sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Adventti tuo valoa ja toivoa

Eilen alkoi joulukuu ja availimme adventtikalenteriemme ensimmäisiä luukkuja.  Ja tänään olemme viettäneet 1. adventtisunnuntaita sytytellen adventtikynttilöitä. Meillä läntisissä kirkkokunnissa 1. adventti aloittaa kirkkovuoden ja siitä alkaa joulun odotus. Valmistautuminen jouluun, valon ja ilon juhlaan.

Meilläkin tuo kynttilä sytytettiin olohuoneen ruokapöydälle. Isäntä kantoi vintiltä  ison pinon sähkökyntteikköjä, joita hän sitten viritteli ikkunalaudoille, missä ne saavat valaista ainakin nuuttiin saakka.

Valoa tähän pimeyteen kaivataankin - meidän kolkillamme maa on lumeton. Tämä syksykin on ollut kaikkine uutisineen masentava ja koko maailma tuntuu välillä olevan jos ei nyt ihan musta niin ainakin harmaa.  

adventtikynttilän liekki

Tänä vuonna adventti ja joulunaika tuntuvat tulevan todelliseen tarpeeseen - kutsutaanhan adventtikynttilää myös toivon kynttiläksi. Ja sitä toivoa, sitä janoaa niin maailma kuin koko ihmiskuntakin.

Tänään on muisteltu sitä, miten "muurari-rabbi nyt, on matkalle lähtenyt, noussut on satulaan ratsunsa, kuitenkin kuningas" ja kirkoissa kautta maan on laulettu aasilla ratsastaneen Kuninkaan kunniaksi Hoosiannaa.

Vaikka itse en kirkkoon saanutkaan itseäni raahattua, olen Hoosiannaa täällä kotona veisannut siihen malliin, että ihme, ettei isäntä lähtenyt  karkuun - minulle kun ei tuota laulun lahjaa ole suotu. 

Onneksi kotonaan voi lahjatonkin veisata sielunsa kyllyydestä! Sillä voiko tuota vastustaa? Kuunnelkaapa - tässä Jouluradion Hoosianna 2018:Hyvää adventin aikaa ja joulunodotusta kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös

SHARE:

28 kommenttia

 1. Hyvää joulun odotusta myös sinne <3

  VastaaPoista
 2. Yleensä menen takuuvarmasti messuun ensimmäisenä adventtina juuri Hoosiannan takia, mutta tällä kertaa katsoin messun tv:stä ja toki lauloin Hoosiannaa sydämeni pohjasta. Se tuo joulumielen:)
  Kivaa joulun odotusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on tullut laiska ja messut jäävät aika usein väliin - sunnuntai on se ainoa viikonpäivä, jolloin voi rauhassa löhöillä pitkälle aamupäivään - tai iltapäivään. Onneksi on meille ei-aamuihmisille myös olemassa Tuomasmessuja ja muita iltamessuja;)
   Kivaa joulun aikaa myös sinulle, Sari - kohta kaikuukin jo Enkeli taivaan <3

   Poista
 3. Hyvää ensimmäistä adventtia. Mukavaa joulun odotusta 🎄

  VastaaPoista
 4. Ihanaa joulun odotusta sinullekin Lady. <3 Itseltä menee kaikki adventit töissä yhtä lukuunottamatta, mutta koitan silti virittäytyä joulun tunnelmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - näinä juhlakausina usein mietin teitä, jotka joudutte viikonloputkin ja juhlapyhät olemaan töissä ja minusta se vaan ei ole oikein, että kaupallisuuden alttarille uhrataan pyhätkin. Mutta toiset tykkää ja talouden pyörien pyöriä - ja sairaaloiden hoitaa potilaansa ja poliisien valvoa järjestystä, joten mikä minä olen valittamaan.
   Oikein hyvää joulun aikaa töistä huolimatta, Jonna <3

   Poista
 5. Oikein hyvää joulun odotusta ja toivotaan että myös lumi eksyisi sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja lumi tuli kuin tulikin tänään - ei paljoa mutta hetken maa oli valkoinen. Huomenna se ilmeisesti jo sulaa...

   Poista
 6. Valoja asennettu ja kynttilöitä täälläkin poltettu koko viikonloppua. Ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa tätä viikkoa ja kohtaha se seuraavakin adventti on jo käsillä. Sitä ennen kuitenkin juhlitaan vielä itsenäisyyspäivää ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kyllä, pian on jo toinen adventti mutta sitä kynttilää poltetaan varmaan ulkona, sillä Micu-kisuli on tulossa silloin hoitoon - ja sen hulivilin aikana ei parane kynttilöitä poltella;)
   Ja todellakin - pian juhlitaan itsenäistä Suomea <3

   Poista
 8. Hyvää joulunodotusta myös sinulle ja kiitos Hoosianna linkistä. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - samoin sinulle ja minuun iskevät nämä uudelleen sovitetut Hoosiannat - paitsi kirkossa pitää laulaa se originaali <3

   Poista
 9. Hyvää joulunodotusta sinulle!
  Mies on meillä viritellyt jouluvaloja sekä tuijaan ettå myöskin lyhtyihin. Tunnelmallista ja kuuluvat joulun odotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - isäntä meilläkin valoja virittelee ja terassin kuusen valoihin hän saa kulumaan ainakin päivän. Seuraavina päivinä sitä sitten fiksataan;)
   Hyvää itsenäisyyspäivää, Marjatta <3

   Poista
 10. Nyt on kyllä niin pimeää, että kaikki valot ja sillasukkaliinit ja apukeinot tulee tarpeen. Tänäänkin tuntuu ettei näitä unihiekkoja saa millään hieraista pois silmistä, ei vaikka kuin kahviakin imuroi.

  Olen ihan varma, että miehesi tykkää kuitenkin sinun laulusta. <3

  Sydämellistä joulukuun jatkoa ihana Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden päivän saimme nauttia lumen valaisevasta loistosta - nyt on taas mustaa ja harmaata, mutta onneksi nuo jouluvalot antavat lohtua!
   Ja mun mieheni osaa onneksi sulkea korvansa - niin kuin minäkin, kun hän hoilaa; hänellä on aina jokin korvamato, jota sitten vedetään antaumuksella päivätolkulla;)
   Kiitos, ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle ihaNainen Tiia <3

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos - ja hyvää itsenäisyyspäivää sekä sinulle että merikapteenillesi <3

   Poista
 12. Minäkin laitan joka vuosi 1. adventtina parven ikkunoihin sähkökyntteliköt, jotka saavat sieltä loistaa lempeää valoaan aina nuutinpäivään asti :)
  Minulla on suureksi ilokseni tulevana toisena adventtina vapaapäivä, joten menemme illalla esikoiseni kanssa Kymin kirkkoon kuuntelemaan, sekä tietenkin laulamaan mukana niitä kaikkein kauneimpia joululauluja ❤ Nenäliinat pitää taas muistaa pakata mukaan ;)
  Oikein hyvää huomista itsenäisyyspäivää sinulle, sekä tunnelmallista joulun odotusta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululaulut kirkossa kyllä avaavat kyynelkanavat ja tarkoitus on itsekin käydä niitä vielä laulamassa - ja tottakai nessupaketti mukana;)
   Kiitos - oikein hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle, Ansku <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig