keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Koronakesä 2020 - ja maailma on sittenkin kaunis

Kevät oli pitkä ja sitä elettiin koronan varjossa. Eristäytyminen, etätyöt ja huoli läheisistä ja siitä maailmasta, jossa elämme, täyttivät mielen. Kun maaliskuun alkupuolella aloitin etätyöt, kuvittelin, että huhtikuussa viimeistään palaan töihin omaan työhuoneeseeni ja työkavereiden luokse. Kahdessa viikossa koko maailma meni sekaisin ja mietin, pääsenkö toimistolle vielä syksylläkään.

Enpä vielä toukokuussakaan uskonut, että saamme lahjaksi kesän, jota voimme viettää jopa läheisiämme tavaten. Silti tämä kesä on erilainen kuin mikään ennen tätä: edelleenkin varomme virusta, pidämme turvavälit, emme kättele emmekä halaa ja kavahdamme jokaista yskäisyä ja aivastusta. Pesemme käsiämme vereslihalle ja desinfioimme ovenkahvoja ja vähän sitä sun tätä.

vaaleanpunaisia ruusuja

Saaamme kuitenkin liikkua ulkona, matkustaa ja juhliakin. Saamme tavata läheisiämme ja ystäviämme ja nauttia kesän mauista ja tuoksuista.


Mekin uskaltauduimme lähipiirin kanssa viettämään yhteistä juhannusta Sauvon farmilla. Tosin siellä yövyimme vain minä ja isäntä sekä äitini ja veljeni, sillä vaikka farmilla on tilaa yllin kyllin, halusimme pitää kiinni turvaväleistä. Juhannuspäivänä saimme kuitenkin viettää juhlaa, jossa olivat läsnä kaikki läheisimmät: farmille saapuivat tyttäremme, poikamme ja tuleva miniämme, hänen äitinsä ja veljensä sekä anoppini ja kälyni.

Pinkki ruusu

Valkoinen juhannusruusu

Sää suosi ja saimme viettää aikaa ulkona grillaillen ja vain nauttia siitä, että olimme kaikki koolla. Ja olimme kaikki turvassa. Sauvon ruusujen tuoksu täytti koko pihapiirin, Suomen lippu liehui tangossaan, puhe sorisi ja nauru raikui.

Suomen lippu

Tällaista juhannusta en ollut uskaltanut vielä toukokuussa edes toivoa - ja vaikka nämä hetket, jolloin koko lähipiiri on koossa, ovat suuri lahja ihan normioloissakin, niin sitä suurempi kiitoksen aihe ne ovat tällaisina aikoina, kun elämä näyttää arvaamattomuutensa.

pihanurmikko ja puita taustalla

valkoinen juhannusruusupensas

Kesäkuussa kävin jo parina päivänä myös töissä toimistolla ja heinäkuun alussa, kun suurin osa työkavereista oli jo lomilla, vietin työhuoneessani useammankin päivän. Ja ehdin nähdä myös lähimmät työkaverit ja käydä jopa heidän kanssaan yhteisillä lounailla pari kertaa. Kylläpä tuntui hyvältä tavata heidät livenä eikä vain nähdä kasvot teamsin välityksellä. Saimme purkaa mennyttä kevättä ja suunnata katsetta jo hieman tulevaisuuteenkin - oli se sitten millainen tahansa.

vaaleanpunainen ruusupensas

Oma lomani alkoi tämän viikon maanantaina ja tarkoitus oli lähteä isännän kanssa heti loman alettua Pohjois-Karjalan mökillemme, jossa äitini ja veljeni jo ovat. Sinne emme kuitenkaan nyt pystyneet matkaamaan erään läheisen sairastuttua ja voi olla, että tänä kesänä en tuonne sielunmaisemaani pääse ollenkaan. Aika näyttää, miten käy.

Muita matkoja emme tälle kesälle ole suunnitelleet - ulkomaille emmekä edes risteilyille uskaltaudu, mutta ehkä loppulomasta pystymme jo ainakin lähimatkailua harrastamaan.

Suuri ilonaihe on ollut se, että jos Luoja suo, saamme viettää pojan ja tulevan miniän häitä elokuussa ihan kunnolla. Toki turvavälein, toki varoen, mutta kuitenkin ihan kelpo joukolla. Minulla on vielä edessä juhlamekon etsintä, sillä korona-aika on jättänyt jälkensä enkä mahdu yhteenkään entiseen juhlakolttuun!

seinäkello ja piirroksia seinällä, taustalla olohuone

Ennen häitä kuitenkin yritämme nauttia tästä kesästä sekä täällä kotona että Sauvon farmilla, jonka tuvan kello oli vielä ennen juhannusta pysähtynyt aikaan ennen koronaa mutta jonka juhannuksena isäntä veti käyntiin. Nyt eletään tätä aikaa ja eletään toivossa, että pysymme kaikki ruodussa ja vältymme pahimmalta.

pinkki kukka ja mansikoita astiassa

Nautitaan kesästä. Luonnosta ja luonnon antimista. Pidetään huoli itsestämme ja toisistamme. Eletään täysillä.

Ja muistetaan, että maailma on kaikesta huolimatta kaunis!

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille,
jolla on aikaa ja tilaa unelmille.
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus.

On vapautta kuunnella metsän huminoita,
kun aamuinen aurinko kultaa kallioita.
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä.

On vapautta valvoa kesäisiä öitä
ja katsella hiljaisen haavan värinöitä.
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä.

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille,
jolla on aikaa ja tilaa unelmille.
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus.

On vapautta istua iltaa yksinänsä
ja tuntea tutkia omaa sisintänsä.
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä.

On vapautta vaistota viesti suuremmasta
ja olla kuin kaikua aina jatkuvasta.
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä.

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
jolla on aikaa ja tilaa unelmille.
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus.
(Vexi Salmi)Kaunista ja hyvää kesää sinulle!

Lady of The Messiä voit seurata myös
SHARE:

18 kommenttia

 1. Oikein ihanaa heinäkuuta ja kiitos yhdestä lempilaulustani, jonka ystäväni laului 50-vuotisjuhlissani säestykselläni. Toivottavasti pääsette ihanaan Itä-Suomeen :). Me lähetään huomenna omaan sielunmaisemaan ja lakkoja metästämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja toivottavasti löytyvät hyvät lakkasuot - tänä vuonna kuulemma on antoisa vuosi!

   Poista
 2. Kaikesta huolimatta tuli tosiaan ihan kiva kesä. Voihan harmitus, jos ette pääse sielunmaisemaasi vierailemaan :(
  Me starttaamme huomenna taas Karkkilaan, se onkin meidän ainoa kesäpaikka tänä vuonna.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - hyvän kesän saimme sittenkin. Ja harmittaa kyllä, että mökkireissu näyttää jäävän väliin tänä vuonna. Mutta elättelen vielä pientä toivon kipinää.
   Ihanaa Karkkilan matkaa teille ja hyvää kesän jatkoa, Outi <3

   Poista
 3. Toivon niin kovasti, että saatte häät vietettyä, voi että miten ihanaa odotusta teillä. <3

  Näin se kyllä on, että kiitollisuuden määrä on kasvanut, läheisten merkitys on kasvanut, ei sillä ettei merkitys olisi ennen ollut yhtä suuri vaan kaiken oivaltaminen, ei sitku elämää vaan ihmisiä haluaa tavata tässä ja nyt. Eristyksissä olo toi suuren kaipuun ihmisen lähelle, herkistyi.

  Ihanaa juhannusta olette saaneet viettää ja kerrankin Suomen sää suosi. Kyllä korona hyvääkin on tuonut, pienten asioiden merkityksellisyyden ja uudenlaisen arvostuksen rakkaita ihmisiä kohtaan.

  Sydämellistä kesän jatkoa Lady. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia - niin mekin toivomme kädet ja varpaatkin ristissä!
   Ja totta - korona-ajassa on ollut jotain hyvääkin ja uskon, että pitemmän päälle myös tarpeellista meille kaikille. Ja silti - niin paljon tuhoa ja tuskaa - ja tällä hetkellä me täällä elelemme melkein herran kukkarossa.
   Suloisia kesäpäiviä sinulle, Tiia ihaNainen <3

   Poista
 4. Voi että toivon että saatte häät vietettyä juuri sellaisina kun nuori pari ne haluaa ja etttä niistä saa niin ihanat kun toiveissa vain on.

  Kevät on lisännyt kiitollisuuden määrää, se on lisännyt sitä miten pienestä voi olla onnellinen ja miten elämästä on nautittava, sen jokaisesta hetkestä nyt. Ihana tuo teidän Juhannuksenne, niin kaunis kuvaus siitä.

  Ihania heinäkuisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivon minäkin - niin paljon on nuoripari ehtinyt häiden eteen valmisteluja tehdä, että soisi kaiken menevän hyvin.
   Ja todellakin - juuri tuon kiitollisuuden ja sen, että otetaan hetkistä kiinni, on kevät terottanut entistäkin terävämmäksi ohjenuoraksi.
   Ihanaa kesän jatkoa myös sinulle ja perheelle <3

   Poista
 5. Mukavaa kun olet saanut viettää aikaa läheistesi kanssa. Kauniita ovat ruususi. Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pitkän kevään jälkeen todellinen lahja, että on voinut varovaisesti jo läheisiä tavata. Toivottavasti näin jatkuukin.
   Ihanaa kesää myös sinulle, Marita <3
   Ps. meillä on muuten yhteisiä ystäviä: Anna-Liisa H-H on rakas työkaverini :)

   Poista
 6. Oikein tunnen nenässäni noiden ihanien ruusujen tuoksun - ja miten herkkiä värejä niissä onkaan. Pihakuva (ilmeisesti) Sauvon Farmilta on kuin Toscanan auringon alta. Niin kaunista ja upeita puita.
  Teillä on elohäät tiedossa, niin ihanaa ja on tosiaan onni, että voi jo juhliakin vaikka pienellä etäisyydellä.
  Mukavaa häiden odotusta - ja toivottavasti löydät mekon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi siellä on vieläkin ruusulajikkeita, jotka kukkivat ja tuoksuvat upeasti! Ja kyllä - kuva on farmilta, jossa on takapihalla kauneimmillaan melkein satumainen tunnelma - kun ei katso taloon päin, joka on normaali punatiilinen omakotitalo;)
   Ja elohäitä odotamme jännityksellä ja ilolla - no, se mekko on edelleen murheenkryyni: yhden ostin jo, mutta se ei oikein ole just sellainen, mitä hakemaan lähdin.
   Ihanaa kesän jatkoa, Maarit <3

   Poista
 7. Toivotan hääonnea. Meillä suomalaisilla on ollut mahdollisuus liikkua luonnossa ja hoitaa mieltä korona-aikanakin. Jotkut ystäväni ulkomailla ovat kertoneet, miten vaikeaa on ollut elää rajoitusten kanssa suurkaupungeissa. Tämä aika on opettanut arvostamaan montaa itsestäänselvyytenä pidettyä asiaa.
  Toivottavasti pääset vielä sielunmaisemaasikin ihailemaan. Hyvää elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - näyttäisi siltä, että saamme viettää ihan kunnon häät :)
   Olemme kyllä onnekkaita täällä Suomessa, kun tilaa riittää ja luonto on lähellä. Ja olen samaa mieltä - moni asia, joka on ollut itsestäänselvyys, ei sitä loppupeleissä olekaan. On syytä moneen kiitokseen.
   Hyvää elokuuta myös sinulle!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos - loma oli ihana ja maanantaina alkoivat työt. Kivaa on sekin - etenkin kun ainakin hetken saamme nähdä töissä ihan livenäkin!
   Mukavaa loppukesää sinulle <3

   Poista
 9. Ehkei kuitenkaan kannata pestä käsiään vereslihalle. Jos näin käy, niin sehän kertoo vain siitä, ettei jäljellä ole enää koronavirusta vaan pelkkää puhdasta ihoa.

  VastaaPoista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig