa, kun en voi näyttää, mitä sivuja luen.
   Ja kyllä tuossa kuvaamisessa on opettelemista - ja siinä kuvassa olemisessa;)

   Poista
 15. Oikein kaunis asu! Tv makusi on aika samanlainen kuin minulla :). Taisit erehtyä,ikäsi eka numerosta, minusta se on kuvan perusteella 4. Monet minun ystävät tykkää hyvin erilaisesta musiikista. Rock on minun juttu. Toki livenä,voin kuunnella muutakin mutta ehdottomasti menevämpi rytinä on minun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kyllä iän näkee ja tuntee nivelissään;) Rock on ikuinen rakkaus - kyllä minä aion keikoilla käydä vielä rollaattorinkin kanssa, jos Luoja suo;)

   Poista
  2. Erään ystävän kanssa sanottiinkin että sitten rollaattori/pyörätuoli-iässä haluamme Raskasta Joulua joulukonserttiin eikä mihinkään liian "lällyyn" ;)

   Poista
  3. Jep - siellä sitten rullaillaan - tosin minä muutaman kymmenen vuotta ennen sinua;)

   Poista
 16. Hei Lady, kiva, että otit haastekopin vastaan. Mielenkiintoisia vastauksia, joiden avulla kokonaiskuva sinusta täydentyi.
  Hyvää työpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa haasteesta, johon oli kiva vastailla. Tyylikysymys tosin tuotti muutamia haasteita;)
   Sinulle myös kivaa työpäivää!

   Poista
 17. Tuosta asusta on kaaos kaukana! Tosi kiva kuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - mutta etpä tiedä, millainen oli tuonkin päivän aamu;)

   Poista
 18. Tyylikäs Lady kuvassa! Rockista tykkään myös minä :)

  VastaaPoista
 19. ♥ hei ihana Lady, just siisti asu! Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 20. Niin on Lady taas tyylikäs että ! Kaunis tuo jakku ♥ Tunnustan osan listastasi minäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja tuon "taas" voi jättää kyllä pois;) - yleensä enempi vähempi röntöstän;)
   Kivaa sunnuntaita!

   Poista
 21. Tuo "rönttäliisa" kuulostaa varsin tutulta käsitteeltä. Harvemmin taidan oikeastaan olla kotioloissa pukeutunut niin, että voisin ottaa vieraita vastaan. Eli jos ovikello soi, niin se on helkkarinmoinen paniikki päällä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rönttäily on vaan niin kivaa. Jos ei kukaan häiritse;)

   Poista
 22. Miten multa aina menee ohi nämä sun postaukset? Taas. Ihanaa kun joku muukin tykkää Bonesista, luulin että olen ainoa joka on siihen koukussa, oli pakko nähdä miten siinä käy. Sain hovikuvaajalta lahjaksikin kauden 8 kun ei yöllä jaksa katsoa! Asu on tosi tyylikäs, ei haitta vaikkei kengät näy. Huonompia kuvia minä itsestäni saan kolmijalan kanssa, se on yhtä taistoa...:D Ja sitäpaitsi et kyllä näytä yhtään ikäiseltäsi ja kaikki 40 kympin ylittäneet saa juurikin pukeutua miten tykkää. Piste. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan tytön kanssa ihan Bones -koukussa - nyt katsellaan jo ties kuinka monetta kierrosta;)
   Ja samaa mieltä olen - pukeudutaan ihan just niinkuin tykätään - paitsi töissä on pakko joskus uhrautua;)

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig