sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Vinkit pukinkonttiin Osaava Nainen 2018 -messuilta: lämmintä ja ekologista - ehkä itsetehtyäkin?

*Blogiyhteistyö Turun Messukeskuksen kanssa

Vietin lokakuussa Osaava Nainen -messuilla yhden lauantaipäivän ja vaikka nähtävää siellä oli runsain mitoin, mielestäni yksi messujen parhaista anneista oli uusi käsityölounge, joka toi ’kässäilyn’ ilon kaikkien ulottuville.

käsityölounge Osaava Nainen 2018 -messuilla

Loungessa mukana: Sandnes Garn, Rintalan Tila, Teministeriet, Flör, niinmun´design, han-mill,  Kotilaituri ja Villapuomi Visuals.

Osaston olivat stailanneet Kotilaiturin Kati Laituri ja Villapuomi Visualsin Hanna Leino kodikkaaksi ja lämpimäksi keitaaksi. Kukat osastolla olivat Flöristä, teemaistiaiset Teministerietiltä ja  nuo upeat Rintalan Tilan lampaantaljat suorastaan kutsuivat istumaan ja viihtymään sekä katselemaan kaikkea ympärillä olevaa kaunista.

neulepaja Osaava Nainen 2018 -messuilla

Jokaisena messupäivinä n.100 m2:n loungessa oli neuletreenit, minne sai tulla verryttelemään kässäilytaitoja ja osallistumaan pipopajaan tai syksyisen kaulahuivin neulontaan. Neuletreeneissä näyttikin riittävän vilskettä ja hulinaa - montakohan pipoa tai kaulaliinaa siellä mahtoi saada alkunsa?

Ja moniko niistä päätyi pukinkonttiin?

Itse löysin tuolta ideoita jouluksi ja saattoipa sieltä jotain joululahjojakin löytyä, vaan mitä, sitä en tässä paljasta, sillä lahjojen saajat saattavat tämän postauksen lukea;)

Kotilaiturin Kati Laituri Osaava Nainen 2018 -messuilla

Sandnes Garnin villalankoja Kotilaiturin osastolla Osaava Nainen 2018 -messuilla

Käsityöloungessa oli myös Kotilaituri -sisustus-ja lankakauppa, jossa Kati apureineen touhusi ja opasti kädestä pitäen neulomisen saloihin.  Törmäsin Katiin messuilla pariin kertaan muuallakin ja aina hänellä oli neule kädessään - neuloosi nimittäin on tauti, josta ei toivuta;)

villasukkamalli ja lankoja

Kotilaiturihan on Liedon Ilmarisissa sijaitseva käsityö- ja sisustusliike, jota Kati luotsaa. Liikkeellä on myös verkkokauppa ja moni teistä lukijoista saattaa tuntea Katin myös Kotilaituri -blogin kautta.

villalankoja Osaava Nainen 2018 -messuilla

Nuo ihanat Rintalan Tilan ja Sandnes Garnin langat kyllä syyhyttivät kutojan sormia - ja sen jälkeen, kun olimme seuranneet VillaPuomi -blogin Hanna Leinon stailaamaa ja suunnittelemaa asustemuotinäytöstä, ne vasta houkuttelivatkin. Hannahan on entinen muodin ammattilainen, joka nykyisin työkseen valokuvaa ja stailaa VillaPuomiVisuals -nimellä.

asustemuotinäytös Osaava Nainen 2018 -messuilla

Asustemuotinäytöksen asusteet olivat pääosin Katin kutomia ja suunnittelemia, kuten tuokin upea nykyajan poncho. Upea lampaanvilla on materiaalina pehmeä eikä kutita - ja taatusti lämmin.

asustemuotinäytös Osaava Nainen 2018 -messuilla

asustemuotinäytös Osaava Nainen 2018 -messuilla

Näitä lampaanvilloja ei ole värjätty vaan niissä on lampaiden omat, luontaiset värinsä ja hienon sävyiset olivat nuokin säärystimet. No - sen voin kertoa, että tuollaisia ei meidän pukinkontistamme löydy, mutta sitä en mene vannomaan, etteivätkö vastaavat minun jalkoihin päätyisi.

asustemuotinäytös Osaava Nainen 2018 -messuilla

Tuon kaulaliinan ja ihanan Skakkelneuleen langassakin on villan luontainen oma  väri - ja toisin kuin monissa vaaleissa lampaanvilloissa, tässä ei ole keltaista vivahdetta vaan väri on miltei valkoinen.

Pehmeitä ja lämpöisiä ovat myös upeat niinmun`designin paidat ja legginsitkin - niin kuin muutkin yrityksen vaatteet ne ovat kotimaassa valmistettuja, aidoista materiaaleista ja luonnon inspiroimia. Laatua ja kauneutta. Ekologisuutta parhaimmillaan.

asustemuotinäytös Osaava Nainen 2018 -messuilla

Tuon kauniin Lempi-pipon ohjeet löytyvät myös Kotilaituri -blogista ja Katin postauksen kuvissa voi miltei tuntea tuon villan lämmön ja pehmeyden. Itselleni on myös tärkeää se, ettei villa kutita - ja tämä ei sitä tee.

Kotilaiturin verkkokaupasta löytyy myös valmiita Hygge yllätysneulepaketteja, joista löytyvät niin langat kuin ohjeet joko sukkiin tai pipoon - löytyypä paketista vielä teetä ja jokin extrayllätys. Jos ei itse ehdi neuloa, voi antaa lahjaksi vaikka neulepaketin;)

asustemuotinäytös Osaava Nainen 2018 -messuilla

Näytöksen malleilla oli jaloissaan veikeät han-millin Hobo -huopatossut ja näihin ihastuin täysillä. Nämä valmistetaan 100 prosenttisesta lampaanvillan huovasta ja niitä saa neljässä eri värissä: valkoisena, vaalean beigenä, ruskeana ja mustana.

asustemuotinäytös Osaava Nainen 2018 -messuilla

Ihana, inspiroiva näytös! Kiitos luontevat ja upeat mallit, kiitos Kati ja Hanna!

Minun joululahjahankintani helpottuivat kummasti. Tänä jouluna suosin muutenkin lahjoissa ja koristeissa enemmän laatua kuin määrää - ja pyrin hankkimaan vain eettisesti ja ekologisesti tuotettuja tuotteita.

Mielelläni myös käytän suomalaisia yrityksiä ja kivijalkakauppoja lahjoja hankkiessani - vain ostamalla kotimaisilta yrityksiltä pysyvät työpaikatkin Suomessa!

Suositko sinä kotimaisia lahjoja ja käytkö kivijalkakaupoissa?
Entä teetko itse lahjoja ja arvostatko saamaasi itsetehtyä lahjaa?

Kiitos myös Turun Messukeskukselle inspiroivista, kiinnostavista ja ihmisenkokoisista messuista, joilla viihdyin hieman liiankin hyvin, sillä minua messuilta noutamaan tullut isäntä joutui odottelemaan tovin jos toisenkin, kun unohduin vielä viime hetken kierrokselle;)

Ihanaa joulun aikaa kaikille!


Lady of The Messiä voit seurata myös




SHARE:

14 kommenttia

  1. Ehdottomasti teen itse ja arvostan itsetehtyjä lahjoja. Neuloosi on kyllä parantumaton tauti mutta onneksi siinä ei ole paljonkaan negatiivisuutta... rahaa menee kyllä hävytön määrä lankoihin ;) Nuo huopatossut ovat kyllä veikeät helminappilisänsä kera <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ne itsetehdyt lahjat ovat parhaita - niissä on aina mukana se tunne, että tekijä on ajatellut juuri minua <3
      Ja neuloosille nyt ei voi mitään - paitsi hankkia uusia lankoja;)
      Nuo huopatossut ovat kyllä ihanat - ja taatusti lämpöiset. Käytin itse nuoruudessa sellaisia vanhan ajan huopatossuja ja vielä opiskeluaikoina Turussakin niitä käytin niin paljon, että kuluivat Turun kaduilla puhki - niissä kun ei ollut siihen aikaan tuollaista lisättyä pohjaa.

      Poista
  2. Kiitos Arja, tämä postaus on kyllä niin hieno jouluyllätys <3 Ihan liikutuin! Mukavaa, että viihdyit messuilla ja käsityöloungessa. Onnistuimme luomaan paikan, jossa moni viivähti kässäilemään tai vain lepuuttamaan jalkoja ja silmiään :)
    Joululahjojen hankintavinkkisi saa täältä täyden kannatuksen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä - ja eivätkös ne yllätykset jouluun kuulukin;)
      Se teidän luomanne paikka siellä messuilla oli ihan keidas - ja luulenpa, että moni sai sieltä pienen neuloosipistoksen!

      Poista
  3. Minulla on suurin osa lahjoista itsetehtyjä, kun aloittaa ajoissa on hyvin ennen joulua valmiina :) Aivan ihania nuo Katin tekemät neulomukset.
    Leppoisaa sunnuntaita sinulle Lady <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tänä vuonna on päätetty, että lahjoja annetaan vain vähän ja ajatuksella - ja itsetehdyssä lahjassa on aina mukana rakkautta <3
      Kivaa sunnuntai-iltaa sinulle, Outi <3

      Poista
  4. Kaikki nuo neulomukset näyttävät niin pehmeiltä ja värit ovat kauniit. Huopatossut olisivat ihanat. Harmi vaan että nykyiset talvet ovat niin lämpimiä ja usein vetisiä ettei sellaisilla parane mennä kadulle tepastelemaan.
    Itse tehdyt lahjat ovat aina kivoja ja arvostan niitä tosi paljon. Teen itsekin etupäässä sukkia lahjaksi.
    Mukavaa joulun odotusta sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lampaanvillalangat ovat ihania - värit upeita ja pehmeitä kuin mitkä Ja lämpöisiä, mikä tällaiselle vilukissalle on enemmän kuin tervetullutta;)
      Ja nuo huopatossut - juurikin nämä säät ovat syy, miksi itse emmin niiden tilaamista, vaikka aito huopa kyllä kuivuu ja melkein puhdistaakin itsensä.
      Sukat ovat hyvä lahja ja niitä olen itsekin kutonut lahjoiksi sen jälkeen, kun opettelin niiden tekemisen uudelleen tyttären opetellessa aikoinaan sukankutomista koulussa.
      Kiitos - mukavaa joulun odotusta myös sinulle, Krisse <3

      Poista
  5. wautsi, taitavaa todellakin <3 Kivaa tiistaita Sinulle ja ihanaa joulun odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on - taitavaa ja inspiroivaa:)
      Hyvää joulun odotusta myös sinulle <3

      Poista
  6. Ihania kuvia! ja arvostan kovasti itsetehtyjä lahjoja. Mukavaa joulunodotusta sinulle🎅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyissä lahjoissa on aina roima annos rakkautta mukana <3
      Kiitos - mukavaa joulun odotusta myös sinulle <3

      Poista
  7. Käsityöt ovat niitä parhaimpia lahjoja. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää joulunaikaa ja loppuvuotta myös sinulle ja läheisillesi, Viltsu Mari <3

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig