lauantai 29. joulukuuta 2018

Joulunajan ajatuksia 2018

Moni meistä on jo siivonnut joulunsa laatikoiden kätköihin ja kantanut kuusensa roviolle. Meillä joulua vietetään ainakin loppiaiseen saakka - siihen itämaan tietäjien päivään, jolloin viisaat miehet vierailta mailta saapuivat tähteä seuraten kumartamaan kuningasta ja kantoivat lahjansa seimen lapselle.

joulukynttilä ja joulukuusi

Meillähän joulu koristellaan kotiin vasta juuri ennen joulua - valmista on yleensä silloin, kun joulurauha Suomen Turussa julistetaan. Silloin avataan ensimmäinen suklaarasia ja maistellaan glögiä. Joulumieltä on toki herätelty jo hyvissä ajoin joululauluin, adventtikynttilöin ja lahjoja hankkien.

Niin tänäkin vuonna - joulu saapui hiipien vaikka joulumieli olikin pitkään haussa. Koko syksy oli ollut monin tavoin raskas ja välillä mietin, mahtaako tänä vuonna joulua tullakaan.

Onneksi meillä asustaa kotona oikea joulutonttu, sillä isäntä on varsinainen jouluihminen. Hän kantoi joulukuusen parvekkeelle jo hyvissä ajoin ennen joulua ja sitä sitten suoristettiin hartaudella monta päivää - ja oma puuhansa oli tietenkin niiden sähkökynttilöiden asentamisessa. Jouluvaloja isäntä myös asenteli sekä etu- että takapihalle ja vieläpä kävi Sauvon farmilta kaatamassa pikkuisen kuusen alakertaan portaiden juurelle. Se olikin ainoa kuusi, joka sai koristeet, sillä pitihän Micu-kisulille oma kuusi kuritettavaksi saada;)

kissa laatikossa jouluna

Kodin koristelua olen vuosi vuodelta vähentänyt, sillä kun perheessä ei enää pikku lapsia ole, riittää vähempikin rekvisiitta. Itse asiassa tämä koristeiden vähentäminen on myös ollut pakko tehdä, sillä tyttären Micu-kissa on sellainen tuholainen, ettei siltä säästyisi mikään roikkuva, kiiltelevä tai kilisevä. Aiemmin meillä sentään oli esim. parikin seimiasetelmaa - nyt on vain kissa laatikossa keskellä pöytää;) Ja kuten kuvasta näkyy, silloin kun Micu on lähellä, ei kynttilöitäkään poltella.

kynttilälyhty

Onneksi tulia voi ulkona sytytellä lyhtyihin ja toki ne juhlapöydässä paloivat sisälläkin.

Vaikka joulumieli olikin pitkään kadoksissa, kyllä se sieltä viimeistään aatonaattona löytyi, kun tytär, Micu-kissa, poika ja miniäehdokas saapuivat. Ja aattona saapuivat äitini, veljeni ja hänen Peppi-koiransa. Tällä joukolla saimme aattoaterian nauttia pitkän kaavan mukaan. Lahjat jaettiin heti kahvien jälkeen ja vaikka lahjojenkin määrää on vähennetty sitten pikkulapsiaikojen, oli niitä silti ihan kiitettävästi siunaantunut.

joulumuori

Poika ja miniäehdokas lähtivät jouluaamuna ajelemaan kohti Helsinkiä miniäehdokkaan kotiin ja iltapäivällä saimme vielä joulukahveille appivanhempani ja kälyni. Onneksi on invataksi, sillä ilman sitä ei tämä vierailu tänä vuonna olisi ollut mahdollinen.

Kälyni piti huolen siitä, että jouluperinteet säilyvät ja saimme osallistua tietokilpailuun, jonka aiheen visasta tällä kertaa poissa ollut poikani oli etukäteen valinnut: kirkkohistoria!  Luulenpa, että hän saa tästä vielä kuulla. Pakko on tunnustaa, että harvinaisen tietämätöntä joukkoa olivat tämän kisan osanottajat mutta puhetta ja naurua riitti sitäkin enemmän. Ja voittajaksikin saatiin lopulta pisteiden laskun jälkeen naisten joukkue - tosin pienimmällä mahdollisella erolla. Ja kuten ennenkin, kaikki kisailijat palkittiin - ja tällä kertaa veljeni ei vetänyt palkintokorista pakettia, joka sisälsi vaaleansiniset sukkahousut;)

jouluenkeli ja amaryllis

Toisena joulupäivänä lähtivät äitini ja veljeni ajelemaan kohti Hollolaa ja tytärkin Micu-kissan kanssa Tapanina kotiinsa Turkuun.

Täällä kotona olen nyt levitellyt pöydille ja piirongeille ne muutamat koristeet, jotka Miculta piti piilottaa. Kukatkin on nostettu esille ja kynttilöissä palaa elävä tuli.

Olen nauttinut tästä joulurauhasta ja miettinyt sitä, miten kiitollinen saan olla, että vielä tällaisenkin joulun saimme. Sain viettää joulua kaikkien läheisteni kanssa ja se on lahja, jolle ei ole vertaa.

kynttilänliekki ja joulukuusi

Niin kuin itämaan tietäjät aikoinaan veivät seimen lapselle lahjoina kultaa, suitsuketta ja mirhaa - kalleinta ja arvokkainta, mitä tiesivät, niin mekin saimme antaa ja saada lahjaksi kalleinta ja arvokkainta, mitä tämän ajan ihmisellä on: aikaa toisillemme.

Sillä sitä yhteistä aikaa läheistemme kanssa tulemme kaiken arjen uurastuksen keskellä kaipaamaan. Ja sitä tulemme tulevina päivinä muistelemaan.

Kiitos joulu 2018. Sain enemmän kuin uskalsin toivoa: kaikki läheiset lähelle, paljon puhetta ja naurua, lahjojakin. Herkuteltua tuli taas ihan liikaa ja sulateltavaa riittää. Naurun ja puheen lomassa kaiken yllä siunattu joulurauha. Vanhan ladyn sydän on niin täynnä, että meinaa vallan pakahtua.

Toivon, että sinunkin joulusi on ollut hyvä - sinulle ja läheisillesi hyvä.

Hyvää loppuvuotta kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös
SHARE:

34 kommenttia

 1. Kaunis postaus, eikä huumoriakaan unohdettu! Nauramatta ei voinut lukea vertaustasi seimen lapsen ja pahvilaatikossa köllöttelevän Micu-kissan välillä.
  Oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle ja perhellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei elämästä selviä ilman huumoria;)
   Ja kiitos - oikein hyvää uutta tulevaa vuotta myös sinulle ja läheisillesi, Krisse <3

   Poista
 2. Upeat kuvat ja olette saaneet viettää ihanaa joulua❤ Leppoisia vuoden viimeisiä päiviä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - mutta itse häpeän näitä kuviani tänne laittaa - valaistus on tähän vuoden aikaan surkea ja en vaan aio edelleenkään blogia varten kotiani somistaa;)
   Joulu on ollut ihana ja tämän voimalla jaksaa taas arjen haasteet <3
   Kiitos - oikein hyvää loppuvuotta ja tulevaa uutta vuotta sinulle <3

   Poista
 3. Sinulla on ollut joulu juuri sellainen kun sen pitääkin olla,pääasia yhdessäolossa. Näin meilläkin,hiljaistakin, mutta rauhoittavaa. Oikein hyvää ja iloa antavaa vuotta 2019.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jouluni oli juuri sellainen kuin sen minulle kuuluukin olla. Ja hienoa, että sinullakin oli joulu, josta nautit <3
   Kiitos - oikein hyvää ja valoisaa uutta tulevaa vuotta myös sinulle <3

   Poista
 4. Ihanankuuloinen joulu teillä! Meilläkin oli hyvä joulu oman perheen kesken. Joulun aikaan näimme niitä läheisiä, jotka eivät olleet tuhansien kilometrien päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - joulumme on ollut hyvä <3 Ja kiva kuulla, että myös teillä on ollut onnistunut joulu <3
   Hyvää ja valoisaa tulevaa uutta vuotta, Minna <3

   Poista
 5. Meillä joulu alkaa vasta myös jouluviikolla tai oikeastaan vasta Tuomaan päivänä ja jatkuu ainakin loppiaiseen mutta usein myös Nuutin päivään saakka. Yhdessäolo jouluna on paras joululahja <3 Hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että meidänkin joulusomisteemme saavat olla sinne Nuuttiin saakka - kun myöhään aloittaa myös myöhään lopettaa;) Tosin Micu tulee huomenna hoitoon ja pakoon Turun rakettipauketta tyttären juhliessa uutta muualla ja joudumme ainakin kukat taas piilottamaan siltä tuholaiselta;)
   Ihanaa vuodenvaihdetta myös sinulle, Marjo <3

   Poista
 6. Meilläkin kuusi koristellaan vasta vähän ennen attoa, tänä vuonna jopa vasta aattoaamuna. Meillä kissat ovat onneksi rauhoittuneet, etteivät revi kaikkea kuusesta eivätkä kaada sitä, kuten joskus on käynyt!
  Läheiset vähenee, ei voi mitään. Jäljellä olevien kanssa vietettiin aattoa ja ikävöitiin sitä isoa joukkoa perheestä,jotka asustelee siellä Beetlehemin nurkilla. Onneksi joulumme on ollut rauhallista ja leppoisaa, ei kiirettä ja juoksemista sinne, tänne. Oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ovat nuo kissat - aiemmin jo edesmennyt Viiru-kissani ja nyt tyttären Micu-kissa olleet sellaisia hurlumhei-veikkoja, että on ollut pakko noita koristuksia vähennellä;)
   Onneksi olen vielä läheiseni saanut pitää täällä ja olen siitä kiitollinen. Ja tiedän senkin, että näitä tällaisia jouluja ei kovin montaa ole enää edessä - mutta ehkäpä nuoret jossain vaiheessa tuovat pöytään lisäväkeä lastenlasten muodossa.
   Kiva kuulla, että teidänkin joulunne on ollut leppoisa - itse nautin tästä joulurauhasta täysillä ja toivottavasti jotain siitä saa sitten loppiaisen jälkeen, kun työt taas alkavat, siirrettyä arkeenkin.
   Kiitos - oikein hyvää ja valoisaa tulevaa uutta vuotta myös sinulle ja läheisillesi <3

   Poista
 7. Ihana lämpöä ja rauhaa henkivä teksti <3. Ja kissa pahvilaatikossa ansaitsee Vuoden joulukoriste-palkinnon :D.

  Mun mieltä lämmittää myös se, että vielä on olemassa joku muukin, joka tuo kuusen sisään ja aloittaa joulunvieton vasta silloin, kun sen aika oikeasti on. Jotenkin niin hullulta tuntuu se kuusen koristelu jo marraskuun alussa, mutta kukin tavallaan tottakai ja se(kin) tässä joulunviestossa on parasta, että jokainen voi juhlistaa sitä sille itselle kaikkein parhaimmalla tavalla.

  Kaikkea hyvää ja onnellista vuoden viimeisiin päiviin ja tulevaan vuoteen Lady&perhe <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Micu tosiaan onkin varsinainen joulukoriste - ja niistä erittäin kiinnostunut;)
   Kiva kuulla, että on muitakin, joiden joulunvietto alkaa vasta jouluna - itseäni häiritsee, kun joululaulut alkavat soida joka vuosi entistä aiemmin - samoin kaupat somistetaan jo lokakuussa joulua varten. Mutta toiset tykkää - ja sekin on ihan ok. Kukin tavallaan!
   Kiitos - kaikkea hyvää ja kaunista myös sinulle ja läheisillesi tähän loppuvuoteen ja uuteen tulevaan, Annukka <3

   Poista
 8. Oi miten ihana tuo Mizu on! Hyvää uutta vuotta💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Micu on kyllä ihana - vaikkakin vähän vallaton tapaus;)
   Oikein hyvää uutta tulevaa vuotta myös sinulle <3

   Poista
 9. Kaunis postaus, ja ihanaa että joulumielikin löytyi lopulta:) Oikein hyvää tulevaa vuotta Arja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - joulumieli löytyi ja toivoisin tämän joulurauhan kantavan pitkälle arkeen.
   Ja kiitos - oikein hyvää tulevaa uutta vuotta myös sinulle, Jael <3

   Poista
 10. Voi miten lämminhenkinen postaus niin ihanankuuloisesta joulunvietostanne ♥
  Läheisten kanssa yhdessä vietetty aika on sitä kaikkein kalleinta ja arvokkainta. Kiitos Arja tästä menneestä vuodesta! Kaikkea kaunista ja hyvää tulevaan vuoteesi ♥


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulumme on kyllä ollut onnistunut - ja juuri läheiset ovat sen onnen tuoneet <3
   Kiitos, Ansku, sinulle ja kaikkea hyvää ja valonsäteitä myös sinulle uuteen vuoteen <3

   Poista
 11. Niin lämminhenkinen postaus! Teillä on ollut ihana yhdessäolon joulu, aivan parhautta.

  Kaikkea hyvää tulevaan vuoteen sinulle ja rakkaillesi Arja♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - juuri tällainen joulu on parhautta!
   Kiitos - kaikkea hyvää ja valoisampaa uutta vuotta sinulle, Hannah tulisielu <3

   Poista
 12. Olimme noin 10 - 12 vuoden ikäisiä, kun yksi luokkamme pojista kertoi saaneensa joululahjaksi punaiset sukkahousut. Hetken ihmettelyn jälkeen huomasi, että pikkusiskonsa sai isovanhemmilta leikkiauton. Oli tainnut nimilaput mennä vähän tontuilta sekaisin. Oli poika vaihtanut lahjoja siskonsa kanssa. Oliko veljesi ihastunut sukkahousuihin, vai laittoiko lahjan kiertoon?

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa aivan ihanalta. Ehkä se joulu onkin paras juuri niin, ettei viikkotolkulla sitä odota ja lataa liikoja odotuksia. Mutta arvaan, että oman kotitonttusi työskentelyllä on ollut joulumieleen suuri vaikutus :). Se on hyvä, että silloin toiset jaksavat vähän "hössöttää", jos ei itsellä ole suuren suurta motivaatiota. Minä huomaan, että fiilikseni joulun laittoon vaihtelee eri vuosina. Olen kyllä pyrkinyt madaltamaan myös näitä ennakko-odotuksia ja niin sen joulu sielä saapuu vuosi vuodelta vähän leppoisammin. Nautin kaikkein eniten ihan samasta kuin sinä: läheisten kanssa olemisesta ja se riittää, kun yhdessäoloa siivittää maukas ruoka ja kynttilät. Koristuksissakin menen tätä nykyä aika minimaalisella linjalla. Ihanaa vuodenvaihdetta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä joulu - ja itse en jaksa enää touhottaa mutta onneksi on tuo kotitonttu olemassa, josta joulun alla kuoriutuu pikku lapsi kaikkine touhuineen;)
   Kiitos - hyvää ja valoisaa uutta vuotta sinulle ja läheisillesi, Pilvi <3

   Poista
 14. Ihana postaus Lady. <3 Täälläkin joulua tunnelmoidaan loppiaiseen. Meilläkin asuu joulutonttu ukkeli, joka rakastaa tehdä jouluruoat sun muut ja oikeasti minulle ei jää muu, kuin se perus imurin heiluttaminen.

  Ihana perhejoulu teillä, meilläkin oli hyvä joulu ja muistisairaat appivanhemmat jaksoivat paremmin, kuin ikinä uskalsimme toivoa.

  Sydämellistä uutta vuotta Lady ystäväin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän isäntää ei parane kyökkiin päästää tai syötäisiin pelkkiä ranskalaisia ja nakkeja, mutta onneksi se touhuaa noita muita joulujuttuja ihan riittävästi;)
   Kiva kuulla, että teilläkin joulu oli onnistunut ja ihanaa, että nämä vanhemman polven vieraamme yllättivät meidät iloisesti <3
   Kiitos - kaikkea hyvää ja kaunista myös sinun ja läheistesi uuteen vuoteen, Tiia ihaNainen <3

   Poista
 15. Lämminhenkinen ja kaunis postaus! Ihana perhejoulu teillä <3
  Meillä ei ole kuusta. Erilaisia valoja on sytytetty sinne tänne. Ja kukkia on. No, toki joitakin joulutonttuja istuu siellä sun täällä. Nekin laitoin pikkuväen takia, no vähän itsenikin takia. Meillä kipparin toinen poika viettää joulun ja uudenvuoden perheineen Teneriffalla. Onneksi toinen poika perheineen oli Tapaninpäivän meillä. Tapaninpäivänä vielä saapui eksynyt joulupukki tänne meillekin :)
  Hyvää uutta vuotta Lady -ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ole kivaa, kun on tuota pikkuväkeä, jotta on pakko vähän tonttuilla;)
   Oikein hyvää ja valoisaa uutta vuotta sinulle, Tuula-ystäväni <3

   Poista
 16. Sinu tekstejäsi lukiessa tulee aina niin rauhallinen olo, osaat välittää hienosti hillityn tunnelman.
  Aika ja yhdessäolo ovat kullanarvoisia. Tänä vuonna erityisesti toi iloa, mutta myös huolen siitä, vietämmekö vielä joulua tällä kokoonpanolla. Aivan kuin pienin olisi senkin ymmärtänyt <3

  Meillä tuodaan joulua kotiin pikkuhiljaa ja vasta aika lähellä jouluaattoa, ja nyt jo olen kerännyt pois kaikkein ilmeisimmät joulukoristeet. Kynttelikköjä ja muita on vielä juhlistamassa Uutta Vuotta.

  Vähän kateellisena seurailen, kun saatte hoidella kisua tuon tuosta ;) Meille ei voi allergian vuoksi tulla tai edes käydä mitään eläimiä ja rakastan kissoja yli kaiken. Miculle terveisiä!

  Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Maarit - ja tunnistan tuon huolesi; myös meillä ollaan kiitollisia joka hetkestä, joka tällä joukolla saadaan vielä viettää <3
   Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta myös sinulle ja perheellesi - myös Miculta <3

   Poista
 17. Ihana joulu teillä, ihana tuo visailuperinne :). Toivon teille kaikille oikein mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - joulu oli onnellinen ja visailuperinne näköjään pysyy mukana jouluissamme. Muistan erään joulun, jonka vietimme appivanhempieni luona Sauvossa ja kun varsinainen visailu oli ohi, halusi Laura-tyttäreni - silloin n. 5-vuotias eikä osannut kunnolla lukea - järjestää oman visansa: hänellä oli suuri eläintietokirja sylissään ja sieltä tuli niin visaisia ja hienoja kysymyksiä, ettemme olleet millään uskoa, että kirja oli hänellä nurinpäin;)
   Onnellista ja ihanaa uutta vuotta myös sinulle ja miehellesi, Pauska <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig