sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Alkukesän kuulumisia - ja voi millaisen kesän!

Edellisestä postauksestani onkin jo tovi vierähtänyt, sillä elämä on vienyt mukanaan sen verran vauhdikkaasti, että eipä ole jäänyt paukkuja tänne blogistaniaan juurikaan kurkistella, saatikka kirjoitella. Mutta hitaana bloggaajana olen ihan hyvällä omallatunnolla elellyt, sillä kaikella on aikansa. 

Ruissalon ranta kesäiltana - www.ladyofthemess.fi

Töissä on ollut sen verran kiirettä, että kaikki ylimääräinen on saanut jäädä. On sanottu näkemiin arkkipiispa Kari Mäkiselle ja toivotettu tervetulleeksi uusi arkkipiispa Tapio Luoma. Ja sekä jäähyväisiin että uuden työtoverin saamiseen on liittynyt juhlaa jos toistakin - ja juhlissa on aina omat järjestelynsä. Näitä juhlia olen juhlatoimikunnan kanssa touhunnut hiki hatussa ja nyt kun ne ovat ohi, ehdin vihdoin tänne kirjoittamaankin.

Olen toki muutakin kuin vain töitä tehnyt - olen nauttinut tästä upeasta kesästä. Ihana valo, auringon hellivä lämpö ja luonto, joka on vallan riehaantunut loistoonsa - voi mikä alkukesä meillä on ollutkaan! 

Olin myös toukokuussa 4 päivää kuntoutuskurssilla Ruissalo Spassa ja kun vielä edellisessä postauksessani pohdiskelin, pitäisikö varata kurssille villahousut kapsäkkiin, niin onneksi en niitä pakannut mukaan, sillä noiden päivien aikana kevät vaihtui kesäksi.

tuomi kukkii - www.ladyofthemess.fi


tuomi kukkii - www.ladyofthemess.fi

Ruissalossa kuntoutuksen lomassa sain levätä ja antaa luonnon hoitaa talven ja alkukevään sairasteluista uupuneen ladyn kroppaa, mieltä ja sielua. Kun eräänäkin aamuna aamulenkille lähtiessä vastaan tulvahti valkoisenaan kukkivien tuomipuiden tuoksu, kevenivät sekä askel  että mieli.

norjanangervot kukkivat - www.ladyofthemess.fi

vaahtera kukkii - www.ladyofthemess.fi

toukokuu Ruissalossa - www.ladyofthemess.fi

Norjanangervot, vaahterat ja vihreän tuhat eri sävyä - voi mitä luonnon ilotulitusta! 

merimaisema Ruissalossa - www.ladyofthemess.fi

Kun iltaisin istuin rannalla ja katselin tuota maisemaa, ei mielessä olleet työt eikä huolet. Tunsin vain syvää kiitollisuutta siitä, että tällaisenkin alkukesän sain kokea.

Ruissalon jälkeen paluu arkeen olisi voinut olla karu, sillä juhlajärjestelyt olivat kiireimmillään. Ja niitä muitakin rästitöitä oli ihan riittämiin. Mutta työt sujuivatkin innolla ja ilolla - liki viikon kuntoutusjakso oli tehnyt tehtävänsä ja virtaa riitti. Tein pitkää päivää ja työt jatkuivat vielä kotonakin mutta yhtään ei harmittanut. Kun on saanut levätä ja työ on innostavaa, jaksaa kummasti! 

kirsikkapuu kukkii - www.ladyofthemess.fi

Elämää hankaloitti - ja hankaloittaa vieläkin - kylpyhuone- ja saunaremontti, sillä kun samalla rempataan myös kodinhoitohuone, jouduin tyhjentämään sen vieressä olevan vaatehuoneen ja suurin osa vaatteistani on jätesäkkeihin sullottuna pojan entisessä huoneessa. Sinne on myös viety remontin tieltä turvaan alakerran oleskelutilasta kaikki irtain, joten huone on niin täynnä säkkejä ja tavaraa, ettei sieltä mitään löydä.

Ei toimi suihku, ei pesukone - eikä tällä hetkellä yläkerran vessakaan, sillä remontti laajeni myös sinne. Onneksi alakerran toiletti on vielä käytössä - ja onneksi ovat tyttären asunnon, kuntosalin ja työpaikan suihkut olemassa!

juhannusruusu - www.ladyofthemess.fi

juhannusruusu - www.ladyofthemess.fi

Meillähän olisi ollut mahdollisuus muuttaa remontin alta Sauvon farmille muttemme sitä kuitenkaan ole ainakaan vielä tehneet. Kun sekä minulla että isännällä ovat työpäivät venähtäneet, emme ole niitä pitkällä työmatkalla enää halunneet lisää pidentää.

Onneksi on täälläkin piha, jonne paeta tätä sekasotkua! 

Etupihalla juhannusruusutkin aloittivat kukintansa jo toukokuun lopussa ja nyt ne jo kuihtuvat. Toivottavasti tekevät tänä kesänä samoin kuin muutama vuosi sitten ja kukkivat toisenkin kerran. 

Saa nähdä, joko meillä juhannuksena saunotaan - vai vietämmekö keskikesän juhlaa Sauvossa. Eikä se remontointi meillä vielä näihinkään lopu, sillä kun tästä selvitään, on tarkoitus uusia keittiön lattia ja miettiä, mitä olohuoneen ja eteisen parketille tehdään - ja joko tapetoida tai maalata sen pojan entisen huoneen seinät.

Kunhan ne tavarat joskus saadaan sieltä purettua jonnekin. Siinä saattaa venähtää tovi jos toinenkin, sillä kun kiireessä sen vaatehuoneen tyhjensin, päätin, että sinne aikanaan takaisin vien korkeintaan neljänneksen siitä, mitä sieltä niihin jätesäkkeihin sulloin;) Loput lähtee kierrätykseen. Joten jos tarvitset esimerkiksi kenkiä koossa 39 tai 40, vinkkaa. Pois meidän nurkistamme on lähdössä yli 100 paria entisen kenkähullun kenkiä;)

Lady of The Mess Turun Linnassa - www.ladyofthemess.fi
Kuva: Annika Määttänen

Arki on palannut, juhlat on juhlittu ja kesä on vasta aluillaan. Nautitaan siitä täysillä. Satoi tai paistoi. Sillä Suomen suven voittanutta ei ole. Ja loma vasta edessä - aloitan sen heinäkuun puolen välin tietämillä.

Vaikka tuossa kuvassa vielä odottelenkin Turun Linnassa vieraita saapuvaksi juhlalounaalle, voin tuolla kädenheilautuksella samalla toivottaa:

Suloista sunnuntaita kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 


SHARE:

44 kommenttia

  1. Heippa! ihana kuvia! Voimia sinne remontin keskelle ja ihanaa kesää❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kärsivällisyyttä tässä tarvitaan ja se ei valitettavasti kuulu hyveisiini;)
      Ihanaa kesää myös sinulle, Ripsu <3

      Poista
  2. Joskus ihminen todella tarvitsee arjesta pysähtymisen ja totaalisen levon. Ihanaa kun sait ladattua akkujasi kuntoutuksessa. Oma kevät on töissä ollut niin kiirettä, että välillä tunsin pientä uupumisen oiretta, se oli aika pelottavaa mutta onneksi nyt alkoi loma <3
    Wow on sulla vain kenkiä. Vasta tässä nauroinkin ystävälleni, että joillakin on huoneellinen korkkareita ja mitä ihanempia kenkiä, mulla on kahdet korkkarit joita en edes pysty käyttämään kipeiden nivelien vuoksi ja nuorena menin korkkareilla joka paikkaan.
    Ihanaa kesää upea Lady <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin tarvitsee! Ja onneksi on lomat!
      Kenkiä on niin paljon, että vaikka yli 100 parista luovun, jää niitä silti liikaa - mutta noista korkkareista yritän nyt luopua, sillä enpä niitä minäkään enää pysty käyttämään.
      Ihanaa lomaa sinulle ja perheellesi, Nanni <3

      Poista
  3. Hidas bloggailu on hyvästä <3

    Voi kuinka ihania kuvia, ja voi kuinka olen myös nauttinut tästä ihanasta kesästä. Olen muutaman kerran puhjennut kyyneliin silkasta onnesta, voi tätä kauneutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hidas bloggailu on hyvästä minulle - joku toinen tekee toisin ja sekin on hyvä;)
      Tiedätkö - myös minä olen kyyneliä vuodattanut tämän kauneuden takia <3
      Ihanaa kesää, Reetta <3

      Poista
  4. Oli kiva kuulla kuulumisiasi. Mulla on koko ajan sellainen tunne, että tänä vuonna ei oikeastaan edes ehtinyt olla kunnolla kevättä vaan melkein suoraan talvesta kesään, koska sitä luntakin satoi vielä tosi myöhään melkoinen kasa. Sellaista tiettyä kevään vihreyttä ehti olla ehkä viikon, kunnes tuli helteet ja kaikki muuttui paahteisemman näköiseksi. Se oli jotenkin hämmentävää.

    Ihanaa sunnuntaita Lady!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä - hypättiin miltei talvesta suoraan kesään! Ja ne kesävaatteet ovat siellä jätesäkeissä;)
      Kiitos - ihanaa sunnuntaita ja uutta viikkoa myös sinulle, Jonna <3

      Poista
  5. On sinulla ollut monenlaista puuhaa viime aikoina. Ei siis ihme, jos ei ole ehtinyt päivittää blogia. Tapio Luoman tapasin joskus parikymmentä vuotta sitten Laukaassa, kun hän oli Lapuan piispan "oikeana kätenä" piispantarkastuksessa Laukaassa. Mieleen jäi jämäkkä, rauhallinen ja upeaääninen (lauloi duettoa oman srk:mme papin kanssa) pappi. Saimme hyvän arkkipiispan, jolle toivon runsasta siunausta ja paljon viisautta.
    Onnellista pyhäpäivää Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuhaa on todellakin ollut ihan riittämiin! Ja Tapio Luoma vaikuttaa juuri kuvailemaltasi - ja hänen lauluääntään on ehtinyt kehumaan jopa presidenttimme;)
      Kiitos - hyvää pyhää myös sinulle, Piipe <3

      Poista
  6. Kuin omaa postaustani olisin lukenut ;). Aivan sama tilanne ollut täällä: vähän liikaa töitä ja kiirettä, joten blogi on jäänyt vähemmälle, mutta onneksi ihana kesä on mahdollistanut myös elämästä nauttimisen. Koetetaanhan saada ne työt tehtyä ennen kesää, niin saadaan ihan oikeasti lekotella ja bloggaillakin välillä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on tämä kesän alku ollut näin upea ja siitä on saanut nauttia vaikka kiire onkin. Blogiin ehtii aina - elämää on elettävä nyt;)
      Tsemppiä sinullekin töiden rutistukseen sinne lomaan saakka - sitten todellakin lekotellaan - ja ehkä bloggaillaankin:)

      Poista
  7. Nyt ovat kyllä säät suosineet ja jotenkin työntekokin on ollut kamalasta kiireestä huolimatta mieleisempää. Valolla ja lämmöllä on käsittämätön vaikutus ainakin minuun.
    Ihanaa sunnuntaita Lady <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä - valo ja lämpö saavat ihmeitä aikaan!
      Kiitos - ihanaa sunnuntaita ja uutta viikkoa sinulle, Outi <3

      Poista
  8. Ihana kuninkaallinen tervehdys linnan ikkunasta!

    Mikä ihana alkukesä -tai itseasiassa loppukevät meillä on ollutkaan. Vaikka nyt on olltu kesäkuiseen tapaan koleampaa, oli toukokuussa kesää senkin edestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin - Linnan kummitus siellä huiskuttelee;)
      Tällainen kevät tai kesä on ollut lääkettä kaikin tavoin - eikä tämä koleuskaan ole haitannut, kun sitä lämpöä sai jo maistaa;)

      Poista
  9. Täältäkin toivotellaan oikein ihanaa kesää ja tsemppiä remppaan😊🌻

    VastaaPoista
  10. Ihania kevät/kesäkuvia ♥

    Jos on ihan pakko priorisoida asioita kun kaikkea ei vain ehdi tehdä. Mukavaa, että olet taas taajuksilla ja "hidas bloggailu" sopii sinulle hyvin. Mitään ei voi tehdä pakolla tai kiireellä koska silloin tekstistä ja kuvista myös katoaa se rentous sekä aitous.

    Tuo teidän remontti kuulostaa stressaavalta mutta "lopussa kiitos seisoo". Ihan varmasti näyttää upealta kun kaikki on valmista.

    Minua vähän hymyilytti tuo sinun kenkävarastosi. Itse lakkasin laskemasta siinä vaiheessa kun kenkäpareja oli 180. Me kenkähullut!

    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ja tsemppiä sinne remppailuun ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä todella taas ollaan - vaan missä tahdissa, se onkin toinen juttu;) Tuskin minä tapojani tästä parannan - teen tätä hommaa omalla tavallani;)
      Remontti stressaa jos sen antaa sen tehdä - yritän olla välittämättä liikoja ja ihmettelen sitä, miten vähällä ihminen oikeasti tulee toimeen.
      Tuo kenkävarasto muuten ei vielä siitä yli 100 parin karsinnasta vielä kauheasti kärsi - kyllä niitä vielä ainakin toinen mokoma jää jäljelle;)
      Ja kiitos - oikein hyvää uutta viikkoa myös sinulle, Marjo <3

      Poista
  11. Sinulla on ihana kuntoutusjakso takana ja sen olit ansainnutkin. Ja kiva kuulla että töihinpaluu sujui mukavasti. Kohtahan on kesälomatkin edessä, joten kivaa odotettavaa edessäkinpäin on.
    En voi uskoa että jollain on noin paljon kenkiä! Mulla taitaa olla jotain parikymmentä paria ja silloin olen jo laskenut kaikki sandaalit ja talvisaappaat mukaan. Ja tuntuu ettei niillekään tahdo tilaa löytyä.
    Oikein ihanaa kesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuntoutuskurssit ovat todella hyviä ja suosittelen niitä kyllä kaikille! Sieltä saa niin paljon eväitä sekä työhön että vapaa-aikaan!
      Ja usko pois - tuosta yli 100 parin karsinnasta huolimatta niitä kenkiä jää vielä toinen mokoma;) Naisella ei voi koskaan olla liikaa kenkiä - vaikka sitten käyttäisikin vain muutamaa paria jatkuvasti;)
      Kiitos - ihanaa kesää myös sinulle, Krisse <3

      Poista
  12. Kiva kun olet saanut myös levätä. Minustakin on tullut hidas bloggaaja. Sopii mun elämäntilanteeseen tämä hitaus ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihminen ei jaksa pitkään ilman lepoa - meidät on niin rakennettu! Olen huomannut, että sinäkin otat välillä taukoja ja lepäät ja se on hienoa. Ja hidas bloggaaminen sopii toisille - toisille taas ei. Minulle se antaa vapauden tehdä sitä, mikä huvittaa. Ja elää ihan oikeaa elämää;)

      Poista
  13. Tsemppiä remonttiin ja tavaran vähentämiseen! Tavarakaaos taisi olla silloin aikoinaan hakusana, jolla tänne blogiisi ensimmäistä kertaa saavuin. :)
    Mukava oli lukea kuulumisiasi.
    Ihanaa ja energistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavarakaaos senkun jatkuu eikä loppua näy vaikka säkkikaupalla on tavaraa kierrätykseen kärrätty;) Tsemppiä tarvitaan totisesti1
      Ihanaa viikkoa myös sinulle <3

      Poista
  14. Ihania kuvia!! Tämä kesätunnelma on jotain ihan huumaavaa.
    Tsemppiä remonttiin ja poikkeusoloihin, palkintona on sitten entistäkin paremmat tilat aikanaan :)

    Kaunista viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - tämä kesä on antanut kauneintaan <3
      Ja kiitos tsempistä - sitä tarvitaan, sillä tuntuu, että tämä remppa kestää ikuisuuden;)
      Ihanaa viikkoa sinulle myös <3

      Poista
  15. Jos tässä nyt muutenkin ikääntyessä ajan kuluminen tuntuu vain kiihtyvän, on tämä kevätkesä ollut kyllä aivan uskomaton pikakelaus! Kaunista on ollut - kuten kuvasikin kertovat - mutta hieman hirvittää tuo palanut nurmi ja kuihtuneet kukat... Eikä ole edes juhannus vielä...
    Näillä mennään!
    Tsemppiä remonttiin - onneksi voi olla paljon ulkona.
    Hui, mikä määrä kenkiä - onnittelut karsimisesta.
    Mukavaa kesää sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - kaunista on mutta kyllä sadettakin tarvittaisiin: eläimet ja kasvit kärsivät. Ja maanviljelijät kärsivät hätää...
      Kiitos tsempistä - ja onneksi voi olla ulkona. Sisällä on sellainen kaaos että enpä tiedä, mistä päin aikanaan alan sitä selvittää;)
      Kenkähullullahan ei koskaan ole liikaa kenkiä - mutta kun suurin osa kengistä on sellaisia, joita nykyiset jalat eivät kestä, on parasta ottaa järki käteen. Silti niitä jää edelleen ihan liikaa!
      Oikein hyvää kesää myös sinulle <3

      Poista
  16. Eikö toi ollut mikään läppä, että sulla on sata paria kenkiä, huh! On siinä mistä valita :)
    Lehmän hermoja sinne rempan keskelle! Juhannus Sauvossa kuulostaa ihan täydelliseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei todellakaan ollut läppä - ja kun ne edes jäisivät siihen sataan - niitä jää vielä toinen mokoma lisää;)
      Hermoja - ja kärsivällisyyttä tässä rempassa tarvittaisiin vaan minulta puuttuu se hyvä - on siinä isännällä kestämistä;)
      Ja kyllä tällä hetkellä alkaa näyttää yhä todennäköisemmältä, että juhannus Sauvossa vietetään!

      Poista
  17. Hauska tuo kuva missä olet ikkunassa vilkuttamassa. Ihanat kuvat, ja on kyllä mahtavaa että saitte niin ihanan alkukesän,ja toivottavasti kesä jatkuu kauniina .Paljon tsemppiä remonttiin, sitä aina tarvitaan kun on remontti kyseessä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - Linnan kummitus siellä huiskuttelee;) Ja luonto on todella kaunis ja ihanaa, että on kunnon kesä viime kesän jälkeen - mutta nyt saisi kyllä jo sataa, jotta luonto elpyisi!
      Kiitos - sitä tsemppiä todellakin tarvitaan:)

      Poista
  18. Tänä keväänä lähes kaikki tapahtui luonnossa kuin pikakelauksella. Hieman samalta on tuntunut omassa elämässäkin, koska en enää meinaa vauhdissa mukana pysyä. Tai sitten olen tullut entistäkin hitaammaksi ;)
    Otimme kipparin kanssa pienen irtioton kevätloman merkeissä toukokuun alussa ja vesillähän sen tietenkin vietimme, missäpä muuallakaan :D
    Onneksi sinäkin sait pienen huilitauon ja olet ehtinyt nauttia tästä kaikesta kauniista mitä luonto meille nyt tarjoaa.
    Tsemppiä kovasti teille sinne rempan keskellä elämiseen ♥
    Hitaita ja hurmaavia kesäpäiviä sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikakelaus kuvaa hyvin mennyttä kevättä - tuntui melkein, että se jäi kokonaan väliin.
      Irtiotot ovat aina hyväksi - pienetkin antavat virtaa ihmeesti!
      Kiitos tsempistä - sitä tarvitaan, sillä vielä ei näy loppu edes häämöttämässä.
      Lempeitä tuulia ja aurinkoa sinulle tähän kesään, Ansku <3

      Poista
  19. ihanat kuvat! voimia rempan keskelle, tiedän minkälaista se on

    VastaaPoista
  20. Ihania kuvia <3
    Aurinkoisia hetkiä kesään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - aurinkoa ja lämpöä myös sinun ja merikapteenin kesään <3

      Poista
  21. Pysähtyminen tekee kyllä hyvää, tekisi itse kullekin. Pitäisi muistaa useamminkin istahtaa alas ja vain olla hetken hiljaa. Pidemmänkin irtioton jossain vaiheessa ottaa mahdollisuuksien puitteissa toki.

    Remppaan toivotan paljon tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on - hiljaisuus hoitaa <3
      Kiitos tsempistä - sitä tarvitaan, sillä tuntuu, että tämä jatkuu ikuisuuden;)

      Poista
  22. Ihania kuvia Lady <3 Mukavaa, että siellä kuntoutuksessa oli mukavaa ja maisemat kohdillaan ja ettet niitä villapöksyjä tarvinut. Olin muuten unohtanut sellaisen asian, kuin villapöksyt, mutta kyllähän minullakin sellaiset lapsena oli.

    Huh zemppiä sinne rempan keskelle, nyt on haastavaa, mutta oi miten ihanaa on varmasti ihailla toivoakseni pian kaikkia uusia pintoja.

    Sydämellistä kesän jatkoa ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia - kuntoutus teki terää ja maisemat todellakin olivat kohdillaan! Ja säät suosivat, joten ne villapöksyt saivat jäädä kotiin odottelemaan ensi talvea;)
      Tsemppi tulee tarpeeseen - alkaa pikku hiljaa risoa, kun tuntuu ettei valmista tule ollenkaan. Se on jo nyt selvää, että juhannus vietetään Sauvossa.
      Ihanaa kesän jatkoa myös sinulle, ihaNainen <3

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig