lauantai 19. lokakuuta 2019

Kuulumisia ja syksyn värejä

Tovi jos toinenkin on jo ehtinyt vierähtää edellisestä postauksestani ja päätin vihdoin piipahtaa taas tänne blogin puolelle ja kertoa hieman kuulumisiani. Älkää pelästykö - en aio tänne monen kuukauden tekemisiäni luetella vaan ajattelin kertoa kuulumiset jo ajat sitten Keyword: Love -blogin Jonnalta poimimani haasteen muodossa.

syksyn värejä Utössä

Tässä haasteessa on tarkoitus jakaa niitä oikeita aitoja kuulumisia. En tosin tiedä, kiinnostavatko ne ketään teistä, mutta kirjoitanpa kuitenkin. Että edes itse muistaisin.


Mitä oikeasti kuuluu?


Elämä menee menojaan ja minä yritän pysytellä perässä. Mitä enemmän ikää tulee, sitä nopeammin tuntuu aika rientävän ja monesti haluaisin vain "pitää hetkestä kiinni ja olla vaan". Sillä juuri nyt on elämässä vaihe, jolloin kaikki tärkeimmät asiat ovat mallillaan ja saan olla tyytyväinen ja kiitollinen siitä, mitä on ja keiden kanssa saan tätä elämän matkaa taivaltaa.

syksyinen kävelytie Turussa

Juuri tämä hetkessä eläminen on yksi syy siihen, miksen ole täällä blogistaniassa juurikaan viimeisten kuukausien aikana aikaani viettänyt. Olen nauttinut niistä hetkistä, jotka saan viettää läheisteni kanssa tai välillä ihan itseksenikin. Olen lukenut, saanut voimaa luonnosta, tavannut läheisiäni - nauranut paljon, tirauttanut muutaman kyyneleenkin - tosin viime aikoina ne ovat olleet enimmäkseen onnen kyyneleitä. Olen keskittynyt tähän elämiseen ja SoMe on Instagramia lukuunottamatta saanut elää omaa elämäänsä.

Mitä tapahtuu työrintamalla?


Työrintamalla on ollut kiirettä ja muutoksiakin. Suomen Vanhimmassa Virastossa eletään tätä päivää ja työkavereita on vaihtunut - myös toimenkuvia ja painopisteitä toiminnassa on uudistettu. Viihdyn edelleenkin työssäni ja koen, että työlläni on merkitystä. Ja iloitsen siitä, että saan tehdä töitä maailman parhaiden työkavereiden parissa Suomen Vanhimman Viraston vanhimpana naisena.

syksyn värejä Turun tuomiokirkon edustalla


Parisuhde/perhe/ystävät?


Saman isännän kanssa elelemme edelleen samaan malliin kuin ennenkin - kompromisseja tehden  ja konsensukseen pyrkien;) Kaikki hyvin siis sillä rintamalla. Lapset elävät omaa elämäänsä ja saan olla onnellinen siitä, että he elävät sitä lähellä. Kummallakin on töitä ja pojan häitä suunnitellaan ensi kesäksi. Tyttären Micu-kissa käy meillä välillä hoidossa ja on itse asiassa täällä tämänkin viikonlopun.

Äitini ja veljeni viettivät kanssamme viikonlopun Sauvon farmilla pari viikkoa sitten ja anoppilassa juhlittiin juuri 60-vuotishääpäivää.  Olen kiitollinen, että tämä vanhempi sukupolvi vielä keskellämme on.

Ystäviä ehdin nähdä kesällä hieman enemmän - nyt syksyllä harvemmin. Onneksi ovat puhelimet ja muut viestimet!

syksyinen Aurajokiranta

Ja onneksi on Turku, jossa voi vielä työpäivänkin jälkeen istahtaa jonnekin Aurajoen rannalle kahveille kuulumiset vaihtamaan.

Matkat?


Tällä hetkellä minulla ei ole suurempia matkasuunnitelmia ja odottelen marraskuun puoliväliä, jolloin pidän muutaman päivän syyslomaa ja menen Hollolaan äitini luokse. Kesällä kävimme Pohjois-Karjalan mökillämme ja vietimme isännän kanssa viikon kauniissa Krakovassa.

auringonlasku Utössä


Työkavereiden kanssa vietimme pari päivää retriitissä Utön majakkasaarella. Onneksi syksy on ollut niin upea, että en oikeastaan ole minnekään kauemmas edes kaivannut.

Harrastukset ja hyvinvointi?


Mitkä harrastukset? En harrasta säännöllisesti mitään - inhoan aikatauluja ja olen lopettanut kaikki sellaiset harrastukset, jotka vaativat jonnekin lähtöä tiettyyn aikaan. Luen, teen hieman pitkän tauon jälkeen käsitöitäkin ja ulkoilen. Vähän jumppaankin kotona. Jos muistan.

Hyvinvointia yritän edistää syömällä terveellisesti, liikkumalla luonnossa ja lepäämällä. Kun vaivanani on fibromyalgia, se välillä koettelee hieman mutta periksi sille en anna. Paras lääke siihen on liike - vaan ei mikään rääkki vaan esimerkiksi kävely. Lihaskuntoa yritän pitää yllä kotitreeneillä, painoja nostelemalla ja kuminauhajumpalla. Saavat luvan riittää.

Inspiroi eniten/vähiten?


Minua inspiroi aina kauneus - oli se sitten luonnossa, kuvissa tai sanoissa. Inspiroidun myös ihmisten sisäisestä kauneudesta ja hyvyydestä. Ja tänäkin syksynä luonnon upeat värit ovat antaneet voimaa ja iloa arkeen.

ruskan punaiset lehdet


Jos kauneus inspiroi eniten, niin vähiten varmaan rumuus. Se rumuus, millä ihmiset kohtelevat välillä toisiaan ja luontoa. Ne rumat sanat, joita täällä somessakin viljellään ihan liiaksi.

Tällä hetkellä syön/katson/luen?


Yritän syödä terveellisesti.  Vältän punaista lihaa (vaikka täysin en siitä olekaan luopunut), vaaleita viljoja ja lisäaineita. Suosin kalaa, ruisleipää, juureksia ja marjoja. Ja olen hurahtanut viime aikoin sushiin - työpaikkani lähelle avattiin kesällä uusi sushiravintola, jonka sushit sulavat suussa.

Telkkarista katson paria tositeevee -sarjaa eli Selviytyjiä ja Vain Elämää`tä. Ja välillä joitakin ajankohtaisohjelmia. Leffat ja sarjat katson nykyisin useimmiten Areenasta tai Netflixistä, sillä silloin voin valita katseluajan itselleni sopivaksi.

Luen kaikkea elämänkerroista dekkareihin - jonkin verran luen myös mietiskely- ja hartauskirjoja sekä runoja. Tällä hetkellä kesken on Viveca Stenin Totuuden nimessä.

Mitä odotan?


Arja Pihl - www.ladyofthemess.fi

Odotan, että elämä jatkuisi samaan malliin vielä hetken. Nyt on hyvä juuri näin.

Mitä sinulle kuuluu?


Hyvää viikonloppua kaikille!


Lady of The Messiä voit seurata myös

SHARE:

34 kommenttia

 1. Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa. Mukavasti tuntuu elämäsi menevän.
  Minulle kuuluu myös ihan hyvää. Huomenna lähdetään muutaman päivän matkalle. Käsimatkatavaroilla aiotaan selvitä ja siinä onkin pohdittavaa mitä voi mukaan ottaa.
  Oikein hyvää syksyn jatkoa sinulle Lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa matkaa teille - ja käsimatkatavaroilla pärjää vallan loistavasti; itse olen reissannut yhden matkalaukun taktiikalla jopa Bahamaa myöten;)

   Poista
 2. Hyviä kuulumisia. Itsekin somea vähentäneenä huomaan, että elämä on tässä ja nyt ja ihan toisaalla kuin virtuaalihaleissa ja sydämissä. Mekin isännän kanssa elämme kompromisseihin ja konsensukseen pyrkien, kuten hienosti ilmaisit. Kaikkea hyvää sinne Turkuun ja auringonsäteitä täältä Espanjasta, jossa olemme vielä huomiseen. ☀️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin - vaikka virtuaalikohtaamisetkin ovat usein ihan oikeita kohtaamisia, eivät ne sitä kasvokkain näkemistä ja toisen koskettamista voita!
   Olenkin ihaillut kuviasi sieltä lämpimästä ja toivottelen turvallista kotiinpaluuta <3

   Poista
 3. Kiitos hyvää ja luin vastaukseksi ajatuksella <3 Ihania kuvia ja niissä oikein silmä lepäsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiju - ja kivaa päivää sinulle I love me -messuille <3

   Poista
 4. Arja, olipa kiva lukea sinun kuulumisista. Niissä oli positiivinen vire - ja se on hienoa.

  Hyvää syksyä!
  Naiselo45+ / Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa - ja hyvää syksyn jatkoa myös sinulle <3

   Poista
 5. Työrintamalla on isoja mullistuksia, mutta ainakin ensimmäiset hetkwt muutoksia tehden ovatkin menneet yllättävän mukavasti. Luonto on antanut voimaa, vaikka kaupunkilainen sydämeltäni olenkin. Luontoa löytyy onneksi ihan täältä läheltäkin.

  Mukavaa syksyn jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - työrintaman muutokset ovat joskus myös mahdollisuus uuteen ja parempaan! Toivottavasti myös sinulla!
   Luontoa voi onneksi ihailla meillä Suomessa myös ihan kaupunkien sydämissäkin: puistoja löytyy joka kaupungista ja puita ja istutuksia on joka puolella!
   Hyvää syksyn jatkoa myös sinulle, Tuuli <3

   Poista
 6. Ihana Lady, niin mukava ja rauhoittava ote. Kello käy kiitolaukkaa ja nopeammin koko ajan. Täälläkin toive, että kunhan ehtisi vain nähdä, että kaikkien lasten elämä asettuu uomiinsa, tiedostaen toki silti, että elämä on kaikilla vuoristorataa. Mahtavaa, että teidän lapset ovat lähellä ja kissaterapiaa saat myös.

  Oikein Sydämellistä lokakuun jatkoa Lady ihana💛🤗💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - vuoristorataahan se elämä tuppaa olemaan ja siksi olenkin nyt niin kiitollinen tästä edes hetken kestävästä suvantovaiheesta. Ja tottakai kisuterapiasta - ihan parasta!
   Kiitos - ja upeaa syksyn jatkoa myös sinulle, Tiia ihaNainen <3

   Poista
 7. Juurikin tuo, elämän pitäisikin olla niistä pienist hetkistä nauttimista. Teen sitä paljon, mutta välillä tuntuu, että pienessä kiireessä se tahtoo unohtua, vaikka olen ottanut asiakseni joka päivä koittaa nauttia jostain pienestä jutusta.

  Tällä viikolla sain taas muistutuksen tuosta, kun eräs kymmenisen vuotta minua vanhempi (nuori vielä) tuttuni siirtyi yllättäen pilven reunalla katselemaan. Hän jaksoi olla iloinen ja positiivinen loppuun asti ja nauttia juuri niistä pienistä hetkistä. Elämän rajallisuus tuo juuri tuon aiheen aina pintaan.

  Ihanaa syksyn jatkoa Lady. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin tuon elämän rajallisuuden tajuaa. Niitä elettyjä vuosia kun on mittarissa huomattavasti enemmän kuin tulevia.
   Kiitos, Jonna - ja ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle <3

   Poista
 8. Olipa kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Olen onnellinen puolestasi, että elämässäsi kaikki on nyt juuri niin hyvin. Kaunista alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi - ja onneksi elämässä on välillä näitä suvantovaiheita:)
   Ihanaa syksyn jatkoa sinulle, Outi <3

   Poista
 9. Minuakin inspiroi aina kauneus♥ Arja, sinä viisas lady, tiedät, että kauneus on luonnossa, taiteessa ja joskus myös ihmisen sydämessä. Meilläkin on punainen liha puolitettu. Ulkona nautin useimmiten poroa, kotona laitan gulassia isänpäivänä, mutta en syö itse enää sikaa niiden järkyttävien elinolojen takia. Yhtään palaa en minikinkusta jouluna saanut alas, mutta vävykokelaalle ja Lumimiehelle oli myös kinkkua, muuten pöytä olikin kalainen.

  Elämän rajallisuus...Voin paremmin juuri näinä aikoina, kun keskityn hetkeen ja unohdan ajan kiihkeän virran.

  Lumoavaa syksyn jatkoa sinulle♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - näissä ruokajutuissa on otettava huomioon myös muut ja heidän toiveensa! Näissäkin kompromissi ja konsensus pätevät!
   Elämän rajallisuutta joutuu väkisinkin näillä ikävuosilla miettimään - läheltä lähtee ihmisiä ihan liian vikkelään - parasta siis keskittyä elämään tämä elämä täysillä ja pitämään huolta läheisistään.
   Upeaa syksyn jatkoa sinulle, Leena - ja toivottavasti taivaamme on pilvetön jotta näemme tähvitaivaan <3

   Poista
 10. Onpa kiva kuulla kuulumisiasi pitkästä aikaa, ja aivan ihania kuvia olet laittanut tänne postaukseen. Pojan häitä on varmaankin kiva suunnitella, ja odotella.
  Oikein hyvää lokakuun loppuosaa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja nuoripari haluaa itse suunnitella häänsä mutta niiden odottaminenkin on hauskaa ja se, että voi jossain asiassa auttaakin.
   Oikein hyvää syksyn jatkoa sinulle, Jael <3

   Poista
 11. Kerrassaan ihania kuulumisia joita suurella ilolla lueskelin ❤
  Yllätyin ehkä hieman (tai aika paljonkin) kun kuulumisesi tuntuivat menevän niin yksiin omieni kanssa :)
  Kauneus inspiroi myös minua suuresti, joten kiitos kauniista kuvistasi ja sanoistasi, sekä tässä että kaikissa muissakin postauksissasi.
  Seesteisestä syksystä nautitaan parhaillaan täällä itäisellä suomenlahdella ja sitä samaa toivon tulevalta talveltakin. Juuri tässä ja nyt on oikein hyvä.
  Lempeää ja leppoisaa lokakuun loppupuolta sinne sinullekin ihanainen Lady ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku - suurella ilolla lueskelin kommenttisi ja sinun meri- ja luontokuvasi ovat kyllä sellaisia inspiraation lähteitä että niitä voisi katsella vaikka kuinka pitkään!
   Kiva kuulla, että teilläkin on seesteinen syksy meneillään - nautitaan näistä päivistä täysillä, sillä elämä osaa yllättää. Onneksi usein myös hyvällä <3
   Lempeää syksyn jatkoa myös sinulle <3

   Poista
 12. Upeita kuvia ja mukavia kuulumisia sinulla, Arja. Turku on minun lempikaupunkini, se on niin niin ihanan rauhallinen ja kaunis ja historiarikas.
  Samansuuntaisia ajatuksia on minullakin kuin sinä kirjoitat elämästäsi, ne lohduttavat, kun ikää tulee ja aika menee niin nopeasti - samat mietteet arjessa pyörii.
  Kaunista ja leppoisaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja Turku on minunkin lempikaupunkini vaikka en itse ole siellä enää asunutkaan liki 30 vuoteen - asun Kaarinassa, 9 km Turusta. Mutta onneksi saan tehdä töitä ihan Turun sydämessä, lähellä Tuomiokirkkoa ja Turkuun aion muuttaa heti, kun saan isännän pään käännettyä;)
   Lempeää syksyn jatkoa sinulle, Eeva <3

   Poista
 13. Ihana postaus ja ihana kuulla sinusta <3
  Minulle kuuluu hyvää, arkea mutta juuri nyt arki on onnekseni oikeasti hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ja olen kyllä seuraillut sinua ja teidän perheenne touhuja sekä instan että FB:n kautta. Teidän pikku neiti on valloittava ja elät nyt aikaa, jota tulet vanhempana vielä ikävöimään - se pikkulapsiaika menee niin nopeasti!
   Ihanaa syksyn jatkoa sinulle ja koko perheelle <3

   Poista
 14. Kirjoitin pitkän kommentin, mutta koneeni ei enää keskustele Safarin kanssa näköjään ja se hävisi eetteriin. Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa ja tämä olikin mukava tapa kertoa vähän syvemmin asioista. Muutamia samaistumiskohtia löysin heti, nimittäin meillä on samat telkkariohjelmasuosikit. Lisään vielä siihen Ensitreffit alttarilla :) Kun nämä loppuvat taas kohta, tulee selvä tyhjiö ohjelmien suhteen. Mitähän sitten?
  En myöskään mielelläni sido itseäni harrastusaikatauluihin, paitsi seniorikuntosalilla yritän käydä, mutta siinä onkin liikkumavaraa 3 tunnin verran. Ulkona lenkkeily on parasta kun siinä tulee raitis ilmakin samalla.
  Nyt juuri en pystyisi kirjoittamaan juuri mitään tähän haasteeseen, on niin raskas syksy takana ja tapahtumia, mihin en ole voinut itse vaikuttaa - ne vaikuttavat mielialaan raskaasti. Blogi on ollut hitaalla vaihteella, mutta sinne kirjoittaminen vie toisaalta ajatukset mukaviin asioihin ja tekemiseen.
  Mukavaa maanantai-iltaa sinulle Arja ja kiitos kun kirjoitit tämän rauhoittavan jutun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit ja todellakin, mitä katsotaan telkkarista, kun nämä meidän suosikit päättyvät;)
   Ikävä kuulla sinun syksystäsi ja toivon, että asiat selviävät ja elämä kevenee. Niinhän se on, että monesti ne raskaimmat asiat ovat niitä, joihin emme voi itse vaikuttaa ja koskevat heitä, jotka ovat lähimpiämme. Ja niistä ei tietenkään täällä somessa kirjoitella - tämä on vain pintaraapaisuja meidän kunkin elämään. Hyvä, jos jaksat löytää niitä väyliä, jotka antavat voimaa ja sellaista tekemistä, joka vie ajatukset edes hetkeksi pois raskaammista asioista <3
   Lempeämpää syksyä ja monta ajatusta sydämestä sinulle, Maarit <3

   Poista
 15. Olin toista kertaa täällä blogissasi. Opiskelin aikoinaan Turussa yliopistolla kuusi vuotta ja tein töitä nelisen vuotta, ja on ihana katsella tuota kuvaasi Aurajoesta. Kaunis kuva ja kaunis joki - ja niin paljon muistoja!Kirjoituksesi oli rauhoittava. Niinhän se elämä kai menee, että kun ikää tulee, aika nopeutuu.Some voi elää aina omaa elämäänsä. Oli kiva lukea, että elämässäsi on hyvä vaihe. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja, kun poikkesit! Turku on ihana kaupunki ja minulla on onni saada tehdä töitä ihan sen sydämessä Tuomiokirkon lähellä. Opiskelemaan minäkin Turkuun aikoinaan tulin ja näille seuduille jäin. Asun Kaarinassa, 9 km Turusta, mutta Turkuun muutan takaisin heti kun saan isännän pään käännettyä;)
   Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 16. Oih, miten ihania syyskuvia! Tuo Aurajoki kuva saa melkein herkistymään - niin kaunista. Katsoin jo sinun Instasta ihania Utön majakkasaaren kuvia. Olen monena kesänä suunnitellut sinne menemistä mutta toistaiseksi on reissu jäänyt vain haaveen tasolle. Krakova oli suunnitelmissa myös nyt syksyllä mutta sen verran kiireistä itselläni, että jää kevääseen. Ihana postaus ja kiva oli kuulla taas sinusta <3
  Hyvää viikon jatkoa Ladylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - Turku on vaan upea mihin vuodenaikaan tahansa, mutta syksy on niin kaunis, että melkein sydämeen sattuu <3
   Ja ehdottomasti kannattaa Utössä käydä - olin itse siellä ensimmäistä kertaa, mutta aikeissa on kyllä mennä toistekin; saari valloitti minut täysin.
   Hyvää syksyn jatkoa myös sinulle, Marjo <3

   Poista
 17. Olipa kiva kuulla kuulumisiasi. Ja vaikka tuossa pikaisesti treffattiin, niin paljon jäi kertomatta.
  Tämä oli ihana ja rauhoittava postaus. Täällä on pientä vipinää päällä, ensin oli veneen nostajaiset ja nyt on saatettu mökki talvikuntoon. Niitä syksyn pakollisia toimia. Ja Tallinnassakin tuli taas käytyä, olen ihastunut siihen kaupunkiin.
  Televisiosta seuraan Tanssii tähtien kanssa, jos en ehdi silloin television ääreen, niin nauhalle menee.
  Ja vielä on sanottava, että oli kiva katsoa Utön kuvia instastasi, ehkä sinne taas ensi kesänä.
  Kaunista syksyä ihana Arja ja toivottavasti treffataankin taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin huomannut, että sinulla on "pientä vipinää" päällä siihen malliin ettei perässä meinaa pysyä;) Ja todellakin treffaillaan jossain välissä.
   Upeaa syksyn jatkoa sinulle, Tuula <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig