lauantai 21. lokakuuta 2017

Teetä ja sympatiaa

Tämän postaukseni piti sisältää kuulumisia I love me -tapahtumasta, vaan niin vain ne suunnitelmat muuttuivat. Messut jäivät minulta väliin, sillä pitkään jatkunut flunssani päätti viikolla muuntautua virustaudista bakteeripöpöjen temmellykseksi. Tiistai-illalla nousi kuume, poskiontelot huusivat punaisina apua ja keuhkoputket köhivät siihen malliin, että elo oli aika surkeaa. Lisäksi flunssasäryt tuntuvat fibromyaltikolla moninkertaisilta - sukan vetäminen jalkaan tuntui siltä kuin ihoa olisi revitty irti.

flunssapotilas

Lääkärin pakeilla oli pakko torstaina poiketa kuulemassa, että nyt ei auta muu kuin lepo ja lääkkeet. Tuli sairaslomaa ja antibiootteja sun muita rohtoja olen nyt popsinut muutaman päivän sillä seurauksella, että kuumetta ei enää ole, poskiontelotkaan eivät enää kiristä ja pakota, mutta yskä ei vain tunnu minnekään älyävän lähteä.

Perjantaiksi olin ottanut lomapäivän jo hyvissä ajoin ja aikomus oli siis messuille mennä, oli sovittu tapaamisia sekä bloggaajatuttujen että yhteistyötahojen kanssa. Mutta pakko oli perua meno - ei riittänyt kunto ja itsestään selvää oli myös se, että sairaslomalla ei messuilla. Ja olisihan se ollut törkeää myös muita messuilijoita kohtaan mennä sinne pärskimään ja tartuttamaan tautia. Harmitti silti ihan vietävästi!

Manailin itseäni - miksi en jäänyt jo edellisellä viikolla kotiin, kun yskä vaan vaivasi ja yöunet jäivät onnettomiksi? No en jäänyt, sillä minulla ei ollut kuumetta. Oli vain se yskä ja nenä tukossa. Aikoinaan pohdiskelin täällä blogissakin, milloin voi jäädä kotiin sairastamaan ja onko flunssa oikea sairaus ja samojen ajatusten kanssa sitä joka kerran vieläkin flunssassa joutuu painimaan. Milloin on se oikea aika levätä ja hoitaa itseään? Ehkä nytkin, jos olisin ajoissa osannut stopata, olisin säästynyt pahemmalta. Vaan kun se ei työssäkäyvällä ole niin helppoa sanoa, että nyt on flunssa tulossa ja jään kotiin. Jos ei ole sitä kuumetta - eikä aina senkään kanssa. Lisäksi näihin nykypäivän flunssiin ei taida aina edes se lepo auttaa; nämä jylläävät viikkotolkulla - välillä on olo, että nythän tästä selvittiin ja seuraavassa hetkessä pöpöt hyökkäävät uudestaan.

Vaan nyt on sitten levätty ja levätään vielä huominenkin. On nautittu teetä ja muitakin kuumia juomia, napsittu lääkärin dropit ja sinkit, C- ja D-vitamiinit sun muut.

On otettu päivätorkkuja aina kun on väsyttänyt ja yskä on sallinut ja nautittu myös sympatiasta.

Micu the Cat

Mikäs on nauttiessa, kun sain tällaisen hoitajan ja terapeutin? Tytär ja Micu-kisuli tulivat minua piristämään, isäntä kantaa kaupasta herkkuja ja valvoo vierestä, että muistan ottaa lääkkeeni;)

Ulkona on jo maa huurteessa, lunta ei onneksi vielä ole sadellut vaan onhan se talvi sieltä tulollaan. Toivottavasti ei sentään ihan vielä! Sillä huomenna yritän tehdä pienen kävelylenkin. Hitaan sellaisen, sillä vielä ei ole hikilenkkien aika. Mutta hitaamminkin ehtii. Ja ehtii katsella ympärilleen ja nauttia upeasta luonnosta ja viimeisiään vetelevästä syksystä!

Miten on sinun viikonloppusi sujunut?

Lohtulauluksi tälle illalle ja tälle upealle vuodenajalle jaan tänään haikeansuloisen kappaleen ja hienon version siitä:



Hyvää ja lämmintä viikonloppua kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 

SHARE:

68 kommenttia

  1. Pikaista paranemista, hyvä kuulla, että on jo kuitenkin parempaan päin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kyllä tästä noustaan vaikkakin hitaanlaisesti!

      Poista
  2. Ikävää kun kaiken maailman pöpöt jyllää sekä näin syksyisin että talvisin. Taisipa viime kesänäkin olla enemmän flunssia kuin normaali kesinä, mutta eipä se ihme ollutkaan kun kelit olivat mitä olivat. Kyllä sairaana ja puolikuntoisena täytyy vain laittaa oma paras edelle ja jäädä kotiin lepäämään. Eihän noille taudeille kukaan mitään voi. Jälkitaudit ovat ikäviä. Toivottavasti nuo saamasi dropit tehoavat ja voisit pian paremmin. Ainakin sympatiaa sinulle riittää Kisulin puolelta ♥️😻♥️
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!
    Terveisin, Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä jälkitaudit ovat todellakin ikäviä mutta näyttäisi tällä kertaa antibiootti tepsivän ja tästä vielä toivutaan:)

      Poista
  3. Paranemisia! Kävin kuuntelemassa messuilla lääkkeettömästä kivunhoidosta ja sulla onkin siellä ollut aivan paras kivunlievittäjä, eläimillä on tunnetusti mielialaa kohottavia vaikutuksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tuon luennon minäkin olisin halunnut kuulla, sillä hoidan fibromyalgiaani lääkkeettömästi - siihen kun eivät lääkkeet tepsi! Onneksi on tuo kisuhoituri olemassa!

      Poista
  4. Nyt vain lepoa ja lepoa. Olen itse tehnyt sen virheen, että kuvittelin olevani jokin teräsnainen ja tavallinen flunssa jatkuikin sitten kolmisen viikkoa. Mies on edelleenkin sitä mieltä, että ei ole koskaan nähnyt minua niin kipeänä. Itse olen sitä mieltä, että miestä ei näkynyt yhtään tavallista enempää :) Parane pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - olen todellakin levännyt - huusholli on vielä normaaliakin sekaisempi;) Eikä ole meilläkään sitä isäntää siivoamassa nähty - herkkuja se kyllä kantaa vaikka hyvin tietää, että flunssassa esim. suklaa ei ole se paras lääke;)

      Poista
  5. No voi harmi kun messut jäivät sinulta väliin. Flunssanpoikasta on täälläkin ilmassa. Yskä ei tunnu millään menevän ohi. Muuttotouhuissa ollaan kuitenkin ja keskiviikkona sitten muutetaan.
    Toivottavasti pääset kävelylenkille, mutta ota rauhallisesti ettei flunssa pahene!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmitti kyllä todella tuo messujen väliin jättäminen - olin sopinut monta tapaamista ja jouduin ne nyt perumaan. Mutta tätä tämä elämä välillä on - suunnitelmat muuttuvat lennosta!
      Tsemppiä teille muuttotouhuihin!

      Poista
  6. Pikaista paranemista! Harmi, että messut jäivät väliin. Voimaannuttavaa kävelylenkkiä!
    Minun viikonloppuni on sujunut aurinkoisissa ja lämpimissä tunnelmissa. Rentoa lomailua. Terveiset Espanjasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kävelylenkki jäi kyllä aiottua lyhyemmäksi, sillä voimat loppuivat kesken kaiken. Mutta piristi se silti kummasti:)
      Ihanaa lomaa teille sinne aurinkoon - nauttikaa sydämen kyllyydestä <3

      Poista
  7. Onpa harmi kun et päässyt messuille, mutta kyllä terveysasiat ovat aina etusijalla. Paranemista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta - terveys etusijalla! Ja kiitos - kyllä täällä ollaan toipumisen tiellä!

      Poista
  8. Pikaista paranemisia. Hyvää pyhäpäivää:)

    VastaaPoista
  9. Nuo taudit taitaa olla aika tiukassa nykyään. Itse ole onneksi säästynyt, mutta koskaahan ei tiedä.
    Pikaista paranemista Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiukassa ovat ja tiedän, että meitä on monta, joilla tänäkin syksynä on tauti pitkittänyt pesimistään!

      Poista
  10. Parantavia tuulia sinne :) Täällä viikonloppu mennyt leppoisasti, katsellen pientä valkoista lumiharsoa maassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - täällä käännetään nenä kohti niitä tuulia:)
      Meilläkin pieni lumiharso peitti maan eilen mutta tänään on jo sulanut sekin pois.

      Poista
  11. Kiva kuulla, että olosi on jo parantunut ja lääkkeet taltuttaneet sairauden. Voi miten ihana kisuli on sinua käynyt moikkaamassa. Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - paremmalta tuntuu eivätkä poskipäät enää pakota:) Toivottavasti köhäkin jossain vaiheessa helpottuu - nukkuminen on vielä vähän hakusessa.
      Ja kisuli on ihana - tuossa se jaloissa nukkuu nytkin <3
      Mukavaa sunnuntaita myös sinulle, Sari <3

      Poista
  12. Voi sentään, parane pian! Vielä noiden rohtojesi lisukkeesi tarjoaisin tulevaisuuden varalle pakuriteen, jota saa luontaistuotekaupasta. Se auttaa etenkin flunssan tulovaiheessa, mutta myös laskee elimistön tulehdutilaa, eli auttaa lyhentävästi sairasteluun. Omat flunssani eivät siten enää jyllää viikkokausia, mistä minullakin ja perheellä on kokemusta. Sitä pitää vaan litkiä kunnon määriä, mutta pahaa se ei ole, joten mikäs siinä. Pakurissa on enemmän antioksidantteja kuin missään hedelmissä tai purkeissa :). Sen ainesosat lisäävät luonnonmukaisesti bakteereja tappavien valkosolujen määrää. Olen saanut alkavat poskiontelontulehdukset sillä hyvin kuriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Pilvi - pakuritee on monesti ollut mielessä vaan vielä ei ole tullut hankittua. Huomenna käväisen sitä hakemassa, sillä mieluummin turvaudun aina luonnon tehoaineisiin kuin lääkkeisiin.

      Poista
    2. Muista keittää sitä vähintään 10 minuuttia. Ja käyttämäsi purut voit keittää myös useasti uudelleen tai kuivata välillä, eli se ei ole kertakäyttökamaa. Hieman hintavaa, mutta siis riittoisaa!

      Poista
    3. Kiitos neuvosta <3 Eipä nuo lääkkeetkään mitään halpoja ole - ja niillä on aina ikävät sivuvaikutuksensa!

      Poista
  13. On sulla niin ihana hoitaja😻Pikaista paranemista ja uudet messut taas ensi vuonna!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin? Hoitaja vailla vertaa - tosin vähän laiskanlainen - nytkin nukkuu tuossa jaloissani;)
      Ja totta - messuja tulee ja menee!

      Poista
  14. Pikaista paranemista sinne! Harmi, että messut jäivät väliin, mutta terveys ennen kaikkea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja todellakin, terveys ennen kaikkea!
      Hyvää pyhää, Marita <3

      Poista
  15. Pikaista paranemista! Onneksi sinulla on siellä hyvät huoltojoukot ja kissaterapiaakin :) Lepo ja vitamiinitankkaus varmasti auttavat, ja tulevien flunssien ehkäisyyn kannattaa muuten kokeilla myös Apteekkarin C+ Sinkkipore -tabletteja, ne tehoavat hyvin alkavaan flunssaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja huoltojoukoissa ei todellakaan ole valittamista:)
      Minulla on sinkki+C -tabletteja - tosin ei poreisina, sillä ne sisältävät usein makeutusaineita;)
      Hyvää sunnuntai-iltaa sinulle <3

      Poista
  16. Arja, pääsin todella ikävästä sinuiittikierteestä alkamalla nauttai 50 mikrogrammaa D:tä joka päivä ympäri vuoden. Suomessahan D:n turvaraja on 100 mikrogrammaa, muualla korkeampikin.

    Minulta jäivät väliin sekä Turun että tulevat Helsingin kirjamessut. Iski Murphyn laki ja osittian myös se, että kaikki kontrollini tulivat just tuolloin ja taphtui montaa muutakin. Kadumme, että emme lähteneet syyskuun lopulla Itävaltaan kuten olimme suunnitelleet. Olisimme nyt vasta palaamassa ja kaikki tämä olisi ollut kohdalla vasta marraskuulla...

    Paranemisiin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on D-vitamiini käytössä ja itse asiassa korkeampana kuin tuo turvaraja;) Ongelma on vaan se, että olen liian laiska tablettien syöjä - välillä unohdan ne pitkiksikin aikaa. Nyt on pakko terästäytyä1
      Älä huoli, Leena - Itävalta odottaa siellä ja toivottavasti marraskuu ei ole julma sinulle <3

      Poista
  17. Voi sinua kun noin ikävästi olet sairaana❤ Flunssa tuntuu nyt olevan todella tiukassa ja paljon tuttuja on kaatunut vuoteen pohjalle. Varmasti oli viisas päätös jättää messuilut nyt väliin ja pitää itsestään huolta.
    Odotin toki kovasti, että olisimme tavanneet I live me messuilla mutta toisella kerralla sitten. Pidä huolta itsestäsi ja pikaista paranemista ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä päätös jäädä kotiin oli oikea - tai oikeastaanhan ei ollut edes vaihtoehtoja, sillä sairaslomalla ei todellakaan messuilla.
      Odotin itsekin sinun ja muiden bloggaajakolleegoiden tapaamista mutta toisen kerran sitten <3
      Mukavaa sunnuntai-iltaa, Marjo <3

      Poista
  18. Voi ei, syksy on kyllä niin flunssaista aikaa :( Toivottavasti olo on jo paljon parempi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on - pöpöt senkun mellastavat! Ja kiitos - olo on jo paljon parempi <3

      Poista
  19. Nyt tuntuu tosiaan flunssapöpöt olevan liikkekannalla oikein komppaniajoukoin. Meilläkin lähipiirissä riittänyt kovaa tautia ja juurikin tuo yskäketale ollut pitkään riesana. Itse yritän nyt varjeltua, etten saisi tähän toipilasoloon enää mitään flunssatautia päälle, on piisannut riittämiin huolta ja voimienkeruu yhä vielä niin vaiheessa.

    Lempeää hoivaa ja paranemista♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flunssapöpöt kyllä meuhkaavat nyt voimalla ja toivottavasti sinä todellakin näiltä säästyt <3
      Lepoa ja lempeitä päiviä sinulle <3

      Poista
  20. Pikaista paranemista, toivottavasti olo
    on jo parempi 💜

    VastaaPoista
  21. Toivottavasti pääset nyt taudista eroon - paras mahdollinen hoitaja sulla ainakin on ❤

    Oikein mukavaa ja parempaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti, sillä hoidossa ei ainakaan vikaa ole<3
      Kiitos - mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle, Marru <3

      Poista
  22. Paranemista, ensi vuonna parempi onni. Minulla raja menee siinä, miten ääni kestää tai jos lämpö nousee. Normilämpöni on vähän yli 35, joten 37 on jo aivan kuin kovassa kuumeessa. Mukavampaa illanjatkoa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kyllä tästä noustaan! Myös minun normilämpöni on hieman yli 35 ja 37 tuntuu jo kuumeelta, mutta eihän sitä kuumeeksi lasketa. Ja aika monta päivää olen töissä viettänyt ilman ääntä - mutta työni ei olekaan sellaista kuin sinun, että koko ajan pitää pystyä puhumaan!
      Hyvää sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa, Pauska <3

      Poista
  23. Tajusin, etten ole koskaan kommentoinut tänne - blogiasi olen lukenut jo kauan. Harmi, että messureissu jäi väliin, mutta terveys ennen muuta, uusia messuja tulee ja menee.

    Kauniita syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista - kiva tietää, että olet siellä <3
      Ja kyllä - terveys ensin!
      Kaunista syksyn jatkoa myös sinulle <3

      Poista
  24. Voi sinua Arja, parane pian. Minä olen jo siinä vaiheessa flunssani että olen käynyt ulkona ,mutta illalla nyt huomaan että ihan vielä ei itselläni ole flunssa ohi. Ihana kisukaveri siellä auttamassa toipumaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael - paranen kyllä! Kiva kuulla, että sinunkin flunssasi on jo voiton puolella mutta malttia nämä flunssat kyllä vaativat!
      Ja kyllä - ihana hoitaja minulla täällä on <3

      Poista
  25. Eihän noille taudeille mitään voi, mutta kyllä se aina harmittaa kun sairastuu ihan "väärään" aikaan. Pikaista paranemista sinulle ja toivottavasti ensi vuonna sitten nähdään messuilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - harmittaa vietävästi mutta terveys ensin ja sitten muu!
      Ja kiitos - toivottavasti nähdään jo ennen ensi vuoden messuja;)

      Poista
  26. Voi kurja, mikä flunssa :( Täälläkin on pöpöt jyllänneet jo viikkotolkulla (taitaa olla menossa viikko nro 6?). Pari pv olen ollut saikulla tämän aikana, mutta muuten ollut töissä. Ja monet kerrat miettinyt tuota samaa, että koska on ok jäädä pois. Yhden ab-kuurinkin olen jo popsinut poskiontelotulehdukseen, mutta ei vaan meinaa helpottaa millään. Yskä vaivaa yötä päivää ja töissäkin on kurja olla käheällä äänellä ja yskäkohtauksia peläten. Alkaa olla jo pinna kireällä pöpön takia :(

    Paranemista sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin flunssa on kurja tauti - ja aina on yhtä vaikeaa jäädä kotiin potemaan. Minun flunssani toivottavasti tuolla lääkekuurilla talttuu mutta samoin kuin sinulla, se yskä vaivaa edelleen. Toivottavasti sinäkin flunssastasi eroon pian pääset <3

      Poista
  27. Voi että... flunssa iski aika pahasti, näemmä. Useinkaan ei lääkärit täällä määrää mitään antibiootteja, tai sitten ei minun flunssa ole ollut kovin iso, vaikka yskä raastaa ja keuhkot huutaa. Olet potenut "melkein"-flunssaa myös nyt kohta 2 viikkoa, mutta kun ei ole nuhaa eikä kuumetta, niin kärsin. Ja tuo mitä luin yhdestä kommentistasi (selasin niitä ohimennen), että fibromyalgiaa potevana säryt on kovempia. Sama täällä, vaikka en ole sitä koskaan osannut yhdistää, kiitos sulle tästä ajatuksesta (kun flunssasena on kaikki niin kipeetä).
    Pikaista toipumista sinulle !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flunssassa on ikävää tuo pitkä kitkutteluvaihe, jos ei kuumetta tule - toisaalta, jos tuolloin pystyy lepäämään, saattaa välttää nämä jälkitaudit ja säästyy antibiooteilta. Ja todellakin - fibro on sellainen tauti, että se saa yllykettä muista sairauksista ja oireet ovat sitten sen mukaiset! Tsemppiä sinulle sekä flunssan selätykseen että fibron sietämiseen <3

      Poista
  28. Voi Lady, tädit juuri tervehtyivät messuille, kunpa sinäkikn olisit <3 Kurjuus nuo jälkitaudit, mutta onneksi sinulla on ollut maailman suloisin karvainen ilostuttaja siellä. <3 Mukavaa tätä viikkoa ja toivottavasti tervehdyt nyt oikein kunnolla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin, että sinä ja Maiju olitte flunssaisia ennen messuja ja vähän jännitin teidän puolestanne, miten messut jaksatte vetää - ja hyvinhän ne teiltä sujuivat:)
      Onneksi minulla oli tuo hoitaja täällä etten ihan itsekseni jupissut <3 Oikein hyvää uutta viikkoa sinulle, Tiia ihaNainen <3

      Poista
  29. Pikaista paranemista. Paljon on nyt kaikkea liikkeellä. Itsekin sinkkiä yritän napsia päivittäin, ettei tauti tulisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kyllä tästä noustaan. Ennemmin tai myöhemmin - ja muistetaan todellakin taas hetken ne sinkit napsia;)
      Hyvää uutta viikkoa sinulle, Jani!

      Poista
  30. Tämä oli niin harmillista. Sulla on niin sama tauti kuin minulla oli. Itse pelkäsin niin pahinta. Onneksi oma kuume nousi viikkoa ennen ja siihen auttoi 48 tunnin totaalilepo ja tuo antibiootti. Jaksuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli ja jännäsin kyllä sinun ja Tiian puolesta, miten teidän käy!

      Poista
  31. Flunssa osaa olla todella kurja tauti. Käsittämätöntä, ettei siihen ole löydetty parannusta, vaikka moniin vakavempiin tauteihin on. Pikaista paranemista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin osaa olla kurja tauti! Nuo virukset ja bakteerit osaavat olla sen verran muuntautumiskykyisiä, että näyttävät pääsevän läpi vaikka minkälaisten suojamuurien ja ehkä siksi niitä lääkkeitä on vaikea kehitellä. Ja totta on tietysti sekin, että kaikki nuhasuihkeet, yskänlääkkeet, särkylääkkeet ovat sellainen rahasampo lääketehtaille, että tokko edes kannattaa liian tehokkaita rohtoja myydä!

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig