maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kolme hyvää asiaa

Sain muutama viikko sitten CinCin by Mia Malmi -blogin Mialta haasteen, jossa on tarkoitus kirjata ylös kolme hyvää asiaa päivistäni, työstäni, sekä minusta itsestäni. Tämäkin haaste on odotellut vastaamistaan luonnoksissani, sillä vaikka nämä haasteet ovat kivoja lukea, niiden tekeminen on välillä hieman haastavaa;)

Kiitos, Mia, haasteesta -  yritän kuitenkin - saapas nähdä, kuinka käy! Jos Mian blogi ei teille vielä ole tuttu, kannattaa käydä visiitillä - siellä nimittäin saatatte törmätä julkkiksiin - tai päätyä muotinäytökseen. Löytyypä sieltä paljon muutakin, esim. itse tihrustin itkua, kun Mia julkaisi miehensä kirjoituksen "Tyttöjen välisestä ystävyydestä". Elämään kuuluvat yhtä lailla ulkoinen kuin sisäinenkin kauneus - ja Mialta löytyvät molemmat!

Kolme hyvää asiaa päivissäni


1. Vapaus


Kun lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, olen melko vapaa tekemään mitä lystään. Töissä on tietenkin käytävä mutta vapaa-ajan voin käyttää aika lailla miten haluan. Voin valita, menenkö töiden jälkeen tapaamaan ystäviäni, suuntaanko askeleeni salille rehkimään vai tulenko kotiin ottamaan torkut.

Voin jättää pyykit huomiseen, voin siivota silloin kun huvittaa tai voin ottaa kirjan käteeni ja uppoutua siihen koko illaksi.

Tai sitten vain silittelen Micu-kisulia, katselen pölyhiukkasten tanssia ja mietin syntyjä syviä;)

sleeping cat - micuthecat


Tottakai otan huomioon, jos joku minua tarvitsee - tai jos isäntä haluaa vaikkapa viikonlopulla tehdä jotain erityistä - mutta hän on kyllä aika hyvin johdateltavissa;)


2. Koti


Vaikka meillä ei designilla sisustetakaan ja vaikka kotimme ei ole millään mittapuulla trendikäs, on se paikka, jonka olemme isännän kanssa muokanneet pesäksemme. Kotona voimme olla juuri sitä mitä olemme - ja vetää ne kaikkein lököimmät housut jalkaan ja rentoutua.

Remppaa on tehty ja sitä on tulossakin, nimittäin viikon päästä alkaa kylpyhuone- ja saunaremontti, mutta tällä kertaa sitä ei tee peukalon keskellä kämmentä -omaava isäntä vaan ihan ammattilaiset;) Kesällä tehdäänkin sitten taas itse lattiaremppaa ja ehkä muutama seinäkin saa uuden kuosin. Mutta isännällä pitää olla puuhansa ja minulla jotain, mistä pomottaa - kummallakin oma osansa. Istun terassilla kirjan kanssa ja käyn välillä "kannustamassa" - ja välillä mennään rautakauppaan hakemaan uudet maalit tai tapetit, kun on tullut sutta. Meidän kotimme, meidän tapamme olla ja elää.

3. Ihmiset


On perhe, on ystävät ja on työkaverit. Ihmiset ympärilläni, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista ja arvokasta. Ilman kohtaamisia muiden kanssa, ilman ajatusten vaihtoa, kuulumisten kuulemista, juttuhetkiä, katseita tai vain hiljaista toisen kanssa yhdessä olemista ei elämäni olisi niin rikasta kuin se on.

Vaikka tarvitsen välillä omaa aikaa vain itseni kanssa, pitää vanha, jo Isossa Kirjassa esitetty totuus  "ihmisen ei ole hyvä olla yksinänsä", paikkansa edelleenkin. Yhdessä muiden kanssa me elämme ja yhdessä muiden kanssa jaamme ilomme ja surumme.


Kolme hyvää asiaa minussa


1. Kyky elää hetkessä


Mitä vanhemmaksi olen saanut elää, sitä enemmän olen oppinut elämään hetkessä. Eilinen meni jo ja huomisesta ei kukaan tiedä - on vain tämä hetki. Turha kaivata menneeseen, turha murehtia huomisesta - yritän elää tämän hetken niin täysillä kuin vain mahdollista. Ja ottaa päivätorkut välillä;)


Lady of The Mess - 60+ woman, no makeup

2. Rohkeus olla oma itseni


Tänä päivänä uskallan olla se, mikä olen. Kyllä ikä on tässäkin tehnyt tehtävänsä - olen ymmärtänyt sen, että sillä ei ole oikeastaan mitään väliä, mitä mieltä muut minusta ovat. Riittää se, että itse osaan arvostaa itseäni ja niitä ominaisuuksia, joita minussa on - ja olla olematta kateellinen tai katkera siitä, mitä ei ole.  Minun ei tarvitse todistella muille olevani jotain muuta tai yrittää toisenlaiseksi muuntautua. Tai toisenlaisena näyttäytyä. Minä riitän. Ja minä olen hyvä näin. Jopa ilman meikkiä;)

3. Armollisuus itseä ja muita kohtaan


Iän mukanaan tuoma ominaisuus tämäkin. Se, että osaan antaa anteeksi itselleni ja muille. Elämässä sattuu ja tapahtuu - eikä aina kaikki mene kirjoitusten mukaan. Kun töppään, osaan myöntää sen. Ja osaan pyytää anteeksi. Kun joku toinen tekee virheen, osaan antaa anteeksi. En ole virheetön - eivätkä ole muutkaan. Katua toki saa - ja katua pitääkin, mutta virheitään ei kannata jäädä märehtimään - sillä pilaa vain elämänsä.


Kolme hyvää asiaa elämässäni


1. Perhe


Minun perheeni. Minun rakkaani. Lapseni, isäntä, äitini, veljeni, miniäkokelas, appivanhemmat ja kälyni. Ne kaikkein läheisimmät, joista olen kiitollinen. Viime kesän jälkeen entistäkin kiitollisempi. Se, että tänäkin pääsiäisenä saimme kaikki kokoontua meille kotiin yhteisen pöydän ääreen, ei ole mikään itsestäänselvyys. Sillä perhe - se on pyhä.

2. Ystävät


Minulla on paljon kavereita mutta vain muutama ystävä. Mutta he ovatkin sitten sitäkin tärkeämpiä. Osa asuu vierailla mailla, osa kotimaassa kauempana ja on pari niitäkin, joita pystyn kasvokkainkin useammin näkemään. Ja on heitäkin, jotka ovat jo tästä maailmasta joutuneet lähtemään.

Ystävät. He, jotka tuntevat minut, hyväksyvät minut kaikkine puolineni - he, joiden kanssa voi jakaa mitä vaan. He, joiden kanssa vuoroin itketään yhdessä tai nauretaan niin, että vatsa on kipeä vielä viikonkin päästä. He, joille voin soittaa vaikka keskellä yötä - ja joiden puheluun vastaan missä maailman kolkassa tahansa. Ystävät pysyvät vierellä vaikka olisivat kauempanakin.

3. Usko


Eihän täällä hömppäblogeissa ole tapana juuri uskonasioista kirjoitella, mutta kirjoitanpa nyt kuitenkin. Sillä usko on niin suuri osa minua, se on asia, jonka varassa elämäni lepää ja joka antaa minulle voiman elää tätä päivää silloinkin, kun elämä antaa liian suurella kädellä vaikeuksia, sairauksia tai pahaa ympärilläni. Joko minulle tai muille.

Minun uskoni on arkaa ja arkista, se on hiljaista luottamusta siihen, että olen Luojan luoma ja että elämälläni on jokin tarkoitus. Se on luottamusta siihen, että kuolema on voitettu, että hyvä voittaa pahan ja että olen armahdettu. Minun Kristukseni elää ja vaikuttaa. "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" - siihen pyrin vaikken aina pystykään.

Aito usko vaikuttaa sen, että hädässä olevaa autetaan, ketään ei jätetä ja se antaa ymmärryksen siitä, että jokaisella on ihmisarvo. Aito usko ei tuomitse, se ei arvostele muita - eikä se erottele. Se antaa vapauden minulle olla minä - eikä se pakota muita uskomaan samoin kuin minä.

Tottakai minäkin kyselen, miksi maailmassa on niin paljon pahaa ja miksi Jumala sen sallii - enkä tiedä vastausta. Vaan ei minun kaikkea tässä maailmassa tarvitse ymmärtääkään. Mutta sen ymmärrän, että ilman uskoa en olisi tänä päivänä tässä - ja että en osaisi olla kaikesta hyvästä elämässäni niin kiitollinen kuin nyt olen.

kynttelikkö - candles

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna


1. Työ


Viime syksy ja alkutalvi sairasteluineen ja työpaikallani käyty prosessi muutaman ihmisen (minä mukaan lukien) toimenkuvien uudelleenmuokkaamisineen laittoivat minut  ajattelemaan, että olisiko aika jo luovuttaa ja siirtyä työttömyyskortistoon. Nyt, kun näitä uusia toimenkuvia on muutama kuukausi noudatettu ja itse raskas prosessi on onneksi päättynyt tältä erää, ovat ajatukset jo rauhoittuneet.

En sittenkään ole vielä valmis luopumaan. Pidän nimittäin työstäni ihan liikaa. Pidän siitä, että saan tehdä omien arvojeni mukaista työtä. Pidän siitä, että välillä työssäni tunnen aitoa innostusta ja onnistumisenkin kokemuksia. Pidän siitä, että näitä kokemuksia kanssani ovat jakamassa maailman parhaat työkaverit.

Työnilo, innostus ja merkityksellisyys - niitä ei joka työssä ole. Minun työssäni ne ovat - jos niitä osaa etsiä. Minä olen etsinyt - ja löytänyt ne jälleen kerran. Tämänkin vuoden saan tehdä työtä, josta pidän. Jos Luoja suo. Suomen Vanhimman Viraston vanhimpana naisena ei ole ollenkaan hassumpaa olla;)

2. Lomat ja matkat


Vaikka pidänkin töistäni, pidän myös lomista - työmies - tai virkanainen - on lomansa ansainnut;) Minulla on vielä tälle keväällekin pari lomapäivää jäljellä ja kesällä aion lomailla viisi viikkoa putkeen. Ja niitä lomia jää vielä loppuvuodellekin.

Toivottavasti tänä kesänä pääsemme taas Pohjois-Karjalan mökillekin sielunmaisemani tarkistamaan ja ehkäpä tiedossa on pari muutakin reissua. Jokin lyhyempi kaupunkiloma kesällä? Todennäköisesti, sillä isäntä ei oikein osaa lomaa ilman sellaista viettää. Pitemmäksi aikaa pois Suomen kesästä en edes halua.

Loman aikana on tarkoitus myös ne remontitkin saada tehdyksi - ja Sauvon farmilla toivottavasti vietämme aikaa viime kesää enemmän. Remonttihan sielläkin odottaa jossain vaiheessa muttei vielä. Pientä puutarhapuuhastelua kyllä;)

3. Kuntoremontin jatkuminen


Viime vuonna aloitettu Back-to-Fit -kuntoremontti ja aloittamallani kuntoutuskurssilla määritellyt tavoitteet kokivat aikamoisia takaiskuja pitkän sairasteluputken takia, mutta nyt elän toivossa, että kuntoremontti jatkuu sittenkin. Kuntosalikortti on jo ladattu ja siellä on jo pari kertaa käytykin kokeilemassa. Ja lenkkipolut alkavat olla sulat, joten niillekin taas askel vie. Jo on aikakin! Ei uskoisi, miten äkkiä kunto kunto alenee sairastellessa. Olen joutunut aloittamaan taas alusta koko projektin - ja huonommasta kunnosta kuin viime vuonna. Mutta periksi ei anneta - täältä tullaan ja noustaan vielä!

back-to-fit -kuntoremontti jatkuu

Kolme hyvää asiaa blogissani


1. Lukijat


Olen monesti täällä kiitellyt teitä lukijoita siitä, että ilman teitä tätä blogia ei olisi. Te olette blogin suola ja sokeri. Teidän kommenttinne ja viestinne sähköpostiini antavat uskoa siihen, että en höpise täällä yksikseni.

Monesta teistä on tullut virtuaaliystäviäni - ja muutaman olen tavannut kasvokkainkin. Olen saanut teiltä paljon enemmän kuin pystyn antamaan takaisin. En koskaan unohda sitä tukea ja rohkaisua, jota teiltä sain sekä kasvohalvaukseni aikaan että viime kesänä äitini sairastaessa.

Kiitos teille, että edelleen olette siellä, vaikka höpöttelen mitä höpöttelen - ja vaikka hitaan bloggaajan manifestiani edelleenkin noudatan. Olette tärkeitä!

2. Bloggaajakolleegat ja verkostot


Suuri ilonaihe bloggaamisessa olette myös te muut bloggaajat, blogikolleegat - teiltä olen saanut sitä kaivattua vertaistukea ja teiltä olen oppinut paljon. Olen saanut osasta teistä ystäviä ja kavereita ja osan teistä olen saanut tavata erilaisissa tapahtumissa.

Vaikka blogimme olisivat kuinka erilaisia genreltään, ovat haasteet tai mikseivät ilonaiheetkin samanlaisia. Minä arvostan bloggaajia, jotka osaavat kannustaa silloin, kun usko omaan tekemiseen on itseltä kadonnut - ja arvostan teitä, jotka ette kadehdi toisen bloggaajan menestystä vaan osaatte iloita siitä. Onneksi olen juuri teihin tutustunut!

Iloitsen suuresti myös niistä kahdesta blogiverkostosta, joihin kuulun. Åblogien kautta olen tutustunut muihin Turun alueen bloggaajiin ja Nelkytplus -blogien avulla olen löytänyt muita aikuisbloggaajia. Kumpikin verkosto on antanut minulle paljon - ystäviä, blogikolleegoita ja vertaistukea. Kumpikaan näistä verkostoista ei yritä pakottaa minua mihinkään muottiin eikä minun tarvitse esim. ottaa blogiini mainosbannereita.

Åblogithan on meidän bloggaajien itse muodostama verkosto, jossa on tarkoitus olla tukena toisillemme ja välillä tehdä jotain hauskaa yhdessä. Ja kaikenlaista on jo ehditty yhdessä kokeakin - upeita bloggaajia ja hienoja blogeja!

Nelkytplus -blogit taas on blogiportaali, mutta monesta muusta portaalista poiketen ei portaalin äiti Heli-Hannele ole pakottanut meitä esim. juuri noiden mainosbannereiden näyttämiseen blogeissamme. Tässä portaalissa ei ole mitään pakotettua vaan portaali tuntuu enemmän juuri verkostolta. Siellä tuetaan ja aidosti kannustetaan kaikkia - ja annetaan kaikkien kukkien kukkia.

3. Uuden opettelu ja itsensä kehittäminen


Yksi hienoimmista puolista bloggaamisessa on se, että siinä saa oppia koko ajan jotain uutta. Olen oppinut ja opetellut näiden viiden bloggaajavuoden aikana  hurjasti esim. verkostoitumisesta ja sosiaalisesta mediasta. Jopa niin paljon, että siitä on ollut hyötyä myös työssäni. Olen oppinut koodaamisesta, kirjoittamisesta ja vaikka mistä!

Ja hienoa on, että itseään saa kehittää koko ajan - esim. valokuvauksen opiskelu on ollut suunnitelmissa vaikka kuinka pitkään. Ja joskus sen aloitankin - kunhan ehdin;)

Ilman uuden opettelua olisi elämä aika tylsää - ja niin kauan kuin vielä jotain oppii, tuntee elävänsä. Sillä valmis ei ole ihminen koskaan - ja vallan keskeneräinen on etenkin eräs täällä blogistaniassa höpöttelevä lady;)

Kolme bloggaajaa, joiden toivon vastaavan kysymyksiin


1. Beach House Kitchen -blogin Heli-Hannele
Heli-Hannele on juuri tuo aiemmin mainitsemani Nelkytplus -blogien äiti, mutta hänellä on myös aivan upea ruokablogi. Herkullisia reseptejä, joiden joukosta kävin Ekopaastoni aikaan etsimässä monta vinkkiä kasvisruokiin. Ja löytyy sieltä muutakin kuin vegeä - käykääpä vilkaisemassa. Mutta varoituksen sana: taatusti tulee nälkä;)

2. Tuula´s life -blogin Tuula
Tuulan blogi on täynnä kulttuuria, matkoja ja upeita kuvia esim. Turun saaristosta. Tuulalla on sana hallussa, hymy herkässä ja menojalka vipattaa;) Tuulan kanssa olen seikkaillut siellä täällä ja hän on yksi ystävällisimmistä ihmisistä, jonka tunnen - Tuula ei varmaan osaa edes vääntää suutaan mutrulle!

3. Leena Lumi -blogin Leena
Leenan blogi on etupäässä kirjablogi ja jos tarvitsen vinkkejä hyvään kirjaan, suuntaan sinne. Ja vaikken tarvitsisikaan, suuntaan sinne, sillä Leenan kieli on kaunista ja kuvaukset kirjoista eläviä. Monen monta kirjaa on sieltä lukulistalleni päätynyt. Vaikka blogi onkin kirjablogi, löytyy sieltä paljon muutakin: puutarhanhoitoa, reseptejä - ja vaikkapa kurkistus kirjabloggaajaan vaatekaappiin;)

Toivon, että otatte haasteet vastaan - mutta no-stress-at-all;)

Millaisia ovat sinun elämäsi kolme hyvää asiaa?
Vaikka tänään?

Aurinkoista viikkoa kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös SHARE:

54 kommenttia

 1. Ihana postaus. Tälläisiä on mahtavaa lukea heti uuden viikon alkuun <3 Monia hyviä asioita nostit julki <3 Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja auringonvaloa sinulle tähän uuteen viikkoon <3

   Poista
 2. Ihana postaus! Pidän blogistasi, koska siitä huokuu niin suuri ilo elämästä. Sellaisena kuin elämä on. Kiitos, että kirjoitat!
  Työ on tärkeää! Minulla ei sitä tällä hetkellä ole, mutta toisaalta tarvitsin tätä taukoa, joka minulle pakon edessä tuli. Olin syksyllä totaalisen uupunut monien elämäntapahtumien summana. Nyt on alkanut mieli onneksi kirkastua ja voimat palautua ja mieli tekisi jo töihin taas. Toivottavasti minullekin löytyy omien arvojeni mukainen työpaikka.

  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  PS: Micu-kisuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi, Tarja <3
   Välillä elämässä tulee hetkiä, kun on pakko levätä ja kerätä voimia; toivottavasti sinunkin paikkasi työelämässä löytyy <3
   Auringon lempeitä säteitä myös sinun viikkoosi - Miculta myös <3

   Poista
 3. Kirjoitatpa kauniisti!! ❤️ Paljon elämän viisautta ja hyviä oppeja meille kaikille, kun luin tekstiäsi. Tätä hetkeä tulee arvostaa ❤️ Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni - viisaus on kyllä ihan kantapään opittua;)
   Sinulle myös hyvää viikkoa <3

   Poista
 4. Luin ahmien ihan kaiken ja niin jännä, näitä lukiessa vallitsi ihmeellinen rauha eli kyllä se Lady sinun persoonasi kosketti minua ruudun takaa. Minusta oli mukavaa, että jaoit uskon asioitakin ja onhan se osa työtäsikin, niin monella tasolla tärkeä. Oma uskonihan on hyvin erilainen, mutta johonkin suurempaan uskon.

  Aivan ihanaa päivää sinulle ja samaa mieltä siitä, 40+ siellä on meidän hyvä ja hyvyyden ja sydämellisyyden arvot tulevat juuri ihmisistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ystäväni - vaikka meillä on erilaiset uskonkäsitykset, uskon, että arvomme ovat aika lailla samat - sen verran sinua kyllä tunnen <3
   Ihanaa iltaa ja uutta viikkoa myös sinulle - ja totta, 40+:ssa on levollista olla <3

   Poista
 5. Aivan ihana postaus ja oli todella kiva kuulla sinusta lisää. <3

  VastaaPoista
 6. Tätä oli todella kiva lukea. Ihanaa, että kirjoitit kaikesta tästä. Pidän muutenkin sun rauhallisesta ja luontevasta tyylistä blogata <3

  VastaaPoista
 7. Aivan loistavia hyviä asioita ja todella syvällistä pohdiskelua. Ihanaa viikkoa Lady. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna - olen monesti löytänyt sitä syvällistä pohdintaa myös sinun blogistasi.
   Ihanaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 8. Ihanan hyväntuulen postaus :) Tätä luki hymy huulilla ja on aina mukava oppia tuntemaan blogikollegaa paremmin. Olet ihanan rauhallinen ja seesteinen tekemisissäsi - hyvä sinä!

  Aurinkoista viikkoa Ladylle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo - tuosta rauhallisuudesta ja seesteisyydestä saattaisi isäntä olla hieman toista mieltä;)
   Aurinkoisia päiviä myös sinulle tähän viikkoon <3

   Poista
 9. Sen tiesin jo ennestään, että kaiken mitä teet, teet perusteellisesti ja harkiten, etkä hutaise toisella kädellä. Sen todisti jälleen kerran nämä vastauksetkin, jotka oli taattua Lady-laatua. Elämänviisautta ja rauhaa täynnä <3.

  Taas kerran vahvistui tunne siitä, kuinka mahtavaa on oikeasti olla aikuinen, jolla on vapaus tehdä tai olla tekemättä. Ja vapaus olla sitä mitä on. Ihan superia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annukka - minusta nuo määreet sopivat kyllä sinuunkin paremmin kuin hyvin <3
   Ja todellakin - aikuisena on hyvä olla - ei tarvitse hötkyillä joka suuntaan :)

   Poista
 10. Aivan ihana ja rauhoittava postaus, kiitos!
  Verkostoja joskus kaipaan itsekin, kun täällä saa kaiken tehdä ja kokeilla yksin. Mutta kai mä vaan tuhertelen täällä ja ihailen teitä taitavampia.
  Mukavaa jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marketta - ja juuri tuohon tunteeseen, että tuhertelee, nuo verkostot auttavat!
   Auringonvaloa sinun päiviisi!

   Poista
 11. Arja, hienot vastaukset sinulle<3

  Yritän vastata haasteeseen xx ajassa. Kiitos<3

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoinen postaus ja tuo aihe. Olipa kiva tutustua sinuun lähemmin, vaikkakin näin virtuaalisesti. Olen monessa asiassa kanssasi samaa mieltä, ikä antaa varmuutta, turha hötköily unohtuu ja jyvät akanista erottuvat (koskee kaikkea asioita, työtehtäviä, ystäviä jne.). Itsekin olen melko tyytyväinen, tosin juuri tuo kuntopuoli olisi syytä panna järjestykseen.
  Mahtavaa kevään jatkoa sinulle! Ja btw, CinCin Mian näin Iba2018 illassa, kaunis ja näyttävä nainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari <3
   Ikä tuo onneksi niiden kremppojen oheen myös hyviä asioita ja parempi onkin keskittyä niihin.
   Toivon sinulle voimia tähän päivään ja uskon, että kuntopuolenkin hoidat aikanaan järjestykseen <3
   Mia on ihana, upea nainen ja näinkin kuvia hänestä Ibassa:)

   Poista
 13. Hieno postaus! Pitäisi tosiaan osata elää hetkessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu - hetkessä elämisen taito on vaatinut opettelunsa - ja vaatii välillä vieläkin;)

   Poista
 14. Ihanaa luettavaa♥ Niin paljon hyvää mahtuu elämään! Ikä tuo kyllä mukanaan sen että montaa asiaa osaa arvostaa ihan eri tavalla kuin silloin nuorempana..Juuri nyt ne omat kolme olisi perhe,koti ja ystävät! Leppoisaa alkanutta viikkoa😍🌷👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kyllä, hyvää mahtuu paljon elämään kun sen vain huomaa <3
   Ja ikä on kyllä hyvä hoksauttaja;)
   Mainiot kolmoset myös sinulla - ja auringonvaloa viikkoosi <3

   Poista
 15. Tänään hyvää on ollut hauska työpäivä, kotona tehty romukaapin siivous ja miehen tekemät kanawrapit :)
  Uskonasiasta: Minäkin olen miettinyt tuota pahuutta ja mies siihen osasi mielestäni hyvin vastata. Jumala ei tee virheitä vaan ihminen, ihminen on paha ja ihminen tekee pahan. Emme osaisi arvostaa hyvää, jos emme joutuisi näkemään myös pahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut selvästi hyvä päivä:)
   Sinulla on myös hyvin viisas mies <3

   Poista
 16. Kiitos. Tarvitsin elämääni juuri nut sitä rauhaa ja levollisuutta, jota sain kirjoituksestasi. Eikä tämä ollut ainoa kerta. Osaat koskettaa. Monta kertaa olen palannut lukemaan esim. Elämäsi aakkosia. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Talvikki - nyt sait minut liikuttumaan ilosta - juuri sinunlaisiasi lukijoita tarkoitin tuolla postauksessani <3

   Poista
 17. Ihana postaus, ihan kuten sinä itse ♥
  Ihailen itsevarmuuttasi ja ainutlaatuista asennettasi, sekä sinusta huokuvaa rauhaa, rakkautta ja rohkeutta. Elämä on tässä ja nyt.
  Valoa ja voimaa viikkoosi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku <3
   En tosin koe olevani itsevarma - minä vain olen tehnyt rauhan itseni kanssa ja silloin ei tarvitse hötkyillä joka suuntaan.
   Valoa ja auringonlämpöä myös sinun viikkoosi <3

   Poista
 18. Micu💚

  Olet ihanan tasapainoinen elämän myötä- ja vastoinkäymisissä, blogien kepeyden keskellä täältä löytyy elämänviisautta.

  VastaaPoista
 19. Näitä on aina ihanaa lukea. Tuo armollisuus on kyllä sellainen taito, mitä täällä opetellaan aina vaan, miten sitä pipoa ja suoritustasoa saisi löysättyä... Hyvää uutta viikkoa Lady! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja - armollisuuden opettelu on elämänpituinen projekti <3

   Poista
 20. Ihana oli lukea näitä, olet viisas nainen <3 Armollisuutta itseä kohtaan yritetään täälläkin opetella, etenkin nyt, kun syksyn pitkä sairastelu aiheutti opintojen kasautumisen tähän keväälle... Mutta asia kerrallaan eikä onneksi kaikista kursseista tarvitse saada hyviä arvosanoja, kunhan saa suoritetetuksi ja pääsee eteenpäin. Aurinkoista viikkoa Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jossu - ja jo Katjalle tuossa yllä totesin, että armollisuuden opettelu on elämänpituinen projekti <3 Siinäkin - niin kuin noissa sinun opinnoissasi - riittää se, että hetki kerrallaan jatketaan omien voimien mukaan <3

   Poista
 21. Ihanan herkkä postaus <3
  Minun 5 x 3 hyvää asiaa löytyy täältä:
  http://merikapteeninvaimo.blogspot.fi/2018/03/kapteenskan-5-x-3-hyvaa-asiaa.html
  Siellä oli sinullekin haaste <3
  Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja käväisenkin lukemassa sinun tunnustuksesi;)

   Poista
 22. Kiitos Lady tästä postauksestasi.

  Olen joskus ennenkin piipahtanut lukemassa kirjoituksiasi, mutta en ole tainnut aiemmin omaa kommenttiani laittaa, koska muut ovat jo edellä niin hienosti sanoneet saman kuin itsekin ajattelin.

  Nyt on kuitenkin ihan pakko lähettää viruaalihalaus kauniisti kirjoitetuista ajatuksistasi. Niistä huokuu ihana ja lempeä ymmärrys naiseuden, äitiyden sekä puolisona tai ystävänä olemisen tärkeydestä ja olemuksesta. Ennen kaikkea tuo armollisuus muita ja samalla myös itseä kohtaan on tullut iän myötä tärkeäksi ja mikä mukavinta, myös koko ajan aina vain helpommaksi.

  Kauniita keväisiä päiviä sinne Turkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena - otan virtuaalihalauksesi vastaan ilolla ja isolla sylillä <3
   Hienoa, että kommentoit - minusta on tärkeää tietää, millaisia ihmisiä näitä tekstejäni lukee - ja kommenttisi kertoo, että nuo kaikki minuun liittämäsi määreet sopivat myös sinuun <3
   Auringonvaloa ja lämpöä myös sinulle!

   Poista
 23. Kiitos ihana Arja tästä kirjoituksestasi!
  Sinulla on niin upeita ajatuksia ja elämänviisautta vaikka muillekin jakaa. Avarakatseisuutesi tulee esille rivien välistä. Se on yksi niitä asioita, joita sinussa ihailen. Niinkuin Annukka tuolla totesi, tämä kirjoitus on taattua Lady-laatua!

  Ja minulle heitit haasteen ja niin ihanilla saatesanoilla, lämmin kiitos!
  Otan haasteen vastaan. Mutta sen kirjoittamisessa voi mennä jonkun aikaa.
  Aurinkoista viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Tuula <3 En ihan vannomaan menisi tuon elämänviisauden kanssa - elämä opettaa ja ikä tuo oppia;)
   Kiva, jos lähdet mukaan haasteeseen ja kuten kirjoitin: no stress at all;)
   Aurinkoa myös sinulle tähän viikonloppuun <3

   Poista
 24. Voi miten ihana hyvänmielen postaus! :) Näitä kolme hyvää asiaa -haastepostauksia on kyllä ollut niin kiva lueskella blogeissa. Kyky elää hetkessä, armollisuus ja rohkeus olla oma itsensä ovat hienoja ominaisuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja minustakin näitä on ollut kiva lukea toisten blogeista - eikä loppujen lopuksi ollut hassumpaa näitä itsekään luetella, kun vain alkuun pääsi;)

   Poista
 25. Voi miten ihana hyvänmielen postaus. Tätä oli kyllä ilo lukea, täytynee itsekin tämä jossain vaiheessa toteuttaa kun ajan kanssa ehtii näitä miettimään.

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu - ja olisipa kiva lukea sinun hyvät asiasi;)
   Hyvää vappua myös sinulle ja koko perheelle <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig