keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Tallinna - melkein kuin ulkomailla olisi

Olimme Isännän kanssa parin päivän Tallinnan matkalla ja niin kuin edellisessä postauksessani Mökötystä ja tuomisia reissulta uhkasin, tätä reissua emme tehneet omalla autolla, vaan tilasimme matkan Ikaalisten Matkatoimistosta, jonka bussi kuljetti meidät turvallisesti Helsinkiin ja Tallinnasta palattaessa takaisin. Lähtö Kaarinasta ja paluu myös tänne. Kätevää. 

Helsingistä seilasimme maanantaina Tallinkin Superstarilla kahdessa tunnissa Tallinnaan ja olimme siellä jo puoliltapäivin. Tallinnan satama on aivan keskustan vieressä ja jalat ovat vallan hyvä vaihtoehto liikkumiselle sieltä keskustaan.

Lyhyelle matkalle ei paljon matkatavaroita tarvita, joten kävelimme nekin vähät heittämässä hotelliimme Nordic Hotel Forumiin, joka sijaitsee aivan keskustassa Viru-keskuksen vieressä. Hotelli on melko uusi, siisti ja viihtyisä. Ja sen aamiainen on mahtava. Enpä muista pitkään aikaan yhtä runsasta ja herkullista aamiaista ulkomailla nauttineeni.


Muutama vuosi olikin vierähtänyt edellisestä matkastamme ja totesimme, että Tallinnaa on restauroitu taidolla ja vanhaa kunnioittaen - esimerkiksi upea Rotermannin kortteli laajenee koko ajan - nytkin siellä on jo kauppoja, ravintoloita ja hyvinvointiin liittyviä liikkeitä.

Ja tutut historialliset maamerkitkin olivat vielä paikoillaan.








Tallinna on historiaa, vanhoja rakennuksia, mukulakivikatuja. Kirkkoja.



Tallinna on: kukkia joka puolella, koristeellisuutta, terasseja. 
Käsitöitä, taidetta, uutta muotoilua. Toreja.

Kujia ja kapeita katuja. 




Ja herkkuja. Voi syödä hyvin sekä halvalla että kalliilla. Houkutuksia löytyy vaikka kuinka paljon.
Eipä ihme, jos sortumuksiakin sattuu;)


Meidän matkamme oli pikavisiitti, joten olimme päättäneet, että ei tehdä suunnitelmia, mennään minne nokka näyttää ja jalat kestävät. Ja yllättävän hyvin kestivät minunkin jalkani, vaikka etukäteen pelkäsinkin, että taitavat olla kävelyt kävelty. Mutta mitä vielä - Isäntä puuskutti paljon enemmän. 

Paseerailimme pitkin poikin kaupunkia - etupäässä  Vanhaa Kaupunkia, istuimme välille kahville tai oluelle. Kiertelimme putiikkeja ja ihastelimme taidokkaita käsitöitä. Ja erityisesti ilahdutti se, että Tallinnassa on vielä paljon kivijalkaliikkeitä jäljellä - kiertely niissä vei mennen tullen voiton kauppakeskuksissa juoksemisesta . 

Erään ikkunan eteen jäin pitkäksi aikaa huokailemaan. Kristina Viirpalun luomuksia olin toki ennenkin nähnyt, mutta katsokaa nyt tuota taideteosta! Jotta sitä Linnanjuhlakutsua odotellaan. Ja lottovoittoa;)


Niin paljon tuli käveltyä, että kun hyvissä ajoin illallisen jälkeen etsiydyimme hotellille, simahdimme kyllä hetkessä. Ja nukuimme hyvin. Luksusta.

Tiistaina laiva lähti Helsinkiä kohden klo 16.30, joten silloinkin jäi vielä kivasti aikaa jatkaa edellisen päivän kiertelyjä. Ostoksiakin teimme, mutta hillitysti. - tämän matkan tarkoitus oli viettää yhteistä aikaa, irrottautua arjesta ja no, kuherrellakin hieman;)

Tallinna on ihana, kaunis kesäkaupunki, mutta näin lyhyellä matkalla jäi nälkä - olisi kiva käydä vaikka Tallinnan joulumarkkoilla. Kyllä Tallinnassa tuntee jo olevansa melkein kuin ulkomailla olisi;)

Ja vielä yksi huomio: tallinnalaiset naiset - varsinkin nuoremmat - ovat vaihtaneet korkkarinsa matalakantaisiin sandaaleihin ja balleriinoihin;)

Kotona olimme eilen illalla jo yhdeksän jälkeen. Ja jälleen maittoi uni;)

Pahoittelen, että olen niin laiskasti kommentoitunut teidän blogejanne, mutta olen ollut reissuissa kännykän varassa, ja kommentointi sillä vaan on miltei mahdotonta. 

Seuraavat kaksi päivää menee siivotessa sekä täällä kotona että farmilla Sauvossa - usalaiset vieraamme saapuvat lauantaiaamulla. Ja seuraava viikko tulee menemään yhdessä hujauksessa. Toivottavasti säiden herra on suosiollinen ja näyttää meille parastaan!

Ja vielä tiedoksi teille, jotka ehditte Instagramissani  ihastella parvekkeemme kukkalaatikon linnunpesää ja pikkuisia linnunmunia: harmaasiepon poikaset ovat onnellisesti kuoriutuneet. Kuvia ei tule, sillä emme toivoisi emon alkavan hylkiä poikasiaan;) Ja parvekkeen mansikka-amppelikin vietiin etupihalle, jottei se houkuttelisi rosvolintuja!

Aurinkoisia päiviä, lempeitä kesätuulia kaikille!

SHARE:

53 kommenttia

  1. Kiva postaus ja kauniit kuvat. Ikävä tuli Tallinnaan.

    VastaaPoista
  2. Oijoi, nyt tekis mieli tehdään pieni visiitti Tallinnaan, suosikkikaupunkiini! Totta, Tallinnassa on hyvin kansainvälinen tunnelma, tuntuu kuin olisi jossain kauempanakin Keski-Euroopassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - ainoa, mikä tuota tunnelmaa häiritsee, on se, että siellä kuulee niin paljon suomea;)

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä! Toivon, että mieheni on järjestänyt meille vastaavantyyppisen reissun lauantaille <3

    VastaaPoista
  4. Ihania, kesäisiä kuvia! Tallinna on meille melko uusi tuttavuus (ollaan vähän hitaasti lämpeneviä..), mutta kaikkea mielenkiintoista siellä tuntuu olevan. Tallinnassa tuntisi olevansa ulkomailla ellei suomalaisia ja suomen kieltä kuulisi jatkuvasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja kyllä Tallinna on kiva kaupunki, vaikka meitä suomalaisia siellä paljon liikkuukin;)

      Poista
  5. Tallinna on hieno kaupunki. Mekin käytiin pikavisiitillä siellä, oli hieno päivä.

    VastaaPoista
  6. Virossakin alkaa naisen asema olla ei-niin-miehestä-riippuvainen, se näkyy kenkien koroissa(kin) :D
    Tallinna on kiva kesäkaupunki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa voikin olla yksi syy noihin korkojen madaltumisiin;)
      Ja on se kiva kesäkaupunki!

      Poista
  7. Vanha Tallina on aivan ihana....:) Tein saman huomion viime matkalla ...korkkarit ovat vaihtuneet mukavimpiin kenkiin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha Tallinna on kaunis - ja täytyypä siellä enemmän käyviltä ystäviltä kysellä, onko tuo korkojen madaltuminen totta jo muuallakin Virossa;)

      Poista
  8. Oi, Tallinna on kiva kaupunki. Kivat tunnelmat toit sieltä. Ihan ikävä tuli sinne. Heleitä kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  9. Tallinna on niin kaunis kaupunki. Näitä katsellessa sinne alkoi kovasti jälleen kaipaamaan. Pitänee harkita reissua jonnekin syys-lokakuun vaihteeseen. Viikonlopun piipahdus on kuitenkin aina niin kiva. Äläkä kommentoinnista huoli, lomalla kuuluu lomailla, myös kommentoinnista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on kaunis - ja ihan liian harvoin siellä tulee käytyä, vaikka matka on näinkin lyhyt.
      Ja kiitos - yritän olla huolimatta ja vain lomailla;)

      Poista
  10. Kiva postaus ja onhan se kun ulkomailla olisi ;))!! Ihana matka teillä ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja justiinsa melkein kuin ulkomailla olisi ollut;)

      Poista
  11. Tallinna ja sen vanha kaupunki on aivan upea matkakohde, siellä on ihana kävellä ja katsella rakennuksia, sekä kaikkia ihania käsitöitä... ja tietty nauttia herkullisia ruokia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - ja usein jo se pelkkä katselu - ja tietenkin maistelu riittävät;)

      Poista
  12. Onpas teillä ollut ihana reissu. Viettäkää mukavaa aikaa usalaisten kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva reissu - ja kyllä, näiden vieraitten kanssa on aina mukavaa:)

      Poista
  13. Sain sinulta hotellivinkin. Suunnittelemme myös Tallinnan matkaa, toinen vaihtoehto on Berliini. Loppukesästä, kun ilmat ovat vähän viileämmät,
    jaksaa paremmin kierrellä.
    Mukavalta kuulosti matkasi. Parasta on se ettei aseta mitään ostopakkohankintoja etukäteen. Me mennään aina ns virran vieminä ja ostetaan jos jotain sopivaa osuu kohdalle.
    Rattoisaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllä uskallan ihan reilusti suositella tuota hotellia - Isäntä oli jo varaamassa ihan toista, meille ennestään tuttua, mutta matkatoimiston virkailija suositteli tätä - käyttää sitä kuulemma itsekin. Ja oltiin kyllä tyytyväisiä, että vaihdettiin.
      Berliini on meilläkin haaveissa...

      Poista
  14. Tallinna on tullut viimeisen 3 vuoden aikana hyvin tutuksi juuria myöden kun tytär opiskeli ja asui siellä ;)

    VastaaPoista
  15. Kiitos Tallinna-kuvista! aiai..on se vaan ihana kaupunki.Pari kesää sitten olimme siellä kolme päivää ja hotelli oli vanhassa kaupungissa.Ne oli ihania helteisiä päiviä ja katseltavaa riitti.Kiva,että hotellivalinta oli onnistunut..ja vieläpä varustettu runsaalla aamiaisella.Se on luksusta kerrassaan.Lämpöisiä kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ihana kaupunki - ja ihan liian harvoin tulee käytyä, vaikka sinne on niin helppo mennä!
      Ja kyllä - ulkomailla runsaat aamiaiset ovat kyllä aina vähän arvuuttelun varassa - ellei sitten ole jo ennestään tuttu ja hyväksi havaittu hotelli. Kun Tallinnaan seuraavan kerran menen, on hotellivalinta taatusti tämä!

      Poista
  16. Aivan mahtavia kuvia, heti tuli matkakuume Tallinaan. Ja ihanaa, että oli aurinkoinen kuva itse rouvasta. <3

    Aurinkoa päivään!

    Tiia

    VastaaPoista
  17. Upeat kuvat. Tallinnaan olen ihastunut ikihyväksi ♥

    VastaaPoista
  18. Kovasti tutun näköistä. Minäkin olisin mielelläni jäänyt yöksi tai pariksi.

    VastaaPoista
  19. Ihania kuvia,tulee ihan ikävä Tallinnaa! Nyt en päässyt tällä Suomen matkalla,vaikka tarkoitus olikin matkustaa sinne.

    VastaaPoista
  20. Olet upeasti onnistunut ikuistamaan Tallinnan tunnelman kuviisi! Tallinna on ihana paikka!
    Ja jees että sielläkin yritetään käyttää muuta kuin korkkareita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja kyllä, matalakantaiset kengät ovat sinnekin rantautuneet;)

      Poista
  21. Jos joskus haluatte mennä Viroon,Latviaan tai Liettuaan ns. järjestetylle "kulttuurimatkalle" (ts. vaikka musiikkitapahtumaan) niin voin sydämestäni suositella virolaista Hansa travels -matkatoimistoa, joka googlaamalla löytyy helposti. Me olimme heidän järjestämällään matkalla tänä kesänä ja olimme tosi tyytyväisiä, vaikka etukäteen vähän jännitti, kun ihan vain internetistä löytämällä päädyimme kokeilemaan heidän matkaansa. Tuntui kuin olisimme olleet kylään tulleita vieraita, joille oli järjestetty ohjelmaa, eikä maksavia asiakkaita, joita rahan edestä ja takia palvellaan. Opastus oli huumorintajuista ja hauskaa ja kaikista pidettiin niin sydämellisesti ja sopivasti huolta. Kun tulimme Tallinnan satamaan, ihmettelimme, kun puolet matkalaisista kapsahti tervehtiessään oppaan kaulaan - he olivat aiemmin Hansan matkalla olleita. Kun lähdettiin pois, tuntui itsestään selvältä halata itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - ehkäpä hyvinkin jokin päivä tarvitsemme tuollaisia palveluita;)

      Poista
  22. Tallinna on ihana! Vuosiin en ole käynyt, mutta joku päivä on pakko näyttää Tallinna miehelleni. Kivat kuvat ja tunnelmat :-)
    Aurinkoista viikon jatkoa! Linnunpesä kukkalaatikossa on niin <3 Kyllä luonto keinot keksii :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on kyllä ihana - ja kannattaa varmasti näyttää se miehellesi!
      Sinne myös aurinkoisia päiviä! Linnunpesä on kyllä suloinen ja nyt vain odottelemme, koska poikaset alkavat opetella lentämistä - Viiru-kissallamme ei ole pääsyä parvekkeelle eikä takapihalle tällä hetkellä;)

      Poista
  23. Tavattoman ihania Tallinna-postauksia piisaa! Ja tuskin maltan odottaa, kun saa itse tupsahtaa paikan päälle. Mukavia hetkiä vieraiden kanssa, nauttikaa! Helteistäkin, I hope;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä piisaa - tuntuu, että joka toinen vähintään siellä käväisee - ja mikäs on käväistä, kun se tuossa melkein vieressä sijaitsee;)
      Kiitos - nautimme - ja nämä vieraat ovat oikeastaan perheenjäseniä; niin kauan he ovat rinnallamme kulkeneet. Ja ovat rakkaita♥

      Poista
  24. Kauniita kuvia ! Mukavaa kesän jatkoa sinulle !

    VastaaPoista
  25. Kiva reissu! Lauantaina olemme menossa auton kanssa myös Tallinnaan. Hotelli piti valita siten että parkkihalli löytyy läheltä ja kävelyä mahdollisimman vähän minulle. Olemme kolme yötä joten meillä on aikaa katsella kaupunkia kunnolla. Shoppailua ei niinkään. No, aion kyllä käydä Karnaluksin lankataivaassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein kivaa reissua myös teille - ja teillä on todellakin aikaa katsella kaupunkia! Itse onnistuin lankataivaat kiertämään kaukaa - niissä kun olisi aikaa saanut kulutettua vaikka kuinka kauan;)

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig