sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja äitien lapsille!

Tänäänkin, niin kuin monena aiempanakin äitienpäivänä, soitin puhelun äidilleni Hollolaan ja onnittelin häntä. Tänäänkään en ole siellä hänen luonaan itse juhlapäivänä - mutta olin vielä eilen ja vietimme äitienpäivää etuajassa. Lähdimme isännän kanssa matkaan jo torstaiaamulla ja tulimme eilen illan suussa takaisin kotiin. Sinne jäivät punaiset ruusut kukkimaan ja äitini soittelee onnellisena uudella puhelimellaan, jonka sai äitienpäivälahjaksi minulta ja veljeltäni;)

Vaikka itse jouduin jo täksi päiväksi palaamaan kotiin, ei äitini päiväänsä yksin tänään vietä - veljeni ja hänen lapsensa sekä ex-vaimonsa pitävät huolen siitä, että äidillä riittää ohjelmaa.

Lady of The Mess - äiti ja tytär
Kuva on parin vuoden takainen - äitini on tuosta hoikentunut - minä en;)

Äitini on minulle rakas. Äitini, jonka olimme viime kesänä menettää ja joka on vahva ja sitkeä ja joutunut suremaan elämässään enemmän kuin on kohtuullista. Silti äitini ei ole katkeroitunut maailmalle vaan säilyttänyt elämänilonsa ja huumorintajunsa. Kun äitini hymyilee, on se hymy kaunis. Ja kun äitini nauraa, tarttuu nauru muihinkin. Vaikka kivut nivelissä hankaloittavat elämää ihan liiankin kanssa, ei äitini luovuta vaan suunnittelee sähköskootterin ostamista - pitäisi vain löytää paikka, mihin skootterin saisi parkkiin ja lataukseen!

Omaan äitienpäivääni heräsin kahvin tuoksuun, sillä isäntä oli keittänyt kahvit ja kattanut pöydän. Pöytää somistivat hänen ostamansa kukkaset ja lahjakirja. Täytekakkuakin maistoin - ja isäntä hieman enemmän.

Myöhemmin päivällä menemme isännän kanssa Turkuun katsomaan hänen vanhempiaan ja onnittelemaan anoppiani. Myös tyttäreni tulee sinne. Poikani viettää tämän äitienpäivän miniäehdokkaan äitiä ilahduttamassa ja oli laitellut aamulla viestiä, että soittaa illemmalla. Lapset ovat jo aiemmin ilmoittaneet, että äitienpäivää juhlitaan jälkikäteen minun valitsemassani ravintolassa;)

Anoppilassa juomme kahvit ja tulemme sitten tyttären kanssa tänne Kaarinaan. Isäntä ja tytär kokkaavat ja minä istun valmiiseen pöytään. Micu-kisuli ei tällä kertaa pääse mukaan kekkereihin, sillä meillä on meneillään kylppäri- ja saunaremontti ja koti siinä kunnossa, että uteliaalle kisulille täältä löytyisi nyt liikaa tutkittavaa.

Minulla on vielä edessä pakkaaminen, sillä olen lähdössä huomenna neljän päivän kuntoutusjaksolle Ruissaloon ja paniikki on aikamoinen: mistä löytää vaatteet tämän sotkun keskeltä, sillä jouduin remonttia varten tyhjentämään vaatehuoneen - ja ne vaatteet ovat tuolla alakerrassa jätesäkeissä. Poimin vaatteita lajitellessani toki kuntoilukamppeitakin - mutta en osannut varautua siihen, että ensi viikolla on täysi kesä ja villahousuja ei taideta tarvita;)

jaloleinikkikimppu

Meitä äitejä on monenlaisia - ja niin on meitä äitien lapsiakin. On äitejä, jotka yksin odottavat, että joku muistaisi edes onnitella - ja on lapsia, jotka kaipaavat äitiä, jota ei ole. Erilaisia kohtaloita. Monenlaisia elämiä.

Kuitenkin suurimmalle osalle meistä äideistä on yhteistä rakkaus lapsiimme ja huoli siitä, miten he selviävät. Ja ilo silloin, kun siivet sittenkin kantavat.

Samanlaista on äidinrakkaus niin täällä Suomessa kuin maailman toisella laidallakin. Samanlainen niin rikkaalla kuin köyhälläkin. Ja samanlainen siellä, missä lapset tuntuvat olevan turvassa kuin sielläkin, missä äidit saavat pelätä lastensa hengen puolesta.

Meille kaikille haluan vielä antaa tähän sanat, jotka emeritus piispa Irja Askola muutama vuosi sitten äitienpäivänä kirjoitti:

"Enkelit tanssivat
sinivuokoissa ja aamuhaleissa.

”Onnea, äiti!”
Ne ovat hiljaisen hellästi myös siellä, missä tyhjän sylin tuska raastaa.
Ne tyynnyttelevät siellä,
missä räiskyvä nuori tai mököttävä puoliso ei taivu äitienpäivämuottiin.
Ne viipyilevät siunaten siellä,
missä joku turhaan odottaa soittoa, käyntiä, pientä muistamista.

Jumala, siunaten saattele
meidät kaikenlaiset
läpi tämänvuotisen äitienpäivän."


Hyvää Äitienpäivää jokaiselle äidille ja kaikille äitien lapsille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 
SHARE:

20 kommenttia

 1. Ihana äidin ja tyttären yhteiskuva :) Olette niin samannäköisiä!
  Hyvää äitienpäivää ja tsemppiä kuntoutukseen Ladylle.
  PS. jätä villahousut suosiolla kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kyllä meidät äidiksi ja tyttäreksi tunnistaa;)
   Kuntoutukseen tarvitaankin tsemppiä, sillä lähden sinne huonommassa kunnossa kuin viime syksynä sen aloittaessani - sairastelu on tehnyt tehtävänsä. Ja villahousut jäävät todellakin kotiin;)

   Poista
 2. Voi äidissäsi ja sinussa on paljon samaa. Äitisi on varmasti mieleltään yhtä kaunis, kuin omani ❤️ Ihanaa, että saatte vielä kokea yhdessä näitä hetkiä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me olemme samannäköisiä vaikka minussa on kyllä paljon isäänikin. Ja todellakin - äitini on kaunis mieleltään <3
   Olen ihaillen seurannut, miten sinä jaksat rakkaudella omaa äitiäsi hoitaa ja muistaa - ne hetket ovat arvokkaita <3

   Poista
 3. Äidit ❤ ihan kaikenlaiset ja kaikkialla ❤❤❤
  Hyvää Äitienpäivää sinulle ❤
  Toivottaa, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin - kaikenlaiset äidit <3
   Kiitos - äitienpäivä on ollut hyvä <3

   Poista
 4. Kuva, joka kannattaa säilyttää<3 Pääsen äidin luokse vasta ensi perjantaina, mutta palaammekin sitten vasta ma.Heti aamusta soitin ja lahaja odottaa pakaasissa: Niitä Keto-orvokkiastioita. Eipä oltais siskon kanssa uskottu, että äiti vielä löytää uuden astiasarjan:) Minulla oli äidi menetys likellä samana vuonna kuin veimme hänet Carmenista nauttimaan Olavinlinnan. Arvasin sillä reissulla että kaikki ei ole kunnossa, mutta ennen kuin terveyskeskus päästi kuvauksiin, meni hukkaan puoli vuotta. No, nyt äiti on teräsmummo<3

  Kaikkea ihanaa teille yhdessä ja erikseen♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - tuon kuvan säilytän <3
   Ihanaa, että pääset äitisi luokse perjantaina - ja ollaan kiitollisia molemmat siitä, että äitejämme ei viime kesänä menetetty <3 Nämä teräsmummot ovat uskomattomia taistelijoita <3
   Toivottavasti äitienpäiväsi on hyvä ja lempeä, Leena <3

   Poista
 5. No todellakin, ei ole omena kauaksi puusta pudonnut ;-)
  Ihana toi Irja Askolan runo/ajatelma. Kivaa äitienpäivän iltaa sinne, mulla on ollut hyvin erilainen äitienpäivä, kun olen hellinyt uutta perheenjäsentä ja korjasin myös niska limassa ysien viimeisiä kokeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä se ole - kyllä me samaa maata äidin kanssa olemme:)
   Irja Askolan runossa on syvää viisautta - niin kuin yleensäkin hänen sanoissaan.
   Sinulla on ollut upea erilainen äitienpäivä - minä vasta odottelen noita päiviä!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina - toivottavasti myös sinun päiväsi on ollut hyvä <3

   Poista
 7. Ihana kuva sinusta ja äidistäsi <3
  Ihanaa äitienpäivää sinullekin! Toivottavat: Outi-äiti ja lapset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi - toivottavasti sinun äitienpäiväsi oli ihana <3

   Poista
 8. Ihana teksti ja sinä ja äitisi <3 Niin totta ja äitisi, on kuin rakas mummini, joka on minut kasvattanut, aina sitkeä ja positiivinen, eikä koskaan painosta mihinkään, ei rakkauteen, ei syyllistä, on aina ollut tukena.

  Ihanaa äitienpäiväiltaa Lady ja toivottavasti saat ajoissa pakattua ja kuntoutuspäivistä tulee mukavia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia - noissa meidän teräsmummoissamme on esikuvaa yllin kyllin <3
   Ja päivä on ollut ihana - tosin pakkaamatta on vieläkin;)

   Poista
 9. Ihana kuva teistä, olette kaunottaria♥ Äitienpäiväsi kuulostaa oikein mukavalta, antoisaa kuntoutusta sinulle ja Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - mutta eikös me kaikki naiset olla ainakin oman elämänsä kaunottaria;)
   Äitienpäivä sujui hyvin - ja kuntoutus alkoi hyvin!
   Hyvää ja aurinkoista uutta viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 10. Myöhäistä äitienpäivää Lady ja antoisaa kuntoutusjaksoa! <3

  VastaaPoista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig