sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen - hiljentymistä, lepoa ja läheiset koolla

On ensimmäisen pääsiäispäivän ilta ja vaikka oikeat bloggaajat ovatkin pääsiäispostauksiaan postitelleet jo useaan otteeseen ja meille inspiraatiota tarjoilleet yllin kyllin, saa tämä harrastelijabloggaaja postauksensa aikaiseksi vasta nyt.

Pääsiäisen suklaamunia ja keltainen tulppaani

Toki olen pääsiäistoivotukset lähettänyt bloginkin sosiaalisten tilien kautta mutta tämän pääsiäisen olen halunnut pyhittää hiljentymiselle, levolle ja läheisten seurasta nauttimiselle. Juuri niin kuin hitaan bloggaajan manifestissani julistankin: elämä on nyt ja tässä - ja silloin unohtuvat blogit ja valokuvaamisetkin.

keltaiset krysanteemit

Pääsiäistä sain viettää yhdessä läheisteni ja rakkaideni kanssa - pitkänä perjantaina saapuivat tyttäremme ja Micu-kissa, poikamme, äitini sekä veljeni viettämään juhlaa kanssamme. Pääsiäisen herkkupöydän katoimme jo eilen lauantaina, sillä silloin saimme vielä vieraiksemme anoppini, appeni ja kälyni. Kaikki rakkaat yhteisessä pöydässä vielä tänäkin pääsiäisenä. Ainoastaan miniäehdokas oli viettämässä pääsiäistä omassa lapsuuskodissaan mutta muuten oli pöytäseurue täydellinen. En olisi enempää voinut pyytää enkä saada. 

Pääsiäisen suklaamunia ja keltainen tulppaani

Lauantain herkkupöydän äärellä päättyi myös minun Ekopaastoni, joten aivan loppuun saakka eli 1. pääsiäispäivään saakka en selvinnyt. Sillä mikä juhla se olisi ollut, jos minä olisin pihtaillut? Ei mikään! Joten herkuttelin kyllä ihan hyvällä omallatunnolla. Ja sanonpahan vain että herkuttelin kunnolla;)

kissa haistelee tulppaaneita

Tänään ovat vieraat jo suurimmaksi osaksi lähteneet kukin omiin touhuihinsa, mutta tytär ja Micu-kissa ovat vielä täällä ilahduttamassa meitä. Micu omalla tavallaan: pääsiäiskukat on nostettu kirjahyllyn päälle turvaan ja viherkasvit ovat pysytelleet tiukasti työhuoneessa. Ei haittaa - pääsiäisen keltainen loistaa tuolta kirjahyllyn päältäkin!

Pääsiäisen sanoma on tänä pääsiäisenä ollut tavallistakin lähempänä. Tapahtumat maailmalla ovat tuoneet meille uhkakuvia, joita vielä muutama vuosi sitten ei olisi uskonut olevan olemassakaan. Ja täällä kotoisassa Suomessakin käytävä keskustelu etenkin SoMessa on näyttänyt todeksi sen, että uhkia eivät tuo vain muualta tulevat ihmiset vaan niitä löytyy lähempääkin. Vihapuhe, pelottelu ja hyökkäykset esim. turvapaikanhakijoita kohtaan jakavat kansaamme. Maailman pahuus on jo täällä. Ihan meissä itsessämme.

Se toivo, jota pääsiäisen sanoma tuo, on tänä vuonna tarpeen ja tosi. Usko siihen, että elämässä on toivoa. Uusia alkuja. Ituja. Niin kuin luonnossa itää ja kasvaa uutta, niin voi ihmeitä tapahtua myös ihmisessäkin. Jopa tässä vanhassa, höppänässä ladyssa. Sillä sitä toivoa paremmasta ja uskoa huomiseen tarvitsemme me kaikki. 

Pahuus on olemassa vaan sille ei pidä antaa voittoa. Pelätä saa vaan pelolle ei saa antaa valtaa. Elämä voittaa - se voittaa kuolemankin.

keltaiset narsissit kukkivat

Pitkäperjantain kärsimyksestä pääsiäisen iloon - kivi on vieritetty haudan suulta. Sitä toivoa olen tänään sydämessäni tunnustellut ja siitä toivosta piispa Kaarlo Kalliala pääsiäisyön saarnassaan totesi:

"Kivi on vieritetty pois ja meistä on tehty kiven vierittäjiä. Meistä on tehty kivenvierittäjiä, mutta me emme ole sellaisia kuin tarun Sisyfos, joka tuonelassa yhä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan työntää kiveä mäen päälle, josta se joka kerta, aina ja jatkuvasti vyöryy alas. Sellaisia kivenvierittäjiä meistä on tehty, ettei kukaan lisäisi yhtäkään kiveä toisen elämän kuormaan, vaan että me huojentaisimme, keventäisimme ja vapauttaisimme taakoista. Sen vallan meille antaa hän, joka oli kiven takana, hän, joka oli kiven sisässä, hän joka on meidän ja koko maailman pelastuksen pääsiäinen. Suuria voivat kivet olla, hyvin suuria, mutta usko pääsiäisen Herraan siirtää vuoria."

Tänä pääsiäisenä olen ollut siunattu. Monella tapaa.

Millainen oli sinun pääsiäisesi?

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös SHARE:

55 kommenttia

 1. Rento pääsiäinen on ollut, ensin kotona sukulaisia kestiten ja nyt rakkaassa anoppilassa.

  Rauhaisaa pääsiäisen jatkoa, sen kaikissa merkityksissä💜

  VastaaPoista
 2. Täällä rentouttava sukulaisten ja herkkujen täyttämä pääsiäinen, nyt tosin flunssan kourissa.

  Valoisaa ja kaunista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin kuin hyvä on - herkut ja sukulaiset <3
   Toivottavasti flunssasi paranee pian <3

   Poista
 3. Mukavaa yhdessä oloa tyttären perheen kanssa. Ulkoilua ja hyvää syötävää, rauhoittumista. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa sinunkin pääsiäisesi - ja kiitos, mukavaa pääsiäisen jatkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Kiitos kauniista ja puhuttelevasta postauksesta Ladylle ja hyvää pääsiäisen jatkoa tätäkin kautta ��

  Pääsiäiseeni on kuulunut Matteus-passio, Via Crusis, lampaiden silittelyä ja hyvää ruokaa läheisten kanssa. Olen levännyt ja nukkunut normaali pidempään sekä tehnyt koiran kanssa kunnon lenkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetin sinulle ♥ kuvan mutta näkyy tekstissäni outoina merkkeinä...

   Poista
  2. Kiitos kauniista sanoistasi <3
   Hyvältä kuulostaa sinunkin pääsiäisesi - minulta jäi Matteus-passio väliin tänä pääsiäisenä ja se on kyllä sääli, sillä eihän se netistä kuunneltuna samalta tunnu kuin livenä.
   Kuva näyttää merkeiltä minullakin - mutta kiitos kuitenkin;)

   Poista
 5. Teillä on ollut ihana perhepääsiäinen. Meillä oli vieraita eilen, syötiin kyllä niin hyviä herkkuja, että napa meinasi poksahtaa.
  Pahuus elää ihmisissä, se on totta. Onkin hyvä tuoda aina sitä hyvyyttäkin esille.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa rakkahin Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhejuhlat ovat parhautta, vaikka niiden jälkeen onkin ihan ähkynkähkyn;)
   Hyvää kannattaa aina yrittää tuoda esille - pahuus jyllää uutisotsikoissa ihan tarpeeksi!
   Kiitos - ihanaa sunnuntai-iltaa myös sinulle, Outi <3

   Poista
 6. Samaan tapaan täälläkin on pääsiäistä vietetty..perinteitä vaalien ja läheisten seurassa ollen. Hyvä ruoka ja herkut kuuluvat tietenkin asiaan.. mielessä kuitenkin se tärkein:pääsiäisen sanoma. Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on siis teilläkin pääsiäinen sujunut:)
   Kiitos - aurinkoa myös sinun päiviisi <3

   Poista
 7. Juuri sellainen pääsiäinen, jonka perään täällä haikailen. Olen onnellinen puolestasi! Varmasti upeaa viettää aikaa perheen kanssa yhdessä.

  Maailman tilanne huolestuttaa. Juuri tänään juttelin aiheesta kolmen syntyperäisen amerikkalaisen kanssa - omien lasteni. Oli vähän eri meininki kuin itselläni silloin kun Reagan oli ohjaksissa. Itse olin suomalaisena teininä ihan kauhuissani, osaksi ydinsodan pelon vuoksi aloin opiskella venäjääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun postaustasi lukiessa ajattelin juuri samaa - saan olla onnellinen, että nämä läheiset vielä ovat täällä. Se ei ole ollenkaan itsestään selvää.
   Maailmantilannetta olen itsekin verrannut oman nuoruuteni maailmaan - ydinsotahan se suurin pelko silloin oli. Eikä sekään näytä olevan poissuljettu vieläkään - ja lisäksi on tullut paljon muita. Mutta ei voi muuta kuin toivoa parempaa huomista - ja asettaa se toivo näihin meidän upeisiin, viisaisiin nuoriimme.

   Poista
 8. Rauhallinen pääsiäinen täälläkin, hyvää kevättä sinulle Lady ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - oikein hyvää kevättä ja sen valoa myös sinulle <3

   Poista
 9. Sinut "tuntien" ilahduttaa niin, että olet saanut nauttia siitä tärkeimmästä, eli läheistesi seurasta ja yhdessäolosta. Ihan mahtavalta kuulostaa.

  Minulta olikin mennyt ekopaastosi ja koko termi ohi ja kävin katsomassa vanhan postauksen, mitä se pitää sisällään. Kiva, kun tuolle "järkeistämiselle" on löytynyt noin hyvä nimittäjä! Olenkin näköjään myös ekopaastoilija ;). Mutta mielestäni se ei tarkoita sitä, etteikö voisi pyhittää juhlaa ja esimerkiksi juhlapyhinä nauttia notkuvista herkkupöydistä. Juhlan jälkeen voi aina palata takaisin kohtuuteen ja sillä tavalla myös se juhla ja arki erottuvat toisistaan. Myös muut ekopaaston osa-alueet ovat hyviä periaatteita hiljentymiseen ja kulutuksen vähentämiseen liittyen esimerkiksi. Joskus on hyvä oikein rykäisten tarkistuttaa omia toimintamalleja, mutta kaiketi näiden kamppisten tarkoitus on, että siitä siirtyy jotain normiarkeen. Omiin rutiineihin siirtyy uusia, vähän tarkistettuja normeja :). Mielenkiintoinen aihe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - läheisten kanssa yhdessäolo on asia, josta jaksan olla onnellinen - se kun ei näillä ikävuosilla enää ihan itsestään selvää ole.
   Ekopaasto on hieno idea ja itselleni nämä vuotuiset paastot ovat olleet suunnan tarkastus- ja korjauspisteitä. Ja on niistä käytäntöönkin aina jotain jäänyt - entisestä huolettomasta ostelijasta on tullut valveutuneempi kuluttaja. Ja herkuttelukin pysyy paaston jälkeen vielä kohtuudessa - aikansa;) Elämästä pitää myös nauttia!

   Poista
 10. Kauniit pääsiäistunnelmaan sopivat kuvat. Meillä on ollut hyvin poikkeuksellinen pääsiäinen, täynnä hiljaisuutta. Olet ehkä huomannutkin blogistani tai facebookista, että nuorin tyttäremme, 30 vuotta, kuoli runsas kaksi viikkoa sitten. Siihen tosiasiaan yritämme sopeutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Kyllä huomasin Kristan poismenon ja kävin blogiisi surunvalitteluni jättämässä. Kristasta ehti ihan viime kuukausina tulla minulle läheinen blogituttavuus ja teidän perheenne on ollut tänä pääsiäisenä mielessäni usein - niin äkkiä voi elämä muuttua. Voimia teille paljon - Kristaa jäi moni kaipaamaan <3

   Poista
 11. Ihana perhepääsiäinen <3 Me olemme viettäneet pääsiäistä ihan vain rentoillen mökillä, ilman sen kummempia pääsiäisperinteitä ja -ruokia. Neidille muutama suklaamuna, narsissi ja pajunkissat pöydällä.

  Iloa ja valoa uuteen viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhepääsiäinen on parasta - ja niin ovat rentoilu ja lepokin;)
   Ja hei - suklaamunat, narsissi ja pajunkissat ovat jo perinteitä!
   Kiitos - iloa ja valoa myös sinulle viikkoosi, Tuija <3

   Poista
 12. Täällä on menty rauhallisesti. Mies on ollut osan päiviä töissä, vuorotyö kun ei tällaisia pyhiä kumartele. Syöty ja löhötty. :) Oikein ihanaa pääsiäisen loppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallinen meno on aina hyvä juttu - tämö löhölady arvostaa;) Ja tietenkin se teidän suklaamunien testailunne - sitä tosin ei taitaisi minun nykyinen herkunsietokuntoni tällä hetkellä kestää - on se ekopaasto sen verran noihin makuaisteihin vaikuttanut, että liika on liikaa. Mutta eiköhän se jo kesään mennessä parane entiselleen mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät;)
   Kiitos - ihanaa uutta tulevaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 13. Rentoa 2. Pääsiäispäivää 😊

  VastaaPoista
 14. Kauniita kuvia ja tärkeää asiaa jälleen kirjoitit! Ja kyllä sinä ihan oikea bloggaaja olet, kirjoittelit sitten usein tai harvoin :) Meillä vietettiin pääsiäistä V:n äidin ja siskojen kanssa, joten mukava pääsiäinen ollut täälläkin. Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa, ei kait sitä muuta voi toivoakaan. Aurinkoista toista pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja se raja oikean ja harrastelijabloggaajan välillä on häälyvä - itselleni on armollista pitää tätä hommaa harrastuksena;)
   Hyvän tuntuinen pääsiäinen teilläkin on ollut - niin kuin totesit: ei kait sitä muuta voi toivoakaan:)
   Aurinkoa myös sinulle tähän päivään, Jossu <3

   Poista
 15. Hienot kuvat. Pääsiäinen oli ja meni...aika palata arkeen. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 16. Perhe on paras - pääsiäisenäkin. Moneen ison maailman asiaan on vaikea vaikuttaa. Onneksi useimmiten voi vaikuttaa siihen mikä on lähellä. Valoisaa kevättä sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhe on paras - aina <3
   Valoisaa kevättä myös sinulle ja tsemppiä kaiken tohinan keskellä <3

   Poista
 17. Ihania kuvia! Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinnekin, ihanaa kun osaat nauttia tästä hetkestä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja oikein hyvää uutta viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 18. Kuulostaa että teillä on ollut erityisen ihana pääsiäinen. Meillä on ollut totaalilöhöpäivät sillä tauti kaatoi minut ja kuopuksen petiin ja mieskin sai taudin, tosin lievempänä versiona. Meiltä jäi alunperin suunnitellut yhteiset hetket läheisten kanssa tästä syystä välistä ja se harmittaa vaikka rankan alkuvuoden jälkeen täystekemättömyys oli hyväksi sekin. Mukavaa uutta viikkoa sinulle Lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taudit osaavat kyllä tehokkaasti sotkea kaikki suunnitelmat - siitä on tältä keväältä kokemusta meilläkin! Toisaalta täystekemättömyyskin voi joskus olla hyväksi ja useinhan se menee niin, että jos ei itse osaa pysähtyä, luonto tekee sen puolestamme. Olen sen monesti itsekin kokenut.
   Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle, Anu!

   Poista
 19. Kauniit kuvat ja tunnelmat sieltä välittyvät <3

  Meillä oli rauhallinen pääsiäinen, sillä olimme mökillä mieheni kanssa kahden. Lapset viettivät pääsiäisen ystäviensä mökeillä ja ensimmäistä kertaa olimme ihan vain kahdestaan. Se tuntui aluksi vähän oudolta ja haikealtakin, mutta lopulta osasin sitten rentoutua.

  Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle Lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja joskus rauhallinen, kahden vietetty juhla saattaa olla tarpeen! Meillä tuo on isännän kanssa vielä kokematta mutta edessähän se jossain vaiheessa on jos Luoja elinpäiviä suo. Niin se elämä vaan menee, että nuorille tulevat ne omat menot - ja niinhän sen pitää mennäkin.
   Oikein hyvää uutta viikkoa myös sinne vuonojen maahan!

   Poista
 20. Hidas bloggaaminen ja asioiden äärelle hiljentyminen ovat minusta fiksu juttu. Ei tarvitse olla koko ajan online ja päivittämässä joka ikinen tekemänsä juttu blogiin tai muualle someen.

  Ja ihan oikea bloggaaja sinä olet! Me kaikki olemme :) Ei tarvitse olla markkinakoneiston osanen ollakseen bloggaaja - oikeastaan mielestäni päin vastoin. Kun saa blogata omilla ehdoillaan, on se ehkä aidompaa kuin postailla maksavan mainostajan haluamista aiheista. Jatketaan siis pää pystyssä ja iloisina omasta tavastamme blogata ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle hitaaksi bloggaajaksi julistautuminen palautti takaisin ilon tästä bloggaamisesta. Ei ole paineita mihinkään päin:)
   Ja vaikka olemme todellakin kaikki ihan oikeita bloggaajia, niin sen myöntäminen, että tämä on itselle harrastastus, on aika armahtavaa - samaan tapaan kuin tuo hiljainen bloggaaminenkin;)

   Poista
 21. Meidän pääsiäisemme hyvin sama kuin teillä eli perhe on parasta<3 Ihmiset asuvat toisistaan kaukana ja tapaamiset sijoittuvat useimmiten pääsiäiseen, suveen ja jouluun.

  Ihanat kuvat<3

  Mukavaa huhtikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhe on paras, aina <3 Ja niin kauan kun saan tämän meidän joukkomme aina välillä yhteiseen pöytään, on olo siunattu ja täysi <3
   Kiitos kuvakehuista - kukat olivat pöydillä ja esillä vain hetkittäin - Micu piti huolen siitä, että niitä piti nostella turvaan.
   Mukavaa ja valoisaa huhtikuun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 22. Meillä ei lapset päässeet tänä pääsiäisenä käymään kotona, niinpä hiljennyimme miehen ja yhden tyttömme kanssa pääsiäisen sanoman äärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se aina ole itsestään selvää, että lapset mukaan joka juhlaan pääsevät ja siksi olenkin vallan otettu, että meillä se oli mahdollista. Meidän lapsemme tosin asuvatkin tuossa Kaarinan naapurissa Turussa ja matka ei pitkä ole, mutta nuorilla on omat menonsa ja niinhän sen pitää ollakin.
   Pääsiäinen pienemmälläkin porukalla on kuitenkin aina pääsiäinen <3

   Poista
 23. Kirjoittelit niin viisaita, ettei tule nyt mitään järkevää ulos tästä päästä, eikä kynästä.

  Pidän aina viikonloppuisin koneen kannet kiinni, ja juhlapyhinä samoin. Siksi tuntuikin tänään, että kääääk, miten paljon postauksia on taas tullut joka suunnalta sillä välin, kun itse on keskittynyt ihan muuhun. Mutta ehtiihän tota lueskella näin jälkijunassakin.

  Leppoisaa pääsiäisen jälkeistä aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan - sinulta ei harvoin sanat lopu;) Ja tuosta viisaudesta sanon, että olen onnekas, että minulla on viisaita ystäviä ja työtovereita, joilta voi lainata silloin, kun itse ei osaa sanoa;)
   Itsekin joudun välillä surffailut jättämään väliin - ja kumma, miten äkkiä sitä kärryiltä tippuukaan siitä, mitä täällä blogistaniassa touhutaan ja mikä on in - vaan eipä tuohon ole vielä maailma kaatunut ja ihan kaikkea ei tarvitsekaan tietää;)
   Kiitos - leppoisia ja valoisia päiviä myös sinulle <3

   Poista
 24. Meillä pääsiäinen meni ihan kotinurkissa. Mies on ollut polvileikkauksessa ja nyt jalassa on neljä tukosta joten koti vetää pakostakin puoleensa. Nyt kyllä tuntuu että vastustaa ja ihan kunnolla vastustaakin. Jospa tämä taas tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin Facesta jo teidän vastoinkäymisistä. Toivotaan ja uskotaan, että se jalka kuntoon vielä tulee. Voimia teille koko perheelle <3

   Poista
 25. Lämminhenkinen postaus sinulta jälleen kerran <3
  Ajoimme pääsiäiseksi äitini luo. Hemmottelemaan, huolehtimaan ja hengittämään samaa ilmaa. Niin ovat osat vaihtuneet... Tärkeitten asioiden äärellä oltiin.
  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi <3
   Ja niinhän ne osat vaihtuvat - ja asioiden tärkeysjärjestyskin usein samalla <3
   Aurinkoa ja valoa myös sinun päiviisi!

   Poista
 26. Kauniita kuvia ja mukava kuulla, että olette olleet yhdessä koolla pääsiäisenä. Meillä pääsiäinen oli aika arkista, mutta tervetullutta rauhoittumista tavallisesta arjesta. Sunnuntaina kokoonnuimme lapsuudenkotiini ja ekopaastoni loppui. Olipa mukava olla koolla! Tämä viikko onkin mennyt supernopeasti tuon yhden ylimääräisen vapaapäivän ansioista. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - oli kyllä sellainen pääsiäinen, että olen siitä kiitollinen <3 Kiva kuulla, että saitte viettää aikaa myös lapsuudenkodissasi - perhe vaan on niin paras!
   Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig