torstai 14. elokuuta 2014

Känkkäränkkäpäivä

Olen blogissani yleensä yrittänyt pitää yllä positiivista elämänasennetta ja tuoda arkeen hyvää oloa ja mieltä.
Mutta tänään aion valittaa ja marmattaa - minulla on nimittäin känkkäränkkäpäivä!

Jos olisin nuorempi, syyttäisin tilanteesta sitä huonoa aikaa kuukaudesta, mutta ihan niin paljoa en tohdi teitä yrittää juksata;) 

Päivä alkoi huonosti jo aamusta.
Minullahan on vielä loma ja lomalla tämä Lady tykkää valvoa myöhään ja nukkua pitkään aamulla.
No, eipä nukuttu tänä aamuna - meillä on meneillään talon puuosien maalaus ja eikös vaan ne penteleen maalarit alkaneet tänä aamuna pystyttää telineitään tuohon meidän päätyyn. Julmettu kolina ja koputus herättelivät minut jo ennen kukonlaulua - no, ei ihan mutta jo ennen kahdeksaa.


Ja kun minut herätetään kesken hyvin ansaittuja unia - ja joudun nousemaan sängystä väärä kankku edellä, niin mukavaa ei ole itsellä eikä läheisillä.

Lisää ketutusta aiheutti sitten se, että niitä läheisiä ei ollut mailla eikä halmeilla - Isäntä oli jo lähtenyt töihin ja tytärkään ei ollut kotona. 
Jouduin kiukuttelemaan ihan itsekseni. 
No, Viiru oli kotona, mutta eihän se välittänyt pätkän vertaa minun motkotuksistani. 
Katsoi vain muutaman hetken ylimielisenä, käänsi kylkeä ja jatkoi uniaan.

Siinä ei sitten auttanut muu kuin suosiolla aloitella päivä ja pistää aamusumppi tippumaan. 
Vaan ei sekään onnistunut - suodatinpaperi oli päässyt loppumaan. Huono Isäntä, kun ei ollut vaimolleen älynnyt suodatinpaperia ostaa! Muutama satikuti ja ärrinmurri Isännälle!

Eipä hätiä, onhan se talouspaperi keksitty ja aamukahvitkin saatiin. Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu. 
Kahvikuppi käteen ja aamun lehteä selailemaan. Jaa, että mitä lehteä? 
Ei ollut Isäntä sitäkään aamulla hakenut postilaatikosta. Lisää ärrinmurreja sinne suunnalle. Ei muuta kuin kengät jalkaan ja lehden hakuun. Takki sentään hartioille etteivät naapurit pelästy yöasuista kummitusta.

Kahvit tuli juotua ja lehti selailtua. Ei mitään hyviä uutisia. Pelkkiä ikäviä asioita koko lehti täynnä!

No, ainahan on netti. Toinen kahvikuppi kehiin ja tabletti käteen. Iltapäivälehdet kirkuivat kriisiä kriisin perään. Anti olla - minä en nyt ollut sillä tuulella, että maailman murheet hetkauttaisivat puoleen tai toiseen.
Niinpä käväisin vierailulla parissa blogissa. Niistä tuli sentään jo parempi mieli. 

Lueskelin blogeja täällä olohuoneessa nojatuolilla istuskellen ja kahvia  välillä hörppien. Yöpaituli päällä, hiukset kampaamatta, villasukat jalassa. Jalat harotti tuossa sohvapöydällä miten sattui. 

Siinä lueskellessani katsahdin olohuoneen päätyikkunaan. Voi tuhannen tulimmaista ja kaikki kirosanat siihen päälle - siellä ikkunan takana telineillä pällisteli yksi maalareista minun touhujani. No, ei se nyt suoraan katsellut - mutta olisi kyllä nähnyt jos olisi tahtonut. Enkä kyllä yhtään ihmetellyt, jos ei tahtonut - nimittäin aamulady ei ole mikään ilo silmälle. 

Vedin verhot ikkunan eteen, mutta niistäkin näkyi läpi. Kiukuissani virittelin sitten yhden huovista roikkumaan verhotangosta. Kohta sekin varmaan tippuu tuolta alas. Muissa ikkunoissa on sentään rullaverhot, jotka voi vetää alas. 

Jotta hyvin alkoi aamu. Käväisin suihkussa ja sain sentään vaatteet puettua päälleni. Ei tule nyt asukuvaa. Ei ole yhtään enempää tämän päivän päiväladykaan ilo silmälle kuin se aamuinen. 

Kaupassa olisi pitänyt käydä. En lähtenyt. 
Käväisin vaa´alla - ei olisi pitänyt!

Päätin, että tästä päivästä nyt ei saa parempaa kuin lukemalla. 
Parkkeerasin itseni sohvalle hyvän kirjan kanssa. Kaadoin vielä kolmannen kupposen kahvia kuppiin. Jäähtynyttähän se jo oli, mutta kylmä kahvi kuulemma kaunistaa. Tuskin kuitenkaan rauhoittaa.Joten tervetuloa vaan Isäntä kotiin töistä - vaimo täällä jo odottelee. 
Ja Viiru senkun nukkuu edelleen. 
On tässä minulla kestämistä - eniten ihan itsessäni;)

Kivaa torstaita kaikille
se on kuulemma toivoa täynnä!

Lady of The Messiä voi seurata Facebookin, Blogilistan, Bloglovinin, Instagramin ja Twitterin kautta.
SHARE:

59 kommenttia

 1. Ai, voiko siellä noinkin käydä ;)
  Mulla puolestani kaikki meni juuri toisin päin. Nukuin pitkään vapiksen kunniaksi ja koska yksin olin, heräsin vasta puoli yksitoista miehen soittoon. Kaffelatinki oli valmiina, edes kauppaan en lähde, napostelen mitä löytyy, se ei ole paljon, mutta ilahduin vaaan lukemista. Ja pitkästä aikaa olen räpsinyt asukuvia. Tuon kirjan olen muistaakseni jo lukenut. Ja olisin ollut iloinen, jos meidän seinillä olisi ammattimiehet roikkuneet maalaushommissa kuin itse alkukesän lomaviikkoina tein, kurkkivat tahi eivät.
  Vaan luulenpa että tuuli on sullakin jo kääntynyt kun miehesi palaa ja vietätte mukavan ja leppoisan illan, sitä toivotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sinulla oli hyvä päivä - ja torkut tekee ihmeitä - minä jo rallattelen täällä;)

   Poista
 2. Heh... tää piristi kyllä mun päivää, joka kylläkin alkoi myös kiukkuisissa merkeissä, mutta on sittemmin jo laantunut. Joskus päivä vaan lähtee menemään alusta asti vähän vinoon ja sitä on sitten vähän hankala keikauttaa suoraksi. Tomorrow is another day :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos piristi;) - ja onhan se jo torkkujen jälkeen täälläkin ihan kiva olo - uskaltaa isäntäkin tulla kotiin;)

   Poista
 3. Hiih! Aina ei onnistu!! Onneksi on aina huominen ja parempi päivä!! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - ei aina onnistu! Mutta kyllä minä jo alan olla ihan tolkuissani - torkut tekee ihmeitä;)

   Poista
 4. Heh, eihän toi nyt ollut pahakaan ;)))) ja minut tämä purkaus ainakin sai nauramaan hih. Toivottavasti kuitenkin mieli on jo rauhoittunut ;) muuten käy kyllä ukko parkaa sääliksi, hi. Mä olin kuin eilisen ja jokapäivähirviö vuoden kun lakaisin sauhuttelemasta. Ulisin ja raivosin kaikesta ;). Sanoin miehelle että ostan sille korvatulpat niin ei tarvii kuunnella moista mölyä. Siihen se vaan tokaisi, että tuo silmälaput samalla, uuuuh
  Rauhallista torstaiehtoota vaan ladylle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No - on täällä jo rauhoituttu sen verran, että isäntä uskaltaa kotiin tulla;)
   Ja minulla on vielä se sauhuttelun lopetus edessä - voi isäntäparkaa!

   Poista
 5. Hih... (anteeksi) ;))
  - Välillä on IHAN pakko päästää höyryjä ulos!!! Sehän on jo vaarallista, että jättää ärräpäät ja muut marmatukset "sisälle"... huhhuh... ja kyl se helpottaa, ihan pikkusen ainakin :D
  Parempaa huomista ootellen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on - välillä pitää tuulettaa - vaikka sitten yksikseen - tai näin julkisesti, kun ei kukaan täällä kotona kuuntele;)
   Ja olen minä jo rauhoittunut;)

   Poista
 6. Joo, jos on tuollainen päivä, on parasta antaa potuttaa oikein kunnolla. Kun on vähän aikaa oikein rypenyt, tulee väistämättä paremmalle tuulelle.

  Villijoutsenet oli minusta muuten ihan loistava kirja! Luin uhteen aikaan monta kirjaa peräkkäin samasta aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - kun potuttaa, niin antaa potuttaa - ja sitten vähän ajan päästä ei enää ketutakaan;)
   Kirja tuntuu kyllä hyvältä - ei taideta malttaa nukkua ensi yönä;)

   Poista
 7. Kuulostaa ihan minulta :) Toivottavasti päiväsi parani aamupäiväisestä :)

  VastaaPoista
 8. Voi, mun sympatiapisteet ropisi jo heti maalariporukan varhaisesta aloitusajankohdasta - ihan kamalaa! Olin itsekin _aivan_ raivona, kun meidän kadulla alkoi joku järkyttävä louhinta/rouhinta/kuohinta jo seitsemän aikoihin MINUN viimeisenä lomapäivänäni. Se kyllä loppui onneksi jossakin vaiheessa, ja nukuin sitten kostoksi melkein yhteentoista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin ihan epäinhimillistä aloittaa toisen lomapäivänä noin aikaisin? Ja nuo jatkavat vielä huomennakin, mutta nyt aion varautua - siirryn nukkumaan toiseen huoneeseen - sellaiseen, jonka seinä ole noita telineitä vasten;)

   Poista
 9. Anteeks, mutta mua naurattaa :) On se hyvä, että muillakin on tällaisia päiviä :)

  VastaaPoista
 10. Vuodatuksesi sai minut hymyilemään, anteeksi. Vaikka olisin mennyt miten myöhään aamuyöstä nukkumaan, niin en osaa nukkua aamusin pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat anteeksi - ja minulle aamut ovat vaikeita, aina;)

   Poista
 11. Villijoutsenet oli minun mielestäni niin hirveistä asioista kertova kirja, että sen lukemisen jälkeen monet huolet tuntuvat kovin pieniltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin - tällaiselle turhasta valittajalle oikein pysäyttävää luettavaa!

   Poista
 12. Hauska känkkäränkkäpostaus,eihän sitä aina jaksa olla positiivinen ja blogi on aika kiva kanava vähän välillä tuollaiseen;D
  Tuo kirja on jo pitkään ollut listalla,mutten ole vielä sitä lukenut.
  Täällä oli ihan hyvä päivä,5 päivän aselevon eka päivä,mutta kamalan kuumaa ja kosteaa,puhti on ihan poissa sen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja blogissa on hyvä vuodatella, kun täällä kotona ei ollut ketään minua kuuntelemassa;)
   Tuo kirja on ollut hyllyssäni jo tovin, mutta vasta nyt aloitin sen, kun tiedän, että voin sen rauhassa ilman keskeytyksiä loppuun saakka lukea. Ja jo tähän mennessä koskettavaa luettavaa.
   Täällä helteet ovat ohi, Turun seudulla on sadellu ja ukkonenkin on jyrähdellyt, joten ulkona on ihanan raikasta.
   Toivottavasti tuota aselepoa siellä jatketaan vielä pitkään♥

   Poista
 13. Listasta puuttui varpaan lyöminen kipeästi kuntopyörän jalkaan ja 3 desiä kaatunutta mustaherukkateetä jääkaapissa ja erityisesti täynnä olevassa vihanneslaatikossa =D Nämä on näitä päiviä, onneksi seuraava on yleensä parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi - nuo tästä enää todellakin puuttuivat. Tuosta kaatuneesta mustaherukkateestä olisi varmaan ärräpäiden lisäksi päässyt itku;)
   Joo - huomenna on parempi päivä!

   Poista
 14. No himskatti sentään! Onneksi sinulla on meidät, niin sait purettua ärräpäät ja harmitukset ;) Ei näitä tällaisia päiviä saa sisälläänkään pitää. Hyvä kuulla, että harmitus alkaa olla jo taakse jäänyttä elämää. Olet ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minulla on teidät - edes joku kuuntelee;)
   Ja kiitos - itse olet ♥

   Poista
 15. Kyllä se vaan on niin, että jos aamu alkaa vinkuralla on koko päivä pilalla. Jos olisit saanut nukuttua hyvin olisi päivä kääntynyt aivan eri moodiin. Nyt ei voi muuta kuin syyttää niitä maalareita ja vielä häiritsevät sun lokoisan hetken rauhaa...

  Höh ja puh. Minullakin kesti tänään kääntää se fiilis parempaan suuntaan aamuisen kylmän suihkun jälkeen, maalämpöpumpun temppuilua. Vielä kun oli treffit Ekbergillä aamupalan merkeissä ja tarjoilua ei enää ollut, oltiin myöhässä... Niin känkkis iski minuunkin ja sen jälkeen ei minkään kahvilan pullat tai leipäset meinanneet kelvata. Kauhia tuo känkkistauti.

  Parempaa loppuviikkoa!

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - se on kauhea tauti tuo känkkis - onneksi yleensä paranee nopeasti;)

   Poista
 16. Näin se on, kun jokin menee huonosti niin se kertautuu.
  Hyvä on lohduttautua, että huomenna on kaikki toisin.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - menee paremmin jo nyt - päivätorkut saa ihmeitä aikaiseksi. Ja hyvä kirja;)

   Poista
 17. Olipa sulla päivä ! Onneksi luin tämän vasta illalla , olet näköjään jo selvästi paremmalla tuulella ja lienee puolisokin uskaltanut tulla kotiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se - näitä päiviä. Ja tuli se isäntäkin kotiin - onneksi olin jo ehtinyt torkuttaa;)

   Poista
 18. Joskus vaan ei mee ihan putkeen... Mutta onneks huomenna on perjantai! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, aina eil mene putkeen...mutta onneksi ilta on jo parempi;)

   Poista
 19. Ei saisi toisen ahdingolle nauraa, enkä naurakkaan. Hymyilen kyllä vähän :) Toivon että huomena parempi päivä. Oikein mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 20. Perjantai on parempi! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 21. Voi Lady-rukka! On sinua koeteltu :-) Tuttu tunne tuo, kun asiat alkavat heti aamusta mennä päin brinkkalaa,
  niin koko loppupäivä jatkuu mollivoittoisena.
  Tänään on jo varmasti parempi päivä ja edessä ihana viikonloppu. Kyllä se siitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta - ja kyllä - tänään on parempi päivä;)
   Kivaa viikonloppua sinne!

   Poista
 22. I feel you! Mietin välillä, että mitenkähän mies on kestänyt jo yli seitsemän vuotta tätä aamuzombieta, jolle ei edes kannata puhua kahteen ensimmäiseen tuntiin, eikä ennen ensimmäistä kahvikupillista ja auta armias, jos siihen lisätään vielä kesken unien herätys. *murinaa*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä on teitä muitakin, jotka ymmärrätte tämän aamuheräämisen kauheuden! Meillä mies karkaa töihin aikaisemmin - minä nousen yleensä vasta, kun ovi jo hänen jälkeensä käy - paitsi niinä kertoina, kun se onneton joutuu minua kuskaamaan;) Viikonloppuisin se antaa minun nukkua pitkään, jos ei ole mitään pakollisia menoja.

   Poista
  2. Hah, meidän miehet on selkeesti ymmärtäneet meidän unien tärkeyden!

   Poista
  3. Joo - fiksuilla naisilla on fiksut miehet;)

   Poista
 23. Hei! Hyvä kirja sulla pöydällä. Suosittelen sitä lukiolaisille HI6-kurssilla luettavaksi (euroopan ulkopuolisten kulttuurien kurssi) ja olenpa tainnut jakaa joskus hissan stipendiksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi hyvä kirja - ja erittäin hyvä suositus lukiolaisille;)
   Kivaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 24. Hih - taalla tuo ainakin nauratti. Jos meilla maalattaisiin, niin voisi olla kopio omasta aamusta. Saan sentaan hakea itse lehden, jos haen niin aikaisin, etta on viela pimeaa.....:) Mikakohan siina on, etta se aamu on niin ratkaiseva, miten sita lahtee kayntiin ? Parempaa paivanjatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne aamut vaan ovat tärkeitä - varsinkin tällaiselle, jolle ne muutenkin ovat vaikeita;)
   Kiitos - tämä päivä sentään lähti ihan kivasti käyntiin - sain nukkua rauhassa pitkään!

   Poista
 25. No olipa harmituksia kerrakseen, eikä ketään johon kiukkuaan purkaa! Ihana kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - ja se se vasta harmittikin, kun sitä kiukunpurkukohdetta ei ollut mailla eikä halmeilla;)

   Poista
 26. Aina ei mene ihan putkeen ;)

  VastaaPoista
 27. Suo anteeksi mutta minua nauratti tuo kirjoitus...:D Oli vähän kuin omasta suusta huonona päivänä! Onneksi meille ei remonttireiskat kutsumatta tule! Se hyvä puoli keskellä ei-mitään asumisessa on. Toivottavasti päivä lähti siitä paranemaan eikä isäntä saanut ihan kunniaansa kuulla kun kotiin ilmestyi...:) Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat anteeksi - ja kyllä minä torkkujen jälkeen sen verran lauhduin, että isäntäkin uskaltautui kotiin;)
   Sinne myös aurinkoa sunnuntaipäivään!

   Poista
 28. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. Känkkäränkkäpäivät ovat elämää :))
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mene aina niin - eikä tässä huushollissa taida koskaan mennä niin kuin Strömsössä;)

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig