lauantai 24. kesäkuuta 2017

Ajatuksia juhannuksena 2017

Pihallamme juhannusruusupensas kukoistaa täydessä loistossaan. Luonto on kauneimmillaan vaikka sää onkin mitä on. Ei haittaa - villahousut jalassa tarkenee vallan mainiosti. 

juhannusruusupensas

juhannusruusut kukkivat - midsummerroses

Vietämme juhannuksen täällä kotona Kaarinassa. Tarkoitus oli Sauvon farmille mennä, mutta tulimme toisiin aatoksiin. Eräs läheisemme viettää juhannuksen sairaalassa yrittäen toipua leikkauksesta, joka ei mennyt niin kuin piti. Uusi toimenpide odottaa jahka toipilas on siinä kunnossa, että se uskalletaan tehdä.

Juhlatuuli on ollut tipotiessään - huoli on kova ja valvottuja öitä takana ihan liiaksi. Päätimme, että otamme rauhallisesti tämän juhannuksen. Emme jaksaneet edes juhannuskokkoja läheisille rannoille mennä katsomaan.

juhannusruusut - midsummerroses

Aattona aamupäivällä isäntä kävi farmilla ajelemassa nurmikon ja katsomassa Turussa appivanhempia. Itse vain lepäilin. Tankki on aika tyhjä, sillä olen itsekin ollut vähän huonossa hapessa: taannoinen kasvohermohalvaus muistutteli toissa viikolla sellaisella hermosäryllä, että olin viikon täysin poissa pelistä. No - särkyjen pitäisi tietää erikoislääkärin sanojen mukaan aina paranemista siellä hermostossa ja tähän yritän luottaa. Ainakin tunto poskeen palasi. 

juhannusruusut - midsummerroses

Aaton illansuussa saapui tytär Micu-kissan kanssa ja lämmitimme sentään juhannussaunan ja isäntä grillaili ulkona. Mutta kyllä jäivät juhlajuomat tänä juhannuksena korkkaamatta. Edes viinipulloa emme viitsineet avata. 

Tänään juhannuspäivänä saapuvat vielä poikani ja miniäehdokas. Grillailemme, saunomme ja vain olemme yhdessä. Ja tänään kokoamme kesän ensimmäisen mansikkakakun - sen verran on pakko juhannusta juhlistaa!

liila alppiruusu - lilac rhododendron

Tätä kirjoittaessa hörpin vielä aamukahviani. Micu-kissa houkuttelee tuossa vierellä leikkeihin, tytär nukkuu rauhallisesti ja isännän kuorsaus kuuluu alakerrasta. Kerran näinkin päin. Yleensä isäntä herää ensin ja kahvit keittää.

Muutaman tunnin päästä alan koota mansikkakakkua ja odottella poikaa ja miniäehdokasta. Ehkä tästä vielä ihan kelpo juhannus kehkeytyy. 

Olen kuitenkin kiitollinen siitä, mitä on. Vaikka porukka pidoissa onkin pienempi kuin oli suunniteltu, on meitä kuitenkin tämä lähiperhe koolla. Omat särkyni ovat enää pieniä vihlaisuja ja toivon, että läheisemme toipuu ja saamme vielä tänä kesänä yhteisiä hetkiä viettää. Tänä kesänä ja vielä tulevinakin. Jos Luoja suo.

vuohenputki

Annan meille kaikille tähän loppuun vielä voimavaroiksi Irlantilaisen siunauksen, jonka olen täällä ties kuinka monta kertaa jo aiemminkin jakanut - siunauksen, joka nykyään löytyy myös virsikirjasta numerolla 979. Virsikirjaan sanat on suomennettu hieman toisin kuin tuohon videoon, mutta haitanneeko tuo mitään - siunaus on kuitenkin sama:

Tulkoon tie sinua vastaan,
olkoon tuuli aina myötäinen,
päivä poskillesi paistakoon,
sade pelloillesi virratkoon.
Ja kunnes kohdataan,
elämäsi
jääköön käsiin
Jumalan.
Virsi 979


Miten sinä vietät juhannusta?

Hyvää juhannusta kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 


SHARE:

56 kommenttia

 1. Kauniit kuvat! Juhannus on mennyt ihan kotosalla...tai no, vähän olen käynyt valokuvailemassa. Mukavaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - täällä on kuvatkin ottamatta, sillä on sadellut koko päivän, mutta on onneksi ulkona terassilla pystynyt oleskelemaan:)

   Poista
 2. Kylläpä oli kaunis kirjoitus juhannuksen kunniaksi ja kauniita oli kuvat ruusuista! Tuo irlantilainen siunaus toi hymyn minunkin aamuun. Kiitos siitä

  VastaaPoista
 3. Kotona mekin juhannusta tänä vuonna poikkeuksellisesti vietetään. Seitsemän edellistä oltu aina merellä, mutta tällä kertaa lämmin ja suojaisa kotipiha tuntui mukavammalta vaihtoehdolta.
  Yllättävä kuolema lähisuvussa ja huoli läheisen lapsen terveydestä ovat myös tässä lähiviikkoina vaikuttaneet meidän kaikkien mielialaan ja pysäyttänyt taas kerran ajattelemaan asioita...
  Kiitos kauniista siunauksesta, jonka aion lukea läheistäni ajatellen ♥

  Eilen saimme sauna- ja ruokaseuraa, tänään illalla ollaan kipparin kanssa kahdestaan. Nyt lähdetään tuurilla (yhteysalus) siskon kanssa Vaakkuun (Varissaari), joten vilkutukset ja mukavan juhannuksen jatkot lähetän täältä tuuliselta Kotkansaarelta sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku - vilkutuksia myös sinne tuulen huminaan täältä sateen ropinasta <3

   Poista
 4. Kaunis kirjoitus ♥
  Juhannus sujunut läheisten kera hyvin perinteisissä merkeissä. Hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Kokon katselua ja yötöntä yötä ihailessa.
  Mukavaa juhannuksen jatkoa Ladylle ♥

  VastaaPoista
 5. Tosiaan sinne Sauvoon ehtii kun on sellainen olo ja sielläkin saa varmaan myös levätä ettei tarvitse kokoajan tehdä. Hyvää juhannuksen jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - sinne ehtii aina! Hyvää juhannuksen jatkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Onpa kauniit juhannuskukat. Meillä juhannus on sujunut tavallista pienemmällä joukolla. Appeni joutui yllättäin isoon reilu leikkaukseen viikko sitten ja huoli oli kova. Torstaina hän kuitenkin jo kotiutui yllättävän aikaisin, kun on kuntoutunut niin hyvin ja on juhannuksena jo jaksanut liikuskella ulkona ja syödäkin hyvin. Saamme olla kaikki siis hyvin kiitollisia, että kaikki on mennyt niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että appesi on kuntoutumassa <3 Meillä on syy moneen kiitokseen <3

   Poista
 7. Ihastuttava kuva tuo ensimmäinen. Kuvaa juhannuksen valoa, kauneutta ja keveyttä. Vaikka aina ei elämä kevyttä olekaan... Rauhallista kesäkuun loppua sinulle - kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesän valo onkin jotain, mitä ei missään muualla ole <3 Elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista - mutta onneksi aika usein <3

   Poista
 8. Usein olemme olleet juhannuksen kaksin, mutta tänä vuonna saimme tyttären perheineen tänne. Illalla oli yllättävän lämmintä ja nautimme siitä ulkona. Nyt muut lepäileevät luonaan jälkeen ja mä istun lukemassa blogeja. Hyvä olo, kun tyttökin on jo terveempi, vaikka kipuja hänelläkin vielä on.
  Sinulle voimia ja kivuttomia aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tyttö voi jo paremmin <3 Meillä on tämän päivän sadellut tiuhaan mutta terassin alla olemme silti istuneet grillailemassa ja kahvittelemassa. Kiitos tsempistä - voimia myös sinne <3

   Poista
 9. Kauniita kuvia :) Meille tuli hoitolapsia ihan yllättäen. Joten hyvin rauhassa vietettiin tämä juhannus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli - ja lasten kanssa vietetty juhannus on paras <3

   Poista
 10. Kaunis kirjoituksesi ja kuvat saivat herkistymään. On hienoa, että tässä kovassa maailmassa on vielä ihmisiä, joita läheisten tilanne koskettaa. Toivon itsellesi voimia ja jaksamista. Kaksi vuotta sitten vietin juhannusta samansuuntaisissa tunnelmissa. Nyt voin sanoa, että kaikella oli tarkoituksens. Paljon näistä tilanteista meihin jää niin hyvässä kuin pahassa. Asiat kääntyy parhain päin. Jälkeenpäin sen aina huomaa. On niin haikeaa irrottaa. Kynnet verillä haluaa pitää kiinni, mutta joskus elämän tuulet repivät niin lujaa, että kynnetkin lähtevät. Kasvavat ajan kanssa uudet ja entistä vahvemmat - tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi <3 Ja todellakin välillä elämän tuulet repivät liian rikki - onneksi on kuitenkin niitä leudompiakin säitä <3

   Poista
 11. Upeat kuvat;luonto on tosiaankin teillä kauneimmillaan,toivottavasti sääkin jossain vaiheessa lämpenee kunnolla.
  Täällä Israelissa ei ole juhannusta, mutta meillä suomalaisilla täällä oli tänään juhannuspäivänä ihana juhannuspiknik puistossa,josta juuri kirjoitin.
  Toivottavasti säryt eivät tule liian usein vaivaamaan,tsemppejä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - luonto on nyt upea! Ja sää - no se on vain pukeutumiskysymys;) Ja toivon todellakin, että säryt eivät enää vaivailisi - silti olen todella kiitollinen siitä, mihin kuntoon olen toipunut.

   Poista
 12. Torpalla on juhannus vierähtänyt. Reiden kipu on helpottanut,mutta nyt vaivaa polvi - vanhuus ei tule yksin. Tuohon kipuun tepsii lääke toisin kuin reisihermontulehdukseen. Kaikkiaan ihan leppoisa olo seuratessa kirjosieppopariskunnan poikasten ruokinta kiirettä. Hyvää loppukuun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat polvesi kuntoon ja sitä melkein kiittää jo kivusta, johon lääkkeet tepsivät - vanhuus ei todellakaan tule yksin;) Hyvää loppukuuta ja kesää myös sinulle, Eima <3

   Poista
 13. Luonto ja kukat ovat teillä kauniita. Toivottavasti ne antavat voimaa ja jaksamista. Minulla on ollut jotenkin erityisen ikävä Kristaa nyt juhannuksena, ehkä siksi että tiedän että hän olisi viettänyt juhannuksen kanssamme. Hyvää juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto kyllä lohduttaa. Aina. Ja uskon, että teillä on ollut haikea juhannus, kun Krista ei kanssanne sitä viettämässä ollut <3 Olet ollut monesti mielessäni tämän kesän aikana <3 Oikein hyvää kesän jatkoa sinne!

   Poista
 14. Pikaista toipumista läheisellesi, toivotaan että kaikki kääntyy vielä parhain päin <3
  Minäkin leivoin tänään kesän ensimmäisen mansikkakakun, ei juhannusta ilman
  mansikkakakkua!
  Mukavaa juhannuspäivän iltaa ihan parhaassa seurassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja todellakin toivotaan <3 Minun kakustani tuli vähän lättänä, mutta ei haitannut: kunnolla vaan kermavahtoa ja mansikoita iso keko, niin hyvin teki kauppansa;)
   Mukavaa juhannuspäivän iltaa myös sinne!

   Poista
 15. Me olemme viettäneet juhannusta täällä kotona. Sisko perheineen kävi meillä eilen ja söimme hyvin. Sisko nappasi pojan mukaansa ja tytöllä oli omia menoja, joten saatiinkin ilta olla ihan kaksin miehen kanssa. Oli ihanaa <3
  Toivottavasti teidän läheinen paranee pian ja saatte vielä viettää kesäpäiviä yhdessä.
  Ihanaa juhannuspäivää Lady <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä huomasinkin FB:stä, että siellä kahdestaan saitte kuherrella;) Sekin on lapsiperheessä joskus luksusta!
   Ja toivottavasti todellakin toipilaamme paranee <3
   Kiitos - ihanaa juhannuspäivän iltaa sinulle, Outi <3

   Poista
 16. Kauniita kuvia! Pikaista toipumista läheisellenne! Me olemme pitkästä aikaa juhannuksen Suomessa, eikä loma ala juhannukselta niin kuin yleensä. Edes päiväreissua pidemmälle ei tänä juhannuksena lähdetty. Silti mukavaa ja rentoa on ollut.
  Autinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toipumista todellakin toivotaan <3
   Kaunista sunnuntaita myös sinne!

   Poista
 17. Toivottavasti läheisesi toipuu hyvin. Hermosärky on tuskaa. Kauniit kukkakuvat! Mukavaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti todellakin toipuisi ja kyllä, hermosärky on ikävä seuralainen mutta onneksi jo pian mennyt muisto!
   Hyvää juhannuksen jatkoa myös sinulle, Satu!

   Poista
 18. Rukoukseni ja ajatuksseni ovat perheesi ja läheisesi luona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - nyt ovat kaikki rukoukset tarpeen ja tervetulleita <3

   Poista
 19. Kiitos herättelevästä kirjoituksesta. Huomaan, että huono sää on loppujen lopuksi aika pieni murhe tässä elämässä. Kauniita kuvia, juhannusruusun tuoksun voi miltei tuntea. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono sää on todellakin minulle tällä hetkellä aika pieni murhe, mutta kyllähän se ihmisen mieli on sellainen, että asiat peilautuvat oman elämän kautta; jos joku on juhannushäitä tänä vuonna viettänyt, tuskin on säitä kiitellyt;)
   Kiitos tsempistä - sitä tarvitaan juuri nyt <3

   Poista
 20. Toivotaan että läheisesi toipuu pian ja että lääkäri on oikeassa että sinun kipusi vievät kohti parempaa ❤️ Täällä juhannus otettiin myös vastaan rauhallisesti kotona lähipiirissä. Oli ihana saada vauhdikkaan alkuvuoden jälkeen tärkeät ihmiset lähelle vailla kenenkään kiirettä. Eilinen sadepäivä meni nenä kirjassa mikä sekin teki enemmän kuin hyvää. Upea tuo teidän juhannusruusu - valtavasti kukkia siinä! Leppoisaa juhannusviikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todellakin ja omat särkyni ovat enää pieniä viiltelyjä joten ne kyllä kestää, mutta läheisen tilanne edelleen vakava.
   Minusta teidän juhannuksenne kuulostaa tosi hyvältä - se oma, rauhallinen aikakin kun on aikamoista luksusta1

   Poista
 21. Oi Lady, ymmärrän hyvin tuntosi ja huolesi. Toivottavasti asiat kääntyvät parhain päin ja läheisenne toipuu, samoin vointisi. Tällaiset hetket pysäyttävät miettimään kaikkein tärkeintä, elämän ja rakkaittemme merkitystä. Nämä tunnot ovat kiertyneet kiivaina omassakin mielessä, kun olin juhannuksen alla toimenpiteessä ja mittumaati mennyt toipuessa. Elämä on niin arvokas lahja, ja rakkaat lähellämme. Ehkä meitä ajoittain pysäytetäänkin sen äärelle, miten oikein elämme, mihin suuntaamme.
  Ihanaa, kun olette voineet viettää kuitenkin jälkikasvun keralla keskikesän juhlaa. Ja sehän tulee lopulta aika pienestä, ei siihen tarvita suureellisia valmistautumisia. Mansikkakakku kuulostaa oikein riittävältä - niin kävi meilläkin:)

  Varjelusta luoksenne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannah, kauniista sanoistasi ja minun särkyni ovat pian muisto vain, mutta läheisen tilanne edelleen vakava. Olen kuitenkin iloinnut, että nuoret ovat täällä olleet meitä ilahduttamassa.
   Tsemppiä sinulle toipumiseen ja aurinkoa, iloa ja valoa toipumispäiviisi <3

   Poista
 22. Upea juhannusruusu. Toivottavasti kaikki kääntyy siellä parhain päin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu on upea ja vieläkin on uusia kukintoja tulollaan vaikka osa jo lakastuu.
   Kiitos - siinä toivossa yritämme elää, että kaikki menisi hyvin <3

   Poista
 23. Voi ei Lady, niin suruisat tunnelmat. Läheisen sairastuminen on iso suru ja elämä on välillä niin kohtuuton ja raaka. Kunpa kaikki kääntyisi hyvin, vaikka niin sanoessani, se tuntuu aina turhalta ja väärältä, koska huoleen ja pelkoon sellaiset sanat ei auta.

  Paljon halauksia ja lämpimiä ajatuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia - elämä on välillä aika rankkaa ja todellakin toivon, että läheinen tästä vielä toipuu <3
   Halaukset ja lämpimät ajatukset suljen sydämeeni <3

   Poista
 24. Voi tuota ruusunkukkien määrää... kauniita! Toivotaan läheisellesi ja sinulle parempia päiviä ♡ halauksin Marru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusupensas on tänä vuonna kyllä näyttänyt koko komeutensa;) Ja todellakin toivotaan - kiitos, Marru, halauksesta <3

   Poista
 25. Pikaista paranemista läheisellesi! Ja toivottavasti omat hermokipusi ovat jo hellittäneet.

  Meillä kului juhannus maalla miehen mökillä. Mutta mikä lie pahantuulen matalapaine ollut meidän yllä, kun oli niin takkuista ja vastoinkäymisiä täynnä koko juhannus... Melko voipuneena aloitin uuden viikon, mutta onneksi loma on jo lähellä.

  Mukavaa uutta viikkoa ja paljon voimia! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - läheinen toivottavasti toipuu ja omat säryt ovat enää pieni muisto <3
   Joskus nuo juhlapyhät saattavat olla takkuamista - johtuneeko siitä, että odotetaan hieman liikaa tai sitten stressataan liikaa - nämä ovat ne syyt, mitkä itse tunnistan;)
   Kiitos tsempistä ja hyvää loppuviikkoa sinulle <3

   Poista
 26. Ei vitsi miten upeita ruusukuvia! <3 Meilläkin oli ihana ihana juhannus Ahvenanmaalla! Oikein paljon jaksamista ja lämpöisiä ajatuksia sinne Lady! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusupensas oli kyllä tänä vuonna erityisen upea - nyt jo tosin lakastumassa mutta näyttää siinä vielä muutama nuppukin olevan;)
   Kiitos lämpöisistä ajatuksista, Katja ja hyvää loppuviikkoa sinulle <3

   Poista
 27. Kauuniina oli juhannusruusu ja vieläpä oikeaan aikaan, liekö tämän viileän kesän. Paljon siunausta ja voimia lähimmäisellesi sekä toivoa parempaan <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusu kyllä näytti kaikkensa - ja juuri oikeaan aikaan!
   Kiitos, Sari - siunaukset ovat nyt erityisen tervetulleita <3

   Poista
 28. Arja, kaunein juhannuspostaus ikinä!

  Meilläkin on surua ja huolta, mutta kun lääkäri kielsi, että pitää tehdä mitä vaan, että ei mieti sitä s-sanaa koko ajan...Nyt sitten R:n pikkuveli sairatunut parantumattomasti, joten happi on välillä kortilla. Juhannus meni kiitos nuorten ja koiruuksien. Tälle päivälle on niin paljon puutarhatyötä, että ei ehdi ajatelle. Yksi puhelinsoitto ja se on sitten siinä...

  Kiitos kauniista jutustasi, jota juhannsuruusukuvat vain vahvistavat♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena <3 Tiedän, että teilläkin on ollut ja tulee vielä olemaan rankat ajat ja minusta lääkärin neuvo on viisas; elämä on elettävä ja nautittava siitä, mistä kykenee - huomisesta ei kukaan tiedä eikä meille ole luvattu kuin tämä hetki <3
   Ja onneksi meillä on nuo nuoret ja lemmikit - saamme olla kiitollisia paljosta <3
   Juhannusruusut ovat jo kuihtumassa, mutta vieläkin tuon pensaan tuoksu on hurmaava - koko etupiha tuoksuu <3

   Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig