perjantai 8. elokuuta 2014

Ikähän on vain numeroita - vai onko?

10 keinoa, joilla näytät nuoremmalta.
6 ruoka-ainetta, jotka nuorentavat.
Voide, joka lupaa madaltaa rypyt, heleyttää ihon, kiinteyttää ja kaikki muut ihmeet.

Tänä päivänä naisen olisi näytettävä nuorelta ja virkeältä. Timmiltä niin kasvoista kuin kropastakin. Nuoruus on valttia - ja sitä yritetään säilyttää ja palauttaa kaikin keinoin.

On olemassa voiteita, jotka lupaavat ihmeitä. On erilaisia hoitoja: mesoterapiaa, mikroneulausta, laserointia. 
Ja niitä järeämpiä aseita: botox, täyteaineiden ruiskutukset ja plastiikkakirurgia.

Mutta teit mitä teit, nuoruutta et voi ostaa. 
Nuoruutta ei saa takaisin.
 Pahimmat nuoruuden metsästyksen tulokset voimme nähdä monien julkkisten kasvoilta. 
On kivikasvoja, kissanaamoja - ja täytettyjä poskia ja pulleita huulia.

Nuoruutta metsästäessämme emme voi voittaa - saalis karkasi jo ajat sitten.


 Olin kolmekymppinen, kun äitini osti minulle joululahjaksi ihonhoitosarjan - oli kaikki puhdistukseen ja hoitoon tarvittavat linimentit sekä ensimmäinen silmänympärysvoiteeni. Seuraavana jouluna sain uuden satsin voiteita ja heitin salaa edellisen käyttämättömänä roskiin.

Olen maailman laiskin ihonhoitaja. Ja se näkyy. Ihossa on pigmenttimuutoksia, ryppyjä, ihohuokoset ovat suurentuneet ja iho on samea ja veltto.

Ja koska olen laiska ihonhoitaja, minuun on ollut helppo vaikuttaa mainoksilla, jotka lupaavat tuloksia nopeasti ja helposti. Purkkiarmeijani perusteella olen ollut aikamoinen mainonnan uhri. 

Olen vuosien myötä laittanut näihin ihmevoiteisiin aikamoisen summan rahaa. Mikäs siinä, jos edes olisin jaksanut noita voiteita käyttää. Mutta kun suurimman osan olen joutunut vanhentuneina heittämään harakoille.
Hölmö on naisihminen - ja etenkin tämä Lady.


Mutta tiedättekö - ei enää! 
Itseasiassa ei enää aikoihin - kun aloitin blogini, aloitin samalla kaappieni tavarapaljouden karsimisen. 
Ja pikkuhiljaa olen karsinut myös purkkiarmeijaani. 
Uusia en ole ostanut ennenkuin vanhat on käytetty.

Ja vaikka mitä naamaani pläträisin, ryppyjä tulee lisää - ja antaa vain tulla.
Olen 57-vuotias - ja kyllä näin kunnioitettavassa iässä rypyt saavat olla ja näkyä.
Nehän kertovat eletystä elämästä: iloista ja suruista, sairauksista - 
vuosista, jotka ovat tuoneet elämiseen itseni hyväksymistä tällaisena. 
Tämän ikäisenä. 
Ja tämän näköisenä.

Tottakai minä vielä itseäni hoidan: rasvaan ihoani ja käyn hoidoissa,  sillä kyllä se vanhempi iho kuitenkin kaipaa kosteutusta - ja etenkin hemmottelua;)

Koska iästä tuli synti? Koska ikääntymisestä asia, josta ei puhuta?
Ja kuitenkin - kukaan ei siltä välty. Kaikilla se on edessä. 

Sanotaan, että ikähän on vain numeroita. Että se on vain asennekysymys.
Tiettyyn pisteeseen saakka näin varmaan onkin.
Mutta kyllä ikä on muutakin: kyllä siihen sisältyvät ne rypyt, krempat ja vaivatkin. 
Ei niistä pelkällä nuorella mielellä selviä.
Ne on vain hyväksyttävä osana elämää.

Ja vaikka ikä tuokin omat rasitteensa, tuo se myös omat ilonsa: vapauden siitä, että ei tarvitse enää juosta sen nuoruuden perässä - eikä oikeastaan minkään muunkaan perässä. Saa rauhassa nautiskella elämän iloista. Sillä niitähän ikä ei vie - päinvastoin. Elämään tulee, jos antaa tulla, kiitollisuus eletyistä vuosista - ja kiitollisuus jokaisesta tulevastakin päivästä. 

Ja toivottavasti huomenna ei markkinoille tule sitä ihmeseerumia, joka saisi tämän Ladyn taas naurattamaan apteekin tätiä kysymällä: " Onko teillä sitä seerumia, joka lupaa kasvojenkohotuksen ilman veistä?"

Iloa ja eloa kaikille - joka iässä!

SHARE:

92 kommenttia

 1. Olet ihana, ai että pidin tästä jutuista ja kuvista. Näytät todella hyvältä ja kyllä vaan nuoremmalta kuin väität. :) Muistan kun tutustuin sinuun täällä blogimaailmassa, luettelit ison liudan puutteitasi, minä en kyllä näe niitä.

  Mitä tapahtuu Madonnalle, Nicole Kidmanille, Renee Zellwegerille, kun pääsevät 60 ikään, totaalinen naamakonkurssi, lopullinen mahalasku. Nicolestakin pidin jollain tasolla näyttelijänä, kunnes muuttui ilmeettömäksi. Miten voi olla hyvä näyttelijä, jos naama ei surullisessa kohtauksessa vääristy? Kohta heitä ei kukaan halua, koska ovat pilanneet itsensä. En usko, että kovasti leikattu nassu vanhenee kauniisti. Meryl Streep tai Sigourney Weawer, skippasi leikkaukset (jos ovat jotain parannelleet, niin ainakin hyvällä maulla) ja saavat välillä ikäistensä rooleja. Julia Roberts on muuten pitänyt ryppynsä, ainakin toistaiseksi. ;)

  En tarkoita tällä, että tuomitsisin kauneusleikkauksia, jos joku nipsaisi kasan möhkälemahastani ilmaiseksi niin mikä ettei. :) Vaan sitä, että missä menee raja, milloin ihminen muuttuu sokeaksi itselleen?

  Hymy kaunistaa ja on paras kasvojen kohottaja. Näytän kaikissa hymyttömissä kuvissa sitruunalta, hymykuvissa näen joskus pilkahduksen siitä junasta joka meni jo. ;)

  Tosiaan on suurentuneita ihohuokosia, todella ryppyinen dekolteealue, möhömaha, silmäpussit ja mitä lie. Ja rakastan törppöjä, puteleita hyvän tuoksuisia kosmetiikkajuttuja ja saan niistä pikemminkin mielen hyvää, kuin kasvoille hyvää. Tuloksia en juuri näe, oli halpa tai kallis.

  Eli ei ole taikaseerumeita vinkata, paitsi hymyä huuleen, ai niin mutta siitähän tulee ryppyjä?! Ei voi nainen voittaa ellei sattumalta ole sinut itsensä kanssa.

  Näytät ihanalta ja sillä sipuli.

  p.s. allekirjoitan niin tuon 30-vuotiaana rasvat homehtuivat roskikseen asti. Eipä kiinnostanut pätkääkään ryppyvoiteet tai kauneudenhoito, perusmeikki ja menoksi. Nykyajan nuoret ovat niin tietoisia, kauniita ja hyvin hoidettuja, en lakkaa hämmästelemästä.

  Aurinkoista viikonloppua toivottelee Tiia

  http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se - mihin sen rajan vetää? Ymmärrän minäkin leikkaukset ja kohotukset tiettyyn rajaan ja joillekinhan ulkonäkö on ammatin kannalta tärkeää. Mutta liika on liikaa. Meg Ryan - yksi kauneimmista naisista maan päällä ja on antanut pilata kasvonsa. Ja varmasti jossain vaiheessa itsekin leikkautan roikkuluomeni - silloin, kun ne alkavat haittaamaan näkemistä. Mutta en vielä - ja muuten saavat allit roikkua, kaksoisleuka väpättää ja rypyt lisääntyä - etenkin, jos ne ovat naurunryppyjä;)
   Sinulle myös aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 2. Voi että miten ihana kirjoitus. Itse ostin ensinmäisen silmänympärysvoiteen 25-vuotiaana kun yli kolmekymppinen ystävättärenikin käytti :D En kyllä ole koskaan keräillyt kosmetiikka purkkeja vaan uskon että vähemälläkin tulee toimeen ja parasta ihonhoitoa ovat elämäntavat ja se mitä suuhunsa laittaa. Totta että nuorutta ihannoidaan, toisaalta vanhenevia ihmisiä on yhä enemmän ja paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Kyllä se pikkuhiljaa alkaa myös näkymään yhteiskunnassa ja ajattele kuinka paljon meitä aikuisa bloggareitakin jo on :) Suomessa on vähän sellainen hassu tapa että ihmiset kategorioidaan iän mukaan tiettyyn ryhmään ja siihen en ole näin voimakkaana muualla törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä tuosta, että meillä ihmiset kategorioidaan iän mukaan. Mutta niinkuin kirjoitkin, että meitä vanhenevia on yhä enemmän ja paremmassa kunnossa. Ja emme ole enää niitä maan hiljaisia vaan pidämme huolta itsestämme - ja oikeuksistamme. Ja todellakin meitä aikuisia bloggareitakin on jo aikamoinen määrä - ja minkälaisia! Upeita, itseensätyytyväisiä naisia - jotka eivät häpeä ikäänsä eivätkä yritäkään näyttää nuoremmilta vaan hyväksyvät itsensä.
   Kivaa viikonloppua, Sara♥

   Poista
 3. Voi sinä ihana Lady! Olet juuri täydellinen tuollaisena: omana itsenäsi. Ja tiedätkö - kun elävässä elämässä näin sinut ensi kerran ajattelin sinun olevan alle 50. Joten kovin pahasti et ole ihoasi kaltoinkohdellut ;). Todella hyväntuulinen ja elämänmakuinen postaus! Arvostan suuresti!

  Täydellisyys ja ikinuoruus on OUT! Omana itsenä oleminen, kokemuksineen ja kaikkine omine piirteineen on uusinta huutoa. Olet aallon harjalla :)!

  Ehkä nähdään sunnuntaina jos ehdit käväisemään kirppiksellä! Kivaa viikonloppua kuitenkin jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - mutta itseasiassa minä tykkään olla tämän ikäinen - ja minusta on ihan oikein näyttää ikäiseltään;)
   Tuo on kyllä niin totta, että täydellisyys on out - ja ikinuoruus! Toivottavasti myös työelämässä tämä tajuttaisiin - itse olen alalla, jolla vielä arvostetaan kokemusta, mutta näen koko ajan, miten ikätovereitani irtisanotaan ensimmäisten joukossa, kun yt-neuvottelut alkavat. Ja eläkeikiä pitäisi korottaa! Minusta jokin tässä yhtälössä ei ole oikein. Mutta ehkä pikkuhiljaa muutostakin näkyy - ainakin toivon näin.
   Ja vielä on ihan epävarmaa, pääsenkö sunnuntaina - mutta kyllä harmittaisi ihan hirmuisesti, jos en pääsisi!

   Poista
 4. Ihana, ajatuksia herättävä postaus <3 Miksi meille naisille luodaan niin paljon paineita ikääntymisen suhteen? Liian paljon energiaa (ja rahaa) hukataan ikuisen nuoruuden tavoitteluun. Samaan aikaan miehet ottavat tyynesti vastaan niin harmaat, ohenevat hiukset kuin
  pyöristyvän vatsanseudunkin, rypyistä puhumattakaan.
  Kasvovoiteiden kuluttajana minä olen kylläkin aikamoinen poikkeustapaus. Cittarin rasvoilla olen pärjännyt tähän asti. Kylppärin hyllyltä löytyy ainoastaan kasvovoide ja vartalovoide, Niveaa tai Lumenea, jompaa kumpaa.
  Minusta vanhemmat naiset ovat paljon mielenkiintoisemman näköisiä kuin nuoret, puhumattakaan tarinoista heidän takanaan.
  Eletty elämä saa ja pitääkin näkyä.
  Upeaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - miehet saavat ikääntyä rauhassa - harmaantunutta miestä pidetään vain charmikkaana.
   Ja minusta myös iäkkäämmät naiset ovat mielenkiintoisemman näköisiä - heillä on jo oma tyylinsä ja tarinansa. Ehkä mielipiteeseeni kuitenkin vaikuttaa se, että itsekin on jo noita ikävuosia kertynyt;)
   Sinulle myös upeaa viikonloppua!

   Poista
 5. Kiva postaus! Minustakin näytät hyvältä ja ennenkaikkea iloiselta. Nuori, joka on otsa rypyssä ja suupielet alaspäin aina murehtimassa, näyttää itse asiassa usein paljon vanhemmalta kuin iloinen ja hyväntuulinen vanhempi ihminen. Minä olen ehkä onneksi niin nuuka ja skeptinen etten usko purkkien lupauksiin -siksi minulla on purkkikokoelma pysynyt aika vaatimattomana ja edullisena. Ja pyrin käyttämään voiteet ennenkuin ostan uuden. Varmuuden vuoksi täytyy kuitenkin ostaa "ryppyvoidetta" silmänympäryksille, jos se kuitenkin tehoaisi, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja olen itsekin yrittänyt opetella nuukuutta;) - minulle eivät kyllä silmäluomiin tehoa mitkään voiteet - leikkaus on ainut, joka roikkuluomet joskus alentaa - sukuvika; isäni puoleisen suvun naisilta on miltei kaikilta leikattu. Mutta leikkautan vasta sitten, kun tosissaan haittaavat näkemistä! Ja rypyt saavat näkyä ihan rauhassa;)

   Poista
 6. Voi miten osaatkin niin kauniisti kirjoittaa! Itsekin olen todella laiska ihonhoitaja. Joka kerta kosmetologilla ihonpuhdistuksessa käydessäni se sanoo, että kyllä sinun pitäisi kovaa kyytiä alkaa käyttää silmänympärysvoidetta. Joo joo, mutta kun on niin laiska ettei viihti. Onhan niitä tullut ostettua, mutta kaappiin ne kans jää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - ei ne siellä kaapissa auta;) Minä olen nykyisin kosmetologillakin jämäkkä - ennen sorruin sielläkin ostoksille - en enää nykyisin!

   Poista
 7. Vallan simpsakan näköinen Ladyhän se siellä! :) Ihan loistavasti kirjoitettu, kunpa tämäntyylistä asennekasvatusta saisi jalkautettua nykynuorison (okei, käytin juuri vakavasti sanaa "nykynuoriso", tervetuloa keski-ikä!) keskuuteenkin, kun tuntuu, että tän hetken teinit ovat pahimman ulkonäköpaineen alla kuin yksikään ikäryhmä sitä ennen. Ja toki me vähän vanhemmatkin, kukapa ei olisi viettänyt tunteja peilin edessä omaa ulkonäköään voivotellen. Itse voin jollain tapaa parhaiten juuri tässä iässä, kehossa ja peilikuvassa. Minäkuva-käsitykseen on tullut hyväksyvää armeliaisuutta ja vähän huumoriakin. Silmieni ympärille kerääntyneet naururypyt tuovat särmää ilmeeseen ja pigmenttiläiskät saa tarvittaessa meikkivoiteella piiloon. Pulloarsenaalia on toki kertynyt, ja yksi kerrallaan ne ovat vaihtuneet luonnon kosmetiikkaan ja itsetehtyihin naamioihin ja kuorinta-aineisiin. Rentouttava kasvohoito kelpaisi silti minullekin :) Ihanaa viikonloppua. Lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja olen samaa mieltä, että nykynuorilla on hurjat ulkonäköpaineet. Onneksi löytyy myös sitä vastavirtakulttuuria!
   Keski-ikä - niinkuin kaikki iät - on oikein hyvä ikä;)
   Ihanaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 8. Ihana postaus!

  Elämä on... oishan se ihanaa olla hoikka ja kaunis, aina ja iän kaiken... tai sit ei... En ollut koulussa se kaunein ja hoikin... enkä ole sitä vieläkään :D Joten näillä mennään... En ole koskaan ajatellut, että koska se ensimmäinen ryppy naamaani ilmestyi... kait siitäkin on jo useampi vuosi vierähtänyt. - Purnukoita... ? Ei, niitä en ole itselleni ostanut... tai siis täällä mennään ihan perusrasvoilla :)

  Muutamaa ylimääräistä kiloani olen vuosien varrella harmitellut (nyt kameraa käyttävänä löydän kyllä ne parhaimmat kuvakulmat valokuvia ajatellen ja lähinnä paksua kaulaani piilotellen... ja jos ollaan positiivisisa, niin eihän siinä paksussa ees rypyt näy) :D, mutta mielestäni muita murheita tällä tavallisella "tytöntylleröllä" ei ole ollut ;)

  Niin kauan kai kaikki on hyvin, kun saa terveyden pitää itsellään :))

  Oikein ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja minusta persoonallinen ja oman itsensä oloinen ihminen on kaunis. Minua eivät nukkeihmiset ole koskaan oikein houkuttaneet;) Pitää olla jotain säröä ja mielenkiintoa!
   Ja terveys on tärkeintä, oma ja läheisten.
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle♥

   Poista
 9. WOHOO! Juuri näin, ei ole väärin korostaa parhaimpia puolia, mutta täytyy oppia hyväksymään koko paketti. Tässä iässä viimein hyväksyn rypyt silmäkulmissani ja väitän suuresti saaneeni nauramalla. Hiukseni harmaantuvat, enkä värjää (nahka ei kestä) joku aina kommentoi miten on tullut uusi hieno väri, joka peittää harmaat (ihan vain vink vink tyyliin)
  Olet oikeassa siinä miten ikä on numeroita, kaikki melkein nykyään sanovat olevansa ikinuoria, siitä on tullut muotia. Itse en ole ikinuori, mutten kyllä ole neljääkymmentäkään... lapset aina sanovat käyttäydy ikäsi mukaisesti. Miten sen ikäisten pitäisi käyttäytyä, asia ei ole aivan sitten minulle selvinnyt :D
  nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastan harmaita hiuksia - minun vain eivät harmaannu. Äitini on 77 v. eivätkä hänenkään hiuksensa ole harmaantuneet. Välillä laitatan raitoja mutta usein annan olla omassa värissään hiusteni, kun en halua mitään juurikasvuja enää enkä sitä värjäysrumbaa. Ikä näkyy hiuksissakin - mutta saa näkyäkin!
   Ikinuori voi olla mieleltään - kyllä minunkin lapseni nauravat minun kotkotuksilleni. Ja etsivät netistä, missä olisi äitiä kiinnostavia rockkeikkoja;)

   Poista
 10. Asiaa! Oon aika vahvasti sitä mieltä että positiivisuus elämässä pitää ihmisen nuorekkaampana, myös ulkoisesti :)

  VastaaPoista
 11. Todella hyvin kirjoitettu, allekirjoitan kaiken! Me ollaan kaikki naisia parhaassa iässä. Itse olen joutunut luopumaan kaikenmaailman silottavista ryppyvoiteista allergian vuoksi. Ja tästä olen loppujen lopuksi onnellinen. Antaa niiden ryppyjen tulla ja koska sisäinen kauneus ratkaisee ! Ihanaa viikonloppua sinulle ja meille kaikille upeille aikuisille naisille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa viikonloppua myös sinulle, ihana aikuinen nainen♥

   Poista
 12. Hymy kaunistaa kasvot ja paras ikä on joka ikä. Simppelisti sanottu, muttei aina mene jakeluun...
  Seerumeihin en (kokeiltuani enää) usko. Sen sijaan öljyihin ja hivenaineisiin kyllä. Sisältähän se kaikki lähtee.
  Itse olisin napannut iästäsi ainakin viisi vuotta veks;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on - ja ei tartte napsia mitään pois - olen ihan mieluusti sen ikäisen näköinen kuin olenkin! Joka ryppy ansaittu;)

   Poista
 13. Lady puhuu asiaa! Onnistuu lisäksi näyttämään hauskalta ja elämäniloiselta ihmiseltä, jopa tyttömäiseltä, joten ei taida olla hätää iän kanssa.
  Olen samanikäinen, mutta painin kyllä jonkinlaisen kuudenkympin kriisin kanssa: en millään haluaisi olla vielä ihan niin vanha. Eikö voisi olla viisikymppinen noin viisitoista vuotta, tämä on ollut niin mukavaa!

  Teen töitä nuorten ihmisten kanssa, joten katson paljon asioita heidän näkökulmastaan. Toisaalta neljä läheistä ystävääni ovat reilusti vanhempia ja nyt eläkkeellä ja he katsovat asioita ihan eri tavoin. Tässä vaiheessa tunnen olevani heistä kaukana. Ehkä tämä blogimaailmassa pyöriminenkin vaikuttaa asiaan, mutta onneksi täällä on myös meidän ikäisiämme:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuljen rockkonserteissa - ja olen sitä kautta ystävystynyt monen nuoren kanssa - samoin työni kautta. Ja tunnen itseäni nuorempia, jotka ajattelevat vanhemmin kuin minä. Toisaalta tunnen monta yli 60-vuotiasta, jotka ovat mieleltään ikinuoria. Ikä on niitä vuosia, mutta minkäs sille voi, jos ei mieleltään ole vanha;)

   Poista
 14. Puhut kyllä täyttä asiaa! Itse pitää lähinnä voidella naamaa, koska ihoa kiristää vesipesun jälkeen mutta ikinä en mihinkään kirurgisiin toimenpiteisiin lähtisi. Olen töissä vanhuspuolella ja mummut kaikkine ryppyineen ovat kaikki omalla tavallaan kauniita ja arvokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu - naamaa kiristää ja kutittaa, jos ei jotain rasvaa laita. Ja vanhat mummut on mun lemppareita - vallankin, jos niillä on hymy kasvoilla;)

   Poista
 15. Tuo on kaikki niin totta :)
  Ikä on vain numeroita vaikka naama (muusta puhumattakaan!!) kuinka roikkuis tehovoiteilla tai ilman....
  Eiks ole ihana huomata, että kaikki ne eletyt vuodet ja iät kulkee meissä koko ajan mukana! On niin kiva huometa, että se saippuakuplia puhalteleva, puissa kiipeilevä pikkulikka on edelleen matkassa mukana vaikka silmäpussit mukamas vähän tahtia ja vauhtia haittaiskin :)

  Mä muuten ole yhteen joka kuukausi tulevaan yllätykseeni äärettömän tyytyväinen, pysyy purkit ja purnukat "kondiksessa" määrällisesti ja pääsee haistelemaan ja kokeilemaan uutuuksia....arvaatkos mistä on kyse? Jos sun meilis löytyy täältä sivulta, niin pistän sulle linkin, jollei löydy, niin hyytelepa perään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - pikkulikka kulkee mukana - vaikkei aina enää muista, mitä se joskus teki;)
   Ja mä taidan tietää sen sun kuukausiyllärin - oon pari kertaa ollut sortumaisillani, mutta sitten kuitenkin päättänyt, että mä ostan nyt vain tarpeeseen. No joo...päätökset pitää sortumus;)

   Poista
 16. Sun oho näyttää ihan mielettömältä ikäiseksesi! Mä en ole koskaan odottanut voiteilta mitään ihmeitä. (onneksi), mutta nyt kun itsellä on ikää melkein 40 niin kyllä sen ihosta huomaa, että ihan turhaan en ole sitä hyvin hoitanut jo 15-vuotiaasta lähtien. Rypyt kuuluvat elämään, minusta ne tekevät luonteikkuutta ihmisen kasvoihin. Joten niitä en pelkää ja itsellänikin sellaisia on. Ainoa mikä vähän harmittaa on se, että maanvetovoimaa vastaan ei pysty taistelemaan ja kasvot valuvat alaspäin, joka saa ilmeen näyttämään väsyneemmältä. :D En silti mistään hinnasta ottaisi itselleni kiristettyä naamaa, mutta jos joku niin tekee niin mulla ei ole mitään sitä vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minun ihossani laiskottelu näkyy - ihohuokoset ovat suurentuneet ja on pigmenttimuutoksia - samoin couperosaa. Sama täällä - maan vetovoima vetää leukaperiä, suupieliä ja kaksoisleukaa alemmas - siihen ei auta kuin nauraa enemmän. Veitsen kun en anna niihin koskea;) Roikkuluomet joudun joskus leikkauttamaan, mutta vasta sitten, kun näkökyky on vaarassa;) Ja minustakin jos joku haluaa leikkauttaa kasvojaan, se on ihan okei - ja onhan se joillekin työtilanteeseenkin vaikuttava juttu. Jokainen omalla tyylillään - minä menen tällä mitä on saatu;)

   Poista
 17. Kiva kirjoitus. Minulla on jo nyt pigmenttimuutoksia, vaikka mittarissa vasta reilut 30 vuotta. No, Thaimaassa asumisella on veronsa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja enpä usko, että mitkään linimentit voivat niitä pigmenttimuutoksia estää - osa kun on pisamia;)

   Poista
 18. Tuntuu, että tämä nuoruudenmetsästys-buumi tuli meille nopeasti. Ennen kauneuskirurgia oli harvinaista ja jotenkin noloa. Nykyisin tuntee itsensä ihan freekiksi kun ei ole korjauttanut itsessään mitään kohtaa ja muutenkin on pihalla erilaista hoitotoimenpiteistä. Joillakin ihmisillä on mopo lähtenyt keulimaan ja addiktio kiristämiseen, pienentämiseen, suurentamiseen, halvaannuttamiseen jne. toimii päinvastaiseen suuntaan kuin oli tarkoitus. En mitenkään ymmärrä miksi joku haluaa itselleen turpeat, epämuodostuneet huulet, jotka eivät lainkaan istu muuhun naamavärkkiin. Ihmisellä on kasvoissaan miljoonia mikrolihaksia, joiden lähes huomaamattomilla liikkeillä on tärkeä rooli kommunikaatiossa, siksi liikkumattomia kasvoja katsoessaan on hämääntynyt olo. Äitini vannoi Tokalonin nimeen, yksi purkki oli tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vähän on, että pitäisi hoitaa itseään ja kehittää sitä sun tätä, parannella ja petrata. En minä ainakaan jaksa - välillä kuljen ilman meikin hiventä töissäkin - meikkipussi on kyllä jemmassa työpöydän laatikossa, jos kuitenkin joutuu vieraille itseään näyttämään;) Ja Tokalon oli tuttu minunkin äitini meikkipöydällä!

   Poista
 19. Täytyy vielä todeta, että niin mukavaa oli nähdä tämä postaus Indiedays valikossa ja ennen kaikkea oikealla kuumimmat aiheet kohdassa ylimpänä, wau!

  Iloa päivään.

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh - itse en sitä kyllä ehtinyt siellä nähdäkään;)

   Poista
 20. Nuoruutta ja kauneutta on taidettu aina pitää ihanteena, vartalon ihannemalli on kyllä vaihdellut vuosisatojen aikana. Se miksi asia on nykyään saanut varmaan niin kohtuuttomat mittasuhteet on juuri mainitsemiesi keinojen kehittyminen ja niiden saatavuus ihan tavalliselle tallaajalle. Enää kirurgiset ja "puolikirurgiset" keinot eivät ole vain rikkaiden yksioikeus, kuka vaan voi muokata itsestään niin halutessaan. Ja uskon myös, että nykypäivän some-selfie -kulttuurilla on osuutta asiaan, julkkikset ja tavikset jakavat upeita otoksia itsestään, tiettyä naistyyppiä on alettu pitää normina. Ja kuten siinä dokkarissa Fabulous Fashionistas joku mainostoimistoihminen sanoi, vanhempia naisia ei kannata käyttää malleina, koska markkinatalous haluaa suunnata mainonnan nuorille. Siis itseään ruokkiva ympyrä.

  Tuossa muuten juuri katselin jotain ihmeitä tekeviä käärmemyrkkyä sisältäviä rasvapurkkeja, mistähän niitä....=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - asiaa kaikki kirjoittamasi. Ja minä itseasiassa olen jo pitempään ihmetellyt, milloin markkinatalous tajuaa, että vanhemmilla naisilla on myös ostovoimaa - ja että me olemme kasvava luonnonvara - meitä on tulevaisuudessa yhä enemmän.
   Juu - tiedän kyllä ne käärmemyrkkyjä sisältävät seerumit - ja olen jättänyt ostamatta ainakin toistaiseksi;)

   Poista
 21. Ihana kirjoitus:D

  Olen samaa mieltä kuin moni kommentijista että positiivisuus pitää nuorena ja nuorekkaana! Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla - elämässä ei saisi katkeroitua vaan aina elää tässä hetkessä ja iloita siitä! Mutta ymmärrän kyllä senkin, että on ihmisiä, joille on annettu enemmän kuin he jaksavat kantaa - ei silloin jaksa olla positiivinen:

   Poista
 22. Iloa ja valoa sinulle juuri oikean ikäinen nainen :) Minäkin olen laiskanpuoleinen ihonhoidossa - oikeastaan en ihan edes usko, että millään ulkoisilla jutuilla saa saavutettua hyvää ihoa. Ennemminkin ravinnolla ja nesteytyksellä. Voi olla että tämän joudun myöhemmin toteamaan olleen väärä oletus :) Kasvohoidot ovat ihania, mutta niiden jälkeen en ole nähnyt muutosta kasvoissa. Mutta ehkä niistä silti hyötyä. Pitkässä juoksussa. Kotikonstit kuten hunaja, sokeri jne - niillä uskon olevan positiivisia vaikutuksia. Mutta ehkä kapinoin niitä "kemikaaleja" vastaan. Tosin nyt yritän ryhdistäytyä kun tilasin Dermosililtä setin kasvojenhoito juttuja. Kasvorasva - juuri minulle sopiva - on haussa. Ääh, en minä tiedä enää mitä mieltä olen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole minäkään mitään järisyttäviä vaikutuksia kasvohoidoilla, mutta minä käynkin ihan tavallisissa hoidoissa enkä edes kovin usein. Nautin siitä hemmottelusta ja hyvän olon tunteesta. Varmaan noilla jytyhoidoilla jotain saisi aikaankin, mutta enpä usko että mitään pysyvää - ja itse en ole valmis monia tonneja vuodessa laittamaan tähän naamaani. Saa kelvata;)

   Poista
 23. Voi Lady! Sä näytät niin ihanan freesiltä ja raikkaalta, ja myöskin ikävuosiasi nuoremmalta! <3
  Nyt kyllä kosmetiikkavalmistajat suuttuvat sulle, kun kerran ilman valtaisaa purnukkaarmeijaa näyttää noin nätiltä ;D

  Näistä kuvista huomaa, miten oikeanlainen asenne ja kaunis hymy saavat aikaan enemmän kuin kerros taikatippoja, valovoiteita ja kaikenmaailman kiinteytysrasvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - mutta kuvat saattavat kyllä hämätä. Hymy yleensä hämää;)
   Ja olenhan minäkin käyttänyt - ja käytän edelleenkin rasvoja ja niitä seerumeitakin, mutta enää en ole valmis jokaista markkinoille tulevaa kokeilemaan. Enkä usko että niillä ihmeitä tehdään, mutta kyllä vanhempi iho kaipaa kosteutusta - minulla ainakin alkaa iho kiristää ja kutista, jos en siihen mitään laita.

   Poista
 24. Me ollaankin saman ikäisiä :) Minä olen aina sanonut (vanhempana), että hymy on paras kasvojen kohotus!
  Ja ikä on vaan numeroita, sisimmässämme olemme aina samanlaisia, paitsi ehkä vähän viisaampia, rohkeampia ja enemmän omia itseämme.Hyvältä näytät ja ikäistäsi nuoremmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ikätoveri:) - kyllä hymy auttaa aika moneen asiaan. Ja silmälasit;)
   Ja kyllä vanhempana uskaltaa olla mitä on - höperyydenkin voi laittaa iän piikkiin;)

   Poista
 25. Olipa ilo lukea hyvä postauksesi, hyvin kirjoitettu ja niin kovin totta. Kyllähän sitä itsekin on alkanut näin 40 ikävuoden lähestyessä tutkimaan omaa ihoa ihan uudella intensiteetillä, vaikka voiteiden kanssa olen kyllä tykännyt läträillä aina. Eihän ne voiteet nuoruutta tuo, mutta omasta mielestäni hoidettu iho on kauniimpi kuin hoitamaton, olkoon ikä, mikä vain. Olet kaunis juuri tuon ikäisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kyllä hoidettu iho itsestäkin tuntuu mukavammalta - minä vain olen laiska monilla tuotteilla pläträämään - ja se, että uskoisin ihmevoiteisiin, on toivottavasti minun kohdaltani ohi. Viihdyn nahoissani - kunhan eivät kiristä ja kutia liikaa;)

   Poista
 26. Olen niin samaa mieltä! Ja sinähän olet todella hyvän näköinen nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kyllä minä ihan häkellyn näistä kehuista. Taitaa olla kuvissa jotain häikkää;)

   Poista
 27. Noin se menee, vuodet vilahtelevat tiuhaan tahtiin. Yksi on ja pysyy, se on nuori mieli. Se on iätön, aina on oikea ikä mielen mielestä.
  Olen jo kauan sitten "unohtanut" ikäni. Tarvitsen kai laskukonetta sen laskemiseen. Mieli saa määrätä iän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - nuori mieli pysyy. Ja joka ikä on oikea juuri silloin kun se omalle kohdalle sattuu;)

   Poista
 28. Voi miten ihana postaus ja ihania kommentteja! Jos en tietäisi en uskoisi sinua päivääkään yli 5-kymppiseksi, vaan sisältö se tässäkin kohtaa tärkein on. Ikääntymisessä on hyvät ja huonot puolensa, roikkuluomet täälläkin jossain kohtaa odottavat leikkausta, toinen puoli jo häiritsee vähän näkökenttää, vaan se on sen ajan murhe se. Siihen asti hymyllä kohotetaan se mitä kyetään. En kyllä vaihtaisi itseäni nuorempaan, nuorilla naisilla on suuret ulkonäköpaineet nykyään ja meikkiä välillä niin paljon ettei tiedä onko 2-kymppinen vai 4-kymppinen kun liika meikkikin vanhentaa...
  Mitään lisää kroppaani kuulumatonta en itseeni huolisi, roikkuluomet voisivat häipyä kun ei niihin mikään ihmevoide todellakaan auta. Mulla on aika hillitty kokoelma voiteita, ihoa kiristää jossei muista rasvata ja tunnustan nyt tässä se että sen verran hyvästä silmävoiteesta on apua että on helpompi saada turvonneet silmät auki aamuisin...:D
  Ryppyjä, kremppoja, elettyä elämää. Päivässä kiinni, me "aikuisen ikäiset". Ihanaa viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kyllä roikkuluometkin saa odottaa sitä pakkoa - vielä ei ihan ole. Ja minulla myös iho kiristää ja kutiaa, jos ei jotain rasvaa laita - silmävoiteita käytän kun muistan - minulle ei rasvaiset voiteet silmiin sovi - kun luomet on muutenkin rasvaiset - joten kevyemmillä mennään. Silloin kun jaksetaan;)
   Nimenomaan siinä päivässä kiinni. Tässä hetkessä. Omina itsenämme.
   Sinulle myös ihanaa viikonloppua ♥

   Poista
 29. ♥Kaunis nainen! Ikä on tosiaankin vain numeroita.

  VastaaPoista
 30. Ihan samaa mieltä, kaunis nainen!

  VastaaPoista
 31. Komppaan edellisiä: kaunis olet.
  Ja miten ihanaa oli lukea tuo kirjoituksesi. Itsensä hyväksyminen vuosineen kaikkineen on vapautta. Hyvä Lady!
  Sain itsellenikin tästä potkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - vapaus on juuri oikea sana♥
   Ja kiva, jos potkaisin;)

   Poista
 32. Voi, miten hieno kirjoitus. Ja kauniin naisen kuvat. Näytät hyvältä, ikäistäsi nuoremmalta.
  Minäkin olen aikoinani tuhlannut purkkeihin ja purnukkoihin rahaa, kun niissä on lupauksia vaikka mistä. Äitini käytti Bellavitaa, ja minäkin nykyään. Tosin vieläkin sorrun "ihmevoiteisiin" ja huonolla menestyksellä.
  On minulla yksi salainen ase, joka ehkä nuorentaa... ainakin se parantaa omaa mielentilaani: hymyilen usein. Se on helppo tapa näyttää viehättävämmältä. Olen huomannut sinunkin hymyilevän usein!
  Olen myös saanut aina työskennellä nuorien ihmisten kanssa. Se jos mikä on antanut potkua elämään tässä päivässä.
  Lady, kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksesta. Nautitaan elämän iloista. On elettyjä vuosia takana ja kiitollisuudella otetaan vastaan tulevat päivät. Ja on ollut kiva tutustua sinuun ja ajatuksiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - totta, hymy auttaa moneen vaivaan;)
   Ja kiitollisuus♥

   Poista
 33. Tuosta tulikin mieleeni. Äidilläni oli tapana sanoa: "Kiitollisuus on lyhin tie onneen."

  VastaaPoista
 34. Oi voi teitä, meitä, naisia! Ollaan omia itsejämme nuoria tai vanhoja, nuorekkaita tai rupsahtaneita. Mua on "tytötelty" (ei onneksi henkisesti) niin kauan, että nautin, kun sitä ei enää ihan julkisesti sanota. Mie ainakin haluan näyttää ikäiseltäni (60+) ja mulle on lähes "punainen vaate", kun joku sanoo mun pukeutumisesta, kampauksesta tai jostain vastaavasta, että tuo nuorentaa sua ... en mä halua, mutten myöskään mieltymyksiäni sen takia vaihda.
  Sä olet niin hyvä kirjoittamaan ja pohtimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu minulla - en halua näyttää "nuorekkaalta" vaan ihan omalta itseltäni - mutta en myöskään aio alkaa kulkea huivi päässä näyttääkseni ikäiseltäni;)

   Poista
 35. Hieno kirjoitus ja niin osuva ! Parasta tässä iässä on mielestäni se, että vihdoinkin on rohkeutta olla ihan oma itsensä - mitä se oma itse sitten aina onkaan ! Kiitos tästä postauksesta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tuo onkin parhautta - sitä itsensä kanssa sovussa olemista - ei tarvitse taipua sellaisiin muotteihin, joihin ei sovi:)

   Poista
 36. Tekstisi on hyvä, mutta vastausissa sitten taas ollaankin sitä mieltä, että on hienoa olla ikäistään nuoremman näköinen. Miksi? Ja miksi pitäisi olla henkisesti nuori? Onko nuoruus kuitenkin näiden kaikkien kirjoittajien mielestä tavoiteltavin ja paras ikä? Jos ihan oikeasti oltaisiin sitä mieltä, että vanheneminen on normaalia, niin todettaisiin, että olet just ikäisesi näköinen. Eikä ketään kehuttaisi nuorekkaaksi.

  Tai sitten reilusti myönnettäisiin, että nuoret ovat paljon kauniimpia kuin vanhat. Niin kuin kyllä mielestäni ovatkin. Ainakin minä olin nuorena kauniimpi kuin nykyisin. Sen huomaa jopa siitä, että kun katsoin muutamaa vanhaa valokuvaa, joita aikanaan muistan pitäneeni ihan kammottavina, ne nykyisin ovat jopa nekin kauniimpia kuin minä nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ihmisten tarvitse samaa mieltä kaikesta ollakaan - ja olen itse tuolla todennut, että näytän just ikäiseltäni - ja se on hyvä. Minusta ihminen voi olla kaunis joka iässä - tärkeintä on, että ei haikaile sellaista, mitä ei voi saada. On sinut itsensä kanssa - oli sitten minkä ikäinen tahansa.
   Olla henkisesti nuori - mitähän se itseasiassa tarkoittaa? Ei sitä, että haikailisi nuoruuden perään, vaan sitä, että on vielä avoin elämälle ja kaikelle uudelle, mitä se meille vanhemmillekin vielä tuo. On valmis kokeilemaan uutta ja vierasta. Eikä kaikkien tarvitse sellaisia olla - joskus elämä vie polkuja ja antaa sellaisia taakkoja, että jo tämän päivän eläminen on raskasta.
   Riittää, kun yritämme ymmärtää vähän meitä kaikkia.
   Vaikka naisen ymmärtäminen ei aina helppoa olekaan;)

   Poista
 37. Mä sanon aina, että rakastan ryppyjäni, että eletyn elämä täytyykin näkyä. Aina välillä näkee ihanasti vanhentuneita naisia. Vanhenemissa ehkä ryppyjä enemmäkin itseäni saattaa häiritä maanvetovoiman tuomat ongelmat, mutta niitä vastaan taistellaan terveellisillä valinnoilla ;) Kyllähän me nuorina varmaan kauniimpia oltiin, mutta mitäs sitten... eihän sitä nyt vanhana enää jaksa olla niin kaunis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ja kaunis - mikä se sitä kauneutta on kenenkin mielestä;)
   Kyllähän sitä jaksaisi vielä kaunis olla - mutta sen eteen en enää ole valmis kauheasti vaivaa näkemään;)

   Poista
 38. Ihana postaus:) Olet upea! You are as young as you feel,mutta kuten tuolla sanot,niin kroppa muistuttaa,että ikä tulee vastaan. Niin se vain on, Kuntosalissa suurin osa on nuorempia ja selvästikin jaksavat enemmän;D Tosin minulla on 75-vuotias hyvä ystävä,joka kävelee päivittäin parikymmentä kilometriä,ja kävelee raput ylös neljänteen kerrrokseen,vaikka on hissitalo.Venezuelassa asuessani näin kauneusleikkauksissa käyneitä vähän joka puolella,se kuului asiaan,ja jotkut näyttivät ihan kammottavilta ei ihan onnistuneen leikkauksen jälkeen....
  En ole koskaan käyttänyt kalliita kosmetiikkatuotteita;niissä maksaa lähinnä mainonta,markkinointi ym ym. Ihan hyvin olen pärjännyt halvemmillakin tuotteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja totta, hyvin pärjää perustuotteillakin. Riittää, kun ihon kiristys ja kutina saadaan aisoihin;)

   Poista
 39. Kiva kirjoitus taas sinulta. Niitä voidepurkkeja ei muuten kannata heittää pois. Ovat oivallisia jalkavoiteita. Kuivat kantapäät saavat kyytiä 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kiitos vinkistä! Nyt minulla taitaa olla jalkavoiteita vuosiksi eteenpäin;)

   Poista
 40. Ei mitään lisättävää :)

  Mun heikko kohta on olleet kaikki tuotteet, joilla luvataan hiuksiin tuuheutta, kiiltoa ja erinomaista loistoa :)
  Ei oo tullu, vaikka huimia summia olen niistä pulittanut. Voi olla, että olisivat toimineetkin, mutta kun ei ole riittänyt pitkäjänteisyys kuurien loppuunkäyttämiseen, niin ei voi tietää..

  Itse uskon siihen, että ravinnolla ja hyvällä unella (joka itseltäni valitettavasti useimmiten puuttuu) on kaikkein suurin vaikutus. Jos ei muuten, niin hyvin nukkuneena ja ravittuna ainakin jaksaa hymyillä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä - minultakin se pitkäjänteisyys puuttuu - en vaan jaksa pläträtä liikaa;)
   Ja ravinnon ja unen suhteen olen tismalleen samaa mieltä - myös siinä, että omat yöunet on mitä sattuu. Ainakin jaksaa touhuta - ja hymyillä;)

   Poista
 41. Viisas ja hyvä kirjoitus sinulta! Kunpa vaan media (niin sosiaalinen media kuin perinteinenkin) ja siellä työskentelevät - itse 25-35 -vuotiaita - ymmärtäisivät ja ja muistaisivat tämän. Niillä on erittäin suuri vaikutus nimenomaan nuoriin ihmisiin. Kun on itse nuori, ei usko eikä haluakaan uskoa koskaan vanhenevansa.

  t. vakilukijasi Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että nuorena sitä uskoo olevansa ikuisesti nuori - ja jos ainoa ihanne ja ideaali, mitä mediassa tarjotaan, on nuori, hoikka, kaunis ja menestyvä, on nuorilla aikamoiset paineet. Mutta onneksi on jo vastavärejäkin olemassa;) Ja me vanhemmat olemme se kasvava joukko, sillä tulevaisuudessa meitä on vielä entistä enemmän.
   Kiitos - ilahdutti tuo, että minulla on myös anonyymejä vakiolukijoita♥

   Poista
 42. Aivan samaa mieltä olen! Itse olisin voinut tuon jutun kirjoittaa. Nuorempana tosiaan oli vaikea ymmärtää vaivoja ja ongelmia terveydessä. Nykyisin niihin sopeutuu yllättävän nopeasti. Vain pari viikkoa sitten lääkärikäynnin jälkeen tuntui että elämä romahti mutta niinpä vain sieltä on noustu.
  Nuoruutta en niinkään kaipaa mutta terveyttä siitäkin edestä. Tämän tästä sorrun turhamaisuuteen ja kaikenlaisiin ihmevoiteisiin ja muihin turhakkeisiin. Suorastaan toistuvasti :). Onko se sitä naisena olemisen arkea vai itselle luotuja paineita? Tiedä häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se ikä niitä vaivoja valitettavasti tuo suurimmalle osalle meistä, mutta niin kauan kuin elämässä on muutakin, en valita. Paitsi välillä. Ja kyllä niitä ihmevoiteita on tullut täälläkin ostettua - kai se turhamaisuus on meidän naisten osa - ja miksei saisikin, kunhan vaan osaisimme olla tyytyväisiä myös siihen, mitä olemme myös ilman niitä rasvoja;)

   Poista
 43. Luin tekstisi heti kun olit sen postannut, mutta en saanut puhelimella kommentointua. Kirjoituksesi jäi kuitenkin pyörimään ajatuksiini ja oli pakko palata tänne :) Kirjoitat ja pohdiskelet tätä niin upeasti! Itse olen huomannut, että parin viime vuoden aikana ihon väristä näkee heti jos on stressiä tai takana unettomia öitä. Ehkä luonnon tapa muistuttaa rentoutumisen tärkeydestä ja toisaalta turhasta höttyilystä luopumisesta. Muistan kun aloitin eräässä vanhassa työpaikassani vuosia, vuosia sitten ja näin useammalla johtoportaan henkilöllä aivan mahtavat naururypyt. Mietin, että täällä haluan olla töissä ja tuollaiset rypyt haluan itsellenikin. Vielä en ole yhtä upeita naurunryppyjä saanut, mutta muutama vuosi olisi vielä aikaa. Kasvot kertovat eletystä elämästä ja oikea ikä on juuri nyt. Jos ikä ei opeta muuta, niin ainakin sen, että uskaltaa enemmän olla oma itsensä. Toisten mielipiteet kuunnellaan, mutta oman mielipiteeni teen aivan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin loistava keino valita työpaikka! Johdon naurunrypyt:) Ja kyllä sinun asenteellasi ne naururypyt sieltä aikanaan ilmestyvät, joten ole huoletta ja odottele rauhassa! Ja totta - kyllä kasvoista näkee sen, miten elämä on kohdellut - ja sen miten elämään suhtautuu. Se, että uskaltaa olla oma itsensä on suurta vapautta!

   Poista
 44. No mutta ihanat kuvat sinusta! Eipä sitä yleensä muiden ryppyjä arvioi yhtä kriittisesti kuin omiansa. Mutta olen huomannut, että vaikka ikä olisi missä numeroissa niin hiukan utelias ja avoin katse sekä hymy tekevät ihmisestä kauniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja totta, itsehän sitä on kaikkein kriittisin. Ja totta myös tuo, että jos ihminen on elämälle utelias ja hymyilee, on hän kaunis;)

   Poista
 45. Minä sanon, että hiiteen kaikki tökötit! Sinä olet niin ihanan pirteä nauraessasi, että mikään ihmeen voide tai muu ei saa kyllä sitä hehkua aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen - hehkuvan vieressä on hyvä hehkuttaa;)

   Poista
 46. Ihana postaus! Olen täysin samaa mieltä!! Rypyt ja kaikki muut jäljet kertovat vain elämästä! Jossain vaiheessa "panikoin" naururypyistäni silmissäni kunnes tajusin mitkä ovatkaan sen paremmat rypyt kuin naururypyt!! EIKÖ??

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - jos ryppynsä nauramalla hankkii, passaa niitä esitellä ja olla niistä ylpeä:)

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig