lauantai 22. syyskuuta 2018

Syksyn sävelissä soi blues


Rakastan syksyä. Olen aina rakastanut. Ja vaikka olen nyt vanhempana oppinut nauttimaan myös muista vuodenajoista, on syksy kuitenkin se minun vuodenaikani.

Tämä alkusyksy on ollut upea! Olemme saaneet nauttia lämmöstä, valosta ja luonnon väriloistosta.

Turun Aurajokiranta syyskuussa 2018

Turussakin terassikelit ovat jatkuneet aivan näihin päiviin saakka. Vaikka päivisin onkin ollut lämmintä, niin aamut ovat kuitenkin jo olleet viileämpiä. Ilma on ollut raikasta ja hengityskin on helpompaa kuin kesällä.

syksyn värejä

Voi tätä väriloistoa - kun lehdissä näkyvät vielä vihreän sävyt, keltainen ja punainen. Ja tuuli hivelee kasvoja ja tuo mukanaan syksyn tuoksut.

Töissä tämä syksy on ollut kiireinen ja haastavakin. Vapaa-ajalla olenkin sitten vain yrittänyt elää hetkessä ja nauttia elämästä. Syksyisin monet aloittavat uusia harrastuksia - toinen opiskelee kieliä tai valokuvausta, toinen varaa kuntosalivuoroja ja on niitäkin, jotka ehtivät noihin kaikkiin.

Minä en ole ehtinyt. En ole edes yrittänyt. Olen hidastanut. Sillä elämä on tässä hetkessä.

syksyn värejä

Kävelen hitaammin, imen voimaa väreistä, kauneudesta, auringosta ja tuulesta. Pysähdyn istumaan kotimme terassille ja käännän uuden sivun kirjasta. Välillä vain olen. Tai otan pienet torkut. Kaikki ylimääräinen on nyt saanut jäädä - jopa blogi ja koko blogistania.

Sytytän kynttilän, kaivan viltit ja vällyt. Tuijotan tähtitaivasta ja olen kiitollinen. Elämästä. Sillä elämä on lyhyt. Ja se on hauras. 

omenapuu

Syksy on sadonkorjuun aikaa. Ja luopumisen aikaa. Syksyllä hyvästelen kesän, ihanan ja mieliin monin tavoin jääneen kesän. Kun ikää on jo melkoinen määrä, ymmärtää, että niitä kesiäkin on edessä rajallinen määrä - jos Luoja suo. Niin kuin on päiviäkin - siksi jokainen päivä, jokainen hetki on arvokas. 

Syksyyn kuuluva haikeus tulee iholle. Elämän kauneus - ja elämän rumuus. Koko paketti.

Tänä syksynä olemme viettäneet viikonloppujamme Sauvossa. Siellä olemme levänneet isännän kanssa kahden ja nauttineet hiljaisuudesta. No - isäntä on paiskinut töitä - raivannut pihaa ja hoitanut taloa ja minä olen toiminut ylitarkastajana;)

Sauvossa on myös vietetty pari viikonloppua läheisten ja ystävien kanssa. Grillailtu, syöty hyvin ja istuttu iltaa pitkälle yöhön. Puhuttu paljon. Naurettu paljon. 

lehmät laitumella

Nuokin lehmät kävivät vierailulla ihan tontin rajalla. Muuten mukavia vieraita mutta aika äänekkäitä! Pian nekin siirtyvät talvisijoilleen ja vihreä vaihtuu maisemassa harmaaksi ja ruskeaksi. 

Tänä syksynä olen taas pitkästä aikaa jaksanut innostua musiikistakin. Olen kuunnellut hiljaisuuden lauluja ja välillä on rokkijalkakin vipattanut. Ja syyslauluissa soiva blues on tuntunut sydämessä asti.  Useimmat syyslaulut kertovatkin luopumisesta: puiden lehdet putoilevat, rakkaudet päättyvät ja vuodet vierivät. 

sadepisaroita lehdellä


Kuunnelkaapa vaikka näitä:


Syksyyn kuuluvat niin kyyneleet kuin sadepisaratkin.

Toisaalta - voihan sen sateen sietämiseen ottaa mallia vaikka näistä tytöistä:

Miten on sinun syksysi sujunut?

Upeaa syksyn jatkoa kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös


SHARE:

36 kommenttia

 1. Kaunis kirjoitus <3 Syksy on hidastamisen aikaa, se on värien ja voimien keräämistä sisäisesti...aivan kuin luonto :) Se että hidastaa ja nauttii olemassa olevasta on hyväksi, kiirehtimisessä jää niin paljon näkemättä ja huomaamatta. Elämä itsessään on niin lyhyt aika mutta kaunis kunhan muistaa katsella sitä. Värikästä viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä - hitaasti edeten näkee enemmän!
   Hyvää viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 2. Kauniita ajatuksia syksystä ja elämän helminauhasta. Hidastaminen on hyvä juttu. Kiireessä ei ennätä pysähtyä nauttimaan elämän ainutlaatuisuudesta. Oikein ihanaa syksyn jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - hitaasti edeten ehtii katsoa tarkemmin!
   Kiitos ja ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle <3

   Poista
 3. Ihania syyskesän tunnelmia ja kauniita mietteitä elämästä. Hidastaminen tekee hyvää :) Suloista syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut niin upea syksy - nythän tuolla ulkona hirmuilee Martti-myrsky mutta oma viehätyksensä on siinäkin, että luonto näyttää voimansa. Toivottavasti säästytään kaikki pahemmilta tuhoilta.
   Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle<3

   Poista
  2. Niin kaunis postaus:) Hyvä on hidastaa, liika kiirehtiminen ei ole hyväksi. Kauniit kuvat, syksy on niin kaunista Suomessa:)
   Mukavaa viikonloppua:)

   Poista
  3. Kiitos, Jael - liika kiirehtiminen ei todellakaan ole hyväksi - ainakaan tällä iällä;)
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 4. Kaunis postaus ❤
  Aika kulkee armottomasti ja aina vain nopeammin, joten olen itse opetellut kulkemaan sitäkin hitaammin. Tunteiden täyttämä elämä on tässä ja nyt, valoineen ja varjoineen. Haluan olla silmät ja sydän avoinna läsnä jokaisessa hetkessä.
  Kiitos tästä ajatuksia herättävästä kirjoituksesta. Suloista syksyä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Ansku <3
   Tässähän se elämä on - juuri nyt. Isäntä kuorsaa sohvalla ja minä yritän vielä pysytellä hereillä;)
   Lempeää syksyä sinulle ja läheisillesi <3

   Poista
 5. Syksy on normaalisti ollut täälläkin ihaninta aikaa ja on ollut kiva koteloitua hieman kotipesään. Jotenkin vaan kesä oli niin täydellinen, että juuri pimeys on ollut nyt shokki. Voi olla, että hormonitkin on ihan sekaisin, kun jokin kumma väsymys ja alho pukkaa, vaikka kesällä oli niin tasapainoinen fiilis. Mutta ehkä täälläkin tavoitetaan vielä syksyn ihanin ydin.
  Kauniita ja kuulaita syyspäiviä ihana Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei haittaa tällä hetkellä pimeyskään vaan nautin siitä, että on helppo hengittää - ne helteet ja siitepölyt kesällä ei sovi mulle. Silti nautin myös kesästä.
   Toivottavasti sinulla syysahdistus helpottaa ja pystyt nauttimaan täysillä tästä upeudesta <3

   Poista
 6. Kiitos koskettavasta postauksesta ja kauniista kuvista. Minäkin päätin olla ottamatta mitään ylimääräistä elämääni eli en ilmoittautunut millekään kansalaisopiston kurssille. Olen käynyt vähän hitailla kierroksilla, kun työ tuntuu nyt imevän ihan hirveästi voimavaroja ja yöunetkin ovat jääneet vähiin. Kävelylenkkejä olen tehnyt nyt enemmän, kun ei ole enää niin paahtavan kuumaa. Syksy ei ole lempparivuodenaikani, mutta nyt, kun värit ovat kauneimmillaan, olen nauttinut luonnosta ja sen kauneudesta.
  Lempeää sunnuntaita Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä näyttää olevan aika monta, joilla työ vie tällä hetkellä voimavarat vähän liian tarkkaan! Vaikka itse pidän työstäni, se ei juurikaan helpota asiaa - oikeastaan päinvastoin.
   Onneksi luonto hoitaa ja antaa voimia - yritetään nauttia siitä <3

   Poista
 7. Syksy on myös minusta parasta aikaa vuodesta. Ihania kuvia ja ajatuksia. Pitäisi osata hidastaa, syksyllä käy yleensä juuri päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin nuorempana syksyisin aloitin jos jonkinlaista harrastusta tai opintoja - nyt olen oppinut, että hitaammallakin vauhdilla pärjää;)

   Poista
 8. Minä kanssa nautin ihan täysillä näistä kuulaista, happirikkaista keleistä ja kaikista ihanista väreistä sinistä, ja välillä tummempaakin taivasta vasten. Pimeyttä en ole ehtinyt noteerata ollenkaan, koska se tulee sellaiseen aikaan, että tulee muutenkin jo vetäydyttyä sisätiloihin, kun töitten päälle on yleensä pelit pelattu tai muut ulkoilut ulkoiltu siihen mennessä. Ja niin paljon helpompi nukkuakin, kun ei alvariinsa paista valo verhojen välistä :).

  Mulla on nyt myös kaksi uutta ihanaa juttua, joista tykkään ihan hulluna, vaikkei montaa kertaa vielä ole takanakaan. Pitkään haaveilemani keramiikkakurssi, jossa saa upottaa kädet saveen (no okei, ei ne oikeasti sinne uppoa, mutta kuulosti paremmelta :)) ja liikuntapuolella pilates, jonka jälkeen on ihan tosi hyvä ja jotenkin sellanen erityisen rauhallinen olo.

  Ihanaa syksyä edelleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin ihanaa, kun ulkona tuntuu hengitys kulkevan kunnolla? Samoin ei ole pimeys haitannut ollenkaan - tiedän, että sitten, kun pimeää on töihin lähtiessä ja sieltä tullessa, saattaa jo hieman ahdistaakin;)
   Ihania uusia juttuja sinulla! Keramiikkakurssi on ollut minunkin haaveissani mutta olen ajatellut, että parin vuoden päästä minulla on sitten aikaa vaikka mihin;) Ja pilates olisi kyllä tarpeen mutta kokemuksesta tiedän, että ryhmäliikunnat ei ole minun juttu. Ja tällä hetkellä työ kyllä syö tehokkaasti kaiken ylimääräisen elämästä.
   Kiitos - ihanaa syksyä myös sinulle, Annukka <3

   Poista
 9. Ihana postaus ja niin kauniit kuvat❤️ Minäkin pidän kovasti syksystä ja varsinkin sen värikkyydestä. Välillä tekee hyvää pysähtyä ja ihan vaan nauttia olostaan ja kaikesta kauniista ympärillä. Leppoisaa sunnuntai-iltaa❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn värit ovat upeat ja hetken jo pelkäsin, että saadaanko ruskaa ollenkaan mutta taidetaan saada:) Totta on, että kun kulkee hitaammin, ehtii katsella ympärilleenkin ja nauttia!
   Kiitos - kivaa sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 10. Syksy on mennyt töitä tehdessä. Olen myös oppinut ottamaan aikaa itselleni ja ystävilleni. Silloin blogi hiljenee aina hetkeksi, enkä lue edes muiden blogeja, silloin nautin vain olemisesta ja elämästä.
  Ihanaa syksyä sinulle Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin miettein minäkin - elämä kun on muualla kuin täällä blogistaniassa ja aika ei joka paikkaan riitä. Tärkeimmät asiat ensin!
   Kiitos - ihanaa syksyä myös sinulle, Outi <3

   Poista
 11. Kauniita ajatuksia - kauniita syyskuvia :)

  Syksyn värikkyys puhuttelee minua mutta silti yritän venyttää kesää aina mahdollisimman pitkälle. Olen kevään-kesän lapsi ja yritän aina lykätä kesän loppumista. Kuljen vielä kesävaatteissa ja sukitta :)

  Ihanaa syyskuuta Ladylle ja toivotaan, että tulee kunnon ruska myös etelään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuppaa nykyään olemaan niin, että yritän venyttää vähän kaikkea: kesää, päivää, viikkoa - kun aika on arvokasta, ei halauaisi päivien päättyvän liian aikaisin;)
   Kiitos - ihanaa syyskuuta myös sinulle ja toivottavasti ruskan tännekin saamme!

   Poista
 12. Kaunis postaus🍁🍁Ihania syyssäitä on todellakin ollut. Itsekin tykkään syksystä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - syksy vaan sopii tällaiselle vanhemmalle, suomalaiselle melankoliselle naisihmiselle;)

   Poista
 13. Olipa pysäyttävän tunnelmallinen ja ajatuksia herättävä postaus! Hämyisiä terveisiä syksyn lapselta, siksi kai tykkään alkusyksystä kun oma syntymäpäivä on lokakuussa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli-Hannele - ihanaa syksyn jatkoa sinullekin <3 Täällä tänäänkin aivan ihana syyssää: aurinkoinen ja kuulas <3

   Poista
 14. Kaunis syksyinen postaus. Ihania asioita elämästä <3
  Kiitos kappaleista, taidanpa laittaa soimaan taustalle kun takkatuli tuossa rätisee ja lämmittää.
  Upeaa syksyä Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kappaleissa soi syksy - kaikki haikeus ja hauraus. Mutta myös kauneus. Kiitos - upeaa syksyn jatkoa myös sinulle ja merikarhullesi <3

   Poista
 15. Ihana postaus, mutta jämähdin tuohon ensimmäiseen kuvaan <3 Suoraan sydämeen meni <3

  Mukavaa syyskuun loppua sinulle Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja uskon hyvin, että tuo ensimmäinen kuva on sinulle se merkityksellisin <3
   Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle, Marianne <3

   Poista
 16. Kiva postaus. Minäkin pidän kovasti syksystä ja tämä syksy on ollut erityisen ihana, kun on ollut niin lämmintä ja kaunista. Eilen juuri tuolla ajellessani ihastelin lehtipuiden upeaa ruskaa. Minäkin olen hidastanut - kaikkea ei ole pakko ehtiä ja tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä syksy on ollut aivan ihana - ja tänäänkin lokakuisena sunnuntaina rikotaan lämpöennätyksiä! Voi kun tätä jatkuisi vielä pitkään!
   Ja hidastaminen tekee hyvää sielulle ja mielelle - ehtii katsoa tarkemmin ympärilleen.
   Upeaa syksyn jatkoa, Krisse <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig