sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja viinimessut 5.-7.10.2018 - satoja kertojia, tuhansia tarinoita ja herkullista ruoka ja juotavaa! Postauksessa myös messulippujen arvonta.

*Blogiyhteistyö Turun Messukeskuksen kanssa

Yksi Turun syksyn mielenkiintoisimmista tapahtumista, Turun Kirjamessut järjestetään 5.-7.10.18 Turun  Messukeskuksessa. Tämä Suomen vanhin, 27. kertaa järjestettävä, kirjallisuuden messutapahtuma kerää messuille n. 650 esiintyjää, n. 400 ohjelmanumeroa ja satoja näytteilleasettajia.

kuva: Turun Messukeskus

Satoja kertojia, tuhansia tarinoita - mielenkiintoisia keskusteluja, kurkistuksia tarinoiden taakse ja tottakai itse kirjailijavieraat - tulossa on jälleen kerran mielenkiintoiset messut.

Mielenkiintoa ei ainakaan vähennä se, että tämän vuoden messujen teemamaa on  Viro, joka tänä vuonna juhlii tasavallan 100-vuotisjuhlaa. Viro on historiansa aikana kokenut niin sortoa kuin miehitystäkin ja kaikkein raskaimpinakin aikoina on kirjallisuus maassa kukoistanut. Niin kukoistaa tänäkin päivänä ja Turkuun onkin tulossa lukuisia virolaisia nykykirjailijoita, esim. Kai Aareleidin, Jaak Jõerüütin, Paavo Matsinin, Valdur Mikitan ja Andrei Ivanov.  Viro-instituutin toiminnanjohtajan Sanna Immasen mukaan "lähihistoria näkyy vahvasti Viron kirjallisuudessa, työstetään auki niitä kohtia, joissa ennen on ollut hiljaisuus, vaikeneminen."  Minulle virolaiset kirjailijat ovat pääosin vieraita, joten mielenkiinnolla odotan näitä kohtaamisia.

Messujen ohjelma on sen verran monipuolinen, että varmasti kaikki löytävät sieltä ne omat suosikkinsa. Niin minäkin - tosin vaivana on valinnanvaikeus, sillä muutamat ohjelmanumerot ovat pahasti päällekkäin. Jonkinlaisen aikataulun aion itselleni tehdä vaikka tiedänkin aiempien messujen perusteella, että kaikkeen en ehdi - ja välillä vaan jokin mielenkiintoinen tapahtuma vetää puoleensa niin, että aikataulut menevät sujuvasti sekaisin;)kuva: Turun Messukeskus

Vielä kun samaan aikaan messukeskuksessa on Turun Ruoka- ja Viinimessut, tulee  entistäkin haasteellisempaa. Herkulliset tuoksut tulevat taatusti viemään askeleet makujen maailmaan. Ja kun päivän kokkeina Atria-lavalla nähdään perjantaina Rene Uusmees, lauantaina Vappu Pimiä sekä sunnuntaina Jyrki Sukula ja lavan isäntinä toimivat Antti Vahtera sekä Aki Wahlman, löytyy mielenkiintoista kuunneltaa myös näillä messuilla.


Lähiruoka ja kestävä ruuantuotanto, ruuan tarjoilusta vastaavat lukuisat Turun ja lähialueen ravintolat ja lauantain klo 21. saakka pidennetty aukioloaika takaavat varmasti sen, että herkuttelijoita riittää.

Kirjamessujen teemamaa Viro näkyy näilläkin messuilla, sillä messuilla esittäytyy myös virolainen ruokakulttuuri.

Olen aina pitänyt Turun Messukeskuksen messuista - ne ovat ihmisenkokoisia ja messukeskus on sen kokoinen, että siellä ehtii hyvin yhdessäkin päivässä nähdä paljon. Tänä vuonna messukeskusta on remontoitu ja uudistunut ilme on nähtävissä jo näillä messuilla: pääsisäänkäynti, aula ja kokoustilat ovat uudistuneet. Aula on nyt tyylikkään harmaan/musta ja tunnelmaa pystytään muuttamaan mm. valaistuksella. Palvelutiskit ovat muuttaneet ja esim. sisäänkäynti on nyt aikaisempaa esteettömämpi mm. liukuoven vuoksi. Samalla myös mm. ilmastointia on parannettu sekä muutenkin kokoustekniikkaa.

Messulippujen arvonta:


*Blogiyhteistyön merkeissä sain myös arvottavaksi lukijoilleni 2 lippusettiä, joista kumpainenkin sisältää 2 kappaletta messulippuja, joilla pääsee sekä Turun Kirjamessuille että Ruoka- ja Viinimessuille.

Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut - messulippuarvonta

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta.  Arvonta on avoin kaikille - sinun ei tarvitse olla kirjautunut lukijani voittaaksesi lippusetin.

Kommentissa tulee olla nimi tai nimimerkki sekä toimiva sähköpostiosoite mukana, jotta pystyn ilmoittamaan voittajille voitosta.

Arvonta päättyy tiistaina 2.10. klo 20, jonka jälkeen ilmoitan voitosta sähköpostise onnettaren suosikille.

Arvonta on päättynyt ja lippusetin voittivat Tea Nieminen ja Ari.  Teija ja Ari, lähettäkääpä minulle osoitetietonne, jotta voin postittaa liput teille.
Kiitos kaikille osallistujille ja onnea voittajille!

Toivottavasti näemme messuilla!

Lady of The Messiä voit seurata myös
SHARE:

19 kommenttia

 1. Turun Kirjamessut ovat suosikkimessuni. Tänä vuonna en pääse osallistumaan, enkä osallistu lippuarvontaan. Mutta toivotan hienoja messuja tänäkin vuonna!

  VastaaPoista
 2. Oheisohjelma kiinnostaa, mukana arvonnassa siis... Vuosikerta(at) live(piste) fi

  VastaaPoista
 3. Tulisi tarpeeseen näin kirjailevalle työttömälle
  Terkuin Ari

  VastaaPoista
 4. Jokavuotinen tapahtuma, menossa tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta, ei voi jättää väliin.

  T. RR

  VastaaPoista
 6. Hei, kirjamessuilla haluaisin ,lukeminen kannattaa aina. Terv.Leena

  VastaaPoista
 7. Messuilta tulee aina löydettyä yllättäviä uusia kirjoja. (jenijio17@gmail.com)
  -Jio

  VastaaPoista
 8. Menossa...mukavat messut
  hennamake@suomi24.fi

  VastaaPoista
 9. Messut kiinnostaisivat kun ei ole tullut käytyä Turussa saati messuilla hetkeen :) Mukana arvonnassa siis! njharkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Turun kirjamessuja ei vaan voi jättää väliin,joten mukana arvonnassa!
  marjo.vesanto@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana! Helsingin ja Jyväskylän kirjamessuilla olen ollut, vaan en koskaan vielä Turussa - todo -listalla siis!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Turun kirjamessuista on minulle tullut syksyinen 'pakkopäästä-tapahtuma! Monipuolinen ohjelma ja sitten kun kirjaähky saavutettu, voi siirtyä maistelemaan herkkuja! Terv. Ritva
  r.heikkila@live.com

  VastaaPoista
 13. Enpä ole moneen vuoteen noilla messuilla käynytkään, joten kiva olisi nyt päästä :)

  dzinni@europemail.com

  VastaaPoista
 14. Mukana arvonnassa :)
  hannele.lang@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Arvonta on päättynyt ja lippusetin voittivat Tea Nieminen ja Ari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tea ja Ari - lähettäkääpä minulle osoitetietonne, jotta voin postittaa liput teille.

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig