maanantai 4. elokuuta 2014

Elokuu - uusia tuulia

Elokuu - kesän viimeinen kuukausi. 
Pimenevien iltojen, lainehtivien viljapeltojen ja sadonkorjuun aika. Töihinpaluun ja koulujen alkamisen aika.

Elokuussa on jo pientä haikeutta siitä, että onko tämä kesä tässä. 
Vaikka itse olenkin syksyn lapsi, voisin hyvin  tänä elokuun hetkenä  painaa pausea. Tämä kesä on viimeinen, jolloin meillä vielä on asunut toinen nuoristamme kotona. Ja se toinenkin on aika tiuhaan täällä vieraillut.

Ulkona paahtaa aurinko superhellettä ja lempeä kesätuuli leyhyttelee puiden lehtiä.  Pihakoivussa on osa lehdistä jo kellastunut.


Tällä hetkellä tuntuu vallan oivalta ajatukseni jakaa kesäloma kahtia: ensin 3 viikkoa lomaa, sitten viikko töitä ja vielä 2 viikkoa lomaa. Tähän jakoonhan oli ihan perustellut syytkin: alkuloma piti ottaa juuri niiksi viikoiksi kuin sen pidinkin: pystyin käymään Pohjois-Karjalan mökillä samaan aikaan kuin äitini ja veljeni siellä olivat ja ehdin laittaa farmin kuntoon usalaisia vieraitamme varten sekä viettää tiiviin viikon heidän kanssaan. 

Viime viikon alun töihinpaluu ei ahdistanut alkuunkaan, kun tiesin, että viikon päästä jään jälleen lomille.

Ja tähän kakkoslomaan ajoittuu tyttären asunnon remontti. Onneksi tällä kertaa pääsemme vähällä; ainoastaan seinien ja keittiön kaapistojen maalaukset tehdään nyt. Toisin oli viime vuonna, kun pojan asunto rempattiin lattiasta kattoon. Sen hetkisiä tunnelmia kuvailin postauksessa Ja seinälle kasvoi puu.

Vaikka kyllä tässäkin remontissa omat haasteensa on - nimittäin tämä helle. Pienessä asunnossa on aika kuuma näillä keleillä. Isäntä siellä rehkii ja minä kauniisti annan ohjeita puhelimitse. Parempi aviosovunkin kannalta, ettemme edes yritä kaikki sinne tunkea - tytär sentään isänsä apuna siellä välillä on.

Minä tyydyn tuohon konsultaatiohommaan ja huonekalukaupoissa tyttären kanssa kiertelemiseen. On otettu mittoja ja kuvattu aika monta sohvaa, ruokapöytää, työpöytää, lipastoja - jos jotakin. Ja melkein jo päätetty, mitä otetaan. Siis tytär on päättänyt - sitä ei parane edes minun yrittää konsultoida;)

Ja sen ajan, milloin en ohjeista tai shoppaile, olen käyttänyt viisaasti joko alapihan keinussa lueskellen tai sisällä sohvalla torkkuen ilmalämpöpumpun huminassa.

Puista tippuneita lehtiä  ja ilmassa pörrääviä örriäisiä on Viiru-kissammekin tuolla alapihalla yrittänyt pyydystellä. Ruoho pihassa on kuivaa - tätä hellettä on kestänyt niin kauan, että ihan turha on yrittääkään kastella.


Vaikka osa pihakukistakin on jo kuihtunut, niin vielä on jäljellä kukkijoita. Ja vielä on luonnossa ne tuhat ja sata vihreän eri sävyä.


Uusia tuulia. Monenlaisia. Kuumia kesätuulia, lempeitä huminoita. 
Muuttoja. Tyhjää pesää. 

Ja sitten aikanaan alkaa remontti myös tässä huushollissa, kunhan lady saa päätettyä, mistä huoneesta tulee se ladyn oma pesä; alakerrassa olevasta pojan huoneesta vai yläkerrassa olevasta tyttären huoneesta. Ja sen, muutetaanko alakerran olohuone vihdoinkin kirjastoksi, kun siellä eivät nuoret ystävineen enää pelaile. Pitäisi vihdoinkin päättää, mitä tehdään Viirun raapimille portaikon lasikuitutapeteille ja ehkä pitäisi vihdoinkin ommella ne yläkerran olohuoneen verhotkin, joiden kangas on sitä ompelua odottanut jo hyvän tovin. Pari-kolme vuotta.
Tällä tahdilla kun meillä näitä muutoksia tehdään, niin valmista on ehkä viiden vuoden päästä.

Uusia tuulia puhaltelee myös blogissani. Muutama teistä lukijoista onkin ehkä huomannut, että Lady of The Mess on liittynyt  Indiedays Inspiration -perheeseen. Kun tätä yhteistyötä minulle tarjottiin, mietin kyllä hyvän tovin, mitä tehdä. Blogini on pieni ja höpisen täällä omiani. Ja portaaleista on kuulunut yhtä jos toista tuolta maailmalta. Harkinnan jälkeen päätin sitten liittyä - kaikkea on kokeiltava, sanoi eukko kun avantoon hyppäsi - vai kiipesikö se puuhun? Sillä jos en olisi tätä kokeillut, olisin luultavasti katunut. Ja tekemättä jättämisen katumista on tässä elämässä yritettävä välttää kaikin keinoin!

Itse blogin sisältöön ei tämä jäsenyys Indiedays Inspirationissa tuo muutoksia - edelleenkin höpisen täällä kaikkea maan ja taivaan väliltä. Mainoksia tulette silloin tällöin näkemään - ja toivottavasti kukaan ei blogiani niiden takia jätä.

Toisenlaisesta verkostoitumisesta kerroinkin jo edellisessä postauksessani Tervetuloa blogikirppikselle. Åblogien verkostohan on ihan meidän Turun alueen sisustus- ja lifestylebloggaajien itse kehittelemä yhteistyö- ja avunantoverkosto, joten se eroaa noista kaupallisista portaaleista aika tavalla. Jännä nähdä ja kokea, mitä kaikkea vielä saammekaan yhdessä aikaan.

Ja jännättävää riittää muutenkin: elokuun lopulle määrätty jalkaleikkaukseni siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Jaloista otettiin uudet kuvat ja keskustelut siitä, mitä tehdään ja kuinka monta leikkausta, ovat kuun lopulla. Jotta lady senkun nilkuttelee eteenpäin vielä jonkin aikaa.

Ja mikäs tässä on nilkutellessa - ei tämä kesä vielä ohi ole. On vielä tämä ihana, upea elokuu. Nautitaan siitä täysillä!

Hyvää uutta viikkoa kaikille!



SHARE:

52 kommenttia

  1. Hei, aivan ensimmäisenä onneksi olkoon Indiedays yhteisöön littymisestä. Sehän on kuitenkin kunnia-asia kun haluavat sinut yhteisöön mukaan. :) Sinulla onkin todella paljon lukijoita ja niin lämpimiä ja mukavia juttuja kaikille luettavaksi, myös ikään katsomatta. Indiedays on ollut aika nuorekas yhteisö, jo on aikakin saada sinne parin muun lisäksi aikuisia naisia bloggaamaan. Ihanaa, jatkan vinhasti seuraamista. <3 Ja anteeksi jos mainitsen koko ajan iän, luen blogeja ikään katsomatta, mutta on mukavaa saada sinun sielukkuutta Indiedaysiin mukaan. <3

    Ihana juttu tämä, hieman haikeutta rivien välistä olin lukevinani ja sellaista kivaa kutkutusta miten tästä eteenpäin. Kirjastohuone on ihana ajatus, sellainen oma rauhoittava kammio, oikea kirjafriikin pesä. Kuulostaa ihanalta.

    Onnea vielä Indiedayshommelista, blogisi on todellakin sen ansainnut ja paljon enemmän. Ties mitä vielä on tulossa, vaikkapa kolumni lehteen. :)

    Aurinkoista ja ihanaa viikkoa toivottele sun fani Tiia

    http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinä ihana - kiitos♥ Itsekin huomasin, että meitä aikuisia naisia on nyt tuolla portaalissa muitakin. Ja se myös rohkaisi lähtemään mukaan.
      Minä luen sinun juttusi aina hymy huulilla - ja välillä nauran ääneen. Sinulla on hulvaton tyyli kirjoittaa sekä hömpästä että vakavammista aiheista. Ja osaat nauraa itsellesi - se on "tässä iässä" tärkeää;)
      Upeaa viikkoa sinulle♥

      Poista
  2. Ihana lämmin elokuu, vielä riittää helteitä iltoihinkin. :-) Vaikka lomat onkin jo pidetty, töiden jälkeenkin on vielä upeeta nauttia auringosta.

    Onnea Indiedaysiin liittymisestä! Ei haittaa mainokset, mukana roikutaan. :-D

    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - ihanat, pimenevät ja pitkät illat, kun ei malta mennä nukkumaan:)
      Ja kiitos - sekä roikkumisesta että toivotuksista!
      Upeaa viikkoa sinnekin♥

      Poista
  3. hei, kivoja uutisia! Onneksi olkoon! :) Ja ne muutamat mainokset ei varmaan ketään häiritse, blogi ja bloggaaja kun kuitenkin pysyy samana niin miten se nyt voisi häiritä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - näin minäkin olen muiden kohdalla ajatellut;)
      Aurinkoisia päiviä sinne♥

      Poista
  4. Oi onnea, tosi hieno juttu!! Ihanaa inspiroitumista jatkossakin siis!

    VastaaPoista
  5. Teillä on nuorten kanssa vähän samat kuviot kuin meillä , nuorimmaiseni lentää pesästä ja vaikka viikonloppuisin tulleekin (?) kotiin , jää luultavasti sille tielleen, lukio,intti,opiskelut edessään .
    Onnea hirmusti Indiedaysistä ❤️ Ei mua ne mainokset liiemmin häiritse , ohitan jos ei kiinnosta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin, että teillä on sama edessä - yritetään selvitä;)
      Ja kiitos - ohittaminen on taitolaji;)

      Poista
  6. Onnea indiedays inspirationin johdosta!

    VastaaPoista
  7. Onnea uusien tuulien johdosta:)

    VastaaPoista
  8. Meillä tai meidän vuokrattavassa kolmiossa alkaa myös remontti, kunhan rakennusluvat saadaa.
    Minulle jää vain suunnittelua ja tavaran tilaamista.
    Nyt on kyllä hellitty lämpöisillä ilmoilla, voisi olla kyllä jo viilempääkin välillä.
    Indiedaysissa Kotona-blogini on, jotta tervetuloa vaan tähän isoon portaaliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin tulossa vähän isompikin remontti - ja suunnittelu ja tavaran tilaaminen ovat hauskaa puuhaa - joskin haastavaa;)
      Huomasin, että sinunkin blogisi on tuolla portaalissa - kiva, että meitä aikuisia naisia on siellä jo useampia!

      Poista
  9. Minäkin olen syksyn lapsi mutta Suomessa kesä on aina ollut suosikkivuodenaikani!
    Ja tervetuloa Indiedaysiin,ruokablogini on siellä.
    Oikein ihanaa elokuuta ja toivottavasti ei jalkaan satu liikaa.
    Suloinen Viiru:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - jalka on siedettävä, kun sitä ei rasita liikaa. Ja Viiru on suloinen - minun oma pikku huru-ukkoni;)
      Sinne myös ihanaa elokuuta - ja ruokablogiasi toki vilkuilen;)

      Poista
  10. Onnea kaikkeen uuteen <3 Haikeaa,kun pesä tyhjenee mutta tuo varmasti mukanaan myös uutta kivaa.Vaikka sitä remppaa :) Tykkään myös pitää lomani useammassa pätkässä..ei ole sitten heti kerralla ohi vaan on mitä odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - haikeaa se on, mutta täytyy vain yrittää löytää ne hyvät puolet - ja niitäkin on;)
      Lomien pitäminen pätkissä on hyvä juttu - kunhan ne pätkät vain ovat itsessään tarpeeksi pitkiä:)

      Poista
  11. Sinulla syksy tuokin tullessaan monenlaista uutta! Voi melkein sanoa, että olet uuden elämän kynnyksellä. Onnea Indiedaysista! Ihan mahtavaa, että hekin ovat löytäneet upean blogisi. Tämä postauksesi oli jotenkin hurjan täynnä tunnetta, eikä tietysti ihme. Poikasten pesästä lentäminen muuttaa monta asiaa, mutta muistan vielä, miten oma suhteeni vanhempiini vahvistui entisestään kotoa muuton myötä. Se kokemus oli sekä vanhemmillani, että itselläni ja se tunne on aikast ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - juuri noin voidaan sanoa, että olemme Isännän kanssa uuden kynnyksellä - suurin osa yhteisestä ajastamme kun on vietetty lasten kanssa ja lasten ehdoilla. Mutta eiköhän me pärjätä. Käsi kädessä;)
      Ja myös minä olen oikeastaan vasta aikuisena osannut antaa arvoa omille vanhemmilleni;)

      Poista
  12. Onnea sinullekin perheeseen tulemisesta. Siellähän me sitten jatketaan molemmat ;)

    VastaaPoista
  13. Hieno homma tuo Indiedays-inspiraatio. Ehkä tämä blogistan hiljalleen aikuistuu kun me aikuiset naiset valloitetaan se pala kerrallaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - siitä aikuistumisesta en niin mene vannomaan vaikka siellä keski-ikä kasvaakin;)

      Poista
  14. Paljon on uusia tuulia... niin ja kyllä minä ainakin täällä pysyn! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just - paljon - mahtaako olla liian paljon ladyn höperölle päälle;)
      Ja kiitos ♥

      Poista
  15. Onnea Indiedaysiin liittymisestä. Eivät ne mainokset häiritse, tärkeintä ovat mukavat juttusi. On varmasti haikeaa, kun lapset lentävät pesästä. Asialla on kuitenkun myös positiiviset puolensa, kuten mainitsemasi oma huone - minäkin valtasin välittömästi sellaisen itselleni, kun vanhempi tyttäristi muutti kotoa pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja on se haikeaa, mutta samalla onnellista, että uskaltavat kokeilla siipiään. Ja totta - on ne hyvätkin puolet;)

      Poista
  16. Voi tervetuloa mukaan Indiedayssiin! <3 Useampikin aikuinen siellä on, vaikka menenköhän minä siihen aikuinen kategoriaan, tämmöinen väliinputoaja blogimaailmassa kun yli 25 ja alle 40 ;)

    Vaan kaunis oli jälleen kirjoituskin, ajatuksia herättävä. Ja muistuttelee siitä, että omakin asunto olisi hyvä saada lopulta kuntoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - et sinä vielä taida ihan siihen aikuinen -kategoriaan mennä;)
      Ja kiitos toisenkin kerran ♥

      Poista
  17. Onnea blogille uusista tuulista.
    Täällä myös piha odottelee syksyä, suurin osa kukki kauniisti alkukesästä ja nyt jo surkeana nuupottaa. Miks tää kesä menee aina niin kamalaa vauhtia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja niin se on meilläkin, että suurin osa kukkii alkukesästä. Täytyisi varmaan yrittää jotain syysperennoja istuttaa ensi kesää varten.

      Poista
  18. Paljon onnea Indiedaysiin liittymisestä! :)
    Täälläkin voisin painaa pausea tähän elokuun kohdalle.. Meilläkin arki muuttuu syksyllä.. Mutta eiköhän se siitä, aika aikansa kutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja se pause -nappula olisi nyt tarpeeseen;) - vaikka: kaikella on aikansa!

      Poista
  19. Onnea kovasti Indiedaysiin liittymisen johdosta :)

    VastaaPoista
  20. Melkoista pyöritystä elämässäsi, koitahan pysyä tuulien mukana. Isosti onnea Indiedays-yhteistyökuvioista, varmasti se tuo mukanaan kaikenlaista uutta kivaa :)

    Elokuu on mitä parasta lomailuaikaa ja sinullehan on napsashtanut mitä paras pesti remppahommissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällä elopainolla ei tuulet enää hetkauttele suuntaan eikä toiseen;)
      Ja minä olen ollut aina aika haka valitsemaan työni - joten niin tässä rempassakin;)
      Mukavia elokuun päiviä sinulle!

      Poista
  21. Ilmalämpöpumppu on kyllä hieno asia! Ja onnea Inspiroitumisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se näillä helteillä ollut kullan arvoinen tuo ilmalämpöpumppu - motkotin siitä isännälle silloin kun se sen osti - enpä motkota enää;)
      Ja kiitos onnitteluista:)

      Poista
  22. Oi, kyllä mua harmittaa nuo pimenevät illat, suorastaan karseaa sytytellä valoja kun on ihan pakko. Niin nopsaan meni meidän yöttömät yöt, mulle sopisi että niin olisi koko kolme kuukautta. Lohtuna on kuitenkin vielä parin viikon loma edessäpäin, rentoillessa ei ole väliä valon määrällä. Kivaa saada oma puuhahuone niinkuin mä kutsun omaani. Vaan meillä kävi niin, että pojan huone oli valmiustilassa niin kauan, että sen valloitti hänen poikansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä on moneksi - minä rakastan pimeitä iltoja;) Ja se on iso lohtu, jos lomaa on vielä edessäkin päin!
      Jos meillä asiat tapahtuu samassa tahdissa kuin normaalisti, ehditään muuttaa tästä eläkepäivien kotiin ennenkuin huoneet on remontoitu;)

      Poista
  23. Kaikkeahan pitää kokeilla tottakai! Mihinkäs me lukijat nyt täältä lähdettäisiin...:) Sinun tekstejäsi on aina niin mukava lukea, vaikka välillä on haikeaa niin aina näistä tulee hyvä mieli! Mukavia remontti- ja kesäpäiviä! Nautiskele kesän lopusta ja siitä ettei vielä tarvitse leikkaukseen mennä, niihin yleensä ehtii myöhemminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - kaikkea pitää kokeilla - no, ehkei sentään ihan kaikkea;)
      Kiitos - nautin kyllä täysillä, mutta harmittaa tuo leikkauksen siirtyminen, sillä kuntoutuminen olisi ollut helpompaa, kun ulkona olisi vielä ollut ulkoilukelit.

      Poista
  24. Onnea ja tervetuloa ! Itselläni ei ainakaan ole mitään negatiivista sanottavaa Indiedaysistä, ne jutut ovat kerrassaan tyhmiä ja kertovat enemmän niiden levittäjästä kuin Indiedaysistä :D

    Mukavia remotti ja kesäpäiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja minä kyllä katselin, että siellä jo oli aika monta teitä suosikkibloggaajiani ja että näytätte viihtyvän vallan hyvin - siksipä rohkaistuinkin:)
      Sinne myös hyviä kesäpäiviä!

      Poista
  25. Onnea uuteen elämän vaiheeseen - samalla luopumista ja kohti uutta <3 Onnea kutsusta Indiedays-yhteisöön! Blogisi on upea ja osoitat hienoa rohkeutta kokeilla ettei tarvitse katua. Yritän kuvitella aikaa, jolloin olemme miehen kanssa kahdestaan ja lapset ovat omillaan. Elämä muuttaa muotoaan, mutta mikä ihaninta, että voi nauttia siitäkin vaiheesta rakas ihminen rinnalla. Ihanaa rohkeutta sulla! Nähdään su :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥
      Minä en aiemmin edes uskaltanut kuvitella tätä aikaa. Haikeaa tämä on - mutta samalla onnellista ja jännää;)
      Ja yritän päästä sunnuntaina - harmittaisi ihan hirmuisesti, jos jäisi väliin!

      Poista
  26. Onnea elokuun uusien tuulien johdosta, hieno juttu! Kivaa viikon jatkoa sinulle! :)

    VastaaPoista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig