perjantai 21. kesäkuuta 2019

Juhannuksen juhlaa, kesäyön onnea

On juhannusaaton aamu ja olen jo tovin ollut hereillä. Minähän en yleensä ole se meidän perheen varhaisin mato vaan isäntä saa vapaapäivisin rauhassa kahvit keitellä aamuisin ennen kuin minä suostun silmäni avaamaan. Vaan tänään on toisin - kahvi tuoksuu jo tuossa vierelläni ja alakerrasta kuuluu isännän tasainen kuorsaus. Maailmankirjat taitavat olla vallan sekaisin;)

valkoiset juhannusruusut

On tähän aikaiseen heräämiseen ihan syynsäkin - nimittäin eilinen laiskuus kostautui. Olemme lähdössä juhannuksen viettoon Sauvon farmille ja viimetipan minäni sai taas eilen illalla vallan ja jätin pakkaamiset tähän aamuun. Nyt on sitten pakattu ja pian herättelen isännän kahveille.


Kävimme jo eilen töiden jälkeen laittamassa farmin juhlakuntoon ja valmiiksi vieraita varten. Pyyhimme pahimmat pölyt, tuulettelimme liinavaatteet ja laitoimme jääkaapin päälle. Ja kunhan isäntä tuolta alhaalta ylös kömpii, lähdemme ajelemaan Sauvoa kohti.

juhannusruusupensas

Vietämme juhannusta lähisuvun kanssa jo perinteeksi tulleen tavan mukaan. Äitini ja veljeni saapuvat Hollolasta ja perheen nuoriso ajelee mukaan juhlan viettoon Turusta.  Valitettavasti appivanhempani eivät tänä vuonna mukanamme ole  juhlimassa mutta elän toivossa, että kälyni vielä liittyy seuraamme. Ja tottakai mukana menossa ovat veljeni Pepi-koira ja tyttären Micu-kisuli.

pinkki ruusu

Meidän juhlamme eivät kovin riehakkaita ole - meille riittää se, että lähipiiri on koolla ja saamme  syödä hyvin, saunoa puukiukaan lempeissä löylyissä ja istua pitkälle iltaan puhumalla ummet ja lammet. Meille juhlaa on se, että saamme olla yhdessä.

lupiininkukat

Sillä tiedämme, että olemme onnekkaita, että tällaisenkin joukon lähimpiämme saamme taas koolle.

Tänä juhannuksena näyttäisivät säätkin meitä suosivan ja istumme varmasti ulkona Sauvon ruusujen katveessa, sillä siellä kukkivat vielä juhannusruusut ja muutama muukin ruusulajike. Täällä Kaarinassa ovat juhannusruusut jo ehtineet lakastua, mutta Sauvossa ne näyttivät vielä eilen kukkivan useammassa pensaassa.

valkoinen kukkapensas

Illan edetessä osa joukosta siirtynee sisätiloihin ja nukkumaan ja osa jatkaa tarinointia pitemmälle iltaan. Suomen suven valoisat kesäyöt saavat ainakin minut pitkittämään sitä unten maille menoa -  jos vanhat merkit paikkansa pitävät, istun vielä yksinäni puutarhassa anopin vanha tikkitakki päällä ja mietin maailman menoa. Ja olen kiitollinen näistä ihmisistä lähelläni ja hetkistä, jotka saan heidän kanssaan jakaa.

lemmikinkukkia

Juhannuspäivän iltana poika ja miniäehdokas sekä tytär ja Micu-kisuli palailevat Turkuun, mutta äitini ja veljeni lähtevät kohti Hollolaa sunnuntaina. Seuraavan kerran heidät näemme heinäkuun puolen välin tienoilla Pohjois-Karjalan mökillä, jos Luoja suo.

vaaleanpunainen ruusu

Me palailemme tänne Kaarinaan isännän kanssa sunnuntai-iltana, sillä maanantaina on edessä taas työpäivä. Pari viikkoa vielä töitä ja sitten alkaa loma, jota  tänä vuonna vietän viisi viikkoa. Lomalle on jo tehty hieman suunnitelmia ja olisi tehty enemmänkin, jos olisin antanut isännän menojalan vipattaa siihen malliin kuin hän oli suunnitellut mutta tänä vuonna haluan osan lomasta viettää ilman aikatauluja ja tarkkoja suunnitelmia. Lukea rauhassa muutaman kirjan, istua ja olla möllöttää, mennä jos siltä tuntuu. Ja levätä.

Ja pahus - isäntä tietenkin aikoo sen joka kesäisen remontinkin pistää pystyyn. Viime kesänähän remontissa olivat sauna, kylpyhuone ja molemmat vessat. Ne onneksi hoituivat ammattilaisten voimin mutta tänä vuonna isäntä aikoo taas olla remonttireiska. Keittiön lattiat vaihtuvat ja ehkä olohuoneen ja eteisen parketitkin saavat uuden pinnan. Jotta se siitä levosta ja rauhasta. Taidan muuttaa remontin ajaksi Sauvoon;)

Miten sinä vietät juhannusta? Ja miten aiot lomailla tänä kesänä?

Juhannuksen ja Suomen suven tunnelmiin annan teille evääksi vielä iki-ihanan Nocturnen Aarne Pelkosen laulamana. Kuunnelkaa ja nauttikaa - tämä vanha lady ei voi tätä ilman silmäkulman kostumista kuunnella;)

Aarne Pelkonen - Nocturne:


Suloista juhannusta kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös

SHARE:

28 kommenttia

 1. Teidän juhannuksenne kuullostaa oikein ihanalta. Läheisten kanssa vietetty aika on kultaakin kalliinpaa. Riehakkaat juhannukset ovat täälläkin taakse jäänyttä elämää. Meille saapuutänään kaksi pientä vierasta juhannuksen viettoon. Meillä juhannus menee siis heidän ehdoillaan. Grillataan, saunotaan ja nautitaan yhteisestä ajasta. Hyvää juhannusta sinulle, Lady of the mess ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina - ja pienet vieraat ovat varmasti tervetulleita ja tekevät juhlasta juhlan <3

   Poista
 2. Kauniisti ja syvällisesti kirjoitettu. Siinä kiteytyy ne tärkeimmät asiat mitkä valitettavasti moni unohtaa arjen kiireessä. Läheiset ja yhdessäolo. Oikein hyvää juhannusta sinulle ja koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - kun tarpeeksi vanhaksi elää, osaa jo arvostaa niitä tärkeimpiä asioita;)

   Poista
 3. Minäkin olen remonttireiskan kanssa aviossa: aina on jotain rempattavaa (tänä kesänä mökillä). On se rasittavaa, mutta olen myös kiitollinen, että on käsistään kätevä mies.
  Juhannus kuluu rauhallisissa merkeissä. Käväistään mökillä, juhlitaan tädin ja hänen puolisonsa 60-v. hääpäivää, rauhoitutaan. Pojat siippoineen viettävät juhannusta omissa ympyröissään. Ihanaa, että teillä kokonnutaan ison perheen kesken. Onnittelut siitä!
  Hyvää, onnellista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo remonttireiskuus on enemmänkin kuvitelmissa ja aikeissa kuin kätevissä käsissä - remonttia tehdään pitkään ja hartaasti, sillä välillä korjataan
   virheitä;) Mutta en valita - mies nauttii kun saa puuhata!
   Ja kiitos - toivotaan, että meillä kaikilla olisi juhannuksena onni myötä <3

   Poista
 4. Juhannusplääni täällä varsin samanlainen: yhdessäolo, hyvä ruoka ja saunominen. Siinä se ja se on juurikin ihanaa.

  Ihanaa ja kaunista juhannusta <3

  VastaaPoista
 5. Entisessä elämässäni oli aina sukujuhannus isolla joukolla, 18 vuotta saman kaavan mukaan. Eron myötä se, kuten kaikki muutkin perinteet menivät uusiksi. Tänä vuonna olemme miehen kanssa kahdestaan ja menemme illallisristeilylle. Jotain ihan uutta ja erilaista siis. Ihanaa juhannusta teille❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja vallan ihanalta kuulostaa illallisristeilykin ❤️

   Poista
 6. Kauniit kukkakuvat:) Oikein hvyää juhannuksen aikaa sinulle:)

  VastaaPoista
 7. Kahden kotona vietämme juhannuksen, kuten jo monena vuotena. Lapset perheineen omilla mökeillään. Mutta hyvähän täällä on katsella kesän kauneutta ja kuunnella tuulen huminaa.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä lapset ehtivät mukaan mutta kyllähän se aikanaan muuttuu. Niin kuin kuuluukin.

   Poista
 8. Täällä ollaan jo juhannusjuhlista kotiuduttu. Vietimme siskoni perheen kanssa aikaa ja siskonpoika tuli vielä meille yökylään. Vielä olisi viikko töitä ja sitten melkein 5 viikkoa lomaa. Tulee kyllä taas tarpeeseen!
  Ihanaa juhannusta koko teidän poppoolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa teidänkin juhannuksenne 😊 Ja kyllä - loma tulee tarpeeseen täälläkin 😊

   Poista
 9. Ihanalta kuulostaa juhannuksenne! Täällä lempeää leppostelua ja kiitosmieltä rakkaista rinnalla.

  Kaikkea hyvää ja hellää näihin keskikesän hetkiinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus oli hyvä ja samalla kiitosmielellä täälläkin tätä juhannusta muistellaan.
   Kiitos - suloista suven jatkoa sinulle, ystäväni tulisielu <3

   Poista
 10. Tosi ihanalta kuulostaa juhannuksen viettonne perheen kesken!
  Täällä olemme kahdestaan kipparini kanssa nauttineet kotikaupungin hiljaiselosta sekä olostamme vilvoittavan meren ja merituulten äärellä.
  Oikein hyvää juhannuksen ja sydänsuven jatkoa sinne teille kaikille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin ihana oli tämä juhannus - ja nimenomaan rakkaiden ihmisten kanssa viettettynä.
   Ja ihanalta kuulostaa teidänkin juhannuksen viettonne - hiljaiselo on joskus tarpeen meille kaikille.
   Kiitos - hyvää ja kaunista kesän jatkoa teille sinne merituulten äärelle <3

   Poista
 11. Aarghh miten teidän Remppareiska kuulostaa ihan meidän Remppareiskalta. 🤣Näännyttää jo kaikki lomasuunnitelmat, mitkä kaikki paikat remontoidaan tällä kertaa. 😅Toivottavasti teillä oli rentouttava ja ihana juhannus.

  Halit🤗❤️🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - juhannus oli oikein onnistunut ja ihana! Ja nyt en edes halua ajatella noita remppahommia - meillä kun nekin tuppaavat pitkittymään ja kaikki tehdään useampaan kertaan, kun välillä tulee sutta;)
   Ihanaa kesän jatkoa teille ja toivottavasti teillä oli onnistunut juhannus ja rippijuhlat - lapsen ripille pääsy on aina hieman haikeakin hetki meille vanhemmille <3

   Poista
 12. Juuri ihana juhannustunnelma <3 Ja niin kätevää, kun teillä on koti ja farmi noin lähekkäin.
  Meillä on niin kaukana tämä mökki kotoa, ettei sukulaisten/kavereiden pikaiset pistäytymiset onnistu. Pitää aina suunnitella pidemmät vierailut etukäteen ja yöpymisiä tulee sitten enemmän.
  Meilläkin on remonttireiska kotona, joka osaa tehdä vaikka mitä. Nyt on ollut vesijohtohommia mökillä ja nekin loppusuoralla, ja vilautin jo pari kuvaa pergolasta talon päätyyn noinniinkuin inspiraatiomielessä ja varsin positiivisen vastaanoton asia saikin. Saa nähdä syntyykö tälle kesälle.
  Loman ja rempan yhdistelmä on siinä mielessä ymmärrettävää, että silloin on aikaa tehdä ja tuunata. Toivottavasti saatte myös nauttia ja vain olla!
  Aurinkoista kesäviikkoa Arja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - on kätevää, kun koti ja farmi ovat lähekkäin, mutta toista onkin sitten Pohjois-Karjalan mökin kanssa;) Sinne ajaa täältä tunnin jos toisenkin.
   Meidän remonttireiska on vähän sellainen, että se taito on siellä päässä vaan ei aina käsissä ja sutta tuppaa tulemaan ja yleensä tehdään ainakin kahteen kertaan. Mutta mies on tyytyväinen kun saa puuhata joten puuhailkoon;)
   Kiitos - aurinkoisia kesäpäiviä myös sinulle, Maarit <3

   Poista
 13. Kuulostipa ihanalta tavalta viettää Juhannus, toivottavasti tämä onnistui toivotulla tavalla.

  Meillä vietetiin aikaa tiiviisti perheen pienimmän ehdoilla grillaten, uimarannalla, puistossa ja Heurekassa. Kaikkea jännää silmällä pitäen sitä, että olen itse koko viikon kiinni aivan muualla kuin kotona niin ehti tankkaamaan yhteistä aikaa ennen taas yhteistä viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistui juhannuksen vietto juuri niin hyvin kuin vain voi onnistua! Paitsi että herkuteltua tuli hieman liikaa;)
   Teidän juhannusmenot ovat juuri sellaisia, joita pienten lasten kanssa on hauska tehdä ja se yhdessä vietetty aika on aina parasta mitä olla voi <3

   Poista
 14. Teidän juhannus on ollut juuri niin ihana kuin keskikesän juhlan pitääkin. Yhdessäoloa. Jossain välissä olet ehtinyt ottamaan myös näin kauniita kuvia, jotka kuvastavat hienostu juhannustunnelmaa. Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - juhannus oli juurikin ihana ja nimenomaan niiden läheisteni vuoksi, joiden kanssa sen sain jakaa <3
   Oikein hyvää ja onnellista loppuviikkoa sinulle <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig